Szeressük a bevándorlókat?

2015.05.11. 07:00 komoroczki tunde

Hogy a nemzeti konzultációra lehet-e adekvát választ adni, az nagy kérdés. Szeressük a migránsokat?

immigration2.jpg

Persze, szeressük! De ne azért, mert azt gondoljuk, hogy Orbán Viktor idegengyűlöletre játszó 12 kérdésére ez a megfelelő válasz. Mert nem az. A tolerancia vs. intolerancia ebben az esetben egy teljesen hamis ellentétpár. Ahogy az se a tolerancia vs. intolerancia szintjén ragadandó meg, hogy az 50-es 60-as évek Nyugat Európája tárt karokkal fogadta az olcsó munkaerőt migránsok formájában, majd miután az ipari termelés kihelyeződött a térségből, a fölöslegessé vált egykori munkaerővel és a hasonló státuszban levő leszármazóival nem tud mit kezdeni. A tolerancianarratíva, akármilyen jó szándékú is, éppen hogy elfedi azt az igazságtalan rendszert, ami értelemszerűen a jobb technológia- és tőkeellátottságú szereplőknek kedvez - ebben a versenyben a résztvevők csak formálisan küzdenek azonos feltételek közt. Az egész gazdasági-társadalmi szisztéma globálisan és lokálisan is a hierarchikus munkamegosztásra épül: minél lejjebb van valaki vagy valamely állam, annál rosszabb. Attól nem lesz igazságosabb a rendszer, ha jó képet vágunk ahhoz, hogy szerencsétlen emberek (gazdasági bevándorlók) a helyi munkásoknál még olcsóbban hajlandók elvégezni munkákat. Ez leginkább az adott munkáért folyó versenyben szít feszültségeket, amire ráépül az idegengyűlölet. A helyi munkásokat és a gazdasági bevándorlókat egymással versenyeztetik, egymás ellen játssza ki az adott politikai elit a maga számára kedvező szerepleosztásban működő rendszer fenntartása érdekében. Pedig nincs az az államhatár, ami megállítja a tőkét, ha már nem ítéltetik elég kifizetődőnek a helyi munkás foglalkoztatása. És egy ilyen világban, ha egy egyre népszerűtlenebb kormányzópárt bevándorlók, pirézek, zsidók, nők vagy cigányok formájában bűnbakokat jelöl ki, hogy felhasználja azokat a saját pozíciója megtartására, nekünk ez ahhoz kell muníció legyen, hogy a rendszer valódi működésére tekintsünk rá és a megfelelő tudás birtokában kollektívan lépjünk fel ez ellen a működés ellen.

A Fent és Lent és a Gólya a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kapcsán május 5-én tartott vitaestet, ahol Raia Apostolova és Pápay György volak a vendégeink.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr737445548

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komoróczki Tünde: Szeressük a bevándorlókat? 2015.05.11. 08:52:01

Hogy a nemzeti konzultációra lehet-e adekvát választ adni, az nagy kérdés. Szeressük a migránsokat?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tipikus kérdés, melyre nem lehet egyértelmű válasz.

A minőségi bevándorló jó. Az alacsony minőségű rossz.

Kis mennyiségben jó a bevándorlás. Nagyban rossz.
Nem gazdasági kérdésről van szó, hanem arról, hogy egy közösségnek joga van megválogatni, hogy kiket fogad be.
Európában kis nemzetállamok vannak a nagy kibocsájtó országokhoz képest és mar a befogadóképességük határához értek. Túl nagy a kulturális szakadék a bevándorlók és az európai őslakosok kötött , ezert nem akarja őket a többség
Komolyan egy blogbejegyzésnek szántad ezt a semmit? Vagy ha belerakod azt a szót, hogy narratíva, akkor már szól valamiről?

Tipikus példája annak, hogy miért vagytok haszontalan paraziták, ti ballib bölcsészek. Legalább állítanátok bármit, amivel lehet vitatkozni.
@retrovírus: mondd elfti, mocskolódáson kívül mihez értesz? Vagy Putyin kutyáit csak erre tanítják a fideszes maffia agyzsugorítóin? Ugatni? Meg nyalogatni a vezéretek seggét?
Ki az összes pirézzel az országból!
Minden piréz parazita!
@retrovírus: Állítás: Te egy igazi köcsög vagy!
Bár ezzel nehéz vitatkozni!
Afrika nem azért szar hely, mert sok ott a zsiráf. Hanem azoktól szar hely, akik ott laknak, és el akarják árasztani Európát, benne minket is.

Ezeket soha a büdös életben nem fogja integrálni senki. Pont olyan eltartottak lesznek, mint nálunk a cigányok - azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ez utóbbiak nem akarják eltörölni az európai civilizációt, nem akarnak Saria alapú törvénykezést, vallásrendőrséget, és nem tízszerezik meg tíz évenként a létszámukat még akkor sem, ha van elég kaja.
Amúgy a post szép példája annak, hogy a baloldal bármit megtenne azért, hogy közelebb kerüljön a húsosfazékhoz, még azon az áron is, ha a kondérban az ország lakosai főnek és pici emberevők ugrálnak mellette a tűz körül. A lényeg hogy a konc meglegyen, nem számít miből főzik.
Azért az felvetődik bennem,hogy például a Kínaiak,sok ezren vannak itt,de nem találkoztam egy,hegesztővel,autószerelővel,esztergályossal és így tovább.Igaz itt eltemetett kinai sírjával sem.
"Szeressük a migránsokat? Persze, szeressük!"

