A Schmittiáda vége? Vége, lemondott!

2012.04.02. 13:04 Döry L.

M2 élő adás, mi így nézzük

 

Mi történt? Schmitt lemondott, de harcol az igazáért,megismétli sajátos értelmezését az eseményekről. A jobboldalon megdicsőül, a baloldal tolja a Fideszre ezerrel a Schmitt ügyet. De ki jön utána? Mesterházy Sólyomra tesz javaslatot, aki ellen ők Szili Katit nyomatták, anno dacumál - míg Vona közvetlen elnökválasztást akar. Kövér szerint a  baloldali képviselők méltatlanok a Házban ülni WTF.

13:04 Az államfő ebben a pillanatban érkezett meg a házba.

13:05 Kövér Lászlóé a szó. Nyakó István segítségére van. Schmittet köszönti, taps (vö. taps). A Házbizottság állásfoglalása szerint 20 perc esetén 5 perc, azon túl 8 perc a frakciók válaszideje. Vakuk

13:06 Schmitt: elnöki megbízatásomat Önöktől kaptam. Schmitt csak tájékoztatni akar. Semmi sem szent, a politikai támadások kereszttüzében. Újra sportos múltját emlegeti - nehéz neki a sportszerűtlenséget elviselni. Névtelen bloggerezik  Schmitt a hvg kapcsán, ismét. Kommünikét sem adhatott ki - és már csalónak bélyegezték (gyéres taps).

13:09 Schmitt fölteszi a cui prodest kérdést: KINEK ÁLL ÉRDEKÉBEN? őt lejáratni. A közvéleményt szerinte félrevezették, az "ártatlanság VÉDELMÉT" (sic) emlegeti, mint ami őt is megilleti.

13:10 A kisdoktori dolgozat szerinte szabályosan készült - az irodalomjegyzéket az opponens és a konzulens is helybenhagyta. Schmitt szerint a bírálók is jóhiszeműek voltak. A mostani P.h.D. szerinte szigorúbb. (bekiabálás ezt ki írta?) Becsületbeli ügy - nem engedhet.

13:12 Schmitt annyi jó ügy után végre magáért is kiáll. Nem kapott javítási jogot, mert nem is figyelmeztették, ezek az előírások, csak most lettek etikai követelményként beállítva

13:14 Tulassayék eljárása etikátlan és jogszerűtlen volt - szerinte a bíróságnak kellett volna. A döntés ellen fellebbezéssel él, szemben a tv interjúban állítottal. Mégsem lesz új P.h.D? De lesz, ezt is bejelenti újólag.

13:17 Az államfő kifejezi a nemzet egységét: SZOLGÁLATÁT BEFEJEZI? LEMOND - (PEZSGŐ) és Isten áldása!

Államférfizzunk? Nem kell, ha nem is a leggyorsabban, viszonylag fájdalommentesen befejezte magán a műtétet.

Kövér Schmittre tekintettel nem utasította rendre a páholyban ülőket. Kövér szerint méltatlan, hogy aki tőle balra ül azok itt ülhetnek (?) - ŐRJÖNGÉS

13:21 - Jávor Bence LMP: Ez az ügy a Fidesz ügye és látlelete. Kövér a fideszeseket inti rendre.

13:22 Jávor a blogunkon közzétett Schmittes videót idézi. A Fidesz hajszolta Schmittet ebbe bele, állítja. Kövér másodszor kér valamit (csendet?). A Fidesz az erkölcsi próbán megbukott, Schmitt felé elismerését fejezi ki, döntése miatt.

13:26 Vona: Orbáné is a botrány, Orbán akarta Schmittet. Házelnök urat is emlegette (Kövér kér majd szót?) Ország gyUlás (gyűlés, Vona úr!) A politikai csere már kevés, nem jöhet újabb Fidesz kegyelt, mert megingott a bizalom a tisztségben - válasszunk közvetlenül Elnököt, ajánlja Vona. Vona számonkéri az MSZP-seket Medgyessy és Gyurcsány lemondatása kapcsán. Akkor ne legyenek ilyen nagy mellénnyel, ajánlja Vona Gábor. Can't resist.

