A végső győzelem fegyverei: Kunhalmi Ágnes

2013.11.18. 07:00 Döry L.

Az MSZP nemcsak Lendvai Ildikót arcbőrét feszíti ki újra (már ki tudja hányadszor) a végső csatához, de a „Brezsnyev 0034” biorobot-technológia bevetése mellett leklónozott egy Jancsó-film statisztát is!

Az hittem, hogy a Lendvai Ildikós, reformer-MSZMP-s  keménytökű értelmiségi dumát már elsodorta a Mesterházy Attilizmus debilsége. De nem, nem halt ki, hanem él az agresszív, pedáns, bekávézott MSZP-s értelmiségi őstípusa. Kunhalmi Ágnes személyében.

kunhalmi-lendvai.jpg

Hogy egy mai, 30 és 40 közötti szoci oktatáspolitikus tényleg így beszél, vagy arról van szó, hogy a rendszerváltás előtt és az 1994-es kormányzás során olyan sikeres nyelvet nosztalgiából tanulta el az új szóvivő, azt csak találgatni tudom.

De a kortárs pártnyelv primitív szólamokkal operáló bulvár-hatékonyságában igazán megmosolyogtató egy ilyen történelmi csemegét hallgatni. Ez a hiperaktív, szófosó, de a politikában mégis értelmiséginek számító, metaforákat kedvelő duma, a minden megnyilvánulást átszövő „vonalassággal” (eleink hívták így a minden mondatában a helyes ideológiai ösvényt megmutató kommereket) egyenes leszármazottja az ötvenes években értelmiségivé lett nemzedék ideológiailag pallérozott beszédmódjának, amely aztán a rendszerváltásra a hatalomgyakorlás ravasz realizmusával gazdagszik.

Hát tessék: a hanglejtés és a metaforák szintjén itt van az 1987-es/1994-es, a realizmusból heroikus kiállást farigcsáló retorika. Kunhalmi Ágnes lelkesítő pártkrédója:

"Mert mi a valóságot hangszereljük újra, a mi zenekarunk az a valóságra van komponálva"

vö.: Aczél: " a jó kompromisszumok robotosa"

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr985623196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Van legalább egy előnye. Nem kócos fogú
szőke hanem normálisnak látszó barna,,,
Ágicáról ennyit:

fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/01/04/nincs_nagyon_eros_ember/?action=PrintPage

19 évesen, egy sikertelen főiskolai felvételit követően egy ismerőse benyomta a Vidékfejlesztési Minisztériumba. Fél év múlva már a Miniszterelnpki Hivatalban főzte a kávét.

Példaként állhat a személye azoknak, akik több diplomával, nyelvtudással is hiába kattintanak a kozigallas.gov.hu-ra, minisztériumi állás reményében. A hülyék, azt hiszik, hogy ismerősök nélkül menni fog.

Hogy Ágica jól néz ki? Akkor már inkább Budai Bernadett!
És ami lényeges még értelmesen beszélni is tud. Lehet ő lesz a következő generáció?
Ja és egész csinos a lelkem!!!
@Bogas: A legfőbb környezetvédelmi hatóság élén (OKTVF) pedig egy bolti eladó képesítésű, sehol nem jegyzett szervezet díszdoktoriával "púposkodó" jóasszony osztja az észt...
"Példaként állhat a személye azoknak, akik több diplomával, nyelvtudással is hiába kattintanak a kozigallas.gov.hu-ra, minisztériumi állás reményében. A hülyék, azt hiszik, hogy ismerősök nélkül menni fog."
Oszt a félhülye Fideszes handabandázó, vádaskodó, hazudozó szóvivők milyenek?

