Bibó István műsort kapott a magyar ATV-n

2014.10.04. 07:00 Döry L.

 

bsch.jpg

A magyar ATV úgy döntött, hogy ezekben a demokráciaínséges időkben a demokrácia hazai "professzora" az egyik legjelentősebb XX. századi magyar gondolkodó, Nagy Imre államminisztere, Dr. Bibó István hasonmásával ad hitet a kritikus gondolkodásra még képes és hajlandó nézőknek.

Schwajda Gergő, aki  "A helyzet" adásai során Bibó professzort alakítja, a műsor kedvéért elsajátította Bibó István arcberendezését, hajviseletét, ám ahogy Bibó István még életben lévő egykori ismerői elmondták, Bibó száját valószínűleg soha nem hagynák el olyan mondatok, mint hogy „megfordult a fejemben, hogy lehet, hogy ez egy látszathadművelet” .

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr446737507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

. Az elit feladata azonban {1-226.} több és szélesebb, mint a társadalom vállalkozásainak, akcióinak a vezetése. Az elit legfőbb szerepe az, hogy az élet élésére, az emberi helyzetekben való erkölcsi viselkedésre s az emberi szükségletek mélyítésére, finomítására és gazdagítására mintákat, példákat adjon, azaz kultúrát csináljon. Erre a szerepre pedig már csak valamilyen elit, vagyis valamilyen értékelési rend szerint kiválasztott embercsoport alkalmas: az értékelési rend tudja csak biztosítani az elit által adott példák és minták érvényességét és kötelező erejét.Bibó István Mennyire is tartják be a "tanítványok"?
Ideje már ennek.
A festett kommunistáink nagyon gátlástalanul ollóztak tőle. Nem az embert méltatták Bibóval, hanem a kommunista mivoltukat feledtetve jobboldaliságuk igazolására használták fel, méltatlanul, elvtelenül. Tették ezt a rájuk jellemző virtigli kommunista gátlástalansággal.
süti beállítások módosítása