Talajt vesztett-e a ballib elit?

2010.05.06. 09:00 baum

Rendkívül érdekes kiadvány akadt a kezünkbe. A címe: Joseph Pulitzer emlékdíj 1991-1994. Tökéletes kordokumentum, ténylegesen megmutatja a rendszerváltozás környéki médiaviszonyokat. Ez volt az az időszak, amikor nem voltak kereskedelmi televíziók, nem volt internet, viszont a szerkesztőségekben 70%-ban azok az újságírók formáltak közvéleményt, akik a rendszerváltozás előtt is tették azt.

És bizony, ekkortájt alakult ki az a ballib értelmiségi elit, mely meghatározta az elkövetkezendő 20 év közbeszédét. Kérlelhetetlenül vagdalkoztak mindenfelé, ami nem az ő értékrendjüknek volt megfelelő. Tették mindezt a liberalizmus bűvös, misztikus zászlaja alatt. Ennek a különös magyar liberalizmusnak a fő velejárója az volt, hogy sikeresen elérték, hogy a magyar zászló, az egészséges patriotizmus, vagy a nemzeti büszkeség kifejezetten szitokszóvá váljon milliós tömegekben. Ezzel szemben megbarátkoztak a gondolattal, hogy egy diktatúra utódpártjának tolják a szekerét.

Ők voltak, akik az Antall-kormányt a megalakulása pillanatától különös kegyetlenséggel támadták, és hozzásegítették a Horn Pufajkás Gyula fémjelezte MSZP-t, hogy a ’94-es választáson szétnyerje magát.

Ez az érdekek által vezetett, minden ízében hamis retorika alakította ki az általuk sűrűn emlegetett lövészárkokat, mely, egy ideig úgy tűnt, végletesen megosztotta a nemzetet. Ez a hozzáállás vezetett el ahhoz, hogy a magyar nép önszántából megtagadja a saját honfitársait a 2004. december 5-én tartott népszavazáskor.

Ne felejtsük: a kétezres évek elejéig ez az újságírás és közbeszéd szinte monopóliummal rendelkezett.

A díjazottak

A fent említett kiadványból megtudhatjuk, hogy a Pulitzer-emlékdíj kuratóriumának az elnöke Vásárhelyi Miklós volt, aki 1994-ig az SZDSZ képviselője, majd 2001-ben bekövetkezett haláláig a Magyar Soros Alapítvány magyarországi elnöke volt. De a díjak odaítélésében közreműködött Bárándy Péter későbbi belügyminiszter, Győrffy Miklós, vagy Rangos Katalin újságírók.

Sokatmondó a díjazottak névsora is. Szerkesztői tevékenységért 1991-ben Szénási Sándor, a 168 óra újságírója, 1992-ben pedig maga Farkasházy Tivadar kapott Pulitzer-emlékdíjat. Az alkotóközösségek díjazottai időrendben: 168 óra, HVG, Egyenleg (Bánó András műsora, az 1992 október 23-án, Göncz kifütyülése után manipulálási botrányba keveredett szerkesztőség nyerte a ’93-as díjat), a Magyar Narancs. A publicisztika kényes műfaj, nézzük meg kiket látott a kuratórium érdemesnek: Megyesi Gusztáv, R. Székely Julianna, Váncsa István, Lázár István. De a külpolitikai újságírásban is befigyelt egy díj a drága Bolgár György részére.

Szóval a sebtiben felépített rendszer önnön nyúlványait nyalogatta serényen.

Szabadulunk tőlük?

Nagyot ugorva, 2010 áprilisában az elkúrások korszaka után, és miután a Fidesz is felépített egy komoly médiabirodalmat, és nem feledve azt a tényt sem, hogy az internet alapjaiban változtatta meg az információáramlást, egy óriási sallert kapott a ballib elit. Pedig erejükből tellően, még az őszödi beszédet is igazságbeszédnek hazudták. Ez sem segített. Akiknek kiszolgálói voltak rendületlen, az MSZP a maga 15,28 százalékával, a kifordult MDF, és a régi SZDSZ szavazók LMP-re leadott 1-2 százaléka (fontos: az LMP, mint párt, nem összekeverendő a legkisebbik rosszban gondolkodó szavazóikkal) együtt sem érte el a 20%-ot.

Talajt vesztettek a húsz év megmondóemberei? Eljött-e az idő egy új értelmiségi elit felfedezésére, felépítésére, akik tiszta, friss gondolatokat mondhatnak, de nem Viktor ajkain csüngenek, és akik mentesek az összefonódásoktól?

Nagy az esély a paradigmaváltásra, de azt se felejtsük el, hogy a választás második fordulójának legnézettebb politikai műsora a Heti Hetes volt. A harc még tart.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr761977640

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedves Ildikó! 2010.05.06. 14:11:09

Levelem elsősorban nem neked szól. Te ugyanis - ritka kivételként - vállaltad az MSZP katasztrofális vereségének következményét, a második forduló után lemondtál pártelnöki megbízatásodról. Vannak azonban jópáran, akiket a tiédnél jóval nagyobb fe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@AnnaKarenina:

Majdnem mindenben egyetértünk. Csak azt hiszem, hogy egy közösségben sem lehet a közügyek gyakorlását (=politika) szétválasztani attól, hogy a közösség tagjai mit tartanak erkölcsösnek vagy erkölcstelennek. Ez utóbbi pedig (hívők esetén) a vallási meggyőződés függvénye.
@khamul: Attól függ, mit értünk társadalmi-közéleti szerepen.
@AnnaKarenina: "nem jelképes cselekedetekkel folyamatosan fenntartani a feszültséget, ami biztosan árt az ott élő magyaroknak."

Megkérdezted erről az ott élő magyarokat? Sokszor hallottam ezt a retorikát, érdekes módon csak olyan baloldaliaktól, akik tudni sem szeretnének a határon túli magyarokról. Nekem pld. határon túli magyarként az lenne fontos, hogy legalább az anyaország álljon ki mellettem, ha mások nem is. És igenis az ilyen fajta kiállás nem rontja, hanem javítja a határon túliak helyzetét. Mert a szomszédainknak is fontos, hogy igazodjanak az eu normákhoz, és tudniuk kell, hogy a rasszizmus nem maradhat a belügyük. A baloldal pedig nem azért sepri szőnyeg alá a témát, hogy nekünk jobb legyen, hanem azért, mert nem érdekli őket.
@khamul:
"Ez utóbbi pedig (hívők esetén) a vallási meggyőződés függvénye. "

Mivel nem mindenki vallásos, sőt, a többség, ha nem is tagadja meg nyíltan, mint én, de semmiképpen sem gyakorolja, ezért az erkölcsöt nem szabad vallással összekötni.

@Anselmo: "hanem azért, mert nem érdekli őket."

Igazi baloldali internacionalista, ezért nem érdekli. A nemzet amúgy is elavult fogalom, főleg egy határok nélküli Európában.
"És bizony, ekkortájt alakult ki az a ballib értelmiségi elit, mely meghatározta az elkövetkezendő 20 év közbeszédét."
épp hogy az 50-es évektől alakult ki. sajtómunkások és egyéb "közgazdász" megmondó emberek és persze a nagy íróink..
a ker.TV-ékkel még tartották magukat, a net kicsit aláásta a lehetőségeiket. anyagilag is meg monopóliumukat is.
@AnnaKarenina: "kimondatták az MSzP-vel azt, amit gondolom, nekik se volt könnyű kimondani"

Pl. hogy 22 millió román álláskereső fogja elözönleni az országot? Meg hogy olyan állami támogatásokat fognak igénybe venni, amik pedig csak a Magyarország területén élőket illetik meg (nyugdíj, ilyen-olyan segély)? Ki mondta az MSZP-nek és a ballib sajtónak, hogy hazudjon a képünkbe és ijesszék be/hergeljék fel a népet? Senki, reflexből cselekedtek.

Könyörgöm, ügydöntő népszavazás volt, annyira kötelezte volna az országgyűlést (akkor MSZP-SZDSZ többségűt), hogy alkosson egy törvényt erről, de azt nem határozta meg, hogy pontosan mi legyen a törvényben. Eleve minek kellett az MSZP-nek meg az SZDSZ-nek ellenkeznie a kettős állampolgársággal? A világ legtermészetesebb dolga, teljesen elterjedt a világon. Vannak is kettős állampolgárok Magyarországon. Magyar-horvát, magyar-izraeli, stb. - pedig kinn él a másik államban, de Magyarország teljesjogú állampolgára is egyben, aki gyakorolhatja minden jogát és igénybe veheti az állam azon szolgáltatásait, amik nem helyben éléshez kötöttek.
Annak a népszavazásnak szimbolikus jelentősége volt, egy gesztust kellett volna gyakorolnunk. Ami ehelyett történt, az nem kevesebb, minthogy cserbenhagytuk a határon túliakat. Ők ezt így élték meg. És küldtünk egy jelzést a szomszédos államok magyarellenes szélsőségeseinek, hogy Magyarország lesz*rja a magyarjait. Meg is lódult a szekér, főleg Szlovákiában és Szerbiában, de Romániában is történtek atrocitások szép számmal. Több, mint előtte.
@volankombi: Te-Te műveletlen.Amikor érik a szőlő,hajlik a vessző trallalalala,akkor már hideg van,és kell a pufajka.......na
@AnnaKarenina:

Természetesen nem arról van szó, hogy a bíboros kenje fel a miniszterelnököt.

röviden:
oktatás, betegápolás, szociális tevékenység.
Ezen kívül közszereplőként joguk van megnyilvánulni bármely kérdésben - ahogy bárki másnak is egy demokráciában.
Kedves posztoló, egyszer majd próbáld ki azt is, milyen érzés objektívnek lenni.
@peetmaster:

'Mivel nem mindenki vallásos, sőt, a többség, ha nem is tagadja meg nyíltan, mint én, de semmiképpen sem gyakorolja, ezért az erkölcsöt nem szabad vallással összekötni.'

Természetesen. Nem ugyanaz a kettő, de nem is függetlenek.
@peetmaster: kíváncsi vagyok, a németek vagy a franciák mit mondanának arról, létezik-e a nemzet. A nemzet fogalma még a teljesen kevert USA-ban is létezik, és ha valakit a származása miatt hátrány ér, az ellen tesznek. És nem az elhallgatásban látják a megoldást. Nem mellesleg az USA a világ legliberálisabb állama. Talán emiatt is.
@Anselmo: Ha határon kívül élsz, biztosan többet tudsz nálam erről. Másoktól azt is hallom, hogy hagyjuk rájuk a lényegi kérdések megoldását, mert azt ők tudják, hogyan tudják legjobban az érdekeiket képviselni. Én azt gondolom, hogy a legfontosabb a kulturális autonómia, ami fenntartja az emberek magyarságát, a területi autonómia már sokkal kényesebb ügy, hiszen az etnikai viszonyok is változnak folyamatosan.
Érdemesnek találom elolvasni ezt a cikket, megnyilvánul benne pozitívum és negatívum bőven, és leírja azt is, amit én gondolok arról, hogy árthatnak bizonyos cselekvések a határon túli magyaroknak.
www.nyest.hu/hirek/szlovak-nyelvtorveny-eu-s-biralat-es-szlovak-reakcio
Egyébként pl. a szlovák nyelvtörvény elleni magyar kifogások a szoci kormány alatt és által kerültek az EU-hoz benyújtásra. Nem jelképes cselekedet volt.
"Eljött-e az idő egy új értelmiségi elit felfedezésére, felépítésére, akik tiszta, friss gondolatokat mondhatnak, de nem Viktor ajkain csüngenek, és akik mentesek az összefonódásoktól?"

Talán kezdhetné a blogíró magával. Azzal, hogy az elmúlt 20 év problémáit nem kizárólag a "ballibnak" titulált csoportra / rétegre keni. Az árokásásában és a megosztásban legalább akkora szerepe volt a jobboldalnak is...
@Lefetyke: Felhívom a figyelmedet, hogy népszavazás volt, tehát érthetjük úgy, hogy mindannyian részt vettünk benne. De ez is a politika martalékává vált, a szocik attól tartottak, hogy OV extra szavazóbázist szerez, a retorikájuk elég egyszerű volt, de valószínűleg hatásos. Egy olyan országban, ahol gyakran kell kijavítani embereket, hogy egy erdélyi magyarra ne a román jelzőt használják.
Gesztusnak szép lett volna, egyetértek, ugyanakkor ma is azt mondom, hogy csak jelképes.
20 éve azon nyafognak néhányan, hogy 4 újságíró körberöhögte a jobboldalt.

Abba lehet fejezni, jobber fiúk, mind Kádár seggéből bújtatok ki.
@khamul: Nem értem a közszereplő státuszt, mitől lennének az egyház és az egyház tisztségviselői közszereplők? Szerintem az ő dolguk a hitélet és a híveik pásztorolása, azaz közszereplésük ezen a körön belül képzelhető el. Az oktatás, betegápolás, szociális tevékenység is a saját intézményeiken belül történik, amit az állam is finanszíroz.
@Anselmo: Az USA-ban az emberek az amerikaiságukra büszkék úgy, hogy megtartották a származási identitásuk jegyeit is.
@Anselmo: "Nem mellesleg az USA a világ legliberálisabb állama"
Na ne röhögtess! Arra az USA-ra gondolsz ahol néhány államban még a 60-as években is külön padok voltak a közparkokban a fehéreknek meg a feketéknek?!
A vidéki amerikaiak jó része a mai napig nyíltan idegengyűlölő és rasszista.
Az a politikai irányzat (Bush&co.)amit mi külpolitikailag neoliberalizmusnak nevezünk belpolitikailag ultrakonzervatív, azt is mondhatnám, hogy fajvédő.
(halálbüntetés párti, abortuszellenes, homofób stb, stb, hogy értsd mire gondolok!)
Eléggé béna cikk; nagyon nem alapos.

Paradigmaváltás mindenképp lesz - generációk közti átmenettel együtt -, de nemcsak elfordulás "az elmúlt húsz év ballib médiaelitjétől", hanem sok értékes örökség is.

Jobban figyelj, akkor többet észlelsz majd. Ne takarja el a szemedet a düh. Miközben az igényed jogos.
Nekem mindig id szúrta a szemem a díj elnevezése, amely a csaknem száz éve alapított Pulitzer díjjal tévesztehtő össze. A "köz" 2 dolgot tud: a Pulitzer díj az valami nagyonaagyon nagy elismerés, és újságíróknak adják. (Ezért is épülhetett be a közbeszédbe a "Pulitzer-díjas" szóösszetétel, mint újsígárói remekmű jelzője.)
Namármosta a Pulitzer emlékdíj valójában egy tipikusan magyar biznisz, és csakis a "mikutyánkkölyke " alapon osztogatják.
Ámde mégis sokan azt gondolják Magyarországon, hogy Bolgárgyörtgyúr pl. azt a nagggyonnagggyon nagy újságírói elismerést kapta.
Na ezért.
@AnnaKarenina:

lehet, hogy nem fogalmaztam elég precízen. Közszereplő helyett jobb lett volna 'közéleti szereplőt' írni.
Egy demokráciában mindenki lehet közéleti szereplő, akinek késztetése van rá, és betart bizonyos normákat (jó esetben).
Egyházakat v. egyházi személyeket nem lehet eltiltani a közéleti szerepléstől, még a pártpolitikától sem.Persze a saját hitelességük érdekében jobb, ha tartózkodnak tőle.
Katolikus pap pl. nem lehet képviselő, református lelkész igen, de ha jól tudom, addig fel kell függeszteni a lelkészi tevékenységet.
@khamul: Kamu. Találj ki jobbat.
@Anselmo:
"kíváncsi vagyok, a németek vagy a franciák mit mondanának arról, létezik-e a nemzet."

A Brigade Franco-Allemande
kitekinto.hu/europa/2009/02/12/a_nemet_hadsereg_strasbourgba_tart

Egyébként attól még, hogy egyes nácik mit gondolnak, a nemzet fogalma továbbra is elavult marad.

"A nemzet fogalma még a teljesen kevert USA-ban is létezik,"

vállalás és nem születés kérdése, az teljesen más,

"és ha valakit a származása miatt hátrány ér, az ellen tesznek."

Tehát nem fogadható el a nemzeti alapú megkülönböztetés. Nagyon helyes.

"És nem az elhallgatásban látják a megoldást."

Nem, hanem az eljelentéktelenítésben: ha betartod a törvényt, mindegy, honnan jöttél.
hat ez mi volt FenésLent bloggerek?

ezt a baum gyereket a jövőben azért lektoráljátok mielőtt kilő egy ilyen posztot, mert a végén még a mindennél lejjebb lévő ballib média szintje alatt találjátok magatokat...

tényleg nevetséges állítások, tárgyi tévedések, fixációk...

megtagadta külföldi honfitársainkat... hahahahhaa
na, kapjátok le ezt a hülyeséget.
Tinédzser éveimet pont a kilencvenes években töltöttem el, s nyugodt szívvel, tiszta lelkiismerettel jelentem ki, hogy ez a poszt nem más, mint egy kapitális történelem-hamisítás!
@AnnaKarenina: "Nem tudom a szerző mit nevez EGÉSZSÉGES patriotizmusnak, mert az ún. nemzeti oldalon én nem ezt látom, hanem a magyarság különlegességének hangoztatását, területi revíziót, Mária országát, papokat, turulokat, a jobbikosok "mélymagyarságáról" nem is beszélve."

Ebben egyetértek veled, de szerintem abban tényleg van a "ballibnek" is felelőssége, hogy ezt nem terelte rendesebb pályára, magyarul többet ítélt el belőle, mint kellett volna, kiöntötte a fürdőkáddal a gyereket. Szerintem az kell, hogy minden nép egy kicsit különlegesebbnek érezze magát a többinél. Ennek van megtartóereje, különben nincs. Ez persze szubjektív illúzió, de kell ettől még, és ebben tényleg történt mulasztás.
@AnnaKarenina: pl "büszke latinók".
haver tesója kapott állampolgárságot az usában. a jelen lévő 160 ember 94 nemzetiséget képviselt. jött az újságírói kérdés, hogy mondja már el, hogyan néznek ki az emerikaiak. a bevándorlási biztos csak végig mutatott a 160 jelenlévőn és azt mondta: "hát így".
na, ezután lehet itt rázni az árpáccsávot, meg a turult.
@gitáros: Meg mert a Magyar Televízió és a Magyar Rádió - miután szinte faji alapon tisztogatást végeztek az újságírók között - úgy uszított az MSZP ellen, hogy az már szinte oda terelte még a maradék MDF-es nézőket is...
@ivrilider: (szerintem egy népet közös és egyértelmű értékek kell, hogy egyben tartsanak, mert ettől lehet az, hogy a 200 évvel később érkezők is simán tudnak asszimilálódni. a magyarságban ez jelenleg csírájában sincs meg, itt még egy ilyen XIX. századi szinten tartunk, ahol a nemzet egyik fele meg akarja mondani a másik felének, hogy ők miért nem tartoznak a nemzethez. ("A haza nem lehet ellenzékben")
Itt nálunk még olyan alapok sincsenek tisztázva, hogy rendes magyar ember elítéli-e a nyilasterrort, meg dunába lövést, sőt, vannak akik egész jól profitálnak ebből, hisz ezek jelentik számukra az identitást.)
"miután a Fidesz is felépített egy komoly médiabirodalmat, és nem feledve azt a tényt sem, hogy az internet alapjaiban változtatta meg az információáramlást, egy óriási sallert kapott a ballib elit."

VSZ ez a cikk kulcsmondata, legfőképp emiatt megy most a vinnyogás a ballib térfélen. A Fidesz azóta legendássá nemesült 1998 és 2002 közötti egészpályás letámadása valójában meglehetősen vérszegényre sikerült, amit elértek, az nagyjából annyi volt, hogy a két darab létező jobbos napilapot összevonták, meg sikerült valamennyire megszállniuk a közmédiumokat, miközben a nézők nagy részét már régen felszívták a szoclib propagandát öntő kereskedelmi adók. Csak a 2002-es bukás után jutott eszükbe kajabálni Orbánéknak, hogy kérik az egyik tévécsatornát, a HírTV-t is ekkor gründolták össze, satöbbi. Az utóbbi időszaknak a cikkben is hivatkozott eseményei viszont határozottan arra utalnak, hogy a leckét ilyen téren alaposan megtanulták a fiúk, nem véletlenül szűkölnek Vásárhelyi Mariskáék
Kiváló elemzés, gratula a szerzőnek, de a hozzászólások is mutatják az MSZMP mai erejét, bizony megvan.
@baum: De béne vagy te tényleg. A "pont ez volt a baj" az egyik legocsmányabb kifejezés.
@AnnaKarenina: "szocik attól tartottak, hogy OV extra szavazóbázist szerez, a retorikájuk elég egyszerű volt, de valószínűleg hatásos."

Erre mit lehet mondani: a baloldali kormányok alig tettek valamit a határon túli magyarságért. Máskor meg éppen rontottak a helyzetükön, csökkentették a támogatásaikat és nem álltak ki mellettük kellő erélyességgel. A ballib sajtó folyamatosan rombolta azoknak az értékeknek a tekintélyét, amikbe kapaszkodva a határon túli magyarság átvészelte az elmúlt 90 évet. Tudom, ez utóbbi milyen közhelyesen hangzik, de gondolj bele: azok az emberek bármikor kijelenthették volna magukról, hogy ők románok, és onnantól nincsen (vagy kevesebb) a gyűlölet, a diszkrimináció, a mélynyomor. Aki a határon túl magyar maradt, az extra szenvedést és nehézségeket vállalt be egész életére és a gyermekei életére is - ez most is így van. Ezért hála, elismerés és segítségnyújtás jár, és tőlünk nem ezt kapták. Legalábbis baloldali regnálás idején nem. Naná, hogy nem oda szavaznának, hogy joguk lenne rá. Ahogy az Izraelből a választás napjára iderepülő kettős állampolgár se feltétlenül a Fideszre, illetve most már végképp nem mondjuk a Jobbikra adta le a szavazatát.
Ha a gesztusok és a tettek szintjét többet tettek volna a határon túli magyarokért, a bal oldal is ugyanúgy remélhetné a szavazataikat.

Magyarországon, ha egy jól elkülöníthető választói réteget (nyugdíjas, diák, pedagógus stb.) semmibe veszel, számíthatsz arra, hogy a riválisodra szavaz majd. Miért működne ez másképp a határon túli magyarok esetében? Ők is egy jól elkülöníthető választói réteg. Csak lényegesen nagyobb számú. Kb. 5 millió emberből vajon mennyinek lehet választójoga - a felének, kétharmadának?
Kedves ballibet magára vevő kommentelőink! Hadd kedveskedjetek nektek egy kis jobbos újságírás-fikázással a blogunkról: fenteslent.blog.hu/2010/03/04/amikor_az_egyik_polgar_leszarhazizza_a_masikat

Egyébként pedig @internationale: hat testvérem van, és anyám kiváló egészségnek örvend.
@Publius Decius Mus: Mi mind munkásőrök vagyunk! S hú, mekkora erőnk van!

Kretén.
@Zigomer Trubahin: Amit írtál abban teljesen igazad van.

És a Goy motorosok is pert nyertek mert a Gyurcsány most megjelent könyvében leírta hogy 2006 október 23.-án a felvonulás téren amikor Kosáry Domokos (egyébként 1956 után elítélt és miután nektek ez is számít, goy!) beszélni akart akkor "szétdudálták", szétüvöltözték őt.
Én láttam, emlékszem rá.
A mostani magyar jogszolgáltatás igazat adott a motorosoknak. És így mostantól már... ez a tény.
@Várúr: nem volt nyilas, mert zsidó volt. de nagy balfasz vagy te. jó állásai pedig nem voltak a szabadulása után.
@ivrilider:
Sajnos nem kamu. Bandi bá egy kicsit megkavarta a képeket. A kifütyülés alá (ami valóban megtörtént csak éppen a teljesen hétköznapi emberek részéről - ajaj Árpi bácsi mégsem volt annyira szeretve tisztelt mindenki által?) bevágta vágóképnek azokat a skinheadeket, akiket már a beszéd előtt elküldtek a zsernyákok. Egy kis fasiszta Magyarország képért semmi sem drága, ezt már azóta megtanultuk.
@Lefetyke:
Akár mindenkit tisztelek is a vállalt identitásáért. A határon kívülieket is.
Írod: ..."Aki a határon túl magyar maradt, az extra szenvedést és nehézségeket vállalt be egész életére"...
De miért kell nekem ezt most pénzben megfizetni?
Ne mond hogy ezt én nem értem.
Értem, csak így nem értek egyet vele.
@__: A Vásárhelyit illető inszinuációra írtam. Nem nyertél most. Csáó
@sivatagi n.: Hú, kemény vagy, mint a vídia! Jól megmondtad, és nagyon meggyőzőek az érveid.

Pont mint a "cikknek" vagy mi a szarnak lehet nevezni ezt a paranoid baromságot.
@ivrilider: Nem kellett volna aláírnod, de talán még új vagy a kommentelésben. Viszont a PÁRT propagandáját nagyon mellre szívtad nélül, hogy észrevetted volna és egy életre hazavágott. Sajnálom. Leszarom.
@volankombi: tehát megjegyezni, hogy hülyeséget írtatok a postban, az már egyből ballib médiát magára vevés?
hümm... de ugye a ballib média volt aki "Kérlelhetetlenül vagdalkoztak mindenfelé, ami nem az ő értékrendjüknek volt megfelelő."

nem nehéz beismerni: oké, ez hülyeség volt. higgadttam újra át kellett volna olvasni, és lehet nem ezt írta volna Baum testvérünk.
de nem, toljatok be egy másik cikket a másik serpenyőbe, ahol a másik oldal fikázása megy, mert ettől lesz aztán igazán egyensúly.
ettől lesz majd csupa szar az a mérleg amit magyar közhangulatnak nevezünk...
@ivrilider:
Kedves ivrilider!
Tévedsz. Kosáry Domokos (tudod édesanyja Kosáryné Réz Lola a Horthy korszak híres írónője) nem mintha számítana, nem volt zsidó. Mint az Eötvös Collegium tagja közeli kapcsolatba került annak kurátorával, Teleki Pállal,(tudod aki beterjesztette a numerus clausus) aki hosszabb tanulmányútra küldte őt.
Ami a "jó állásait" illeti; 1990-1996 között a Magyar Tudományos Akadémia elnöke - amit kiválóan vezetett.
Hogy - mint írod - "balfasz" lennék, hát talán ebben látod akár igazad is lehet.
@t a m á s: Vásárhelyire írtam, és nem neked!!!!

Úristen, tényleg paranoid társaság...

Amúgy nem mintha számítana, ebben egyetértek.
@t a m á s: "És a Goy motorosok is pert nyertek mert a Gyurcsány most megjelent könyvében leírta hogy 2006 október 23.-án a felvonulás téren amikor Kosáry Domokos (egyébként 1956 után elítélt és miután nektek ez is számít, goy!) beszélni akart akkor "szétdudálták", szétüvöltözték őt.
Én láttam, emlékszem rá.
A mostani magyar jogszolgáltatás igazat adott a motorosoknak. És így mostantól már... ez a tény."

Tegnap valahol szintén írtam már: én is így emlékszem, pontosabban tudom, mert láttam és hallottam őket. A motorok alapján 100%.

@baum: "Tették mindezt a liberalizmus bűvös, misztikus zászlaja alatt. Ennek a különös magyar liberalizmusnak a fő velejárója az volt, hogy sikeresen elérték, hogy a magyar zászló, az egészséges patriotizmus, vagy a nemzeti büszkeség kifejezetten szitokszóvá váljon milliós tömegekben."

Mi benne a bűvös? Hogy most ezt megírhatod?
Szitokszó? Én magyar vagyok, Magyarország a hazám, és magyar honfitársaim ölték meg a magyar állampolgárságú zsidó honfitársainkat. Pár ezren többszázezret. És kimondhatom, te meg tagadhatod.

Tényleg jobb lenne Putyin...
@más hülyesége miatt:
Igen, de a teljes nevén azaz;
Székelyudvarhelyi Putyin Áron
Így már up to date
A heti tetves színvonalához kútfúró csapat kell.
@Lefetyke: Biztosan egyetérthetünk abban, hogy egy határon túli magyarnak, ha olyan közegben él, és leszámítva Burgenlandot, tulajdonképpen mindegyikük olyan közegben él, ahol időszakonként változóan, de a hivatalosság többnyire rosszul tolerálja a magyarságukat. Remélhetőleg az EU javít ezen.
Amit a jobboldal és a baloldal velük kapcsolatos viselkedéséről írsz, azt már nem tudom elfogadni; én azt látom, hogy OV sokkal jobban tudja retorikailag elfogadtatni magát ott, mint a balosok és ennek azért valószínűleg az az oka, hogy Trianon kérdését másképp kommentálják. Az ott élőknek Trianon bizonyára a folyamatos jelen, nekünk történelem, és ezt könnyen ki lehet használni.
A támogatásokról:
"A pénteken az országgyűlés elé kerülő, a kormány által jóváhagyott jövő évi költségvetés-tervezetben a határon túli magyarok támogatásában továbbra is a kiemelten kezeli a kormány a Sapientia, Erdélyi Magyar Tudományegyetem finanszírozását - hangsúlyozta Gémesi Ferenc. Az egyetem támogatása a tavaly kötött megállapodás értelmében normatív alapon történik: két forrásból - a költségvetés fejezeti részéből és a Szülőföld Alaptól - összesen mintegy 1,4 milliárd forintra számíthat a Sapientia 2010-ben.
A szakállamtitkár emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök május 28-án a magyar-magyar kormányzati konzultáción arról beszélt, a határon túli magyarok támogatását a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére sem csökkenti a kormány.
Ennek megfelelően kiszámítható finanszírozásra számíthatnak a Kárpát-medencei magyarság számára alapvetően fontos úgynevezett nemzeti (oktatási, kulturális és szociális) intézmények."
2009.09.11.
Ezt innen idéztem: hvg.hu/itthon/20090911_hataron_tuli_magyar_tamogatas_gemesi

De azt hiszem, ez sem olyan hír, ami túl gyakran megemlítődött volna, tehát a szocik ezt a kérdést egyáltalán nem is menedzselik, de a támogatások ott voltak, vannak a költségvetésben. Így könnyen lehet a látszat alapján ítélni, hogy OV az az ember, aki odajár és olyan jókat mond.
@más hülyesége miatt: "Mi benne a bűvös? Hogy most ezt megírhatod?
Szitokszó? Én magyar vagyok, Magyarország a hazám, és magyar honfitársaim ölték meg a magyar állampolgárságú zsidó honfitársainkat. Pár ezren többszázezret. És kimondhatom, te meg tagadhatod."

A tényeket soha nem tagadnám le, és ebben tökéletesen igazad is van, egyetértünk. Én csak a normális gondolkozást hiányoltam a ballib oldalról, az elvtelenséget, azt pl ahogy a TASZ fellép a holokauszt-tagadó törvény ellen most, azt érdekből soha nem tették meg, beleköptek sok esetben az emberjogi liberalizmus szemébe. Pl. Demszky kitüntette Gergényit. Ez bennük a bűvös.
@gauche caviar: ó, hát te magadra vetted, hogy magadra vetted? :) nem is rád gondoltam. Hogy baum testvérünk mit gondol, azt nem tudom, de szerintem elég sok vagdalkozás volt, meg van is, és az csinálja a szar közhangulatot.
@gitáros: Nem feltétlenül. Ők a hülyék.
Én azért kíváncsi lennék, most megszavaznák-e a kettős állampolgárságot. A magyarok nagyrésze oly mértékben félti a maga kis szaros életszínvonalát, hogy szerintem nem nagyon kellett ahhoz retorika ahhoz, hogy az ellen szavazzon, hogy valakiknek bármit is adjunk.

