Jobbikos láger - közrendvédelmi telep

2010.09.02. 08:00 baum

2010-ben egy törvényesen a parlamentbe jutott párt - amely tegyük hozzá Magyarország harmadik legnagyobb politikai ereje -, na, ők sajtótájékoztatót tartottak, ahol a párt EP-képviselője azt az ötletet vetette fel, hogy hozzanak létre közrendvédelmi telepeket. Ez egy olyan kettős kordonnal, és rendőri (vagy csendőri) erők által bezárt tábor lenne, ahol cigány családok éldegélnének. A tábor lakói olyan bűnözők családjai lennének, akik terrorizálják a szomszédságukat, vagy szűkebb pátriájukat. A lakók kiválasztásához egyszerű megoldásnak gondolják a rendőrségi jegyzőkönyvet, ha megvan, lehet a családot szállítani a lágerbe. A zárt telepet este 10 óra után regisztrálva el lehetne hagyni a táborlakóknak. Ez utolsó opció valószínű annak szól, hogy nehogy azt higyje bárki, hogy ez egy koncentrációs tábor lesz.

Szegedi Csanád volt az agytröszt, aki néhány héttel ezelőtt már fellebbentette az ötletet, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ez egyéni akció volt-e, esetleg föltolult benne a cigánygyűlölet hirtelen, avagy a Jobbik hivatalos kommunikációjának a részét tárta a közvélemény felé. Úgy tűnik akárhogy is volt, a Jobbik beállt Szegedi mögé. A sajtótájékoztatón maga a pártelnök Vona Gábor biztosította az ügy melletti elkötelezettségét.

Számoljunk húszig, aztán mondjuk: a büdös picsába!

Tudjuk, hogy Viktorék határozottan kifogták a Jobbik vitorlájából a szelet azzal, hogy a kormányalakítás után egyből demonstratív lépéseket tettek a kettős állampolgársággal, a Trianon-emléknappal. Tudatosan szűkítették a szélsőséges párt mozgásterét. Elérve azt, hogy akikben tényleg valós érzések voltak a történelmi igazságtalanságok megszüntetésével kapcsolatban, azokat ne a Jobbik kebelezze be. Egy szegmens maradt, az pedig az idegenek elleni gyűlöletkeltés. Erre ugrott rá most a vezérkar teljes mellszélességgel.

Nem is az a kérdés, hogy maga a felvetés is émelyítő hányingert okoz a jobb érzésű embereknél, hanem, hogy ilyenkor egy jogállam felelős vezetőinek, közvéleményének mi a követendő magatartás. Az elhatárolódást hagyjuk meg a bukott szociknak, annak annyi ereje van, mint a nyílt levél intézményének. Bullshit. Hanem igenis jogi lépéseket kell tenni, és ellehetetleníteni ezt a politikai formációt. Szerencsére Viktor ügyes ebben. Szóval, megijedni nem kell, felháborodni kötelesség.

És arról még nem is esett szó, hogy azok a valós félelmek és terrorban élés, amit egyes vidékeken napi szinten tapasztalnak emberek, azt hogyan lehetne megoldani. Na, az lesz igazán szép és nemes feladat, nem ilyen barmokat a partvonalon kívülre tenni. El kell kezdeni gondolkodni a kulturált megoldáson. Ébresztő!
 

UPDATE:

Sok félrevezetett jobbikos kommentelő tudni véli, hogy Nyugat-Európában ez egy elfogadott, bevett, progresszív megoldás, amit a Jobbik csak importálni akar magyarföldre. Ez úton szeretnénk felvilágosítani lelkes européer olvasóinkat, hogy sem Olaszországban, sem Franciaországban nincsenek efféle lágerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr322264879

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olcsó 2010.09.08. 02:44:21

A Nemzet Szociopatáinak Nagyjai végre hallatják hangjukat. Akadnak, akik „kettős kordonnal” védenék a bűnöző romáktól a rendes, dolgos magyar népet (vajon a bűnöző sváboktól, kunoktól és avaroktól miért nem?), meg esetleg némi szögesdróttal...

Trackback: Íme egy magyar parlamenti párt választási propagandája 2010.09.02. 14:57:21

A Jobbik előrántotta a nyulat a kalapól. Ismét.Egyszer már bejött. Azokban a térségekben, ahol a cigány lakosság létszáma viszonylag magas, és a munkanélküliség által generált szegénység az egekig ér a Jobbik ismét előrántja a "cigány-kérdést"...

Trackback: Bocsesz, de kéne a Ferenc József-föld is... 2010.09.02. 14:12:46

"Bármi történjék is, mindig van egy okos, aki előrukkol, hogy ő megmondta előre." A kristálygömb működött (Lázár kapcsán elmélkedtem a jövendőről), csak hamarébb és masszívabban b*szott be a ménkű: a Jobbik nem maszatolt tovább, hát bel...

Trackback: Riport a közrendvédelmi telepről 2010.09.02. 13:31:52

A Jobbik meglepő választási győzelme után nekilátott megvalósítani a közrendvédelmi telepek létrehozását célzó kampányígéretét. Mai interjúnk vendége Kolompár Sándor, a miskolci közrendvédelmi telep lakója.   KR: Kedves hallgatóink, itt állu...

Trackback: Közrendvédelmi telep a cigánybűnözés ellen – az első Miskolcon (frissítve!) 2010.09.02. 11:59:23

HÍRAKTA. Az internetet figyelve érdekes, hogy teljesen világosan aszerint oszlik meg a támogatók és ellenzők tábora, hogy lakott e valaki cigányok közelében vagy nem. A Jobbik “Közrendvédelmi telepekre” zárná a környezetüket terrorizáló cig...

Trackback: Cigánykérdés - megoldva 2010.09.02. 09:32:37

 Virág Árpád részére   Kedves Árpád!   Már rögtön a levél elején szeretném tudatni veled, hogy életünk és munkásságunk nem volt hiábavaló. Talán még emlékszel a kitelepítésekre és az internáló- valamint kényszermunkatáborokra. Ezek a...

Trackback: A "cigánykérdés" rövid távú megoldása 2010.09.01. 19:20:39

A Jobbik a "cigánykérdés" rövid távú megoldása érdekében úgynevezett közrendvédelmi telepekre zárná a közrendet veszélyeztető egyéneket, továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre. Szegedi Csanád, a párt E...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Anti Anyag: A gond hogy CSAK a cigánybűnözöket akarja ilyen táborba.
A társadalom számára épp úgy veszélyes a kinai és magyar bünözö is mint a cigány.
@kamuszutra: Sajnos ezt a kérdést olyan emberek sosem fogják megérteni, akiknek az a legnagyobb problémájuk, hogy miért nem 10 cm-el arrébb van felfestve a kerékpársáv...
Miért zavar ennyire a Jobbik ötlete kedves posztíró?
Aki nem terrorizálja a szomszédait és képes betartani az együttélés normáit, az úgysem kerülne a telepre. Vagy tán te is ebből a körből kerülsz ki? Mert akkor érthető a felháborodásod, persze elítélendő.
@Gábor a Jobbszélső: ezer éve még fél Európa emlegette ükapádat, mint aki ellpota az egész termést, megerőszakolta az asszonyokat, és a magyarok nyilaitól ments meg minket- mondták. És ükapádnak vagy neked lett valami bajod ettől? Engem halottként kurvára nem fog érdelni, hogy mit gondolnak rólam az élők.
A táborok létrehozása valóban nem megoldás, ennek oka pedig az, hogy egy ilyen rendszer vagy visszaélésekre adna lehetőséget (és hazánkban ezek tömeges visszaélést jelent), vagy pedig szabályozási okokból működésképtelen lenne (hiszen a visszaélések lehetőségének csökkentése olyan adminisztrációs és jogi útvesztőt eredményezne, amelyben a rendszer válna a gyakorlatban használhatatlanná). Azt sem szabad elfelejteni, hogy (függetlenül a szimpátiától) jelenleg nemzetközi kötelezettségeknek kell megfelelni (pl. EU), amelyekkel ez aligha jogharmonikus megoldás, a kötelezettségeket pedig azért vállalja egy nemzet, hogy - legalábbis a vonatkozó szerződések kétoldalú felbontásáig - be is tartsa azokat (ez egy triviális tény, egyébként ez indokolja azt is, miért nem tekinthető háborús bűnösnek a nyilas kormány amiatt, mert tartotta magát a korábbi kormányok ill. törvényhozások által ratifikált nemzetközi szerződésekhez a világháborúra vonatkozóan, azaz nem fordult szembe a szövetségeseivel).

A közbűntények kezelésére nyilvánvalóan megoldást kell találni, különösen az ún. kisbűntényesek (más olvasatban: megélhetési bűnelkövetők) esetében, mert ezek, a megtévesztő elnevezés ellenére az összes bűnelkövetési forma közül a legerőteljesebben, legnagyobb gyakorisággal, legnagyobb számban és közvetlenül okoznak mind nagyobb károkat a lakosságnak. Ez egy olyan feladatkör, amelyet jelenleg sem rendőrség, sem valamely szakhatóság (pl. jegyző) nem képes ellátni, erre vonatkozóan merült fel a csendőrség felállításának ötlete, de nevezhetjük bármilyen néven, kaphat bármilyen egyenruhát, a cél és az elvárás ugyanaz. Persze meg lehetne ezt oldani akár a rendőrség kötelékében belül is, csak éppen nem kerül megoldásra immáron 20 éve, úgyhogy most már külön szervezetben kell gondolkodni, nem elmélkedni arról, hogy mit is kéne máshogy csinálni a rendőrséggel - erről ugyanis a gyakorlat bizonyította, hogy semmit.

