Mi lesz április 7-én?

2014.03.28. 08:00 baum

Future_Sign_Exit.jpeg

A választási kampány hajrájához érve illő lenne egy összegzés, mi várhat ránk április 6-a után.

Nyer a Fidesz, ráadásul kétharmaddal

Folytatódni fog az ország kisajátítása. A Fidesznek alapvetően az a trükkje, hogy nem ellopja a közjavakat, hanem kvázi magáénak tekinti Magyarországot. Ebből fakad, hogy a törvénykezésnek nincs más célja, mint hogy ezen törekvéseket legitimálja. A kontrollszervezeteket legyalulja, leépíti, szerepüket eljelentékteleníti, gondolhatunk itt az Alkotmánybíróságra, a megvásárolt szakszervezetekre és az egyéb felügyelő intézmények egész sorára. Úgy tűnik, be is jön ez a taktika, hiszen ezt úgy teszik, hogy a társadalom nagy része szó nélkül eltűri, sőt, kifejezetten támogatja ebben a Fideszt. A trafikmutyi, a földtörvény, az azeri gyilkos kiadása, vagy a Putyinnal kötött atompaktum bármennyire is botrányos, a hithű szavazóknál nem verte ki a biztosítékot. A kétharmad esetén várható némi konszolidáció a retorikában, hisz a meccs már le van játszva, az ország elfoglalva, nem kell a forradalmi hevület, nyugi lesz, legalábbis a felszínen.

Nyer a Fidesz, de nem lesz kétharmad

Némileg nehezebb lesz a mindent lesöprő, csak a Fidesz érdekeit szolgáló szabályozások megalkotása, mert a Parlamenten nem minden fajsúlyos ügyet tudnak átverni elsőre. Persze azért az elmúlt négy év után nem kell, hogy fájjon a fejük, hiszen Magyarországon az összes stratégiailag fontos, a közügyekre ráhatással bíró pozíció a kezükben van. A hangnem is durvább, forradalmibb lesz, fenn kell tartani a magyarok versus mocskos szemétládák örök harcának hangulatát.

A Rezsimváltás nyeri a választást

A régi helyett kapunk egy új rezsimet, illetve egy régebbit újra megkapunk. Bár az a lehetőség jelen helyzetben teljesen kizárható, hogy a Gyurcsány-Mesterházy-Bajnai szupercsapat győzedelmeskedjen, minden bizonnyal ellenzéki szerepre kényszerülnek. Ha mégis nyernének, akkor ünnepélyes keretek között meghívják Putyint a parlamenti zárszavazásra, ahol megszavazzák az orosz atombővítést.

A Korszakváltók kizúgnak a parlamentből

Ha nem érik el a 15%-ot, akkor nem lesznek bent az Országgyűlésben. Ennek nincs túl sok esélye, de azért a reményt nem szabad feladni. Ha mégis úgy alakul, akkor megnyílik az esély, hogy megalakuljon egy normális baloldal, és végleg eltűnjenek a fenébe a srácok.

Az Összefogás bent lesz a Parlamentben

Nagyon hangosak lesznek, nagyon jelentéktelenek, és míg a felszínen nagyon ki fognak állni egymásért, a mélyben azon fognak munkálkodni, hogy ki vezesse 2018-ban újabb vesztes csatára a Kormányváltókat.

A Jobbik megelőzi az Együttet

Na ez az első olyan lehetőség, ami tényleges változást hozhat a betokosodott rendszerbe. A Jobbik megerősödése egyértelmű kudarca lesz mind a magát jobbnak, mind a magát balnak mondó oldalnak. Kérdés, hogy meddig lehet összeegyeztetni a cukiságvonalat meg a fajgyűlöletet. Az tény, hogy a Jobbik erőteljesen középre indult, csak hát a politikai mérsékelt jobboldalon ott van a Fidesz.

Az LMP bejut az országgyűlésbe

Fennmarad a remény arra, hogy megerősödjön a párt, hisz a parlamenti jelenlét biztonságot nyújt egy időre. Lesz négy évük, hogy felépítsenek egy immár tényleg a tömegbázisra, mozgalmi jellegen épülő szervezetet, ami bevonz mindenkit, aki nem szélsőséges, kellően rendszerkritikus és elutasítja a két leszerepelt élpártcsoportosulást.