A viszonylag egyértelmű hiedelem ellenére a statisztikák szerint a magyar lakosság inkább érzi magyarnak a Magyarországon élő svábokat, mint a kárpátaljai magyarokat. Ezek a szomorú tények.

Másik dolog. Vagy kérdezzetek meg egy külföldön élő magyart, hogy melyik a legszarabb nemzeti közösség mondjuk Londonban? nem közös nemzetben gondolkodnak már a magyarok, hanem egyéni plazmatévében. Szerintem. És ugyanez miatt nem csak azért mert ők nem Kádár alatt szopták a szocializmust, meg nekik nem loptak ki nokiásdoboznyi zséket a zsebéből, nem is szeretne egyesülni "azokkal" ott kint. Sajnos én nem hiszek a "nemzet mindenekfelett jó, csak a politikusok elbasszák" elvben.
@t a m á s: igen, a népszavazáson is pont ez volt a hozzáállás. Nehogymáfizetnikelljen. Miért, mibe kerül Neked az, hogy egy határon túli magyar megkapja az állampolgárságot?
Ahhoz, hogy ő nyugdíjat kapjon, vagy munkanélküli segélyt, vagy bármilyen egyéb pénzvonzatú kedvezményre jogosulttá váljon, ahhoz Magyarország területén kell élnie! Szerencsére - az anyaországi magyarok nagy részével ellentétben - a határon túli magyarok nagyja nem mindig csak azt nézi, hogy mennyi van a pénztárcában. Ezt azzal bizonyítják a legjobban, hogy ott élnek továbbra is.
Lehet itt finomítgatni!
2004. december 5.-ét sose fogják lemosni magukról az mszp-szdsz!
Világon egyébként egyedülálló h a határon túliakkal ennyire nem törődni!
Egy román sose fogja a moldovai románt orosznak hívni szemben ahogy mi gyakran a székelyeket románnak hívjuk!
Ja egyébként a 7i 7st én is néztem, de csak azért mert kiváncsi voltam változott-e a retorika ekkora zakó után!
A helyzet változatlan!

Most megint kihagyok pár évet!
maga COOL összeállítás, meglátás
Mindenesetre a heti hetes most ismét tényleg a kormányon lévőket cinkelheti majd, nyolc év seggnyalás után (jó, tudom, próbálkoztak a látszat kedvéért úgy tenni, mintha, de nagyon nem ment nekik, sőt még a Hajós is "túl fideszes" volt a többieknek egy időben, és ezért cikizték).
@Zoltanius: "A ballib értelmiség sosem űzött gúnyt a nemzeti jelképekből. Ez szemenszedett hazugság." - az Alkotmányban meghatározott nemzeti jelképeket lehet hogy nem, de minden mást, ami magyar igen. Kérlek olvasd el a következő műveket a legismertebbek közül: Spiró György: Jönnek; Esterházy Péter, Így gondozd a magyarodat!

@peetmaster:
"Igazi baloldali internacionalista, ezért nem érdekli." - érdekes, hogy a baloldali internacionalistát minden más érdekli: a palesztinok, a tibetiek, a cigányok, homoszexuálisok meg minden egyéb kisebbség sorsa, meg főleg a holokauszt, csak a magyarok sorsa nem.

"A nemzet amúgy is elavult fogalom, főleg egy határok nélküli Európában." - És mivel ezt ilyen magabiztosan kijelented, az bizony így is van. Ennél nagyobb bizonyíték nem is kell.
Hiánypótló írás; már rég csodálkoztam rajta, hogy valaki ezeket nem szedi így össze csokorba, és nem emlékezik meg ezekről az "apróságokról" együtt, egy füst alatt.

Bár a poszt utolsó mondataival kapcsolatban -- ti.: a reménysugár -- azt gondolom, hogy ha az ember elkezdi olvasgatni a kommenteket, akkor jól látja, hogy ennek a "megújulásnak" (már ami a ballib-oldalról fújdogáló média-szellőcskéket illeti) nulla esélye van. ...Csak az ordítozás megy. Ez valószínűleg mélyebbről ered -- abból a téveszméből, hogy "nekünk "igazunk van". Akkor is, ha nincs. Szemelvényként (a jelenség tiszta megfigyelésének célzatával, politikai felhangok nélkül) ajánlott olvasmány Tevan Imre: "Hogyan csináltam komplett hülyét magamból" alcímű összeállítása Bodoky Tamás "Felmondok, b.meg!" c. blogposztjának kommentjei között.

Itt semmilyen más módon nem lesz kiegyensúlyozott közhangulat, béke, ha vagy ez a bizonyos ballib oldal -- legyen újságíró, vagy csak szimpla, önmaga teljes elfogultságával tisztában nem levő blogger, kommentelő, akárki -- "öntudatra ébred", és egyenlő mércével mér, ...vagy ha nem, hát idővel kialakul egy ballibbel szimmetrikus, hasonlóan hangos, de nem ballib szcéna. Aztán idővel az ügy lecseng. (Közvetlen párt-tulajdonban levő v. tudottan pártközeli sajtóorgánumokat most ne vizsgáljunk, ott szerencsére -- néhány ember áldásos tevékenysége nyomán -- már nem csak a Párt (illetve a post által méltatott "nagyszerű" srácok) szava hallik).
@Amok: "érdekes, hogy a baloldali internacionalistát minden más érdekli: a palesztinok,"

Ezt nemtom, zsidópárti vagyok, kulturális és egyszerű önvédelmi alapon.

"a tibetiek,"

felületesen,

"a cigányok,"

na ez valós gond, Magyarország fő problémája. Szerintem kulturális (kulturálatlansági) probléma.

"homoszexuálisok"

minek kell mások gatyájában turkálni? Mindenki azzal dug, akivel akar. (Nézz meg egy leszbipornót. Ha feláll, és fel fog, akkor elfogadod a melegeket.)

"meg minden egyéb kisebbség sorsa,"

Nem annyira. Mondom, egy internacionalista mindenkit ELSŐSORBAN embernek tekint, és csak véletlenül piréznek.

"meg főleg a holokauszt,"

Születési alapon népet irtani helytelen, ez erkölcsi állásfoglalás.

"csak a magyarok sorsa nem."

Ez a tipikus jobbos mantra: a magyaroknak van egy saját országuk, ahol ők a többség. Mégis mi a fenéért kéne aggódni értük?
A társadalom teljes széztilálása, a mikroközösségek atomizálása, a totális felelőtlenség ( nem osztályzunk, nem buktatunk, a cselekedeteinkért nem állunk helyt) dominanciája. A Káosz, a Rettegés, Mordor, Szauron. EZ a "baloldal".
@peetmaster: Nem . Egy internacionalista elsősorban mindenkit rohadt szemét g.ci burzsoának vagy szegény elnyomott kizsákmányolt prolinak tekint. Kádár negyven éve után ilyet illene tudni....
@peetmaster: Vagyoni és születési alapon népet irtani (= holodomor, hozzávetőleg kilenc millió halott ) talán helyes ? Kambodzsában(két millió halott) Kínában (néhányszor tíz millió halott) Török Birodalomban (1-2 millió) stb...

Emlékezzünk: a XX. század MINDEN genocídiuma "balról" jött...
@Lefetyke:
Csak két dolgot;
1.Nézd át a Szülőföld Alap támogatási rendszerét, a Sapientia, Erdélyi Magyar Tudományegyetem finanszírozását (amik helyes dolgok!) a magyar-igazolvánnyal járó kedvezmények, korábbi áttelepülési támogatásokat,stb.stb. Szász Jenő már az MTV-ben azzal büszkélkedik, hogy majd most már ő fogja osztogatni a pénzt (a tőlünk kapottat) és nem Markó Béla mert ő közelebb áll az új hatalomhoz.
2. Tisztelet és megbecsülés az erdélyi magyaroknak is. De miért mindig a hatalmi beleszólás (itteni szavazati jog) és a pénz kerül elő.

