Gondolkodjon szekértáborokban, akinek hat anyja van

2012.06.19. 07:31 baum

friends.jpgLehet-e független, autonóm gondolkodónak lenni Magyarországon? – merül fel bennem egyre gyakrabban a kérdés. Meg lehet-e határozni önmagunkat ideológiák mentén, még idiótább szót használva mindenféle izmusokkal? Hiszem, hogy a politikai koordináta-rendszert meghaladta az idő. Hazánkban ráadásul még inkább megkeverte félmúltunk ezeket a fogalmakat, és így értelmezhetetlenek azok.


Ha arról van szó, hogy szeretem a hazámat, és büszke vagyok a magyarságomra, akkor bizony azt mondják rám, hogy jobbos vagyok. Gondoskodó államban szeretnék élni, mely figyel arra, hogy megvédje a társadalom tagjait, akkor meg balos. Ha hányok attól, hogy megmondják, hogy kössem be a biztonsági övet, akkor is, ha másnak nem ártok vele, akkor meg liberális. Akkor most hova kellene magamat besorolni, mert mindhárom magam lennék. De ami lényegesebb kérdés: minek?


Nyilván biztonságot ad részévé válni valamely közösségnek. Biztonságot ad, de elveszi az ember gondolatainak autonóm voltát is egyben. Számtalan példa van erre. Előnye, hogy nem nagyon kell belegondolni konkrét ügyekbe, a szembe jövő valóság szeleteibe, elég ráhúzni az adott ideológia által felvázolt sablonokat. Ha a széljobb büszkén lengeti a magyar zászlót, akkor mi ballibek elutasítjuk nemzeti jelképeinket. Ha a belvárosi fiatalok füveznek, akkor mi 8 sör után le drogos-zsidó-buzizzuk őket. Csak gondolkodni ne kelljen. Mennyivel egyszerűbb mások által fontosnak tartott szobrokat meggyalázni, hogy az fájjon.


Szekértáborok vannak, amibe szépen beleilleszkedik a nemzet nagy része, ki kényelemből, ki megélhetésből. A szimpatizánsok, a pártok, a sajtó. Fájdalmas, hogy a rendszer fenntartó intézményeinek irányítói nagy részben nem elhivatottságból, hanem egzisztenciális indokokból lesznek szemei a láncnak. Azok, akik inkább befogják a pofájukat, és lelkiismeretük ellen beszélnek, mert a nagy ideológiai testvér érdekei így kívánják.

friend2.jpg
Szinte bizton le lehet szögezni, hogy az ország érdeke nem ez. Egyedül a társadalmat megosztó pártok érdekeit szolgálja, hogy töréspontokat alakítson ki nemzeten belül. Ha sikerül tömegek gondolkodását manipulálni, nyájat kovácsolni belőle, akkor nyert ügyük van, mert ez támogatottságot jelent, Audikat jelent, hatalmat jelent.


És nem értik,, hogy az egészségesen gondolkodó fiatalok tömegei miért vágynak külföldre. Persze, naivitás lenne azt gondolni, hogy kizárólag ez lenne a kulcs. A fiatalok nyilván nem akarnak éhenhalni, ez egyértelmű, másrészt nem elhanyagolható szempont, hogy közéletünk végletesen beteg tüneteket mutat. Ez bizony a 3. Köztársaság hozadéka. Majd 20 évig a ballib elit határozta meg a tutit, most meg fordult a kocka, mainstreammé vált Mága Zoltán. Ki akarna ilyen országban élni? Sas Józsefet váltotta Dörner György. Puszta kézzel kitapintható, ha előre akarsz jutni, akkor be kell tagozódnod valamely főáramlatba, ha hiszel benne, ha nem. Annyiban különbözik ez a Kádár-rendszertől, hogy ott egy fő csapásirány volt, jelenleg meg a Jobbikkal együtt három.


A kiút ebből igencsak nehéz. A pártok manipulálják az agyakat, ezzel szemben csak azt lehet csinálni, hogy közösségileg megváltoztatni a pártok hozzáállását saját hazájukhoz. Hisz irányvonalakra szükség van, ez nem is kérdés, azt viszont el lehet várni, hogy a bozótharcaik ne nyomják agyon közös értékeinket és érdekeinket. Embertelenül nehéz feladat, talán csak az ad némi reményt, hogy jelenleg több azon magyarok száma, akik nem kötődnek a jelenlegi parlamenti pártokhoz, mint akik igen. Gyanítható, hogy sokan szeretnék normalizálni a közhangulatot.


Képek: innen és innen.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr654594045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.25. 10:40:55

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: Egyikre pártra sem. Legyen az is egy érvényes szavazat! 2012.08.25. 10:40:50

Mik is a legnagyobb és alapvető fő gondok hazánkban? Már régebben felsoroltam és most a szavazási feliratkozás mizéria miatt talán elgondolkoznak rajta egyesek. Mert nem csak én, hanem egyre többen ebben, vagy hasonló változásokban látják a kiút egyik ...

Trackback: jobboldal vs. baloldal: a jó-zsaru, rossz-zsaru trükk - NAGYBAN ... 2012.06.19. 12:16:00

Naponta halljuk, olvassuk, hogy "jobboldali érzületű" emberek, meg aztán "baloldali érzületű", "meggyőződésű" emberek alkotják ezt az országot (is). Vajon miért sulykolják ezt belénk - ekkora vehemenciával? Nos, a helyzet az, hogy ez egy népvezetési te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nos eljutottál ismét a nirvána széléhez. "A kiút ebből igencsak nehéz" c. mantra negyvenötezredik ismétlését láthattuk.

Szerintem meg nem nehéz. Voltaire módon kicsit fogjuk fel korunkat a létező legjobb világok egyikének, ahol a dolgok - minden ellenkező híresztelés ellenére - nem véletlenül történnek.

Nekünk szereplőknek ugyan nehéz ezt elfogadni, azonban ha megtesszük, kicsit jobban fogjuk magunkat érezni.

Tehát a magyar közélet jelenleg tapasztalt állapota, a nép sírása és acsarkodása nem más, mint jövő nemzedék aranykora. (Lásd a két világháború közötti korszak reneszánszát.)

Ezért nem kétséges, hogy mindezt ami zajlik, át kell élnünk, eljutva a gödör valódi fenekéig. Nemcsak hazánkban, hanem külhonban is. Addig meg marad a vigyorgás, a szekértáborok viselt dolgain.

Szóval csak semmi hiszti és pattogás. Just relax.
"Lehet-e független, autonóm gondolkodónak lenni Magyarországon?"

Igen Baum, lehet. De ára van: pontosan annyi tapadós fikát kell elviselned a lebutított és értetlen tömegektől, mint pl. Puzsér Róbernek. ;)
Hogy aktuális példával éljek.

(Vele kapcsolatban a kedvenc élethelyzetem, amikor valami szellemileg alultáplált beleböfögi a beszélgetésbe, hogy "de mééér, mit tett az le a' asztalra?!")
öö nem olvastam el es igazad van de
a biztonsagi ov nem bekotesevel artasz masoknak, mert ha elindul az auto keresztbe kasul, lehet, hogy az ov tart az ulesben es korrigalni tudsz, mig ov nelkul az anyosulesrol figyeled, ahogy az ovodascsoportot letarolja az auto.
Ha meg nem vezetsz, és nem kötöd be magad, a melletted, előtted lévő utastársad zúzod porrá. Vagy egyszerűen csak kirepülsz az ablakon az útra. A mentők, orvosok, ápolók már így is túl vannak terhelve. Sokáig, vagy végleg munkaképtelen lehetsz, aztán még el is kell tartunk... Szóval ilyet máskor ne írjál, és kösd be mindenki érdekében az övet.
Az öves példa rossz. Aki nem köti be, az nem balos vagy liberális, hanem hülye.
Akkor lesz itt csak remény, ha a maradék két kommunista utódpárt is eltakarodik a közéletből, és a hozzájuk kapcsolható embereket is örökre kitiltják! De ha mégsem változik akkor sem semmi, akkor is csak nyertünk!
Az összes párt bekaphatja.
Korrekt írás, helyes meglátás. Jól összeszedted, ami bennem is zakatol a világgal kapcsolatban. És valóban nem liberális vagy jobbos dolog bekötni az övet, hanem puszta önvédelem. Aki nem köti be, az nem csak hülye, hanem felelőtlen is (lásd az előttem szólókat).
"Gyanítható, hogy sokan szeretnék normalizálni a közhangulatot."

De zsarolhatóak, megvehetőek. Így szépen minden marad a régiben.
a politika már csak olyan, mint a látható elektromágneses spektrum. magyarul a fény.
9-4fordham.wikispaces.com/file/view/em_spectrum.jpg/244287321/em_spectrum.jpg
sokszínű. de ezért kirajzolódnak a szekértáborok. a "hülye" fizikusok az ultra violát rajzolják balra, az infravöröst jobbra. nincsenek összhangban a politológusokkal. szóval itt a kérdés, hogy a politikusok alacsony, vagy magas frekvenciával adnak. a baloldal ahogy új péter mondja a "tökölős". a jobboldal a "rakkolós". magas freki. a szerző gondolom "zöld". csináljunk valamit, de ne túl gyorsan. hanem "konzervatívan".
A pártokon alapuló demokráciával van a legfőbb baj. Csak egyéni képviselőséget, visszahívhatóságot, és egy képviselő csak egy ciklust vállalhasson összesen. Poszt betöltését meg megfelelő képzettséghez és gyakorlathoz kell kötni.
Továbbá alsó és felső házra kellene bontani az országgyűlést és így meg lehetne akadályozni a hülye és érdekellentétes döntések zömét.
Önkormányzatoknál is hasonlót kell kialakítani, csak ott nyilván nem két kamarás döntéshozó szerv lenne.
@Almaleves:
itt a nép akkor fog "felkelni", amikor egyértelművé teszi a világ, hogy magyarországot a balkánhoz sorolja. amikor egy generáció jön rá arra, hogy neki a balkánon kell felnevelnie a gyerekét. a szinglik ezt érezték meg. és ezért húznak el sorban, mint a vadlibák.

ha én az lmp lennék egy nagy "mitteleuropa oder balkan" transzparenst vinnék a parlament elé. mert ezt a külföld és a magyarok többsége is érti. és ma ez magyarország alapvető sorskérdése. és nem az, hogy bal, vagy jobboldal. jó reggelt kívánok.
@559: Totálisan igazad van.
Végülis a legfőbb problémák, a listáról bekerülő képviselő, a visszahívhatóság (számonkérhetőség) hiánya, (nem véletlenül ez volt az egyik fontos dolog, amit nagyon hamar megszüntettek), teljesen átlátható juttatási rendszer (ne legyen semmi ingyen, a költségekből csak annyi legyen elszámolható, ami más emberek esetében), a bizottságosdiért ne legyen külön pénz, és például legyen a fizetésük!!! (tehát adók, járulékok, stb le), nem pedig az illetményük vagy mittudomén minek nevezik most, a mindenkori minimálbér kétszerese :)
Mindjárt nem lenne akkora tolongás, vagy odafigyelnének a normális bérszínvonalra.
Ja még valami, ez az undorító mentelmi jog, erre sincs semmi szükség.
Másik módszer, hogy ne legyen annyira népszerű a képviselői poszt, minden ciklus lejárta után a parlamenti létszám tizedelése véletlenszerűen.
(Ebben az egy esetben lehetnének kivételezett helyzetben, rájuk nem vonatkozna a halálbüntetés tilalma).
Rendes leszek, minden alakuló parlamenti ülésen megszavazhatná a tisztelt ház, hogy a saját ciklusukra melyiket választják.
@Unionista_:
"ha én az lmp lennék egy nagy "mitteleuropa oder balkan" transzparenst vinnék a parlament elé."

Miért kell ehhez lmp-nek lenned? Vigyed anélkül, a saját nevedben. Akkor még hiteles is lennél....
A sötét zöldek úgysem értik miről beszélsz.
@sjz:

jól beszéltek
Én még annyival egészíteném ki, hogy a jogászokat kizárnám a képviselőségből. Összeférhetetlen. Fogalmazzák meg a jogszabály tervezetet, majd a laikusok józan paraszti ésszel, igazságérzettel eldöntik, társadalmilag jó (=igazságos) vagy nem jó (=jogszerű).
@Unionista_: "itt a nép akkor fog "felkelni", amikor egyértelművé teszi a világ, hogy magyarországot a balkánhoz sorolja. amikor egy generáció jön rá arra, hogy neki a balkánon kell felnevelnie a gyerekét. a szinglik ezt érezték meg. és ezért húznak el sorban, mint a vadlibák.
"

szerintem viszont alapveto hiba europaba kepzelni magunkat, sokkal nyugodtabbak lehetnenk ha elfogadnank hogy ez itt a balkan.
@Qqriq: Ez is helyes meglátás.
Ebből az egész rendszerből hiányzik a józan paraszti ész, de nagyon. Nemcsak nálunk, de itt aztán különösen.
@sjz: Végülis a legfőbb problémák, a listáról bekerülő képviselő, a visszahívhatóság (számonkérhetőség) hiánya,

a visszahivhato kepviselo nem kepviselo, hanem megasztaros indulo.
ha visszahivhato soha a budos eletben nem tamogat olyan dontest ami fajhat. nincs ennek ertelme

"(nem véletlenül ez volt az egyik fontos dolog, amit nagyon hamar megszüntettek), teljesen átlátható juttatási rendszer (ne legyen semmi ingyen, a költségekből csak annyi legyen elszámolható, ami más emberek esetében), a bizottságosdiért ne legyen külön pénz, és például legyen a fizetésük!!! (tehát adók, járulékok, stb le), nem pedig az illetményük vagy mittudomén minek nevezik most, a mindenkori minimálbér kétszerese :)"

felolem ellenben az a nehanyszaz nyugodtan kapjon havi millakat, de dolgozzon.

