Köln után

2016.01.15. 08:50 Döry L.

Bármilyen ironikus, a bevándorlási vita teremti meg az európai nyilvánosság „közös piacát”, a sajtótartalmak „szabad áramlását”. Most egész Európa ugyanarról chatel. De mit? Mert ez a vita nem a témája és a résztvevők hiedelmei miatt érdekes, hanem mert egy olyan konfliktus felé építi az utat, amely Európát az eddigieknél is jobban meggyengíti. Ebben a „rapefugee”, a „Merkel”, a „Fico/Orbán” mind ugyanazt a végzetet teljesítik be.

thumb.jpg

Wilkommenskultur?

A média nem naivitásból, szívjóságból, vagy butaságból képviselte a Wilkommenskulturt. És nem azért, mert nem ért a propagandacsináláshoz. Hanem, mert a valóságidegen szöveggel provokált. Ezek után a korrekció is csak olaj a tűzre. Európa mindkét húzással közelebb kerül egy etnikai konfliktushoz.

Nők, melegek?

A nyilvánosságba betolt feminizmus, LMBTQ, safe space stb. ideológiai karikatúrák, nem a nőket, vagy a szexuális kisebbségeket szabadítják föl. Csak lehetővé teszik, hogy jó helyzetű, középosztályhoz tartozó csoportok - akik ilyen ideológiákat hordoznak – követeljék a kisebbségeknek járó előnyöket. Közben szexuális kategóriákkal elfedik az osztályokat és a hatalmat. Persze azt ígérik, hogy az osztályviszonyok konkrét kifejeződését és móduszait írják le, de az eredmény magáért beszél. Minálunk ezek a nemi ideológiák az ismert séma szerint a Nyugat felsőbbrendűségét igazolják a primitív Kelet fölött.

Köln

Köln után a bevándorlási és a szexuális témák közös vitában csatlakoznak egybe: A rasszok közötti szexuális erőszak, terméketlen és elnőiesedett Nyugat, potens Kelet stb. erőszakos mítoszai kelnek életre. Ráadásul olyan mítoszok ezek, amelyeket minden fél (muszlimok, szélsőjobb, liberálisok) különböző előjellel, de oszt.

Egyik vita sem a saját témája és a benne résztvevők hiedelmei miatt érdekes, hanem mert mindegyik vita egy olyan konfliktus felé építi az utat, amely Európát az eddigieknél is jobban meggyengíti és leértékeli. Ebben a „rapefugee”, a „Merkel”, az „Fico/Orbán”, a „menekültszállás gyújtogatók” ugyanazt a végzetet teljesítik be.

A pán-európai chat

Eközben Svédországtól, Németországon át Lengyelországig ugyanaz a téma és ugyanazok az érvek, közös nyilvánosságban visszhangoznak. A svéd szélsőjobboldali kommentelő ugyanazokkal az érvekkel száll harcba, mint lengyel, vagy magyar elvbarátja - a bevándorlás mellett is ugyanazokat a fordulatokat hallani, majd mindegyik nemzeti nyilvánosságban. Lapszemlék és facebook-megosztások teremtik meg az európai médiatartalmak „szabad áramlását, és „közös piacát”. Orbánt is ez emelte európai hangadóvá. A szemünk előtt egy európai nyilvánosság születik.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr688272658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az LMBTQ emberek egy csoportja, nem egy ideológiai karikatúra.
"Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű mérsékelt ellenzéki szervezet szerint a hadsereg nem is támad, csak a blokád fenntartására ügyel. A 174. napja tartó éhezés eredményeképp

a családok leveleket és füvet esznek, mivel egy kiló rizs már több mint 70 ezer forintba kerül a feketepiacon.

Másfajta piac pedig már nem létezik. Egy, a Guardiannek telefonon nyilatkozó szociális munkás azt mondta az éhségtől elgyengült hangon:

Lassított felvételben halnak meg az emberek. Van még néhány cserépben nevelt virágunk idehaza. Tegnap megettük a szirmaikat, de borzalmasan keserű ízük volt.

Több gyerek annyira legyengült, hogy kocsiban kell tolni. Az al-Jazeera által készített videón egy csontvázzá fogyott kisfiú a videón esküszik rá, hét napja nem evett. Mivel ezután egy 7 hónapos, borzalmas állapotban lévő gyerek következett, akinek só és víz jut, ezért én nem bírtam tovább nézni a felvételt, de hátha önök igen (a videót nem tudtam beágyazni)
Kutyákat, macskákat és gyökereket eszünk

A 30-40 ezer ember július óta foglya a kormánypárti blokádnak. A helyi hírek szerint Madaja és Zabadani lakói túszokként szolgálnak, akiket két alavita – ez a törzs számít az Aszad-rezsim bázisának - faluért akarnak elcserélni, melyet ellenzéki milíciák vettek körbe Észak-Szíriában. Csakhogy a két gyűrű több száz kilométerre van egymástól, és teljesen más ellenzéki frakciók érdekeltségébe tartozik."

