Találkozások I. - Találkozás egy Fideszes-fodrásszal

2014.05.11. 07:00 Döry L.

Ön sem tudta, hogy léteznek? Eredjünk a nyomukba: Fideszes-fodrász, LMP-s vízmérnök, szocialista butikos? Léteznek vagy a fantázia szülöttei? Miről ismerhetőek föl, ha köztünk járnak egyáltalán? Sorozatunkban leleplezzük a pártszimpátiával rendelkező kisvállalkozókat, alkalmazottakat, egyszóval: állampolgárokat!

Sváby András pechjére fasiszta gumiszerelőbe akadt. A nagy találkozás valóság nevű nagybátyánkkal, kihozta belőle a szunnyadó provokátor-mártírjelöltet hőst. És be is számolt a nem Mindennapi Politikai Eseményről. Most, hogy Sváby megalapította a műfajt, felbátorodtam. 

10268535_417511661697394_8612869361936617849_n.jpg

Sváby AndrásEz a fasiszta gumis Fóton, lefotoztam hazafele

 

Én is szeretnék beszámolni egy Mindennapi Politikai Eseményről – Találkozásról. 2014. április közepe, Nagykörút, fodrászüzlet, szocialista-realista enteriőr, kétezres évek eleji Schwarzkopf plakátok - A Fideszes Fodrásznál, avagy a „Fénykép”:

Szomszédos széknél dolgozó fodrász a vendégéhez: Na nézd meg, itt van a fénykép, hátmost

meg kell mondjam én nagyon szeretem őket

Vendég (szembesül vele, hogy kénytelen a székében maradni): Hát most erre mit mondjak?

F: Ne mondj semmit tudom, hogy mit gondolsz, és van amivel én se értek egyet, de figyeljide

rengeteget tettek az országért…

V: Erről nagyon más a véleményünk, erről nagyon más…. Lányod volt itthon?

F: Karácsonykor persze, hát a Csabának óriási hajtás van kinn, nem tudnak akármikor…

Új vendég lép be

Új Vendég: Marikám mit szólsz milyen győzelmet arattunk!

F: Azaz Józsikám, vártalak is, hogy benézel kedden.

Új V: Nem mondom meg milyet ünnepeltünk, szerdán se tudtam volna.

F: Épp most mutatom itt a Zsuzsikának, na nézd meg Őket te is…

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr76144052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Náci forgatókönyvvel lejátszott illegitim törvénysértő választás volt.
A fideszesek nem foglalkoznak a részletekkel. Jellemző, hogy Dr. Polt
legfőbb ügyésznek helye van a futball
díszpáholyban. És ez nem nagyon bosszantja
az embereket, mert nem gondolkodnak el
rajta, hogy az illető mit is keres a Zorbán mellett ?
A fodrász ne politizáljon, végezze csendben a munkáját. Esetleg a bárányfelhők vonulásáról vagy a párizsi divatról kezdeményezhet beszélgetést, de ennyi!
Én veszítettem el emiatt vendéget, mégpedig "értelmiségit", egy újságírót....Azt hittem, vélemenycserélünk, majd rámvágta az ajtót.
Ő szeret ebben az országban élni....szíve joga!
Tanultam belőle:-)
Sok embert ismerek akik kerülik a CBA-t, az árpásávos zászlós üzleteket.
Hát ez a fodrász sem egy Gedeon bácsi...
Sváby végleg beleállt a kukába? Nem mintha hiányozna.
Érdekes, amikor a kádár rendszerben a feleségem igazgató helyettesként csak a fele fizetését kapta, mert nem lépett be a pártba, senki nem merte megkérdőjelezni, hogy loptak tőlünk a kommunisták. Most ők mutogatnak, hogy a FIDESZ, hú mit művelnek. Ne mutogassatok ti is gazemberek voltatok!. Amúgy a Sváby milyen alapon fasisztáz és tesz ki még fotót is? Én a gumis helyébe feljelenteném.
@torró: Te végzetesen lelkisérült beteg vagy! Te tényleg ezt tudod mondani a FIDESZ gazemberségeire? 25-30 éves történetet, ami vagy úgy volt (ha jól emlékszel) vagy nem úgy volt. Egyáltalán van-e ilyen frusztráltan még feleséged?
@torró: Hát most aztán nagyon megvigasztaltál!!! Hát ha a kommunisták loptak akkor a FIDESZ-nek kötelező? Akkor miért váltottunk rendszert? Azért hogy egy sokkal gátlástalanabb csapat úgy lopjon, hogy a kommunisták is csak lestek? És most engem is fölfogsz jelenteni? A te adó pénzedet is ellopja nem csak az enyémet. Igaz nekem már csak napjaim vannak itt mert lelépek ebből az országból. Aki marad annak kell majd kifizetni Orbán pénzéhségét!!!! És mivel egyre kevesebben maradnnak igy aki marad annak egyre többet kell majd adóznia!!!! Mert megérdemeljük!!!!!
A választás nem focimeccs. Aki győz, az hatalmas felelősséget vesz a vállára, az ünneplésnek majd a ciklus letöltése után a helye, ha jól csinálják. Ezt a mögöttünk álló 4 évet szarul csinálták, semmi okuk az ünneplésre sem a győzteseknek, sem a drukkereiknek. Kaptak még egy utolsó lehetőséget.
torró 2014.05.11. 15:56:42

Egy kis, a városban egyetlen, néhány személyes kulturális szolgáltató egység újdonsült vezetőjeként megkérdezték a városi pártbizottságon: párttag vagyok-e. Mondtam, nem. Miért? "Nem vagyok ideológiailag érett a dologra." Pártsejt van-e az egységemben? Kevesen vagyunk, nincs. Azért csak igyekezzen. Rendben, igyekezni fogok.
Ebben maradtunk.
Többet soha nem kérdeztek rá a dologra - magyarán le se sz@rtak, nemhogy a fizetési besorolásommal foglalkoztak volna.
Történt mindez 1975-ben - tudod, akkor, amikor a rettegett kommunista diktatúra tombolt...
@puszt:
Lehet hogy csak úgy kutyafuttában olvastad el, és ezért egy kicsit félreértetted. Azt szerettem volna demonstrálni, hogy nem mutogathat a két tábor egymásra, mert egyformák.Így jobb?
De megnyugtatlak, van még feleségem, mert amúgy mindig tudtam, hogyan kell megélni!
@fabatka2:
Itt durvábban adták elő. Sajnos sokszor figyelmeztették, hogy így nem lehet sokáig ebben a pozícióban. Fel is kellett végül mondania az állást.
@balfékek:
Te biztos tudod hol árulnak kósert úgyhogy közölheted velünk.
süti beállítások módosítása