Tudom a fdeszes agymosott Piroskáknak a farkas szája sem büdös!
Ha olyan jó a szoci garnitúra, akkor 2008-ban miért nekünk kellett először az IMF? Nem akkor nehéz, amikor a kölcsönt fölvesszük, hanem akkor, amikor törlesztjük. Ez a Kunhalmi kiköpött Lendvai néhány évtizeddel fiatalabban. Ő is tudja fosni a szót még most is.
@jar-jar: Igazad van, egy szinten vannak.
Ugye, az izlések, és a pofonok különbözben, de azért mutassatok a kormányzó koalicióban akár egyetlen hasonlóan kellemes külső adottságokkal rendelkező hölgyet, és azután élcelődhettek a belső tulajdonságokról is...
@Bogas:

Kb. 30 másodperc alatt meg lehet találni,hogy 2 diplomája van (kommunikáció, politológia).

Ettől még nem lesz az MSZP a nemzet megmentője, de ha már az lesz Magyarország legnagyobb problémája, hogy ilyen Kommunista Kleopátrák vannak az MSZP elnökségében, akkor majd kurvára irigyelni fogom magunkat.
@Robinzon Kurzor: Ja, most már van neki diplomája, de amikor 19 évesen benyomták a minisztériumba, akkor még csak egy szimpla érettségivel "büszkélkedhetett".
@Bogas:

Tehát az a probléma, hogy 19 évesen még nem volt diplomája?

Annyi idősen talán még Schmitt Pálnak sem volt, pedig róla aztán köztudott, hogy már egészen ifjú korában ontotta magából a diplomamunkákat.
Az MSZP szavazóknak szvsz., ez kell. Lendvai, Szekeres és az ilyen nyelvezet beszélső fiatalok. Ekkor érzik a régi május elsejei ingyen sörök és virslik ízét, eltölti őket a nosztalgia.

A csaj nagyon nagy karriert fog befutni.
@Robinzon Kurzor:
Hmmm. Ez a kommunikáció szak nagyon izgalmas. Az olyan elvtársak szoktak ott diplomát szerezni, akiknek a százalékszámítás komoly problémát jelent. Lásd még, Horváth Csaba elvtársat, akinek a bankadó mértéke komoly problémát okozott.
Én azt hiszem, hogy a jelenlegi kormány teljes joggal, pontosan az ilyen himi-humi kommunikáció szakok állami támogatása miatt is csökkentette az ingyenes férőhelyeket.
Na persze ízlések és pofonok különbözőek. Biztos sokan vannak olyanok, akik szívesen megdöntenék Ágikát. Egészségükre!
Hogy esze nem sok, az biztos. A kommunista pártszöveg fosását kitanulta. Ennyi ott elég.
@Robinzon Kurzor: a probléma az, hogy Ágica különleges tipikussággal testesíti meg azt a típust, aki nem a saját erejéből lett valaki, hanem mert ilyen-olyan ismerősök egyengették az útját. A 19 évvel nem az a baj, hogy akkor még nem volt diplomája, hanem az, hogy munkatapasztalata sem volt. Mennyire általános, hogy egy minisztériumban (vagy akár a MEH-ben) így alkalmazzanak valakit, amikor diplomás pályakezdők mosogatnak Londonban, vagy mennek el biztonsági őrnek?

Nem akarok igazságtalan lenni, biztos nem Ágica az egyetlen, aki így csinált karriert, és biztos nem csak az MSzP-kormányok alatt volt ilyen. De ha a megújulást akarják kommunikálni Ágica futtatásával, akkor nagyon mellélőttek.
@Bogas:

Azt írtad, hogy kávét főzött.
Azt nem lehet diploma nélkül egy minisztériumban?
Tömpe ujjak, nagy fül. Plusz beteg agy.
@imres:

Ma délután itt szórakozom.

Az nem lep meg különösen, hogy sokaknak nem tetszik az MSZP politikája.
Mindenkinek jobb lett volna, ha a 2010-es vereség után széthullik az egész és ma nem lenne se MSZP, se DK stb.

De a prosztóságnak az foka viszont szórakoztató, ahogy egy kifejezetten jó külsejű, fiatal és a maga választotta pályán sikeres nőt próbáltok meg itt páran személyében sértegetni.

