A VPOP újságírót fenyeget

2009.12.17. 09:00 baum

Elvárható-e egy olyan állami szervezettől, melynek fő feladata, hogy felügyelje a törvényes rendet, hogy ezt az elvet a magára nézve is kötelezőnek vallja? Bizton mondhatjuk, hogy a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságától (VPOP) ezt várja a törvénytisztelő állampolgár. Sőt, romantikusan belegondolva, azt képzeli az ember, hogy ők missziót teljesítenek, Grál lovagként, hivatástudattól vezérelve őrködnek az ország nyugodt álma felett. Ezért csapnak le kegyetlenül a cigarettacsempészekre. vagy nyomorúságos sorban élő családokra, határ menti falvakban, akik más megélhetőség híján benzint hoznak át a határon. Nincs kegyelem, a törvény előtt mindenki egyenlő!

 

Ezért is volt meglepő, hogy a Falk Miksa utcai telephelyük előtt elhaladva, nem lehetett elhaladni, mert éppen teljesen szabálytalanul, a teljes járdát elfoglalva állt keresztbe egy teherautó, előtte pedig elég vagány módon egy zöld Opel. Jobban megnézve derült ki, hogy az autó is a VPOP kötelékét erősíti. A teherautót még megértené az ember, szűk belvárosi utca, rakodni pedig kell, előfordul ilyesmi. De hogy ilyen fasztarisznya módon beparkoljon a járdára egy autó, a taplóság egy más dimenziója.

 

 

Készüljön hát emlék a történtekről, örökítsük meg képileg is. Ekkor jelent meg egy VPOP alkalmazott, és tudakolta, hogy mi a probléma. A következő beszélgetés zajlott le, hozzá kell tenni nem volt provokáció, nem volt kivagyiság, csak fotózás:

- Nincs probléma, csak a járdán parkol, és én ezt lefényképezem.

- De ez a mi (VPOP) autónk.

- Ez meg a mi járdánk.

- Nem kéne ezt.

- Sajnálom, tényleg nem kéne.

- Megjelenik ez valahol?

- Igen

- Nem kellene!

- Miért?

- Fel fogjuk jelenteni!

- Nem én parkoltam ide.

- Még egyszer mondom, ne!

 

 

Lehet mondani, hogy kicsinyes ilyen dolgokat egyáltalán észrevenni, de ha nem várjuk el a polgári mentalitást, főleg olyanoktól, akik felügyelni hivatottak felettünk, akkor mikor fog megváltozni itt bármi is?! Külön bájos, hogy fenyegetéssel, erőből gondolták elsimítani a saját tévedésüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr601601791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komenista beidegződésű fasztarisznyák. csak nehogy egy-egy megcsúszásból eredő tükörtörést vagy véletlen karcot szenvedjen el az a drága vpop-s kocsi.
hm, igen, talán ha azzal kezdte volna hogy elnézést stb... ehelyett rögtön a fenyegetőzés... az nagyon megy nekik...
nem parkol, hanem rá van írva, áruszállítás, és ki is van nyitva a hátsó ajtó. Ha kijlebb áll, akkor meg az utat foglalja el. Persze, attól még az alkalmazott sem kellene ezt a stílust megengedje magának. És ott az igazolás, ha olyan nagyon zavar, jelentsd fel tilosban parkolásért, megvan az autóvezető neve, igazolványszáma, hajrá.
@szpal: a corsa ablakában van a kiírás ...
legalább olvasni tanulj meg
És akkor ez ott a szélvédő mögött egy üzenet a parkolóőrnek is, meg az esetleg arra tévedő közterületfelügyelőknek is?
Ez tényleg gáz....
Mi blogisták akkor tehát újságírók vagyunk? Jajdejó!
A VPOP pedig száksz - ugye így mondják? :)
Szerintem a corsás igen előzékeny. Nem kell nyomozni a szabálysértési eljáráshoz, hogy ki volt a gépjármű aktuális használója.

