Értsük meg a várost!

2014.05.02. 07:00 filippova

Köztéri kamerák, hőszigetek, lakatlan ingatlanok és a rejtélyes KENYSZI - bonyolult városi folyamatokat igyekeztek infógrafikákkal érthetőbbé tenni ifjú MOMÉ-s tehetségek. A pályamunkákból rendezett Közérthető Város - kiállítás május végéig látható a Müsziben. Nézzetek be!

lakatlan_uj.jpg

A grafikus-hallgatók és a szakmai-társadalmi szervezetek közti együttműködés kitalálója és lebonyolítója a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) volt. A szakmai hátteret az A Város Mindenkié csoport, az Energiaklub, a KÉK és a Társaság a Szabadság-jogokért biztosította az alkotásokhoz.

klima_uj.jpg

Az együttműködés minimális, szinte értelmezhetetlen anyagi támogatással (NKA), lényegében a résztvevők lelkesedéséből valósult meg. Pedig az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések jobb sorsra lennének érdemesek, hiszen mindenki nyer az együttműködéssel: a fiatal grafikusok közül sokan életük első kiállítását, a szakmai szervezetek pedig tovább használható, igényes plakátokat.

kenyszi_uj.jpg

Talán nemsokára az utcákon, kiadványokban is találkozhattok egyik-másik infógrafikával, de addig is ismerkedjetek a témákkal, és persze a feltörekvő tehetségekkel a Müsziben!

 

(Illusztrációk: részletek a pályaművekből. 1. kép: Soós Bori, 2. kép: Bangó Alexandra, 3. kép: Szörényi Virág.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr36102545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása