Mennyire paranoidok a szlovákok?

2010.05.26. 13:56 Fent és Lent

Fico a kettős állampolgárság megadása mellett egy másik durva szlovákellenes lépést is felfedezett Orbánék tevékenységében: az új miniszterelnök első hivatalos útja Lengyelországba vezet. 

Hogy mi ezzel a probléma? Hát az.

Az, hogy Orbán ezzel azt sugallja, hogy nem is létezik Szlovákia…

Fico szerint Orbán lengyelországi látogatása azt sugallja, mintha egy Magyarországgal szomszédos országba menne. "Ilyet nem szokás tenni."

Persze, értjük, hogy a kampány most fordul a hajrájába a fiatal köztársaságban, és ilyenkor még a kevésbé frusztrált politikusoknál is előfordul, hogy a szavazatmaximálás érdekében össze-vissza beszélnek. De Fico még torgyáni értelemben is gáz.

Visszatérő szólam volt a kádári, majd a ballib értelmiségtől, hogy figyeljünk rá, hogy ne sértsük szomszédaink érzékenységét, de mit tegyünk, ha a szomszédunk szélsőségesen paranoid? Ha a legártatlanabb magyar lépésbe is a szlovák államiság teljes tagadását látja bele?

Főszerkesztői reagálás e-mailben: "Egy bekezdést még beleírnék a végére, hogy Fico kapja be a rettenetes nagy lőcsős faszt, és az a leghelyesebb magatartás, ha figyelmen kívül hagyjuk, mit mond."

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr72032865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szlovák és magyar kisebbségi komplexusok – vendégünk Alfred Adler 2010.05.31. 11:20:35

Ma Alfred Adlerrel, az individuálpszichológia kidolgozójával beszélgetünk a nemrégiben elfogadott kettős állampolgársági törvény kapcsán. Adler professzor 1870-ben született Rudolfsheimben, Ausztriában; pályájának korai szakaszában a pszichoanalízi...

Trackback: Mit kezdjünk Szlovákiával? 2010.05.26. 16:06:17

Hosszú távon az egyetlen sikeres külpolitikai stratégia az, ha okosabbak, jobbak és gazdagabbak vagyunk, mint mások. Robert Fico ismét elemében van. Martonyi János pozsonyi látogatása után a szlovák kormányfő kijelentette, „ha a (kettős állampo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Titus Pullo Urbino:
Kedves Gábor, sajnos nincs igazad. Egyébként, ha szlovák iskolákat végeztél volna Szlovákiában -az óvodától az egyetemig - akkor most a te szád is habozna a magyargyűlölettől. Sajnos ez tudatosan van beléjük nevelve, és ember legyen a talpán aki ez alól a paranoja alól ki tudja vonni magát...
@ZF2: érdekes módon semelyik másik szomszédos államnak nem volt problémája a törvénnyel, úgyhogy valószínűleg nem az egyeztetéseken múlik.
a szlovák parlament:

upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/8/86/Szlov%C3%A1k_parlament.jpg

na ennyire érdemes őket komolyan venni. : DDD
"Visszatérő szólam volt a kádári, majd a ballib értelmiségtől, hogy figyeljünk rá, hogy ne sértsük szomszédaink érzékenységét"

Ficokék akkor is őrjöngve utáltak minket amikor mi még csak mukkanni sem mertünk nehogy idegesítsük őket szóval semmi különbség sincs. Most már legalább némi 1%-nyi okuk is van hogy őrjöngjenek mert úgy tűnik a nagy tolerancia ideje elmúlt nálunk.
Orbán a múltkor Amerikába is utazott. Akkor ezek szerint ez azt jelképezi hogy az egész európát be akarjuk kebelezni mert hát úgy utazott oda "mintha a szomszédba menne" - ki hitte volna .:)

Fico meg szarjon sünt. Esetleg ítéljék arra hogy életfogytiglan Magyarországon kell élnie és sosem mehet vissza az ezredéves dicső csakis fajtiszta szlovákokból álló szlovákájába
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, bevallottan nem értek politológiai dolgokhoz, kettessel szenvedtem át magam a vizsgán, de az állampolgársággal kapcsolatban nemzetközi jogon azért tanultunk ezt-azt. Valaki magyarázza el légyszi, miért fájhat az egy államnak (tökre függetlenül Szlovákiától, bármelyiknek), hogy a polgárai máshol is lehetnek állampolgárok, úgy értem, ez miért jelentene "nemzetbiztonsági kockázatot"?
@volankombi: reméljük ez tényelg így van.
@Spacecake: mondjuk bevárni a szlovák választásokat, hátha egy új szlovák miniszterelnökkel együtt (igaz nem tudom ennek mennora az esélye, de lassan itt lenne az ideje), kölcsönösen be tudták volna vezetni . A Franciáknak és a németeknek sikerült (Schröder és Chirac), csak gyűöletkeltés és egymás feje felett hozott intézekdések helyett együttműködésben hozták ki, KÖLCSÖNÖS állampolgárságként. Szimbolikus lépés volt az is, de teljesen más az üzenete. Mindkét ország rosszul jár egy ellensléges és instabil K-európával...
@ZF2: nem adtunk állampolgárságot senkinek. Csak úgy módosult az állampolgársági tv., hogy "kedvezményesen honosítható lesz az a külföldi, akinek felmenője magyar állampolgár volt vagy valószínűsíti magyarországi származását, és igazolja, hogy tud magyarul. Ez azt jelenti, hogy a törvény már nem szabja feltételül a magyarországi lakóhelyet és azt, hogy a kérelmező magyar nemzetiségűnek vallja magát." (Index)
tehát továbbra is kérni kell, nem lesz minden szlovákiai magyar automatikusan magyar állampolgár. Máshol se csinálják különbül.Máshol se csinálják különbül.
Én amikor megláttam a hírekben a lengyelországi látogatással kapcsolatos legújabb hisztijét hangosan felröhögtem.

Ehhez szoktatta a maszop, hisztizik mert úgy érzi most elveszik a "játékát". Majd egyszer körülnéz látja hogy jó esetben mindenki leszarja, roszabb esetben kiröhögi, majd abbahagyja.
@Titus Pullo Urbino: Ave Pullo! Igazad van. Sok Szlovák ismerősöm él Pesten akik még csak magyarul sem beszélnek és mind elmebetegnek tartja a Ficot és Slotát is azonban ők teljesen normálisak. Járunk sörözni és szlovák, cseh söröket iszunk :))

Posztot címét javítani kéne!
@Brannagh: speciel a németek még most is így szabályozzák, csak az Uniós tagállamok kivonták a tilalomból. Ha valaki a német mellé más állampolgárságot szerez, az ipso jure elveszti a német ÁP-t.
@orient: lehet de kormányon van az ipse...
@Titus Pullo Urbino: ha teljes pontosságra törekszünk, akkor a te címjavaslatod sem korrekt, hiszen nem minden szlovák politikus sérelmezte, csak Fico.

csakhogy Fico miniszterelnökként minden megnyilvánulásával, különösen a külpolitikaiakkal Szlovákiát reprezentálja, Szlovákia identitásának magyarellenes alapokra építése sem Fico egyszemélyes ötlete volt, és mivel kérdésként van feltéve a cím, nem érezzük gonoszságnak.

ha sért téged a cím, akkor tőled elnézést kérünk.
@hakos2: tehát aki szlovák, az csak fajgyűlölő lehet? Ezt nem hiszem el, hogy komolyan mondod. Ez már rasszizmus, fajgyűlölet, ez soha nem vezet jóra szvsz. Kértem a szerkesztőt, hogy javítsa ki a címet, úri gesztus lenne, ha megtenné, ha meg nem teszi meg, akkor sincsen baj, nem fogok hisztizni, elhiheted. Csak az utóbbival pont azt csinálja, amit mi megvetünk, egy szomszédos népet gyaláz. Az egyik legfőbb szabály a keresztény vallásban, hogy soha ne tegyél olyat, amit nem szeretnél, ha veled tennének. Ez ugye világos?
@hakos2: általában a tahó, tanulatlan hülye szlovákok ilyenek. Az tanult, értelmes szlovák sosem gondolja, hogy amit a Fico művel az normális. Csak sajnos sokszor a tanulatlanból van több és jobban is hallatja a hangját.
Egy ilyen habzó szájú számára (a kinevetésen kívül) az a legrosszabb, ha keresztülnéznek rajta: mintha ott sem lenne.
Államférfi? Lassan már nemcsak nyugat-Európa, de még a Balkán is rajta röhög.
És most fogják megválasztani újabb négy évre :)
@ZF2:
Nem így, hanem sokkal keményebben kéne csinálni. Nevetséges, hogy egy senki jött-ment tót állandóan következmények nélkül beugathat az országnak. Még akkor is ha tudjuk, hogy provokál. Plusz az EU-nak is kijár egy csattanós pofon, f@sz kivan, hogy bármivel is fordulnak hozzá, mint döntőbíróhoz, az a csattanós válaszuk mindenre, hogy mindkét fél hibás, és oldják meg maguk.....
Azt azért ne felejtsük el, hogy Fico nem odatermett,hanem a szlovákok választották!
@ZF2: Szeretek a dolgok mélyére látni :) Az érdekel, vajon miért van ez így.
@istvanffy: nem vagyok egy sértődékeny alak, elhiheted, engem nem sért a cím, sőt az sem sért, ha letótoznak. Kábé annyira vagyok érzékeny, mint Titus Pullo a Róma sorozatban, ezért lett ez a nickem is. Színvonaltalannak tartom a címet, az írás viszont jó, ezért szeretném, ha tökéletesedne a mű a címjavítás által.
Vergődnek csak a saját szarjukban. Ugyanúgy nem tehetnek semmit, ahogy mi sem tehettünk a nyelvtörvény esetében. :P
@7esbusz: AZ EUnak mi köze ehhez? Ez nemzeti belügy. A belgáknál olyan nyelvtövény van amihez képest a szlovák kozmopolita. Azért valamit tisztázzunk, Szlovákia pár év alatt komoly hírnévre tett szert, mint gazdasái éltanuló, a legnagyobb idiótákkal koalícióra lépő szlovák szocit pedig mi lobbiztuk be az európai keretpártba. (Most pedig a másik oldal rúg egy bagyot az ottani magyarságba.) Eközben pedig mi lettünk európa lúzere. SLotáról meg annyit, hogy minden országban van ilyen ezeknek az EUrópai parlamentben még frakciója is van (ha épp nem vesznek össze halálosan). Nem kap nagyobb visszhangot nyugatabbra mint mondjuk Csurka vagy Vona (őnála főleg nem).
Bakker, Zimbabwe elnöke is megsértődött, hogy nem hozzájuk ment először az Orbánsátán. Tán ezzel azt akarja üzennni, hogy egész Afrikát annektálni akarja ez a mocskos náci?
A szlovák politika 90 éve túszként kezeli a felvidéki magyarságot! Ellenséget lát bennük, és ha tehetné az utolsó szálig kitelepítené őket. Meg is tették amikor volt rá mód, csak nem tudták befejezeni. A szlovákosítás a kommusta érában is folyt, csoda, hogy még maradtak néhányan. Emlékszem, a '70-es években Kassán a bolti eladó nem akart magyarul megszólalni. Amikor a másik (szlovák) eladó kiment, odasúgta, hogy ha magyarul beszél, besúgják, és kirúgják. Benes és Ficó-Slota között egyenes a vonal. Eltaposni és kirabolni azokat, akik évszázadok munkájával felépítették az országot (felvidéket) amelyet a szlovákság a velük szövetséges csehekkel (mert egyedül még ezt sem tudták) fehérgalléros bűnözőként lenyúltak (Trianon). Azért rossz a szlovákság lelkiismerete, mert még még mindig itt vannak a tulajdonosok, akiktől elrabolták az országot és az emberek javait. Titus Pullo hozzászólásával nem értek egyet. Magyarországon más szlováknak lenni, mint felvidéken magyarnak. A szlovák politika az elmult 20 évben rendre a magyarellenességgel operált -sikerrel- hiszen a sovin nacionalista pártok vannak hatalmon. Ha igaz lenne amit Urbanics Gábor ír, akkor a választások alkalmával Ficót Slotával együtt elküldték volna (Horn Gábort idézve) a picsába. Közvélemény kutatás szerint a szlovákság (reprezentatív felmérés eredménye) jobban utálja a magyarságot, mint a cigányokat.
A kettős állampolgárságról: túl azon, hogy az elfogadott szabályozás gesztus értékű, semmien előnyt, vagy anyagi jövedelmet senkinek nem ad. Ennél szélesebb körű kedvezményt biztosít a szlovák állam a területén élő cseheknek, és Csahországban élő szlovákoknak. A magyarországi szlovákokról nem tudok, de lehet hogy azok is lehetnek kettős állampolgárai szlovákiának.
Összefoglalva: egyetértek a főszerkesztővel. És mé egyet a kezébe, lássa mi van a seggében.
Azér van akkora nagy kuss a kisantantban, mert Románia ugyanezt játssza Moldovával, Szerbia a körülöttük élő szerbekkel, Horvátország dettó.
Innen nézve szánalmas Ficó pattogása...

