Gunnar Prokopot az FTC-be!

2009.11.05. 14:33 baum

Párhuzamos történetek.

Van egy csapat, állítólag a nemzet kincse, amely három év másodosztály után visszaverekedte magát az élvonalba. Van nekik egy tulajdonosuk, angol, aki kizárólag second handben utazik. Több csapata van a világon, valahogy úgy alakult, hogy egyik csapata sem a legnépszerűbb az adott országban, de nagyon nem az. Aztán van egy magyar vezetése a Ferencvárosnak, akik hozták az angolt, ezáltal megmentették a csapatot a csődtől. Azt, hogy milyen feltételekkel hozták, mennyire értették a befektető szándékait, jótékony homályban maradt. És vannak a szurkolók. Vannak azok, akik nem járnak meccsre, milliós nagyságrendben, és vannak akik járnak, kevesebben. Nem tisztünk megítélni a meccsre járó szurkolók minőségét, legyen elég annyi: a 12 lejátszott forduló alatt 13-szor büntették meg a klubot szurkolói rendbontás miatt (a +1 az idény előtti FTC-Hertha gálameccsen történt német szurkolók betámadása)

Van egy másik ember, ő  osztrák, Gunnar Prokop. Fasisztoid típus, de sikeres kézilabdaedző. Ő is visszaesőnek számít. Több évtizedes pályafutása alatt kiderült, egy összeférhetetlen, ámde akaratos és sikerre éhes kis pöcs. Na most ez az ember súlyosan vétett a sportszerűség ellen, mikor a Metz elleni Bajnokok-ligája meccsen néhány másodperccel a vége előtt úgy akadályozta meg az ellenfél gólját, hogy belépett a pályára és vállal fellökte a kapura törő francia játékost. 

 

Botrány volt az FTC-nél is. A hétvégi Diósgyőr elleni bajnoki félbeszakadt, mert a drukkerek egy része görögtüzeket, petárdákat dobált a játéktérre, sőt egy idő után bementek ők is, igazolva a régi mondást, hogy tényleg a szurkoló a csapat tizenkettedik játékosa. A meccset lefújták annak rendje és módja szerint. A diósgyőri játékosoknak elmondásuk szerint halálfélelmük volt. Gyorsított eljárásban az MLSZ meg is hozta az ítéletet. Hárommillió forint, és három zártkapus meccs. A csapatot nem büntették pontlevonással, mert elterjedt Magyarországon az a nézet, hogy ezt nem szabad. Igazságtalan lenne a játékosokkal szemben. Például azzal a Dragóner Attilával szemben is, aki több hetes kényszerszünetre kárhoztatott, mert a gyanú szerint petárdákat és görögtüzeket csempészett be a drukkereinek a Debrecen elleni idegenbeli mérkőzés előtt. A diósgyőri bajnokihoz tartozik még:  pont Dragónert büntették három meccs eltiltásra, mert szándékosan belekönyökölt a U20-as VB egyik hősének arcába.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (EHF), akárcsak az MLSZ, szintén arányos büntetést osztott ki a Hypo NÖ-nek és Gunnar Prokopnak. Azért mert belépett a pályára és vállal meglökte az ellenfél játékosát  három (3) évre (ÉVRE!!!) eltiltották mindennemű kézilabdatevékenységtől, még attól is, hogy nézőként részt vegyen bármilyen EHF rendezvényen. 21 milliós büntetés is járt hozzá, és a Hypo Metz ellen megszerzett pontját is elvették. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gunnar Prokop tehát most szabad. A Fradi meg edzőválsággal küzd, lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni. Hangulatában szervesen illeszkedne a zöld-fehérek jelenlegi állapotához. Mentálisan biztos felrázná a fiúkat, és attól sem kellene tartania, hogy ha bármit csinál, komolyabb következményei lennének.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr361502491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1. Nem vették el a Hypo összes pontját csak a Metz ellen megszerzett egyet.
2. Egy szurkoló sem mászott be a pályára.
Ehhez a poszthoz csak gratulálni tudok. Tájékozatlanság, elfogultság, káröröm és negativizmus.
Igen, mintapolgár kolléga rávilágított egy-két dologra rögtön, köszönöm.

Mielőtt mindenféle marhaságot összehordasz, tájékozódj, a gugli a barátod.
NEM, NEM másztak be!
NEM, NEM csempészett petárdát!