13:30 Mesterházy: Erre várt egy egész ország. Kár, hogy olyan a távozása amilyen az érkezése. Mesterházy lassan beszél. Fontolva halad. A becsület legyőzte a becstelenséget. A jobboldal is követelte a lemondást. Ez volt az első eset, amikor nem párthovatartozás döntött egy kérdésben. Az ügy még nincsen lezárva, új elnököt kell választani, a demokratikus pártok találjanak közös jelöltet. Bal, jobb, liberális, zöld is tudjon bízni. Sólyom melegíthet? Igen basszus tényleg SÓLYOMRA TESZ JAVASLATOT MESTERHÁZY! Fuck me, fuck me harder. Sólyom legyen az őriző. Nem Kövér dönti el, hogy ki ül az Országgyűlésben.

13:35 Harrach leüti a labdát: azt a személyt javasolja Mesterházy akit éppen ők nem szavaztak meg. Schmitt mint erkölcsi nagyság - erre a tisztára mosásra számítottunk. A dolgozat a múlt üzenete egy rendezetlen világból. Érdemes a többiek kisdoktoriját is megnézni. Tiszteletét fejezi ki az Elnök úr iránt. Harrach szerint Schmitt egy szent, az ellenzék viszont méltatlan szerepére.

13:37 Lázár: Talán meg kéne köszönni Schmitt munkáját, köszönjük elnök úr. Becsületbeli ügy:Schmitt alkalmas köztársasági elnök volt, nemzetközi tekintély és büszke édesapa, Schmitt igenis méltó volt és ezt be is bizonyította. Schmitt hivatali munkáját senki nem vitatta, csak a húsz éves dolgozatát. A rendszerváltozással nem vizsgáltuk felül a doktori jogokat - szembe kell nézni a múlttal. A tudomány nézzen szembe ötven éves múltjával. Tulassaytól nem vonta meg a bizalmat senki, mandátuma jár le.

14:10-re Kövér házbizottsági ülést hív, és két óra ülésszünetet rendel el.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr254355922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor a takarító (frissítve!) 2012.04.02. 15:04:04

És mégis mozog a föld. És mégis lemondott Schmitt Pál. És mégsem vagyunk következmények nélküli ország. Hozsanna néked Viktor!...

Trackback: Lemondott és perelni fog 2012.04.02. 14:38:55

A hétfő reggel frakcióülésre érkező Orbán Viktor még azt mondta: ha Schmitt Pál köztársasági elnök úgy dönt, hogy az igazságáért harcolni akar, akkor ezt a jogot senki sem veheti el tőle. A kormányfő kijelentette továbbá, hogy azt az ellenzéki javaslat...

Trackback: Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.04.02. 13:50:46

Nézzük, ki mit mondott az elmúlt hetekben az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. A hvg.hu január 11-én írta...

Trackback: Szimpátiatüntetést szerveznek a Semmelweis Egyetem rektora mellett a hallgatók 2012.04.02. 13:46:37

Tulassay Tivadar vasárnap jelentette be, hogy Schmitt Pál plágiumügye miatt lemond hivataláról. Az egyetem szenátusa csütörtökön már megválasztotta Tulassay utódját, a rektornak még három hónapig érvényes mandátuma volt. Tulassay azonnali távozását azz...

Trackback: Leomlott egy bástya 2012.04.02. 13:44:46

Lemondott Schmidt Pál. Igaz, beszédében továbbra is opponenseit és az egyetem bizottságát, valamint politikai ellenfeleit bírálta, de legalább megtette az egyetlen vállalható döntést. Különös bája volt annak, ahogyan Kövér László az MSZP frakció m...