"Mindjárt nem lenne akkora tolongás, vagy odafigyelnének a normális bérszínvonalra."

megis mirol beszelsz? mindenki keressen jo sokat ???

"Ja még valami, ez az undorító mentelmi jog, erre sincs semmi szükség."

a dehogy. most h tulajdonkeppen minden hatalmi ag a fidesz kezeben van (de lehetne a kommunistak, fasisztak etc) kezeben teljesen jo lenne,
hiszen nem elnenek vele vissza...

"Másik módszer, hogy ne legyen annyira népszerű a képviselői poszt, minden ciklus lejárta után a parlamenti létszám tizedelése véletlenszerűen.
(Ebben az egy esetben lehetnének kivételezett helyzetben, rájuk nem vonatkozna a halálbüntetés tilalma).
Rendes leszek, minden alakuló parlamenti ülésen megszavazhatná a tisztelt ház, hogy a saját ciklusukra melyiket választják."

ez demagog faszsag. kb 14-16 evesen meg belefer, ha idosebb vagy az mar inkabb kinos
@Qqriq:
először is nem vagyok pesti, se budai. és ha az lennék se akarnék képviselő lenni. de ha mégis muszáj volna annak lenni, akkor férfi szandálban, térdnadrágban és pólóban ülnék a padsorok között. ahogyan most. mondjuk emerson lake & palmert hallgatnék. pont úgy, mint most. ennélfogva valószínűleg egy barátom se lenne a parlamentben. szóval ez nekem nem pálya.
@873ujr3rk:
én értem, hogy magyarország balkáni ország. legalább egy évtizedre az is marad. de az is lehet, hogy egy évszázadra. nem vagyok ettől kétségbe esve. ha a magyar történelmet nézzük, akkor elég sokszor volt ez az ország a senki földjén. szóval olyan nagyon pesszimista sem vagyok a nemzet sorsát illetően. mégis azt gondolom, hogy a magyar társadalom többségének ez még nem esett le.
@873ujr3rk:
Lehet nem jött le, szándékosan voltam durva, viszont tovább nem leszek, így nem reagálok arra, amit írtál. Minden dolog, amiről szó volt, kivéve az utolsót, egy normális országra vonatkozna, jelenleg nem ilyenben élünk.
A demagógia pedig a parlamentben dívik legjobban, nézd meg az előterjesztéseket.
@sjz:
Nem választani kellene hanem kisorsolni, a zemberek közül. Visszahívásról kellene csak szavazni, ha egyharmad ellene van, elküldeni a faszba és sorsolni helyette mást. Ha már nem 100% korrupt a bagázs, az komoly előre lépés lesz.
Ú, be jó írás! Az egyik héten kommunista vagyok, a másikon filoszemita, a harmadikon meg rohadt náci.

A postról még eszembe jutott egy Index videó. A kiscsaj úgy gondolkodik magáról, mint EURÓPAI(!) állampolgár. És ez gondolkodás a jövő.
Múlt héten együtt autóztam egy olasszal, egy kanadaival, egy magyarral és egy négy országban nevelkedettel. Rájöttem, hogy a szállodában harminc fölött a párnacsata hulla részegen, ugyanolyan vicces, mint tíz évesen kakaóval.

