Szavazhat-e TGM a Jobbikra?

2010.03.08. 08:00 SeppiSchluiferer

Hát hogyne! Azaz dehogy.

Ma Magyarországon a legdinamikusabban fejlődő párt a Jobbik. Szavazóik maximálisan elkötelezettek, vezetőik járják a vidéket – tessék rápillogni egyszer a jobbikos naptárra, hogy egyetlen nap leforgása alatt egy emberük hány helyen cigányoz, szólal fel –, a legfiatalabbak között tán már a Fideszt is lekörözték. Satöbbi.

Mi lehet ennek az oka? Igen, cigánybűnözés. De azért nem hisszük, hogy ezzel az egyetlen témával lehetett ennyi embert lázba hozni. Kellett ide még más is. És ez a más a Jobbik totális rendszerellenessége, elitellenessége.

„Húsz évet a húsz évért”, hirdetik. Ütős jelszó. És egyértelmű az üzenet: mindenki kutya, mindenki eb odafönt. (Ezt Vona Gábor Orbán Viktornak címzett levelében is megerősti.) Mindenki tehát elmehet a picsába. Fidesz, MSZP, MDF, KDNP, mindenki. Éppen ez a disztingválatlan elitgyűlölet, rendszergyűlölet az, ami a Jobbikot felemelte – és ami miatt a Jobbik mára egyformán gyűlölt párt a jobb- és baloldali elitek, hölgyek, urak körében. A Jobbik nem MIÉP. A MIÉP még határozottan jobboldalra pozícionálta magát – mindenki tudta, hogy végső esetben a Csurkáék mindig átszavaznak a Fideszre.

A Jobbik más. A jobbikosok egyaránt utasítják el a jelenlegi rendszer összes pártját, politikusát – a jobbikosok nem fognak átszavazni a Fideszre. Emiatt dühös, ideges a Fidesz.

A Jobbikra ma nagyon sokan pusztán azért szavaznak, hogy így adjanak hangot elégedetlenségüknek. Így fejezzék ki dühüket. Egészen bizonyos, hogy a Jobbik programjával, céljaival még a jobbikosok egy jelentős része sem ért egyet. Mert itt nem arról van szó, hogy a Jobbik kerüljön a hatalomra – hanem arról, hogy pofán vágják a jelenlegi elitet. Orbánt, Mesterházyt, Bokrost, Semjént. Nem véletlen, hogy – míg a Jobbik a húsz százalékot verdesi – Vona Gábort – egy felmérés szerint – még öt százalék sem akarná miniszterelnöknek.

Mert a Jobbik nem arról szól, hogy mi legyen – hanem a dühről. Az ózdi munkás, a cigányoktól félő öregasszony, a rendszerkritikus egyetemista, a zsidózó focidrukker dühéről.

 

És ebbe beleillhetnék TGM dühe is. Ő sem szereti a rendszert. Ő sem ad pozitív válaszokat. Ő is megelégszik azzal, hogy elutasít. Tehát – ha már Zöld Baloldala most sem tud elindulni – a Jobbikra is szavazhatna az idős filozófus.

Minden országban vannak rendszerellenes erők, amelyeket kevéssé a program, mint inkább a fennálló társadalmi rend gyűlölete tart össze. A németeknél főleg a szélsőbaloldal fogja össze ezt a heterogén tábort (Linkspartei), az osztrákoknál a szélsőjobb (FPÖ), a franciáknál pedig nagy a kínálat, mert szélsőjobboldali (FN), szélsőbaloldali (NPA) rendszerellenes erők egyáltalán léteznek. Magyarországon azonban a baloldal képtelen populista módon fogalmazni, képtelen a nép egyszerű hangján szólni, képtelen utcán öklöt rázni, képtelen elitet gyűlölni. Éppen ezért egy baloldali elitellenesnek se lehet – se lehet? – más választása – mondjuk ezt mink, a kívülállók –, mint a Jobbik. TGM tán titokban a Jobbiknak adta már le a kopcetlijét is az V. kerületben?

Nem lennénk meglepve. Alain Soral, francia kommunista értelmiségi 2007 környékén befarolt Le Pen mögé: mondván, ma csak onnan lehet valóban bírálni a fennálló rendszert. (Azóta már szakított, és egy nemzeti-bolsevik hírmagazint szerkeszt.)

Sokan persze, gondolom, már a poszt közepe felé hangosan integettek, hogy ácsi, ácsi, megállj, hát ott van az LMP… Igen. De hol is van ma az LMP? Balpopulista, elitellenes, rendszerellenes, utcai párt lenne az LMP? Schiffer András olyan lenne, mint a munkásokkal is szót értő, néha idegenellenes kiszólásokat is megengedő, igazi baloldali-populista Oskar Lafontaine? Vagy Jávor Benedek olyan lenne, mint a francia trockista, akár utcán is randalírozó Olivier Besancenot? Vagy Ivády Gábor olyan lenne, mint a McDonald’sot szétverő José Bové? Ugyan kérem. Az a párt, amely mellett Bozóki András, a belpesti elit egyik prominens figurája, a balliberális elit egyik mintapéldánya áll ki (ld. múlt heti Narancs), az nem elitellenes, az nem rendszerellenes, az nem populista. Az egyszerűen olyan pesti és budai úri gyerekek mókája, akik alól kiment az SZDSZ.

Nem ér példálózni a nyugati zöldekkel sem. A nyugati zöldek is az utcán, a rendszer ellen kezdték. Borogatott már autót itt egyetlen elempés? Nem. Akkor pedig nem elitellenes, nem hőbörgő párt.

Márpedig igény erre van, amint a számok mutatják. (Hogy ez mit mutat Magyarországról, az már más kérdés.)

TGM-nek tehát marad a Jobbik.

(Nekünk meg a… De ezt most inkább nem áruljuk el.)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr271815146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2 millát kell letenniük a jobbikosoknak? 2010.03.08. 16:58:40

A napokban került ki az internetre Vona Gábor iwiw-profilja alatt futó levelezése. Rögtön mindenki arról kezdett társalogni, hogy a családos pártelnöknek milyen légyottjai vannak. A pártelnök levelezéseiből azonban nem csak az derül ki, hogy viszonya v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aggasztóan egyre kevesebb posztotok tetszik, mióta pártpolitikába csaptatok. Nem tudom, hogy ez tudatos stratégia-e, hogy innentől rugdosunk mindenkit, még azt se mondom, hogy ne lenne hatékony, de nekem nem túl szimpi. :+)

TGM-ről pl sok rosszat el lehet mondani különböző nézőpontokból, de pont azt, hogy jobbikos lenne, vagy hogy ne lenne pozitív válasza, egyáltalán nem. Az utóbbi pár évben is számos cikket írt róla, hogy bár az alsó-középosztálynak abszolút megérti ezt a dühét, amiről ti is írtok, elvégre a jelenlegi kapitalista rendszernek csúnyán vesztesei, teljesen egyértelmű, hogy a megoldás nem az, hogy még a náluk is vesztesebb roma társadalom ellen fordítjuk őket.

Nem hiszem, hogy nehéz lenne meglátni a különbséget a TGM által képviselt "vagy együtt vagy sehogy" és a Jobbik által képviselt "magunkfajták-magukfajták" között.

Az LMP-nek felróni, hogy "ha támogat titeket volt szadis potentát és nem borogattatok még autót, akkor nem is vagytok elitellenesek, csak kiábrándult szadis úrigyerekek" meg elég fura. Én sem borogattam még autót, gagyi vagyok? Mint ahogy az is elég laposnak tűnik, hogy egy mondatban összemossátok a rendszerellenességet az elitellenességgel. Az LMP elitellenes, de nem rendszerellenes, a kettő nincs összeragasztva, hogy vagy mindkettő vagy egyik sem. (Többek között a rendszerellenesség hiánya, ami miatt én nem vagyok elempés, de ez már az én privát problémám.)

Visszatérve az kommentem első bekezdéséhez. Az utóbbi pár posztotokat olvasva (jön RSS-ben, nem maradok ki semmiből) olyan érzésem van, mintha felvettétek volna a Blikk szerkesztőit, hogy segítsen nektek rendszeresen Index címlapra kerülni. Eddigi tapasztalataim alapján okos és hiteles srácok vagytok, ezekből a postokból azonban ez egyáltalán nem jön le. Közismert, hogy nem szeretitek TGM-et és az LMP-t (lehet, hogy a 3betűsökkel van gond? :+)), ez mindenkinek szíve joga is, hajrá, de bőven elég valódi dolog miatt lehet őket kritizálni. Minek lemenni akkor kutyába, és légből kapott vádakkal, féligazságokkal, ferdítésekkel hajigálózni?
Vona arca szimmmpatikus ! :) Ennyi.

Se a keresztállításuk, sesese...sokminden nem az.
Sőt ! Elutasítom !
Krisztina hanghordozása pedig, pedig, pedig idegesít.

DE !

A VONA, szimpatikus ! Hát mit csinájjak, rá szavazok ! :DDDDD
Azt írtad, hogy a cigánybűnözés miatt szavaznak rájuk? Hát nekem az lényegtelen. A Jobbik sok olyan dolgot ígér vehemensen, aminek hiányában 16 éve nem szavaztam. A képviselők visszahívhatósága és a mentelmi jog eltörlése. Nekem enyi elég. A többi csak ráadás.
@Ludas Matyi Online: És azt olvastad, hogy a Jobbik igazságügyi miniszterjelöltje (Gaudi Nagy Tamás, gondolom mond neked ez a név valamit) NEM AKARJA eltörölni a mentelmi jogot. Erről ennyit.

A Jobbik csak vakerben erős, ők se akarnak semmit :-))
Egyetértek KA_Steve-vel.
Már a múltkori 4 %-os cím is hasonló volt, vadításra épp elég, ahhoz el kellett olvasni az egészet, hogy persze azért kiderüljön a valóságos szám. De csak hasonló, mert ott egy felmérési tényre hivatkoztak, a figyelem felkeltésére jó volt.
De TGM-et ezzel sározni valami sajátos minimállogika alapján, egy tisztességes, gondolkodó embert egy nem csak baloldali számára vállalhatatlan ideológiáju párttal együtt emlegetni, az rosszindulat, meg kis butaság is.
@BéKa: Nem olvastam, idézd akkor és ha igaz, akkor már nem is érdekel az egész Jobbik :) De az nem érthető, ha nem akarja, akkor a Jobbik miért hírdeti mégis?
Komolyan, mi ez az irtózatos lejáratókampány a Jobbik ellen? Tényleg minden napra jut 1-2 ilyen bejegyzés, amit kirak az Index.

Miért féltek ennyire? Miért fél az Fidesz, az MSZP? Miért indítottak totális támadást?

Ez nagyon bűzlik. És megerősít engem abban, hogy a Jobbikra kell szavaznom. Mert ha ez a sok gazember és a függetlennek hazudott, manipuláló média ennyire támadja a Jobbikot, akkor tényleg nekik van igazuk, és valódi változást hozhatnak.
"A Jobbikra ma nagyon sokan pusztán azért szavaznak, hogy így adjanak hangot elégedetlenségüknek. Így fejezzék ki dühüket."

na, valami kezd pislákolni. segítek: 2008. március 9., pont két éve. Mi is volt? Ja, hát hülyenépszavazás. Miről is szólt? Nem ám a 300Ft-ról, azt mindenki tudja. Hanem miről? Hát hogy a Gyurcsány elleni dühöt ki elhessen fejezni, hogy menjen a picsába. Na és ki szervezte ezt?

A FIDESZ.

Aztán kibújt belőle a Jobbik. Ilyen egyszerű ez kérem, ha valaki hajlandó csak 5 percet ezen töprengeni. egyszerűbb persze az MSZP-re kenni, valami csavaros magyarázkodáson át, összeesküvéssel, meg mindennel, de 18 hónap hergelés vezetett ide. Orbán szelet vetett, vihart aratott. És megérdemli, hogy ő is a levesbe menjen.
Köszönjük, megvolt a mai Jobbik gyalázó Indexes cikk is.
A 467. részt olvashatták..
Lám, lám, a butaság butaságot szül.
A blogcím érdekes gondolatot vet föl, de a válasz rá mégis határozott nem.

Mégpedig azért, mert ugyan a Jobbik eszmeisége ugyan sok mindenben egyezik a TGM által fölkarolt szélsőbal anarhista gondolatisággal, (tőke-piacellenesség, radikális válaszok súlyos társadalmi problémákra, stb.) de az anarchizmus elveti a nemzetállamot, ráadásul az antiszemitizmust - magyarán a kirekesztés bármilyen vállfaját.
"a jobbikosok nem fognak átszavazni a Fideszre"

A faszt nem, már bocsánat.
Vona Gábor a saját szájával mondta egy interjúban, hogy az országgyűlésben minden olyan törvényt, javaslatot támogatni fognak, amivel tud azonosulni a Jobbik. (Ez egyébként egy normális hozzáállás.)
szerintem, ha Szlovákia helyt áll az euban Slotával és Ficoval, akkor nincs nagyon félni valónk Vonával sem. Mindketten nagy szabadságharcosok. És hogy mi a szabadság? Ja hát kérem... ezen lehet vitázni.
@ddance: jobb lenne, ha agyonhallgatnák? így legalább címlapon van, te meg a kommentben leírhatod a véleményedet
ez a "kirekesztés" is igen érdekes dolog. Nézőpont kérdése. Ha én házibulit szervezek, akkor ott én írom a házirendet. Akinek nem tetszik, annak odébb lehet állni. Ennyi
@ddance: Nem kell a Jobbiknak semmilyen lejáratókampány, megoldják ezt maguknak... Lehet, hogy hihetetlen, de nem kell sem ballibnek, sem komcsinak, zsidónak, cigánynak lenni ahhoz, hogy valakinek szúrja a szemét ez az üres zagyvaság, amivel Vonáék a népet hülyitik. És ehhez még az sem kell, hogy az ember minden pontban másképp gondolja a dolgokat, elég, ha megnéz pár interjút és egyből észreveszi, hogy nincs más mögöttük csak iszonyú fogalmatlanság és üres dac.
sz@r az egész tök a tromf
@Ludas Matyi Online:
"A képviselők visszahívhatósága és a mentelmi jog eltörlése. Nekem enyi elég."

Kivéve persze a gyevi bírót, meg Budaházyt. Mert őt épp a mentelmi joggal akarták kihozni a dutyiból.
Sötét egy poszt ez. Lehet, hogy a kommenetet is valami kettes számrendszerbeli kódban kellene írni, mert a szerző már egy újabb változót valszeg képtelen lenne befogadni.

Ezért probáljunk az alapkról indítani: a gazdasági rendszerről folytatott vita csak a politikai viták egyik része. TGM nézetei sokat változtak ezen a területen, amit egyébként önreflexíven és nyílvánosan az érdeklődők elé is tárt. Lehet egyetérteni vele, meg nem (én például a mostani antikapitalista nézeteivel nem értek egyet.)

Ettől teljesen függetlenül, van egy másik része a politikai vitáknak, amelyben TGM évtizedek óta egy centit sem távolodott korábbi világnézetétől, és ez a szabadságjogok, emberi jogok melletti kiállása. TGM-et gumibottal verték, hogy a poszt nagytudású és művelt szerzője később leírhassa véleményét. Ahogy a mai napig is megszólal minden jogsérelemnél. Az a felvetés, hogy az emberi jogokat leköpő jobbikra szavaz majd, az kb annyira értelmes, mintha a cikk azt fejtegetné, hogy a pápa a Katolikusellenes Fegyverkereskedők Pártjára szavaz, mert kiderült, hogy az utóbbinak a vezetője is nőtlen.