Trackback: Schmitt Pál Ph.D. fokozatot hazudott magának az Európai Parlament honlapján 2012.04.02. 13:44:35

“Kisdoktori, megismétlem kisdoktori dolgozat volt, nem PhD “ – nyilatkozta Schmitt Pál január 18-án a Kossuth Rádióban. Alig két héttel később, március 30-án este a köztévében Obersovszky mikrofonjába ugyanezt nyilatkozta: “Ne felejtsük el,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

„És hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
Csak attól félek, hogy ezután még Schmittnél is hülyébb fog jönni.
Az MSZP beszél tisztességről? Ez valami vicc?

Mi lesz a következő? A viszkis rabló fog beszélni a banki megtakarításokról?

A másik: Sólyom. Az MSZP folyamatosan fikázta Sólyomot, hogy jobboldali, Fideszes aláíróember.
Most mégis jó lenne?
Az ATV kicsit megvágta az eredeti riportot...

atv.hu/belfold/20120402_schmitt_pal
Legyen Obersovszky Péter!
Az MSZP Sólyom-ot ajánlja? Ügyes lépés - erre találjon ki valamit a fidesz!
„És hagyták a közszolgálati tévé emberei, hogy ez a – seggbenyalós, orálisan szexes, az aktus sajátosságaiból adódóan kölcsönös kielégülést nem nyújtó, de a tévében így mégis mosolygós – duma lemenjen a magyar népnek bele az arcába.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1979_schmitt_sajto
@VT Man:
"A másik: Sólyom. Az MSZP folyamatosan fikázta Sólyomot, hogy jobboldali, Fideszes aláíróember."

Ez nem igaz, ilyennel soha senki nem vádolta Sólyom Lászlót, sőt ő volt az, aki nem írta alá az első Fidesz diktatórikus törvényeket, épp ezért kellett mennie.

Egyébként igazad van, az MSZP nem beszélhetne a tisztességről, de mikor a Fidesz beszél róla, az még 1000-szer abszurdabb.
Amúgy Vonának van igaza, nem abban hogy a fél hozzászólása arról szólt, hogy a büdöskomcsik, hanem abban, hogy közvetlen köztársasági elnök választás kellene.
Kövérnek tökéletesen igaza volt:

nem a baloldali képviselőkre nincs szükség, hanem EZEKRE a baloldali elveket lenyúló képviselőkre. Akik nem egy doktoriban sárosak. Hanem nyakig benne vannak az előző rendszerben és a rendszerváltozás panamáiban.
@VT Man: Sólymot beajánlani mégis nagy lépés volt, bár nem sok esélye van.

Az LMP/MSZP megszavazza.
A Fideszből a becsületes megszavazza.
A Jobbik lehet, hogy haragszik rá, nem szavazza meg.
Más kérdés, hogy Orbánék hülyék lennének nem ismét saját embert odatenni. Bocsánat, nem sajátot, hanem házit, mint Schmitti volt.
@bgp:
Fideszből becsületes? Ilyenről nem tudok, a KDNP-ben pedig egy biztosan van.
@Zabalint: ebben a pillanatban tényleg, de lécci ne védd azokat akik 8 év alatt szétlopták az országot.
Tégy úgy ahogy a gyúrcsányod mondta, ha nem tetszik , akkor el lehet menni.
@VT Man: Hát igen. Talán az egyetlen pozitívuma annak, hogy ez a gerinctelen seggnyaló volt ezen poszton, hogy az összes, amúgy nem hiba nélküli Köztársasági Elnök erősen felértékelődött.
@VT Man:

Nekik nincsenek erkölcsik, elveik, szemtelen hazudozók, akiknek csak érdekeik vannak.
@pimpalini: Igaz, ahogy a jobboldali képviselők is. Akik szintén csak nevükben jobboldaliak.
A bizalomvesztés és kritikák után most lenne értelme a KE közvetlen választásának.
Schmitt megtette azt, amire egy gyurcsány, egy megyó (d-209), egy horn nem volt képes. Ráadásul úgy, hogy ott a kétharmados többség a parlamentben. Ha akarta volna, kihúzhatta volna több évig is. De ő megmutatta, hogy ez már nem az a rendszer.

Az meg külön öröm, hogy mindezt az ülés elején tette meg, ezzel is fricskázva az ellenzéket.:)
@pimpalini: egyetértek, Schmitt et nem magasztalva.
Mesterházy zseniális! Rögtön kiütötte a jelöltek közül a Solymot, a Kövér és a Bihari marad. A Kövérnek is tuti vajat lehet találni a fején, mert nem véletlenül ült titokminiszterként az ügynökaktákon. Marad a Bihari aki tökéletesen megfelel a komcsiknak!
@pimpalini: Megtette, mert orbán azt mondta neki, hogy le kell mondani (mert nagyobb kárt okoz már neki így)! Ha úgy gondolod, nem így történt, vak vagy!
@el doctorow:

Tévedsz. Kövér titokminiszter volt, pont ő tud mindent mindenkiről.:)

Vagyis ő lesz az államfő, aki tökéletesen kikezdhetetlen. Hányszor szólalt fel a parlamentben? Tucatszor tán?
A kötelezés meg már lejárt lemez.

Nesztek baloldal! Úgy kellett!!!!!
@Zabalint: én is csak 1-ről tudok, igazad van, születése szerint kdnp-s. De nekem ez a pártkoalició csak "fidesz". Csak a bizottsági helyek kedvéért nincs a kdnp asszimilálva még.
Lemondott a csaló hazug tolvaj, de nagyon sértett és támadó vén hülye.Mégis a bíróságra fordul??? Hát persze, megígérte neki a Nemzeti Kis törpe szarcsimbók, hogy majd a Fidesz bírók közül lesz olyan aki "megfelelő ítéletet" hoz és visszakapja a lopott doktoriját, és akik elvették azok nyilvánosan fel lesznek akasztva.
EZ A FIDESZ DEMOKRÁCIA !!!!!!!
Az MSZP-s seggfejek szemkilövetést, lovasrohamot, kardlapozást, gumilövedéket választották lemondás helyett.

Az MSZP-s seggfjek csak közbeordibálni tudnak.

Jobboldalon pedig hiba után lemondanak.

Lehet válsztani !

Olyanokat választunk, akik lemondanak ha kell, vagy olyanokat akik rommá veretnek karhatalommal, ha hibáztak.
Lehet,@pimpalini: hogy a Kövér tud mindenkiről mindent, de ha megzörgetik a bokrot... Nem véletlen, hogy a nagy antikommunista Fidesz sem az előző, sem a mostani ciklusban nem merte nyilvánosságra hozni az ügynökaktákat. Tuti, hogy valamelyik fejes sáros
Amúgy ha mindent megmérünk, s végignézzük a parlamentben magukat degeszre kereső urakat, még mindig Schmitt Pál volt az az ember, aki az eddigi ténykedése, előélete folytán "megérdemelte" ezt a pozíciót:
- nemzetközi sportdiplomata (NOB-alelnök, NOB-elnök jelölt);
- olimpiai bajnok sportoló (példakép).

Egy csip-csup szétültseggű jogász ezzel szemben vicc.

Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mit fognak elővezetni a tisztelt ellenzékiek? A magukba nem néző, a teljesítményt ócsároló, utcán tapsikoló megmondóemberek?
Bihari? Ki is ő? Sólyom most jó, de annak idején az mszp mindent megtett, hogy ne legyen elnök?
Ez a mai magyar baloldal. Szégyellhetik magukat.
@el doctorow:

Nem a fejesekről van itt szó. Magyarul nem hinném, hogy a Fidesz első 3 embere, akik együtt kezdtek annak idején érintett lenne. Itt azokkal van/lehet gond, akikkel megnyerték 2010-et. Ők ki fognak hullani (rédszben) 2014-ben mindenképp. A helyükben a parlament szűkítésénél őket rúgnám ki. Kövér nyilván tudja kik ők, de most egyszerűen nem áll a pártnak érdekében feldobni őket, mert teszem azt 30, de lehet, hogy több vagy kevesebb helyet foglalnak el a parlamentben.

Ettől még persze nem korrekt, mert a régi rendszer embereit ki kell rintkítani a közéletből, de ha ez az ára az igazi rendszerváltásnak, akkor legyen.
@Zabalint:
Magyar Narancs írta Sólyomról:
"... Cselekedeteit a legkülönfélébb módon értelmezték - volt olyan lap, amely 2005-ben rejtélyes "kínai doboznak" nevezte. Míg a baloldalon sokan a Fidesz emberének, esetenként nacionalistának tartják, ..."
magyarnarancs.hu/belpol/solyom_laszlo_felidoben_-_villogo_zold-68065

"Szanyi Tibor egy blog bejegyzésében, néhány napja Sólyom Lászlót, gyalázatos alaknak nevezte. A nagy szocialista politikus szerint, szoktak keményebben is fogalmazni politikusokról, és az ő szavai megfeleltek az adott helyzetnek.

Szanyi Tibortól az emberarcú szocialistától nem, idegen az elnök sértegetése. Így volt ez év áprilisában is, amikor az Országgyűlés megválasztotta - szinte bohózatba illő jelölési procedúra után - miniszterelnöknek Bajnai Gordont. Ezt a parasztot - mondta, amikor Sólyom László az éppen esküt tett kormányfőt magához kérette, hogy gratulálhasson. Mert végül is a köztársasági elnök a legmagasabb közjogi méltóság."
hirklub.hu/?page=cikk&rovat=103&id=6215

Azért gratulálok, hogy próbálod elhazudni a múltat.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Pontosan.

Mennyire undorító már az ország első emberének beszédébe beledumálni? Stílus? Ennyire telik?
Faragatlanság. Ilyen emberekre szavaznak egyesek. Lelkük rajta.:)
@bgp:
"Az LMP/MSZP megszavazza."

Az MSZP ezt mondta Sólyomról pár éve: "gyalázatos alak", "paraszt".
hirklub.hu/?page=cikk&rovat=103&id=6215

Na mi van, most az MSZP megszavazná Sólyomot, ezt a "gyalázatos alakot", "parasztot"?
Azt azért látni kell, hogy a történet nem a Paliról szólt. A nagy nemzeti egyetértésben találtak egy gyenge láncszemet, és addig ütötték amíg el nem szakadt.
@VT Man: Nem! A lényeg az, hogy akinek a nevét a Mesterházy kiejti a száján, az a Fidesznél szóba se jöhet. Dehogy akarják a velük elég genya, arrogáns Solymot.
@pimpalini: Az az undorító és szégyen, hogy egy ilyen gerinctelen lett az ország első embere Orbán Viktor jóvoltából.
"Gyalázatos alak

Nyilvános internetes naplójában Szanyi Tibor válaszul gyalázatos alaknak nevezte Sólyom Lászlót. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint az államfő szavai csak az egyik politikai oldal véleményét fejezik ki, holott Sólyomnak a nemzet egységét kellene megtestesíteni.

Szanyi Tibor a HírTV-nek telefonon már jobban megválogatta szavait. A politikus kifogásolta, hogy a köztársasági elnök véleményt formált „aktuálpolitikai ügyekben”, és hogy azt a látszatot keltette: „valamiféle jogfolytonosság lenne a mostani 8 éves MSZP-s kormányzás, illetve a kommunista diktatúrák között”. Nem ezért váltottam rendszert, hogy a mocskos kommunistákat lássam viszont – tette hozzá a szocialista honatya.

