Miért szavazz az MDF-re?

2010.04.08. 08:00 SeppiSchluiferer

Ezen a héten annyira pozitívak vagyunk, hogy az már szinte fáj nekünk. Minden nap egy párt mellett érvelünk. Minden nap más párt bérence vagyunk. Döntened úgyis Neked kell.

Összesen két érvünk van az MDF mellett: Bokros Lajos és Debreczeni József. Az egyik a kíméletlen közgazdászprofesszor, aki a világot belesűrítené egy kétismeretlenes egyenletbe, a másik a Harmadik Magyar Köztársaság Utolsó Védője (HMKÚV), a Jogállami Normák Lovagja (JNL), a Parlamentarizmus Szerelmetes Közírója (PSZK)

Ha valami elkezd bizseregni a szíved vagy a lágyékod tájékán Bokros és Debreczeni neve hallatán, nos, akkor Te jól tudod, miről beszélek.

Az MDF Lajosra lett felépítve – így álmodta meg a Somogyi Zoltán. Az ötlet nem volt egészen rossz és vérszegény. Magyarországon nincs jobboldali liberális, piaci fundamentalista, matematikapárti párt – és ez lehetne az MDF. Gazdaságilag a legkeményebb Pinochet (ergo neoliberalizmus, chicagói iskola, stb.), társadalmilag pedig egy kis „keresztény-zsidó-kultúrköröző”, nyugatvédő, Izrael-párti fíling. De ez utóbbi hanyagolható is – az Izrael-pártiság a hazai zsidó szavazókat sem annyira izgatja, tán még az űbercionista hitgyüliseknek tudjuk ezt érvként eladni, de másoknak nemigen. Nos, tehát Somogyiék kigondolták mindezt a Political Capitalben – hogy hol jelentették be legelőször, azt nem áruljuk el, pedig árulkodó lenne –, ráúsztatták a témára a hayeki anarchista, de mostanra már szélsőjobboldali, iszlamofób, hírszerzős Seres Lászlót, idecsapódott a Pim Fortuyn-imádó és haladásmániás Tótawéárpád – és az egész élére feltolták Lajost, az okost. Ez lett volna a kínálat – és akinek tetszik az ilyesmi, annak tetszhetett is. A tíz százalék bőven benne volt az ötletben – főleg, hogy az SZDSZ volt szíves szétesni.

Két dolog zavart be a képletbe: a már Szabó Iván által is megénekelt „szörnyű tagság”, valamint az LMP felfutása.

A szörnyű tagság azóta még szörnyebb lett – de tényleg. Ám ez senkit se kedvetlenítsen el. Az a sok szellemi fogyatékos, aki az MDF színeiben elindul a választásokon az egyéni mandátumokért, csak azért kellett, hogy lehessen listákat állítani. Somogyiék sem gondolják komolyan, hogy ez a sok szerencsétlen másra jó lenne, mint töltelékre. Arra viszont jók. Mert a cél nem a különböző gyépés egyéni jelöltek bejuttatása – hanem Bokros, Debreczeni, Somogyi jelenléte. Ugyanis Ibolyka és herényi társa sem több már díszletnél. Az MDF nem Ibolypárt már, hanem Lajos pártja. Csak hát az alsó tagság tényleg annyira zűrös lett, hogy alig bírták összehozni a listákat, meg önmagában a fejükkel égetik az Okos Lajost. De mondom, ha az MDF-re vagy beindulva, mindez ne érdekeljen: csak a Lajos számítson. Az MDF erről szól: arról, hogy legyen pártja a piaci fundamentalizmusnak.

Azonban a képletbe bezavart az LMP is. Mert a forgatókönyv szerint az SZDSZ-eseknek szorgalmasan át kellett volna menniük az MDF-hez – erre tessék: a Schifferék is megcsinálják a maguk poszt-SZDSZ-ét. De ha Te igazi SZDSZ-es vagy, azért átlátsz a Schiffer kordzakóján. Az LMP ugyan árasztja magából az SZDSZ-szagot – de 1. nem igazi neoliberális (sőt, sőt), 2. a Fidesszel úgysem lesz olyan kemény, 3. a kínált Elek Istvánjuk helyett hát csak jobb már az MDF Debreczeni Józsefe, basszameg.

És itt jutottunk el a másik érvig, a lajosista gazdasági politikain kívüli érvig. És ez lenne Debreczeni József. Nála tán még Gyurcsány sem gyűlöli jobban a Zorbánt – így ha ütős Orbán-ellenzéket akarsz, tán nem Mesterházy Attilában, hanem Debreczeni Jóskában kéne bíznod. Ő tényleg komolyan gondolja, hogy a 89-ből egyjottányit sem szabad engedni, és hogy a Zorbán egy magyar Putyin lesz. És hát ha a Fidesznek tényleg meglesz a kétharmada, Orbán valóban nem a parlamentarizmus nagyobb dicsőségére fogja azt felhasználni. Debreczeni tehát kellhet még a T. Házba.

Ha szerinted ma Magyarországnak még több kapitalizmusra, még szabadabb versenyre, még több privatizációra, még kisebb és erőtlenebb államra van szüksége, és ha szerinted ma Magyarországon nincs nagyobb gond, mint a parlamentarizmus védelme – nos, akkor SZAVAZZ AZ MDF-RE!

Azt már elmondtuk, miért szavazz a Fideszre, miért az MSZP-re, és miért az LMP-re. Holnap azt is elmondjuk, miért szavazz a Jobbikra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr11896694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:D Az az őszinte meggyőződés, ami süt a posztból... :D Király vagy, de ha tényleg az MDF mellett akartál érvelni, hát az nem sikerült ;)
A madöf szerintem nyugodtan egyesülhetne nyíltan is a maszoppal, eme ballib párt jobboldali tagozata lehetne. Nem sok köztük a különbség. Pláne, hogy minden ellenkező híresztelés ellenére nem a Medgyessi-Fleto duó kezdte az elkúrást nagyipari szinten 8 éve, hanem '90-ben az Antall Joci. A többi, utána következő kormányok csak szépen beálltak a sorba és folytatták azt, amit a madöf '94-ben abbahagyott.
De nagyot röhögtem! A sportszerűség okán tegyük hozzá: ha csak annyit írsz le hogy MDF már azon is röhögtem volna
Unalmas már ez a nőgyűlölő Ibolykázás.
miééééért a legyszebbet az MDF-hez?:((
@rettentó: Igazad van. Az elért 1.3% után egy vizes lábbal történő fartaszítást követően repülhet, amerre lát.
Éppen ideje lesz.
Húúú, most nagyon megjött a kedvem a madöfre szavazni.... :)
mmint a legszebb csajt:)
@rettentó: Mitől lenne ez nőgyülölő??? Ha azt írja valaki, hogy Fletó, Megyó vagy Viktorka az férfigyülőlő? Nevetséges.
"Ha valami elkezd bizseregni a szíved vagy a lágyékod tájékán Bokros és Debreczeni neve hallatán, nos, akkor Te jól tudod, miről beszélek."

Hát ezen bekakáltam.

hát nekem a lágyékom táján nem bokrostól meg debreczenitől érzek bizsergést... de nem is ibolykától...

az agyamban indul max. be valami. az is max. csak bokrostól. az ő múltja, hozzáértése és programja az ami racionálisan őt teszi a legkevésbé rossz választássá max.

ha bizsergésről van szó, azt az öklömben érzem. az viszont odabaszna leginkább. nekik. IS.

mert mindent elkúrtak, amit csak lehetett ebben a kampányban.

debreczenit meg hagyjuk. az is az elkúrás része.

az mdfről kizárólag bokros miatt lehet egyáltalán beszélni, mert egyébként említésre se lennének méltóak.

de ennek semmi köze a bizsergéshez.
Az LMP elleni érvekhez elfelejtetted hozzátenni, hogy mélyen tisztelt Köztársasági Elnö Kúrral is úgy vannak, mint borsó, meg a héja (nem a madár), ami, mint volt szadesz szavazónak, szintén nem tántorítja majd a kezemet a karikájuk felé. Egyébként jól látod a dolgot. Balközepes liberálisnak ma a legjobb választás véleményem szerint egy jobbközepes konzervatív párt. Úgyhogy ezennel bejelenteném a Baloldali Liberális Közösség (vagyis a BalLiK) párt megalakítását. Négy év múlva várom a szavazatokat (már, ha lesz még akkor választás, nomeg 2012-ben sem történik semmi különös).
@Eddie Krueger:
off, csak erről a 2012-ről jutott eszembe, hogy az ezredfordulóval is milyen para volt, oszt semmi. Na de ha jó sok dátumot bedobunk, hogy na most tényleg, és egyszer tényleg, akkor majd micsoda elégtétel lesz a föld romjain állva azt mondani, hogy én megmondtam :)
Szerintem az MDF egyértelműen akkor kúrta el, nem kicsit, amikor összeállt az SZDSZ-szel.
Az MDF legalább nem építget adatbázisokat. Vagy csak kockás papíron.

hircsarda.hu/politika/5267-izsdb-je-is-van-a-fidesznek/
@aaron.: Pont azt akartam én is írni, hogy nekem eddig ez a csaj tetszik a legjobban:)

Erős a kontraszt az mdf-el:)
"és az egész élére feltolták Lajost, az okost. " - ezen besírtam :)
@TheBerzerker: Hát valóban, Ibike és Miss England között tényleg erős a kontraszt, de mondjuk Lendvai cenzorasszonynyal se lenne gyenge...

Tényleg... van jól kinéző politikusnő?

Talán ő:

www.fidelitas.hu/cikkepek/201004061.JPG

Demeter Zita, az Országos Választmány alelnöke, Fidelitas
Nem hittem, hogy a tegnapi írást lehet überelni, de ez sikerült, gratulálok hozzá! :))
@aaron.: Legyen már ízlésed. Ez szar. Berlusconinak jobb ízlése van, ímhol a túlérett poszfasizmus: riva.blogautore.espresso.repubblica.it/files/2009/10/michela_vittoria_brambilla_21.jpg
gestcredit.files.wordpress.com/2008/05/michelavittoriabrambillqp2.jpg Na,ez a berlusconi kedvence, előbb tán nem jött be. Ha ez sem, akkor keressetek rá: Michela Vittoria Brambilla
@TheBerzerker: Ja, tényleg eddig ez a legjobb, mondjuk a holland is befigyel, de jó. Ám a képek és a pártok közötti tartalom nem esztétikai vagy szexuális jellegű. De van összefüggés - tessék rájönni. Kap egy éves fenteslent.blog.hu előfizetést, aki rájön.
@Eddie Krueger: Naja. Az LMP úgy bírálja a harmadik magyar köztársaságot, hogy közben sólyom ennek az alapító atyja s nagy védője. Aham.

Ja, most hívott egy jobbikos ismerősöm, hogy menjek be vele LMP-s kampányzáróra. Kérem, aki gyorsan tud ebből egy összeesküvéselméletet gyártani, lépjen ki a sorból.
@aaron.: Az Ibike inkább nyugodtan pályázhatna a Vaslady címre (ha már angol a példa).
@SeppiSchluiferer: sorry, nem vagyok MILF-párti :PPP

@Dr. Ákói Sz. Igor: ebben van valami:D
süti beállítások módosítása