Az LMP nem jut be és hárompárti parlament lesz

Akkor gazdasági érdekcsoportokon kívül senki más nem lesz képviselve az ország házában.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr955879804

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inkább a tolvajok, mint Ukrajna 2014.03.28. 12:00:56

Van kellemesebb, mint amikor egy buta tolvajbanda és egy ukrán típusú jövő közül lehet választani. De a jelen állás szerint ha elpazaroljuk - tisztességből, becsületből - a szavazatot egy kisebb alternatívára, de facto az ukrán jövőre szavazunk. MInt ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frappáns írás!
... ám mégis kommentelnék:
(a lényeg nem világos az emberek sokaságának)
Vesszőparipám: élősködés és mammut-állam.
(dínó-állam)

Mi a baj a mai magyar valósággal?

Igen egyszerű: senki nem hajlandó szembenézni azzal a gondolattal, hogy az állam nem egyenlő a nemzettel és jelenleg az állam sokszorosa annak, amit egy ekkora (9.5 milliós) kis népecske igényelne. KÉSZ, ennyi.

Miért is?

Ebben a kis népecskében igen nagy százalékban olyan genetikájú emberek léteznek, akikhez a léha, ingyenélő, alkotást kerülő, más zsebében kotorászó tolvajkodás áll a legközelebb. EZ van.

Ez épp az emberi létezés alkotásra hivatottságával ellentétes, tehát ez a népecske kezd lassan kikopni az emberi létezésből. Ismét csak KÉSZ és ennyi.

Jól ismert, hogy a parazita élőlények kiszipolyozzák, s lassan megölik az "anya"testet is, pedig ezzel "maguk
alatt vágják a fát" azzal sem törődnek, hogy ezzel saját magukat is lenullázzák.
(Vajon miért nem lehet bagóért sem eladni ingatlanokat olyan helyeken, ahol a mások értékeit kisajátító
szemlélet -értékrendet készültem mondani, de lehetne a tolvajlást annak nevezni?- a jellemző?)

S a jelenlegi (határozottan CSÖKKENTENDŐ) rezsim milyen szemlélet szerint ténykedik?

Ez van, szép lassan a magyar népecske a múlt részévé válik az élővilág szeméttelepén.

(Hacsak minden magyar hirtelen észbe nem kap - ami azért nem tipikus, ezt évszázadok bizonyítják.)
Rövid távon: ballibek széthullanak. Új erő jelenik meg a baloldalon.

Hosszú távon: Fidesz elveszti népszerűségét. Új erő jelenik meg a jobboldalon.
"Az LMP nem jut be és hárompárti parlament lesz

Akkor gazdasági érdekcsoportokon kívül senki más nem lesz képviselve az ország házában."

Ez kicsivel többet érdemelt volna, így talán túl sejtelmes: egyfelől azt is jelentheti, hogy egyedül az LMP az, amely nem gazdasági érdekcsoportokat képvisel, azzal együtt, hogy másfelől például a Jobbik (is) gazdasági érdekcsoportokat képvisel, vagy harmadrészt a Jobbik nem lesz része a hárompárti parlamentnek - és ebben a szellemben tovább.

Egyébként meg hagyományosan a vadász-lobbi bír messze a legnagyobb parlamenti képviselettel, mely egyben a sport legszebb idealisztikus céljait realizálva egyesíti a modern embert vallási, világnézeti, és egyéb különbségekre való tekintet nélkül.
Egy fontos szempontot kihagytál abból az ágból, ha a Fidesz esetleg veszítene: A "nyertes" oldal ciklus közbeni bukása borítékolható, hiszen a Fidesz az összes kulcspozícióba az embereit rakta.

Áder aktivizálja magát, és mindent visszadob. Az Alkotmánybíróság mindent megsemmisít. Viktorékat felelősségre vonni nem lehet, mert a Polt-Handó páros legalább egyik tagja majd odanyúl.
www.kislexikon.hu/torvenykezes.html

Törvényhozást szerettél volna írni, kedves posztoló, kapásból a 4. sorban.

Amúgy jó, meg minden... Csak, na.
<MSZP-E14-PM-DK-LIB> Join the dark side! </MSZP-E14-PM-DK-LIB>
Szerintem az ország szempontjából az lenne a legjobb (mondom ezt baloldali szavazóként), ha a Fidesz maradna hatalmon, mivel ők az egyetlen "normális", kormányozni képes erő jelenleg Magyarországon, DE elveszítenék a kétharmadot és csak egy szűk többségük lenne, mondjuk 51-55 % között.

Ha marad a kétharmad, akkor Isten kegyelmezzen Magyarországnak!
"Mi lesz április 7-én?"

