Párttá alakult a 4K!

2012.05.02. 11:50 Döry L.

Párt lett a 4K!-ból. A következmények: van baloldal! Senki nem hazudhatja magának, hogy ha a Fideszt szeretné leváltani, akkor muszáj neki az MSZP-t vagy a DK-t támogatnia szavazatával - ennek az érvelésnek mától nincs érvényessége.

Honnan és merre? A 4K!-t elkötelezett fiatalok (értelmiségiek) rengeteg munkával indították útjára, úgy, hogy mára kész van az eredeti megálmodóinak világánál egy jóval tágasabb hajó, amibe beszállhat mindenki, aki egy hazafias köztársaságot szeretne fölépíteni. Aki a nyomor elől nem a kivándorlás útját választaná. Aki tudja, hogy egyedül nem lehet ilyen feltételek között érvényesülni, aki megértette, hogy az individuális mobilitás üzenete mára hazug, csak úgy törhetünk föl, ha megváltoztatjuk a játékszabályokat, körülményeinket. Ha újragondoljuk hazánk helyzetét az egész globális kapitalizmusban, ha átrendezzük Magyarországot a magunk számára, visszavesszük a rendszerváltás gazdasági és politikai kisajátítóitól, amit tőlünk elvettek, visszaadjuk a népnek a tulajdonát, a fiataloknak a jövőt, mert a saját sorsunk is csak ezáltal mozdulhat előrébb - ez az emancipatorikus szolidaritás ez egyetlen út. Ha Köztársasági Forradalmat csinálunk. Ha a 4K! ezt az utat tudja járni, akkor megérdemli a támogatást és a részvételt. Mert a forradalom rengeteg értelme közül ez az, ami most igazán aktuális, és amit egy baloldali pártnak egyáltalán minimumként meg kellene fogalmaznia.

Az összes többi másodlagos fontosságú latolgatás: hogy hol vannak az ellenzéki térfélen, hogy mit csinál a Fidesz 2014-ben - mert ezek a feltételek most mind alakíthatóak lettek azon a tartalmon és cselekvésen keresztül, amit a 4K! megfogalmaz és végrehajt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr554483590

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 4K! - Hivatalosan is párt 2012.05.02. 18:17:27

A Negyedik Köztársaságot! mozgalom ezzel hivatalosan is a magyar pártpalettára lépett. A szombati kongresszuson döntöttek a tisztségviselők személyéről. Szerintem elkapkodták, valljuk be, a párttá válás legalább két nullával csökkenti a mozgósítható eg...

Trackback: Kövér László szerint az ellenzéknek nincs helye a parlamentben 2012.05.02. 17:50:09

Ezt mondta Schmitt lemondása után: “… az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az országgyűlésben.” Mit lehet erre válaszolni? Talán azt, hogy az MSZMP Központi ...

Trackback: Best of Kövér CD – Terroristáknak tartott sajtótájékoztatót Török Zsolt 2012.05.02. 17:47:32

“Kedves nyikhaj, senkiházi, utolsó tollforgató terroristák, köszönöm szépen, hogy elfogadták a meghívást a mai sajtótájékoztatóra” – köszöntötte ma délután az újságírókat az MSZP szóvivője. “Természetesen én nem így gondolom, Kö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Csak szúnyogok, csak szőnyeget nekik!"
Majd meglátjuk, hogy olyan sikeresen ragadnak-e meg 5% alatt mint a DK.
Egy se nem jobb-, se nem baloldali, szekularis part kene. Nem egy ujabb forrongo liberalbolsevik...
A bejegyzés elejéről lemaradt:

*** POLITIKAI CÉLÚ HIRDETÉS KÖVETKEZIK ***
Mostmár van baloldal??? Ezektől a lököttektől?
:)))))))
@Kalmár: Talan vicces, de igeny lenne ra. Jobboldalon is.
Na, pont ilyen párt nagyon nem kellett. Antieurópai, antiglobalista, antikapitalista. Gyakorlatilag azok a jobbikosok a potenciális hívek, akik megunták a zsidózást és cigányozást. Minden másban azonos a Jobbik-platformmal.
Nem bízom abban a pártban, melynek bölcsész a vezetője.
@RowiwClub: Jogász,ügyvéd,orvos,mérnök ....Jöhet?
Ha csak ez a gondod!!!!!
Aranyos, ahogyan még egyszer elsütik az LMP "újfiú = jófiú" stratégiát, csak kicsit más szimbolikával, az ökopol helyett a nagy magyarokra gyúrva.
Azért ha elolvassátok a programot, láthatjátok, hogy sikerült a vidéki problémákról egy sort sem írni, majd Pesten meglesz a 20%.
@nakivagyok: Simán, róluk feltételezem, hogy dolgoztak már életükben, láttak cigányt közelről, titokban nem kommunisták, szeretik a sört.

Nem minden bölcsészre illik a fenti sor ellentetje, de használható politikus nem lett még egyikből sem. Lásd Antall történészkormányát. És a komplett SZDSZ-t.
Lássuk az első akciót!
Tipikus történet. Sok 20 éves frankón be lett etetve.

A nem politizálás is politizálás. Végre kibújt a szög a zsákból. A 4ks jófej rendezvények, antipolitikai megmozdulások se voltak semmivel sem jobbak mint az igazi politikai május elsejei virslizabálások.

Ja és hogy most hirtelen ez az egész párnacsatázó 4ks hulladék bagázs mitől is vált hirtelen hiteles politikai erővé...?? Mind1 majd a kis 20 évesek beszavazzák aztán jöhet az MSZP,LMP,DK,4K nagy koalíció a fityisz ellen 2014ben. Vagy legkésőbb 18ban.
Mi a lottyadt péniszért kell még egy baloldal? Nem lehetne csak normálisan gondolkodó emberek gyülekezete?
Nem bal, nem jobb, nem zöld, nem liberális.

Egy vízelvezető árok ásása pártfüggetlen. Nem lehet jobbról, vagy balról gipszkartonozni.
Szakemberek kellenek, nem pedig egy újabb csorda, akik szeretnének a fazékhoz közel kerülni. Ez a baloldalizás pedig inkább ezt mutatja.
ez komoly? Ezek nem olyanok mint a kétfarkúkutya?
Ma valahogy mindenről Moldova jut eszembe, de azzal hogy Váccpáör beállhat ötödik kának, már rég fején találta a szöget. Meg azzal, hogy Kádár a mi proletár szentünk. Bár ez utóbbit nem értem, és nem is akarom érteni.
Vicc az egész. Miért jön a 4. köztársaság a 2. után? Ki szavaz olyanokra, akik számolni sem tudnak és a történelemmel is komoly gondjaik vannak?

legitimista.blog.hu/2011/05/10/alapfoku_matek_koztarsasagpartiak_szamara
liberálbolsi milla-spinoff, "nem pártosodunk - ja, de mégis"
a fentéslent-blog végre leleplezte önmagát, h a szadesz-maszop koalát sírja vissza

@aeidennis: jah, jogos
asszondja:

2. lépés regisztrálj
3. lépés, megmutatjuk a programunkat

röhej a köbön!
Még egy baloldali párt? Na pont ez kellett nekünk, lassan már több van belőlük, mint égen a csillag.
Mindegyik forradalmat akart csinálni, aztán a végén mind csak a pénzünket lopják el!
Bartos cs. istván kollégával mi lesz?
Mert a saját haját meg férgeket zabáló, alkoholista félhajléktalan lett a remek "alternatíva" köztársasági elnök helyett a közönségszavazáson milláéknál pl.
Sztem ideje lecsapnotok rá, méltóan képviselne titeket :)
Kedves "nagy öregjeink", és kedves szép korúak.Azt azért át kéne gondolni hogy valamit csak azért leminősitek mert huszon évesek állmodtak.A kor nem érdem hanem állapot.Arról nem is beszélve hogy ami emlitésre méltó történt a golyóbison annak igy vagy ugy de a fiatalok voltak a mozgatói.Az meg hogy bal oldali-miért szégyen a munkából élők igazát képviselni??A nemzet fejő oligarhákat támogatónak várjuk -nem tagnak!Bölcsészben is lehet amelyik tud vizcsapot gumizni, meg kissámlit csinálni...
A fideszes pofátlanság, sunyiság, szarháziság határtalan.
Mi a szarért kell ez a műmagyarkodás, erőltetett nemzeti egység, kokárdabitorlás?
Ezeknek már a székletük is piros-fehér-zöld.

Én örülök, hogy magyar vagyok, de utálom ezt az erőltetést, állandó melldöngetést.
Mi a szar köze van a fideszköztársasági elnök beiktatásához a székely himnusznak, ennek a műdalnak? Szánalmas, nevetséges és provokatív, amilyen ez a bóvlista banda.

A Vajdaságot meg hagyd békén a választáskor is O.Viktor, takarodj innen is, mert ahova "segíteni" mész ott veszítenek a kedvenceid! /Románia, Szlovákia.../
Ennek a pártnak egy bölcsész a vezetője? Nemá!

Csak ebben az egyetlen mondatban 2 vesszőhiba (1 rossz helyen van, 1 pedig hiányzik):
"Mert a forradalom rengeteg értelme közül ez, az ami most igazán aktuális és amit egy baloldali pártnak egyáltalán minimumként meg kellene fogalmaznia."

És még ez lenne a legkisebb probléma ezzel a zagyva szöveggel.:(
tapasz13:

"Bölcsészben is lehet amelyik tud vizcsapot gumizni, meg kissámlit csinálni..."

Barátom,ezen jót röhögtem,mert.....ilyen állat pedig nincsen.

