Gazdasági újbeszél I. - Nehéz dolguk van a kötvényalapoknak

2011.01.19. 16:00 Fent és Lent

Nem tudsz aludni, mert mozgolódnak a piacok? Netán nem találtak magukra a részvényeid, mert csúszott az árfolyam?

"A 'globalizáció' nem a kapitalizmus új szakasza, hanem retorika, amelyet a kormányok arra használnak, hogy igazolják a pénzügyi piacok előtt való önkéntes kapitulációjukat és egyre bizalmasabbá váló kapcsolataikat a cégvilággal. Szemben azzal, amit folyamatosan mondanak nekünk, az ipar visszaszorulása, a növekvő egyenlőtlenségek és a szociális kiadások lefaragása nem a külkereskedelem növekedésének elkerülhetetlen következménye, hanem a helyi politikai döntéseké, amelyek a tőkések érdekeit szolgálva felborítják az osztályok közti erőegyensúlyt." (Bourdieu-Wacquant)

Gazdasági újbeszél rovatunkban az ezt kiszolgáló gazdasági újságírás költői magaslatokban szárnyaló tudósításaiból szemezgetünk.

Elsőként álljon itt egy gyönyörű megszemélyesítés a Portfolioról:

Nehéz dolguk volt a kötvényalapoknak.

Továbbra sem találtak igazán magukra a hazai kötvényalapok.

Hát igen, az sem egy könnyű életforma.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr712595945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása