Verók István, a szórakozóhelyek védelmezője

2011.02.27. 00:30 gorbacsov

Többször is foglalkoztunk már a blogon Verók István egykori terézvárosi polgármester tevékenységével, ezért nem mehetek el szó nélkül a legutóbbi fészbukos megnyilvánulása mellett.

A Tűzraktér nemrég (február 26-án 21:53-kor) kitette a Facebook-falára, hogy a VI. kerületi önkormányzat március 31-i hatállyal kiürítésre kötelezi az épületet, amelyben a Tűzraktér Alkotóháza működik. Hadd szögezzem le, hogy a dolgot fájlaljuk, az okokat nem tudjuk, de a mostani önkormányzat is ezennel kapott egy feketepontot.

Verók István (feltételezem, hogy a valódi Verókról van szó, vagy a kamuprofil létrehozója különös gondossággal járt el, és ügyelt rá, hogy felvegye barátjának például  Szanyi Tibort, Burány Sándort és Török Zsoltot is) bekommentelt:

Mint volt polgármester örültem, hogy a Tűzraktérnak oda tudtuk adni a Hegedű utca 3. szám alatti házat, ezzel is kiterjesztve a kerületben a nem tradicionális szórakozás lehetőségét. Sajnálom, hogy a mostani önkormányzatnak ez nem fontos.

Ráadásul, mint ingatlanügyekben különösen jártas szakértő, két hozzászólással később hozzáteszi:

Az "ismeretlen cél" az ingatlan értékesítése.

Mintha nemrég lett volna szó valamiféle csendrendeletről, nem?

Gondolom, mennyire örülhet a volt polgármester, hogy végre egy ingatlanügy, amiben nem rá mutogatnak, hanem ő állhat ki a szórakozás és a terézvárosi ingatlanok védelmezőjeként. Csak éppen nem túl hitelesen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr202693839

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vádemelés Verókék ellen 2011.03.08. 13:39:02

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt Verók István, a VI. kerület egykori polgármestere, illetve tizenhárom másik gyanúsított ellen az Andrássy út 47. szám alatt található ingatlan 2004-es értékesítése miatt. A vádirat szerint 127 millió forinttal károsított…

Trackback: Mire lesz pénz, mire nem? 2011.03.01. 01:49:25

Miközben az ország egyik kulturális színét szürkíti az élet a West Balkán bezárásával, a romkocsmák egyre nehezebb körülményeivel, a csendrendelettel, a Tűzraktér kulturális centrumának megfojtásával Terézvárosban, miközben az oktatást szegényíti jó er...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1, Kurva jó Magyarországon világhírű lettem újra
2, akinek a Facebook szanyit dobja ki elsőnek szerencsés ember nem lehet
Ez körülbelül ugyanolyan furi, mikor jobbikos gyerekekkel beszélget a zember a Szólásszabadág FB oldalon, és igen, szaros szemét szaralakok vagyunk, de ha van egy közös érdek, akkor ezek elhalványulhatnak az aktüelle téma miatt.
Ott a baj, hogy az ilyen verók-félék (szanyi-félék, hagyó-félék) támogatása és szeretete olyan, mint Piszkos Fredé: öl, butít és nyomorba dönt. Lehetnek a Tűzraktérnek bármilyen jó és nemes céljai, ha ez a faszkalap (vagy bármelyik, botrányban megbukott politikus, vagy kiszeltünci-szerű celeb) mellé áll, hiteltelenné teszi az egészet. Tudom, hogy nem ők tehetnek róla, de most már meg kéne még szerezni Bakács Tibor Lopakodó támogatását is az ügyhöz, az lenne az igazi tuti. :-/
Kultiplex, West-Balkán, Tűzraktér... bye-bye!

