Simornak nem szakad le a pofája - Kontraszt III.

2010.06.24. 15:00 Fent és Lent

Simor András jegybankelnök eképpen volt bátor 2008 őszén:

"Elsődlegesen a szociális kiadásokon kell a kormánynak takarékoskodnia. Be kell fagyasztani a közszolgálati alkalmazottak fizetését, és nem szabad engedni a reálbérek emelkedését. Így elkerülhetetlen, hogy mindenki érezze a megszorításokat."

Simor András jegybankelnök eképpen bátor 2010 nyarán:

"Népszerűnek tűnik, de helytelen és veszélyes a jegybanki függetlenséget sértő, az MNB-re is kiterjeszteni tervezett fizetéskorlátozást a kormány részéről."

És nem szakad le a pofája.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr892102624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A "pofaja leszakad" kifejezes azt jelenti, hogy csodalkozik. (A "leesik az alla" utan szabadon.)

Itt inkabb azt hasznalnam, hogy "Es nem sul le a bor a pofajarol".

Vagy azt, hogy "Es nem bassza senki pofan".

Vagy meg inkabb azt, hogy "Es nem bassza senki tarkon egy szivlapattal."

Bocs; tenyleg nem kotozkodeskeppen, csak hogy stilisztikailag is fasza legyen. Amugy birom a blogot; csak igy tovabb!
Most valaki magyarázza már el nekem, hogy miért helytelen, de legfőképpen miért veszélyes? Miért tartja azt veszélyesnek a jegybankelnök, hogy a 8(?)milliós fizetését mondjuk lefelezzék? Nincs benne annyi szolidaritás, hogy lemondjon egy olyan havi fizetésről, ami a többségnek 4 éves bére, de inkább még több... Nekem alapvetően szimpatikus Simor, de azért ez érthetetlen...
@alessandro fabbro: Állítólag egy részét így is jótékonysági célra fordította eddig is. Tehát azt akarja, hogy a kormány ne tudja ezzel politikailag büntetni vagy - ami most nem áll fönn, de potenciálisan létező - egy esetleges emeléssel jutalmazni. Nem hiszem, hogy arról van az esetében szó, hogy annyira ragaszkodik a fizetéséhez. A havi kamatjai többet termelnek ki valószínűleg.
@ivrilider: Igen-igen. Így átgondolva igazad lehet. Valószínűleg ez neki egy presztiszkérdés és a pozíciójának a függetlenségét, sérthetetlenségét védené. De az biztos, hogy nem ebből keresi a legtöbbet.
Viktorék ha elegánsak akartak volna lenni, ámde szétalázni Simort, akkor azt mondták volna: "A jegybank mindenkori elnökének fizetését úgy határozzuk meg, hogy nem haladhatja meg az amerikai jegybank (FED) elnökének a bérezését."

Ugyanis amíg Simor 7,4 milliót keres bruttóban, amerikai kollégája 2,4 milliót.
@baum: Az amerikai jegybank szerepét betöltő FED. :)
süti beállítások módosítása