Összeváltás a régi Milla sírján március 15.-én

2014.03.12. 07:00 Tékás Lacika

márc15.jpg

Az megvan, hogy az Összefogás vagy Kormányváltás vagy micsoda a Szabad sajtó úton ünnepel tizenötödikén? Milyen szép térbeli szimbóluma ez a régi Milla halálának. Először lassan beszivárgott az eredetileg a szoci birodalommal nem közösködő mozgalmomba Bajnai, most meg tulajdonképpen már csak a klasszik szoci és szadeszes brigád tolja a régi Milla „hagyományos” helyszínén.

A fenti képen az látható, ahogy összeállt az ünnepre a nagy csapat és az ő Facebook-eseményük. Az összefogásdinak ennyi előnye mindenképpen van: legalább már egészen egyértelműek a vörös polip kontúrjai. Reméljük, hogy az ünnepi gyűlésre beharangozott kampánydalbemutatón a Benga és Coki dubstep-klasszikusára komponált hiperrealista MSZP-kampányfilmet láthatja majd a közönség:  

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr185855168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A civilség leleplezte magát: SENKI sem áll mögöttük valójában.
A mutyivezér 3 év alatt komplett banánköztársaságot csinált hazánbkból!
A helyszinnek egy dolognak kell megfelelnie: lehesen úgy fotózni, hogy ne látsszon hogy a fidesz rendezvényen 10x annyian vannak kint.

Várjuk a snitteket!
@maxval a gondolkodó birca: A Millának akkor is az volt a célja, mint most: leváltani Orbánt. Ez viszont máshogy nem megy, csak pártokkal...
@István Tamasi: 'ztan miert is? Mert a boszme meg körmös bauer azt mondta?
Nem úgy volt, hogy a MeH az összes szóba jöhető demonstrációs területet lefoglalta az ellenzék elől, beleértve a hagyományosan baloldali Szabadsajtó utcát, és a hagyományosan libsibolsi Március 15-e teret is?

@Lucky Larry Silverstein: Nem telik minden politikai formációnak annyi fizetett statisztára, mint akik a közpénzből lopnak.
Melyik mutyivezért? Narancsköztársaság?
Lehetnek akárkik akármennyien, attól tartok, hogy április 7-én is kelleni fog a demokrata ellenzéknek az Unicum.
@Fedor: Ehhez képest ma már a Milla nincs sehol, az általuk feltámasztott Bajnainak is vége, és még valószínűleg kormányváltás sem lesz. Ezért tényleg megérte blamálni magukat a szocikkal.
@OkoskaTo:rp:
Budapest összes ünnepi karámja is kevés annak a sok birkának. :D
Most a 4k! pártblogja azon kesereg, hogy más pártoknak lesz nagyrendezvénye?
Más fikázása helyett próbáljátok inkább a sajátotokat reklámozni. Hátha akkor több mint húszan lesztek.
@Lucky Larry Silverstein: Tehát az állami rendezvény az pártrendezvény ezek szerint. Állam = Fidesz? Éjjen a pártállam. Előre a múltba, szorgos népünk győzni fog.
Szánalmas ez az igyekezet, pedig most már semmi tétje nincs számotokra.
Így "kívülről" én inkább úgy érzékeltem, hogy a Millának konkrétan az első békemenet tette be a kaput. A Milla nagy erőssége az volt, hogy egy óriási választási bukta után képes volt összehozni a baloldali szavazókat és erőt demonstrálni a fidesszel szemben. Az Operaház előtti tüntetés volt szerintem a csúcspont. Akkor még én is azt hittem, hogy a fideszesek ezek után visszavesznek az arcból. Aztán kiderült, hogy a Millás tüntetések (és mellé az Eu-s szájtépés a'la Kohn Bendit) csak felkorbácsolták a jobber keménymag indulatait. Ki is vittek kapásból kétszázezer embert. Innentől kezdve akármennyi embert mozgatott meg a milla, kétszer-háromszor annyit hozott a békemenet. És a számoknak bizony jelentősége van egy utcai tüntetésnél.

Pont az a legnagyobb baja a baloldalnak, hogy nincs egy olyan agytrösztje, amelyik a békemenethez hasonló happeningeket meg tudna szervezni. Ezeknek az eseményeknek ugyanis nagyon erős csoport és identitásképző hatásuk van, jelentősen növelik pl. a választók mobilizálhatóságát. Erre pedig most nagy szüksége lenne Mesterházyéknak.
"Régi Milla halála", ne tessenek már röhögtetni, néhány látászavaros buzgalmáron kívül mindenki számára nyilvánvaló volt az elejétől fogva, hogy a Milla szimpla szoci fedőszerv.
@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: Alternativ elmélet: A Milla rendezett egy alternatív elnökválasztást, amit a második legtöbb szavazatot kapó nyert meg. Egyrészt röhejes volt, másrészt nem tudom hogyan lehetne valami kevésbé demokratikus.

@Fedor: No igen, csak elég nehéz magunkat demokratikus ellenzéknek beállítani, ha a működésük egyetlen célja Orbán leváltása, és minden demokratikus izére magasabbról tesznek mint a FIDESZ és az MSZP együttvéve.
@qwertzu: Lehet ebben valami, én ezt a történetet nem igazán követtem. Csak arra emlékszem, hogy egy bazdmegelő rapper meg valami patkányevő filozófus volt a két befutó, aztán valahogy a rapper nyert. Hogy ez a milla népszerűségére hogyan hatott, azt nem tudom megmondani.
@iii4: Ehhez normális ellenzék kellene. Egy ilyennek sokkal nagyobb esélye lenne rá, mint a szoci és szadeszes múmiáknak. Orbán hatalmon maradását semmi sem segíti jobban, mint az, hogy az ellenfele az MSZP és haverjai.
@iii4: "Sajnálatos módon ezzel a választópolgárok nem értettek egyet, nem hátráltak ki a szocik és a DK mögül."

Majd lassan rájönnek. Elkerülhetetlen. Örültem volna, ha ez már most megtörténik, sok szívást megspóroltunk volna, de úgy látszik, kell még pár év hozzá. Ha más nem, a biológia majd megoldja.

"Még mindig inkább az MSZP és haverjai, mint a Fidesz. Most nincs más lehetőség."

Számomra az MSZP nem lehetőség.
@iii4: Ahhoz, hogy változás legyen, meg kell tenni az első lépést. Az MSZP-Fidesz csereberének semmi értelme. Mindkettő bizonyította alkalmatlanságát. Lehet azon vitatkozni, hogy a szar vagy a fos a finomabb, de sokkal jobban járunk, ha lehúzzuk őket és oda kerülnek, ahova valók.

Amit te javasolsz, az csak az agónia elnyújtása.

Mellesleg ha nyer is ez az összefogásnak vagy most épp minek nevezett valami, két évet nem adok nekik, és buknak. Nem csak a Fidesz miatt, hanem mert egymásnak legalább akkora ellenségei, mint Orbánnak. A szakértelmükről meg inkább ne is beszéljünk.
süti beállítások módosítása