Legyél te is csirketulaj!

2012.06.02. 07:34 volankombi

Vajon mi lehet az a nemzeti minimum, ahol összeér a Lánchíd- és a Klubrádió programja? A válasz nem is olyan meglepő: az ökotudatos ördögbotosok és a nemzeti radikálisok számára más-más okokból bár, de egyaránt fontos az őstermelők támogatása és az igazi falusi termék. Az egyik oldalon a fenntartható fejlődés, a kőolajtól kevésbé függő lokális termelés, míg a másikon a "vásárolj magyar árut"-szlogen teszi vonzóvá az efféle kezdeményezéseket, és mindkét irány számára fontos a paraszti-falusi életmód és lakosság támogatása.

A Legyél te is gazda!-kezdeményezés révén bárki támogathatja a falusi termelőket, méghozzá úgy, hogy a közösen összedobott pénzből a megtermelt naposcsibékből is jut neki (részletes leírás itt található). A kezdeményezésről a Lánchíd Rádió és a Klubrádió is tudósított, és támogatói között találhatjuk a "jobboldali informatikát" csináló Jobbitot is, amely csak magyar többségű cégeknek készít ingyenes szoftvereket.

A Baromfi programhoz hasonló kezdeményezés a Szatyor közösség, ahol a közösség tagjai minden héten egy helyen vehetik át az általuk megrendelt, ellenőrzött forrásból származó terményeket.

A Fent és Lent is beáll a közösségi csirketulajdonlás össznemzeti támogatásába, és vállalunk egy csirkét is. Június 29-én megtudjuk, hogy valóban más-e az íze a falusi naposcsibének, vagy ugyanolyan-e, mint a szeméttel etetett négylábú brazil fajta.

(kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr114559681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon érdekelne, hogy milyen tapasztalattal lettek gazdagabbak a kezdeményezéssel kapcsolatban, mint vásárlók?
@Rosa Rugosa: Kedves Rosa, sajnos én egyelőre nem vagyok része a projektnek, bármilyen lelkes is vagyok még mindig felőle - az általam megkérdezett befizetők sem ettek még a csirkéből, mert végül inkább hagyták, hogy tyúk legyen belőle. Viszont a szolgáltatással roppant elégedettek, folyamatos tájékoztatást kapnak a gazdáról-gazdától és a tyúkok-tojások-csirkék fejlődéséről és számáról, még képeket is kapnak róluk!
süti beállítások módosítása