Ahogy egy tv műsor "futó hírei" között egyszer olvastam; e nélkül szeretni tudnánk őket, de ők minket nem.(persze az általánosítás nagy hiba, de ha vita van akkor ERRŐL szól a polémia)
@más hülyesége miatt: "magyar honfitársaim ölték meg a magyar állampolgárságú zsidó honfitársainkat. Pár ezren többszázezret."

Nem inkább többszázmilliót? Ha már hazudsz, legyen öblös.
@papamaci1: azt nem tekintem eszmei(leg helyes) baloldaliságnak, amit egyesek (sokan) annak a nevében tettek a XX. században.
A holocaust jobbról jött, ÉS nem a nacionalizmus elárulása, hanem a kiteljesítése volt.
Én nem Kádártól vagy Sztálintól, főleg nem Pol Pottól eredeztetem a baloldaliságot, meg a saját (több ponton különböző) nézeteimet sem.
@imperial: te vagy a remek példája annak, amit máshol írtam: a holocaust-tagadók valójában holocaust-hiányolók. Ezért nem érzem akkora hibának a szájkosár-törvényt.
@Lefetyke:

Nézd át a Sapientia, Erdélyi Magyar Tudományegyetem finanszírozását (ami helyes) a Szülőföld Alap támogatási rendszerét, a korábbi magyarországi áttelepülés segítését (kb.500.000,-Ft/fő) stb, stb.
a Partidul Civic Maghiar bocsánat Magyar Polgári Párt (korábban Szövetség) részéről Szász Jenő már arról beszél az MTV-ben hogy most ő fogja osztani a pénzt (a tőlünk kapottat) nem a Markó Béla mert ő közelebb áll az új kormányhoz.

Miért mindig csak a pénz és a hatalom (itteni választójog) a nagy magyarság tudatotok része.
Nem szabad persze általánosítani, de e nélkül minden határon túlit szeretni tudnánk - de ők minket nem biztos.
@peetmaster: te meg remek példája vagy az orrba-szájba hazudozó balliberálisnak. Az állítólagos "többezer" magyarból, akik állítólag "többszázezer" zsidót gyilkoltak le, eddig sikerült az egy szem Zentait megtalálni és meghurcolni, de őt is csak kitalált, soha be nem bizonyíthat vádakkal. Ezt kellene elhinni? Annyira szánalmasak vagytok.
nem jó írás :( vannak benne csúsztatások is keményen, de a legnagyobb baj vele, hogy ettől a blogtól meg a 4k-tól mindent vár az ember, csak nem az ilyen régi és béna kategóriákban gondolkodást. kár érte.
@balu_: Neked is a figyelmedbe ajánlom, hogy népszavazás volt.
"Világon egyébként egyedülálló h a határon túliakkal ennyire nem törődni! " mondatodra:

"A pénteken az országgyűlés elé kerülő, a kormány által jóváhagyott jövő évi költségvetés-tervezetben a határon túli magyarok támogatásában továbbra is a kiemelten kezeli a kormány a Sapientia, Erdélyi Magyar Tudományegyetem finanszírozását - hangsúlyozta Gémesi Ferenc. Az egyetem támogatása a tavaly kötött megállapodás értelmében normatív alapon történik: két forrásból - a költségvetés fejezeti részéből és a Szülőföld Alaptól - összesen mintegy 1,4 milliárd forintra számíthat a Sapientia 2010-ben.
A szakállamtitkár emlékeztetett arra, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök május 28-án a magyar-magyar kormányzati konzultáción arról beszélt, a határon túli magyarok támogatását a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére sem csökkenti a kormány.
Ennek megfelelően kiszámítható finanszírozásra számíthatnak a Kárpát-medencei magyarság számára alapvetően fontos úgynevezett nemzeti (oktatási, kulturális és szociális) intézmények."
2009.09.11.
Ezt innen idéztem: hvg.hu/itthon/20090911_hataron_tuli_magyar_tamogatas_gemesi
@imperial: Nézz utána, a vh. után kezdődtek az ezzel kapcsolatos felelősségrevonások. Pl. Endre László államtitkár, 1946.
@AnnaKarenina: "a bűnösöket felkutató politikai rendőrséget a zsidó származású kommunista Péter Gábor vezette"

Ennyi elég is a bosszú népének "felelősségrevonásairól".
@imperial: tán egy zsidóirtás után, ha a maradék zsidók bosszút állnak, az legalábbis menthető.
@peetmaster: "Ez a tipikus jobbos mantra: a magyaroknak van egy saját országuk, ahol ők a többség. Mégis mi a fenéért kéne aggódni értük?"

Kedves peetmaster, te ne is aggódj értük (mármint a magyarokért), aggódj "kultúrális és önvédelmi okokból" a sajátjaid miatt, ezt teljesen természetes, nem is ítéllek el érte.

Én nem aggódásról beszéltem, hanem érdeklődésről, törődésről. És azokról a magyarokról beszéltem, akiknek nincs saját országuk, kisebbségben élnek. Velük pedig engedd meg nekünk, hogy törődjünk mi, neked nem kell.

üdv
@Amok: nem vagyok zsidó, ha erre gondolsz, magyarországi magyar vagyok.
Az önvédelmet arra értettem, hogy sokkal szívesebben élnék "izraeli elnyomás" alatt, mint "palesztin demokráciában".
A határon túli magyarokkal kapcsolatban pedig: miből következtetsz arra, hogy nem aggódok értük? Nemzetiségi szempontú baszogatást, mint a Vajdaságban meg Slotaföldön szokás, sose szerettem.
@peetmaster: Ha szerinted az menthető, amit a zsidók az ÁVH és a kommunista terror élére állva műveltek, akkor beteg vagy.
@imperial: ha szerinted Rákosi és az ÁVH rémtetteiben szerepe volt a zsidó származásuknak, akkor te vagy beteg.
@peetmaster:
1. Nem értem, hogy míg a kedves ballibek köpködnek arra, aki a holokauszttal kapcsolatban nem a maximális respekt és satöbbi hangján ír, addig a kommunizmus áldozatait nem gyászolják kellőképpen.
Azt bizonygatják, hogy népirtás és népirtás között különbség van, és természetesen a zsidók irtása az mindennél súlyosabb.
Nekem mindegy, hogy mit mondanak, de ezzel kiírják magukat a "demokraták" köréből. Ugyanis egy "demokrata" az emberi jogokat mindennél fontosabbnak tartja (és ugye, a népirtás nem az emberi jogok max. tiszteletben tartásán alapszik :D )

2. Hogy az emberek általában miért nem fordítanak a holokauszt ügynek túl nagy figyelmet, annak az oka az, hogy sokkal fontosabb, a mindennapi életüket jobban befolyásoló dolgok is vannak.
Ugye, például az ország eladósodása valahogy összefügg azzal, hogy az msz(m)p a vagyon jó részét elprivatizálta. ( Egyszerűen pont azt a vagyont lehetett volna szerkezetátalakításra fordítani. )És ha itt tartunk, akkor a kommunizmus sokkal inkább nyomot hagy a mai gazdaságon, mint a nemzetiszocializmus.

3. Úgy érzem, hogy pont a kommunizmussal és a népirtósdi ügyében felvett álláspontjával a balliberálisok a nemzettel nem szolidárisak. Ugyanis a zsidóügy felhánytorgatása a nemzet nagy részét nem viszi előre. Ugye, pont ők szoktak az összefogásról (stb) beszélni. Holott a holokauszt állandó felemlegetésével és a mások problémájának a lekicsinylésével pont ők ássák a legmélyebb árkokat.
Szerinted hasznuk van belőle ?

4.
"sokkal szívesebben élnék "izraeli elnyomás" alatt, mint "palesztin demokráciában"."

Csak gratulálni tudok ehhez. Én meg leginkább elnyomás és elnyomók nélkül élnék. Ha neked az izraeli elnyomás hiányzik, hát lelked rajta.
@vincemate:

A manipulálásról. Ha jól tudom, akkor Bánó úgy adta át a musztert, hogy az az eredeti, "nem másolt".
A musztert és a kamerát elküldték a SONYhoz (ez volt a kamera márkája), ahol megállapították, hogy a kazetta nem eredeti.
A másolás ténye bizonyított, a megvágásé természetesen nem. De az gyanus, hogy Bánó még a másolás tényét is tagadta.