A szlovákiai agymosásról csak annyit, hogy egy nagyon kedves szlovák, nagyszombati ismerősömnek, amikor elmondtam az egyetem történetét, elkerekedett a szeme. Hogy Nagyszombat magyar volt, és magyar egyetemet alapítottak ott??? Sőt, azzal sikerült teljesen hiteltelenné válnom a szemében,amikor megmondtam, hogy minden ottani településnek volt/van magyar neve is. És ő egy intelligens, egyetemet végzett lány volt...

Egy másik cégnél sikerült egy P. Farkas nevű magát keményvonalas szlováknak mutató kollégát meglepni azzal, hogy neve magyar eredetű. Amikor az ősmagyarok totemállatairól, és a név kimondásának tilalmáról beszéltem, már majdnem sírt... ráadásul azzal kaszáltam el magam nála teljesen, amikor benyögtem, hogy egyik ük-szülőm tót volt. Gondolom, azóta is renegát szlováknak tart. :))))

A Fico-Slota tandemet képzeljétek el magyarra lefordítva, mondjuk Torgyán-Vona. Ejj de vicces lenne a parlamenti közvetítés...
@ToF111:
"És mé egyet a kezébe, lássa mi van a seggében."
:D :D
Általában azon az oldalon állok, ahol azt mondják, hogy tanuljunk meg együtt élni a múlttal, majd ha az EU Egyesült Európa lesz, lehet beszélgetni közigazgatási határtologatásról. De amit Ficóék az elmúlt pár napban lenyomtak, attól én is keresgélni kezdem a T34-es indítókulcsát...
Ficó tényleg orvosi eset, de semmivel sem rosszabb, mint a mi idióta szélsőjobbosaink. Megjegyezném, ha jót akarunk a mieinknek a határ túloldalán, akkor felejtsük el az ostoba revizionizmust, ne erősítsük és pláne ne igazoljuk a paranoid képzelgéseiket.