("Megsemmisítő" Terrorelhárító Központ felállításánál ez lényegesen fontosabb és megalapozottabb feladat lenne - a megsemmisítő szót az EU alkalmazza egyébként.)

Az integráció nem megvalósíthatatlan feladat, viszont - mivel az integrációt egyértelműen nemzetiségekre, jelesen a cigányságra használják PC oldalon is, így én is a cigányságra értem a következőkben - egy kulturálisan és szociálisan (nem anyagiakban, hanem társadalmi felépítés alapján) a többi, hazánkban (és az EU-ban) élő nemzetiségtől teljesen eltérő nációról van szó, ez korántsem könnyű. Az integráció nem lehet erőszakos egyik fél rovására sem. A többi nemzetiség közötti kulturális és szociális különbségek mértéke meg sem közelíti a cigányságét, éppen ezért azon nemzetiségek esetleges konfliktusaiban nem jelentkeznek természetes önvédelmi reflexek (szegregáció). A cigánysággal szemben azonban egyre inkább (és minden országban, ahol nemzetiségként jelenik meg), ennek oka azonban nem az előítélet, hanem a tapasztalat, és az említett példanélküli távolság.

Azzal, hogy elfogadjuk, hogy az erőszakos integráció szélsőséges álláspont (azaz sem a cigányságot nem kényszeríthetjük integrációra a magyarsággal, sem a magyarságot a cigánysággal), egyúttal el kell fogadnunk a szegregációt, mint természetes önvédelmi reakciót, azaz azzal szemben sem léphetünk fel erőszakkal.

A kérdés az, hogy amennyiben az adott nemzetiség (vagy annak egy része) integrálására nincs mód, mert sem az, sem más érintett náció nem akar vagy tud olyan kompromisszumokat felvállalni, amelyek ezt lehetővé teszik, mi a teendő. Az USA-ban ezt a problémát a rezervátumokkal oldották fel, ahol mintegy önként választott módon, független és saját kulturális, gazdasági, társadalmi közegben él az adott nemzetiség (vagy annak tagja), amellyel az integráció nem jött létre. A rezervátumon belül önálló gazdálkodás, rendtartás és irányítás van (nincs adókötelezettség az anyaállam felé, de viszont kötelezettségek sincsenek), az adottságok és lehetőségek egyenlőek az anyaállaméval, de a konfliktus-források megszűntek. A rezervátumon kívül élők tehát az integrációt vállalják, az azzal járó összes joggal és kötelezettséggel, míg a rezervátum lakói a szegregációt, annak előnyeivel és esetleges hátrányaival.
@kamuszutra: ki is baszták őket az országukból. Követendő példa.
A problémás cigányok (és magyarok) olyanok mint az 5 éves gyerek: neveletlenek. És felnőttben ez még rosszabb. Továbbá nekik ez így jó, ők nem is akarnak ezen változtatni, jól érzik magukat. Hogy ez másokat zavar? Mintha egy forgalommal szemben menő autó miatt azt várnánk el hogy a többi forduljon meg.
@newtehen: nem akarom megérteni, hiszen azok, akik lágerekbe zárnák a cigókat, azok sem akarják megérteni az ő helyzetüket. A magyarok hagyták, hogy idáig csússzanak a cigányok. Önző módon csak magukkal voltunk elfoglalva az elmúlt jópár évben, mondjuk a magyar soha nem volt az a fajta, aki különösebben törődött volna az országában élő más népekkel, inkább csak elnyomni szerette őket, vagy ha alkalom volt rá, akkor elküldeni őket a haláltáborba, és beköltözni a lakásukba. Kényelmes elhajtani a cigányt amikor munkát keres, és azt hazudni, hogy betelt az állás (sok ilyen rejtett kamerás felvételt láttam), aztán meg amikor elmegy lopni, rabolni, és teljesen lecsúszik szociálisan, akkor mutogatni rá, hogy ő a mi problémánk, és zárjuk lágerbe a családjával együtt. Úgyhogy buta magyarok, egyeték meg amit főztetek magatoknak!
"És arról még nem is esett szó, hogy azok a valós félelmek és terrorban élés, amit egyes vidékeken napi szinten tapasztalnak emberek, azt hogyan lehetne megoldani. Na, az lesz igazán szép és nemes feladat,"

khmm, erről szól az egész jobbik-akció. Nekem mindegy hogy, de oldják meg a közbiztonságot (hol is van a viktori két hét??), mert este nem merek kimenni az utcára, igen, sajnos a cigányok miatt.
Köszönöm.
@newtehen: kerekítettem 1000-re az 1100-t, de ha nem tudod, hogy milyen rablóhadjáratokra gondoltam, akkor felállhatsz, ötös.
Kedves kamuszutra! Tudok Neked olyan példát hozni, amitől remélem, hogy padlót fogsz. Nálunk itt Sz-Sz-B megyében a romák között elterjedt egy módszer, hogy hogyan lehet hatékonyan szellemi fogyatékos gyereket "gyártani". A purgyét hazaviszik a kórházból, majd egy-két hét múlva műanyag zacskót húznak a fejükre és egy bizonyos idő elteltével eltávolítják azt, miután az a kis ártatlan már súlyos oxigénhiányos állapotba kerül. Van olyan család, ahol 8 gyerekből 6 oxigénhiány miatt lett szellemi fogyatékos. Kicsit furcsa véletlen. Természetesen így a család havi 1 millánál!!! többet markol fel. Bizonyítékot akarsz erre? Azt nem prezentál senki. És miért nem? Az orvos/szociális munkás számára világos, hogy mi történt, de nem feszegeti a témát azért, mert vagy fél, hogy agyonverik, vagy a hozzád hasonlóak nácinak/rasszistának bélyegzik és esetleg elveszíti az állását. És itt nem arról van szó, hogy nem-cigányokat bántanak, hanem arról, hogy a saját gyereküket/vérüket teszik tönkre a pénz miatt. Szerintem az a kis ártatlan gyermek végképp nem tehet semmiről. Szóval tegyél különbséget az ilyen alja cigányok között és a normális (mondjuk zenész vagy kereskedő) cigányok között. Ők is ezt teszik. Egy kulturált zenész cigány egyszerűen dögvájónak hívja az ilyen kannibálokat. És mi lenne a megoldás? Mondjuk, lehetne Izrael példáját követni. A zsidók igény tartottak egy saját országra, meg is kapták és a konfliktusokat leszámítva egy nagyon jól működő országot „üzemeltetnek”. Adjunk a romáknak is egy országot, ahová nem kitoloncolni kell őket, hanem mindenki szabad akaratából mehetne. Lenne saját pénzük, parlamentjük stb. Szerinted a dolgos, tisztességes romákon kívül ki költözne oda? Elárulom Neked, hogy senki, hiszen ott magukat kellene eltartaniuk, dolgozniuk kellene meg társadalmi normákat kialakítaniuk. Hidd el nekem csak azután mennének, ha már az odatelepült, normális gondolkodású és életfelfogású cigányok felépítettek egy virágzó országot.
Én már régóta úgy gondolom, hogy ez a fajta teljes elkülönítés az egyetlen (humánus) megoldás erre a hirtelen létrejött, nagy horderejű, és máshogy nem kezelhető problémára. Abszolút támogatni kéne a dolgot.
Hiába, azok a régi szép idők, amikor engem azért tiltottak ki véglegesen az Index Fórumról, mert azt merészeltem leírni, hogy van olyan cigány, aki lop.