Lendvai: Az MSZP az igazság útján halad

Szanyi nem volt állampárt tagja, de az MSZP jelenlegi elnöke igen. Lendvai Ildikó a rendszerváltás előtt az MSZMP Központi Bizottságának kulturális osztályán volt helyettes vezető, azaz cenzor. Ő most az egész kormánypárt nevében írt levelet Sólyom Lászlónak, azt állítva, hogy az államfő szerepzavarban van, az MSZP viszont az igazság útján halad."
halasztelekma.hu/2009/10/solyomot-gyalazta-szanyi-tibor-velemeny/
@pimpalini:
"Nem a fejesekről van itt szó. Magyarul nem hinném, hogy a Fidesz első 3 embere, akik együtt kezdtek annak idején érintett lenne."
idézet pimpalini 2012. 04.02.
Látom Te sokkal fiatalabb vagy nálam.
(remélem az idézés megfelelt a szabályoknak)
@VT Man:
"A másik: Sólyom. Az MSZP folyamatosan fikázta Sólyomot, hogy jobboldali, Fideszes aláíróember."

Ezt állítottad. Ezt próbáld forrásokkal cáfolni, mielőtt Fideszes módjára folyamatosan hazudsz, sőt rágalmazol. Én sehol sem állítottam, hogy nem szidták, de te valami egészen mást állítottál, próbálj kiállni az állításod mellett, vagy ismerd be, hogy tévedtél! Bár tudom, hogy Fideszesként ez nem megy...
@VT Man:
Egy Orbán kormány hatalomra jutása utánit, pls, ahol aláírógépnek nevezi az MSZP Sólyom Lászlót. Mert ezzel pont nem őt, hanem Schmittet vádolták, jogosan. Sólyom éppen az volt, aki nem volt hajlandó aláírni a Fidesz antidemokratikus törvényeit. Egyébként szvsz Sólyom sem volt jó köztársasági elnök, mert olyan dolgokba ugatott bele, amikhez nem ért(pl. természetvédelem).
@Zabalint: Az már igaz. Zöld elnöknek nevezte magát. tényleg zöld volt, mármint az agya(éretlen).
Nem volt hiábavaló a sok komment, és a márciusi ifjak akciója, ez a lényeg. Schmitt Pál remélhetőleg rövid idő belül túl lesz ezen a dicstelen eseményen. Szép járandósága lesz, azért annyira nem haragudhat az Őt "ajánló" Fideszre.
Sok-sok év sikeres munkája után elvesztettem a munkahelyem, de hamar rájöttem, hogy semmi okom elcsüggedni, mert a PRC Holding kipróbált, ugyanakkor forradalmian új módszerével úgy kereshetem halálra magam, hogy nem csinálok semmit, egész nap csak otthon meresztem a seggem a számítógép előtt.

Ha eleged van a hétköznapok állandó szürke robotmókus-kerekéből, ismerd meg a PRC Holding zseniális ajánlatát:

www.magyarorszag.hu/?ref=a_kodekszmasollo
Sólyom tutira nem, mert ő neki van saját véleménye, Fideszisztánban pedig az tilos.
Ezt a kibaszott porhintest, es hazugsagot amit Schmitt, Fidesz (Lazar) es a KDNP (Harrach) muvelt a parlamentben az Magyarorszag szegyene! A sok hulye kormanyparti kepviselo meg tapsolt vidaman (rofogtek es zabaltak a moslekot), mig a Fidesz-KDNP probalta mindenert az MSZP-t, a tudomanyos elitet, mediat elitelni (masra mutogattak), nem volt egy szikranyi bunbocsanat vagy lelkiismeret furdalas. A Fidesz-KDNP-s kepviselok boldogan dagonyaztak az Orbani Fidesz diktaturajanak a pocsolyajaban.

"...legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot"

Kertesz A., (2012/03/03), Kertész Ákos nyílt levele az Amerikai Népszavához, Amerikai Nepszava Online

nepszava.com/2012/03/velemeny/kertesz-akos-nyilt-levele-az-amerikai-nepszavahoz.html

UI: Ezt a mocsok, korrupt es aljas FIDESZ-KDNP-s bandat el kell kergetni a parlamentbol leges legkesobb 2014-ben!
süti beállítások módosítása