Kora reggel egy budai villa elől egy kisebb konvoj indul el. A konvoj közepén egy lesötétített ablakú VW kisbusz. Nyugat felé indulnak, Heiligenkreutznál lépik át a határt, és Grazba tartanak. A hátsó ülésen az erős nyugtatók hatása alatt levő, egykedvűen maga elé bámuló, szótlan utas ül.

Ezt követően már csak a grazi intézet biztonsági szolgálatának lelkiismeretes munkáján múlik, hogy ne tudjon még egyszer megszökni, mint 2003-ban.

És onnantól kezdve, ez az ország egy jobb hely lehet.
@maxval a gondolkodó birca: Csak a baloldalon kellene új erőnek megjelennie, a jobboldalon már van: a Jobbik. Ha a többiek meg sokat bénáznak, a Jobbik nagyon meg fog erősödni.
Szerintem azért illúzió, hogy ez a kétpólusú világkép az nincsen megrogyva.

LL már kb egy éve azt mondja, hogy már túl vagyunk azon, hogy az emberek ne tekintsék őket bukott poliitkusnak.

Szerintem is elkoptak már ezek még akkor is ha ksimillió közvéleménykutató kozmetikázott felmérése azt mutatja, hogy de akkor sincsen semmilyen változás.

Nagyon sokan gyűlölik ezeket a tolvajokat!

Az MSZP és is és a FIDESZ is csúnyán megbukott!
@ob.szerver: "Kora reggel egy budai villa elől e"

Ennyire csak nem viseli meg Ferit a sikertelenség, de jól hangzik és tényleg jobb hely lenne utána ez az ország.
szerintem a kormányváltó bagázsnak nem 15%-ot kell elérnie a parlamentbe való bejutáshoz.
Hiszen az MSZP, a DK, az Együtt és aZ MLP is külön párt. A Pm-ben nem vagyok biztos, hogy ők külön párt-e vagy csak az Együttnek egy oldala.
de az akkor is 20%
érdekes összefoglaló.
mondjuk a jobbikkal többet is foglalkozhattál volna, számomra ez a legérdekesebb (vagy leginkább aggasztó) szál - mihez kezd a fidesz azzal a helyzettel, ha a második legnagyobb frakció a fasisztáké?
@deanmoriarty: 3 vagy több párt szövetsége esetén 15%, kell ami valahol érthető, hülyén nézne ki, hogy egy 11 kis szervezetből álló szövetség csak akkor juthatna be a parlamentbe ha megnyeri a választásokat 55%-al :)
@deanmoriarty:

14. § (1) Nem szerezhet mandátumot az a pártlista, amely a pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat legalább öt százalékát nem érte el.
(2) A közös pártlista nem szerezhet mandátumot, ha a pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat legalább tíz százalékát, kettőnél több párt által állított közös pártlista esetében legalább tizenöt százalékát nem érte el.
Számomra egyébként egy LMP-Jobbik koalíciós kormányt még talán (nagyon talán) elviselhető kompromisszum lenne (a kínálat egyetlen más halmaza sem közelíti ezt meg), de már az aláírásgyűjtőik is kölcsönösen elhatárolódtak attól, hogy a büdös nácikkal a zsidó buzik együttműködjenek.
@inebhedj - szerintem: "LMP-Jobbik koalíciós kormány"

Humorod az van :)
"Jobbik megerősödése egyértelmű kudarca lesz mind a magát jobbnak..."
De szeretem a libsi objektivitást! Az, hogy az ország jelentős hányadának nem tetszik sem a fideszes, sem pedig a cocionista maffia, elegük van a kisemmizésből, az kudarc.
Továbbá a fityisz mint mérsékelt?! Mivan? Mindössze arroganciában és cinizmusban különböznek a másik maffiától.
Bejut a soros bácsi (és még ki tudja hány izraeli/amerikai cég és szervezet) által pénzelt 700 tagot számláló párt a parlamentbe? Húúúúú, megváltás, van esély. Ja, hogy már 4 éve ott vannak, de a pulcsikötögetésen kívül nem sok mindent tettek? Hááát, persze, mert a 2/3-ad.
LOL
@Mészáros Laci:
mihez kezdene?
örül neki. mert inkább ők, mint a vörösök. ennyi.
@ob.szerver: Igaz az álom fele, egy lesötétített limuzin indul el palesztína felé! benne egy nagyorrú - hazug (volt népnyúzó ) csótánnyal!
@eßemfaßom meg áll:

Az tény (meg májam is), ettől függetlenül (az érintettek programjának és ténykedésének ismeretében) ezt valóban komolyan gondolom.