Ez irigység biztos jele.
@Robinzon Kurzor: a te gondod, ha nem akarod megérteni... Add át üdvözletem Ágicának.
@imres:

Azért itt három különböző dologról beszélnünk.
Hogy szimpatikus-e a politika, amit képvisel, hogy okos-e, illetve hogy nőként mennyire vonzó.

Ha nálad ezekre kötelezően azonos válaszok adhatók, akkor ott baj van.
@Bogas:

Sajnos nem ismerjük egymást, és mivel MSZP-rendezvénynek még a közelébe sem megyek, ez valószínűleg már így is marad.
@Robinzon Kurzor: Miért sértegetik? Elmondják, hogy a csajnak kb. 70-es béli pártszerű stílusa van.

Ha pedig feldicsérik, úgy jársz te is vele mint Bajnaival. Egy év múlva derül ki, hogy akkor kellett volna a kukába ejteni, amikor még lett volna idő másikat keresni.
@♔bаtyu♔: "Miért sértegetik? Elmondják, hogy a csajnak kb. 70-es béli pártszerű stílusa van."

Meg hogy "esze nem sok, az biztos" (miután kiderült, hogy mégis van diplomája), illetve "nem a saját erejéből lett valaki" (mintha 19 évesen a MEH-ben kávéfőzés miatt már "valakinak" számítana).

Szerintem ezek a kijelentések nem a 70-es évekbeli "pártszerű" stílusára vonatkoznak, hanem semmivel alá nem támasztott sértegetések.

Meg hát ha a 70-es években lett volna ilyen csaj a PB-ben ... győzött volna a világforradalom, én mondom. ;-)
Amikor 19 volt még lehet hogy úgy tettem volna mintha érdekelne amit mond. De most hogy kifutott a legszebb éveiből ő is csak egy újabb érv a női kvóta ellen. Nagyszájú buta liba, ezekből minden párt kéznél tart legalább egyet, több meg minek?
"De a kortárs pártnyelv primitív szólamokkal operáló bulvár-hatékonyságában igazán megmosolyogtató egy ilyen történelmi csemegét hallgatni."

Hát igen. Különösen a Szíjjártó-elmeczi-Hoppál-Zsigó csapat nívójához szokott kényes ízlésű hallgatónak.

Idézzük is fel ez alkalombol eme nagyszerű kvartett egy tagjának felejtehetetlen alakítását:

www.youtube.com/watch?v=4ooLo02NDCw
@Doberdo: "Nem kócos fogú
szőke hanem normálisnak látszó barna,,,"
Mondjuk aki látta a linkelt ATV videót HD-ban, az belelátott ennek a hölgynek is a szájába. Ott sincs minden rendben, maradjunk annyiban. :)
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
Végső kétségbeesésükben az esélytelen pártocskák megpróbálnak legalább a zemberek primitív ösztöneire hatva vonzerőt gyakorolni

Gyurcsánynak Vadai Ágnes fürtjei, Bajnainak Teket Melinda csöcsei, az MSZP-nek Kunhalmi Ágnes háromrétű smink alól megvillanó fáradt szépsége van a tarsolyában
Mégis ki nem fossa szájba mi történik az Mszp-ben?

Érted az Mszp-ben, akit a komcsi Ipsos szerint most vasárnap 2/3ra gyepál a kormányzó(!) párt.
Egészen elképesztő, hogy a joggal félreállított Török Zsolt után/helyett/mellett egy női Török Zsoltot tudott csak kiizzadni magából az mszp. Vergődés ez, már csak azok vannak velük, akik túl sokat fektettek be egy szoci karrierbe hogy csak úgy hátat fordítsanak nekik. Még tíz év, és nem lesz már szavazójuk sem. Elnézve a demográfiai összetétel szerinti pártpreferenciákat, igaza volt 2002-ben Orbánnak: az idő nekünk dolgozik.
@zobod: Legyél már optimistább. A maszoptól óriási dolog hogy a lebukott hazudozót félreállítja, nem előlépteti.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: nem arról van szó, hogy Török marad, csak megkapja Ágikát segítségül?
(Kunhalmi egyébként tehetséges lehet, 20 évesen már a Miniszterelnöki Hivatala Társadalompolitikai Főosztályának titkárságvezetője volt. :) )
@Szúnyog: No és. Megyó is 19 évesen kezdte a pénzügyminisztériumban. A maszopban mindenki tehetséges. Még ha beszélni nem is tanult meg mindenki.
Ha ízléstelen dolog Selmeczi fogazatán élcelődni, akkor Lendvai arcbőrét is tiszteletben kell tartani. Ha a "kócos fogazó" tahó, akkor az "arcbőr-feszesítő" is pont olyan tahó.
@Doberdo: Az a nagy helyzet, hogy a "kócos fogú" hozzá képest fiatalasszony, pedig vagy másfélszer annyi idős. Kunhalmi a maszop beltenyészetben felvette az összes avitt külső és belső jegyet: magam is meglepődtem, hogy az életrajzi adatai szerint alig 30, mert simán jól karbantartott 50-esnek néztem volna ezekből a jegyekből. Félreértés ne essék, így is a maszop csecsemő-generációjához tartozik...
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A linkelt atv-interjúban elég kalácsképű, de hát ízlések és pofonok.
@czjanos: 1etértek.

Selmeczy és Lendvay is ostoba törtető ribanc.

Szóval aki szerint több nő kell a politikába gondoljon rájuk, milyen jó lenne ha 200 ilyen vinnyogna a parlamentben.
@Bogas: "19 évesen, egy sikertelen főiskolai felvételit követően egy ismerőse benyomta a Vidékfejlesztési Minisztériumba."

Úgy mondod ezt, mintha ebben az országban ez valami újdonság lenne, holott az uram-bátyám rendszer több száz évre nyúl vissza ebben a szaros pusztában. A megjegyzésed viszont bizonyítja, hogy egy rosszmájú, irigy és ostoba egyén vagy, pont megfelelsz az átlag kétharmadnak. Legyél büszke magadra, egyél szárított tehénszart és csókold meg a Vitézy gyerek seggét.
@Balt: "elég kalácsképű"

Mondja az a balfasz, akinek csak Marok Marcsa jutott.
@Robinzon Kurzor: Elvégre erről szál a poszt. Az elsőre elég egyhangú válaszok adhatók, a másodikat nemigen tudjuk megítélni, a harmadik meg ízlés kérdése. (Valószínűleg én sem hagynám ki, de otthonra nem kéne. Még 4 évre sem.) :)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Hoffmann Rózsáról is ez a véleményed?
@kutyás majmok: Na, mars fogat mosni és aludni, és ne leselkedj megint, miért sikítozik anyád!
@kutyás majmok:

"Ha egy úri lócsiszárral
Találkoztam s bevert sárral:
Nem pöröltem, -
Félreálltam, letöröltem."
(Arany János)

Ne is álmodj arról, hogy visszavágok a fröcsögésedre.
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: több helyen olvastam, hogy Török Zsolt Lendvai embere, ő találta ki, ő futtatta. Ahogy a képet elnézem, Kunhalmi is az ő teremtménye. Ócska porhintés volt ez a fiatalítás, megújulás. Sorra kiderül, hogy az összes "fiatal" mögött ott áll valamelyik - állítólag háttérbe húzódó - főkáder. Az mszp ugyanaz mint volt, ugyanazok irányítják mint egykor, a szavazói is ugyanazok. Csak egyre kevesebben, ilyen a biológia.
@zobod: hej, pedig micsoda szóvivőjelöltek voltak még annak idején! Jakupcsek Gabriella, Demcsák Zsuzsa! Én azt várom, mikor jön már Kiszel Tünde vagy Fekete Pákó.
Szerintem pedig az a helyes irány, hogy ilyen jó nőkkel töltsék fel az MSZP vezérkarát. Ugyanúgy nem jók semmire, mint a "komoly" politikusok, de legalább nézhetőbbek. Ha fehérneműben mennek kampányolni, én rájuk szavazok! Kivéve, ha Lendvai Ildikó is fehérneműben megy kampányolni.
@imres: "Én azt hiszem, hogy a jelenlegi kormány teljes joggal, pontosan az ilyen himi-humi kommunikáció szakok állami támogatása miatt is csökkentette az ingyenes férőhelyeket."

A jelenlegi kormányban az oktatást, egészségügyet, szociális, ijfúsági- és családügyeket, a kultúra ügyeit, a sportot, az egyházi, nemzetiségi és civil ügyeket, és a társadalmi felzárkózás ügyeit együttesen egy lelkész-esztergályos balfasz irányítja.
@hócipőke: Lendvai Ildikó nem fiatal, már nem csinoska, de jó fej még most is.
@zobod: Orbán egy vén ..., Rákosi ideológiai unokája.
@Jolka40: én hosszú és aktív életet kívánok Lendvai Ildikónak. Sokat köszönhet neki a jobboldal. Szükség van még rá. Mondhatná például lassan, hogy "megmarad a rezsicsökkentés".
Es ez a lenyeg:
"az Együtt-PM 3, az LMP és a Demokratikus Koalíció 2 százalékon áll."

A boszme meg a libas egyutt sincs a parlamenti kuszobon, biztos ezek fognak ketharmaddal kormanyt valtani. :D :D :D

index.hu/belfold/2013/11/18/ipsos_fidesz_27_mszp_15_jobbik_7/
@Kim Jong Un: azért még fog napi 10 blogbejegyzés születni a nagy összefogásról, természetesen sosem térve ki arra, ki, mit akar, mert az olyan lényegtelen. :)
@Szúnyog: Mér aztán ha össze lesznek fogva az min fog változtatni?
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: akkor jóval több mandátumot is szerezhetnek. Sőt, egy jónak látszó listavezetővel akár nyerhetnek is. (Szerintem 2002-ben is csak a szimpatikus megjelenésű Medgyessynek köszönhették.)
De ha ez megtörténne is, fogalmam sincs, mit kezdenének. Jönne a minden szárnynak, platformnak, pártnak egy kis konc, a legnagyobb persze a háttérhatalom erős csoportjainak, s jönne az ide-oda rángatott kormány, a mélyülő szar. Az is mutatja háttérországuk meg bloggerhaduk színvonalát, hogy erről egy rohadt szót se szólnak.
@Szúnyog: Hát akárhogy is számolom, ha a DK bejut, E14 bejut + Mszp, nincs annyi %-uk minta fidesznek, és már 1 éve csökkennek.
@Szúnyog: megaztan, ha veletlenul meglenne az egyszeru tobbseg. (persze a kozeleben sem lesznek) Akkor mit csinalnanak? ketharmadba van betonozva minden lenyeges dolog, a parlamenten kivuli posztok pedig ciklusokat ativeloen fideszes emberekkel vannak tele. Teljesen megbenitanak a libasekat, mozdulni sem tudnanak azok a fergek. De szerintem 2022ig semmi eselye a ballib oldalnak. (hala egnek)
@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: @Kim Jong Un:
No-no! Ezek a mostani közvélemény kutatási adatok. S mint Nagy Bölcsünk, Jó reggelt hazudta Kovács László megmondta valaha, nem a közvélemény kutatást kell megnyerni. Egy pillanatra sem becsülném le erejüket. Ha valamilyen módon összeállnak, s találnak egy, a háttérhatalom által támogatott jelöltet, lesz akkor itt és külföldről nemulass.
Egy szekeret hány felé akarunk tolni!? És az a hülye szekér nem mozdul! Milyen érdekes!? Csak annyit mondok: szegény hazánk! És úgy kell nekünk sok hülye polgárának! Mindenki azt kapja, amit érdemel!
Találós kérdés: ki mondta ezt?
"Én egyéniben szeretnék bejutni, és képviselni a belvárosi választókat, azokat, akikkel minden héten találkozom a téren vagy a piacon."

És hol indul végül, aki ezt mondta?
mandiner.hu/cikk/20140222_kunhalmi_agnes_indulok_a_lorinci_piacra
süti beállítások módosítása