A revizionistáknak még három gondolat:
- építeni kellene inkább az országot, mert jelen állapotában önvédelemre és területeinek fenntartására is képtelen, nemhogy új területek megszerzésére
- Európa az egyesülés felé halad, nem lesz itt osztogatás többé és lehet, hogy ez így is van jól
- lehet ragasztgatni a Mo. térképeket a történelmi csúcskorból, meg ábrándozni, de azoknak a földeknek nagyrészét sohasem magyar emberek lakták - talán inkább a magyarlakta vidékekre kellene koncentrálni és nem véresszájjal üvöltözni ostobaságokat
@ZF2: Csurka: 5%, Vona: 16%-os támogatottsággal került a parlamentbe. Ehhez képest Fico pártja a legerősebb párt Szlovákiában 29%-kal, és nem elhanyagolható tény, hogy a magyar kollégákkal szemben kormányozzák az országot.
Nem tudom, miért lett az előző @ZF2 amúgy, ez @weedxyz: és @kertesz:
Legkozelebb a foszerkeszto irhatna a cikket is hehh.
A szlovakok bazzeg ugy viselkednek, mint a hisztis elkenyeztetett ovodas, aki megszokta, hogy mindent megkap. Hogy kinek a hibajabol, az gyakorlatilag most mar tokmindegy. A megoldas viszont csak az lehet, hogy leszarjuk oket (es persze a locsos nagy faszt is nyugodtan bevehetik).
A kinti magyarok is rosszul jarnak hosszu tavon, ha mindent rahagyunk az ilyen Fico felekre. Elmegy a picsaba az a fasz!
@volankombi: mágis, többet láttam Vonát Magyarország hírnevét rontani (ill Haidert annak idején hasonló szituban) európai lapok oldalain mint Slotát . Egyébbként nem inkább Torgyán Gyurcsány Vona a szlovák kormány? Ez a Fico az EU szoci párt oszlopos (khm, megbecsült) tagja...
Bréking 1: Vona nem szavazta meg a törvényt, mert délelőtt szlovák állampolgárságért folyamodott!
Bréking 2: Fico felmenői között magyarok voltak, elsőként fog magyar állampolgárságot kérelmezni.
mik vannak - szerintem az etiópok paranoidabbak egyzene.blog.hu/2010/05/26/jahzzmaicans_ethiopia főleg ha rájuk szállnak a svédek Jamaicában
Nincs gond a kettős állampolgársággal, de azt meg tudom érteni, ha kettős állampolgárok nem lehetnek képviselők, ez szinte a világ összes országában így van. Persze nálunk lehet izraeli-magyar kettős állampolgároknak parlamenti tagnak lenni:(
Szloákia adott szlovák állampolgárságot magyarországi szlovkoknak, bátorították is az itteni kisebbséget, bár az érdeklődés nem volt nagy, ez tény.

Ez egy hiánypótló poszt, végre ne magunkban keressük a hibát, a szemünket kiüti a szlovákiai durva paranoia.
Fico elmebeteg.
A szlovakokkal mint nep abszolut semmi problema, kiveve azt a kis aprosagot hogy idiotakat valasztanak a parlamentjukbe. (kb mint mi.. :)

Csak szamomra tunik ugy hogy manapsag egyre tobb az olyan orszag akiknek a kepviselohaza mindent kepvisel csak pont a nepet nem?
Mint a rossz, földön toporzékoló gyerekkel, úgy kell bánni Ficóval is. Magasról le kell szarni.
@Publius Decius Mus: @Titus Pullo Urbino: a latin nickűek egyöntetű támogatásukról biztosították a szerkesztőséget!
Fico elvtársat kb. ugyanolyan demokratikusan választották meg, mint Gyurcsány elvtársat. A kezelésmód is hsonlóan demokratikus legyen: úgy kéne ÖSSZNÉPIEN valagba billenteni (baloldaliak balról, jobboldaliak jobbról, jobbközép-balközép meg tökön!), hogy észrevegye, mit akar a nép, az istenadta (szlovák ill. magyar) NÉP!
ugye tisztában vagytok vele, hogy ennek a paranoiához semmi köze? Fico egyáltalán nem bolond, csak pofátlan és felelőtlen.
megpróbál minél több szavazatot szerezni, és ezt a nyílt hazudozást és baromkodást látja erre a célravezetőnek (és valszeg nem véletlenül). ezért pofátlan. uyganakkor nem törődik azzal, hogy mindennek milyen következményei lehetnek az amúgy is rosszszomszédi viszonyra. ezért felelőtlen.
mellesleg ez nálunk is így megy. a mi politikusaink pont ennyire pofátlanok és felelőtlenek, csak nálunk más témák a slágerek.
@kertesz: azt azért tudni kell, hogy nem kevés észak-felvidéki tót településnek a magyar nyelvű közigazgatás adott magyar nevet a XIX. században...

csak nehogy azt higgye már mindenki, hogy több mint ezer év óta a legészakibb tátrai bérceken is színmagyar települések voltak és csak magyarok éltek...

a magyarok – a székelyeket leszámítva – mindig is síksági, alföldi népség voltak. a felvidék – pár őstót, vagy ótót völgyet leszámítva – lakatlan volt a XII-XIII. századig, amikor is német hospesek elkezdték megalakítani a városaikat. és azok sem színmagyarok voltak. : )
A post teljesen OK. Ideje lenne valami kis erőt mutatni, és nem hagyni hogy folyamatosan a padlót töröljék velünk, mert ők érzékenyek.

Nemzetbiztonsági kockázat?

Van az a forgatókönyv amikor igen, az állampolgárság jelenthet kockázatot.
Játszunk el a gondolattal:

Határmenti magyar település közösen állampolgárságért folyamodik, és megkapja.

Valamilyen "provákációt" szagolva a helyi karhatalom atrocitásokat követ el, ezúttal már magyar állampolgárok ellen.

A magyar államnak kötelessége védelmet nyújtani állampolgárainak, ha kell fegyverre is???

Persze ha a szlovákok előre tudják, hogy Magyarországnak erőszakkal kell majd beavatkozni, akkor lehet hogy van kockázat.

Viszont mindenki hallgat arról, hogy szlovákia alkalmazza a kettős állampolgárság intézményét, és hát elég könnyen magadja bárkinek, aki esetleg szlovák szeretne lenni.

A napi sünt Ficónak! Biológiait és rendőrségit egyaránt!
@kertesz: "egy P. Farkas nevű magát keményvonalas szlováknak mutató kollégát meglepni azzal, hogy neve magyar eredetű"

Valószínűleg sok magyar származásúnak igen hiányos a történelmi tudása. Mivel sokan nem tudnak már jól magyarul, jó ötlet lenne egy, a Felvidék történelmét bemutató, szlovák nyelvű honlap elkészítése.

Meg Fico arcáról egy kép, amikor először meglátja...
Hát persze, már megint rajtunk csattan. Mert mi, rohadt, szlovákból elfajzott magyarok megkárosítjuk szlovákia szuverenitását azzal a ténnyel, hogy létezünk, és még van pofánk magyarul beszélni, élni és kikérni magunknak a szlovák vezérkar hülyeségeit.
90 éve vigyorba húzódott a szája minden ős-szlováknak, amikor fantasztikus stratégiával szétvagdosták Magyarországot, területhez és játéktérhez juttatva ezzel őket. Az akkori határrendezéssel sok-sok ember életét tették nyomorúsággá, mert például magyarként Csehszlovákiában élni úgy, hogy minden földje Ukrajnában maradt - nem volt könnyű. Ha pedig még tehetős, neadjisten tanult ember is volt, akkor kis batyuval mehetett Magyarországra lakni.

Eltelik 90 év, és mintha minden ugyanarról szólna, hogy az EU közepén a 21-ik században néhány vadmarha megint félmilliók életével játszik, jogokat fosztogat.

Még mindig nem tudom megérteni, mit nem értenek azon, hogy az itt élő emberek nem önszántukból ragadtak egy idegen nemzet árnyékában, nem értem, mit nem lehet felfogni azon, hogy ha ők akkor nem kapnak országot, akkor még ma is azért lobbiznának a magyar törvényhozás kapuja előtt sátort verve, hogy nekik területi autonómia kell, és végképp nem értem, miért nem képes egy olyan ország előnyt kovácsolni abból, hogy semmihez nem mérhető etnikai színkavalkáddal rendelkezik. Miért nem képes kinyílni a világ felé, és a világ minden emberének bemutatni, hogy az ő történelme színes, és büszkén vállalni, hogy milyen jól megfér egymás mellett a sok-sok etnikum.

Nem képes rá. Bezárkózik a saját hülyeségébe, és még zacskót is húz a fejére, hogy ne azt a levegőt szívja, amit a magyar.

Remélem megfullad.
Minél jobban ignorálja Ficót Magyarország, annál jobban őrjöng a szerencsétlen.:)
@hakos2: A szlovákok többsége teljesen normális. Több mint tízet ismerek, és egészen jól megértjük egymást. Valóban a politikusaikkal van a baj, meg persze a lakosság egy aránylag kicsiny részével. Hiba a normálisakat is magunk ellen hergelni ilyen hülye címekkel.
@Titus Pullo Urbino:
Látni, hogy magyarországon élsz, és nem nagyon ismered igazi nemzettársaidat, sőt ki merem jelenteni, nem tudsz róluk szinte semmit.
Ahhoz évtizedeken át, mindennap kellene velük találkozni, élni, és meghallgatni "véleményeiket".
Nekem vannak nagyon rendes, jó szlovák barátaim, akikkel valóban jól kijövök, de sajnos az is igaz, hogy igenis rengeteg van a szlovákok között akikre rá lehetne fogni hogy paranoid - de ez nem jó, és nem is pontos szó.
A pontos szó a TUDATLANSÁG.
A csehszlovák, majd később a szlovák médiá, sajtó, évtizedek óta butítja tudatosan a szlovák lakosságot úgy, hogy azok ne érezzék szükségét utánanézni: valóban igaz-e, amit ezek állítanak.
Egy szlovák író mondta nekem: "elképesztő, hogy lehet tudatlanságban tartani ilyen nagy tömegeket, hiszen kb. 99 százaléka a szlovákoknak végképp nem ismeri nemzete valódi történelmét, olyan mély és általános a mély a TUDATLANSÁG, hogy attól rettegek a dolog tragédiával fog végződni" - fejezte be kétségbeesve mondandóját - és láttam rajta, hogy igazán aggódik..
Nos saját sokévtizedes tapasztalatomból tudom, hogy a dolog valóban ilyen méreteket öltött, és nem fog változni..
A tragédia be fog következni...és az első felvonás már elkezdődött...
Eddig is rühelltem a szlovákokat, ezentúl sem fogom szeretni őket. Szaros múlt nélküli senkik, és ezt nehezen viselik.
Persze, nem a szlovákokkal van a baj, én is ismerek párat, teljesen normálisak. A kérdés csak az, hogy akkor hogy a jó életbe nem zavarja őket amit választott miniszterük össze-vissza pofázik? Tuti marad miniszterelnök, hiszen megint megválasztják, és szerintem ott marad a kormányban Slota is. A magyarok a Híd miatt meg be sem kerülnek a parlamentbe...
A tök egyértelműen magyarellenes nyelvtörvényt is lenyomták a torkunkon Vollaba(l)ek "rohadtul európai vagyok, nem szólok be senkinek csak hagyjátok abba a veszekedést" hozzáállása miatt. Attól tartok, a szlovákiai magyarok félelemből nem fogják felvenni az állampolgárságot és akkor ott ugrál majd a Fico, hogy milyen fémillió magyar, amikor alig párezren vették fel?
Persze, nemzetbiztonsági kockázat, hiszen a magyarokkal már úgy számoltak, hogy egy-két generáció és beolvadnak. Ha meg nem akarnak, adják le a szlovák útlevelüket és fel is út, le is út. Csak a beolvadó magyar a jó magyar...
Kockázat, mert az autonómiához számok kellenek, hány magyar él itt és ott? Hopp, nézd már, igazuk van. Nagyon nem mindegy hogyan kommunikál most majd a Fidesz, bízom benne, hogy ezt a "csatát" megnyerjük.
Általában a szlovákokkal valóban nincs semmi gond, bőven van a legtöbb magyarban szlovák vér, és a legtöbb szlovákban magyar. A kettős állampolgárság lehetősége most adott több millió határon túli magyarnak. A szlovák politikusok szívatni akarják a náluk élő 600.000 honfitársunkat, de ez a goromba bosszú max késleltetni fogja az elkerülhetetlent, megakadályozni nem...

Isten hozott benneteket!
Fico pedig hamarosan megy a történelem szemétdombjára a kényszerképzeteivel együtt.
@mindenki:
@Brannagh:
erdekes, hogy mindenfele okossag elhangzik itt, de senki nem valaszolt Brannagh-nak, arra a nagyon egyszeru kerdesere, hogy miert is nem tok mindegy egy orszagnak, ha allampolgarai mas orszagnak is allapolgarai? mert ugye itt lehet a kutya elasva. en sem tudom a valaszt, de nagyon erdekelne.
@agnese3371:
Pedig tök egyértelmű. A magyar asszimilációt lassítja - megfékezi.
@pendragon:
Miért beszélsz olyasmikről, amiről dunsztod sincs - az előbb írtam meg a valódi helyzetet - nem lehet egy népet, vagy nemzetet egy pár "haveri" találkozás alapján megítélni, ahhoz mindennapos velük "élésre" van szükség - hosszú időn át - néha még ez is kevés, hopgy reálisan tudd felmérni mi az ábra - Ladislav Takáč szlovák író véleményét olvasd el - ide írtam erre az oldalra - igaz, ez is csak egy szemelvény, a valóság még ennél is rosszab, hidd drága barátom, még ennél is rosszabb...
Bezzeg a Gordon G. Bajnai...Ő egyből Izraelben kezdte.
Lejelenkezett...?
@agnese3371:

"arra a nagyon egyszeru kerdesere, hogy miert is nem tok mindegy egy orszagnak, ha allampolgarai mas orszagnak is allapolgarai?"

Mindegy. Kivéve ha nevesítjük az országokat.
Ha ugyanezt a törvényt teszem azt lengyel parlament szavazta volna meg, az nem zavarná a szlovákokat.

A probléma ott van, hogy adott egy ország (szlovákia), amely nem képes magát máshogy meghatározni csak egy másik ország (magyarország) ellenében.

Innentől kezdve elismerni azt hogy ennek a másik országnak a lakói élnek az ő országuk területén számukra egy felfoghatatlan dolog, az meg hogy még állampolgárságuk is legyen már egy olyan dolog ami nem fér bele az 5000 éves szlovák birodalom történelmébe...
Azt a kérdést tenném fel inkább, hogy miért van az, hogy az összes szomszédos országunk(köztük a sokáig balhés Románia is) teljesen jól fogadja a kettős állampolgársági törvényt és csak egyedül ez a ripacs és a szlovák politika(mert nem az emberek, a vezetés) vergődik? Egyszerű. Figyelemelterelés, választás lesz. Persze ezzel nincs megoldva. Szlovákiának e lépése után szembe kell néznie a Strasbourgi Emberi Jogi Bírósággal, mert amit elfogadtak ma, az nonszensz és példátlan. Az unió persze hallgatni fog, talán ejnye-bejnyét is kap Szlovákia, de a Bíróság nagyon csúnyán rendre fogja őket utasítani és higgyétek el, hogy mi fogunk jobban kijönni a történetből.
én már csak röhögök ezen a balfaszon. más kérdés, mennyire röhögnék, ha mondjuk Magyarországon a szlovák kisebbség akkora tömeget alkotna, hogy akár kormányzati tényezővé váljon.
minden relatív.
@II.Briandrew: sajnos nem példátlan, lásd csehek és az osztrákok.Szóval borítékolható, hogy így is fog maradni.
Az ostoba fico maga alatt vágja a fát.
Mert tegyük fel (bár ez nem fog megtörténni), tömegesen veszik fel a magyar állampolgárságot a magyar többségű területeken élő felvidéki magyarok, és szüntetik meg a szlovák állampolgárságukat - innentől csak egy lépés lenne a területi autonómia.
Fittipaldi --
...vagy az állampolgárságot így kényszerűen váltók kitelepítése?...
@II.Briandrew:
Félek, hogy nem így lesz. Szlovákia megint nem lesz elmarasztalva, és ez az ügy is megy a Malina Hedvig, szurkolóverés, hazafiassági törvény, meg a még rengeteg rég elfelejtett mocskolódás mellé. A kettős állampolgárságot pedig tényleg nagyon kevesen fogják igényelni, mert már itt mindenki fél. Volt már kitelepítés. Nem akarunk megint. Annyit az egész nem ér.
Az asszimilációt pedig nem lehet megállítani. Lassítani is csak egy ideig.
@meszo:

Nézd, ott sem került még pont az 'i'-re, ez az egyik. A másik, hogy Fico és a szlovák törvényhozás átlépett egy nagyon éles határt. Alanyi jogon járó jogaitól akarja megfosztani az ott élőket. Ezt nem fogják szó nélkül hagyni, elhiheted. Már csak azért sem, mert Orbán az EPP alelnöke és puszi pajtás az Unió és a Bizottság több tagjával, tehát nem fogják megúszni a Szlovákok. Én még valahol örülök is, hogy így alakult, mert ezzel Szlovákia végképp kiírta magát a demokratikus és toleráns országok sorából. Várom, hogy mikor csődölnek be és omlik össze a gazdaságuk...nincs messze, ahogy elnézem...
@Arzén Vendel: egyetértek Veled, ezek a faji eszmék gyorsan elkerülnek a való helyükre, egyébként csak annyival egészítenélek ki, hogy az EU-tól semmit sem remélhetünk, magunk kell rendezni a dolgainkat, mint ahogy a románokkal és a szerbekkel is sikerült. Fico pedig hiába reméli a kisantantos összefogást, jelen esetben egyedül maradt és elszigetelődik, megszégyenül. Ezzel nincsen baj, azzal van baj, ha a szerkesztő lesüllyed ilyen szintre és szar címet ad az egyébként jó posztnak. Ennyi a bajom összesen, csak kettő példa a jó címválasztásra:

lemil.blog.hu/2010/04/08/karrier_grofi_modra_avagy_a_legnagyobb_magyar_huszarvagasai

lemil.blog.hu/2009/07/31/hos_szabadsagat_elveszti_segesvar

Ez itt a reklám helye, ezeket sk. írtam, ugyanis a jó cím megadja a poszt hangulatát.
@gabor.doczi:

Ha így állunk hozzá, akkor tényleg nem fog történni semmi. Ami engem illet, biztos, hogy az összes komoly kapcsolatom megmozgatom emiatt és nyilván nem fogjuk annyiban hagyni, hogy Szlovákia megfosszon titeket bármilyen alanyi jogotoktól. Félni lehet, de megijedni nem szabad! Nincsenek véletlenek, csak várd ki a végét. Addig meg nem muszáj igényelni az állampolgárságot, megvár az még pár hónapig minden felvidéki magyart, ha már eddig vártatok!
Atomot a nevétnemmondjuki országra:-)
A szlovák választás után két Grippent meg kellene reptetni a határszélen xD .
@Blás Sailor von Wolfhausery:

Nem kell akkor már reptetni semmilyen Grippent, majd repked felettük az államadósság meg a görög válság miatti hitel meg a strasbourgi bíróság...ha ez kell a hülye szlovákoknak, akkor megkapják! Akkorákat fogok nevetni, hogy áthallatszik majd Pozsonyba! :)
télleg csak érdeklődők szlovákiában nincs kettős állampolgárság? cseheknek se? lengyeleknek se?
Úgy tudom hogy van, és hasonló mint amit most elfogadtunk.
Ezzel kapcsolatban lenne is egy ötletem:
Némi sajtófelhajtással jelentkezni kellene néhány magyar állampolgárságú, ámde szlovák állampolgárság megszerzésére jogosult embernek a szlovák nagykövetségen jogos jussáért, a szlovák állampolgárságért. Jelezhetnék hogy a két ország testvéri összefogását hivatottak ezzel a lépéssel elősegíteni, és felmenőik szlovákok és magyarok mint oly sok embernek a Kárpát-medencében.

Ezek után várni kellene Ficó-ék reakcióját. :)
Biztos provokációnak gondolnák.

Megjegyzem egyik nagyapám nekem is az volt, bár akkor még Magyar Királyság volt amikor Érsekújváron megszületett. Persze sajnos a nemzetiségéről papírunk nincsen.
@II.Briandrew: Jóhát csak viccöltem,még 5-6 bátor szloták legény nekiindulna félelmében, 50 kilós, magyarul megszólalni merészelő lányokat verni...
A politikusok mind hülyék, ekkora balhét is csak ők tudnak kreálni... :)
Vegyék el a szlovák állampolgárságukat, rendben. Akiktől meg elvették, nyilvánítsák magyarország területévé telkeiket-lakásaikat, adózzanak haza.
@Blás Sailor von Wolfhausery: Dehogy grippenezünk, dehogy tankozunk. Az csak a buta tótoknak való. Nekünk elég beülni az autóinkba és szépen átgurulni s kiszállni. Elvégre otthon vagyunk...
mellesleg benes-autót meg kiákat nem veszünk
Már reggel, a szlovák parlamenti ülés fejleményeinek olvasása közben is felmerült bennem egy kérdés: Jan és Robert MIT SZÍVNAK?? Mert szemmel láthatólag nagyon jó szer. Én is kérek! Zökkenőmentesen átsegítene a nehezebb napokon.