A fényképekből kitakarás nélküli változatot követelek! [Nem sértesz vele semmilyen jogszabályt. Közterületen fényképeztél, és nem szerepel rajta ember, akitől beleegyezést kellene kérned hozzá.]
Újságíró? A kedves blogger magát is, a sztorit is egy kissé túlértékeli. Nem a VPOP fenyegetett meg téged, csak egy örök és rendszerfüggetlenül bunkó portás...
A VPOP-s köcsög a gyalogosokat veszélyezteti a szabálytalan parkolásával.
És mégis milyen alapon jelentené fel a fényképezőt a bűnöző szarházi VPOP-s seggfej?
kispista2!

1. jártál már a Falk Miksa utcában? Mert ha jártál volna nem dumálnál ennyit.
2. milyen alapon fényképez le valaki valamit. Ez állami épület, ami a többi állami épülethez hasonlóan szigorúan védett. Meg szerintem te se örülnél ha a te autódat vagy lakásodat fényképezni valaki ki tudja milyen szándékkal.
3. semmi különöset nem találok a párbeszédben.
4. nem tudom, hogy álló autó hogyan veszélyeztetne bárkit is? De talán megoldódik a rejtély biztosan.

Okoska t@rp, ha jobban megnézzed van fényképezve személy is, és biztos nem járulthozzá!
De hol van a történetben a megfenyegetett újságíró?? Vagy te lennél az? :-)
A Vpop-s paraszt meg ne parkoljon a járdára, egy egyértelmű!
Megoldás: átgyalogolni az autón. A szélvédőn levő sáros lábnyom talán jelzi, hogy ezt nem kellett volna...
@BIGLala: közterületről bármit szabad fényképezni.
A VPOP nem katonai objektum, hogy tilos lenne ELŐTTE a járdán fényképezni.
Azzal veszélyeztet, hogy az úttestre kényszerül pl egy babakocsis szülő.
Miért zavarna ha lefényképezik az autómat? Ami naponta tucatszor megtörténik a térfigyelő kamerák miatt.
A falk miska környékén mindig lehet szabad parkolót találni, van elég parkolóhely. Legfeljebb 100 m-t kell gyalogolni.
@BIGLala: elég hülye lehetsz, hallod. Közterleten ugyanis azt fényképezel le, amit akarsz. Ha embert fényképezel, akkor tőle kell kérni engedélyt.
Engem is fenyegetett már meg VPOP-s köcsög, mert én jobban tudtam nála a vámszabályokat. Hajtogatta, hogy ő már 17 éve ezzel foglalkozik, nehogy már én jobban tudjam nála. Aztán kiderült, hogy őrnagy létére képtelen elolvasni és értelmezni egy másfél oldalas jogszabályt. De a pofája akkora volt, mint a Bécsi Kapu.
miért vannak kitakarva rendszámok?

remélem a rendőrségnek is megküldted.
Hát, talán küldd el a VPOP vezetőinek. Rakodás meg a kijelölt helyen. A járda a gyalogosoké.
Én ma a Markó utcában szóltam egy belvár közteresnek, aki mellett ott volt egy bevetési kerületőr, hogy a KRESZ 40.§, 8-as bekezdése alapján a kocsisort meg kellene büntetni. Eloldalgott inkább, munka helyett...
Jó ez a cetli megoldás a szélvédőnél. Mindjárt csinálok egyet én is, hogy örök élet parkolójegy, oszt leszophat a centrum:)
@BIGLala: Nem a kapuban álló arcát kértem, hanem a rendszámtáblákat és az igazolványt. Különben meg te vagy nagyon el vagy tévedve, vagy ennyire a múlt rendszerben nőttél fel, ha ilyen hülyeségeket hiszel. Pl. a Parlament is "szigorúan védett állami épület". Lesittelnek, ha lefényképezem? Annak, hogy tetszik-e, hogy lefényképezik a házam/autóm, semmi köze ahhoz, hogy az legális-e.
Nem azért, de szerintem simán befért volna az a furgon a kapun. Persze mondom úgy, hogy nem tudom mi van bent.
Az is tény, hogy nem ártana az ilyeneknek némi továbbképzés hogyan beszéljenek a munkaadóikkal.
- Fel fogjuk jelenteni!
- Nem én parkoltam ide.
- Még egyszer mondom, ne!
- Miért?
- Fel fogjuk jelenteni!
- Nem én parkoltam ide.
- Még egyszer mondom, ne!
- Miért?
...
Tipikus tahó maimagyar hozzáállás süt a cikkből. Nem mindegy hány és milyen kocsi parkol a járdán, ha az áruszállító teherautótól úgysem tudsz továbbmenni ezen az oldalon?
kocsog palik monnyon le
Ööö, izééé, én itt lakom az V. kerületben, sokszor elhaladtam már ez előtt az ojjektum előtt, ez vámosok ruházati raktára, nem pedig egy fontos, központi iroda...
Istenem! Micsoda problémák! És máris a polgári mentalitásnál vagyunk... Boldog ország ez!
@Pszt!: az áruszállító is vpop-s. De ha egy autó parkol a buszsávban, akkor én is megállhatok ott.
utálom a vámosokat...

gecik
tényleg bunkó odaparkolni, de van ennél nagyobb gond is.
amúgy van egy olyan érzésem, hogy nem véletlenül félt az illető attól, hogy leközlik valahol a kocsiról a képeket. szerintem senki sem gondolja komolyan, hogy a VPOP-nál libafoszöld 12 éves opel corsák szolgálnak szolgálati autóként. viszont civil, megfigyelőautónak szeretnek ilyen öreg fosokat használni. senki sem gondolná, hogy ebből pattognak ki a vietnámi piacon a vpop-s rohamosztagosok.
Az volt a baja, hogy az egyik kínai piacon elkobozott árut a háttérben épp átrakják és viszik a másik kínai piacra eladni.
Ezért volt ideges ez a vpop-s.
Van-e 200000+1 lámpavas, ahova ki lehetne rakni őket, hogy kiszellőzzön az agyuk, mert 20 év alatt nem sikerült szellőztetni, mindig csak a fránya szmogot szívták a nagyvárosban, bele is betegedtek, súlyos betegség ez kéremszépen...

Teljesen jó ez a feljelentgetősdivel való ijesztgetés, mitől tartanak, csak nem lopott holmit pakolnak, ezért kellett ennyire szorosan beállni, és pont így merőlegesen?
nem láttam a posztban, hogy hol fenyegettek _újságírót_.

amúgy meg jelentsenek fel, rajta. portásnépség.
"nem tudom, hogy álló autó hogyan veszélyeztetne bárkit is? De talán megoldódik a rejtély biztosan."
Tetszik ez az ávós vélemény. Majd én is felhasználom, amikor legközelebb a járdán parkolok.
@xenuka: Már elnézést, de láttál te élő VPOP-st az életben? Beszélgettél vele, vagy voltál velük mondjuk egy munkanapon? Piacon vagy határon?

Nem mondom, hogy egyetértek a parkolási módszerrel, de kötve hiszem, hogy egy ilyen mindennapos, abszolút szokványos (bár szabályellenes) parkolás miatt kéne kollektíven elküldeni a bús anyjába az egész szervezetet.

Nagyjából tisztában vagyok azzal, mennyit keresnek és mi a munkájuk és milyen. Nem cserélnék velük soha.

Szóval ne ítéljünk ebből a képből, ahogy vélt vagy valós sérelmekből sem. Különben mi is ítéltetünk.
én tök leszarom a VPOP-t meg azt is hogy ki hogyan parkol, főleg Butapesten. Amúgy érdekes a cikk, jó tudni, hogy valakinek ilyen egetrengető problémái vannak.
Az meg teljesen alap, hogy ha valaki kap egy rendészeti plecsnit, akkor alapból tízszeres az önbizalomszorzó, sok kis fostarisznya macskajancsi játssza az agyát...
Kis mit ugralsz szallito aki a VPOP alkalmazottja probalt fenyiteni.
Rohogni rajta es kesz.
Vagy kozolni vele, hogy nem csak a fenykepezogep kattog, hanem a magno is surrog a kabatzsebben.
A probléma az, hogy egy polgári alkalmazott miatt szídják a VPOP-t.
@BIGLala:
"1. jártál már a Falk Miksa utcában? Mert ha jártál volna nem dumálnál ennyit."

Ki mondta, a vpop-nek, hogy a belváros közepén létesítsenek raktárat? Adják el a bajnai valamelyik cégének gombokért és húzzanak ki a külvárosba.

2. milyen alapon fényképez le valaki valamit. Ez állami épület, ami a többi állami épülethez hasonlóan szigorúan védett. Meg szerintem te se örülnél ha a te autódat vagy lakásodat fényképezni valaki ki tudja milyen szándékkal.

Helló, demokrácia van és EU tagok vagyunk, vagy börtönbe akarod záratni a sok turistát, mert 'védett ojjettumot' fotózott?

3. semmi különöset nem találok a párbeszédben.

Azt elhiszem, látszik soha nem jártál tőlünk nyugatra.

4. nem tudom, hogy álló autó hogyan veszélyeztetne bárkit is? De talán megoldódik a rejtély biztosan.

Meg kell kerülni az úttesten bakker, tudom, hogy ez nagy rejtély, legalább 60-as IQ kell hozzá, bár azzal már bárkit felvesznek karhatalmi szervhez simán.
Ha most ezért nem kapsz Pulitzer díjat, akkor kutya világban élünk.
@kispista2: És ha katonai ojjektum lenne? Azt sem tilos fényképezni. Ha mégis, arra tábla hívja fel a figyelmet, de ha jól körülnézel, ma már ilyen táblákat nem látsz, vicces is lenne a google earth korában :)
@ommm: Hát, a helyzet az, hogy a VPOP épülete előtt, VPOP igazolvánnyal az az ember a VPOP-t képviseli és lesz szives úgy viselkedni, hogy tisztában van vele, az alapján az egész VPOP-t ítélik meg.
Teljesen parallel a dolog azzal, amikor betérsz egy boltba, ott köcsög az eladó és ezért úgy döntesz, többet te ott nem vásárolsz, ne a te pénzedből gazdálkodják ki az ő bérét is. Az egész cég volt köcsög? Nem, csak a céget képviselni hivatott ember. Neki ártod a legtöbbet, ha nem mész vissza oda vásárolni? Nem, nyilvánvalóan a tulajdonos szívja a nagyobbat, mégis, teljesen természetes, hogy nem mész vissza. Ugyanígy természetes, hogy ha valaki a VPOP-t képviseli, akkor rajta keresztül az egész VPOP-t megítéli az ember, hiszen milyen szervezet az, ahol a VPOP képviseletében így lehet viselkedni.
@BIGLala: kozteruleten barkit lefenykepezhetsz, csak ahhoz nincs jogod, hogy ugy tedd kozze a kepet, hogy nem kaptal engedelyt az illeto arcanak kozzetetelere. Ha kitakarod es ugy teszed kozze, akkor teljesen legalis. Ha ez nem tetszik lehet koltozni eszak koreaba.
@Pszt!: a teherautó valószínűleg hamarabb odébbáll, mint a corsa. amúgy meg ha pl. babakocsival megy az ember, a teherautó mellett még elférne (ki tudná kerülni az úttest felől), de a corsa miatt nem.

amúgy hogy ki a tahó, arról talán nem kéne vitát nyitni. biztos nem a posztoló...
Nem teljesen a témához kapcsolódik, de az ilyen blogbejegyzések 90%-ára érvényes, amin a minap gondolkodtam.

