Mindent a szexizmusért

2012.06.11. 07:37 volankombi

"A férfiak egész évben keményen dolgoznak. Most az EB idején hagyjuk őket meccset nézni! Ennyit megérdemelnek."

- nyivákolja egy női hang a magyar sörmárka legújabb reklámjában, miközben lengén öltözött nők végeznek férfimunkákat: kukáskodnak, henteskednek, gyárban és nagy darukkal dolgoznak. A férfiak eközben sörrel a kezükben nézik a meccset: "Mindent a férfiakért!", úszik be a végső üzenet, jelezvén, hogy a sörmárka a nőkkel karöltve tesz meg mindent azért, hogy a jól megérdemelt meccsnézés a lehető legjobban sikerüljön, elvégre fél decivel többet öntenek a dobozba.

Túl azon a megdöbbentő tényen, hogy 2012-ben ilyen reklámmal szórakoztatják a népet, és azt sem tudom, hányban lehetett volna ez a szöveg politikailag legalább minimálisan korrekt, elgondolkodtató, hogy egyáltalán kinek és miről akar szólni az üzenet: arról van-e szó, hogy a nők tulajdonképpen hagyják a férfiakat olyat dolgozni, amit amúgy ők is meg tudnának csinálni? És vajon mi lesz a vasalással addig, ami meg ebben a logikában női munka? Vajon a férfiak nem tudják az este hatkor kezdődő első mérkőzésig elvégezni a feladatukat?

Pár napja kezdődött el az Európa-bajnokság, én több meccset is láttam már nagy szabadtéri kivetítőknél, és meg kell mondjam, hogy elég sok nő is nézi a meccseket, méghozzá jelentős hányaduk sörrel a kezében. Nekik tulajdonképpen otthon vagy a férfiak munkahelyén volna a helyük? Kik a célcsoportja ennek az üzenetnek? Nyilván nem a nők, akiket arra biztatnak, hogy hagyják békén a férfiakat, és henteskedjenek miniszoknyában, elvégre ők nem is láthatják a meccsek ideje alatt leadott reklámokat: inkább a férfiak, akik elégedetten dőlhetnek hátra és nyerhetnek betekintést abba, hogy amíg ők jól megérdemelt meccsnézésüket gyakorolják, a nők milyen ügyesen végzik helyettük a munkát. Az, hogy ez a reklám így kijöhetett valami kreatív meeting végeredményeként, sajátos képet fest társadalmunkról (és a marketingesek róla alkotott képéről), és csak abban tudok bízni, hogy nem fedi teljesen a valóságot.

 (kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr524576799

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Élvezd a szexet! 2012.06.11. 09:09:27

Az elveszett XI. parancsolat előkerülése. A vallási humor, vagy a valláskritika mindig is túl tudott haladni egyes emberek bigott butaságain.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szerintem a cikkíró tisztában van vele, hogy ez nem magyar jelenség, mivel a kirakott piechart se Magyarországra, hanem - gondolom - az USA-ra vonatkozik.

Annyi a különbség talán, hogy az amcsi sörreklámok sokkal viccesebbek. De attól még szexisták.

Itthon szerintem munkahelyen sokkal durvább a szexizmus, mint a sörreklámokban. Szóval érthető a szerző aggodalma, de ennél sokkal nagyobb bajok vannak.
Kedves szerző, irigylem a problémáidat!
Te valami hülyepicsa vagy, esetleg nem szereted a focit? Vagy csak szimplán papucs? :)
Jaj, de szánalmas egy írás ez... Igaz, törvényszerű, hogy ahol az "izmusok" - a "femin" is :) - kezdődnek, ott ér véget a humorérzék...
#firstworldproblems
ez hol szexista? ha jó csávók lennének és megfordítanád, akkor az ugyanúgy szexista lenne nem? egyébként ennek a reklámnak a legnagyobb hibája a hang, miért oroszlánszonja mondja fel ezt a szöveget, és miért így?
Ha lenne a posztolónak nemi élete, nem irna ilyen posztot.
Nem ertem, hogy ebben a reklamban hol volt a hatranyos megkulonboztetes.
Nem mondta, hogy a nok nem dolgoznak kemenyen. Nem mondta, hogy a nok nem erdemlik meg a pihenest. Mindossze annyit mondot, hogy ebben az idoszakban a ferfiak tobbsege a TV elott szandekozik tespedni es ezert hagyjak oket beken.
Nagyon szexista, nagyon durva, nagyon elítélendő.