Budapest a tisztulás útjára lépett!
@Illumination:

/irony

Sieg Heil drága barátom! Die schmutzigen Untermenschen!
@Pong: Mindenhol nácikat vizionálsz? Állj le a szerekkel azt javaslom. :)
@Illumination:

A "tisztulás" verte ki egyébként, olyan érzésem volt, mikor megláttam Butapesten a Németországból kiszuperált szemeteskocsikat, ahol "Für ein reines Deutschland" volt ráirva.
@Pong: Hmm, az valóban nem szerencsés.
@Illumination:

Talán ezért is szuperálták ki őket, mondjuk lefesteni is lehetett volna...-____-

ON:

A Kultit azt megsirattam, hiszen mondhatjuk ugy hogy Butapesti éveimet ott töltöttem.

West Balkán kb. 2002-2003 ban még a régi helyen király volt, viszont a mostani szitut nem vágom, nem értem miért kellett lenyúlni a szappanért a buliszervezők miatt.

Tüzratyi meg kb. ez egyik hely a max 10 közül ahova akarok menni, szóval nem kul, annak ellenére, hogy Verök bácsinak is kussolni kellene, többkártcsinálminthasznot, ahogy nagyapám mondaná.
@Illumination: magyarázd már el légy szíves, mi a tisztulás a multikulti és a tűzraktér bezárásában! köszi
hogy jön ide a csendrendelet? miféle nevetséges összemosás már ez
Ez a szarfaszú még szabadlábon van?
Gorbi, van akváriumod?
Akkor te buzi vagy.
Tisztulás... apád faszát, nem mindenki megy le a tucatdizsibe juventus slágerekre szórakozni... én nekem olyan helyek kellenek, ahol van metal, jazz, dnb, goa, fasz tudja még mi, ami nem kommersz gci... Na a tűz is ilyen... volt :( Verók meg azt hiszi ezzel szerez néhány fiatal szavazót, de nem valószínű, hogy ő lesz a köv. jelölt, legalábbis ha van esze a helyi szociknak.
@Illumination:
OK, legyen tisztulás..Mit terveznél a helyükre?
A Kultival például mi bajod volt?
@brooks was here:
Kulti a végén már problémás volt... a téren melette azért ment a lehúzás rendesen, persze akinek volt esze nem ment ki a cigókkal biznyicelni.
@Kult:
Igy van, akinek volt esze nem ment ki bizniszelni.
A Kulti a Westbalkán szórakozóhelyek VOLTAK...A Westbalkán ugyan szerintem is az eredeti helyén élte fénykorát, a legújabb (a bezárt) balkánhoz nem volt szerencsém, de ezeket nem kéne a tűzrakival együtt emlegetni.
A tűzraktér egy hihetetlenül színes kultúrális egyveleg volt, nem csak zene, hanem színház, vizuál, hangtechnika, workshopok, yoga, torna, amit akarsz, mindent megtaláltál, mutassatok még egy ilyen helyet a városban!
Nem csak a "kocsmát" zárják be, ennél sokkal több mindenről van szó.
Persze aki örül a bezárásnak, annak erről fingja sincs, hiszem sosem vette a fáradtságot, hogy körbenézzen a helyen...
És jah, az ilyen jellegű helyek vonzzák a drogot is természetesen, de meglepő módon a tűzraktérben tettek ez ellen is, kivágták azokat, akik az illegál szereik árusításának céljából voltak jelen, például ezáltal kaphattak vj-k, workshopok új, az előzőnél kedvezőbb "szobákat", helyeket a tűzraktéren belül.
Igen, ezek a srácok fizetik a kis bérleti díjukat és kreatív MUNKÁT folytatnak ott, még ha a kukáshoz és wc-s nénihez képest ez a munka kewvéssé van szem előtt, akkoris munka...
Barátnőmék például ott varrják a táskákat, övtasikat, ruhákat, ilyesmiket, amiket azért büszkén hordanának még azok is, akik fikázzák a rakteret.
A művészet sokoldalú, a tűzraktér is az.Attól függetlenül, hogy egy elhanyagolható méretű részén csapolnak sört is...
süti beállítások módosítása