Arany Obersovszky-díj 2.0

2012.06.15. 10:03 baum

obersovszky.jpgA Helyi Téma c. ingyenes újság Hende Csaba honvédelmi minisztertől érdeklődött a HM-et érintő aktuális ügyekben, teljes mértékben figyelve a kiegyensúlyozottságra. Az interjú a nagyszerű BG nevéhez fűződik, aki annyira megsorozta Hendét kérdéseivel, hogy méltán jár neki az Arany Obersovszky.

-    Volt korábban példa arra, hogy a honvédség hadianyagot adott át belügyi, jelen esetben tömegoszlatási célra? Egyáltalán van erre jogi, alkotmányos lehetőség békeidőben?

-    Szekeres Imrén túl vannak még érintettjei a HM-t érintő 2006-os ügyeknek?

-    A szocialista kormányok idején számos esetben adtak át hadianyagot külföldi kormányoknak, például Afganisztánnak, Iraknak, illetve feltűnően olcsón, anyagáron civil vállalkozásoknak. A HM vizsgálja ezeknek az „üzleteknek” a törvényességét?

-    A nyolc év szociálliberális kormányzást követően milyen erkölcsi, fizikai állapotban vette át 2010-ben a nemzeti kormány a Magyar Honvédséget?

-    Lehetnek még csontvázak a HM szekrényeiben?

Az Arany Obersovszky díjat a Fent és lent adományozza azon újságíróknak, akik interjúikban kiemelten ügyelnek az objektivitásra, és a szakma szabályait mesterfokon alkalmazzák. A díj sajnos anyagi vonzattal ugyan nem jár, de ez a fajta erkölcsi elismerés mintegy glóriát von a derék sajtómunkás köré. Sorozatunkban ezért a válaszokat nem, csak a kérdéseket adjuk közre, hogy olvasóink kizárólag a lényegre tudjanak figyelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr164581178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása