Kinyílt a bicska, megírom!

2014.01.10. 08:00 Fent és Lent

20.JPGScheiring Gábor határozott önmosdatásba kezdett hivatalos facebook-oldalán, annak érdekében, hogy legalább saját magával elhitesse, miként jutott el anti-gyurcsányizmustól Gyurcsányig. Megpróbáltuk dekódolni szavai jelentését, amiben Üstös Miklós segített nekünk.

Semmilyen változás nem lesz addig, ameddig el nem küldjük azokat, akik nem mi vagyunk, mert mi azért vagyunk, hogy elősegítsük a politika megújítását és lehetőséget teremtsünk, lehetőséget arra, hogy a mondatok végén lévő szót a politikusok megismételhessék, megismételhessék mert az olyan szónoki, és hangsúlyt ad, és mert azt mindannyian tudjuk, hogy az összefogás kényszer, kényszer arra, hogy a teljességgel értelmetlenné vált parlamentben jelen legyen az az erő, amely onnan azért vonult ki, hogy haladjon előre a már előtte megkezdett úton, hiszen nincs más lehetőség, nincs más lehetőség, csak ha megismételjük az előző mondatrészt, ahogy húsz éve minden politikai szónok teszi, mivel a társadalom azt várja el, hogy működjünk együtt, meg ha semmi esélyünk nincs is szövetségeseinkkel választást nyerni, és ráadásul pont miattuk jutottunk ide, de állítsuk vissza a demokráciát olyanokkal, akikről leírtuk hogy a legalapvetőbb demokratikus normákat is megkerülik, hogy ezzel beemelhessüka rendszerváltás veszteseit az együttműködésbe, melyért minél szélesebben küzdenünk kell, még akkor is ha azokkal kell összeállnunk, akikről kijelentettük, hogy soha semmilyen körülmények között nem lesz olyan helyzet, hogy össze kelljen álljunk velük.

Összehasonlításként álljon itt Scheiring eredeti szövege is, és nekünk csak egy kérdésünk maradt: Jól alszik, Gábor?

Semmilyen változás nem lesz addig, amíg ezt a kormányt el nem küldjük a hatalomból. Talán nem fontosságban, de időben ez az első feladat. A célunk nem változott, csak az út módosult, amin eljutunk hozzá. Amíg nem a maximumot tesszük a kormányváltásért, addig a minimumot sem tettük meg az igazi céljaink megvalósításáért, a politika, a baloldal megújításáért. Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az összefogásnak az a módja, amire most törekszünk, egyben lehetőség is. Lehetőség, hogy megbuktassuk a rezsimet és Magyarországot újra normális hellyé tegyük. Ezzel a lépéssel visszahozhatjuk a reményt. Ezzel a lépéssel visszaadhatjuk a hitet azoknak, akik egy normális Magyarországon akarnak élni. Ezzel a lépéssel le tudjuk győzni Orbán Viktort és azt a világot, amelyet képvisel. Mit azért vagyunk, hogy a kormányváltáson keresztül esélyt adjunk a zöld-baloldali politikának, segítséget az Orbán-rendszer kisemmizetteinek, reményt a rendszerváltás veszteseinek, ehhez pedig együttműködés és kormányváltás kell. Az MSZP-vel kötött szakpolitikai megállapodás lehetővé teszi, hogy a következő parlamentben a rendszerváltás történetében először jelen legyen egy progresszív-zöld frakció, amelyik részt vett a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb és legigazságtalanabb kormányának leváltásában. Orbán rendszerében nem virágozhat a zöld politika, nem erősödhet meg a szociáldemokrácia, nem újulhat meg a baloldal, nem emelhetjük vissza a társadalomba a rendszerváltás veszteseit. Ezért megyünk előretekintve tovább a 2012 októberében megkezdett úton, tovább, az áprilisi kormányváltásig. Mert a kormányváltás hitelesít. Mert kormányváltás nélkül nincs jövő.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr105748788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szánalmas.

Észre kellene venniük, hogy már saját szövetségeseik is leszarják a PM nevű fantompártot.
Az úgynevezett baloldalnak fingja nincs mit kezd, ha hatalomra jut. Program nincs, jövőkép csak ennyi: leváltani Orbánt.
Utána mi lesz? ... Azt még ki kell találni.
Ki akar egy olyan heterogén csapatra szavazni akiknek egyetlen közös céljuk van csak: Orbán leváltásával a hatalmat megszerezni?
Válasz: akik zsigerből utálják Orbánt.
És az értelmesebbek? Akik gondolkodnak is mielőtt zsigeri utálatból ikszelnek a gyülevészekre? Ők talán előbb gondolkodnak, mérlegelnek. Talán, remélem.
@PAPÓ38: te pöcsfej, a zsebnérónak és tettestársainak milyen programjuk és elképzelésük volt 8 év után, azon kívűl, hogy mindent ellopnak, amit lehet? nem elég program az, hogy ki akarják söpörni ezt a sok szart?
Minden rendben, de mi lesz a JOBBIK-kal ?
Választás lesz.

Választás lesz. Gyülekeznek,
Kis képességű tehetségtelenek!
Valakik lenni vágynak!
Vezetői eszement pártnak!
Harcosok, téveszme bajnokok
Mely mindnyájunknak bajt okoz!
Néki van meggyőződése!
Eszme fejbelövése!
Melytől rángatózik!
Egészen mostanáig!
Hiába kimúlt eszméje,
Fejében túlélte!
Mely neki üzlet!
Vehemensen küzdhet!
Az el- és kimúltért
Felölti a megvetett mundért!
Előkeresi a pufajkát!
Melyben övé volt a világ!
Az igazság az úgy gondolom,össze kellene fogni ami elképzelhetetlen (lsd Turáni átok)és mennyire igaz,most is kiállja az igazságát.De összefoghat itt bárki a Magyar az egész világon azt jelenti,rosszabb a balkáni népeknél is.Azt mondják a magyar dolgos a lófaszt a paraszt is ott vágja át saját népét ahol tudja.Ha külföldön vagyok nem szólalok meg magyarul mert csak kinéznek mindenhonnan.Mind a 2 tábor egy fasz és kész.Vezesse az országot 4 nagyon gazdag ember és ezek menjenek mind a gánti bányába de ki már ne jöjjenek.Szar alakok.
@PAPÓ38:
El az orbán nevűvel.
Magyarországnak magyar legyen a vezetője.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Szánalmas télleg amit idebüfiztél gyűlöletdroidka.
Szálka már megvan,mi lesz a gerendákkal?
házelnök 2014.01.10. 15:03:50
"...El az orbán nevűvel.
Magyarországnak magyar legyen a vezetője..."
Mi van ? Neked az ORSÓS már nem is magyar név ?...
„a rendszerváltás történetében először jelen legyen egy progresszív-zöld frakció, amelyik részt vett a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb és legigazságtalanabb kormányának leváltásában.”

erről lemaradtak, ez négy éve pipa :D
seggszáj...
Ez a zselézett hajú, antipatikus fiatalember mikorra tanulja meg azt a régi, orosz közmondást, hogy "ne köpjél a kútba, lehet még inni fogsz belőle"?
"a rendszerváltás történetében először jelen legyen egy progresszív-zöld frakció"

Milyen könnyen felejtik el egyes köpönyegpörgetők honnan indultak... Ja, hogy az LMP-frakcióból? Áh, olyan sose volt, most sincs, ugyan már!
süti beállítások módosítása