Még megkérdezném,hogy a munkából élők igazát nem lehet mondjuk "középről" képviselni?Jobbról,szemből,hátulról kizárt?
Túl tudnátok lendülni azon,amit a töri könyvekből tanultatok,.....ha már fiatal mozgatórugók akartok lenni?
@aeidennis: Attól függetlenül, hogy elétették a "nép" szót, azt még köztársaságnak szoktuk számolni.
"A 4K!-t elkötelezett fiatalok (értelmiségiek) rengeteg munkával indították útjára"

---

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy

1.) Ezeknek az értelmiségi fiataloknak fogggalmuk sincs sem a pénzpiaci mozgásokról, sem a versenyszféráról (a vállalkozói lét buktatóiról);

2.) Ezek az értelmiségi fiatalok magasról lesz@rják mindazokat, akik már elmúltak 30 évesek.
az a baj a bölcsészekkel, hogy: mivel bölcsészek, nem értenek sok mindenhez (inkább semmihez de ezt általában tudják is), viszont még is elvégezték, na vajon miért? Papír, könnyű munkalehetőség és a nagyobb fizetés reményében, de a lehető legkisebb erőfeszítéssel (a diplomagyárak egyik fő terméke a bölcsész diploma).

Most ezek után ha hatalomra kerülnek, valszeg ugyanúgy a legkisebb ellenállás irányába mennek, elfogadják a nokiásdobozt, borítékot, és nyerészkednek mutyiznak mint a szadesz vagy a maszop és a végén senki sem változik...

Hazafi, becsületes, SZAKÉRTŐK kellenének, akik magyarország és a magyar emberek érdekeit nézik, nem a sajátjukat, szakértői szemmel. Sajnos ilyen nem nagyon van, mivel hazafinak lenni az elmúlt időkben "náczyfásisztáá" dolog volt, becsületesnek lenni "gáz" volt, szakértők meg nem politizáltak/eltaposták őket a megélhetési mutyi politikusok.
Próbáltam letölteni a programjukat, de az én Adobém összeomlott tőle. :) Lehet, hogy ez egy figyelmeztető jel, és az országra is ez a sors várna?
profilo
Talán igazad van-nem lehet kisajátitani a munkából élők képviseletét sem.A sors fintora hogy ennek ellenére ezt most nem képviseli senki??A kormány pártok biztos nem.Az MSzP nek már emlékei sincsenek a munkáról.Lehetne ez közös deklarált érték-de nem az...
Az is lehet hogy ha ezeket az értékeket képviseli automatikusan a paletta bal oldalára kerül
Molly
Nem tini párt-nem csak az álltalad vélt korosztály van jelen benne.Sőt!-a hangadó, véleményt formálók
inkább 40 esek.Nem szarnak a 30 tuli világra.
sanyix -Alexandrosz serege a legheterogénebb volt tudósai, jósai, saját rossz lányai, gyógyitói voltak.Még a nyelvük sem volt közös hiszen a meghóditottak sodróttak a sereggel.Az elért sikerei igen szakértő sereget sejtetnek.A sikerhez a jósra meg a kardforgató vitézre eggyaránt szükség volt.Egyébbként meg ha kissámlit nem tud, ha vizcsapot nem tud-legalább ezt próbalhassa.Abban teljesen egyetértünk hogy szakmai kérdéseket a profikkal kell megoldatni...
@_Molly: "ebben az egyetlen mondatban 2 vesszőhiba (1 rossz helyen van, 1 pedig hiányzik" Köszi, javítva. :)
A politikához tehetség is kell nem csak akarat. Ezekben a gyogyósokban az előbbi hiányt szenved, úgyhogy szvsz nem lesz ebből semmi.
@Blogger Géza: Ebben az esetben volna még legalább egy amit bele kéne számolni.
@aeidennis: Nem, mert nem a formális megnevezést, hanem a tényeleges tartalmat szoktuk vizsgálni. A kommunista pártállami egypártrendszert nem tekintjük köztársaságnak.
@Blogger Géza: Ahá, értem. És Károlyit a nép választotta meg, vagy egy baloldali ideológusokból álló klikk, a nép nevében?
@aeidennis: Rövid időszak volt zavaros viszonyokkal. Ezzel együtt demokratikus köztársaságnak tekintjük, és nem diktatúrának.
Teljesen mindegy, hogy maguk minek tekintik, a törvény szerint népköztársaság volt. Az pedig, hogy demokratikus lett volna nevetséges, az állam élére magukat kinevezett embereknek nem volt semmiféle néptől eredeztethető legitimációjuk.

Arról pedig illett volna megkérdezni a népet is, hogy akar-e népképviseleti köztársaságban élni, nem?
"a diplomagyárak egyik fő terméke a bölcsész diploma).

Most ezek után ha hatalomra kerülnek, valszeg ugyanúgy a legkisebb ellenállás irányába mennek, elfogadják a nokiásdobozt, borítékot, és nyerészkednek mutyiznak"

FIDESZ II.?
@aeidennis: A hadsereg és a rendőrség egységei sorban fölesküdtek a Nemzeti Tanácsra. Ez (is) a nép akarata.
Persze, kellett VOLNA általános választásokat is tatrtani. Amikor az ország felét már elhappolták bizonyos szakadárok...
@Oxy: Szálasira is felesküdtek később. Nyilván a nép akaratából...
Nem ugyanaz, ha a legénység vagy ha a tisztikar kezdeményezi
@Oxy: 1949-ben is felesküdtek. Akkor a legénység és a tisztikar is kezdeményezte. Az volt a demokratikus legitimitás csúcsa. :)
süti beállítások módosítása