A Fidesz megette a falvakat reggelire

2014.11.12. 13:00 baum

 

92823786.jpgElmeséljem a trükköt, amivel a Fidesz behúzott rengeteg kistelepülést az őszi önkormányzati választáson?



A kormány nem olyan rég hozott egy határozatot, hogy az 1500 fő alatti települések polgármesterei a 2014-es önkormányzati választások után kb egy közmunkás bérét fogják kapni. Ez a rendelkezés azt hozta magával, hogy rengeteg faluban egyszerűen nem érte meg senkinek elindulni a polgármesteri székért. Na, ekkor jöttek a derék fideszes felmentőseregek, mert nekik a haza fontosabb, mint holmi anyagiak, és szépen felajánlották, hogy hát akkor ők azért lennének polgármesterek. Ahogy az kell, szépen meg is választották nagy részüket.

Erre mi történt? Az, hogy a fideszes Boldog István november elején törvényjavaslatát beterjesztette, mely szerint az apró települések polgijainak jelentősen megnőne a fizetése, cirka visszanőne.

Végeredményképpen elmondható, hogy számos a falujáért tenni tudó ember nem lett polgármester, ezzel szemben rengeteg fideszes megkapta a településvezetést.

Ha az azeri elnök meghallja, hogy ilyen finom eleganciával is lehet illiberális államot építeni, akkor minimum lepippantja Rezsiszilárdot helyben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr46890427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kik is a Szabad(elvű) Demokraták?
Szabó Dezső író cikkei nyomán.

„A közéletben súlyos tehetségű morális embert veri az immorális, minden ordításra kapható, ezerfogú éhes emberbestia. És megszületik a szervezett gyilkosságok, rablások a morállá konszolidált bűnök, hazugságok és perverzitások irtózatos szisztémája, a világtörténelem legóriásibb arányú haláltánca: a korlátlan szabadverseny, a polgári kapitalista demokrácia, a zsidónak megígért nagy történelmi szüret… Legáltalánosabb formája a politikai szabadverseny elvének: az állam minden felnőtt tagja választhat, és választható.
De egyszerre felhemzsegnek a műveletlen, semmi lelkiismereti törvénytől meg nem kötött, vad politikai kalandorok, elszánt éhes politikai apacsok, akik a törvények dzsungelében könyörtelenül gázolnak át mindenen szilaj étvágyuk kielégítésére. És ezek jobban tudnak ordítani, ezek mindent tudnak ígérni a nép őselégületlenségének, ezek a végsőkig tudják nyargalni az aktuális jelszavakat, mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket. (a népképviselet problémája cikkből)
A liberális tábor, mint a páncél a harcos testét, a nemzetközi imperialista zsidó tőke testét vértezi. És így az a hallatlan történelmi humor kerekedik a vizsgáló megfigyelésébe, hogy a kizsákmányoló, elnyomó, imperialista nagytőke a szocializmus, a szociális igazság, szabadság és a gazdasági elnyomottak nevében hirdet harcot a kizsákmányoltak, a megrablottak, a nincstelenek tábora ellen.
Az egyik igazság a „liberális” tábor lényegét mutatja meg. A világtörténelem egyik legzseniálisabb ténye volt az, mikor a világuralomra törő vér szerint imperialista és kapitalista zsidó faj az emberi elégületlenséget, a szociális forradalmat tette hódítása eszközévé
Hirdet szocializmust, szabadságot, kommunizmust, új gazdasági világrendet, világmegváltást, hogy a kihasználtak nagy tömegeit a maga imperializmusa eszközévé tegye.
Hogy a kommunista, a szocialista, a forradalmár zsidó csak előharcosa, élő tankja zsidóságnak, s győzelmük esetén meghamisítják a kommunizmust, megsemmisítik a szabadságot, széttörnek minden szociális jogot, a proletárt csak vak eszköznek tűrik meg, s szocializmusuk nem más, mint átmenet egy új most már az egész faj szélesebb alapjaira fektetett kapitalizmus világuralmi berendezkedésére.
Ebből három dolog következik: Szabó Dezső ráérzett a globalizációra, ezt se tanították a pártiskolán, és nem véletlenül volt indexen!
Ezt érdemes védeni? Közben magunkat okosnak gondolni?
Polgárság dicsősége!

. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság. Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért, ha éppen iparosra, kereskedőre volt szükségük, azokat idegenekből verbuválták, azoknak, szükség esetén, még olyan előjogokat is adtak, amelyekre a magyar nép fia nem számíthatott. A XIX. század elejétől jelentkező kereskedő- és iparos hiányt enyhítendő, uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre
Végül a középosztály tényleges magyar része: a lefelé és felfelé bukottak két rétegéből tevődött össze: az első típus az úr betyár, minden szociális igazság, kultúra, könyv művészet ösztönös ellensége, a születési kivételezettség és kiváltságosság vadagyarú emberbaromja. A második típus az ezercsalafintaságú ravasz haszonvadász, szolgál minden űrt és érdeket, elnyom minden gondolatot és munkát, lesz bármily párt vagy érdekszövetség ágense, lesz idegen érdekek zászlója, poroszlója, vagy vérebe: csakhogy a maga vagyonát és hatalmi helyzetét emelje. A harmadik típus: talán a leghitványabb, aki nem vállal soha semmilyen felelősséget, kezdeményezést, nem kockáztat semmilyen melléállást, aki mindenszínű és semmi színű, barátja minden sikernek, és elszökője minden tragédiának.
A középosztály felfelé bukott magyar elemeinek, minden lépésüket előre, minden deka több kenyerüket azzal kellett és kell megfizetniük: hogy buzgón megmutassák az uralkodó érdekszövetségnek, mindenképpen alkalmasak az álláshoz jutásra, az előléptetésre... A fentebbi lelki sajátosságból szükségszerűen következik a magyar középosztály egy másik általános vonása: antidemokratikus, demokráciaellenes... egyszerűen a jól nevelt házi kutya úrkutyasága, mely fogat vicsorít a kevésbé pártfogolt és „be nem érkezett vértestvérei ellen!... a folytonos szolgaságban Annyira úri emberré csonkult, hogy képtelen emberré egészségesedni. Szabó Dezső: Virrasztó Koppányból
(És ez az a „polgári középosztály" amelyet az új politikai kurzus szerint újjá kell teremteni?)
A „Jobboldaliság” dicsérete:
Márai Sándor Naplójából:

Ha vége lesz ennek a háborúnak, a feladatok mérhetetlen sora vár ránk: államot kell építeni a cserepekből, amit a rablógyilkos horda, melynek nagy része megszökött már, reánk hagyott …Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a „jobboldaliság” címkéjével ismert különös valamit; a tudatot hogy ő, „mint keresztény magyar ember”, előjogokkal élhet e világban egyszerűen azért, mert ő „ keresztény magyar úri ember” joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem „keresztény magyar” vagy „úriember”, tartani a markát, s keresztény magyar markába baksist kérni államtól,
A nagy "-Átverés shaw!"
Sokat nem vesztet senki azokkal, akik csak a jó pénzért mentek volna "polginak."

Amúgy meg ez úgy faszság ez az egész ahogy van, mindenhol annyi induló volt mint talán soha. Kár is volna belemagyarázni ebbe ilyeneket.
Ugyanez volt a módszer a trafikmutyinál is. Fogadok, hogy lesz még ilyen, ez annyira jól működik így.. egészen addig, míg Orbán egyszer csúnyán jár, akkor nem tudom, mi lesz a csatlósaival.
A kistelepüléseken a polgármesterek több, mint 90 %-a független és a testületekben sincsenek pártoskodók, mert ahol mindenki jól ismer mindenkit, ott szerencsére nincs komoly esélyük a képmutató élősködőknek!
@Szúrófény: Szabó Dezső sok mindenre ráérzett, csak önmagára nem, pedig ez lenne a lényeg, ugye. Szabó egész pályáját az útkeresés jellemezte, az útját pedig soha nem találta meg: hol ezzel, hol azzal az eszmével kacérkodott , én egy percig sem tudom komolyan venni, hiszen szinte mindent leírt politikailag és aztán leírta ellenkezőjét is,- ráadásul a stílusa mára már teljesen elavult és ezért élvezhetetlenek az írásai. Ennyit rólla.:)
A fidesz szavazóinak 95 százaléka nem is érti, mi a baj ezzel vagy el sem jut hozzá a hír. A maradék pedig rohadt büszke, milyen ügyesen manipulálnak.

Az ellenzék pedig bekaphatja, mivel még öt év után sem képes rá, hogy ezt az egyszerű feladatot megoldja.
Létezik ember, aki egy ilyen írást szellemi teljesítménynek tart? Büszke rá? Vagy legalább meggyőzőnek, de ha nem is meggyőzőnek, hát elgondolkodtatónak tartja?

Ha egy olyan állításra akarsz posztot írni, hogy a fidesz trükkel "húzott be" rengeteg kistelepülést az önkormányzati választáson, ahhoz minimum le kellene írni, hogy mit értesz kistelepülés alatt, ebből mennyi van, mennyit "húzott be" a fidesz, mennyit a függetlenek és mennyit a többi párt, le kéne írni, hogy négy éve mennyit nyert a fidesz, mennyit a függetlenek és mennyit a többi párt, meg le kéne írni, hogy ezeken a településeken hány jelölt volt, ebből mennyi volt fideszes, független és az ellenzéki. Aztán ha idáig sikerült eljutni, akkor lehet gyártani az összeesküvés-elméleteket.
a falvak tömeges szopatása az adósságátvállalás volt......., mondhatni, gruppen !!!
Össsze kéne számolni, hogy hány helyen nem indult az előző polgármester.

Úgy saccra 30 alatti a szám.
Ebből legalább 10 egyéb okok miatt nem indult (elhalálozás, költözés, váltás, ...)
Azaz vihar a biliben.
"2014-es önkormányzati választások után kb egy közmunkás bérét fogják kapni."

150 ezer bruttóról volt szó, nem egy "közmunkás béréről".

"az 1500 fő alatti települések "

A 150000 bruttó az 500 fő alatti településekre vonatkozik.

Jól tudom?
@grundigg: na ez a blog sem arról híres - hasonlóan egy rakás másik indexes bloghoz -, hogy bárminek is utánanézne. Jön a napi fika, oszt jó napot.
A magyar sajtótörténet gyalázata az indexes blogketrec politikai blogjainak jó része. hogy az egyik legolvasottabb "sajtótermék" címoldalára ennyi szar kikerülhessen, ezt eleink nem gondolták volna.
@Szúnyog: Nem tartott 20 másodpercig, hogy utánanézzek...
@$pi$: most nézem, ez a koma egyszerűen csak kimásolta a mandineres cikk egy részét... :)
@Szúnyog: Egymást hergelik.

Egy ideig figyeltem a magyar szegénység történetét, két hét alatt jutottunk el onnan, hogy 2.7 millió ember él viszonylag alacsony jövedelemből odáig, hogy az emberek fele éhezik.

Mindig csak egy picit kellett hozzátenni az aktuális szerzőnek.
@grundigg: Most nem azért, de oda van írva, hogy mit ért kistelepülés alatt: 1500 fő alatti települést.

Azt pedig végképp nem feszegetném a helyedben, hogy akad-e ember aki elgondolkodtatónak tartja a leírtakat, mert a közvéleménykutatások szépen mutatják, hogyan zsugorodk a fideszes tábor az utóbbi hónapban a sorozatos botrányok után, ahogyan az emberek egyre jobban elgondolkodnak mindenen, amit az utóbbi években művelt a fidesz.
Annyit már megért a cikk, minden toldás nélkül, hogy a következő választásnál oda figyeljenek arra az illetékesek, hogy még véletlen se fordulhasson elő ilyen eset, amilyet leír, még elméleti szinten sem.
Egyszer sem!
@$pi$: :)) ja, Meg valami szellemesnek gondoltat még beleírnak, mint ez is a "lepippantással".

Egyébként tényleg sok a fideszes polgármester, kb. 20% (3000-ből 600)
@$pi$: Ja, hogy ezek mikre nem képesek, miközben mi tudjuk, hogy a Nyugat lakosságának már legalább a fele Magyarországon készül munkát vállani a fene nagy magyar jólét miatt.........
@Szúnyog: "Meg valami szellemesnek gondoltat még beleírnak"

Állandóan ez megy. A legmegdöbbentőbb, hogy vannak blogok és rajongók, akik hónapok óta gusztustalanul hazudoznak, szinte mindenben hazugságokat terjesztenek, de közben folyamatosan azt harsogják, hogy "a zorbán hazudik" meg "a fidesz hazudik".

Mint itt is. Az 1500 fő helyett 500, a 47000 forint helyett legalább 98000 nettó az igazság. Ha az Orbán ekkorát kamuzna, akkor mekkora lenne már a hörgés? :)

Egy 200 fős faluba miért nem elég a 150000 forintos bruttó fizetés a polginak? Nem tud mellette semmi mással foglalkozni? Dehogynem, elég hetente egyszer átsétálni az utca végére és körülnézni mi újság meg megtartani valami meetinget...
@Adam Ant: "Magyarországon készül munkát vállani a fene nagy magyar jólét miatt.."

Ne próbálj már meg olyan dolgokat nekem tulajdonítani, amit nem mondtam.

Hidd el, én éltem Kádár, Grósz alatt, az MDF alatt, MSZP alatt, Fidesz alatt, láttam sokmindent. Hidd el nekem, hogy a 80-as évek óta ugyanez a sírás-rívás megy, hogy mi milyen sz@rul élünk és a németeknek meg az angoloknak mennyire baromi jó.