Nem baj, ismeretlen szerző bátran jól megmondta.
"Egészen bizonyos, hogy a Jobbik programjával, céljaival még a jobbikosok egy jelentős része sem ért egyet. Mert itt nem arról van szó, hogy a Jobbik kerüljön a hatalomra – hanem arról, hogy pofán vágják a jelenlegi elitet.....
Mert a Jobbik nem arról szól, hogy mi legyen – hanem a dühről".
Hát nagyon hülyéknek tartja uram az embereket - ez aztán a vastag leegyszerűsítés!!
Bár tény hogy az "anyaországban" rengeteg az idióta - de ezek többnyire azok akik nem "dühösek", hanem szimplán (ahogy én hívom őket) "aktív agyhalottak" - vagyis a valódi agyhalottaktól abban különböznek, hogy még nagyon sokat árthatnak másoknak.
Ha elolvasta volna a Jobbik programját, akkor rájött volna, hogy a jogos dühön kívül (amely azoknak szól, akik ezt az országot hihetetlen rövid idő alatt szinte lenullázták - hisz ehhez már nem csak rossz kormányzás kell, ehhez kell a "düh" az eszeveszett gyűlölet minden ellen ami nemzeti, magyar, jó, szép, tiszta, egyenes - istenem, milyen ronda, érthetetlen szavak ezek) tehát hogy a jogos dühön kívül azért az ország
rendbetételéről, újbóli felépítéséről is szól - eléggé részletesen.
Persze az teljesen érthető, hogy amíg a politikusbűnözők akik ezzel az országgal ezt cselekedték nem lesznek megbüntetve, a közéletből örökre kiiktatva - addig nem lehet pozitív fordulattal számolni, tiszta levegőt csak ezután lehez venni, és az országépítő munkát elindítani...
Jobbik jelentős térnyerése
kb 1 lakmuszpapírhoz hasonlítható.
..
TEHÁT
..
1 indikátor...

magyarul pl indikátora a:

1#
h elegendően sok ember kilátástalan helyzetbe került.
[pl munkanélküli, stb. ]
+
2#
a bűnözés mértéke -- IGEN, a magyarországon kimondhatatlan etnikai jelleggel
és az így keletkezett "észrevehetetlen"
-- megfogalmazhatatlan/kimondhatatlan
-ERGO- kezelhetetlen helyzettel.
..
..
és a Jobbik mindkét kérdésről beszél
[ hangsúlyozom BESZÉL és NEM PROBLÉMÁT MEGOLD ]
amiről a 4 parlamenti párt nem tud/képes beszélni...
és ez
nagyon megdobta a Jobbik támogatását.
"Persze az teljesen érthető, hogy amíg a politikusbűnözők akik ezzel az országgal ezt cselekedték nem lesznek megbüntetve, a közéletből örökre kiiktatva - addig nem lehet pozitív fordulattal számolni, tiszta levegőt csak ezután lehez venni, és az országépítő munkát elindítani... "

Na ezaz amit jelenleg nem igazán hatékonyan lehet megtenni. Gazdasági bűncselekmény 5 év alatt elévül. Tehát az elmúlt 20 év lopásainak max az 1/4 -ét lehet megtorolni törvényesen.

Azt, hogy gazdasági bűncselekmény miért évül el öt év alatt mondjuk nem igazán értem... (persze egy bizonyos szemszögből érthető :-/)
TGM az utóbbi években (2001-2002óta) visszatért szélsőbalosnak, marxistának.
most asszem poszt-marxista.
[ azért van némi konstruktív jelleg is ezek mögött, nemcsak a mindent elutasítás.... ]

bizonyos elvek mellett mindig kiállt a mester (én csak így hívom házi konyhanyelvemen TGMet)
valódi liberalizmus (nem a gazdaságra, az emberekre vonatkozóan), feminizmus,
anti rasszizmus, bármilyen kirekesztéses cucc harcos ellensége, etc....

ITT BUKIK A JOBBIKOS opció...

e célok miatt TGM képes volt megalkudni:
egy példa a konstruktivitási képességére:
[ anno TGM pl képes volt
pl szadeszre szavazni
hiába nem értett egyet a párt gazdaságpolitikájával ]

SZÓVAL..

TGM-nek pl ott a Munkáspárt ....
Gyuláék kitartanak a régi ortodox elvek mellett
ami
nincs leöntve nacionalista, szélsőjobbos mázzal.

AZ MEG MINDEGY ebből a szempontból h esélyesek-e a bejutásra v se ....
Ez mi? Az ellenkultúráról tévedtem ide, de minek.
Hát nem tom. Azért Bozokit mint liberálisnak leírni érdekes kicsit.

Meg az egész cikk, hiszen mig TGM-nek a jobbikra kéne szerintetek szavaznia. Adig Bozoki nem szavazhat az LMP-re?
@BéKa: természetes, hogy van belső vita.
Az lenne fura, ha nem lenne.
@is: Panelekben gondolkodsz. És hülységeket szólsz. Amihez persze jogod van, de a következtetéseid nevetségesek. Nem baj, jól szórakozunk rajtuk.
@kafferbivalybalamber: Baromság. Nézz utána. Budaházy nem a Jobbik jelöltje.
Amikor TGM-et szembesítették egy - az interjúhoz képest 1 hónappal korábbi - írásával, ami merőben ellentétes volt az elhangzottakkal, azt válaszolta:

Néha magammal sem értek egyet .
Egy dolog biztos: ma a legtöbb lázadó energiát a Jobbik - és főleg a mellette kiálló, talán csak időlegesen szélsőjobboldali fiatalok tiltakozó szubkultúrája - testesíti meg, ami sajnálatos. A Jobbik szubsztantív (tartalmi) programja teljesen konzervatív (beleértve a költségvetési egyensúlyt, a közrendet, a nemzeti érdek előtérbe helyezését), a teljesen látszólagos rendszerellenessége vonzza a joggal elkeseredett embereket. Ugyanis: mi a rendszerellenes a rasszizmusban? A RENDSZER MAGA RASSZISTA - egyéb visszataszító tulajdonságai mellett - , ezt az aspektusát tünteti föl "rendszerellenzéki" színben a Jobbik és a többi hasonló (FPÖ, Vlaams Belang, a Geert Wilders-párt Hollandiában etc.), holott a rendszer fajüldöző jellegét csak a rendszer híveinek KISEBBSÉGE bírálja, ők az ellenfél a Jobbik stb. számára, nem a rendszer maga. Azok, akik nemcsak a rasszizmust, hanem az okát - a rendszert - is támadják, azok Magyarországon láthatatlanok és érthetetlenek, s ezért könnyű velük élcelődni, kedves Gábor. A hatalom nélküliekkel könnyű tréfálni. Meglehetősen szokványos is meg banális.
Burzsoá pártokra nem szavazok többé, s végső soron bizony a Jobbik is az + az összes többi. (Vannak egyébként helyes szocdem ötletei, pl. a szociális bérlakásépítés, de hát ez aligha forradalmi...) A Jobbik ma a rendszer egyik leghatékonyabb védelmezője: a radikális lázadónak föltüntetett konzervatív állagvédő - mindig ez volt a szélsőjobboldal funkciója, akkor is, ha a hívei ezt nem mindig sejtik. Saját politikájukat illetően azonban NEMCSAK szélsőjobboldaliak táplálhatnak illúziókat, a hamis politikai perspektíva lehetősége a társadalom "áttetszetlen" jellegéből fakad, nem abból, hogy az emberek ostobák.
A Zöld Baloldalnak lesz néhány helyi jelöltje, listákra aligha futja, az én választókerületemben szinte biztos, hogy nem jön össze, úgyhogy érvénytelen szavazatot fogok leadni, vagy el se megyek. Egyéb idevágó problémákról majd írok másutt. Szervusztok, skacok.
Egyszerűen, röviden: Bullshit.
@ddance: EZ lejárató kampánynak számít? Sztem attól, h a cikk írója szerint TGM-nek a Jobbikra kéne szavaznia, attól ez még nem lesz lejárató kampány. OK, h TGM sucks, de emiatt már nem is szavaznál a Jobbikra (vagy bárki más)?

@sz_: A népszavazásról volt szó és a Jobbik bázis hűségének megingathatatlanságáról (útelág..:D).

@parttalan: TGM azért "szavazna" a Jobbikra, mert az legalább radikális, míg az LMP a baloldalt nem úgy képviseli, ahogy azt TGM szeretné. Így a Jobbik áll hozzá a legközelebb (a többiek meg semennyire, na jó az LMP, de...). Jah a Munkáspárt, de ők sem igyekeznek bejutni (szal rájuk is felesleges). Ennyi. A sikerhez áldozatok kellenek, ezt TGM is beláthatta:D

Így összefoglalva szerintem ez a cikk pont, h a baloldalt szídja, mert nem képes képviselni a szimpatizánsait.
Ezennel ünnepélyesen a "bér Jobbikos" címet is megkapja a FentÉsLent:P
ejj, ejj
én LMPsként már jó ideje szimpátiával figyeltem, figyelem a 4K!-t, mostanában kezdtem olvasni a fentéslentet.
én radikálisnak tartom magamat, igaz, autót nem borogattam (kamaszkoromban kukát igen, az ér amúgy?)
nem vagyok budai, sőt pesti se, sőt, egy 6000es kisváros determinálta az identitásomat - és ebből a mondatból látszik, hogy diplomás vagyok.

viszont aki a budai szenvelgő imidzset felveszi (hiszen most jelentettétek be, hogy irány az őszi önkori Budán...)
az pont ti vagytok.
akik most kezdik kizárólagosan birtokolni az igazságot.
biztos, hogy ez a jó irány?
@cowboy001:
fenteslent.blog.hu/2010/02/16/a_fent_es_lent_levalik_a_4k_rol
@istvanffy:
ezt értsem hivatalos elhatárolódásnak?
vagy csak te személy szerint mint 4K! tag határolódsz el?
egyáltalán - ez elhatárolódás? (tudom, hogy nem egyenlő a kettő, de gondoltam, azért kb ugyanazt gondoljátok)

vagy most akkor ez hogy?
4K!-ról hol máshol olvashatok, ha már SeppiSchluiferer miatt esetleg nem jövök többet fentéslentet olvasni?
Hivatalos a szétválás, azért van kint ez a szöveg a blogon és a 4K! oldalán is.

Csak azt tudom ragozni, ami ott áll a szövegben: írnak ide 4K!-sok (pl én vagy Gorbacsov), de a blog szerkesztője nem 4K!-s, sem pl kedvenc SeppiSchluiferer-ed.

Így ha SeppiSchluiferer egy jóízűet budaizik, és te ellenveted, hogy dehát a 4K!-nak is Budán vannak tervei - akkor ennek nincs sok értelme. (Egyébként SeppiSchluiferer is budai ;)

a 4K! dolgait a honlapon, hírlevélen és facebookon tudod követni, olvasni meg bárhol olvashatsz róla, ahol épp megjelenik róla valami.
@istvanffy:
értem, tehát SeppiSchluiferer énképzavarral küzd... :)
ez sok mindent megmagyaráz, nem is veszem komolyan mostmár.

főleg, h saját posztja után maga nem kommentel...
azokat veszed komolyan, akik a saját posztjukat kommentelik?
nem biztos hogy meg fogunk tudni felelni az igényeidnek :))
TGM (nek tűnő valaki) kommentelte a róla szóló posztot.
minimum az lenne elegáns, ha az író reagálna ránk, akik majd mindannyian kritizáljuk az irományát.
csak hogy tudjuk, érdeklik az olvasói, és nem csak fröcsögött egy jót. kb alaptalanul.
süti beállítások módosítása