@rockjano_:
Azért van kis különbség a Horn és az Orbán között. Természetesen csalni nem szép dolog. Megszállókkal (vörös hadsereg) együttmúködni, a saját népem forradalmát idegen érdekek mentén fegyverrel leverni még kevésbé szép.

@peetmaster:

"ja, és a megosztás, az árokásás, a politika érzelmi síkra terelése legalább 90%-ban a Fidesz hibája. 98-ban az oldalváltásukkal, 2002-ben a polgári körökkel. "

Jó, akkor szerinted hogy kellett volna elérni, hogy a kommunistákat kifüstöljék ? Szépen megkérni őket, hogy legyenek szívesek beérni az 5O + 8 évvel, és visszavonulni ?
Vagy szerinted nem gond az, hogy egy ilyen társaság az elmúlt 65 évet 8 év híjján végigkormányozta ? Mit kellett volna csinálni ?

@khamul:

Ezt én is tapasztaltam. Ha kommerekkel vitatkozok, mindig azzal jönnek elő, hogy a szocializmus az "haladó". Nem zavartatják magukat azzal, hogy a "haladás" államcsődöt, gulágokat, Sztalint, Rákosit, miegyebet hozott. Ez valami fantasztikus.
Kiváló írás, megkockáztatom, hogy a blog eddigi történetének legjobb írása. A végén pedig ott a lényeg: "A harc még tart."
@imperial: Ne zavarjanak a tények.

1945. november 4-i választások
A radikális illetve a szélsőjobboldali pártok betiltásával, felszámolásával a választásokat a Magyar Nemzeti Függetlenségi Front (MNFF) és egyben az Ideiglenes Nemzetgyűlés tagjai (FKGP, MKP, SZDP, NPP) 99,51%-os eredménnyel nyerték meg, melyen belül a Baloldali Blokk tagjai összesen 41,24%-ot gyűjtöttek. A fennmaradó két, liberális párt nem tudta magát vonzóvá tenni, csak a PDP tudott mandátumhoz jutni, budapesti szavazóik révén mindösszesen kettőhöz a négyszáz-kilencből. Egyedülálló módon a voksolás után semmiféle panaszt nem nyújtottak be a választásokkal kapcsolatban, mely legitimációját, tiszta lebonyolításának bizonyságát nagyban növelte.
(A következő választás a híres 1947-es kékcédulás.)

A kettő között, 1946.03.28-án végezték ki Endre Lászlót, aki 1937 tavaszán létrehozta a Fajvédő Szocialista Pártot, amely 1937 augusztusában a Szálasival kötött ún. „életszerződés” alapján egyesült a Nemzeti Akarat Pártjával. 1937. szeptemberében, miután Pest vármegye alispánjává választották, kilépett a pártból. A legális és illegális munkásmozgalom ellen hozott hírhedt intézkedései, antiszemita jellegű jogfosztó rendeletei gyorsították a fasiszta terror kibontakozását az egész országban. 1944. áprilisától a Sztójay-kormányban a belügyminiszter adminisztratív államtitkára; a német megszállókkal, többek között Adolf Eichmannal szorosan együttműködött. Jelentős szerepet játszott a magyarországi zsidóság deportálásában. 1944. október 29-én Szálasi a hadműveleti területek polgári közigazgatásának kormánybiztosává nevezte ki, egyik irányítója volt az ország kiürítésének. A Népbíróság mint háborús főbűnöst kötél általi halálra ítélte.
Ld. még Az Endre-Baky-Jaross per (1994)
@peetmaster: hát persze, a zsidóknál soha semmi szerepe nincs annak, hogy milyen származásúak.
@AnnaKarenina: És? Hol a "többezer" magyar, akik állítólag "többszázezer" zsidót gyilkoltak meg? Adok egy tanácsot: nem kell annyit hazudozni.
@Scaramella va alla guerra:
"Azt bizonygatják, hogy népirtás és népirtás között különbség van, és természetesen a zsidók irtása az mindennél súlyosabb."

Van különbség: a nacionalista népirtás az eszme szerint, a kommunista népirtás az eszme ellenében történt. Tehát egy mai nácit lehet hibáztatni a holocaustért vagy bármiért, míg egy mai ballibet, kommunistát Sztálinért csak akkor, ha közösséget vállal vele. Én nem, pl. a holodomor miatt.

"2. Hogy az emberek általában miért nem fordítanak a holokauszt ügynek túl nagy figyelmet, annak az oka az, hogy sokkal fontosabb, a mindennapi életüket jobban befolyásoló dolgok is vannak."

Ez hülyeség. Aki nem tud a napi elfoglaltsága mellett annyit kinyögni, hogy "a nácizmus rossz" és menni a dolgára, az hülye vagy mi. Többet szerintem nem várnak el a zsidók se meg senki se. (A Máv-per faszság.)

"Csak gratulálni tudok ehhez. Én meg leginkább elnyomás és elnyomók nélkül élnék. Ha neked az izraeli elnyomás hiányzik, hát lelked rajta. "

Az idézőjelek nem tűntek fel? Izrael közel áll a mi demokráciafelfogásunkhoz, az arabok/palesztinok nem.
Szóval kurvára örülök, amiért nem nekem kell harcolni ellenük.

"Jó, akkor szerinted hogy kellett volna elérni, hogy a kommunistákat kifüstöljék ? Szépen megkérni őket, hogy legyenek szívesek beérni az 5O + 8 évvel, és visszavonulni ?"

Nem. Igazat mondani, Antalék idején nyilvánosságra hozni az ügynöklistát, MSZMP-tagokat kizárni a politikából, ahogy a többi ország csinálta.

"Vagy szerinted nem gond az, hogy egy ilyen társaság az elmúlt 65 évet 8 év híjján végigkormányozta ? Mit kellett volna csinálni ?"

Egy "ilyen" társaság valóban gond. Csak azt nem akarom hagyni, hogy önmagában a baloldali és/vagy liberális értékrendszert bűnnek tekintsék. Az nem bűn ugyanis, a lopással, korrupcióval és nácizmussal ellentétben.
@imperial: "És? Hol a "többezer" magyar, akik állítólag "többszázezer" zsidót gyilkoltak meg?"

A temetőben, baszki, 70 éve lassan, hogy ez volt. Nem a személyeket keresi senki, hanem az elvet akarják elítélni, ami alapján cselekedtek. De te erre se vagy hajlandó.

"Adok egy tanácsot: nem kell annyit hazudozni. "

Adok egy tanácsot: nem kell holocaustot tagadni, az, éppen a te fajtád miatt, büntetendő.
@peetmaster: van egy rossz hírem. Amíg nincs hiteles, pontos adat a "többezer" magyarról és az általuk állítólag legyilkolt "többszázezer" zsidóról, addig ez csak üres vádaskodás. Olyan, amit a magadfajták használnak gyűlöletkeltésre és árokására.