Nem lehet ezt az Orbán nyakába varrni csak azért, mert egyesek olyan fiatalok, hogy nem emlékszenek mi volt előtte.
@$pi$: Moin Moin a "progresszív" blogról a minap megírta, melyek a mérvadó véleményblogok. :)) Szerinte többek között az jellemzi őket, hogy sosem tettek közzé baloldali kampányposztot. :)
Ezeket írta:
- Varánusz
- Örülünk, Vincent
- A Kard
- Morgás joga
- Kettős mérce
- 1000 A Mi hazánk
- Hacsaknem blog
@Szúnyog: "sosem tettek közzé baloldali kampányposztot"

Olyan szélsőséges marhaságok leírására specializálódtak, amit a párt nem kíván a saját nevén nyomni, mert még a maradék szavahihetőségük is menne a levesbe percek alatt. :D

Mint az az ostoba riporternő, aki kitalálta, hogy kössük az országot aksikra. :D
@$pi$: aksikra?? Ki volt ez a félkegyelmű?
@$pi$: Látom, hogy érted te az iróniát, csak nem szereted. Én viszont a vakhitet értem annyira, hogy soha ne vitázzak vele.
Sírás-rívás helyett modernizálni kéne az országot, nem visszavezetni a sötét Ázsiába. Olyan ország kell, ahol jó élni, ahol az egész rendszer jól működik és ha Orbán képtelen minket egy ilyen országlét felé kormányozni, akkor majd keresünk magunknak egy másik vezetőt.:)
@$pi$: Mi van devizahiteleske? megmentett már a Fidesz?
@Adam Ant: "Olyan ország kell, ahol jó élni, ahol az egész rendszer jól működik és ha Orbán képtelen minket egy ilyen országlét felé kormányozni, akkor majd keresünk magunknak egy másik vezetőt.:) "

Helyes!

Az elmúlt cirka 30-40 évben mondjuk nem sikerült, de hidd el én neked szurkolok. Ha olyat találsz, aki jobb mint az Orbán, akkor ígérem, hogy elmegyek és rá szavazok.
@ózdi cigány: Mi van a régi nickedet már nagyon megutáltattad? :)
@$pi$: Az elmúlt cirka 30-40 évben azért nem sikerült, mert még az a generáció volt uralmon, amely úgy akart demokráciát csinálni, hogy fogalma sem volt róla. hogy mi az.
A Kádár-rendszer embereivel nem is sikerülhetett ilyesmi. Az új generáció már sokkal jobban fogja tudni értelmezni a dolgokat, és úgy lesz vége ennek a sógor-mutyi-uram-bátyámozásnak egyszer fideszestül, meg Gyurcsányostul, meg MSZP-stül egy szép nap, mintha soha nem is lettek volna. Maga alá fogja ezt a politkai kulturálatlanságot temetni a történelem.

Ha nem lenne az a meggyőződésem, hogy hitről nem érdemes vitázni, akkor megkérdezném, hogy olyan miniszterelnökre ugyan minek szavazni, aki a lánya svájci iskoláztatására annyit költ, amennyit az adóbevallása szerint nem is keres. De inkább nem kérdezem meg.:)
@Adam Ant: "úgy lesz vége ennek a sógor-mutyi-uram-bátyámozásnak"

Mármint annak, ami már Horthy alatt is ment? Kötve hiszem.

"olyan miniszterelnökre ugyan minek szavazni, aki a lánya svájci iskoláztatására annyit költ, amennyit az adóbevallása szerint nem is keres."

Ha valakinek vagyona van, annak nem is kell keresnie. Ezt hívják kapitalizmusnak.
Ez egy full kamu cikk.

A polgármester bérét a helyi képviselőtestület határozza meg, az önkorinak saját bevételei vannak.

A kormányhatározatok a minimumértéket adják meg.
@Trackers:

"Össsze kéne számolni, hogy hány helyen nem indult az előző polgármester.

Úgy saccra 30 alatti a szám.
Ebből legalább 10 egyéb okok miatt nem indult (elhalálozás, költözés, váltás, ...)
Azaz vihar a biliben. "

Ez az MSZP csicska bloggerünket és a Gyurcsnyista hozzászólókat nem zavarja.

Csak nyomják a mantrát, ahogy az MSZP sajtóosztálya betanította nekik.
@Szúrófény:

Ez egy nem magyar, náci tróger, felesleges ilyen idiótákat idézned, leszarjuk.
Tipikus választási csalás, nem az 1. a fidesztől. Csalás nélkül a parlamentből is kibuktak volna. Dehát itt kőkemény kommunizmus van, Rákosi = Kim Dzsong Un = Viktorka.
@SzerződésSertés:

Akkor az lesz mint 56-ban, minden lámpavason 1 fideszes komcsi.
@$pi$: Amikor bevonult a Felvidékre Horthy, az ottani uram-bátyám- mutyizás miatt két hónap múlva már mindenki visszakívánta a cseheket. Ezt szegény jó Máraink aztán közölte is az urakkal, mégpedig így, ahogyan ide írtam.:)

Ha valakinek vagyona van, akkor ennek szerepelnie kéne az adóbevallásán, de ilyesmi Orbánnál nem szerepel.

Az ilyet hívják becstelen embernek, vagy csalónak a kapitalizmusban.
@Adam Ant: 'Ha valakinek vagyona van, akkor ennek szerepelnie kéne az adóbevallásán, de ilyesmi Orbánnál nem szerepel.'