Még több ilyen hülyeséget is tudok írni, ha akarod folytatom...
Ha a poszt íróját barátja eljuttatta volna az orgazmusig tegnap este, akkor nem írogatna ilyen baromságokat össze-vissza....
"A nők egész évben keményen dolgoznak. Most a Született Feleségek és a Grace Klinika hagyjuk őket sorozatot nézni! Ennyit megérdemelnek"
Megint bukott a fidesz banda pártja Romániában. Az erőltetett megosztással Orbán lerendezte a magyarok esélyeit.
- Hazudnak csalnak a minisztériumai,
- a rendőrség padlón és tehetetlen, rossz a közbiztonság
- óriási a munkanélküliség
- minden gazdasági mutatóban Európa végén kullogunk
- folyamatos gazdasági megszorításokkal nyomorítják a népet
- aljas, embertelen módon bánnak el a rokkantakkal
- stadionokra, festményekre, MOL részvényekre herdálják az ország pénzét....

Ne tűrj tovább magyar, itt az idő.

Orbán banda takarodj!
Álproblémán tudálékoskodó írás.
Szexizmus? Műbalhé.

A reklámok jelentős része valamilyen sztereotípiát vesz alapul, és éppen ezért tud vicces lenni. Nem tudom, miért kell minden mögött a bántást és a rosszindulatot keresni. Nyilván van egy sztereotípia: fizikai munka-sör-férfi-meccs, erre épül számos vicc, jelenet stb. Ezt használták ki egy reklámban, ami attól még lehet szar, persze.
Itt van például egy kreatív honlapja egy zsidó-magyar-francia, enyhén Alzheimeres nénikével: www.sachabada.com/site.html
Most akkor ez rasszista, kor-diszkriminatív vagy mi? Csak azért mert sztereotípiákra erősít rá vagy forgatja ki őket?
@Rokkantgyugdíjas tragédiák jönnek, SEGÍTSÉG nekik!:

Bazzmeg, te nem vagy normális... ilyenkor sajnálom, hogy az elvtársaid bezárták az OPNI-t.
@Rokkantgyugdíjas tragédiák jönnek, SEGÍTSÉG nekik!: Ha teged eltakarit az orban, akkor cserebe hajlando vagyok nem tuntetni ellene. Ennyit meger.
Lassan ez a blogolás szakma is ugyanúgy elnőiesedik, mint az uránbányászat.
A focit én is rühellem. Az külön felháborít, hogy a város teli van állami v. önkormányzati pénzekből üzemelő kivetítőkkel. Ettől még a poszt egy baromság (meg ez a blog is :D)
Azért ahhoz elég prűd konzervatívnak kell lenni, hogy egy ilyenbe is belemagyarázz valami ostoba feminista szutykot. Az ilyenek menjenek papnak, ott csak kisfiúkkal kell foglalkozni.
Azt hittem, a harcos feministák már kihaltak, de lehet, h csak beér a mekis wifi az állatkertig...
Ha kis tökük van a sörösöknek, Karácsonykor megcsinálják ennek a fordítottját a fahéjas-almás, meg a gyömbéres sörrel.
oszt a hajfesték/smink/tampon/betét/pina gomba remklámok nem szexistásak-e?
@qwertqwert: Dehogynem. Foleg amikor azt a sztereotipiat kozvetitik hogy a nyalas fostalicska musorral el lehet uldozni a ferfiakat. :)
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Kell a nepnek a cirkusz!!!!

A masik, hogy en aranyaiban keves nehez fizikiai munkat vegzo norol tudok a banyaiparban, gapgyartasban, gepkezeloknel, a hagyomanyos proli munkaknal (a szallodaipar es az eu kivetel). A reklam meg a "jo munkaesmbereknek" szol, akik szabadidejukben fizikailag pihennek es csak nezik a bambuladat.
@A fidesz a betegek kiirtására készül:

"A focit én is rühellem."

Mer szimplán egy fasz vagy:) Ahogy az a nevedből is kiderül...
a grafikonról hiányzik a "blogkommentek" szegmens, biztos rá se fért volna :(
@manókomment: A kommentek színvonala mutatja, hogy sörreklámba még egy ideig elfér, sőt növelhető is a szexizmus. Mert elég nagy igény van rá.
És az milyen amikor a kozmopicsák menetelnek az utcán és együtt menstruálnak boldogan? Az az igazi kurvanagy gáz, a bevásárlással kompenzáló, kékvizet vérző, anorexiás, és ettől rosszarcbőrű, alkoholista, erősen dohányos szukák gyülekezete.
Tündérbogár, a legmélyebb tisztelettel kérdezem: nemlehet, hogy ez csak egy ártalmatlan poén? Az avít szexizmusnak egy fricska? Na ugye.
@Gérard Duchemin: Szerintem egy viccre viccel érdemes válaszolni. Sokkal elegánsabb, mintsem szexistázni.
Szerző édesem túlreagálta a dolgot, semmi baj, néha megesik.
Egy jó dugás mindenképpen növeli a toleranciádat és persze a kielégített barátod/barátnőd is toleránsabb lesz az agymosás ezen formáival kapcsolatban.
Az élet is szebb hidd el, ha nem ilyen marhaságokkal foglalkozol.
Sajnos ez a valóság! De csak a fizikalyi munkásoknál. Akinek díplomállya van az nem ilyen tahú, bunkó szekszista!!!!!

Hajrá magyar értelmisség!!!
Attol, hogy minden reklam szexista meg ez is az, orulunk neki vagy sem. Vitatni folosleges.

Ha a szexizmus masik fele is tisztesseggel be van tartva akkor nincs ezzel baj:) (es nem fiukak, nem az asszony megrakasara gondolok, a szo barmely ertelmeben is;))

@johevi: ""A nők egész évben keményen dolgoznak. Most a Született Feleségek és a Grace Klinika hagyjuk őket sorozatot nézni! Ennyit megérdemelnek""

Fuuuj te szexista:D:D:D
@LAVÓRVAGÁNY: "Azért ahhoz elég prűd konzervatívnak kell lenni, hogy egy ilyenbe is belemagyarázz valami ostoba feminista szutykot. Az ilyenek menjenek papnak, ott csak kisfiúkkal kell foglalkozni."

Megsugom, hogy pont a prud konzervativoknal nem ut ilyesmi semit sehova, mert ott az az elet rendje hogy anyu szolgalja aput es kussok illedelmesen;)
Miota a feministak akonzervativok???
@endike: "Sajnos ez a valóság! De csak a fizikalyi munkásoknál. Akinek díplomállya van az nem ilyen tahú, bunkó szekszista!!!!"'

Te meg elitista vagy ;) :D
A poszt szerzője férfi, kedves trollok :)
Megnéztem volna a reklámot, de nem lehet. Szar fészbuk.
Buta embereknek készített buta reklámokból felesleges okos következtetéseket próbálni levonni:)

Másképp mondva: ez a fociláz a társadalmi/szellemi underclass bulija. Őket ez szólítja meg, sörrel a kezében odaböföghet a szerencsétlen asszonyának, hogy "haggggyámáá metshet nízni, még a tévé is azt mondja"! És ennél komolyabb hatása nincs a társadalomra. Vagy a posztoló azthiszi, hogy ez a réteg eddig szignifikáns volt ilyen kérdésekben?:)
@amervihákim: Ja, a személyi igazolványa szerint. Hehe.
"...Másképp mondva: ez a fociláz a társadalmi/szellemi underclass bulija..."
Hát, a jegyárakból kiindulva annyira azért mégsem.
@Muad\\\'Dib: Mert a szellemi underclassnak nem lehet pénze? :D
@amervihákim: mindenki troll, csak te mész jóirányba a pályán
@Muad\\\'Dib: "Hát, a jegyárakból kiindulva annyira azért mégsem."

Huha, regen voltam othon, de hogy jegyre lehet TV-t nezni azt nem gondoltam volna:)
@amervihákim: Szar lehet ebben a birka vilagban ferfikent nem tuskonak lenni:) ((AAAaaa...en is szexista fagyok....fuck))
megnyugodtam, ha rühellem a focit akkor nem vagyok a társadalmi/szellemi underclass

Mondjuk maga a reklám iszonyat szar, nem az alapsztori, hanem Szonjácska hangja és előadása ami erőteljes megrugdosási ingert vált ki belőlem. Miért nem tudtak valami kellemes hangu csajt keríteni?
@Francekellregisztralni:
Ugye elolvastad mire válaszoltam? Hogy jön ide a tévé? Arról volt szó, hogy a fociláz valami proli buli. Na ja, nálunk lehet, de nyugaton pont annyira mondjuk a középosztály bulija is.
Azért vicces olvasni a fészen a sok baszatlan picsát a kommentekben :)

Petra Palotai B****átok meg, nem érdemlitek.
20 órája · Tetszik · 4
@Muad\\\'Dib: Nem a magyare.
+amire kell penz, arra keritenek. Ezert marad szegeny a szegeny es gazdag a gazdag(utobbi elobb befektet es csak a maradekot kolti elvezetre).
Volt ismerosom. Egy festoseged!!! Gyakran volt kulfoldon az 1990-es evekben (vagyis bevarrtak par honapra). De asszem Eb vagy VB volt Spanyolorszagban. Arra volt penze elmenni(de leht belogott).
Foci ide vagy oda egy ilyen reklám ritka taplósági bizonyítványt állít ki arról aki csinálta. Meg arról is akit nem zavar...
@HighTroller: A lightkóla reklám az irodista csajokkal, és az ablakpucoló/vízhordó macsóval az vajon mi?

@eßemfaßom meg áll: Innia kéne egy (láda) sört a posztírónak, hátha megérti a reklám üzenetét.
@kovi1970: ne attől most elmenekültek a pasik és nyugodtan beszélhetünk a hüvelygombáról
@cso zsi: az a reklám amiben izmos csillógó férfitestek vannak, az soha nem lehet szexista :)
Most megnéztem a reklámot, tényleg szar.
Nem látom, hogy milyen SÖR-t reklámoznak.
izé igen, fiú vagyok és elég sok sört fogyasztok. A szexizmusra pedig természetesen nem ez az egyetlen példa és a művelt nyugaton is jelen van, valamint itt van például egy remek darab a magyar baloldalról: www.noltv.hu/video/4380.html

az érdekes ebben a reklámban szerintem az, hogy kicsit visszafelé csavarodik: úgy festi le a férfiakat, mint kukás-hentes-szakmunkás embereket, akiknek a munkáját a nők is el tudják végezni.
@Reggie: qwertqwert · szexpina.com
oszt a hajfesték/smink/tampon/betét/pina gomba remklámok nem szexistásak-e?
@qwertqwert: Dehogynem. Foleg amikor azt a sztereotipiat kozvetitik hogy a nyalas fostalicska musorral el lehet uldozni a ferfiakat. :)

Teljes mértékban igazatok van, sőt, Puzsérmester ezt már el is mondta annakidején. elég jól:
www.youtube.com/watch?v=xB2yRp8REt8
kötelező :)
Érdekes, senkit nem hallottam/olvastam panaszkodni, amikor az egyik reklám a nőket agyondicsérte, hogy szépek, okosak, kedvesek, gondoskodóak stb.
Ahogy azt a reklámot, ezt sem kell komolyan venni.
@volankombi: a nők simán eltudnák végezni a férfi munkák nagy részét,de a feministák nem a vájár szerszákért küzdenek az egyenjogúság zászlaja alatt,hanem a manager igazgatóságért,az ipari forradalom idején elég sok nő nyomult a bányákba,kibírták,de ha ez durva reklám akkor a Coke Light amin az irodista picsák majd elfolynak az mi? Szánalmas nyavalygás ez a poszt.
Az úgynevezett "szexizmus" nem más, mint a világ természetes rendje. Akik lázadoznak ellen, azok ronda, agyilag megkattant feministák, akik irígykednek az egész világra és különösen a normális nőkre.
"sok nő is nézi a meccseket, méghozzá jelentős hányaduk sörrel a kezében"

Ezek a nők nyilvánvalóan azon férfiak munkáját végzik, akik egyébként (a foci eb-n kívül) munkaidőben söröznek.

:-)
Emögé tényleg ennyi mindent be kell képzelni? Ugyan se a focit sem a sört nem szeretem, de mégis tudok nevetni ezen és hejj, ez de jó volt. Ez egy fél liter sört (550ml, bocs) akar eladni, nem szociokritikát megfogalmazni. MOsolyogsz egyet, és ha a teszkóban meglátod ezt a sört, a kellemes érzés felsejlik és beteszed a kosaradba.

Mi ebben a kurva bonyolult és szexista?