Persze ebben bizonyosan közrejátszik a valamiféle "szűzességük" is.

De indirekt vizsgálva is idejutok, a többi párt, pártszövetség és koalíció már program szintjén sem vehető komolyan, a történetük, a karakterek, és a szakértőik pedig ezt a gyenge kezdést is erős visszaeséssé konvergálják.
nem akarok 2/3ot, így félig a fityiszre, félik a nácikra fogok szavazni

oszt jónapot
jövhét vasárnap a jobbik leveri a maszopot, a fidesznek meg remélhetőleg meglesz a kétharmad. maszopnyik összefosás koporsójába beleverjük az utolsó előtti koporsószeget. az utolsót meg majd 2018-ban, addig hadd szenvedjenek még négy évet.
@maxval a gondolkodó birca: Szterm is. Ez így,amit Mesterháziék összeszerencsétlenkedtek sehova sem vezet.
Egy új vezetőnek kell jönnie az Mszpben, aki végleg eltakarítja a régi gárdát, megszünteti a liberálisokkal való kényszeres kokettálást,és valódi balldali programot hirdet meg, kifejezetten a kis és közepes keresetű munkavállalói rétegre koncentrálva. Sztem Botka fogja ténylegesen megújítani az Mszp-t, amely így 2018-ban már komoly kihívó lehet.
@inebhedj - szerintem: Szóval komolyan elképzelted hogy koalícióra lép a zsidó-cigányvédő párt (a nemhivatalos jobbik pártlap - nemlabancinfo definiciója) a jobbikkal.
LOL
Én azt is hallottam, a hogy a balos bloggereket deportálni fogják, s megszűnik a demokrácia. Ezért jó, ha előre ír erről is a szerző, mert utána nem fog tudni.
@a nemzet fogatlan provokátora:
"...kis és közepes keresetű munkavállalói rétegre koncentrálva..."

Arra már ott van thürmer gyuszkó. :D
@OkoskaTo:rp: Hát nem vagy túl okoska..@ob.szerver: Miért akkor Gyurcsány megszökött? A fenébe, akkor mindent értek...@deanmoriarty: Nem sajnos csak 15% kell nekik, hanem lenne ,meg, akkor április 7.-én reggel egy boldog nap virradna hazánkra.@Mészáros Laci: harcol a fasisztákkal...
Hosszabb távon a fidesz esélye a túlélésre az, ha veszít. Ugyanis ha nyerne, akkor mutyiviki még tovább süllyesztené az országot az afrikai-latinamerikai banánköztársaságok jellemezte mocsárba ahonnan csak -sajnos - véres forradalom lehetne a kiút.
@$$$=$$$: "koporsójába beleverjük az utolsó előtti koporsószeget. az utolsót meg majd 2018-ban, addig hadd szenvedjenek még négy évet."

Én humánus ember vagyok, nem bííííííííííírnám elviselni a szocik további 4 évi szenvedését, ezért megteszek mindent, ami lehetséges, hogy ez a koporsószög az utolsó legyen.
@a nemzet fogatlan provokátora: mszp névvel nem fognak bejutni 18-ban. Sőt semelyik mszp-s figura. Ezt most borítékolom. Elvegetálják még a következő négy évet és viszontlátás.
Kimaradt a legérdekesebb, legizgalmasabb eshetőség:

A Fidesz nem szerzi meg a többséget a parlamentben, de a Kormányváltás pártjai sem, a mérleg nyelvét pedig a Jobbik adja.

Márpedig ennek ugye nagyobb esélye van, mint hogy a Kormányváltás nyer, hiszen a közvélemény kutatások szerinti várható eredményhez ez közelebb áll, mint a Kormányváltás 50% + 1 mandátuma.

Még egy érdekes eshetőség:
LMP bejut, Jobbik + Fidesz együtt sem kap parlamenti többséget, a Kormányváltásnak (vagy a Fidesz + Jobbik-nak) kellene az LMP támogatása.
Azt is megjegyzem, hogy én a Jobbik győzelmét sem zárom ki teljesen. A Fidesztől elnyerve szavazatokat a választási rendszer sajátossága miatt 25-30%-al már meg is szerezhetnék a többséget.

Szerintem nagyjából az esélyek:
Fideszes 2/3 50%
Fideszes többség, de nem 2/3 35%
Jobbik + Fidesz többség 7%
LMP a mérleg nyelve patthelyzet 1%
Kormányváltás győzelem 5%
Jobbik győzelem 2%
A gazdasági érdekcsoportokat leginkább éppen az LMP képviseli, ami nem baj, baj az, hogy külföldieket. Épp ma problémázott az elnöke, hogy a külföldi cégek nem rúgnak labdába, csak Orbán haverjai. (értsd, magyar cégek).

Libsi ellenzékben nem érdekel, csak ne legyen erős. Komcsi lehet erősebb, ha leválik a libsiről, azok (a normálisabbja) legalább hazafiak.
@Narancskommunista: szerintem a nagy vesztes a lyobbik lesz.Az mszp most épp maga alatt van, de a szavazotábora még így is duplája a lyobbikénak.
Hiába ér el a lyobbik mondjuk 20%-ot, egyéniben lesz max. 2 helye, és így lesz max 20 képviseloje a parlamentben.
Ha ugy alakulna, szerintem a fidesz elobb allna ossze az lmp-vel mint a lyobbikkal.
(szerintem az lmp fidesz kozeli)
es ha a lyobbik nagyon eros lenne, simán osszezárna elottuk egy nagykoala.(fideszkdnpkormanyvaltok)
Oké, hogy LMP-s vagy, kedves baum, de azért az vicces, hogy ezek szerint a demokratikus oldalt jobban utálod, mint a FIDESZ-t.
@Sexual Harassment Panda:
pedig ez épp fordítva lesz. a vörösök a vesztesek, a jobbik a nyertes, hiába hogy nem lesz egyéni helyük.
Mit találtam, olvassátok el, ballibsik különösen.

Főleg az uccsó bekezdés a jó.

kuruc.info/r/7/125743/
@Narancskommunista: sztem
fideSS 50% listas 90 egyéni
osszefogás 25%listás 14 egyèni
lyobbik 20% listás 0 egyéni
lmp 5% listás 2 egyéni
@Sexual Harassment Panda: Sztem majdnem jó, de LMP nem fog bejutni, az Összefogás pedig 15-17%, a Jobbik pedig nem lesz 20%, csak 13%, a Fidesz pedig több a maradékkal.
Majd en megmondom mi lesz aprilis 7.-en! Miutan megreggeliztem a csaladdal, fogom magam, es nekiallok kiultetni a paradicsomokat. Aztan elugrom a piacra, bevasarolok, es meggrillezem a kertben. Aztan megiszom egy sort, majd megmetszem a bokrokat. Este megnezunk egy filmet, jatszom a gyerekkel egy sort, aztan az asszony bealszik mellettem. Utana szepen felmegyunk a haloba, a tobbi pedig bizalmas.
@Kivlov: @♔batyu♔:
szoval igy?

fityisz 50%/ 90egyéni
lyobbics 25% 1-2 egyéni
osszefosás 20% 15 egyéni
lmp 5 % 1-2egyéni

vagy

fideSS 50/90
mszp++ 30/16
lyobbics 15/0
?
@Sexual Harassment Panda:
ha nem nyer egyéniben, akkor lesz egy csomó töredékszavazata, ami megy az országosra...
@♔batyu♔: bocs elbaxtam:
fityisz 70/90
mszp++ 17/15
nacik 13/0?
@Kivlov: de az egyeni tobb mandatumot er nem?
@Sexual Harassment Panda: Nem. Én azt gondolom, hogy a ballibsik száma állandó, tehát nem lehet egyszerre az LMP és az Összefogás is erős. Ha az egyik erős, a másik nem jut be.

A Jobbik szerintem kicsit fel van fújva, sokan vannak akik valamin felháborodva Jobbik, de aztán a szavazófülke józan magányában Fidesz lesz belőle. Ráadásul Orbánék nagyon beindultak, 4-es metró, aztán most olvasom, hogy a mezőgazdaságban ingyenes lesz az öntözővíz.
@Kivlov: nekem akkor is az a velemenyem hogy jobbik nem fog kormanyozni, sot, kevesebben lesznek mint most, aranyaiban is
@Szelid sunmalac: "Majd en megmondom mi lesz aprilis 7.-en"
Én meg megmondom mi lesz utána: újabb 4 évig picsox a monitor mögül, hogy de szar ez az egész és hogy kinek mit kéne. Remélem még sok ilyen van, mit te.
@♔batyu♔: aha.abban igazad lehet hogy lyobbik felfujja magát, és abban us hogy a fityisz megállíthatatlannak tunik.
az osszefogást rendesen kucsinálták, de azért a jobbiknál sokkal tobb szavazoja van.
baszki, ez olyan izgalmas, hogy gondolkozom elmenjek-e betegszabira, nem birok dolgozni se..
@Sexual Harassment Panda: Felfújni mindenki felfújja magát, ez ilyenkor természetes.

