A NAV előtti első drogtesztem eredménye - Kocsis Máténak

2014.12.10. 13:30 istvanffy

szívás.jpg

Istvánffy András írása

A Fidesz bejelentette, hogy évenként kötelező drogtesztet akar rászabadítani minden magyar középiskolásra, újságíróra és politikusra.

Én túl is vagyok az első drogtesztemen.

Kocsis Máté tervének teljes irracionalitására már sokan rávilágítottak, így ezt nem is ragoznám tovább, de elmesélem a személyes történetemet arról, hogyan folyik egy ilyen drogteszt ma Magyarországon.

Tavaly decemberben szívtam el egy spanglit a belvárosi NAV-iroda előtt – nyilvánosan, a 4K! demonstrációján kamerák előtt, polgári ellenállásként, a marihuána legalizációját és jövedéki termékké tételét követelve.

A demonstrációt biztosító rendőrök néhány méterről végignézték a köhögésemet és a pöfékelésemet, és bár sűrűn telefonálgattak, nem avatkoztak közbe. Hülye érzés volt egyedül szívni, miközben mindenki bámul, sietve szívtam el az egész cigit, ami gyorsan fejbe is vágott. Az egyik operatőr a felvétel kedvéért hangosan megerősítette, hogy fűszag van a levegőben.

A demonstráció hivatalos vége után aktivizálták magukat a rendőrök: igazoltattak és előállítottak. Előbb a kerületi kapitányságra vittek, majd egy órányi kellemesen beszívott várakozás után bilincsben átszállítottak a Gyorskocsi utcába vizeletmintát venni. Tavaly megírtam itt a Fent és lenten a rendőrségen szerzett tapasztalataimat, és azzal fejeztem be, hogy az eljárás után majd elmegyek elterelésre, és arról is be fogok számolni.

Erre azonban nem került sor.

Két hónappal később, február közepén szép kék borítékban érkezett egy levél a rendőrségtől. Na, gondoltam, itt az idézés. A borítékban egy határozatot találtam, ami ugyan ismertette a bűnömet,

„A rendelkezésre álló adatok szerint 2013.12.05 napon 18 óra 35 perckor a Bp., V. ker., Nádor utca 19. szám alatt intézkedés alá lett vonva Istvánffy András, mivel nevezett személy a fenti címen lévő rendezvényen a nagy nyilvánosság előtt elszívott 1 db marihuána tartalmú cigarettát.”

de nem nekem szólt, hanem a labornak: mivel „a szakértő leterheltség okán határidőre nem tudta elvégezni a vizelet minta vizsgálatát”, meghosszabbítják a SOTE Toxikológiai Laboratóriuma számára a szakvélemény előterjesztésének határidejét március 6-áig.

A laborok láthatóan már Kocsis Máté őrült ötlete előtt is végletesen le voltak terhelve.

Ezután elmúlt a március, aztán az április, a tavasznak is vége lett, és végül már a nyárból is jócskán kifelé ballagtunk, mikor augusztusban a rendőrség ismét életjelet adott magáról.

A filmekben általában lehet tudni, mikor jön a meglepő fordulat. A NER-ben viszont mindig minden váratlanul éri az embert.

A postás ugyanis a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot:

„A szakvélemény alapján Istvánffy András vizeletéből kábítószernek minősülő anyag jelenléte nem volt kimutatható.

Tekintettel arra, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a rendelkező részben foglaltak szerint a nyomozás megszüntetéséről határoztam.”

Ez mégis mi a franc?

Körbekérdeztem néhány szakértőt, és az volt a vélemény, hogy túl hamar vehették le a vizeletmintát.

Mi ebből a tanulság?

1. Ezek szerint nyugodtan lehet szívni a NAV előtt, az ember patyolattiszta marad.

2. A rendőrség úgy üldözi a marihuána fogyasztását, hogy közben nincsenek meg a megfelelő ismeretei hozzá.

3. Nyugodtan abba lehet hagyni ezt az egész üldözéses játékot, ha már rendesen nem tudják játszani. Nem jó ez a rendőrségnek, ami foglalkozhatna hasznosabb dolgokkal is, nem jó a fogyasztóknak, akik többségükben rendes hétköznapi emberek, és nem jó az államnak sem, ami adóbevételektől esik el, miközben fölösleges dolgokra önti ki a pénzt.

Általában értetlenül állok a dolgok előtt, amik Kocsis Máté száján kijönnek, így most sem tudom, hogy ennyire álszent, esetleg végleg megőrült, vagy csak a Fidesz szétesőben lévő szavazótáborát próbálja egyben tartani a füvező gimisek elleni gyűlöletkeltéssel. Egy dolgot azért tudok.

Mielőtt elmegyek a következő drogtesztre, biztosan szívok egyet.

A szerző a 4K! - Negyedik Köztársaság Párt elnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr896968873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Így kell pisit adni drogteszt előtt 2014.12.10. 21:22:46

Készüljünk fel az MSZP-vel a kötelező drogtesztre! A szocialista Harangozó Tamás - ülj le, és kapaszkodj meg - Petri-csészébe pisil, ha vizeletmintát kell adni! Olyanba, mint ezek itt: (Kép: zdnet.com - A kép illusztráció, a Petri-csészék fölött NEM...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

'...Általában értetlenül állok a dolgok előtt, amik Kocsis Máté száján kijönnek..."
Ne értetlenkedj ! Ez ugyanaz, mint amit Hofi állapított meg a kövér szájából ömlő anyagról : a szar... Közismert... És sokan ezt csak úgy isszák !...
Inni szabad, kártyázni szabad, kurvázni szabad, bagózi szabad, hülye sportokat űzni szabad, akkor spanglizni miért nem szabad?
Mátéka olyan analfabéta hogy azt sem tudja a jelenlegi drogteszt bíróság előtt nem is áll meg annyira pontatlan.Égetik magukat és a csuti orálmuzsikot,azt gondolják az öngól is gól,rugják is naponta.
A drogteszt nem úgy működik, mint az alkoholszonda.

Azonnali bizonyításhoz nem pisi, hanem nyálminta kell.

A pisiből a drog lebomlásának tényét lehet kimutatni, a lebontás megkezdődésétől a befejeződéséig terjedő időben.

Viszont gerinc-csapolással nyert folyadékból bármikor ki lehet mutatni a folyamatos drogozás tényét akkor is, ha valaki már régen nem aktiv user :)
@toportyánzsóti:

"Mátéka olyan analfabéta hogy azt sem tudja a jelenlegi drogteszt bíróság előtt nem is áll meg annyira pontatlan."

A papírra pisilős gyorsteszt 90%-os, a laboros még pontosabb, AMENNYIBEN a keresett bomlástermék még nem ürült ki, hanem a vizsgált mintában van.
@polyvinyl: Fussál neki ujra Mátékával együtt.
süti beállítások módosítása