Hogy szakadjon le annak a moderátornak a keze is...
@Cheque Republic: ilyen példát lehetne hozni a magyarok köréből is, biztosan te is hallottál arról, hogy a magyarok körében pedig az terjedt el, hogy megölik a férjüket/feleségüket a biztosítási összegért. Szerintem tegyünk különbséget az ilyen magyarok, és a normális magyarok között.
Szerintem meg rettegjünk együtt, nehogy valami élhetőbbet teremtsünk...
@manager2008: barátom, a legtöbb új házat így építik!vajon miért?
@kamuszutra: egyetértek. a magyaroké az állam, a pénz, az infrastruktúra, a közoktatás, a rendőrség, a gazdaság, minden, és mégis a cigányok tehetnek róla hogy nem tudják magukat kihúzni a nyomorból meg a nyomorbűnözésből.

na majd a gettó, az remek megoldás lesz, csupa civilizált, diplomás európai gyerek fog onnan kikerülni.
Meghűjített titeket a média. Nézzetek magatok a problémák mélyére! Egy kis kutatás, és lesz hiteles véleményetek az igénytelen, értelmetlen visszhangok helyett. Ha a borsodi cigányhelyzetről alakítasz ki véleményt, akkor ne a Bors legyen a forrásod apám, hanem vegyél egy buszjegyet, és irány a helyszín. minden más hazugság.
Sziasztok!
Én nem értem az itt hozzászólókat.
Nem járt senki történelemórára? Senki nem hallotta még hogyan kezdte működés a náci párt?!?!?
Könyörgöm...
Szálljunk már magunkba!
Én sem szeretem a cigányokat, volt jó pár gondom nekem is velük (lopás, garázdaság, zaklatás, nem sorolom) de attól még nem lágerezés a megoldás!
Attól még van cigány barátom aki napi 14-16órát dolgozik, tisztességes adófizető (jobban utálja a saját vérét mint a itt hozzászólók).
Ma a cigány bűnözőt teszik táborba, később a másképp gondolkodókat, majd a nekik ellentmondókra kerül sor, aztán majd a magatehetetlen embert eutanáziával (mert sokba kerül az ápolás), és végül a genetikai változtatással létrehozzuk az az "übermagyart"?!
Kérek minden normálisan gondolkodó embert, gondolja végig milyen rettentő káros következménye lehet egy ilyen politikai irányzatnak, gondolkodásnak.
Nagyon jó példák vannak erre, és nem is kell visszamenni a múlt század '30-'40 éveibe. Elég ha a déli szomszédainknál történtekre gondolunk (szerb-horvát-bosnyák ellentét). Mi hatást lehet elérni ezzel a fajta politikával?!
Olyan törvények kellenek, amit be lehet tartatni.
Olyan oktatás kell amiben, ha kell, megtanítja késsel villával enni, ha kell külön iskola.
Ha kell az első rossz szülő viselkedésre elveszi a gyereket és NORMÁLIS nevelőotthonba teszi, ahol az alapvető viselkedésre tanítanak.
Ha valaki (és mindegy a rassz) nem tartja be a közösség írott szabályait fel lehessen lépni ellene.
Nem liberális maszlag kell, hanem a tisztes póóógár tudjunk kihez fordulni.
@kamuszutra: Te nagyon, de nagyon tájékozatlan vagy, olvass egy kicsit utána a dolgoknak mielőtt ilyen csacskaságokat írkálsz.

Csak úgy hallkan megjegyzem, hogy amikor a azt írod, hogy a 'magyarok' mindig csak elnyomták a más népeket, akkor tulajdonképpen egy erősen rasszista álláspontot vallasz magadénak.

Persze mondjuk hamar felmerül az emberben a kérdés, hogy ha a cigányok a szemét magyarok miatt olyanok amilyenek, akkor mi a gond Franciaországban, Finnországban és mondjuk Romániában? Hogy is van ez?
Nincs ezzel semmi baj. Mindegy, hogy hogy hívunk egy büntetőintézményt.

Nyilván a Jobbik is úgy gondolja, hogy a telepre a szokásos rendőrségi és bírósági eljárás után, ítélettel kerülnének a kuncsaftok.

Ja, vagy mégsem?

Menjetek a picsába, ostoba, rasszista faszok, szégyellem, hogy egy országban élek veletek.
@kamuszutra: Az az érzésem, hogy te annyira fajvédő vagy, hogy már a sorok között sem tudsz olvasni és ráadásul saját magaddal is ellentmondásba keveredsz. Azt írod, hogy "magyarok". Elárulok Neked egy titkot: az itt élő cigányok is magyarok. Természetesen vannak bűnöző nem-cigányok is és az ő tetteik is szintén elítélendőek. Én nem vagyok egy Jobbik-szimpatizáns, de nekem is az jött le ebből a javaslatból, hogy ők a beilleszkedni képtelen kiccaládokra pályáznak és nem az itt élő sváb/örmény/kínai kisebbségre és nem is Mága Zoltánra, Bangó Margitra. Rengeteg romát ismerek, hiszen itt Szatmárban rengeteg van belőlük, sőt nagyon sok zenész cigány ismerősöm is van, akik bejárták a világot. Cigányvállalkozó (és itt a vállalkozó nem pejoratív értelmű) elvből nem vesz fel cigányokat dolgozni, mert tudja, hogy milyenek. Fiatalkoromban, ha a kannibálok megpróbáltak kirabolni (ez sajnos többször előfordult), akkor úgy pofánbasztam a vezéregyéniséget, hogy a többiek jól bekussoltak és elhúztak a picsába; igaz nem most voltam fiatal, akkor még szamuráj kardot csak a karate filmekben láttak. Visszatérve a "magyarozásra", úgy veszem észre, hogy egy kis látens rasszizmus azért munkálkodik benned; ha tényleg igazi "fajvédő" lennél, akkor nem beszélnél magyarokról és cigányokról, de szerintem Te ezt csak divatból csinálod. Pont.
Adott egy általános iskola. Az iskolának két tagiskolája van: "A" és "B".

Mindkét tagiskolában ugyanazok tanítanak (azaz a tanári kar közös), a tanári fizetések az átlagnak megfelelően havi bruttó 120 és 150 ezer Forint közé esnek, a tanárok 50 %-nak meg-megújított szerződéssel minden év szeptemberétől a következő év júniusáig tart a munkaviszonya (azaz 2 nyári hónapra nincs jövedelme).

Mindkét tagiskolában az osztály létszám átlagosan 18 fő, évfolyamonként 2-2 osztállyal.

"A" tagiskola egy modern, jól felszerelt, részben új építésű intézmény, vetítők, számítógépek, tanári laptopok, sportszerek, stb. segítik a munkát.

"B" tagiskola régi épület, az elmúlt 35 évben komolyabb beruházás nem, csak tisztasági felújítások voltak, a tanszerek jórésze idejét múlt.

"A" tagiskolában a tanulók 40 %-a folytatja középiskolában a tanulmányait, 25 %-a az általános iskolát sem fejezi be.

"B" tagiskolában a tanulók 90 %-a folytatja középiskolában a tanulmányait, 5 % nem fejezi be az iskolát.

"A" tagiskolában az osztályokban 18 tanulóból átlagosan 15 cigány, 1 magyar, 1 sváb és 1 zsidó nemzetiségű.

"B" tagiskolában az osztályokban 18 tanulóból 11 magyar, 3 cigány, 3 sváb, és 1 zsidó nemzetiségű.

Ön melyik tagiskolába íratná iskolaköteles 7 éves kislányát?
A cigánybűnözők táborba zárásával az emberek 90%-a egyetért. Ha Amerikában, meg Olaszországban lehet ilyet, akkor nálunk is.

Csak hasznunkra válna.
A cigányok nem akarják janicsárképzőbe adni gyerekeiket
Gyurcsány kijelentései ellen tiltakoznak a roma szervezetek
2006. január 16. 15:30

MNO - Nézõ László
A miniszterelnök egyik korábbi megnyilvánulása miatt tiltakoznak cigány szervezetek – köztük a Lungo Drom –, mivel úgy értékelik, hogy a kormányfő egy konferencián „a felvilágosult abszolutista uralkodók cigányügyi rendelkezéseit felidéző”, a cigányságot sértő kijelentéseket tett.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel

Gyurcsány Ferenc egy korábbi konferencián tartott előadásában kifejtette, „hogy a mintegy 700 000 magyarországi mélyszegénnyel a piacgazdaság szempontjából nem lehet mit kezdeni, le kell mondani arról, hogy őket a munkaerőpiacra visszahozzák”. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, fideszes országgyűlési képviselő szerint a kormányfő legfeljebb közhasznú munkából történő vegetálást szánja a cigányságnak.
A képviselő felháborítónak tartja a miniszterelnök azon javaslatát is, hogy a legszegényebbek esetében „meg kell szakítani a generációs láncot”, azaz a gyermekek nevelését a családok helyett állami intézményekre kell bízni.
„Ez II. József és Mária Terézia cigányellenes intézkedéseit juttatja eszünkbe, akik hasonlóképpen, a gyermekek szülőktől való elszakításával kívánták jobbágy sorba felemelni a cigányokat” – írta közleményében a Lungo Drom elnöke.

Farkas Flórián úgy látja, a „miniszterelnök kerüli a cigány szót, de a leírásából kitűnik, hogy főképpen rájuk utal”.
A Lungo Drom azt követeli, hogy a mindenkori kormány a generációs lánc megszakítása nélkül nyújtson a jelenleginél sokkal több intézményes segítséget a szegény, és főként a legszegényebb családoknak.

Miféle janicsárképzőt akar Gyurcsány?

„Ön valóban azt javasolja, hogy a legszegényebb emberektől vegyék el a gyerekeket? Azért mert ezek az emberek nem jutnak munkához, el kell venni tőlük a gyerekeket? Miféle janicsárképzőt akar Ön megvalósítani?” – kérdezte Soltész Miklós a Parlamentben december közepén a miniszterelnöktől az üggyel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc válaszában elmondta, hogy az elmúlt két évben csökkentek a jövedelmi különbségek. Ahol egy váltás fehérnemű gondot jelent, ott sok családban a bentlakásos kollégium jelenti a megoldást. Mint mondta, ő is így tudta elvégezni a középiskolát.

A debreceni cigányok másképp látják

Bocsánatkérést vár a cigányság Gyurcsány Ferenctől a konferencián elhangzott beszéde miatt – jelentette ki Aba-Horváth István, a debreceni Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) elnöke január első hetében tartott sajtótájékoztatóján.
A cigányok családcentrikusak, éppen ezért érintené őket érzékenyen, ha elvennék tőlük gyermeküket – mondta a CKÖ elnöke. Aba-Horváth állítása szerint Gyurcsány Ferenc előítéletesen fogalmazott, amikor azt mondta, hogy a roma gyerekek családi körben nem, csak bentlakásos intézményben szocializálódnának megfelelően. Véleménye szerint a problémát nem a gyermekek elvételével, hanem azzal lehetne megoldani, ha a kormány munkát adna a nehéz helyzetű roma gyerekek szüleinek. Aba-Horváth István szerint ezt erősíti meg az a felmérés is, amelyet ebben a témában Debrecenben, valamint három környező településen végzett a kisebbségi önkormányzat. A debreceni, hajdúhadházi, hajdúszoboszlói és nyíradonyi cigányok ugyanis teljesen másképp látják a helyzetet, mint Gyurcsány.
„A cigány emberek dolgozni akarnak, kiszámíthatóságot akarnak. Szeretnének a két kezük munkájával méltóságot adni önmaguknak és a családjuknak. Egy cigány ember számára a legmegalázóbb a segély” – mondta a roma vezető, majd felhívta a miniszterelnök figyelmét arra, hogy felelőtlenül, meggondolatlanul ne nyilatkozzon.
(dtv.hu, gondola.hu)
@Pipas: csak tükör vagyok. Ha valaki általánosít, rasszista gondolatokat fogalmaz meg, akkor visszafordítom ellene, és ugyanazt teszem vele, a magyarral, a jobbikossal, mint ő a cigánnyal. Ne feltételezd rólam, hogy ide a valódi - egyébként részigazságokon alapuló, tehát semmit érő - véleményemet írom. Azt otthon a családommal, vagy a barátaimmal fogom megvitatni. Tehát a kép amit rólam kialakítottál eleve hamis, de ez ne akadályozzon meg, hogy te elhidd magadnak e kép igazságtartalmát.
Na kérem.
Tartottam egy gyors közvéleménykutatást a környezetemben,megkérdeztem három általam ismerten fidesz és három balos szavazó kollégát.
A rossz hír az hogy mind a hat helyeselte a táboros megoldást.
Lehet hogy mégsem kéne álszenteskedni?
Amúgy meg hm...
a Jobbikosok a társadalomba beilleszkedni képtelen, agresszív és bűnöző életmódot folytató egyedekről beszéltek.
Az hogy a cigányok ezt egyből magukra vették...
Hát nem tudom..
@Cheque Republic: Igen, azt állítani, hogy a hazánkban élő cigányok is magyarok egy nagyon szép gesztus. Én magam még tovább is mentem, azt gondoltam, hogy nem csak gasztus, hanem ez a színtiszta igazság.

Aztán meghallottam mit kiabált az olaszliszkai esetnél az anya: "Öld meg a magyart, meghalt a gyerek'". Akkor egy kicsit utánanéztem és kiderült számomra, hogy hogyan is hívnak minket a cigányok: "paraszt" vagy "magyar" [1, 2]. Nézd meg, hogy mi a véleménye erről a kérdésről a cigányoknak [3] aztán beszélhetünk róla. ;)

[1] maniakus.freeblog.hu/archives/2008/01/17/level_tolem_nektek_geci_magyarok/
[2] elegvoltmo.wordpress.com/2009/01/31/meg-doglesz-geci-magyar/
[3] www.youtube.com/watch?v=N_TLXU06Sqk
"maga a felvetés is émelyítő hányingert okoz "

Nincs émelyítő hányingerem, bennem van a hiba? Attól biztos volna hányingerem, ha belépnék egy átlagon aluli putriba, amihez képest a telephely felüdülés.
@gonosztojás: kérdezz meg olyanokat, akik nem járnak szavazni, azok között biztosan fogsz találni normális embert. Úgy értem a normálist, hogy akinek van megfelelő érzelmi intelligenciája, tehát bele tudja magát gondolni egy jogerős bírósági elmarasztaló ítélet nélkül lágerbe zárt ember, család helyzetébe.
@kamuszutra: Ja, ha nem a valódi véleményedet írod, akkor ne csodálkozz, hogy félreismernek. Egyébként miért fárasztod magad azzal, hogy a 'nem valódi' véleményedet írkálod a blogokba, fizetnek érte? ;)

Egyébként ez a védekezés, amit itt előadtál gyengébb mint ha azt mondtad volna, hogy 'vicceltem'. Amolyan igazi 'lehet, hogy ott se vótam' típusú védekezés, ha érted mire gondolok.
@kamuszutra: itt büntetett előéletről van szó. hogy csúsztatsz. ezt ingyen vagy pézér? :D
@joszip: az előbb nézegettem egy 70es évekbeli könyvet a romák szoci felemeléséről. a putri, igénytelenség ugyanaz csak nincs parabolaantenna a putrin. mára csak ennyi változott: lopott áram és nagyképernyős tv
érdekes, pont ezen töprengten a "liberális" törpepárt kapcsán: bármilyen törvényes eszközzel eltűntetni őket a semmibe. És lám, megoldották maguk. Azt gondolom, a jobbik is megkapja majd a népítéletet... csak idő kérdése.
@inci-finci: pénzért, a jobbikot nem vagyok hajlandó ingyen lejáratni. Egyébként meg: "A politikus szerint a telepekre egyrészt a "helyi lakosságot terrorizáló", illegális telek- és lakásfoglaló cigány családok kerülhetnek a Miskolc melletti Lyukóvölgyből, amihez a rendőrségnek elég lenne egy jegyzőkönyvet kiállítania a garázdálkodó személyekről." index.hu/belfold/2010/09/01/kozrendvedelmi_telepeket_hozna_letre_a_jobbik/
@Pipas: Igen, tudom, hogy a „gadzsio" szó parasztot jelent. Már egy másik fórumon felvetettem, hogy így degradálják le a nem-cigányokat. Meg is kaptam a tudományos eszmefuttatást, hogy ez azért van, mert a cigány nyelv több mint ötszáz éves és akkor sok volt a paraszt és a romák rájuk használták ezt a szót. Mert a paraszt volt a dolgozó ember és, hogy ez nem pejoratív stb. Már akkor is lenézték azt, aki dolgozik, hisz a gadzsio azt is jelenti, hogy nem ember.
Ui.: Itt nálunk van egy mondás. Ha konfliktusba kerülsz egy kiccaláddal, először a sipítozó vénasszonyt kell leütni.
@Pipas: röhögök a reakciókon, azért csinálom.
@kamuszutra: Hagyta ám Őket,majd mindjárt megmondom ki!Amikor én középiskolába jártam volt cigány osztálytársam (szegények is voltak hozzánk képest pedig mi is csórók voltunk)kitűnőre érettségizett gyógyszerész lett senki nem bántotta, sőt mindenki szerette.Csak akkor még többségben voltak a normális szorgalmas cigányok, most meg többségben vannak a kopasz kigyúrt fuxokkal teleaggatott fekete bmw barmok és a kis gyilkosok rablók-és nem mi hagytuk, hogy így legyen sőt mi fizettük még ezt is.Elég volt!!!!!!!!( függetlenül a lágert nem tartom megoldásnak de milliárdos támogatásokat sem-főleg nem úgy ,hogy mi fizetjük)de egyik általatok normálisnak tartott párt sem adott még megoldást, de arra már volt eszük ,hogy magukat betonozzák be meg nemzeti együttműködés című baromságot akasztgassanak a falra.Hár működjön velük együtt a nagy ember a saját vagyonából van neki épp elég és ne szórja a mi pénzünket marhaságra, mert akkor lehet ,hogy hamarosan neki is azt kiabálják mint az elődjének.Igaz ő nem gumilövedéket fog használtatni abba biztosak lehettek.
"Egy szegmens maradt, az pedig az idegenek elleni gyűlöletkeltés"

Sajnos a cigányok nem idegenek, nagyon is itt vannak. Permanensen, régóta. És még sokáig itt lesznek.
@Cheque Republic: Elveszett a hsz-om. Szóval a cigányok nagy nyelvészek, előbb elmagyarázzák, hogy a 'cigány' szó sértő, aztán elmagyarázzák, hogy a 'paraszt' szó viszont nem az. Pechünk van... ;)