Én azt mondom, hogy elég sokan Jobbikos voksból végül is fideszes lesz.
@szvsz: Mar megint betalaltal a faszsagoddal te kis pocs? Minek ugatsz bele dolgokba, ha foglamad sincs semmirol? Ha mar ugyanoda bofogsz, mint haove en kommentelek, legalabb figyelj egy kicsit masokra te kreten! En legalabb tudom mire veljem Batyut, Videkit, a Pandat, vagy mas rendszeres kommenteloket. Te meg csak hanysz osszevissza, te vadbarom! Ha csoppnyi ertelem lenne abban a borsonyi agyadban, mar reg tudnad, hogy mi a velemenyem: a valasztasokrol, a partokrol, Magyarorszagrol, es nem utolsosorban, hogy engem kurvara nem erint a dolog, mert mar nem Magyarorszagon lakom!
De te....te bazdmeg....te csak ugy randomra irod az elborult elmed salakanyagat! Menj mar a picsaba innen!
@♔batyu♔: Vagy forditva. A Jobbikosok vannak legalabb olyan ragaszkodoak, mint a fideszesek, ellenben a fidesznel 4 eve sok volt a protestszavazo, aki a fideszben csalodott, baloldalra soha nem fog tobbe szavazni, tehat szavaz a Jobbikra.
@Szelid sunmalac: Valószínű, hogy a jobbik lényegesen jobban fog szerepelni a mostani méréseknél, mert mindig is így alulmérték, és mert a protesztszavazók jó részét viszi. Márpedig a fidesszel és az összeomlással elégedetlenek bizonyára sokan vannak. Ezért a becsültnél jóval több egyéni körzetben nyerhet. Csak relatív többségre van szüksége.
@Szelid sunmalac: 2014.03.28. 13:45:37

és neked van igazad!
@♔batyu♔: Azt azért ne felejtsd el, hogy a fityisznek az elmúltnyócév' miatt lett kétharmada, aminek a nagyrészét nem a törzsszavZók hozták, úgyhogy ha valaki félhet az a fidesz.
Lesz az Indexen olyan nyivákolás amit öröm esz nézni. Még az is lehet, hogy aznap nem lesz címlapos magyarfikázó cikk (bár erre akkora az esély, mint az LMP 2/3-ra).
@Orván Biktor: Ez majd 18-ban hullik a nyakukba, most még megmenti őket a rezsidémon.
@75. Vladys: A libsiket külföldről fizetik, így lesz.
Én csak egyet mondok: sose baszakodjatok a szakáccsal!
Érdekes a szerző zsigeri baloldal gyűlölete: " a reményt nem szabad feladni", mármint, hogy kiesik a baloldal.
Egyébként a baloldal esetleges győzelmének nem Putyin meghívása lenne a következménye, hanem az, hogy a Fidesz (a Jobbikkal karöltve) újra beindítaná a 2006-ban már jól bevált utcai harcot, és megint szétveretnék a focihuligánjaikkal fél Budapestet.
@Kivlov:

Szerintem Orbán nem így működik, hogy "inkább ők, mint a vörösök"

A fő ellenség az, aki fenyegetést jelent a pozíciójára. Eddig a vörösök, most a barnák. Csak tök másképp kell velük bánni.
@Frady Endre: Aki szereti a baloldalt, az szurkol az MSZP távozásának. Ekkora dilettáns banda mindent tönkretesz.
Nehéz eldönteni, hogy a kedves poszt készítő (baum) az értelmiséginek álcázott blogos "mindentikutálunk" kórus oszlopos tagjaként - igazodva a neten nagyon trendi - rohadékokaszociknomegaFidesz mozgalom "szakértő" kedvcsinálójaként kit utál jobban: Orbánékat vagy a demokratikus tábort! Közben őt és PERSZE magát a mozgalmat IS minősíti, hogy na ki az etalon, ... hát a Jobbik és az LMP! Jóisten! Itt tartunk. A nácik a jófiúk és Schifferi elitkör! Ez az ország tényleg megérdemli a sorsát!
Azzal együtt hogy nem osztom a blogger politikai nézeteit, a végső következtetésben egyet kell hogy értsek:
Minden normális bal-, jobb-, fent- és lent-, illetve közép oldali választó elemi érdeke hogy az Összemosás és tagjai végképp búcsút vegyenek a közélettől.

