Amikor a baloldal a kordonbontó!

2011.12.23. 19:50 napon tamas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kordonbontó! Emlékszünk még micsoda szitokszó volt? És mekkora reklám a fidesznek. 

Az LMP a jelen országgyűlési időszak egyik legügyesebb akcióját hajtotta végre. Fizikai jelenléttel akarta megakadályozni az országgyűlés parlamentarizmust csorbító, sunyi módon mai napra időzített döntését. Az LMP érezhette, hogy a vele elégedetlenek az impotenciáját rebesgetik és orbáni értelemben is maszkulin fokozatra kapcsolt.

De hagyjuk a fecsegő felszínt. Mi a magunk részéről üdvözöljük őket a polgári engedetlenség hagyományát követő politikusok között. Azok között akik, egy konkrét norma megsértését és az érte járó szankciót is fölvállalják, azért, hogy egy magasabb jogi vagy erkölcsi érték meglétére figyelmeztessenek.

Amikor a fidesz elbontotta a kordonokat, akkor - a polgári engedetlenség fogalmára  is tekintettel -teljesen igaza volt. Egyáltalán nem értettem egyet Sólyom elnök úr tanítóbácsiskodó dorgálásával, hogy szerinte egy képviselő soha nem sérthet meg egy jogszabályt. Hülyeség. Van az úgy, hogy az néha kötelessége nekie. Most az LMP-nek van éppen e miatt a tétel miatt teljesen igaza.

Várjuk, hogy Szájer József lánglelkű beszéddel védje meg az LMP-s képviselőket, ha már szellemi atyja volt az előkép akciónak.

Várjuk, hogy az egykor rendpárti MSZP-s politikusok (Bárándy te is!) valahol már elolvassák, hogy mi az öregördög a polgári engedetlenség, ha már ilyen eseményekre sodorja őket a sors.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr273491734

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rejtett remény 2011.12.24. 02:22:36

Miközben számos tömegtüntetés után a Parlament előtt egy nap alatt kezdett kibontakozni egy aktív ellenállás – amire persze megpróbált rátelepedni a hiteltelen régi politikai elit is, ám elhitelteleníteni eleddig talán nem tudta –, estére m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azért van annyi hasonlóság a két eset között, hogy az előzőnél, valaki jogát korlátozta a kordon, ezért léptek fel ellene. Most ugyanazok saját testükkel kordont építenek, hogy a fideszesek jogát ahogy korábban a rendőrkordonnal most is korlátozzák. Nincs új a nap alatt.
Vagy is kutyából nem lesz szalonna.
@bogenschutze: Sokat kellett vajon tanulnod,vagy utálod a kutyaszalonnát?
@iii:
Te egy barom vagy, ha nem látod az összefüggést!
@bogenschutze: Milyen összefüggés? Melyik LMP-s volt hatalmon 2010 előtt? Mondom, hogy elmebeteg vagy. Szeretnél mindent összemocskolni, de nem fog sikerülni.

És hozzá kell még tennem, hogy a korábbi kormány töketlenkedése kutyafasza volt ahhoz a romboláshoz, amit a Fidesz művel. Ennek ma már csak a rendszer kiszolgálói vagy a tájékozatlan hülyék tapsikolnak.
@iii: Ezek az LMP sek második vonalas libsik. És van annak egy diszkrét bája, amikor a szabadság nevében korlátozzák a másik szabadságát. Nagy idiótának kell lenni, ahhoz, hogy ezt valaki ne tudja belátni. Gyurcsótány, akit szintén elvittek éppen hatalmon volt. ennyit az összefüggésről. Ez a mocsok megvan, nem kell senkinek mocskolni. Ettől nagyobb mocsok nincs is.
@bogenschutze: "Ezek az LMP sek második vonalas libsik."

Ordenáré hazugság. Mondj bizonyítékot. Karácsonyon kívül senki nincs, akinek bármi köze lett volna a liberális párthoz, de még ő sem volt párttag sem. A másodvonalhoz meg de pláne semmi köze nem volt.

Egyébiránt meg nem bűnös dolog egy párt tagjának lenni, ha egyébként nem követett el elítélendő. Ennek ellenkezője pontosan az a kollektív bűnösség elve, ami ellen a hozzád hasonlók oly annyira tiltakoznak, ha az a magyar külhoni kisebbséget sérti.

Tehát összefoglalva, a szart kevered, miközben a lényegről nem beszélsz: mi ellen folyt a tiltakozás, a tüntetés. Mit művelt a Fidesz a parlamentben, hogyan betonozta be a hatalmát.
@iii: "Karácsonyon kívül senki nincs"
na és ki volt az LMP arca az elmúlt évben? hm?
sikerült is elveszteniük a maradék szimpátiám nagy részét egy év alatt.
@törzsmókus: Még ha ő is lenne az arc (nem csak ő volt, Schiffer sokkal inkább és KG-n kívül is sokan mások), akkor sincs semmi köze az Szdsz-hez. Amit mond, annak sincs. És önmagában egy párthoz tartozás nem lehet bélyeg egy emberen, ha egyébként tisztességes.

Neked Karácsony nem szimpatikus, másoknak meg pont ő az. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni.
@iii: lehet, hogy belülről úgy tűnt, de kifelé KG látszott mindenütt. és nem bélyeg, hanem attitűd. olyan, amiért a lib. párt elnyerte méltó helyét a süllyesztőben.

persze hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. viszont az orbán-diktatúrától való rettegésre korlátozva a kommunikációt, nehéz megszerezni az ingadozó fideszesek szimpátiáját, akiket amúgy érdekelt volna a zöld / kalózpárti / átláthatósági / ... vonal, ami a választásokig téma volt. csak szólok.
süti beállítások módosítása