Nagyapát, dédnagymamát Érsekújvár mellől telepítették át. Jelentkezhetnék tán én is szlovák állampolgárságra? Shade, ilyen emberekkel nem kívánok közösködni.
@neccharisnyás útonálló: Földi jelentkezz szlováknak. Te nemzetbiztonsági kockázat. :)
Kiváncsi vagyok mi lesz a sok ezer kettős állapolgárral innentől??
Vagy csak a Magyart szivatják?
Slota frakciójában is ül több kettős állampolgár.....
Ha mindenki magyar állampolgár lesz odafent, akkor nyilván semmi akadály nem lesz annak, hogy ide jöjjenek katonságkodni, kiképezzük őket, aztán mehetnek haza lakni. Milyen arcot vágna már a slota, ha ott lenne minden városban párezer tartalékos magyar katona :D
Az írás szerzőjének és a főszerkesztőnek üzenem, hogy "akos147 2010.05.26. 16:15:30
1st. Buzi szlovák vezetés, meg kellene már szüntetni a korcs államukat!" (Ha, értitek, mire célzok?
@Titus Pullo Urbino:
Teljesen igazad van kedves Gábor. Kutyabajunk a derék "Tót atyafiakkal" (Mikszáth) Őseim századokon át a Felvidéken éltek Trianonig. Nagyapám kastélyban nőtt fel, de szlovák parasztgyerekekkel játszott és tökéletesen megtanult szlovákul. Ő azt a területet mindig Slovenskonak nevezte, holott semmi szlovák vér a családban. Mi magyarok egy népet sose tévesztünk össze elmebeteg, nagyarcú politikusaival. Jedlik Ányos, a dinamo feltalálója pl. szlovák volt és sok elmagyarosodott nemesi család (többek közt Madách Imre is). Ennyit erről.
@Iparos:
Na még egyszer. A szlovákok éppolyan derék nép, mint bárki más. Nem tehetnek a két idiótáról (Fico, Slota) elvégre a magyarok is szavaztak egy Gyurcsány nevűre bohócra anno.... Ez a két barom elsősorban rájuk veszedelmes. Pár nap múlva egész Európa rajtuk röhög, a politikusok meg egyék meg Trianon szarát. Más magyar kormány alakult, tessenek tudomásul venni.
Összességében igen boldog vagyok, hogy Viktor a szomszédos és baráti Lengyelországba látogat először! Nyihahahaha :-))))
Áno, som rád, že Victor v susednej a priateľské návštevy v Poľsku po prvýkrát! :-)
@Blás Sailor von Wolfhausery: A grippeneket már tényleg illő lenne kipróbálni.A magyar külpolitika meg már rájöhetne,hogy a magyar köztársaság elnökét(aki ráadásul a MH főparancsnoka)nem négy bizt.őrrel,hanam négy hadosztály honvéddal kell átküldeni a határon.Akkor talán egy tót közlekedési rendőr nem csinál hülyét belőle.
@Várúr: Na még egyszer: van elég szlovák haverom, Párkányba járok át sörözni, és egyik nagyapám Érsekújvári (valószínűleg) tót. Egyik nagyanyám sváb, másik nagyapám cigány, annak a felesége kutyabőrös kisnemes lány volt. Na szerinted mit gondolok Trianonról. Én is erre a kormányra szavaztam, és pontosan tudom mit jelent december 5.
@s.trigo74:
Na, ez az. Hogy lehet olyat megengedni, hogy egy köztársasági elnököt csak úgy ukmukfukk nemkívánatos személynek titulálva ne engedjenek be egy országba? És még Ficonak áll feljebb. Ő érzi mindig magát megsértve
@Iparos: Én alvósejt vagyok, kérem szépen. Állampolgár leszek, letelepszek, és belülről bomlasztok (szavazással, ellenkampánnyal, illetve a NEM BESZÉLEM EZT A NYELVET! mondat rikoltozásával kora este a község főterén)

Pont tegnap kaptam levelet a postán, hogy kérvényezhetem a kisebbségi szavazói névlistára való felvételemet az őszi önkorm. választásokra. Csak húzzam be, melyik kisebbség vagyok. Eddig nem volt ilyen. Ezek tudnak valamit. Csak tudnák egy picit pontosabban. Mertha én tótnak akarom vallani magam (vagy ne adj isten, tirpáknak) juszt se fogom bejelölni a szlovákot! Mindenesetre elgondolkodtató. Lehet, tényleg figyel az NBH?
Máskülönben a szlovák nyelvtörvény is tisztán magyardiszkrimináció, ugyanis a médiában egyre több az angolból szlovákosítás nélkül átvett szó. Például a Markíza televízióban a "Let's dance" című műsor, ami senkinek sem tűnik fel, hogy nem szlovákul van. Sőt, a képernyő sarkába képesek kiírni, hogy LIVE. Ez is egy nagy szlovák szó.
Egy szó, mint száz: nincs szókincsük. Nemcsak területet "loptak" nyelvet is. Ez megy nekik. Példának okáért nincs szlovák megfelelő a következő szavakra: billboard, summit.

De magyarul meg ne szólaljon az emberfia, mert halálnak halálával lakol!
@Várúr: úgy úgy. Ott a pont, igazad van. És köszönöm a megerősítést, talán ha egyszer lecsillapodnak a kedélyek, kiderül, hogy csak pár barom szítja a gyűlölködést és a kettő nép békében akar élni egymás mellett, csakúgy, mint ezer év alatt.
@gabor.doczi: A Terminator2 is csak büszke tótországban lett Eletromodulátor dva.naná
Sok szlovák ismerősöm (is) van, abszolút normális emberek (ja, és semmi bajuk a kettős állampolgársággal). És amíg EU van, és a gazdasági marhaságok is rendeződnek kicsit, és simán el tudok menni meglátogatni a barátaimat -- mindegy milyen nyelven beszélnek és milyen nemzetiségűek --, és pl. kirándulni vagy akár síelni Ótátrafüredre is úgy mehetek, akár a Balatonra, akkor a Felvidék jó helyen van ott, ahol van, és miért ne legyen saját állama a szlovákoknak.
Fico és a többi "túldimenzionált" politikus meg le van sz@rva. A címet meg írjátok már át, hogy az is a politikusoknak szóljon, ne csak a tartalom.
Megmondom en miert orjong a Fico, es meglep, hogy erre meg senki nem jott ra. A romanokkal, ukranokal, szerbekkel ellentetben Szlovakia egesze a tortenelmi Magyarorszag reszet kepezte. Tehat gyakorlatilag (szinte) minden szlovak allampolgarnak van magyar allampolgarsagu felmenoje, igy kis magyartudassal elmeletben minden szlovak allampolgar felveheti a magyart is. Na szerintem ez csapta ki a biztositekot. (Bocs az ekezetek hianyaert.)
süti beállítások módosítása