Alapvetően olyan ember vagyok, aki felhúzza magát más emberek ilyen-olyan dolgain. Sokan vagyunk ilyenek. Néhány napja elhatároztam, hogy megpróbálom nem felhúzni magam mindenféle hülyeségen (pl. lassan, figyelmetlenül közlekedő autóson és embereken, ilyesmik). Azt figyeltem, hogy ki, miért idegesített fel.

Arra jutottam, hogy nem azért van bennem a feszültség és szinte szívből jövő gyűlölet más emberek iránt, mert így-úgy feltartanak, akadályoznak... Nagyon kevesen vannak, akik a saját ügyetlenségük miatt teszik ezt; a legtöbb ember semmilyen tisztelettel nem viseltet a többiek iránt.
Példa: lassan, bizonytalanul közlekedik; eddig ok, nem húzom fel magam... De amikor látom, hogy nagyban telefonál, és szemmel láthatóan nem érdekli, hogy kinek okoz ezzel problémát, akkor borzasztó nehéz megtartani a fogadalmamat.
A másik ilyen "kedves" dolog, amit tapasztaltam, az egy egy ember széles járdát teljes mértékben elfoglaló autós. (Az út bal oldalán - egy irányú utca - van parkoló, kb. 50 méterrel feljebb volt egy hely.) Az autós utasra várt, bent ült a kocsiban, és szemmel láthatóan nem érdekelte, hogy nem lehet tőle elférni. Említhetném még 8 hónapos terhes feleségem buszos ügyeit. (4 ember is "felmérte" őt, majd megállapították, hogy tud ő állni; tüntetően elfordították fejüket... igaz, máskor csak 1-2 ember viselkedik így. Néha még át is szokták adni neki a helyet.)

Arra jutottam, hogy ez egy öngerjesztő folyamat. Van egy/több szándékosan nemtörődöm ember, aki egy/több másiknak okoz fölösleges feszültséget. Hiába próbál az ember nem kijönni a sodrából, nagyon nehéz az ilyenek miatt.

Aztán aki kijön a sodrából, ugyanígy kezd viselkedni. Nehéz buddha módjára folyamatosan felülkerekedni a mindennapi bosszantáson. Nem mondom, hogy nekem sikerül.
Ideges vagyok; ha valaki szemét módon viselkedik, annak beszólok. De akkor sem vagyok hajlandó ugyanúgy viselkedni, mint ők. Viszont megértem, hogy másoknak elegük lesz, és beállnak a sorba...

A fent említettek sajnos sosem fognak rájönni, hogy nekik azzal semmivel sem lenne rosszabb, ha mások helyzetébe is beleélnék magukat, másokra is figyelnének.

Aztán most ezt a hozzászólást "vetítsétek a képre".
Ezt a szélvédőbe kitett nyomtatott papíros megoldást sosem értettem. Áruszállítás. És? VPOP. És? Ilyen papírt én is csinálhatok itthon; onnan kezdve oda állok, ahova akarok?
Ha már általánosítunk, kiterjesztünk...volt emberükként úgy látom, hogy a VPOP-nál sincs több rossz ember illetve jó ember, mint az élet bármely (általam látott) területén.Mindenhol "kevés a jó ember." Persze az alá-fölé rendeltségi viszony, egyenruha, határozat, végzés, bírság, jelentések stb. eszközrendszerének folyamatos alkalmazása kissé átalakítja az embert. Ami viszont konkrétum: a honvédségnél és a VPOP-nál is a ruházatisok mindíg is közutálatnak "örvendtek" (legalábbis az általam ismert beosztott kategória körében). Persze mindennek megvan az oka...
A rendszámokat kár kitakarni, a kis fenyegetőző gyökeret meg föl kellett volna venni szintén :)
katonai objektum a legbelebb belvárosban?jó nagy hülye volt aki ezt még ott hagyta.megérdemlik hogy szívjanak.ebben az országban mindig is úgy volt hogy a mindenkori vezetőkre más szabályok vonatkoznak.ill rájuk nem vonatkoznak.és ez mindig igy lesz.amúgy miért nem hívtad ki a közterületfelügyeletet?
Hát igen.Ez hír,hogy két autó a járdán parkol.
Ez a legnagyobb problémánk.Röhögnöm kell.
@gyapif: Tenyleg nem ez a legnagyobb problema az oszragban. De akkor annyi erovel az sem gond, hogy pl rosszul adnak vissza a penztarban. Mit is szamit ugyis csak max 100 Ft. De ha ilyenek ellen nem lep fel az ember akkor a vegen megerjuk azt hogy 100 milliokat lopnak pofatlanul a kozosbol.

Ugye ha ez a kicsi nem gond, akkor egy kicsit nagyobb miert is lenne az. Ha azet nem sirt senki, akkor most ez a kicsit nagyobb miert zavarja.
Nem vettétek még észre, hogy BIGLala az írásban említett VPOP alkalmazott?
@g99: Pontosan erről beszélek,hogy a milliárdokat ellopták.Eza a probléma.
@gyapif: Igen, de minden szinten erdemes a rendet betartatni. Azt kellen megszuntetni, hogy legyenek torvenyen felett allok. Pl. ha ezt a parkolo brigadot nem buntetik meg sehogy a VPOP-ben, akkor ha neadja isten vezeto poziciba kerulenk, jogosan hihetik majd azt, hogy a torvenyek rajuk sehogy sem vonatkoznak. Aki pedig probalja szamonkerni, azt meg a hatalmukkal elintezik.

Gondolj csak a penzugyminiszterunk epitesi engedejere. O direkt sertett torvenyt, es fel sem merult benne hogy szamonkerhetik erte. Gondold el amikor ezek a penzek kozelebe jutnak, akkor mit csinalnak?
Ez a fényképesdi nem egy túl bonyolult kérdés. Ha a munkájával kapcsolatos, hogy ott parkol, akkor az adatvédelmi törvényből ez vonatkozik rá:

19.§ (4) bekezdés "Ha törvény másként nem rendelkezik, közérdekből nyilvános adat az (1) bekezdésben meghatározott szervek feladat- és hatáskörében eljáró személy feladatkörével összefüggő személyes adata, továbbá egyéb, közfeladatot ellátó személy e feladatkörével összefüggő személyes adata. Ezen adatok megismerésére e törvénynek a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni."
www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99200063.TV

Azaz szabadon lehet fényképezni a kitett képét.

Ha nem a munkája miatt parkol ott, akkor egy szabálysértési eljárás megindításához szükséges bizonyíték a fénykép, amit szintén jogosan készít bárki, feltéve, hogy erre használja.
@g99: A törvényeket tényleg be kellene tartani mindenkinek,de mit várjunk az egyszerű állampolgártól,ha az állami vezetők sem tartják be azokat.
@gyapif: Szerintem egyetertunk. De engem az aggaszt legjobban, hogy mar reprodukalja magat a regi rendszer. Nem az van hogy kihal az a genaracio es utanna normalis erkolcsel rendelkezo vezetoink lesznek. Hanem a fiatalok is atveszik ezt a mutyis dolgot. Tenyleg nem ez a parkolas a legnagyobb gond, inkabb az hogy mar nekik is termenszetes hogy szarnak a torvenyekre. Ez inkabb egy tipikus esete az ujregeneralodasnak.

Persze az lenne idealis, ha tele lennenek a bortonok, a gazdasagi/politikai buncselekmenyek elkovetoivel. Es akkor tenyleg a kisember is latna hogy nincsenek torvenyen feluliek es mindenki ennek megfeleloen viselkedne. Persze ez sajnos csak utopia ):
Hú micsoda problémák...

