A polip kóstolgatja Horváth Andrást

2013.12.19. 14:56 baum

Horvath_Andras_NAV.jpgNe is tegyünk mást, csak gondoljunk bele az egész pszichéjébe: minden előzetes értesítés nélkül, hajnalban becsönget négy rendőr, a Nemzeti Nyomozóiroda négy nyomozója és házkutatást foganatosít. Te meg csak állsz hülyén, és nem érted az egész helyzetet. És utána meg is magyarázzák, hogy jogilag minden rendben van. Nyomozás van ellened, mert a Közép-Magyarországi Regionális Adóigazgatóság főigazgatója jogosulatlan adatkezelés ügyében feljelentett.

És igen, a fentiek a valóságot tükrözik, nem Kafka írta, és nem Terry Gilliam rendezte. Pontosan ezt történt Horváth Andrással, volt NAV-os munkatárssal, aki novemberben kiborította a bilit: felhívta a figyelmet, hogy itt bizony 1000 milliárdos áfacsalás folyik évente. Nem a semmiből jött a vád, már évek óta levelekkel bombázott fideszes potentátokat Horváth. De sem Rogán, sem Lázár nem tartotta érdemesnek kivizsgálni az ügyet.

A Fidesz azóta is próbálja elsunnyogni az egészet. Itt be kell toldani, hogy a Fidesz alatt értjük a NAV-ot, a köztelevíziót meg az ügyészséget is. Minden szinten el akarják bagatellizálni az áfacsalást. Kétnapos teljes adóhatóság-átvizsgálással, a köztévé híradójában 'hamis vádló' eposzi jelzővel illetett Horváthtal, és most az ügyészség házkutatási engedélyével.

Mit üzen a ma reggeli házkutatással a hatalom? Meg akar félemlíteni. Mégpedig szánalmas, pitiáner eszközökkel, amiről az embernek csak a szovjet fekete KGB-s Volgák és olasz maffiafilmekből ismert korrupt tisztségviselők aljassága ugrik be. Kitartást kívánunk Horváth Andrásnak, és egy hangyafasznyit felhívnánk a figyelmet a társadalom felelősségére is. Egy ilyen fajsúlyú botrány jobb esetben elsöpri a sunnyogó kormányoldalt, és a mondvacsinált okokból a korrekt parlamenti vizsgálatot hátráltató szocikat is. Ha meg nem üti át az ingerküszöböt az évi 1000 milliárdos lopás, akkor meg is érdemli az ország. Minimum olyan tömegtüntetésekre van most szükség, mint Ukrajnában, Romániában vagy Bulgáriában zajlik/zajlott egyéb ügyekből kifolyólag, akik, úgy tűnik, bőven előttünk járnak tartásban jelenleg.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr505699592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aki szerint ez váratlan volt, az ugorjon a kútba. Ha nincs Horváth Andrásnak ezerféle másolata az infókról, akkor ő is. A hatalommal való szembeszegülésnek van egy klasszikus táncrendje, a házkutatás csak idő kérdése volt. A fejlemények lesznek érdekesek.

(Amúgy meg a témának Szophoklészről Doctorowig igen bő szakirodalma van, ajánlott.)
Nem kóstolgatja, már meg is ette, a bizonyítékokról nem voltak másolatok.
Ez itt bizony a háttérhatalom. Nem az a ködös, megfoghatatlan titkos hatalom amiről a Szaniszló Ferenc-félék beszélnek, hanem a valódi háttérhatalom, a gazdasági maffia, amely polipként behálózza és markában tartja a politikát, és a hatóságokat, befolyása alatt tartja a média nagy részét. Ideje hogy felnyíljon az emberek szeme!
''Ha meg nem üti át az ingerküszöböt az évi 1000 milliárdos lopás, akkor meg is érdemli az ország''
Errol van szo,ha ez se kèpes tomegeket megmozgatni,akkor valoban megèrdemli...;
Ha csak egy embernek is elkapnák a tökét, jöhetne ugyanaz, mint a cseheknél.De ez csak álom. Itt a birkák még össze is kötözték magukat, mielőtt a tőkére hajtanák a fejüket...
Lol tüntetés. 2006ot leverték akkor szerinted majd 1000milliárdért kimegy bárki.