Jaja, 25 éve van a csúcson anélkül hogy a korrupció legenyhébb gyanújába keveredett volna.

Nem csoda hogy nyígnak a losszer ballibek.
@Adam Ant: 'Amikor bevonult a Felvidékre Horthy, az ottani uram-bátyám- mutyizás miatt két hónap múlva már mindenki visszakívánta a cseheket.'

apád faszát..:)
@dont be such a jew: de Orbánnak egy stadion van a kertjében. Meg ügye mostanában gyanúsan sokat jár Svájcba, úgymond magánügyben :)
Abszolút nem lepnek meg az ilyen sunyi fideszes trükkök, hisz ügye az országgyűlési választási törvényt is átírták, aminek következtében a szavazatok 45%-ával 2/3-ot szereztek. A budapesti választási törvényt is módosították az utolsó pillanatban, hogy meg legyen a többség a fővárosi közgyűlésben. Az önkormányzati választások után, ahol nem a fidesz nyert, ott meg meg akarták ismételtetni a választásokat.
@_most_:
A cikknek az kellemetlen tuljadonsága, hogy nem csak azt akarja elhitetni, hogy a Fidesz trükközött a polgifizetésekkel (ami betű szerint így volt) - hanem hogy be is jött nekik, megérte a simliskedés.

Pedig hát - legfeljebb pár tucat helyet tudtak így szerezni a háromezerből. Ami nem biztos, hogy annyival több helyi haszon, mint az országos kár: NE bízzon a fideszben, mert lám...
jó kis cikk, van köze a valósághoz, de minden második mondatában fontos tárgyi tévedés van.

A lényeg, hogy szidhatja, akit szidni akar.

A környékünkön egyébként több jelölt volt a falvakban, mint korábban.
apád faszát..:)

Ezt nevezem aztán magvas érvelésnek, azonban felhívnám szíves figyelmedet arra, hogy sajnos a tények makacs dolgok.

Bizony-bizony nagy csalódást okoztatok ott a Felvidéken uram-bátyám, a nagy örömteli bevonulás után, igaz, aztán Erdélyben is csak addig tartott az öröm, amíg nem kezdtetek el a helyi tisztségviselők helyére pestieket hozatni.....

Na ha ezekkel a rossz beidegződésekkel leszámolnátok és szépen hagynátok, hogy a kisközösségek intézzék a saját dolgaikat, akkor lenne szabadság, meg demokrácia, még nektek is, uram-bátyám....- de őszinte leszek veled, én nem hiszem, hogy képesek lennétek megváltozni.

"Jaja, 25 éve van a csúcson anélkül hogy a korrupció legenyhébb gyanújába keveredett volna. "

Dehogy nem keveredett gyanúba, hiszen a farmerjét leszámítva semmije sem volt sem neki, sem a családjának annak idején, jól emlékszünk ám. Nézd csak meg most, bánya ide, tokaji szőlő amoda, meg a kis stadion a kert végében...... és persze nem is beszélve arról az erősen hiányos adóbevallásról, mármint azokról a tételekről, amiknek szerepelniük kéne ott, de NEM szerepelnek.

Tudod , uram-bátyám, én nagyon nem szeretem a ballibeket, de ez a fideszes banda még náluk is undorítóbb, mert az egy dolog, hogy közönséges tolvajok, dehogy még be is betonoznák magukat a hatalomba, az már az én galambepémnek is sok.

Szerintem a következő választásokon bealkonyul nekik, remélem, hogy addigra már meg tudja őket verni egy normális, becsületes, konzervatív, polgári ellenzék.
@dont be such a jew: apád faszát..:)

Ezt nevezem aztán magvas érvelésnek, azonban felhívnám szíves figyelmedet arra, hogy sajnos a tények makacs dolgok.

Bizony-bizony nagy csalódást okoztatok ott a Felvidéken uram-bátyám, a nagy örömteli bevonulás után, igaz, aztán Erdélyben is csak addig tartott az öröm, amíg nem kezdtetek el a helyi tisztségviselők helyére pestieket hozatni.....

Na ha ezekkel a rossz beidegződésekkel leszámolnátok és szépen hagynátok, hogy a kisközösségek intézzék a saját dolgaikat, akkor lenne szabadság, meg demokrácia, még nektek is, uram-bátyám....- de őszinte leszek veled, én nem hiszem, hogy képesek lennétek megváltozni.

"Jaja, 25 éve van a csúcson anélkül hogy a korrupció legenyhébb gyanújába keveredett volna. "

Dehogy nem keveredett gyanúba, hiszen a farmerjét leszámítva semmije sem volt sem neki, sem a családjának annak idején, jól emlékszünk ám. Nézd csak meg most, bánya ide, tokaji szőlő amoda, meg a kis stadion a kert végében...... és persze nem is beszélve arról az erősen hiányos adóbevallásról, mármint azokról a tételekről, amiknek szerepelniük kéne ott, de NEM szerepelnek.