Egyáltalán ott voltál? Vagy csak a blikkből tájékozódsz te paraszt? Ha utána kellene járni, nem lenne miről írni, ugye?
Valóban, remek ügyvédei vagytok az FTC-nek, Dragónerről nem bizonyosodott be a gyanú, a szurkolók pályára rohanásáról meg az index és a nemzeti sport is írt, ha tényleg nem történt meg, az a kommandósoknak köszönhető. Parasztozni azt tudtok, de azt leírni, hogy tényleg borzasztó ami az FTC-nél megy, vagy legalább csöndben maradni, na azt nem.
@Mintapolgár: Mea Culpa! Tényleg csak a Metz elleni pontot vették el, javítva!
Wunderbaum, mennyi időt pocsékoltál az amúgyis hasztalan nyomorodból, hogy ezt kiirodalmazd?
Talán emlékszel arra, amikor a Fradit huhogás miatt büntette az UEFA, a Real meg ugyanezen Ajax ellen vidáman tehetett ki különböző zászlókat, volt ott horog+kereszt, 6ágú csillag stb. Tudod, hogy az erősebb kutya mit csinál?
Irodalmazzál pajtás!
Egyszerű a posztoló, mint egy marék lepke...
mit várunk egy olyan mlsztől, amelyiknek kleinteleki az elnöke... mit várunk egy olyan posztolótól, aki ilyen mlsz vezetés mellett nőtt fel...

munkámból kifolyólag sok meccsen vettem már részt, kül- és belföldön egyaránt. azt állíthatom, hogy egy jó fradi meccsnek a hangulatát nehéz utánozni.
Azért nem véletlen, hogy még az UTE szurkolók is örültek a Fradi visszatérésének... Se hangulat se bevétel, csak meg kellett nézni ezt a zártkapus történetet az ETO ellen. Rend lesz a pályán, mihelyst rend lesz az mlszben, rend lesz a vezetésben.
Dragónert az év fairplay díjasának!!!
Imiface: Lehet, hogy pontatlan, de ha csak a FELE igaz, már az is szégyen, erről ennyit.
gumi,minek a fele?Ha egy cikk pontatlan,már gyanús.Segítek,nem mászot be senki.Nem szép ami történt,de nektek a lényeg a gyalázás.Mondjuk nem sokat számit,eljösz a fradi pálya környékére,elmondod mi nem tetszik,kicsit szégyenkezel,oszt hazamész.
@baum:

Szia!

Az anyád picsáját!

Szia!
1. Dragi nem szándékosan csinálta! (nem nézett hátra, így nehéz valakinek az arcára célozni)
2. Attól még, hogy jó eredményt ért el a vébén Balajti, itthon, a Soproni Ligában ő továbbra is egy diósgyőri játékos! Fogadni mernék, ha Dragónert könyökölte volna meg Balajti már el lenne felejtve!

Természetesen büntetni kell! Piros lappal, nem eltiltással!
ha van csapat nekem, akkor az a Fradi.
az őszhajú megkapta igazságosan, ami a másikat illeti...most hallgatok nagyot
@Ármin20: 1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! ezen most jót röhögtem, köszi!

amúgy Prokop mester megmozdulása kb. a legnagyobb tahóság, amit sportpályán valaha láttam (pedig láttam már egyet-mást), jó látni, hogy van olyan testület (EHF), ami akkor is tud normális ítéletet hozni, amikor ilyen nagy nevű edzőről-tulajdonosról kell döntenie.
na akkor kiesik az nb1ből a fradi önerőből vagy kitiltják?
@Ármin20:
Na ja, a petárdákat is csak véletlenül vitte be a debreceni meccsre.

Dragóner egy aljas faszkalap, akit örökre el kéne tiltani a focitól.
Balajti nem könyökölte volna le, mert ő meg nem egy aljas faszkalap. Ez a különbség kettejük között. Ja, meg az, hogy Balajti tud focizni, Dragóner meg soha életében nem tudott.
@Ármin20:
szegény Dragóner, már gyászkönnyeket is hullattam érte. Ha vettél vola 5 mp fáradságot ahhoz, hogy megnézd a videót, és nem az elvakult fradistaságodból szólnál ki mindenféle baromságokat, akkor talán észrevetted volna, hogy igenis Dragóner odanéz, lép kettőt, majd pofánvágja Balajtit.

Ennyit a Fradiról.
@aaron.:
Szóval nemtom ki focizott már és ki nem, de amikor fedezni próbálod a labdát, akkor azt csak úgy így tudod, és azért van fönt a könyöke, mert a csípőjével hátrafelé terhel... Igaz van benne szándékosság is, de HA nem vérzett volna, és keményebb bíró tovább engedte volna.... A népnek pedig mindig kell valamin csámcsogni, de ez a BULVÁR... bár nehéz objektíven cikket írni, de a gondolat az eredeti volt....
Minden jót és HAJRÁ FRADI
süti beállítások módosítása