Továbbá ki a jó eget kéne a kormány helyére ültetni az MSZPt akik ugyanúgy nyakig benne vannak?
Helló !
Hát ezt Gyurcsány elk...ta , meghát az elmúlt nyolc év , na most rögtön kimegyek a Kossuth térre , tüntetek , kordont bomtok , körbepisilem a fákat....v......n a kormány :)
Egyre több állami munkahely lesz, miért panaszkodna a magyar szocialista nép? Minek tüntetne??
@MolnarErik: ne légy naiv!
A politika rég felkarolta, nem eszik forron a kását. Most jönnek a háttér alkuk.
Olyan nagykutyák vannak a háttérben akik a politikát mozgatják ( Orbánt is)
Választások jönnek. Az ügy el fog ülni! Lásd: Hagyó, BKV felügyelő bizottság például a kis Dávidka)
Sárosmosás, ganézés oszt annyi.
Ez a mai lépés korszakhatárt jelez: a maffiaállam hivatalosan is kiépült.

A NAV nem nyomoz az adócsalások ellen, hanem fedezi azokat; a rendőrség nem az adócsalókat zaklatja és félemlíti meg, hanem azt aki borítja a bilit, és megsemmisíti a bizonyítékokat.

A hatóságokat a maffia irányítja, a bűnözők oldalán állnak. A state capture sikeresen befejeződött.
miután bizonyítékokról csak beszél..gondolták megkeresik maguk. kiváncsi vagyok megvan-é..
mert eddig lássuk be, egy kibebaszott nagy duma az egész.
@FILTOL:

Milyen bizonyíték? Nem is volt bizonyíték A zöld dosszié üres volt. Meg a merevlemezek is. Teljesen. Kérdés?
@FILTOL: na az ilyenek miatt működhet ez minden további következmény nélkül. és az most tök mindegy hogy idióta vagy, vagy szervilis seggnyaló
Most már több mint egy hónap után meg kérdezhetném,hogy mikor fog előállni a bizonyítékaival!Mert eddig nem mutatott föl semmit,nem nevezet meg ügyeket csak vádaskodott!Ez inkább tűnik egy személye bosszúnak részéről,valami sérelem miatt mint,hogy igaz legyen!Nehogy már nem készíttet másolatokat,ha ekkora horderejű ügyben borít bilit!!Kamu az egész!!
@putris72: Ha kamu, akkor miért kellett a rendőrséget, az ügyészséget, a médiát, és nem mellesleg a teljes fidesz frakciót mozgósítani ellene?
"minden előzetes értesítés nélkül, hajnalban becsönget négy rendőr, a Nemzeti Nyomozóiroda négy nyomozója és házkutatást foganatosít. "

Fél kilenc az legfeljebb a zárásig maradó kocsmalátogatók számára hajnali időpont. Házkutatásról pedig soha nem szoktak előzetes értesítést küldeni, mivel akkor látogatás lenne csak, nem pedig kutatás

Akit meglepett a házkutatás, az nagyon nincs képben, mert a NAV feljelentése nyomán szinte biztosra vehető volt. És az is biztos hogy Horváth törvényt sértett. Ha arra tud hivatkozni, hogy közérdekből tette a törvénysértést, akkor más lehetne az elbírálás, de ezt neki kell bizonyítania
@tobeor:
"A NAV nem nyomoz az adócsalások ellen"

Konkrétan melyik adócsalásokra gondolsz? Neveket, adatokat, pénzösszegeket szeretnék hallani. Egyre türelmetlenebbül
@Erő e-meló: Höhö, most tüntették el a bizonyítékokat, patkányok...