Tudod , uram-bátyám, én nagyon nem szeretem a ballibeket, de ez a fideszes banda még náluk is undorítóbb, mert az egy dolog, hogy közönséges tolvajok, dehogy még be is betonoznák magukat a hatalomba, az már az én galambepémnek is sok.

Szerintem a következő választásokon bealkonyul nekik, remélem, hogy addigra már meg tudja őket verni egy normális, becsületes, konzervatív, polgári ellenzék.
@panelburzsuj: azt szeretném megkérdezni, hogy ha csak pár helyet szereztek volna így, az rendben lenne a te világodban?
@Adam Ant: ''Bizony-bizony nagy csalódást okoztatok ott a Felvidéken uram-bátyám, a nagy örömteli bevonulás után, igaz, aztán Erdélyben is csak addig tartott az öröm, amíg nem kezdtetek el a helyi tisztségviselők helyére pestieket hozatni.....

Na ha ezekkel a rossz beidegződésekkel leszámolnátok és szépen hagynátok, hogy a kisközösségek intézzék a saját dolgaikat, akkor lenne szabadság, meg demokrácia, még nektek is, uram-bátyám....- de őszinte leszek veled, én nem hiszem, hogy képesek lennétek megváltozni.''

-megváltozni lehet hogy annak kéne aki 1%-ot kapott ezektől a jóemberektől, nem annak aki 99%-ot

-bár nekem így is jó, az apád faszát..:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Hallom tudod hogy az emeszpé bérelte fel Kennedy gyilkosát!
Mikor mész az ügyészségre az információkkal?
Vagy az nincs? Csak hazudtál?
@$pi$: Nem. Én vagyok az ügyintéző aki aláírattam veled. Azóta is röhögök milyen balek voltál. :-))
@Adam Ant: "Ha valakinek vagyona van, akkor ennek szerepelnie kéne az adóbevallásán"

Hát, akkor nem láttál még adóbevallást. :)

@ózdi cigány: "Én vagyok az ügyintéző aki aláírattam veled."

Tényleg? Üdvözlöm a ciciket. :)
Vajon miért vannak többségben a független polgik és képviselők? Csak nem azért, mert évő nekik a Fidesz? (Meg a többi párt is)
@dont be such a jew: " megváltozni lehet hogy annak kéne aki 1%-ot kapott ezektől a jóemberektől, nem annak aki 99%-ot "

Fogalmam sincs, hogy milyen 99%- ról beszélsz, merthogy én , személy szerint abba a 39 %-ba tartozom, amely nem ment el szavazni most legutóbb sem, mivel nem volt olyan alternatíva, amely megfelelt volna a kényes izlésének, amely attól olyan kényes, hogy kizárja, hogy rablókra és mutyis tolvajokra szavazzon.

Viszont a pofátlan lopkodás és arcoskodás miatt, lassan már én is kénytelen leszek kiszállni a karosszékből és tüntetni járni esténként. Kezditek a húrt határozottan túlfeszíteni uram-bátyám, márpedig itt csak nektek lehet veszítenivalótok, ugyanis ti loptatok, nem mi.....

-ha neked így jó, az sok mindent elárul rólad, de nem kívánok veled személyeskedni, nehogy még azt gondolja valaki, hogy egy húron pendülünk.:P
@$pi$: Te nagy harcos vagy, nagyon nagy harcos, csak éppen a lényeget nem érted:

mi kell ahhoz, hogy a miniszterelnök olyan svájci iskolában taníttassa a gyerekét, ahol a tandíj évi 15 millió forint, miközben nagyjából ennyi a legális jövedelme ez idő alatt?

Erre várok választ.
@Adam Ant:
Hát ha nem ment át, lefordítom neked:

Nem tudom, hogy hogyan fognak kikeveredni a politikai versenyzőink abből a negatív spirálból, amihez a negyedszázad alatt teljesen hozzáhülyültek. És az még hagyján, hogy a hajdan tényleg villogó elméjű fideszesek az öregedéssel nemcsak meggonoszultak, de el is butultak (a "maguk természetes módján") - nagyobb baj, hogy ezzel a kreténséggel a fiatalabb riválisokat is elkényelmesítik.

Szóval naná, hogy az "én világomban" undormány a posztban fölvetett fizetés-machináció - de basszus, miért nem lehet a mocsokságukat olyan módon tálalni, hogy magába a tálalásba ne lehessen majdnem ugyanolyan könnyen belekötni? ...
@Adam Ant: "mi kell ahhoz"

Nézd már meg Orbán apjának mennyi pénze van. Honnan van pénze, honnan van pénze... hogyan lehet ilyen naívnak tettedned magad?

