Schmitt és a titokzatos holland portál

2012.04.05. 08:27 Döry L.

Mi történt tegnap? Őszintén, mi is megdöbbenve figyeltük az egyre újabb eseményeket. Az egész úgy kezdődött, hogy egy ismerősünk e-mailben fölhívta a figyelmünket egy holland nyelvű Magyarországon és Magyarországról írt, szerkesztett hírportál (mert ugye melyikünk olvasgatja magától holland expatok gasztronómiai barangolásait) egyik írására, amely szerint Schmitt egyik(?) ex-nője azt állítja nekik, hogy az elnök lemondása kapcsán nyomást gyakorolt a miniszterelnökre. Egy napig mérlegeltünk, hogy mi értelme lehet ezt lehozni.  Szabad-e névtelen forrással dolgozó cikket továbbhivatkozni? Nem is csak jogi és sajtóetikai szempontból, hanem, hogy van-e egyáltalán komolysága, azonosulunk-e így a fura angolsággal leírt sztorival.  

Aztán úgy tűnt, hogy érdemes lesz vitára felkínálni, ezért is írtuk bele, hogy aki tájékozott az ex-elnök állítólagos ex-barátnői köréről, az írja meg nyugodtan. A holland portál forrása pedig éppen annyira ellenőrizhetetlen, ahogyan csak példának okáért a hetilapok írnak Malév-ügytől Sukoróig ezer cuccról, titokzatos kormány-, vagy MSZP-közeli forrást említve cikkeikben. Schmitt állítólagos csaja ennél persze egzotikusabb forrás, de minőségileg nem más. Tehát felkínáltuk az információt megvitatásra. Ennek eredményeképpen a sok kattintástól a hollandusok oldala, legalábbis az ő Twitter-oldaluk szerint egyszerűen bekrepált - tehát nem a szolgálatok vagy az öncenzúra szőrös mancsa van a dologban. Ma már újra létezik az oldal és a cikk is - ami tehát nem egy hoax volt, amit beszoptunk és nem is mi találtuk ki a holland portált, ahogyan ezt egyes kommentelők sejtették. A holland portál tehát bizonyosan létezik – a neten. Mert a Veres Pálné xx szám alá bejelentett irodáját, szerkesztőségét, magánlakását, akármijét tegnap délután, több eredménytelen telefon és email után személyesen sem értük el, hogy érdeklődjünk, őket mennyire győzte meg a „forrásuk” - esetleg minket jobban meggyőzhetne. Ennyit tudunk ma. De föltett szándékunk, hogy megszólaltassuk a portál egyik felelős arcát. Már csak a mi arcunk miatt is.

UPDATE:A portál főszerkje, ma a következő tartalmú közleményt adta ki: Az oldaluk a sok látogató miatt lett elérhetetlen. A forrásuk megbízható, magyar újságíró, aki anonimitása megőrzését kérte. Kérésére publikálták angol nyelvű cikkét, de az abban foglaltakért az cikket készítő újságíró a felelős és nem a portál.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr314364747

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 09:07:38

Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!  A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon!Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátságot, mely a demokr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs ennek a szerencsétlen patkánynak a története túlrágva?
Egy szó is sok lett volna rá, és már idegesítően unalmas.
Bocsánat.
@Aptyuka 02: Ez már nem a plágium sztori, és nem is csak SP-ról szól.
Megnyugodhatunk, maradt olyan politikus a Fideszben, aki folytatja a csuklás nélküli hazudozást.

Vagy van jelölt a köztársasági elnöki posztra a Fidesz részéről, vagy nincs, vagy egy, vagy több.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2017_kosa_lajos_megint_hablatyolt
Kósa Lajos megint hablatyolt. Már Debrecenben is röhögnek rajta.
süti beállítások módosítása