Az ablakmosósfiús lájtkólareklámnál nem sírtunk, hogy az mennyire szexista és csak egy kigyúrt tárgyként kezeli szegény ablakmosófiót? Lealjasító, pfej. Sőt, azt is mögélátni vélem, hogy az erősen kigyúrt kétkezi munkás férfiak a nők számára csak elnyomott tárgyak ebben a társadalomban, és más esélyük nincs is a boldogulásra, mint irodai ribancok előtt kólát inni, hátha szárnyai alá veszi valamelyik. Ezzel sugallva, hogy más esélyük nincs is a boldogulásra. Ezt most minden férfi nevében kikérem magamnak, le a lájtkólával!

Anyááám.. A szerzőnek csak egy alapos kúrás hiányzik.
majd jól rádtehénkedek a nagy terhes hasammal, aztán a lábadra szülök egy csatornafedelet, miután kibányásztam a napi 25 tonna feketeszén adagomat a hello kitty-s műkörmeimmel.

méghogy a férfiak nem szülhetnek....:PPP
@volankombi: mert nem tud nő kukáshentesszakmunkás lenni?
@dekás dezső: eddig ez a nap kommentje!

@Jack__Bauer: ez van a grafika alatt egyébként, ahonnan a képet szedtem.

@eßemfaßom meg áll: yes they can :)
@Jack__Bauer: szerintem ebben nem szerepel nő, egy lányostestű hosszuhaju pasit kur a homoszexuális partnere buli közben.
@manókomment: lüke, én veled értek egyet!
no para ;) csak élcelődöm, mások is hadd gondolkozzanak...
Valki belinkelné nekem, hogy hol tudom megnézni? Vagy mi alapján keressek rá?
A faszom a facebook-ba!
Ez a reklám egy poén. Ha nagyon végig gondolod, még gúny is van benne a férfiak felé.

Sör reklám, mi a faszom lenne benne, mint labda meg csöcs??
Ismerem a poszt szerzőjét, egy negyvenkörüli, megélhetési szexistázó aggszűz nő, aki menstruációs vérrel írja a posztjait a szobája falára miközben csokit eszik és Szex és New Yorkot néz. Az egyik blogger srác szokta begépelni utána a nő szövegeit.
@manókomment: Ezek szerintem olvasni se tudnak, csak írnak. Úgyhogy a gondolat túl nagy elvárás.
@Tékás Lacika:

- Fiam, te bzi vagy?

- Nem apa, királylány!
Pont tegnap akadt kezembe egy fociszaklap, benne egy hirdetéssel. Szomorú csaj ül egyedül egy éttermi asztalnál, és alatta valami ilyesmi felirat: komoly focirajongó meccs idejére nem beszél meg randit...
Olyan szó, hogy "szexizmus", márpedig nem létezik.

Egyébként meg mi az, hogy "a" magyar sörmárka? A Borsodin kívül magyar még az Arany Ászok (amúgy annak is volt már olyan reklámja, amelyben nők "férfias" munkakörben, pl. féldisznóval a vállukon szerepeltek), a Dreher, a Soproni, a Szalon...

Végezetül: tényleg sokan irigyelhetik a problémáidat :)
"ez a fociláz a társadalmi/szellemi underclass bulija. Őket ez szólítja meg, sörrel a kezében odaböföghet a szerencsétlen asszonyának, hogy "haggggyámáá metshet nízni, még a tévé is azt mondja"!"

/thread
Nem is tudom, szerintem akkor már a bikinis foci EB (vagy mi a pék) sokkal idegesítőbb és jóval egyértelműbb véleményt mond férfiakról és nőkről egyaránt (:
@A fidesz a betegek kiirtására készül: "Az külön felháborít, hogy a város teli van állami v. önkormányzati pénzekből üzemelő kivetítőkkel. "

Csak egyet mondj kérlek, ami állami pénzből van...
@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka: "Szexizmus? Műbalhé.

A reklámok jelentős része valamilyen sztereotípiát vesz alapul, és éppen ezért tud vicces lenni."

Szerintem tévedsz. A reklámok többsége:

-szexre épít
-nem vicces
-nézhetetlenül sz*r

valamint, ami a legfontosabb: minden reklám hazudik.

A konkrét példány csak jól hozza az átlagot:

-szar
-unalmas
-egyáltalán nem vicces
-szexre épít (így, ha vki szereti ezt a kifejezést: szexista)
Azon kívül, hogy szar, nem értem, mi a baj a reklámmal. Esetleg a nőknek derogáló a kukatologatás - de a férfi csinálhatja, mer' az úgy nem szexista?

2.) Szerintem tiltsunk be minden reklámot, amiben férfiak és nők szerepelhetnek együtt. Biztos, ami biztos.
ez a poszt olyan mintha Miss VACCPAUER írta volna...
@Tékás Lacika

Annál gázabb, hogy egy fiatal, hímnemű posztíró rinyál a szexizmus miatt. Ha a világon minden polkorrekt lenne, az a humor halálát jelentené.

Lassan már egy szőke nős vicc kimondása is elítélendő lesz, valamilyen eszetlen izmus miatt. Az pedig már egy polkorrekt ideológiájú 1984-et jelentene...
Megtanulhatnátok végre már, hogy szólásszabadság ide vagy oda, nőkről vagy jót vagy semmit. Különben egy gyenge pillanatodban, amikor nem számítasz rá elkapja a nyakad és megnézheted magad. Ajánlott irodalom: a 90%-a mindannak, amit a világon eddig leírtak.
@mrbloodbunny: Szerzőkém biztos egy tankörbe járt vele a 'gender studies' szakon...
mi a helyzet a "női" csatornákkal/műsorokkal ... fem3,csak csajok(vagymi),keksz és newyork +1000másik
ha pedig a postot valóban hímnemű írta (nem férfi) akkor vszeg buzi
@Aszpartám: Márpedig a szőkenős vicces eredetileg mind rendőrviccek voltak. Csak a rendőrviccet már betiltották és letöltendő börtönbüntetés jár érte. Szóval akkor a kettősmércét elkerülendő, ne csak a segghülye rendőrök jogait védjük már, hanem a szőke nőkét is. Akik egy százast simán rávernek a rendőrökre IQ-ban.
@sztrelnyikov: nem mondod, hogy a zsaruknál a max IQ -20
Erről a témában így utoljára Marcy-tól hallottam. Meg is nézem gyorsan a rém rendesből a jéglyuk sörös epizódot ;)

www.youtube.com/watch?v=bkiGb3cNEwY
Most megnéztem a reklámot újra, nem is értem, hogy mi ebben a szexizmus. Ellenben a kinder pingvines reklám biztos nem szexista: a nő a saját fiúgyerekei házi rabszolgája, még a nyulat is előbb eteti meg, mint saját magát, mosolyogva veszi ki a kisautót a mosogatógépből, stb, és csak egy perce van magára: abból áll az öröme, hogy befal egy kis szénhidrátot. Na, ehelyett az élet helyett EB idején gürizek a pasim helyett, hadd sörözzön!
És mi van, ha csak vicc az egész?

Most komolyan: ki az a fapicsa, aki komolyan vesz egy ilyen reklámot, és felhúzza az orrát rajta? Szánalmas...

Ezek után csakazértis megcsinálnám a fordított változatot is, de azt valóban(!) szexistára. Mondjuk valami hülye sorozat indulása kapcsán kikent-kifent, de szőrös, sörpocakos férfiak végeznének ugyanígy női "munkákat". Sétálgatnának a plázában, trécselnének a cukiban és tünci kis járgányokban furikáznának mindenfelé. Ja, és lenne a reklámban jó sok csöcs is. Női csöcsök persze, és mindenféle dramaturgiai ok nélkül.
Azt ugye fogod, hogy a sörreklámok nem társadalomtudományos dokumentumfilmek?

Nem gondolod, hogy fölöslegsen készpénznek veszel egy szándékoltan komolytalan dolgot? Én igen.
Eszembe jut rólad a vicc:
Parasztbácsi kijön a Csillagok Háborújáról.
- Hát, ezt ugyan el nem hiszem.
Én nem a reklámot tiltanám be, hanem a focimeccsek közvetítését. Világszerte. Mindjárt nem kerülne egy-egy giliszta annyiba, mint az egész éves magyar GDP. Nem mellékesen fellendülne a stadionlátogatás, a jegybevételek és a turizmus. És talán ilyen büdös prosztó reklámok se születnének akkor, mint amilyen ez is.
@hammer: Jó mondás, nem ismertem. Olyan jó hogy mától én mondtam! ;-)
süti beállítások módosítása