Fidesz <3 fű

2013.11.22. 13:00 aaron.

Na persze nem ma, az überkirály drogmentes Magyarországot ígérő Nemzeti Drogellenes Stratégia elfogadása után, hanem még 2009-ben lájkolták be a konzervatívok határozottan a fű legalizációjának ötletét, amikor is a „nagy tekintélyű angol Beckley Alapítvány e témában készített jelentése” alapján tűzte napirendre az ENSZ illetékes bizottsága a marihuána legalizásának kérdését. A Fidesz pedig olyannyira megörült ennek a hírnek, hogy saját honlapján újraközölte azt, melyben olyan fontos dolgokra is emlékeztetnek, mint például „az Egyesült Államokban a lakosság több mint 40 százaléka vallotta be, hogy életében legalább egyszer kipróbálta a cannabist”, de az a gyönyörű mondat is a Fidesz-honlapról származik, hogy: „Az ausztráloknak az egyharmada szívott már marihuánát, saját bevallása szerint közéjük tartozik Julia Gillard miniszterelnök-helyettes is.”

Apró baki, hogy a múlt héten a 4K! legalizációs javaslatának apropóján pont a Fidesz koalíciós partnere, a „tiszta tudat, józanság” elkötelezett híve, azaz a KDNP egyik országgyűlési képviselője hablatyolt irdatlan baromságokat az ügyben az Echo TV-ben. (Mazochistáknak 15.34-től, erre tessék.) Így hát ajánljuk Hoppál Péteren kívül Gaál képviselő úrnak is melegen a Fidesz-honlap gyakoribb és behatóbb tanulmányozását. A keresést megkönnyítjük.

 fideszlegal.jpg

Az összeállítás forrásaként a New Scientist című lapot és a lenta.ru nevű orosz hírügynőkséget jelöli meg a honlap, de a Fidesz honlapjának előző verziójából jöhetünk rá igazán, mennyire faszák is voltak a fideszesek akkoriban: az összeállítást eredetileg ugyanis a coolpolitika.hu készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr625648606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Számomra annyi bizonyos, hogy itt még legalább 20 évig nem lesz legalizált marihuána. A 4K, most kampányolhat ezzel, pár stoned ember szavazhat is rájuk, de hogy ezt senki nem fogja a parlamentben átvinni az is biztos, lásd NAV balhé. A "problémát" max egy népszavazás oldaná meg, amit persze lehetetlenség összehozni, mert ebben a népcsoportban annyi az összefogás, mint egy marék fingban, meg ha legális is lenne, csak arra lenne jó, hogy lehet nyugodtan szmókolni bárhol és fix, hogy senki nem venné a Nemzeti Narkóboltból a füvet, ahol rajta van az ÁFA, meg a tetű Orbán, tetű veje termesztette HighCsút márkanéven, hanem szépen megvenné az eddigi dealer-étől, oszt jóvan.
Az ENSZ nem egy ország úgyhogy nem legalizálhat semmit.
Ha még Bajnai sem vállalja fel a legalizálást, pedig a narkósok emelték őt elsőként pajzsra tavaly október 23-án, és most is ott ül a jobbján a kendermagos Juhász Péter, akkor a Fidesz miért vállalná fel? Pláne meg a KDNP. Ez így hülyeség
Végig szenvedtem ezt a kdnp-s halandzsa videót,és közben azon töprengtem, hogy ezek a keresztény srácok későn kezdtek el csajozni, vagy bántották őket fiatalon, de valami törés volt az életükben az fix. A műsorvezető hölgynek szép karriert jósolok, ügyesen bólogat, és szépen alákérdez, csak ìgy tovább, jó lesz ez még valahová.
Minél előbb lépni kéne és ráállni az infrastruktúra kiépítésére, hogy előnyben legyünk, mire mások észbe kapnak. Ez tisztán gazdasági kérdés. Iszonyat nagy pénz lesz ebben.
@mizant21:

Hja, csak most még adnak egy 6-ost a korai kertészeknek. :-) Hamarabb szabadulnak még az anyagyilkosok is, mint egy diler aki füvet árusít.
@mizant21:

Szóval ha édesanyád/húgod/barátnőd pusztán gazdasági megfontolásból állna prostinak - fittyet hányva holmi avitt etikai megfontolásokra - akkor az rendben is lenne, hiszen "racionális" döntés?
@mizant21: az USA-ban már annyi brand van mint fű a réten. Ők találták ki a világméretű tiltást, és lassan kihátrálnak alóla.
@st37:

Persze, hogy kihátráltak, miután 1000 milliárd dollárt költöttek a harcra, és börtönbe csukták párszázezer állampolgárukat a szimpla füvezés miatt. Ez egy megnyerhetetlen és bigott háború volt, most beismerték. Ahogy én gondolom mi leszünk az utolsó ország a földön ahol ezt legalizálják, pálinkától bóduljon a nemzeti magyar, ne feelingeljen valami kapitalista csökevénnyel. Itt is az lesz ami az amiknál, a mostani fiatalok jelentős tábora füvezget, és egyszer ezek lesznek a vezető politikusok, már csak 30 évet kell kivárni.
@"the dragon": Sokkal jobb lett volna a hasonlat, ha a családjából prostik helyett pedofil tömeggyilkosokat csinálsz.
@Görkoris Józsi: én sem nagyon értettem sárkányka metaforáját :) eléggé nagy, ordas csúsztatás.
Sosem leszünk rendes ország, és ez az elit azon meggyőződéséből fakad, hogy a nyugaton megtörténő fontos dolgok hozzánk sosem jutnak el. És ezzel jól el is vannak.
Mi más magyarázná, hogy a gőzgépnek 30 év kellett, hogy elérjen magyar földre?
A szomorú az, hogy ez minden értelmes gondolatra igaz.
A probléma gyökerét kéne látni:

vaol.hu/hirek/szivhatnank-szabadon-is-1581281

Idézem a lényeges részt:

"Horváth Csaba, a szombthelyi bűnmegelőzési bizottság elnöke (Fidesz) úgy nyilatkozott, pártja messzemenőkig ellenzi a legalizációt, mert a lágy drogok használata nyit kaput a keményebbek felé."

Itt a probléma lényege. A jelenséget hívják még túláltalánosításnak, vagy a kis számok törvényének, és a lényege az, hogy a megfigyelő a saját környezetében észlelteket hajlamos túláltalánosítani, hajlamos azt gondolni, hogy mindenhol máshol és mindenki más esetében ugyanúgy van.

Mit látunk? Azt, hogy a fiúk fogják a saját tapasztalatukat és túláltalánosítják. Látjátok, basszameg, mi is egy spanglival kezdtük és ma már úgy szívjuk a kokót mint egy békebeli Rakéta porszívó!

És akkor most győzz meg egy ilyen politikust arról, hogy nem mindenkinél van ám ez ugyanígy. Esélytelen. És ez valahol érthető is, tele vannak jóindulattal, próbálják elejét venni annak, hogy más is ugyanúgy lecsússzon azon a síkos lejtőn, ahogyan ők. Legyünk megértőbbek velük.
Srácok, csajok ne igyatok, ne drogozzatok. Fél év elvonó után (öt évvel ezelőtt) mondom ezt, én aztán kipróbáltam mindent, szúrva, szívva, kortyolva. Abban viszont sokakkal egyetetértek, hogy ez nem politikai ügy. Főleg nem nem Kdnp-s. A szobatársam a kórházban egy kiugrott ferences rendi szerzetes volt.
@zsebatya: tulzásba vitted, így jártál. Heti három pohár bor + 2 spangli senkit nem juttat kórházba, és börtönbe se lenne szabad.
@Vicca Verza: nem biztos. Pálinkafőzés liberalizálása terén végre az élmezőnyben vagyunk, be kell látni, hogy az állam nem uralkodik, hanem szolgáltat.
süti beállítások módosítása