Az EU és az IMF polgári áldozatai

2011.12.16. 18:40 napon tamas

 A "gazdasági szabadságharcnak" vannak polgári áldozatai. Amikor a kormány ostoba és előkészítetlen lépést tesz, a mellékes polgári áldozat a magyar nép. Amikor az IMF vagy az EU akarja helyreállítani presztízsét és zsarolja meg a kormányt (mert ugye azt csak a magyar sajtó gondolja, hogy ők, a sokkal civilizáltabb, konstruktív és megegyezést kereső nyugati tárgyalópartnereink mentesek ezektől az indítékoktól), akkor is a magyar nép veszít rajta.

Nagyon úgy tűnik, hogy az IMF ma terrorbombázást alkalmazott a védtelen civilek ellen. Előre eldöntötték, hogy hazautazásukkal küldenek egy olyan hírt a piacoknak, amitől a forint szabadesik egy kicsit. Puhítani a kormányt persze. De a klopfolójuk alatt az összes magyar fizetőeszközt használó állampolgár húscafatjai vannak. Csak úgy mellékesen. Ahogyan a nyugat többi „sebészeti pontosságú” háborúinak híradós szlengje szokott erről beszélni: collateral damage.

A tárgyalódelegáció hazautazik a tárgyalások informális szakaszában, és csupán órákkal a hazautazás előzetes időpontja előtt. A tárgyalódelegációt az az Olli Rehn vezeti haza, aki tagja az európai kormányfők megbuktatására és diktátumokkal és zsarolással való irányításra szakosodott frankfurti csoportnak. Orbán a célkeresztjükben van, ez világosan látszik. De vajon akik szövetséges ejtőernyősöket várnak bokrétával, vagy egy politikai légicsapásról töprengenek, tudják azt, mi az ára mindennek? Vagy elvakult önutálatukban és kétségbeesésükben ezt is boldogan vállalják?

Az elkúrt szabadságharc egyik évekkel később érzékelhető bűne a "polgári áldozatok mellett" éppen az lesz, hogy a kétségbeesés, a tehetetlenség és az önutálat elharapózó érzései miatt eleve lejáratottnak tűnik majd minden alternatív út, kitörési kísérlet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr853469126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem kell túlspilázni a dolgokat,az EU tulzott óvatossága miatt a szerbek letaroltak annak idején rengeteg embert és várost,utánna meg amerikának kellet beavatkozni.Orbán már a 20-ra is lapot kért,kezd azoknak igaza lenni akik szerint ki akar minket vezetni az unióból!Szerintem meg elég lenne neki elhúzni,a felhőkergetőivel nagyot álmodóival együtt,addig míg teheti! Nem kene ennyire bíznia a TEK ben...
Ez a poszt olyan, mintha Ártó Petike írta volna.

Megint mindenki más hibás, csak a Vezér nem, megint mindenki ellenünk szervezkedik.
Unalmas és siralmas...
AZON IS CSODÁLKOZOM, HOGY EGY ORBÁN NEVŰ KÖZVESZÉLYES HÜLYÉVEL EGYÁLTALÁN LEÜL MÉG VKI TÁRGYALNI.
EGYÉBKÉNT MEG ÍGY AKARJÁK ORBÁNT KIIKTATNI A HATALOMBÓL.MA MÁR NEM TANKOK JÖNNEK. UGYAN. NEM KAPUNK PÉNZT ÉS MEHETÜNK AZ ANYÁNKBA KUNCSOROGNI.
Szerintem ezt a múlt péntekért kaptuk, nem a jegybanktörvényért.
A Széchenyi nem becsültük,ezt a paraszt-hitlert meg túlbecsülték!Az eredményt lásd a mindennapjaink ellehetetlenitését!Valahol fenik a kést a disznónak!
"vagy egy politikai légicsapásról töprengenek, tudják azt, mi az ára mindennek? Vagy elvakult önutálatukban és kétségbeesésükben ezt is boldogan vállalják?"

Ehhez képest gyakorlatilag minden jobb, pár valódi szakértő meg főleg. És ez nem önutálat, én a Fideszt utálom, nem magam vagy az országot.
süti beállítások módosítása