Csak szólok, hogy a zsidó-kommunista vérbíróságok koncepciós perei és a Simon Wiesenthal Köpont boszorkányüldözős hazugságai maximum neked hitelesek.
1. A Magyar Narancs akkoriban a FIDESZ lapja volt. (A FIDESZ meg alter-liberális)
2. Aki újságírásból akart élni, az abból élt '90 előtt és abból próbált élni '90 után is. Akik szamizdatoztak korábban, azok egyrészt elég kevesen voltak ahhoz, hogy pótolják a diktatúrában újságírással foglalkozókat (ha esetleg kommunista mintára az új rendszer "rendszerellenesnek" találná őket, hiszen szükséges a "múltat végképp eltörölni" - csak halkan jegyzem meg, hogy a kommunista rendszer nem elégséges eltörlését hirdetők kommunista toposzokat nyomnak :)), ráadásul jelentős részük eleve a politikai pályára állt rá '90-ben.
2.1. Ezért van, hogy mind a baloldalon, mind a jobboldalon nagyjából háromféle politikai újságíró van (túl az említett, szamizdatos, ellenálló, elhallgattatott, meglehetősen kis létszámú körön): (1)aki a komcsi rendszerben is az volt (tehát a "rendszer gonosz kiszolgálója" volt, vagy valami hasonló); (2) aki az új rendszerben kapott a kezébe először tollat, és kiderül, hogy bár írni nem tud, azért jó pártkatona; (3) aki fiatal, és épp ezért nem is lehet köze az előző rendszerben semmihez.
2.2. Nem meglepő, hogy akik a kilencvenes évek elején írtak, azok írnak ma is a baloldalon. hogy még mindig ők a "sztárok", mégha sajnálatos is.
2.3. Az úgynevezett küzdelem, amiről a poszt is ír épp ezért nagyon álságos és szomorú. Álságos, mert jobboldali újságírás éppen olyan összetételű (a komcsi idők népszabijának polrovatától érkezett Bayer Zsoltival az élen), mint a baloldali és jelen állás szerint épp a jobboldal az, amely (egy kézivezérlésű, a párthoz teljesen lojális sajtóbirodalom következetes kiépítésével) valamivel többet tesz még a baloldalnál is azért, hogy lehetőleg ne alakulhasson ki ebben az országban a megfelelő sajtókultúra. [Ez alatt értsd: független, a függetlenségére, mint egyetlen kincsére érzékeny és ezért mindent megtevő újságok és sajtómunkások.]
3. Ha a posztoló szerint a HVG gonosz, elhajlott baloldali sajtótermék, ami ellen folytatni kell a harcot, akkor ehhez külön gratulálok.
4. Miféle paradigmaváltást vársz? Hogy a baloldalon más újságírók viszik majd a prímet? Idővel talán, a díjakat mások kapják már most is, de egy kis idő kell még ahhoz, hogy ne Farkasházy legyen a sztár. sajnos. Vagy azt neveznéd paradigmaváltásnak, ha totálisan eltűnne a baloldali sajtó és végre megvalósulhatna Viktor nagy álma, a totális média-hegemónia? végülis ez paradigmaváltás lenne: paradigma-visszaváltás. igen, a komcsi rendszerre. arra.
@imperial: a magadfajták azt sem tekintenék hiteles bizonyítéknak, ha a maradék túlélők (nem a zsidók, hanem az ellenségeik közül) mind kiállnának a főtérre, és hangosan felolvasnák az áldozataik névsorát egy beismerő vallomás keretében.
Ugyanis ti, nácik, abból indultok ki, hogy a Magyaroknak automatikusan igaza van, ők a tökéletesek, csak mert Magyarok, ezzel szemben bárki másnak, főleg a zsidóknak elvből nem lehet igaza semmiben.
Ehhez az állásponthoz keresel aztán érveket.
A zsidók összeterelését és elszállítását nagyanyám saját szemével látta egy vidéki városban, amikor 18 éves volt. Azt is látta, amikor egy százaléknyi nyomorult túlélő hazavánszorgott. Most is él, és felháborodottan hallja, hogy egyes idióták tagadják a dolgot. És ha nekem nem is hiszel, mert én se voltam ott, ha őt is hazugsággal vádolod, akkor azonfelül, hogy hülye vagy, még az arcodat is letöröm.

A Wiesenthal Központ azért hitelesebb, mint te: ők nem akartak idiótaságból (=nemzeti alapon) kiirtani senkit.
@peetmaster: és a nagyanyád látta a tömegmészárlást is? ("többezer" magyar vs "többszázer" zsidó, jó meccs lehetett) Vagy netán a német munkatáborokban mind magyarok voltak az őrök? Mert máshogy elég nehéz elképzelni azt a nevetséges hazugságot, hogy "többezer" magyar legyilkolt "többszázezer" zsidót.

Ja igen, a Simon Wiesenthal Központ valóban roppant hiteles. Olyan zsidókból áll, akik más zsidók hazudozása alapján, nevetséges "bizonyítékokra" hivatkozva meghurcolnak 80-90 éves öregembereket. Ennek az arcátlanságnak illetve zsidó gyűlölködésnek egy másik formája a MÁV-perhez hasonló ügyek. Bravó, ennyit tudtok.
@imperial: többezer vs többszázezer: a géppisztoly, gázkamra etc. jelentősen képes eltolni az erőviszonyokat. Vagy ha téged éppen bezárnak valahova, akkor pusztakezes lázadást szervezel a szögesdrótok meg fegyverek ellen?

A többezer a csendőrökre és egyéb kollaboránsokra vonatkozik, akik részt vettek a begyűjtésben, terelésben, ergo aktív bűnrészesek.

A lágereket a zsidókkal kapcsolatosan különösebben nem lelkes szovjetek is ugyanúgy elismerték.

Honnan van ez a jobboldali téma, hogy a zsidók célja az, hogy a magyarság teljességében bűntudatot ébresszenek, mert ez valamiért izgató számukra?

Szerintem csak azt akarják, hogy mindenki jelentse ki, hogy a népirtás helytelen dolog. És ne tegye hozzá, hogy "de nemcsak a zsidókat meg nem is igaz, mert ismerek zsidót, aki öregebb, mint 70 év, tehát nem is mindet", mert ez az elv felesleges és helytelen felhígítása.

Többre én sem vagyok hajlandó. De ez pont elég.
@Gyula_bá:
"Ugye a szingliség nem teszi tönkre az anyáinkat?" Háát... mármint a szingli anyukáját? vagy a szingli anyukát? Bocs, de ez itt egy kicsit, ugye, logikátlan. És nem is értem, hogy jön ide. Azt írtam, ha anno, mondjuk a 19. sz. második felében nem lettek volna világnézetileg liberális és baloldali emberek,akiknek az eszméi a politikától kezdve az oktatáson át az egészségügyig és a tudományig hatottak, akkor most sok nő, akinek ennyi gyereke van bizony igen megrokkant egészséggel élne (ha élne). Tehát nem arról beszéltem, hogy akinek ma van hét gyereke, az belerokkant. Tessék odafigyelni, mint mond a másik!
És nem hiszem, hogy a szingliség és a nagycsaládosság között ne lenne átmenet. De ha jó ilyen egyszerűen látni a világot, hát, hajrá.
@khamul: nem feltétlenül, de jó lenne, ha a magyar jobboldal olyan jobboldali tradícióhoz nyúlna vissza, ami több, mint az általam említettek. És kicsit differenciáltabban kellene gondolkodni, mint pl. (lásd fentebb) Gyula bá!Bár ismerek olyan ballibet is, aki meghallja a vallás szót és már sikítófrászt is kap, szóval azért néha ott is befigyel az egyszerűsítés. De őt személyesen ismerem, tudom a lelki hátterét.
@peetmaster: sejtettem, hogy szerinted a gázkamrákat is magyarok működtették. De azért vegyen benneteket bárki is komolyan. Pfff...

Amúgy a balliberálisok/zsidók kedvenc elmélete alapján nem lehettek magyar csendőrök és kollaboránsok. Tudniillik nem létezik olyan, hogy magyar, itt csak genetikai katyvasz van szlávokból, tatárokból, törökökből, oroszokból, stb. Szóval lehet náluk reklamálni :P
@imperial: mivan?

"szerinted a gázkamrákat is magyarok működtették"

Ilyen hülyeséget nem mondtam. A gázkamrákat a német SS működtette. Itt mindössze arról van szó, hogy te egy fikarcnyit sem vagy hajlandó elismerni az AKKORI magyarok bűnei közül. (És ugyanakkor szerintem azt is gondolod, hogy azok nem is voltak bűnök, a zsidókért úgyse kár.)

Miért akarjátok azt bizonyítani, hogy a zsidók azt akarják bizonyítani, hogy minden magyar gonosz?

"Tudniillik nem létezik olyan, hogy magyar, itt csak genetikai katyvasz van szlávokból, tatárokból, törökökből, oroszokból, stb."

Ez részben igaz: nemcsak magyar nincs, hanem szláv stb. sincs. Csak ember van, akit CSAK a döntései tesznek azzá, ami.
süti beállítások módosítása