S külön Orbán Viktor!

2015.04.24. 14:24 baum

11156316_10152710995255952_8807616906403685367_n.jpgNemsokára mindenki postaládájában ott landol az Orbán Viktor által küldött legújabb nemzeti konzultáció. Témája a bevándorlók kérdése. A hivatalos doktrína szerint azt a célt szolgálja a kérdőív, hogy megtudja a kormány, hogy mimagyarok mit gondolunk a bevándorlók fizikai jelenlétéről hazánkban, tetszik-e nekünk, ha szembejön akár egy is, félünk-e, hogy élősködni fognak-e szent hazánk szent földjén, és van-e bennünk para, hogy „elveszik a munkát”.

Három kérdést lebegtetett meg a Kossuthon a miniszterelnök, mégpedig:

Egyetért-e azzal, hogy az illegális bevándorlókat őrizetbe kell venni?
Egyetért-e azzal, hogy az illegális bevándorlókat azonnal vissza kell toloncolni?
Egyetért-e azzal, hogy az illegális bevándorlóknak dolgozniuk kell addig, amíg itt vannak, hogy kitermeljék az itteni költségeiket?

Bevallom, először azt hittem, hogy Hírcsárda, de nem a közhellyé vált mondás szinten, hanem konkrétan. Hiába bukkant fel a Facebook-üzenőfalamon legalább ötször a hír, nem voltam hajlandó megnyitni, mert akkora blődségnek gondoltam. Amikor aztán elolvastam, beleszédültem.

Tényleg nem létezik már olyan magasabb értelemben vett érték, elv vagy emberi gondolat, amit Orbán Viktor napi politikai számításból nem árult volna el? Mert ennek az inzultációnak a lényege az, hogy a Fidesz belpolitikai válságát azzal próbálják feloldani, hogy keresnek egy újabb nem létező ellenségképet, amivel faszán lehet riogatni az embereket.

Orbán Viktor a tapolcai kampányhajrában bevallotta, hogy „egyedül van a színpadon”, vagyis nincs már akire visszamutogasson. Utalt itt Gyurcsányra és Bajnaira elsősorban. Régen voltak ők már valós szereplők és időközben eljelentéktelenedtek. Brüsszelt sem éri már meg cseszegetni folyton, mert elég visszás, hogy az összes pénzt onnan kapjuk lopják. A szoci korrupcióra sem érdemes célozgatni, amikor a fiúk nagy buzgalmukban ahhoz hozzácsaptak még egy nullát a végére. A miniszterelnök – nyilván a nem tanácsadói révén – gyorsan fel is pattant a Charlie Hebdo-vonatra, és a Magyarországon nyomokban is alig létező bevándorlókártyával igyekszik megerősíteni saját magát.

És ez innen már nem visszás és öncélú politikai taktikázás, hanem történelmi bűn, szégyen és gyalázat.

Gyurcsány ott bukott el végérvényesen, amikor december 5-e előtt a kettős állampolgárságról való népszavazáson arra buzdított, hogy a magyarok tagadják meg saját testvéreiket. Akkor kiderült, hogy nem államférfi, hanem egy szakadék politikai kalandor, aki még az emberiességet is sutba dobja, ha az érdekei úgy kívánják. Orbán Viktor most ugyanígy bukott el: hányattatott sorsú emberek nyomorát használja pitiáner és gusztustalan módon.

Vajon lesz kampány is a közmédiában, mely arra próbálja sarkalni a magyarokat, hogy ezzel a konzultációval állítsuk ki magunkról a bizonyítványt, hogy igenis, mi büszkén kirekesztő ország vagyunk!?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr207395474

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nuszbaum Tibor: S külön Orbán Viktor! 2015.04.24. 15:52:01

Vajon lesz kampány is a közmédiában, mely arra próbálja sarkalni a magyarokat, hogy ezzel a konzultációval állítsuk ki magunkról a bizonyítványt, hogy igenis, mi büszkén kirekesztő ország vagyunk!?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyetért-e azzal, hogy a maffiának sitten a helye? IGEEEEN!
Dolgozzanak mint a közmunkások, és annyiért, máris visszamennek. Probléma megoldva:)
Egyébként az állampolgársági szavazáson az volt, a tét, hogyha a külhoni magyarok állampolgárságot kapnak, akkor idejönnek dolgozni. Nos volt benne igazság, mert ugyancsak sokan jöttek, és élnek itt. Erről a művészek tudnának sokat mesélni.
A posztból valahogy kimaradt, hogy ha nem ezt, akkor mit kellene csinálni a bevándorlókkal... Nos? A poszter mit tenne velük?
Kedves metélt cikkíró! Vidd haza őket, és ragadj össze velük!
Álláspontom szerint a cikk írójának igaza van abban, hogy a rezsiharc pepitában című előadás, egyáltalán nem a bevándorlás valósan megítélt problémájáról szól. Egyszerűen próbálnak, már végre valamiben közös nevezőt találni a társadalommal, és erről az origóról újra kezdeni a közbeszéd tematizálását, illetve visszaépíteni a népszerűséget.
A legkönnyebben úgy lehet népszerűséget növelni- ha értelmes döntéseket nem tudnak hozni- hogy az emberek félelmeire, negatív ösztöneire ható konzultációs kérdésekkel tematizálják a politikát.
Persze , ez sokkal olcsóbb, mint megemelni a közalkalmazottak fizetését, vagy több forrást biztosítani az eghészségügyre, oktatásra...
A bevárdorlást EU-s szinten kell szabályozni, nem nemezeti szinten. Nem igazán elegáns dolog, ha egy millárdos " államférfi " a nevét adja , az uszító politikához!
"Remek" ötlet összemosni a kérdést a KÁP-al... mert csakis kirekesztő rasszista lehet, aki nem úgy gondol egy Szamos mellől érkező, magyar anyanyelvű, magyar közegben, magyarként felcseperedett határon túli magyarra, mint egy Ubangi forrásvidékéről származó, csakis lingala nyelven beszélő bantu illetőre.
A cikkíró rosszul emlékszik a határontúliakról szóló népszavazásra. Nem a magyarokról volt ott szó, hanem hogy ha magyar állampolgárok lesznek, akkor a Viktor könnyedén szavazati joghoz juttathatja őket. Ezt szerette volna Gyurcsany elkerülni.
56 után abból a 250 ezer "disszidensből", legalább 200 ezer gazdasági menekült volt! Aztán az átkosváltásig még egy páran szintén gazdasági menekültként kaptak bebocsájtást.
Ha jól emlékszem egyetlen embert sem toloncoltak vissza Magyarországra.

Úgy gondoljuk, hogy az nekünk megjárt, mert mi mások vagyunk! De aztán ide senki ne jöjjön!
Igen, nagyon hiányzik pár százezer beilleszkedésre képtelen primitív cigány mellé párezer még primitívebb bantu.

Ebből is látszik, hogy Orbán nem kicsit okosabb nálatok. Ezt a témát a libsik nagyon be fogják szopni.
süti beállítások módosítása