Most komolyan, ez az ország legnagyobb problémája? Erre kell külön posztot pazarolni?
@FaTraktor: Te tényleg és komolyan azt gondolod, hogy csak "az ország legnagyobb problémájáról" szabad írni? Egyébként áruld már el nekünk, hogy mi "az ország legnagyobb problémája", csak, hogy tudjuk, pontosan miről szabad írnia bárkinek FaTraktor szerint...
@FaTraktor: Azt mondod, piti ügy? Lehet... Egy járdán parkolás lehet, hogy piti ügy. De az a hozzáállás már biztosan nem az, hogy neki ezt SZABAD, mert ő PÉNZÜGYŐR! Érted mi a különbség? Egy fegyveres testület tagja, aki felesküdött a Magyar Köztársaságra, semmibe veszi annak törvényeit és állampolgárait. És ha ez nem lenne elég, visszaélve hatalmával fenyegetőzni kezd. Ez piti ügy? Mert szerintem nagyon nem az!
Ha meg akarod tanulni, mi piti ügy és mi nem az, nézd meg Fábri Zoltán Az ötödik pecsét című filmjét. Latinovits nagyon szépen elmagyarázza, mi a piti ügy. Rendkívül tanulságos. Igaz, ő nem piti, hanem bagatell ügyről beszél.
@efhábé: Bocs, de ez az írás olyan hangvételű, mintha valami borzasztó-szörnyű dolog történt volna, sőt van itt még "újságíró fenyegetés" is, bár a párbeszédben nincs fenyegetés, és az újságíró helyett blogger van. Egyébként igen, csak a nagyobb dolgok érdemelnek külön posztot, nem ilyen piti dolgok, hogy a VPOP-s éppen árut pakolt és szabálytalanul parkolt. Hú micsoda borzalom, emellett eltörpül, hogy Afganisztánba erősítést küldünk, és ez poton 50 milliárd forintunkba fog kerülni. Na ez külön posztot érdemel!

@Mákvirág12: Igen értelek, nyilván nem szabad neki, de az szerintem inkább gáz, hogy a rendőr Budapesten rablógyilkosságot követett el, meg az is, hogy egy ittas-hazudozó cigány miatt felfüggesztenek két hevesi rendőrt.
@FaTraktor: 50 milliárd forint? Bagatell ahhoz képest, mennyi pénz ment füstbe a jelenlegi válság miatt.
A blogoszféra elég nagy ahhoz, hogy minden témát elbírjon a válságtól az afganisztáni erősítésen át a szabálytalanul parkoló VPOP-alkalmazottig. Sőt, még ezen túl is egy csomó mindent.
Olyan Lendvais ez a lendület, hogy majd te megmondod, mi érdemel külön posztot és mi nem...
@efhábé: Ja bocs, Magyarországon az 50 milliárd az tényleg olyan könnyen elpazarolható, laza kis összeg... :)) Egyébként maga az erősítés is bicskanyitogató, elvégre mit keresünk mi ott?

Különben nem mondtam, hogy nekem kell megmondanom mi érdemel külön posztot és mi nem, de ne ilyen nevetséges piti dolgokról írjanak, mintha valami borzasztó dolog történt volna. :) Olyan ez, mint a bulvár.
Az afganisztáni csapaterősítésre az első becslések szerint jövőre egy 5,2 milliárd forintos csomagot kell elkülöníteni a központi tartalékból; a mintegy 200 fős erősítést fokozatosan 2010 végéig hajtanák végre - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter, az afganisztáni Khilagay bázison.
(MTI)
@FaTraktor: Nem azt mondtam, hogy elpazarolható, laza összeg, csak megjegyeztem, hogy az összeg bagatell ahhoz, képest, amennyi füstbe ment a válság miatt. Ergo sokkal nagyobb probléma a válság, mint az erősítés, tehát nem szabad rá külön posztot pazarolni.
Pusztán a te gondolatmenetedet követtem. Mennyivel egyszerűbb lenne elfogadni, hogy az interneten minden elfér és attól, hogy vannak nagy problémák, még a kicsikről is érdemes beszélni.
@efhábé: Igen minden elfér, de ez a post erősen bulvár téma, a blikken vagy más szennylapon férne el.
@FaTraktor: ezek szerint még mindig nem jött át, hogy miről szól a poszt: arról hogy olyan emberek, akik a törvény betartatásával vannak megbízva, a törvény felett állónak képzelik magukat - nem pedig egy rossz helyen parkolásról. Ha van 10 top problémája az országnak, ez az általános jelenség biztos hogy benne van.
Mivel egy polgári alkalmazottal állt összetűzésben az "újságíró" ezért nem kellene ezt a személyt a Vám-és Pénzügyőrség hivatásos egyenruhát viselő állományával egy kalap alá venni. Ha a posztíró egyáltalán "újságíró", akkor tisztában kellene lennie azzal, hogy a polgári alkalmazottakra teljesen más jogszabály lásd Közalkalmazotti Tv. vonatkozik, mint a hivatásos állományúakra lásd Hszt Tv. Ha ennyire nem tiszteli a hivatásukat, akkor hogyan várhatja el, hogy Őt a tisztességes, törvénytisztelő, adófizető állampolgárt, akinek csak jogai vannak, ne sértsék meg? Emberek vagyunk, Ő még sohasem volt senkivel szembe szemtelen, kioktató, fenyegető? Ezt kétlem, mert pont az újságírók azok akik a sajtószabadság jogával felvértezve bármit megtehetnek ki így- ki úgy.
@borszakértő: Ne maszatoljuk már el ennyire a felelősséget. Az az ember képviselt egy szervezetet, a szervezet megtűri a soraiban, ez tény. Ha legközelebb lesz ilyen a kedvedért meg fogom kérdezni, hogy maga most hivatásos állományúként tahó, vagy csak polgári, mert úgy tudom más törvények vonatkoznak, említhetem itt a rejtélyes Hszt TV-t.

Nem akarok belemenni, hogy kik és milyen minőségben tanítottak újságírásra, abba meg pláne nem, hogy a végén milyen közhely-puffogtatásokkal sikerül operálni a "csakjogaivannak" meg, hogy "kétlemmertazújságírók", blablablával
@baum: csak arra próbáltam rávilágítani többek között, hogy egy polgári alkalmazott miatt, akinek a fentiek szerint semmilyen erkölcsi, morális érdeke nem fűződik ahhoz, hogy azt a testületet képviselje, támogassa akinél alkalmazásban áll ( a történetből következtettem ki) Te rögtön egy kalap alá vetted Őt és a másik kb. 8000 Pénzügyőrt. Valószínüleg Ő csak azért polgári alkalmazott mert a kiszolgáló személyzethez tartozik ( raktárosok, söfőrök, takarítók, stb). Ő a szolgálati igazolványával felvéretezve keménykedett, amit egy Pénzügyőr nem engedett volna meg magának. Szumma-szummárum Ő nem Pénzügyőr. Amit pedig a Grál-lovag bekezdésedben írtál szarkasztikus hangnemben, ahhoz csak annyit tudnék fűzni, ha nem lennének a cigarettacsempészek és az egyéb csempészek ellen, meg még mondjuk az adóval kapcsolatos és egyéb pénzügyi bcs. ellen akkor szerinted itt ma nálunk milyen körülmények urakodnának?

Szegény megélhetési bűnözők, akkor szerinted mindenki lophat mert nincs mit ennie, ezt akkor is fentartanád amikor egy megélhetési bűnöző ellponá a kocsidat, vagy kirabolna?

A számodra rejtélyes Hszt Tv. jelentése pedig : Fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény - egy újságírónak aki publikál az ilyen alaptörvények jelentésével tisztában kellene lennie.
süti beállítások módosítása