HMMM...ÉS A ZSIDÓK A SAULKOMMANDÓJUKKAL VILLOGNAK ???? EZEK MEGŐRÜLTEK ?????PÉNZÉHES FASZ BANDA !!!!!
MADAJA, AZ IGAZI EMBERTELENSÉG !!! ÉS EZ MA ZAJLIK A SZEMÜNK ELŐTT !!!!!
@kvadrillio: Ezért kell a fejlett országok által a menekülttáborok megsegítésre szánt pénzügyi eszközöket megnövelni. Viszont, az sem lehet megoldás ha tízmilliókat engedünk be Európába. Olyan tömegeket, akik óriási problémákat okoznak, a világnézeti , vallási, kulturális különbségek miatt.
Ebben a kérdésben azoknak van igazuk, akik elutasítják ezt a kontroll nélküli , törvénytelen folyamatot, hiszen az itt élő emberek jóléte és biztonsága a legfontosabb, minden más csak ezután jön...
A kölni sajnálatos események mint cseppben a tenger, megmutatták a nyugat csődjét.

A hol Magyarországot, hol Lengyelországot nácizó német sajtó úgy kussolt 4 napig, mint annak idején a komcsik, ha valami gáz volt a házuk táján.

Kiderült, hogy a német rendőrség egy kalap szart nem ér. Kiderült az is, hogy a turbódemokrata német "politikai elit" pont úgy reagál, mint Gyurcsányék 2006. augusztus 20-án. Ferenc testvérék kirúgták az ügyeletes meteorológust, Merkelék kirúgták a kölni rendőrkapitányt, akinek nyilvánvalóan kezét-lábát gúzsba kötik a merkeli Németország elmebeteg ideológiai előírásai.

A fehér ember utolsó reménye ma Közép-Európa és Oroszország. A nyugatnak már befellegzett. Röviddel ezelőtt még úgy gondoltam, hogy Németország még menthető, szemben a tőlük nyugatra elterülő országokkal. Ma úgy vélem, már nekik is annyi. Ebből többé nem fognak kimászni.
A baj tényleg összehozza Európát.
Pillanatnyilag egyre inkább valaki ellenében :-(.
"A nyilvánosságba betolt feminizmus, LMBTQ, safe space stb. ideológiai karikatúrák, nem a nőket, vagy a szexuális kisebbségeket szabadítják föl. Csak lehetővé teszik, hogy jó helyzetű, középosztályhoz tartozó csoportok - akik ilyen ideológiákat hordoznak – követeljék a kisebbségeknek járó előnyöket. Közben szexuális kategóriákkal elfedik az osztályokat és a hatalmat. "

Ez így féligazság. Az, hogy a feminizmus vagy az LMBTQ mozgalmak az utóbbi években a safe space-ről kezdtek szólni, az annak a tünete, hogy a neoliberalizmus effektíve legyőzte őket mint univerzalista emancipatorikus mozgalmakat. Felszabadulás helyett karanténban versengés lett a cél, ami azért nem ugyanaz. Ennek a kompromisszumnak lett a következménye az az osztályárulás, ami a burzsoá NGO-k által lenyúlt feminista és queer mozgalmak sajátja ma világszerte. Tehát ezek az egykor univerzalista (a heteropatriarchátus globális megsemmisitésére törekvő) ideológiák ma azért látszanak pusztán a nyugati középosztály játszóterének, mert a nyugat uralkodó osztálya valóságosan privatizálta az egykor nyilvános intézményeiket középosztályának (csatlósainak) magánhasználatra. Persze ugyanezt tette az muzulmán kultúra örökségével Szaúd-Arábia, Törökország, Katar stb. kormánya, illetve az ottani burzsoázia által pénzelt NGO-k, akik az ISIS-t és egyéb dzsihádistákat is támogatják. Az ún. civilizációk harcának előfeltétele tehát a korábban an emberiség által kollektíven birtokolt kultúrjavak magánkézben való eredeti felhalmozása és a globális piaci versenybe való erőszakos integrálása.
@Brix: így van! Segíteni kell őket, amennyire lehet, mert ők is emberek, de az nem megoldás, hogy a nyakunkra engedjük őket, s hagyjuk tönkretenni a normális életünket.
@Afrika steht an der Elbe: ezek a nick-ek elárulnak titeket...
süti beállítások módosítása