Az is pofátlan geciség, hogy úgy teszel mintha nem lenne adócsalás ebben az országban...

siess, most érkezett ócó szlovák cukor a CBA-ba, biztos jut neked is...
@kanálwarrior:
Mert korrupcióval vádolta meg a volt munkáltatóját, aki feljelentette rágalmazásért, és kihozott egy csomó adatot, ami nem lehetne nála

Most már lépéskényszerben van hogy előálljon valami konkrétummal, mert különben biztos bukó. Remélem megteszi, mert amit eddig elmondott az kb. annyi mint egy átlagos írás az Index blogketrecben
@tobeor:
Horváth 2011-ig volt a NAV-nál, tehát több év, a médiamegjelenése óta több int egy hónap állt a rendelkezésére hogy előtárja a bizonyítékait. Ha van esze készített másolatokat, és elhelyezte valamelyik őt futtató szervezetnél. Ezenkívül szóban is elmondhatja amit tud

Nekem mindegy melyiket választja, de ha semmi konkrétumot nem tálal ki akkor már csak a nyomozástól várható, hogy kiderít valamit a szoclibás kormány 2007 és 2010 között viselt disznóságairól
@Erő e-meló: Horváth már rég megtette a feljelentését az ügyészségen, csatolva a bizonyítékait is.

Na, kavarod még a szart tovább? Így le fogsz maradni az ócó szlovák cukorról, pedig nagyon várnak rád a CBA-ban...
Ez nem megfélemlítés. Csak el akarják kaparni a bizonyítékot. Ha félemlíteni akarnák, akkor lófej lenne az ágyában vagy megvernék az utcán, stb.
Szerintem nagyon civilizáltan dolgoznak a maffiózóink.
@tobeor:
"Horváth már rég megtette a feljelentését az ügyészségen,csatolva a bizonyítékait is"

Akkor mégsem az volt az egyetlen példány, amit a hekusok lefoglaltak nála? Melyik állítás igaz a kettő közül?
@Erő e-meló: Az egyetlen ami még nem volt a maffiózók kezében. Ennyire sötét vagy?
Szerinted mennyi ideig tart nekik darálóba tenni?
@bgp:
Ahogy elnézem a Horváth kezében levő zöld dossziét, annak a tartalma nem lehet több 10-15 lapnál. Ennyit simán fejben lehet tartani, még akkor is ha ledarálják

Arról nem is beszélve, hogy ennyi információ elfér bármelyik nyilvános szerveren. Tehát ha azzal jön hogy volt és nincs, akkor kamu az egész, összeesküvés-hívek számára kitalálva
@tobeor:
Most nem azért, de kiállt a csávó, és annyit mondott, hogy itten adót csalnak.
Hogy kik, hogy hogyan, semmit nem mondott. "multik, meg gabonakereskedelmi cégek". Meg mutogat egy dossziét, hogy ott a bizonyíték.
A NAV szerint nem volt ellenőr, és feljelentette, mert ugye nincs joga adatokat kivinnie.

Akkor most te mit CBA-zol?
@monddazigazatmar:
Beszélsz magyarul? Ezt érted?: "Horváth már rég megtette a feljelentését az ügyészségen, csatolva a bizonyítékait is."
@monddazigazatmar:
"nincs joga adatokat kivinnie."

Ennek az ellenkezője igaz. Aki ebben az országban bűncselekményről tud, annak kötelessége jelenteni, különben bűnpártolást követ el. Jogilag ez tök tiszta helyzet. Közérdek, társadalmilag hasznos cél érdekében lépte át a munkahelyi szabályokat, ez simán felülírja a formai jogszabálysértését.
Nem hogy nem jogsértő amit csinál, de kifejezetten mintapolgár.
@MolnarErik: „ A törvényről :Gyűjtemény

A törvény olyan, mint a pókháló, amely megfogja a kisebb állatokat, a nagyobbak azonban átjutnak rajta. A dongó beléje jutva széttépi, s kirepül belőle, a kis légy azonban fennakad benne.” Temesvári Pelbárt.

„hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!
Szent Ágostonnak az a sokszor idézett mondása, hogy igazságosság nélkül az állam is csak egy rablóbanda,
Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter
Sima ügy, most elküldték a csicskásokat, hogy nézzék mar meg kiket is érint az a fránya zöld akta. Nem tudtak rendesen aludni. Mara mar minden érintett tájékoztatva lesz ki, hol miben sáros, indulhat a nagy takarítás a NAV-on belül is meg a cégeken belül is. Volt mar adatvesztés az adóhatóságnál - majd most megint lesz. Nagy pénz is annak, aki viszi a hírt - Vizó óta tudjuk hogyan megy ez.
Meg pár nap és jöhet a parlamenti bizottság is, Horváth bizonyítékai pedig üres aktákhoz fognak vezetni. Másolatok és utalások a semmiről - ha elő meri venni is csak magának art.
Ennyi.
Az adócsaló az olyasmi, mint a komcsi elnyomó.
"Nem a semmiből jött a vád, már évek óta levelekkel bombázott fideszes potentátokat Horváth. De sem Rogán, sem Lázár nem tartotta érdemesnek kivizsgálni az ügyet."

Azért ez aranyos, Lézerdzsonit bombázni, adócsalási ügyben. Ezzel az erővel Simicskát meg Mészáros Lőrincet is bombázhatná, hogy vizsgáltassák már ki, hogy kerültek a narancsbolsi oligarchák Mo 100 leggazdagabb embere közé az elmúlt 3 évben.

De bombázhatná akár a farkast is, hogy ugyan vizsgálja már ki, ki zabálja fel mostanság a bárányokat. :D

Egyetlen értelme van ennek a dolognak: később nyugodtan mondhatja, hogy ő mindent megtett.
@tobeor:
Így van!
Én, mint könyvelő, speciel köteles lennék az ügyfelemet feldobni, ha adócsalást követ el.
Akkor a nav dolgozó miért kellett volna, hogy lapítson???
@tobeor: ki mondta, hogy nincs adócsalás? van. ezért nevetséges ez az egész vihar a biliben.
kiáll egy pasas, és anniyt mond...adócsalók vannak. és politikusok segítik őket.... se nevek, se számok, semmi.
adja már elő a farbát, had hulljon már a férgese...mind. de nem...

ti meg már szentté avattátok majdnem. kissé szánalmas ez a nagy erőlködés.
Horváth szerint 2007-től vagy elötte kezdődtek az említett társaságoknál az adócsalások.

Azaz az MSZP intézte el nekik.
Bajnai meg végig asszisztáklt, ahogy a Fidesz is.

Bár mostanában mintha lenne néhány nagy fogás, az MSZP esetén nem emlékszem ilyenre:
www.origo.hu/gazdasag/20131129-nyolcszazmillios-korbeszamlazasos-afa-csalast-leplezett-le-a-nav.html
@Erő e-meló:
Na egy újabb menetelő fülkeforradalmár. A szinvonalat jelzi Kövér elvtársad nyilatkozata. Hajrá fidesz még többet lopni.
Aztán miért mentegetjük az idegbeteg hazudós vezéredet? Ki az a szoclibás kormány. Na ezek vagytok.A fidesz LOP, CSAL, HAZUDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Bújjál vissza ahoiva való vagy orbán vez7éred hátsójába. A fidesz LOP, cSAL, HAZUDIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4 Tehát TE is hazudsz!!!!!!!!!!!!!4
@odamondó: LOL! 2006 egy színjáték volt, a keresztapa irányításával az azonosító nélküli "rendőrökkel" és Vona/Toroczkain keresztül pedig a Kedves Vezető által a másik oldalon. A sérültek a parasztáldozatok. Ennyike.

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Az MSZP benne van nyakig, ahogy a Fidesz is, ez kétségtelen, viszont Bajnai soha nem volt MSZP tag, Gyurcsányt meg nem véletlenül szúrták hátba azok, akiket barátainak, kollégáinak hitt. Hallgasd végig mindkét Balatonőszödön elmondott beszédet! Ennek az ügynek a fényében ott is világosabbá válik minden.

Egyébként nem hiszem, hogy egy magadfajta troll bármit is felfogna belőle, mert téged nem azért ismerünk, mert az igazság leghaloványabb módon is érdekelne. :D
Eddig azt is lehetett gondolni, hogy a kormányzat maximum a botránytól fél, a tehetetlenségét próbálja elkendőzni, s legfeljebb védi a haverokat a lebukás ellen.

Azzal viszont, hogy egy ennyire erős, de átlátszó eszközt vet be az ügy elcsinálása érdekében, gyakorlatilag bizonyítást nyert, hogy az ügy a legfelső szintekre vezet. Ez is egy kisebb fordulópont a NER történetében.

A hazai hatóságok a rendszer részei, ezért most én egy pillanatra inkább örülnék annak, hogy az NSA füle mindenhová elér, és ezúton kérném meg őket, hogy göngyölítsék fel az ügyet. ;-)

Horváth Andrásnak pedig nem kitartást kívánok, hanem azt, hogy ha van családja, akkor lesz szíves velük a következő RailJetre felszállni, Bécs előtt nem leszállni, aztán pedig hátra se nézni.
"Tengődhetünk munka nélkül, zabálhatunk népkonyhán
Lényeg az, hogy szabadság van, nincs rajtunk a szájkosár
Kurvák, stricik, újgazdagok palotában dőzsölnek
Istennek itt pénz a neve, áruló a hősöknek "
(HCs)
@Erő e-meló: Konkrétan a Fidesz ezzel a húzással ismerte el mondjuk teljes nyilvánvalóságában, hogy nyakig benne van. Én ezek alapján a CBA-ra, OTP-re, Közgépre tippelnék első körben, 168 órára, Klub Rádióra másodikban. Az meg nem véletlen, hogy Horváth nem mondott neveket, ennek nem a sajtóban kell visszhangoznia, a hatóságnak kellett volna a bejelentés pillanatában hivatalból nyomozást indítani. Nem tették, mert a polip megtiltotta. De amint megjött a paracs föntről, és gyorsan elvitték a dossziét, indulhat a hosszú bájtok éjszakája 2.0
@nemecsek ernő áruló: Így van, semmi konkrétat nem mondott (legalábbis én semmi ilyesmit nem hallottam) ezért szerintem meg se valósul a visszaélés. Bár nem vagyok jogász, és amilyen idióta törvényeink vannak...
@Sztavrosz_: Megvalósíthatta a gyanúsításban szereplő tényállásokat azzal is, hogy egy papírt, amit nem kellett volna, hazavitt, hogy éjszaka dolgozzon vele. Azzal meg pláne, hogy sok papírt hazavitt, és betette a szekrénybe. A nevek nem emlegetésével csak a becsületsértési és hasonló tényállásokat kerülte el.
Egy normális országban azonban egy 1000 milliárdos adócsalási ügy bizonyítékainak adatvédelmi sérelemmel járó kicsempészése adekvát jogsértés lenne, pl. mint a késsel hadonászó rabló leütése, megkötözése (kés nélkül testi sértés és a személyi szabadság korlátozása).

nemecsek jól látja a hosszú bájtok éjszakáját. Őszintén remélem, hogy Horváth András azért egy kicsit több adatsértést is bevállalt, és valahol fellelhetőek legalább a másolatok. Ő már úgyis lógni fog.
@nemecsek ernő áruló: ha olvastad volna a kommentem nem az eseményt értékeltem hanem azt a tényt, hogy ha fizikai erőszak ellen nem megy ki az ember tüntetni akkor majd ilyen Horváth András miatt kimegy.
@odamondó: Nem mennek ki, mert nem tudják, miről van szó, sőt: vissza fogják szavazni a velük évek- évtizedek óta játszadozó maffiát.
@nemecsek ernő áruló: Ha az emberek tudnák miről van szó nem lenne mindig ez a vérre menő focimeccs hangulatú mszp-fidesz vita.

Vissza fogják szavazni mert nincs alternatíva. Mindkettő nagy párt nyakig benne.
@odamondó: Alternatíva éppen lenne, indulni is fognak, csak nem fogják megugrani az egy százalékot.
Egyszer hajnal 2-3 között a harmadik kerületi kapitányságtól kb. két saroknyira észrevettem egy feltört üzlethelyiséget. Feltételeztem, hogy az elkövetők még bent vannak, mivel imbolygott a fény a helyiség hátsó részében.

A kapitányságon a kapuügyeletesnek az volt a legnagyobb gondja, hogy ahol megálltam, ott nem szabad megállni. Megfenyegetett, ha nem állok arrébb, feljelent.
süti beállítások módosítása