Fel kellene fogni, hogy mi a mostani választás tétje.
Nem, nem lesz leváltva a Fidesz. Ezt reálisan érzékelni kell. Innentől, aki nem kormánypárti, és a legtöbbet akarja kihozni a szavazatából, annak vagy a Jobbikra, vagy az LMP-re kell adnia a voksát. Még akkor is, ha alapvetően baloldali, vagy liberálisnak vallja magát, akkor pláne jobban jár ha valamelyik kispártot támogatja. Egy biztos, ha kiesne az összefosás, annak óriási jelentősége lenne:

Végre a következő 4 éves kormányzati ciklus nem az unalomig ismert panelek és bulvárpolitizálás körül zajlana, hanem érdemi vita lenne, érdemi ellenzéki munkával.
Felépíthetné magát egy reális és hiteles alternatíva a jelenlegi kormánnyal szemben.
Ez - a látszattal ellentétben - a jelenlegi kormány támogatóinak is érdeke, mert olyan politikai versenyhelyzetet teremtene, ami felértékelné, ösztönözné a jó kormányzati teljesítményt. Lássuk be, a Fidesz kényelmes helyzete igazából senkinek se jó. Ezt kellene megérteni a T. választóknak, de úgysem fog sikerülni. Az én tippem (mandátumarányra átváltva): Fidesz 63% Jobbik: 15% Ballib szektor: 14% LMP 8 %
A csuti köcsög olyan 100-150 embert leszop.
@♔batyu♔:

Üdv,
Nem tartom valószínűnek, hogy jobbikosokból a szavazófülkében fideszesek lesznek. Fordítva viszont igen, a fideszes behúzza listán a Fideszt, mert azért biztos ami biztos, egyéniben a jobbikost, mert a fideszes úgyis megnyeri az egyéni körzetet, a Jobbikot meg tolja a töredékszavazatokkal, hátha még az is lehet, hogy megverik az összefosást.
Ismerve a körzetem esélyeit, nálam valószínüleg ez lesz a forgatókönyv. :)
Felmentette első fokon Szilvásy György volt titokminisztert a hivatali visszaélés vádja alól az UD Zrt.-ügyben pénteken a Fővárosi Törvényszék.
A Központi Nyomozó Főügyészség azzal vádolta a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, hogy hivatali visszaélést követett el, amikor 2008 őszén hozzáférhetővé tette Kövér László és Demeter Ervin akkori fideszes politikusok, korábbi titokminiszterek és az UD Zrt. biztonsági cég egyik vezetője közötti telefonbeszélgetések lehallgatási anyagát. Ezzel és a politikai szálakat szükségtelenül hangsúlyozó lejárató célzatú nyilatkozataival pedig jelentős érdeksérelmet okozott az érintetteknek - tartalmazta a vád.
@75. Vladys: Szerintem az MSZP-nek és a Fidesznek együtt kéne távoznia a parlamentből, mert az ő közös művük ez a 15-20 évnyi korrupt, közpénzlenyúló, adócsaló országdúlás.
@ob.szerver: Ha a hülyeség fájna ordítanál!De az álmodozás se egészséges dolog mert fáj a pofára esés. Egyébként a Gyurcsány nem jár kis busszal.
@Sexual Harassment Panda:
A Jobbik ereje messze nem egyenletes, ezért szerintem 20%-os országos eredménnyel márt több mint 2 helyen nyernének.

"Ha ugy alakulna, szerintem a fidesz elobb allna ossze az lmp-vel mint a lyobbikkal.
(szerintem az lmp fidesz kozeli)"

Szerintem meg nem, ahogy az MDF sem volt MSZP közeli, mikor a Fidesz azzal vádolta. Egyszerűen nem akarnak senkivel sem lefeküdni, ezért is tekintik jobbról és balról is gyakran kurvának őket.

A Fidesz-Jobbik érdekkoalát meg könnyebben el tudom képzelni.

A nagykoalíció meg Magyarországon elképzelhetetlen.
@Sexual Harassment Panda:
Melyik két körzetet gondolod, hogy az LMP nyerné?
@75. Vladys:
Én jobboldali vagyok, én a Fidesz szétesésének szurkolok, és egy jobboldali erő megjelenésének.
@András Knight:
Én valószínűbb forgatókönyvnek tartom, hogy egyes Jobbik-Fidesz között vacillálók inkább listán szavaznak a Jobbikra, mert ott úgyis arányos bekerülés van, és egyéniben meg a Fidesz jelöltjére, mivel most arányaiban kisebb a vesztes kompenzációja.
@Frady Endre:
Mondjuk az lehetetlen, hogy egyszerre távozzanak, hacsak nem verik valakik szét a parlamentet.