@kamuszutra: Sajátságos humorod van az egyszer biztos. ;)
@inebhedj: Gratulálok a világos és érthető véleményért.
A gond sajnos az, hogy bizonyos csoportok és van ahol csak egyedek, nem külön szeretnének élni valamilyen saját szabályok szerint, hanem kifejezetten élősködnek a másik (jelen esetben magyar, stb.) munkaterületén. Ha elenyésző lenne ez a tevékenység, akkor nem lenne belőle pánik, de a gyors szaporodás miatt könnyen belátható hogy egy bizonyos fokozat elérése után lerombolják a környezetet.
Példa:ha egy diós ültetvényről elvisznek két mázsa diót, azt túléli a vállalkozó, de ha 100 mázsát azt már nehezebben. A költségeit növeli a biztonsági őrség (24 óra) és az is hatástalanná válik ha elég nagy számban támadják az ültetvényt.
Ekkor felhagynak a gazdálkodással, a fákat télen meg kivágják tüzelőnek (értékes, termő diófákat, el lehet képzelni milyen kár).
Megoldás?
@attila1: rakosi meg kadar mit tett rendbe??? lofaszt! moszkva igen meg az eszme epeitese neveben a kolcsonok... de most a fleto altal kituntetett fekete janosok dolgait fizetjuk meg. Agyaljal mar kicsit! Kadar hivta vissza a szovjet tankokat! Akkor hazaarulo volt esetleg? Naná! Nah... szerinted?
@kamuszutra:
Hát akkor gyorsan el kell ítélni oszt passz.
Mivel deviánsokról beszélünk, nem lesz nehéz.
@kamuszutra:
Ja és a deviánsba beleértem a pitbullal graszáló deviáns -felénk "fehércigánynak" nevezett- autófeltörő, betörő, rabló nemcigányt is.
@gorcsev54: "de egyik általatok normálisnak tartott párt sem adott még megoldást"......MI VAN? Nincs olyan, hogy normális párt (nagy pártokra gondolok, nem a 2farkúra), ezek bűnözők. Nagyon sajnálom, hogy M.o-n még van olyan ember, aki igaz beszédet, valódi megoldásokat vár pártoktól, és ezért szavaz rájuk. Aki tanult politológiát, az eleve tudja, hogy a pártok hazudnak azért, hogy hatalomra kerüljenek, és szerintem ezzel a jobbikos javaslattal sincs ez másként. Nekem szórakoztató ezzel foglalkozni, de azt életemben nem gondolnám, hogy bármilyen megoldást várjak bármilyen párttól, főleg nem a saját életemet tekintve. Ha nekem pl. problémám lenne egy cigány szomszéddal, akkor azt a saját eszközeimmel oldanám meg, nem pedig azt várnám a jobbiktól, hogy csináljon, jobban mondva: pofázzon valami hülyeséget. Őszintén sajnálok mindenkit, aki a politikára komolyan tekint, nem pedig egy néphülyítő parasztvakításra, amit csak kiröhögni lehet.
Miután a maguknak európai bánásmódot követelő kisebbségiek egy nem elhanyagolható része a legkevésbé sem európai módon viselkedik, ezért nem egészen tartom méltányosnak, hogy most bárkinek gondai legyenek a lakókörnyezetét terrorizáló, összeszaró, szétrabló és a közösséget segélyért pumpoló banda elkülönítésével.
Nekem csak egy kérdésem van. Miért van az, hogy a cigányokkal minden országban csak a gond van? Miért van az, hogy mindenütt tanulatlanok, nem dolgoznak, nem illeszkednek be? Miért? Azt a kérdést meg már fel se " merem " tenni, hogy miért bűnöznek mindenütt. Azt a kb. tíz százalékot meg őszintén sajnálom, aki becsülettel dolgozik, de az édeskevés. Ez a népcsoport képtelen beilleszkedni tartósan más társadalmakba. Gondolatban mindenki képzelje el őket egy saját országban, mire lennének képesek?

Ez a láger-dolog marhaság. A törvényeket kell gatyába rázni, de tisztességesen, ne legyen mellébeszélés, nem kell keresni indokot arra, hogy valaki miért ver agyon idős embereket. Életfogytiglan, gyilkosságért halálbüntetés.
@ampelmann:
Hja, de anyádék válogathattak a felvágottakból meg fillérekért építkezhettek amikor pl. a bulgároknál halkonzeerven kívül mást nem kaptál..Akkor ez nem volt baj mi? Kádár egy komcsi trükkmájszter volt az biztos, de lagalább nem az akkori szocországok szintjén élt az ország. A ruszki birodalom elvárásai mellett ez egész érdekes országocska volt.
@manager2008:

Igen ez valóban így van, még akkor sem várható el a károsultól, hogy ő viselje kárt és kockázatot, ha éppenséggel egyébként az nem veszélyeztetné az életben maradását, nemhogy más esetben.

Egy másik fórumon hosszas vita alakult ki annak kapcsán, hogy tótumfaktum kitiltható-e egy nemzetiség egy szórakozóhelyről. Namost (átugorva azt a kérdést, hogy a "Cigányoknak belépni tilos!" tábla valójában nem rasszista megkülönböztetés egy szórakozóhelyen, hanem egy pontatlan jelzős szerkezet: helyesen "cigányul" viselkedő, "cigányul" öltözött, "cigánykodó" embereknek belépni tilos, ahol a "cigányul", "cigánykodó" egy több száz éve meghonosodott pejoratív jelző (lásd még: skót, stb), amely nemzetiségtől függetlenül ír le a köznyelvben egy ellenséges viselkedési formát), ha egy 8 tagú társaságból ketten verték szét a berendezést, és adott esetben elfelejtették névjegyeiket leadni a pultnál, más módszer a nemkívánatos személyek kitiltására, a tulajdonos és a vendégek védelmére nincs.

Mint írtam 3 területet kell egyazon fontossággal kezelni (illetve kialakítani a kezelést): a kisbűntények felszámolása, a (pozitív diszkriminációtól mentes) integráció, és a (rezervált, önkormányzatisággal bíró) szegregáció gyakorlata. Az általad felvetett problémát rövidtávon az első, hosszútávon a második vagy harmadik feladatkör hivatott megoldani.
@gonosztojás: devianciáért nem lehet M.o-n senkit lecsukni. Bűncselekményt kell ehhez elkövetni. Aki viszont bcs-t követ el, azt már ma is el lehet különíteni a társadalomtól, és nem kell hozzá láger. Sőt, még az sem számít, hogy cigány-e, vagy sem.
@gonosztojás: Nem a a Kádárnak volt köszönhető a gulyáskommunizmus[1], hanem az 1956-ban kiontott vérnek, meg a rengeteg munkának, amit maszekba dolgoztak az emberek. Mint az köztudott. Nem kell Kádár Jánost isteníteni, mert nem érdemli meg!

[1] hu.wikipedia.org/wiki/Guly%C3%A1skommunizmus
Ezt a cikket végig sem olvasom, biztosan egy olyan ember írta akinek még nem tépett ki aranyláncot a nyakából egy ***-i romagyerek fényes nappal a főtéren...
@Pipas:
No persze. DE tetszik-nem teszik, a nyugat anno egyedül vele komázott (tehát nem voltak olyan szentimentálisak az 56 utáni megtorló dolgokkal)
Pénzelték,segítetették,paskolták a vállát.Az egyetlen kelet-európai komcsi nacsalnyik akit még a Pápa is fogadott feleségestül, ide járt vadászni és berúgni vele a német CDU (Kerszténydemokraták)atyaistene Franz-Josef Strauß meg sorolhatnám.Hát ezért voltunk jki a legvidámabb barakk a szoctáborban.
Na ezen igazodjon el az ember..
Még tutira nem szedték ki a város határában levő földjéről a krumplit meg a kukoricát amit tavasz óta kapált.. Meg nem költöztek még be a nyaralójába úgy hogy télire feltüzeljék a parkettát meg mindent ami fából van és mozdítható.. Nem vetrék meg a fiát a zsebpénzéért az iskolában..
Meg sem mondom inkább mit érdemelnének...
Tudom a hozzászólásom el fog veszni eme sok között, de akkor is kikívánkozik belőlem:
A héten szlovákiában egy közrendet hosszú évek óta semmibe vevő család összes otthon lévő tagját, gyakorlatilag kivégezte a szomszéd.
A családról már 2005-ben riportfilm készült, amiben bemutatták, hogy hiába jelentik fel és járnak hetente ki a rendőrök hozzájuk, semmilyen olyan bűncselekményt nem követnek el, ami miatt bíróság elé lehetne állítani őket és elítélni.
Mivel a jogrend tehetetlennek bizonyult, ezért egy ember a sok éves tűrés miatt, úgy gondolta jogos, hogy önkezébe vegye a döntést és elkövesse eme szörnyű tettet.
Úgy érzem, ez nem lehet célja senkinek sem, és a közrend rendszeres, tudatos megsértését igenis szankcionálni kell.
Erre a problémára az egyik politikai formáció ad egy megoldási javaslatot és új eszközt adna az igazságszolgáltatás kezébe, ahol a korábban a jogilag nem bűncselekménynek minősülő, de a közrendet rendszeresen megsértőkkel szemben elzárást lehetne alkalmazni.
Nem lenne olyan szigorú, mint a jelenlegi büntetés végrehajtási intézmények, hiszen csak az éjszakát lenne kötelező ott tölteni, de mindenképpen jelzés lenne az elítéltnek, hogy tudja nem helyes az az életvitel amit folytat, és nem utolsó sorban pedig a lakóközösség - ahol a cselekményeit elkövette - még ha csak a nap egy időszakára is, de megszabadul tőle.
Börtöneink telítettek, bírósági ügyek évekig húzódnak, a cselekmény súlya nem is igényli, szerintem magasabb szintű bv. intézményben való elzárást.
Ezért úgy érzem az ötlet megvitatásra és nem elvetésre érdemes.
Nem vagyok szakértő az igazságügyi területen, nem tudom ez vagy valami más-e a jó megoldás, de egyet tudok, nem szeretnék olyan országban élni, ahol az igazságszolgáltatás és rendvédelem hiányában, szomszédok vagy szomszédok egy csoportja szolgáltat i"gazságot".
a jobbikos csürhenyilas bandát zárnám a táborba.
aki a demokrácia ellensége, azzal nem lehet kesztyűs kézzel bánni, mert a végén még a szar húzza le a WC-t, és nekik áll feljebb, az ő gyűlöletbeszédüket kéne nekem megvédeni abban a demokráciában, amit gyűlölnek, mert ha nem, akkor nem vagyok magyar. "bántod a magyarot!"
kedves blogolo...