Én is szeretem őket, de csak akkor, ha a magyar határokon kívül vannak.

@retrovírus:

Van ám itt a narratíván kívül még egyéb is: szisztéma, globális, lokális, hierarchikus. Így már ember legyen a talpán, aki vitába merészel szállni a poszt képviselte véleménnyel.

@Brix:

Pontosan. Nehogy már egy ballibsi KISEBBSÉG határozza meg, kiket vagyunk KÖTELESEK befogadni saját hazánkba.

@midnight coder:

"Ezeket soha a büdös életben nem fogja integrálni senki."

Hogy a fészkes fenébe is tudnánk integrálni őket, amikor még az itt hovatovább őshonosnak tekinthető cigányokat sem sikerül.

Egyébként én még talán benne is lennék nem iszlámhívő bevándorlók befogadásában, amennyiben az EU a befogadottaknak megfelelő létszámú cigányt átvesz tőlünk. Persze ez is a cseberből vederbe klasszikus esete lenne.
@pythonozok:

Mondjuk a cikk, na az tényleg nem mond semmit.
Itt ez a kvóta ötlet, erről lehetne beszélni, már kezdem azt hinni, megsajnálta orbánt az EU és direkt segít neki kívülről...
összemosol mindent; bevándorló és bevándorló között óriási különbségek vannak, példa erre Ausztrália, hol a 80-90-es években becipelt muzulmánok egyszerűen nem akartak dolgozni, inkább kihasználták a rendkívül bőkezű Ausztrál segélyrendszert. Evvel szemben a vietnamiak pl. reggeltől estig gürcöltek, 20-an laktak egy lakásban, de lassan elkezdték venni a sajátjukat és 20
30 év múlva elértek egy módos jólétet, míg az arab maradt a szoci-házban, a szoci-pénzen … bevándorló és bevándorló között bizony óriási különbségek vannak
@midnight coder:

"és nem tízszerezik meg tíz évenként a létszámukat még akkor sem, ha van elég kaja."

A magyarság kiiktatásához már a jelen állapot is elég: 30-40 évente megduplázzák a létszámukat.
A jelenlegi migrációs trend Európa identitását, ha úgy tetszik európaiságát fenyegeti. Ilyen tömegű és ennyire idegen tömeget európa nem fog beintegrálni, pláne hogy még saját magáról se tudja, hogy fiú-e vagy lány. Az éhes néger előbb-utóbb szétrúgja ezt az egész kócerájt
Csak a nagyon demokratikus USA és Izreal teheti meg, hogy megválogatja a bevándorlókat, a többeieket meg kötelezik az összes bevándorló befogadására.
@pythonozok: Pedig igaza van a kommentelőnek. Egy tipikus semmire se jó, semmihez sem értő, de annál nagyképűbb és magát felsőbbrendűnek tartó bölcsész dumával állunk szemben.
a képzett, hiányszakmát betöltő bevándorlót szeretni kell, mert sajnos a magyar fogy, és közeleg az idő, amikor a migránsokra lesz szükség a nyugdíj- és társadalombiztosítási rendszer működtetéséhez.
@Lajos Csánó: a helyesírásodon még dolgozhatnál kicsit.
@pythonozok: a másik blogban már leírtam neked. Hajrá, biztos ma is lesz pár szép bérrettegő libsiposzt az indexen. Sajnos a szókészletedet már korábban elhasználtad, így semmi újat nem várok tőled, de biztos vagyok benne, hogy az új posztok alá is beírod majd ugyanezt.
Viszlát odaát, te buta állat!
@szamaritánus:

Képzett bevándorló nem jön ide magától, azt lopni kéne más országoktól.
A maradék meg pont az említett ellátórendszereket fogja terhelni, mint kb mindenhol a fejlett világban.
Lehet, hogy az inkompetencia nem is magyar betegség, hanem európai. Létező problémákra folyamatosan ilyen rossz válaszokat más nép nem tudna adni.
@von Putri:

A pusztító következmények már nem érdeklik a ballibsit. Minél durvább a bevándorlás által (is) okozott társadalmi káosz, annál nagyobb elánnal fogja magát előretolni mint a problámákat megoldani egyedül képes szakértő. Magyarul a ballibsi jól tudja, hogy a zavarosban halászni a legkönnyebb, ezért aztán szándékosan előidézi és fokozza a zavart.
A rohatt bevándorlók!!!!

Hiába élnek itt régóta, a nevük akkor is elárulja, hogy véridegenek a magyar fajtól...!!!