A legjobb forgatókönyv az lenne, ha 2018-ra felépülne egy jobboldali párt, ami megverné a Fideszt, aztán a Fidesz Orbán lemondása után immár nyíltan baloldali pártként működne tovább, beolvasztva pár ex-MSZP-s szervezetet.
@Narancskommunista: érdekes, én nem tudom elképzelni a fidesz/jo bik koalíciot.A jobbik programja arra épul, hkgy ok egyedul a fidesz kihivoi.
ezek után lefexenek nekik??
kizárt dolog.
a fideszne, mint likud testvérpárt, mi szuksege jelen helyzetben a jobbikra?
@eßemfaßom meg áll: Ha tájékozatlan vagy ne szólj hozzá. Annyit igazán tudhatnál, hogy drága viktorkátokat kezelték Grazban. Ha most sikerül visszavinni hogyan fogod nyalni a szaros seggét, te narancsagyú, nagyon hülye.
@szarfaszú kommentelő: Már mondtam, hogy mielőtt fossa a szót a felcsúti törpe, vedd ki a szájából a faszodat. Így álladóan szaros lesz.
@eßemfaßom meg áll:

Ezek csak lőzungok.

Máskülönben nem a komoly elképzelés a lényeg, hanem az, hogy az összes többi verzió sokkal gyengébb. Visszakérdezve, bárki komolyan elképzeli, hogy bármely (másik) párt vagy koalíció akárcsak egy paraszthajszállal is pragmatikusabb, alaposabb és sikeresebb lenne, mint a Jobbik-LMP, vagy akár csak megközelítené azt?

Na ugye. :)
@Sexual Harassment Panda:
Egyrészt elég sok közös van a Fideszben és a Jobbikban. Mindkettő az erős, befolyásos államot szeretné, a külföldi tőke kiszorítását, a bankok megszívatását és állami bankrendszer kiépítését. A Jobbik, amilyen téren radikálisabb a Fidesznél, azokat pont nem valósítaná meg kormányra kerülése esetén, mert akkor mérséklődniük kellene.

Másrészt anno a MIÉP is Fidesz ellenes volt eleinte, majd 2002-ben már nemzeti oldalról beszélt Csurka. Vagy ott van a Fidesz-FKGP vagy az MSZP-SZDSZ összeborulás példának. Könnyű addig azt hirdetnie egy pártnak, hogy sosem fekszik le senkivel addig, amíg nincsen rá lehetősége, ha ezzel hatalom közelébe férkőzhet.
@Narancskommunista: baromság.Miben egyeznek??
Kardinàlis kérdésekben teljesen eltéro a programjuk.
foldtorveny, eutagsag, halalbuntetes, romapolitika, stb.
hogyan kelzeled?
a jobbik felhagy az idegengyulolettel es leszelidul?
ugyan mar.
a programjuk alapja az hogy se fidesz se mszp, levaltjuk az elmult 25 evet.
ezek utan podankopik magukat es beallnak a fidesz moge?
ezt ugye te se gondolod komolyan.
ha lenne koalicio, mar reg bejelentettek volna.
mi erdeke a fidesznek egy jobbik koalicio??a jobbik felvallalhatatlan
mi erdeke a jobbiknak egy ilyen koicio??
semmi.teljes megsemmisules.
kizart dolog.
A legideálisabb az lenne ha:

- nyernének, nagyon (Fidesz)
- kibuknának a küszöb alá (Kormányváltók)
- maradna pár mutatóba (Jobbik)
- sok új arc jelenne meg (a sok kis új pártból)

Ez arra lenne jó, hogy nem volna kivel harcolni
a Kormányváltó szétszélednének – végleg
hát – mondanának ilyet is, olyat is
az új arcok elhitetnék a választókkal, hogy igenis lehet választani

Miután kimerültek a rezsicsökkentési tartalékok és az emberek zsebében nem szaporodna a pénz, a hívek csak mondanának valamit
@♔batyu♔:

Remek írás, néhány libbant biztos agyvérzést kap, ha elolvassa :)
@Sexual Harassment Panda:
persze, hogy nem fog.
ahhoz mi nem vagyunk eléggé "önálló" nép...
süti beállítások módosítása