"esetleg föltolult benne a cigánygyűlölet hirtelen"

ez nem csak ugy hirtelen erzes.
a ciganyt utalni, gyulolni az eleg mely es massziv erzes...
lehet te hirtelen "feltolulo" vagy de a tobbsegunk NEM!!
ez ellen nem tudtok mit tenni!!!

ha ez a csipet-csapat taborban lenne az lenne a legjobb mindenkinek :):)
de nem vagyok rasszista, sokkal liberalisabb vagyok:
- adjunk nekik teljes autonomiat,
- csinaljanak sajat orszagot,
- valasszanak sajat kiralyt vagy amit akarnak..

adjunk nekik az egyik megyet ezzel lehetoseget a sajat allamalapitasra.
elhetnek egyutt a csajaddal a cimborakkal sajat vezerukkel ahogy akarnak.
tamogassuk a kulonbozo egyeb megyekbol az odakoltozni kivanok ciganycsaladok utjat.
valamint a magyarok kikoltozeset a cigany-kiralysagbol.

amint rendezodik a teruleti fuggetlenseguk.. azonnal shengeni hatart felhuzni korejuk :):)
belepes Mo-ra csakis vizummal.

na most kivancsi lennek, hogy boldogulnanak mikor mar csak egymas tudnak meglopni es gyilkolni.

Vege lenne a szep eletnek, nem tudnanak a tarsadalom dolgosabb reszen eloskodni.
:):):)

Ciganyorszagot nekik!!
Ki szavazz ram?
@olajoslajos:
Én sem hallottam róla hogy a jogvédők közül valaha valaki is meghívta volna a védenceket a nyaralójába két hétre...:)))
@gonosztojás: Téged még biztos nem akart seggberakni egy látens homoszexuális szkinhedvezér, hogy így véded ezt az ország szégyene bagázst. Hidd el, ahol nekik jó, ott előbb utóbb senki másnak nem az. Rájuk szavaztál, nem baj, sokan mások is, de most már észre kéne venni, hogy pont azok aminek látszanak, vérszomjas nácik. Még szerencse, hogy nem tűzoltók, amilyen eszesek, valszeg benzinnel oltanának.
Szerintem 2 dolgot kellene csinálni.Elrettenteni, és lehetőséget adni a választásra.Elrettenteni, hogy aki szándékosan előre megfontoltan gyilkol az halálbüntetést kap, aki többszörösen visszaeső, azt munkatáborba viszik kényszermunkára (autópálya,gátak stb), ugyanakkor fellendíteni a mezőgazdaságot a gépgyártást, hogy lehetőségük legyen munkából megélni ne bűnözésből az embereknek.Nem csak cigányoknak.
Rendőrség megkétszerezése + polgárőrség mindenhova.Így meggondolja mindenki h érdemes-e bűnözni v sem.
@gonosztojás: nem kellett őket hívni és nem két hétig maradtak. Törvényesen nem lehetett őket kiüldözni. A szomolyai romákról van szó egyébként. Még a híradóban is benne volt csak már nem emlékszem mikor.
A cikkírónak pedig azt kívánom hogy minden reggel köszönjön neki egy romafemili úgy hogy "jóreggelt szomszéd".
@tibcsi_san: felesleges veluk ennyit torodni...

autonomiat nekik,
sajat orszaggal,
allammal,
vajdaval,
kiralysaggal..
vagy amit akarnak majd megvalasztjak..

mi mar nem ugatnank bele az eletukbe, boldoguljanak ahogy tudnak onalloan, fuggetlenul, sajat erobol...

ezt szeretne minden kisebbsegben levo nepcsoport NEM??

Akkor adjuk meg nekik!!!

hatarokat lezarni,
belepes csak vizummal
csak ideiglenesen vagy tranzit cellal.

ha hatarserto lesz vagy nem megy vissza idoben OROKRE kitiltani MO-rol az EU-bol...

ki szavaz ram?
@Kivancsi: +1

Frankón megnézném az élősködőket, hogy boldogulnának gazdanép nélkül.
@pamut: "nyomorbűnözés"

Szépen eufemizáltad azt, ahogy 50 rasszista cigány meglincsel egy autóvezetőt. Kár hogy a definíciódnak köze nincs a valósághoz.
@Kivancsi: Hát, ha a jobbosoknak is csinálsz egy országot. Egy megye simán lehetne az övék. Kapitányokkal, cseddőrséggel, szkinhedekkel. A Magyar Sziget mintájára. Naagy nemzeti büszkeséget importálnának. Keresnék a belső ellenséget, szigorú szűréssel állapítanák meg egymásról, hogy zsidók, majd láger a lágerben alapon még beljebb zárnák oda a gyanús részüket. Jó lenne, nem a saját országukat égetnék szarrá, csak a saját magukét.

Persze csajozni biztos kijárnának mise után.

Komolyan nem értem azokat, akiknek még ez sem ciki.
@sivatagi n.: akkor mar ketten vagyunk :):)

A celjaink:
- A ciganysag kiemelese az elnyomasbol!
- Onallo autonomia biztositasa az evszazadok alat elnyomott es sanyargatot cigany nemzetnek
- Sajat fuggetlen orszag megalapitasahoz terulet biztositasa!
- A Mo-g mas teruleten az elnyomastol es rasszizmustol senyvedo ciganynep a sajat orszagaba "HAZA" szallitasa!

uff
@darkmirjam: ha megszunik magyarorszagon a ciganykerdes nem lesz jobbik kerdes sem...

Szo a megoldas GIPSY-LAND vagy Ciganyia megalapitasa.
@az igazi Sipi: Jelenleg a romák nálunk nemzetiségi kisebbségi státuszt élveznek, ha jól tudom.
Mi van a svábbűnözéssel, a görögbűnözéssel, a szerbbűnözéssel, a románbűnözéssel, és a szlovákbűnözéssel? A kínait-vietnámit nem kell ragozni, nem kisebbségek, viszont durván bűnöznek. Az elébb felsoroltak ugyanakkor nem létező (azaz nem falkában elkövetett bármilyen) cselekmény.
@groggil:
Minek haboruzni? Hulye vagy?
kulon orszagot e sokat kinzott es szenvedett nepnek...
igazan megerdemlik hogy OTT csak ok, onalloan sajat akaratuk szerint elhessenek.
szaporodhatnak sokasodhatnak gyarapodhatnak ahogy tudnak..
mi mar nem szolunk bele az eletukbe csak hermetikusan lezarjuk a kozos hatarainkat :):)

Eljen CIGANYIA!!!
@Kivancsi: Jobbik lesz. Sajnos. Nem a cigánykérdés miatt, amiatt mert megkeseredett bosszúszomjas, faék egyszerűségű szavazókat mindíg lehet majd találni. Ha már érzik a vérszagot, nagyon könnyű rámutatni bárkire. "Ő a haza ellensége" Cigány, zsidó, liberális, külföldi (beztos jött magyar földet lopni), meleg, hindu, ateista, egyet nem értő. És ami a legszebb, még a legodaadóbb párttag is hirtelen a fasz rossz végén találhatja magát (hazaáruló, provokátor), mert mondjuk csinosabb mint Gábor (ami ugye nem nehéz, elég ha nem süt erőszakos butaság a tekintetünkből).
Ez itt nem megoldás egy problémára, ez itt indulat. Olaj a tűzre.
@X-Citizen: Hogy kezdődött?
Vajon miért volt a viszonylag nyugodt 60-as években az emberek szavajárása, hogy Hitler rossz nemzettel kezdte... Azóta meg saját holokausztot is kreáltak maguknak. Amit nem kérdőjelezek meg, csak épp nemroma, és nemhéber is utazott azokon a vonatokon.
@Kivancsi:
Oszt melyik megyénket adjuk oda erre a célra?? Nem...Mo.-ról még egy négyzetméter nem fog soh többé leválni...soha (igen, trianon miatt "már csak azért sem")...felőlem lehet Cigisztán máshol, más ország területéből kikanyarítva...Mo. területéből nem lesz!!! Az megint csak háborút okozna! Azt ez az ország nem nyelné be.
nem kell nekik adni a segílyt, és kész...ha 10 kölök van, akkor se...akkor aztán szidhatnák a magyar gádzsókat.na bummm.
@groggil: mivel mar most is vannak olyan terultek ahol csak a cigok senyvednek a magyar elyomas alatt...
kezdjuk azzal!!
szabaditsuk fel!!
autonomiat nekik..

szoval nem kell levalniuk mert mar itt vannak...

aztan a sok testveer megtudja hogy ciganykiralysag van epulobe..
maguktol odavandorolnak :):)
@darkmirjam: A faék az te vagy barátom,és valószínűleg te vagy bosszúszomjas, a tűzre meg régóta nem kell olaj!
Emlékeztek, milyen felháborodás volt, amikor Morvai megemlítette, hogy felvehetnének néhány hátrányos helyzetű romagyereket a Lauderbe??? Mindjárt nem volt annyira fontos a roma kisebbség integrálása... :)
''idegenek elleni gyűlöletkeltés'' Miert, a ciganyok idegenek? :) Masreszt szaz Jobbik sem keltene ellenuk annyi gyuloletet, mint amennyit ok sajat maguk ellen. Aki nem csipi a ciganyokat, az joreszt szemelyes tapasztalat alapjan utalja oket. En sem szivlelem oket kolyokkorom ota. Hogy miert? Telibeszelte a fejemet valamelyik part? Nem igazan, mivel akkor meg csak egy part volt, az meg massal beszelte teli az emberek fejet. Valaki a kornyezetembol? Nem. Szemelyes, negativ tapasztalatok alapjan eveken keresztul? Igen. Ennyit a gyuloletkeltesrol.
Nem értem.

Ha a cél az egyenlő bánásmód, akkor minek kell megkülönböztetni az embereket? Miért van szükség ombudsmanra? Ez az intézmény mindig önmagában tenni fog arról, hogy "faji megkülönböztetés" legyen, hiszen létezésével fenntartja azt.

Cigány: felejtsük már el ezt a szót, a romák azért kezdték el magukra használni, mert így hívták őket mások. Nemzeti öntudat hiányában pedig nehéz volt másképp definiálni önnön identitásukat.

Eredetileg a cigány szó jelentése a magyar nyelvben: vándor tolvaj. Ha így akarják magukat hívni egyes emberek, hát hívják így magukat. Ha ezért valaki szintén így hívja őket, akkor viszont ne keltsék a feszültséget!

Van itt valaki, aki ismer régi magyar közmondásokat?

"Olyan igaz, hogy hat cigány is megesküdne rá."

Valamiért ma már nem mondják. Miért?

Szerintem cigányok bőven vannak a "magyarok" közt is, a jobbik szavazótáborának jelentős része ilyenekből épül fel.

Én dolgoztam együtt sötétebb bőrű emberrel, akit valami különös oknál fogva cigánynak definiálnának egyesek, holott az ég világon semmi köze a fosztogató lejmoló kéregető, másokat félelemben tartó embercsoporthoz (lásd még: Sztojka família). Ha ez a nagyon csúnya szóval mondva "koncentrációs tábor" az ilyenek elzárására szolgálna, én magam részéről támogatnám.

Veszprémi vagyok. Nem felejtettem el Marian Cozmát, és a siófoki cigányhorda terrorját. Ezek sajnos nem emberek.

De legyenek mondjuk inkább önfenntartó telepek, ahol kapálgatnak, gyárthatnak rendszámtáblát, vagy akármit. Csak ne a segíjből vegyenek BMW-t!
@GerzSonka: Nem a segilybol vesznek BMW-t. Bodzat szednek.
@kamuszutra: Csak most jöttem vissza, még egyet is értenék,de mondjuk a lányom pont politológiából diplomázott (őszintén megmondom akaratom ellenére-mivel annak idején felvették a közgázra és a jogra is- a politológiát egy semmire való diplomának tartottam -igazam is lett mert nem abban dolgozik)na most az rendben van, hogy a pártok hazudnak stb.de sajnos ők kormányoznak, hozzák a törvényeket ebből következik az embernek muszáj választani és mint hangoztattam a közé a közel 900 ezer barom faék vagy akármi aminek egyesek neveznek tartozom és nem bosszúszomj vagy ellenségkeresés vagy akármi amit itt egyesek szajkóznak hanem azért mert ez az egy választásom volt-és nem fogom elmagyarázni senkinek,majd október után rájönnek ill. ha végre felszáll a szemük elől a köd-bár az is lehet,hogy sokaknak soha nem fog elmúlni a mámor.A saját megoldás nem tudom mi,én egyébként nem cigány fertőzött helyen lakom,de ismerem annyira őket, hogy az egyéni megoldás az tudom hova vezet.Jó esetbe neked nekünk a börtönbe,rossz esetben meg oda ahonnan nem szoktak visszajönni legalább is én még egyel sem
találkoztam.Az is egy nagy marha az itt hozzászólók között aki ilyen dumákat lenget,hogy a Jobbikosok ellenségképet keresnek találtak a gazdasági szarért ami itt van-mikor mindenki tudja ,hogy a szarért a mindenkori hatalom és politika politikusok a hibásak meg persze más is csak ez olyan jól hangzik nekik és szeretik magukat meggyőzni és ezzel minden el van intézve hiszen ők demokraták stb.(mindenkinek a tetszése szerint)na meg persze okos és inteligens emberek.
@kamuszutra: azért az ugye tiszta, hogy a hozzád hasonknál többet a cigányságnak 1 millió gárdista sem árthatna... ennyire elvakultan tagadni a nyilvánvalót, meg a szönyeg alá söpörni a problémát egész egyszerűen nem lehet...
Lehet, hogy a poszt írója még csak az ún. "elit városi cigány" réteggel találkozott, de akkor is illene levenni a liberalista szivárvány szemüveget. Mondom budai lakosként. Az élet iskolájában a tapasztalat a tanár, irány vidék (= nem Budapest... Mert ez már csak így megy nálunk)

Baráti körömben van egy "elit cigány", egyetemre jár, mellette dolgozik, nyelvvizsgát nemrég tolta le angolból és van 1 (azaz EGY) testvére. Nem nyolc. Mintha nem is cigányról írnám, mi? Néha olyan megszólalásai vannak, hogy Adolf H. rögvest mesterévé fogadná, ha még élne. És nem a magyarokkal vagy szlovákokkal vagy bárki mással szemben, hanem ahogy ő mondja a "segélyes cigány csőcselék" itt a baj. Ugyanúgy parázik "cigánybűnözőktől" mint -lassan- mindenki más.
Hogy van az, hogy ezeket a kis szegény drágákat az összes falvédő babusgatja, miközben még a saját, értelmesebb "rokonaik" is frászt kapnak tőlük az utcán?

Láttam én a másik felét is a dolognak, nem vagyok tősgyökeres budai. Napi szinten kapta szét a lopott kocsikat pár raj csávó fényes nappal a házuk előtt, aztán kilakoltatták őket és szétlopták az új környéket mielőtt bevarrták őket a sittre. Arról nem is beszélve, hogy 20 éves korukra már 2-2 gyerekük volt, aztán a "nagymami" sírt a helyi médiának, hogy szegény unokákkal mi lesz, hát az apjuk nélkül nőjenek fel? Hát faszom. Úgy.

Ezt a siránkozást kéne már elengedni a fületek mellett, kedves védőszentek. Érzelmekre játszanak és hazudnak. Ahogy megfordulsz már röhögnek a markukba, hogy beszoptad. Meg közben lenyúlják a brifkód...

Egyéb iránt elolvastam a jobbik javaslatát, és nekem úgy tűnik nem válogatás nélkül menne oda mindenki, csak aki bűnöző. Az meg hadd menjen.

Vona Gábor: "...az elmúlt húsz évben csődöt mondott a cigányság integrációja..."
Az elmúlt 500 évben, barátom. Amúgy nem vagyok jobbikos.

Kicsit hosszú lett, elborult az agyam. Evvan oO
@GerzSonka: osztod itt az észt, aztán butaságokat beszélsz. A cigányokat cigánynak hívjuk, mert magyarul ez ennek a népcsoportnak a neve: a finneket sem úgy mondjuk, hogy suominnen, az angolokat sem mondjuk úgy, hogy the english.

A cigány szó mindig is cigány nép neve volt, soha nem jelentett vándorló tolvajt (bár persze a cigányok vándoroltak és loptak), nem is a magyarok adták nekik ezt a nevet. Az 'athiganos' görög szóból ered, ami többek közt 'törvényen kívülit' jelent[1].

[1] hu.wikipedia.org/wiki/Vita:Rom%C3%A1k#athiganos_-_ne_ferd.C3.ADts.C3.BCk_a_jelent.C3.A9st...
@X-Citizen:
Alapvetően egyet értek veled, de.

"Olyan törvények kellenek, amit be lehet tartatni."
Vannak. Teljesen leszarják.

"Olyan oktatás kell amiben, ha kell, megtanítja késsel villával enni, ha kell külön iskola."
Jó lenne ha ezt otthon meg tudnák tanulni, node ugye a kedves szülők is ilyen iskolára szorulnának a legtöbb esetben.