Az összes dohányboltos minden hónapban tittokban küldi neki a pénzt.
@Adam Ant: 'Fogalmam sincs, hogy milyen 99%- ról beszélsz'

Erre én is rájöttem, ahogy fogalmad sincs hol van Felvidék és mi lett ott a választási eredmény..:)
@Hurka Kolbász:

Ha Gyurcsány apádon a nagy demokratán múlik, aki tutira lógni fog mindenki, jól látod.
Már aki nem nyalja a seggét, mint te !
@$pi$: én vagyok a naív?

Ember, én már gyerekkoromtól ügyes villanyszerelő ( stróman ) szerettem volna lenni, leginkább Felcsúton, olyan, aki csatornázni is tud, csak aztán szólt az anyám, hogy kitagad, ha megteszem.:)
@Adam Ant: Orbán nem villanyszerelő, róla volt szó meg a lányáról. Valamelyikről... mittumén melyikről.
@dont be such a jew: Az a minimum elvárás lett volna, hogy szépen leírod, hogy mikori és milyen választásról beszélsz, hiszen nyilván nem láthatja, sejtheti a másik fél, hogy mi jár a fejedben éppen, annál is inkább, mivel a beszélgetésben a múltra és a jelenre tett utalások egymást követték eddig is, mindenféle időrendi sorrend nélkül.
Arra a szintre, ahol megkérdőjelezheted, hogy én tudom-e hogy egyáltalán hol van a Felvidék, nem kívánok utánad süllyedni, úgyhogy máris végeztünk, uram-bátyám, elvégre nem szeretek én szektásokkal beszélgetésbe elegyedni.
Ha felénk járnál egyszer véletlen a Felvidéken, akkor emlékezz arra, hogy ezt a kutyám is tudja.:)
@$pi$: Nem készültél, de nem baj. Holnap adok alkalmat a javításra.:)
@Adam Ant: nem, inkább nem írom le.

Sok választáson kapott a horthysta fidesz 99%-ot?
@dont be such a jew: Már nem is szükséges leírnod, hiszen már végeztünk és mint említettem, ezt a kutyám is tudja.:)

Csak megjegyzem csendben, hogy ne várd el a beszélgetőpartneredtől, hogy félszavakból is azonnal megértsen. Első gondolatom az volt, hogy talán egy kissé túlzó célzást tettél a fidesz kétharmados győzelmére, vagy csak annyit akarsz mondani, hogy a többségnek mindig igaza van.
Mellesleg ez is baromság lenne, hiszen egy demokráciában akár 1 százaléknak is lehet igaza, míg pontosan tudjuk, hogy diktatúrákban általában mindent óriási fölénnyel szavaznak meg, sőt még ellenjelöltet sem szükséges állítani a látszat kedvéért.....

Minden jót!
''Keresztrongáló vezeti a Norvég Alapból működtetett korrupciófigyelő weboldalt, a K-monitort. A portált Léderer Sándor alapította, aki négy társával együtt 2000. november elsejére virradóra elfűrészelte és ledöntötte a budapesti Felvonulás téren, a kommunisták által 1951-ban lerombolt Regnum Marianum templom emlékére állított fakeresztet. A bíróság csak felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. Léderer Sándor annak a zsidó Léderer Pálnak a fia, aki a Népszabadság akkori külpolitikai rovatvezetője volt. De ilyen ez a beltenyészet. A portál és az okostelefonos applikáció milliós támogatást kap a Norvég Alaptól, ezenkívül Soros György alapítványa és a Társaság a Szabadságjogokért szervezet is támogatja a céget – tavaly összesen több mint húszmillió forinttal. Az alkalmazással azokat a fővárosi ingatlanokat mutatják meg egy térképen, amelyek korrupció gyanújával cseréltek gazdát. Amikor a kereszt ledöntéséről kérdezték volna, Léderer kikapcsoltatta a kamerát: Oké, köszönöm a kérdést! Itt szerintem fejezzük be, mert erről nem volt szó, jó? Kérem, kapcsolják ki a kamerát. Ha erről szeretnének beszélni, akkor beszéljük ezt meg.''

ezt kee csinányi-eeee?
@panelburzsuj: köszi a fordítást, minden világos, bár ez itt konkrétan talán már nem is tálalási kérdés, hanem egyenesen egy hajszál egy nehezen emészthető levesben.
@PuZsu61: "A kistelepüléseken a polgármesterek több, mint 90 %-a független ..."

Mint Matolcsy lánya ÉS a felesége? Ők is "függetlenként" indultak.
@Free-Press: Egy tisztességes polgármester, aki tényleg a falujáért van az napi 8-10 órát dolgozik, telefonál, utazgat, kapcsolatot épít, stb. Ezt közmunkabérből egyszerűen lehetetlen.
@PuZsu61: Ebből is látszik, hogy nem jártál még kistelepülésen :D
@$pi$:

Valóban nem csak Orbán tehet arról, hogy szarul élünk. Csak akkor ő (k) se hazudja(ják), hogy de jól élünk!
@dont be such a jew:

"Jaja, 25 éve van a csúcson anélkül hogy a korrupció legenyhébb gyanújába keveredett volna."

