Az iwiw mint a politikai csatározások színtere

2014.03.13. 07:00 baum

4_3.jpg

Azt már számtalanszor elemezték, leírták, hogy hogyan áll a pártok versenye a Facebookon. Na de mi a helyzet a magyar közösségi oldallal, az iwiw-vel? A kérdés úgy merült fel, hogy valamelyik Fent és Lentes kolléga megjegyezte, hogy az iwiwen egészen biztos a Demokratikus Koalíció bír a legnagyobb támogató tömeggel. Utánanéztünk.

Nem meglepő módon az Iwiw nem kedvez a különböző érdeklődésű csoportok napi kapcsolattartásának. Nyilván ennek tudható be, hogy egy idő után be is csődölt az egész, nem kapcsolt a cég időben, hogy milyen pluszfunkciókkal tudják megtartani az embereket, így hát szépen mindenki átvonult a Facebookra közösségi életet élni. Ennek ellenére az iwiwen is létezik a csoport intézménye, és vannak is ilyenek. Az első nehézség az volt, hogy pontosan megtaláljuk, merre kell keresgélni. A szimpla keresőben csak a személyek jöttek elő találatként, így külön utakon kellett rálelni arra a felületre, ahol kifejezetten csoportokra lehet találni.

Lett is nagy meglepetés, mikor kiderült, hogy a kizárólag a Jobbik vette komolyan az iwiwen való jelenlétet. De ők aztán nagyon. Oldalukon 22.579  tag van, és még jelenleg is aktívnak tűnik a csoport. A legutolsó bejegyzés alig egy hete került fel. Ráadásul a keresgélés közben kiderült, hogy kb. minden közéleti szót betageltek magukhoz, mert bármelyik pártra vagy politikusra kerestünk, akkor is folyton előjött a Jobbik.

Második helyre a Lehet Más a Politika került, csoportjukat 3005-en követik. Igaz, 8 hónappal ezelőtti az utolsó poszt. A Fidesz nem szereti a trollokat, minden bizonnyal ezért zárt a csoportjuk, a maga 1821 tagjával. Nem tudni, miért, de az MSZP-nél a Terézvárosi iwiw-csoport (526 tag) több taggal rendelkezik, mint a sima MSZP-csoport (323 tag). Nem is értjük, hogy a Verók Istvánban rejlő lehetőségeket a szocik miért nem aknázták ki jobban országosan. A SZDSZ és az MDF egyáltalán nincs jelen, ahogy az Együtt2014 csoportjának is mindössze 3 tagja árválkodik magányában. A DK meg óriási nagy csalódás, Szekszárdon van egy hölgy, aki fontosnak érezte az iwinen politikai frontvonalat nyitni a baueri értelemben vett demokratikus eszmék mellett, ám eddig nem talált követőkre.

5_4.jpg

A politikusok között szintén jobbikos túlsúly van. Meglepetésre Morvai Krisztina (1202) lenyomta még Vona Gábort (1053) is. Látszik, hogy nem frissítik naprakészen a dolgokat errefelé, hiszen a Jobbik elnöke itt még véreres szemmel gárdistákat simogat vizslák helyett. Orbán Viktort pont ezren követik, és ez a csoport is zárt, Gyurcsány Ferencet pedig szégyenszemre csak 195-en. Bajnai Gordonnak rajongói oldala xincs, viszont néhány oldal pont azért jött létre, hogy gyűlölhessék a jeles korszakváltót.

Konklúzió nincs, csak hiánypótlás. Annyi biztos, hogy a Jobbik kommunikációban igen ügyesen csap le minden kínálkozó területre, és az is, hogy az iwiw tényleg meghalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr315858605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Nem is értjük, hogy a Verók Istvánban rejlő lehetőségeket a szocik miért nem aknázták ki jobban országosan."

Talán azért, kedves baum, mert Verók 2012. szeptemberében elhunyt.
süti beállítások módosítása