Az ilyen nevüek, mint áder, dajcs, pokorni, szájer és hasonlók...
@Terézágyú:

Az asszimilálódott és/vagy integrálódott bevándorló nem okoz gondot sehol.
@Lajos Csánó: A kínaiak az új zsidók. Most szépen adómentesen megszedik magukat, aztán ha eljön az idő, majd el akarnak kezdeni diktálni.
Nekem csak az az erdekes, hogy mindenki csak gazdasagi szmpontbol tud a bevandorlokra gondolni.

Ha neked kene menelulnod, es fulladna bele a gyermeked a foldkozi tengerbe akkor is azon aggodnal hogy hogy fogsz integralodni? Nem szakad meg a szivetek, hogy emberek olyan korulmenyek kozott kenytelenek elni amihez kepest a legcsovesebb magyar is kiskiraly?

En igenis tart karokkal varok mindenkit akinek segiteni tudok es aki segitseget ker!
Szeressük.
Azt aki dolgozik, esetleg később állampolgárságot kap, vagy hivatalosan odatelepül.
De aki csak odamegy segélyért a markát tartani, azt ne szeressük.
Alapvetően nem is értem, hogy pl a britek miért adnak fűnek-fának juttatásokat? totál irracionális az egész.
Aki képzett, tanult, dolgozni akaró, a magyar normákat betartó bevándorló, az jöjjön.
Ám nem ezek jönnek. Hanem a képzetlen, analfabéta, dolgozni nem tudó, nem akaró, törzsi hiedelmektől fűtött és/vagy iszlám által elbutult dzsungelszökevények, akikre semmi szükség sincsen.
remélem, mindenki vágja, nem vagyunk célpont, csak tranzitország :)
Mikor voltak itt a zsidók,nők, vagy cigányok, kormányzópárt által bűnbaknak kikiáltva? Szálljunk már vissza a földre egy kicsit...
@Emmanuel Goldstein:

Remélem mindenki vágja, hogy a bevándorlókat a célországok oda petarolják vissza, amely országból azok érkeztek.
Ajánlanék egy praktikusat.Nem kell központilag szabályozni a dolgot,mindenki egyénileg dönthesse el hogy ő akar e bevándorlókat.Aki akar, az igazolja hogy tud szállást élelmezést és munkalehetőséget-jövedelmet biztosítani a saját bevándorlójának,és akkor nosza.Lakjon a nappalijában, egyen hűtőjéből.Nem kell mindent a közösség nyakába varrni.
@tuddgi:

"En igenis tart karokkal varok mindenkit akinek segiteni tudok es aki segitseget ker!"

OK, akkor adj nekik szállást és munkát a SAJÁT pénzedből (márha fognak egyáltalán dolgozni), fizesd az orvosi és egyéb ellátásukat a SAJÁT zsebedből. Ne a közös rovására csődíts ide integrálhatatlan bevándorlókat.

A minap olvastam, hogy talán Dániában akarják bevezetni, hogy a bevándorlóknak HETI 10 órát kelljen dolgozniuk a segélyekért. Na mit az isten, máris erősen csökkent a bevándorlók száma. Nyilván büdös nekik a munka. Hát az ilyenekre senkinek semmi szüksége.

(Az integrálhatókkal, a dolgozni akarókkal és tudókkal, a kultúránkat és az országunk normáit elfogadókkal senkinek nincs semmi baja, de nem is róluk szól ez az egész.)
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"OK, akkor adj nekik szállást és munkát a SAJÁT pénzedből (márha fognak egyáltalán dolgozni), fizesd az orvosi és egyéb ellátásukat a SAJÁT zsebedből. Ne a közös rovására csődíts ide integrálhatatlan bevándorlókat."

Adok is, erre fizetem az adómat :-P

Nyilván aki visszaél egy szociális ellátó rendszerrel az csalást követ el, amihez énis társítanék különféle szankciókat (pl oktatást...).

Remélem Neked soha nem kell majd a hazádból elmenned sem a jobb élet sem a puszta túlélés reményében. Ha mégis, akkor remélem nem olyan helyre kell menned ahol hozzád hasonlóan "várják" a bevándorlókat.
@tuddgi:

"Adok is, erre fizetem az adómat :-P"

Lópéniszt erre fizeted. Az adódat ezernyi egyéb dologra fizeted, többek között azon társadalmi szolgáltatásokra, amelyeket te magad is igénybe veszel: vagyis a magad ellátását is fizeted belőle. Az adódból havonta pár forint jut a bevándorlók ellátására. Ebból vársz "tárt karokkal mindenkit, aki segítséget kér"?

Másik oldalról: A bevándorlóra költött pénzre rá van írva, hogy konkrétan a TE adódból van? Mert ha netán nincs, akkor ugyanúgy megy az ÉN adómból is. Márpedig te várj senkit tárt karokkal az ÉN adómból, capisce?

Ha csíped a bevándorlókat, lásd el őket a saját pénzedből.
@tuddgi: sajnos nem erre fizeted az adót. a 2020-ig tartó migrációs stratégiák alig igényel közpénzt, főleg az európai migrációs alap terhére költünk.
süti beállítások módosítása