Már megint rosszul emlékszel haver. Lakás eladás ügy, szőlőbirtok (ne mi kapjuk a legtöbbet), soroljam még haver?
@dont be such a jew:

Ismerős a helyzet mi? Ha kényes kérdést kap egy politikus, akkor kikapcsoltatja a kamerát, meg szó nélkül kivonul a kamera látóköréből, meg azt mondja, hogy "Csak.", vagy csak simán lelöki a mikrofont.

Ezt kell csinányi-eeee?
@dont be such a jew:

Ja meg olyan is van, hogy kiküldenek bizonyos forgató csoportot egy nyilvános sajtótájékoztatóról. Az is elég stílusos ám.
@$pi$:

"Hidd el, én éltem Kádár, Grósz alatt, az MDF alatt, MSZP alatt, Fidesz alatt, láttam sokmindent."

Ha ilyen sokat látott vagy, akkor látnod kell azt is, hogy ilyen mocskos tetű szaralakokból álló görénycsorda még nem garázdálkodott Magyarországon, mint ez a nemzet-ifjúság-társadalomromboló, okádék hazudós, arrogáns seggfejhorda, amit Orbán Viktor vezet.

Tényleg, mennyire ég a pofádon a bőr, amikor a belehazudja a disznófejű seggarc, hogy az "arányos közteherviselés" miatt szopatják az RTL Klubot? Miközben te is tudod, hogy szarrá hazudják az agyatokat azon a "Köztévén", amibe százmilliárdot tömnek KÖZPÉNZBŐL???

Vagy mennyire ég a pofád, amikor a "Civil" CÖF azt okádja, hogy az Ökotárs nem elég civil célokra költ??? Az a "civil" CÖF, aki a Fidesz helyett plakátolta tele az országot??? Ez a mocskos, undorító, szartól bűzlő "civilnek" hazudott bűnözők gyülekezete???

Öcsém, aki fideszesként nem hányja el magát saját magától, annál nincs más lehetőség, minthogy teljesen, reménytelenül síkhülye.
@$pi$: Basszus fideszbirka!
A te fajtád az,aki nem tud emlékezni!

@P.Freddy: Pont!
@$pi$:

"Az elmúlt cirka 30-40 évben mondjuk nem sikerült, de hidd el én neked szurkolok. Ha olyat találsz, aki jobb mint az Orbán, akkor ígérem, hogy elmegyek és rá szavazok."

Szerintem bárki jobb, mint Orbán Viktor. Még egyszer mondom, hogy mindenki megértse:

Bárki jobb, mint Orbán Viktor.
Aki ezt írta,nem nagyon látott még kistelepülést belülről. Én Baranyában lakom, ami arról is híres,hogy rengeteg a kistelepülés (200-300 fős,vagy még kisebb). Ezeken a településeken nem a pártokra szavaznak az emberek, hanem a rokonukra vagy a szomszédjukra. Itt ismer mindenki mindenkit, és nem nagyon érdekli őket,hogy ki milyen pártban indul. Sőt a párt hova tartozás sokszor hátrány,mint előny. És pont itt Baranyában a kistelepüléseken kapott ki sok helyen a fidesz és ezért fogják leváltani a megyei fideszes elnököt.
A pénzről meg annyit,hogy én nem is engedném, hogy az ezer fő alatti településeken főállású polgi legyen, mert nincs igazán sok tennivalója. Egy 2-300fős falu éves költségvetése 14-15 milla.Ebből kell fizetnie a béreket,közvilágítást, óvodát, házi orvost, stb...A polginak kb.annyi a feladata,hogy reggelente megmondja mit csináljanak a közmunkások.
Már mindegy mit tesznek, mert már annyira szét van hergelve a nép, hogy még a fodrászom is vért kíván és Viktort egy lámpavasra.
Úgyhogy!
@Peterpapo: Ott a pont!
Orbán egy dilettáns személy!
Nem való oda ahol most van!
Legközelebb pedig nem kell jogászokra szavazni senkinek!
A jogász nem tanult politológiát és közgazdaságtant sem , de még matekot sem.
Itt látható az eredménye, ahol most tart az ország.
Pöcegödör !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Te csak Kommunista VIkotr faszát szopkodod, Rákosi, Sztálin és Putyin legjobb tanítványáét. A Párttal a néppel egy az utad... a szakadékba!
a szabó dezsős kommentet elolvastam, súlyos, milyen mély sebesült agyú elmebetegek vannak azért, bárki írta ezt, adjon már neki valaki egy ingyenes beutalót valamelyik közeli elmegyogyóba.
süti beállítások módosítása