"Ha kell az első rossz szülő viselkedésre elveszi a gyereket és NORMÁLIS nevelőotthonba teszi, ahol az alapvető viselkedésre tanítanak."
Ezért a falvédők szét is szednének. Elvennéd a gyereket a szüleitől? És különben is ez szegregáció! És az otthon után jön az intézet, aztán a tábor? Úristenezmármajdnemhollókoszt!!! (amúgy szerintem korrekt elgondolás)

"Ha valaki (és mindegy a rassz) nem tartja be a közösség írott szabályait fel lehessen lépni ellene.
Nem liberális maszlag kell, hanem a tisztes póóógár tudjunk kihez fordulni."
Ez így kerek.
Osztjuk itt az észt egymásnak jobbról balról középről meg még az isten sem tudja honnét,a Jobbik egy súlyos problémára keresi a megoldást(rosszul)de itt még egy hozzászólást magamat is beleértve nem olvastam jó megoldást vagy javaslatot.Igaz hogyan lenne mikor a miniszter elnökünknek a legnagyobb gondja ma éppen a magyar foci felemelkedése (ja most Csányi a főnök lehet pumpálni a lopott pénzekből még többet a fociba szeretem a focit sőt próbálkozok is vele még mielőtt valaki megszólna)szóval nagy királyunk bízik a felemelkedésben("Európa legerősebb államai közé fogunk tartozni"-persze 10 milliárdért terrorelhárító csapat csak hol marad az európai bér,árak,élet színvonal gazdaság -neki nekik persze meg van)Na szóval itt nincs is probléma cigány kérdés-hiszen jó a közbiztonság (napi két gyilkosság több ezer rablás igaz nem Felcsúton- a gazdaság szárnyal a franc 224 Ft.az 1 mill. munkahelyből már csak egy hiányzik szóval lehet sorolni a hatalmas munkát amit elvégeztek.Ja kifelejtettem a "gárdisták pofozását" a teljes körű elszámoltatást sorolhatnám még.De lényeg az ,van szuper terrorelhárításunk nemzeti együttműködésünk élete végéig eltartott eddig mély szegénységben élő köztársasági elnökünk még lehetne sorolni,de nincs cigánykérdés meg még egy csomó más.Komolyan mondom tényleg "másképp süt a nap" csak a fene egye meg az évszakok nem akarják tudomásul venni.Biztos nem olvasták a kiáltványt vagy terroristák.
Jávor Benedeknek, az LMP főpolgármester-jelöltjének kb. 1000 cédula kell még. Ha szerinted is szükség van az ókonzervatív, a hagyóista és a szélsőjobboldali jelölt mellett egy zöld alternatívára, ha szerinted is fenntartható fejlődésre van szüksége Budapestnek, add le az ajánlószelvényed délután 3-ig a főbb közlekedési csomópontokon (Deák tér, Moszkva tér, Nyugati tér, Blaha Lujza tér stb.)!
Csak rajtad múlik, hogy lesz-e jó választás október 3-án!
@blz42: Zöld? Mitől zöld az LMP, a fülük miatt? Az Egely sok zöldséget beszél, de attól még nem lesz zöld egy párt?

És milyen ződ? Sötétződ?
@blz42: "...kb. 1000 cédula kell még."

"Tudod, drágám, mindig is kíváncsi voltam, hányszor csaltál meg - így a férj lefekvéskor a bombázó feleségének.
- Hát jó - így a nő -, bevallom. Háromszor.
- Elmesélnéd, édesem?
- Emlékszel, mikor nem kaptunk kölcsönt a házépítéshez? A bankigazgató felajánlotta, hogy...
- Igen, igen. Megértelek. Azért ez szép gesztus volt tőled, drágám, hogy megmentetted a családi fészket. És aztán másodszor?
- Emlékszel, amikor beteg voltál, és nem volt elég pénzünk a műtétre?
Nos, akkor a sebész felajánlotta, hogy...
- Ez az áldozat is csodálatos volt a részedről, drágám! És harmadszor?
- Hááát... Emlékszel, amikor polgármester akartál lenni?
- Igen.
- És akkor hiányzott még ezerkétszáz szavazatod... "
@Kivancsi: Jó, csináljanak országot. De nem az én hazámból! Vegyen nekik egy görög szigetet az EU....
@don07: Szerintem az első épkézláb gondolat.
@ampelmann: "Kárád hívta vissza a szovjet tankokat?"
Naiv vagy egy kicsit, nem kellet azokat hívni, az csak egy duma volt olyanoknak mint Te akik ezt be is vették - a mai napig.
Kedves író! Akkor Olaszországban mik voltak azok? Nyaralótáborok? Egyébként teljesen korrekt dolognak tartom a javaslatot, most persze jó magyar szokás szerint megy a b*zdmegolás és a rettegés, de akkor mi a megoldás? Majd Somáék média fejlesztést tartanak újra a hétesi telepen? Igen is táborokba velük, a gyerekeiket meg bentlakásos iskolákba, hogy legyenek kedvesek integrálódni. Mert az is benne volt a Jobbik javaslatában, de arról elfeledkezett mindenki... Persze ez már holokausaztszegrációnépirtásvészkorszak! Ajvé!
@FaTraktor: Ha jól tudom Olaszországban nem olasz állampolgárokat zártak ilyenekbe, hanem úgy képzelem el, mint amikor a honfitársaink disszidáltak még a rendszerváltás előtt és ilyen helyeken szállásolták el őket. Nem ugyanaz, ráadásul a Berlusconi féle hozzáállást sem tartom követendőnek. Másfelől nem azt mondtam, hogy nem kell keresni a megoldást, mert tényleg szívás napi szinten, amit átélnek kis falvakban emberek, de az semmiképpen nem lehet megoldás, hogy lágerekbe zárunk családokat. Ráadásul teljesen fasisztoid az a hozzáállás, hogy tárgyalás nélkül a rendőrök rámutatnak valakire, aztán megy az egész familia. Ez a legsötétebb időkre emlékeztet. Mi van, ha jön egy új kormány, és pont azt mondja, hogy a 2006. október 23-án résztvett embereknek a családját beteszi a táborba. Ez így gáz. Másfelől egy ilyen tábor sok mindent szolgál, de azt, hogy onnan kitörjenek, és integrálódjanak a többségi társadalomba biztos nem.
„Amikor elvitték a kommunistákat, nem szóltam, mert nem voltam kommunista.
Amikor elvitték a szakszervezetiseket, nem szóltam, mert nem voltam tagja a szakszervezetnek.
Amikor elvitték a zsidókat, nem szóltam, mert nem voltam zsidó.
Amikor értem jöttek, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna.”
Martin Niemöller

Ahogy a szerző is írja:
Felháborodni kötelesség!
@baum: Hagyjuk az állampolgárságot, hiszen ma már - sajnos - nincs nagy eszmei értéke. (És sztójkáék az állampolgárságtól függetlenül cigányok, mondjuk ők is annak vallják magukat) Egyébként nem tárgyalás nélkül menne mutogatás alapján, hanem jegyzőkönyvek alapján. Ja és regisztrálással el lehetne hagyni a telepet, tudtommal a lágereket nem lehetett...
Igen, lézetnek közrendvédelmi telepek Dániában is, csak úgy hívják őket hogy 'open prison' azaz nyitott börtön, és nem csak a többszörösen visszaeső bűnözők kerülnek oda a büntetésük letöltése után, ahogy a Jobbik szeretné, hanem másfajta bűnözők is a dán bírói ítéletek alapján.Ezzel a különbségek ki is merültek.

- Hogyan működnek az ún. nyitott börtönök?

- Az elítélt nappal élheti életét, az estét kell kötelezően ott töltenie, ahol adminisztrációhoz kötött a ki- és belépés.

Ez eddig egytől egyig a "közrendvédelmi telep" definíciója.

Példa:

www.visitinginprison.com/denmark%20our%20prison.html

Szóval nehogy azt higyjük, hogy a Jobbik találta fel a spanyolviaszt, mondjuk inkább úgy, hogy nyitott börtönöket szeretnének ahova a többszörösen visszaeső bűnözőket zárnának, és akkor pontosan ugyanott vagyunk mint a közrendvédelmi telepek emlegetésével.

Javaslom tehát, hogy a továbbiakban nyitott börtön kifejezést használjunk a sokak számára rossz hangzású közrendvédelmi telep helyett, és egyből hívatkozhatnánk arra is, hogy Dániában és a világ számos pontján már működik.

Annyi csak, hogy a magyar jogban is definiálni kellene a nyitott börtön fogalmát, és meghatározni jogilag hogy aki 3x vagy annál többször követett el valamilyen bűncselekményt, rendes börtönbüntetése letöltése után ilyenekbe kerüljön.

Az ún. közrendvédelmi telep tehát nem egy jobbikos javaslat, hanem egy Dániában, és világszerte működő fogalom jobbikos, szerintem kissé célszerűtlen, támadható és sokak számára rossz hangzású elnevezése.

Azon bűnelkövetőknek meg, akik nem szeretnének nyitott börtönökben lakni, javaslom elektronikus levehetetlen jeladós karperec ( elektronikus bilincs ) használatát, természetesen a felmerülő költségeket fizessék meg ők maguk.
süti beállítások módosítása