Nagyon vártam, melyik "regulátor" jegyzi meg a biztonsági öves pédát.
Csak megjegyezném, hogy a doki szerint bekapcsolt övvel meghaltam volna. Nem követendő példa, specifikus eset.
Én is az öv-kérdésen rúgóznék egy pillanatra. Egyrészt, ahogy már mások is megírták, gyakran tesznek kárt (néha halálos sérüléseket is!) bekötetlen utasok a többiekben az autóban. Másrészt meg ez pont az a terület, ahol az állami intervenció jótékony hatása bizonyított. Amerikában jó sokáig élt ez a "haggyatokmá' a biztonsági övvel"-felfogás, és amióta komolyabban büntetik, drasztikusan visszaesett a halálesetek száma.
Én alapvetően egy pragmatikus ember vagyok, és mivel ebben az esetben a tiltás tárgya (döntési szabadság) nem összevethető a téttel (emberéletek és azok minősége), ezért, bár alapvetően liberális vagyok, maximálisan kötelezővé-tétel párti vagyok - ebben az ügyben. Ugyanakkor pl. Svájcban azon megy a vita, hogy legyen-e a 14 év alatti gyerekeknek kötelező a sisak biciklizésnél - és az ország egyik legfelsőbb szerve (Staenderat) úgy döntött, hogy nem. Hogy miért? Mert a gyerekek többsége így is felveszi, és ha kötelező lenne, akkor szerintük nem tennék, ráadásul a rendőröknek is van jobb dolguk, mint sisak nélküli gyerekek után rohangálni.
Szerintem ezek a fogalmak max. identitás-képzésre jók, de én hiszek abban, hogy minden egyes ügyet érvek mentén kéne vizsgálni. De ehhez érdeklődés és részvételi szándék kell. És amíg ezek nem lesznek meg a mainál sokkal nagyobb arányban, addig egy ilyen szintű trágya lesz a magyar demokrácia. Ergó szerintem aki igazán tenni akar ma Magyarországért, a hazánkért, az a részvételi szándékot erősíti (és ez önszerveződésekre érvényes leginkább, amit pl. a Seres Mária-féle Civil Mozgalom próbál még leginkább csinálni).
@ingenium rusticus /Csellók, gordonkák, doktorik: igen, ez pontosan így van, elszigetelt esetekből elméleteket indukálni homeopata-ezoterikus szokás. De azt is hozzátehetnéd a teljesség kedvéért, hogy statisztikailag erőteljes kisebbséget képeznek a hozzád hasonló esetek - ergó az emberek 99.9% százaléka egyértelműen jobban jár, ha bekapcsolja az övet.
Lehet-e független, autonóm gondolkodónak lenni Magyarországon? Lehet, de nagy ára van. Nem kerülsz bele a tutiba, nem kapsz zsíros állást, pályázatot, kedvezményt,...A képvíselőink ispénzért csinálják és nem szívjóságból, nincs önálló véleményük mert az nem egyeztethető össze a gazdasági érdekeikkel. Az Ö érdekük az ellentétek szítása és fenntartása, mert, ha vannak ellenségek akkor vannak barátok, érdekcsoportok, oligarchák, haverok,...Csak bolsizással, fasisztázással, zsidózással,.... lehet fenntartani ezt az állapotot és ebből jókora hasznot húzni, a nagy tömegek meg vevők rá, hiszen van kit okoni, hibáztatni.. A sok utcanév változtatás helyett inkább a képviselő visszahívásáról , avagy megerősítéséről, elszámoltatásáról hoztak volna törvényt a nagy büdös 75%-kal, de ez nem volt érdekük mert akkor egysem ülne a két évvel ezelöttiekből a helyén. Szarnak Ők a népre, nemzetre csak szóban magyarkodnak meg évente egy napot (márc 15.)(soha többet nem ünneplem meg ) 364 napot a pénzüket ünneplik
Micsoda hülye poszt.

A világon mindenhol szekértáborokban gondolkodik minden párt. Láttál már amerikai elnökválasztást? Az embereknek meg kell mondani, hogy ki a jó és ki a gonosz, mert különben honnan tudnák...:)?
@873ujr3rk:
nézd, itt a probléma, hogy magyarországon (és az egész kárpát-medencében) nincsenek tartományi parlamentek. azért nem szabdalták tájegységre az "uruszágot", mert a magyarok féltek, hogy akkor ezek az autonóm régiók mind leválnak. nem alakult közös irodalmi nyelv. ahogy spanyoloknál a kasztíliai. mert ugye a magyarok tökre máshogy perszélnek, mint a környező szlávok. a románok megint máshogy. de az összes országrész leszakadt. szóval most már ez a térségi rendezés időszerű lenne.

ami azt jelenthetné, hogy a tartományi parlament lehetne tisztán egyéni képviselős. az országgyűlés pedig lehetne tisztán pártlistás. vidéken egy járásban, a városban egy kerületben el kellene dönteni, hogy kulturális értelemben ki az első ember. és akkor ő képviseli a körzetet a tartományi parlamentben.
-- budapest régió,
-- balaton régió,
-- észak-, és dél-dunántól (felső és alsó pannónia vö. felső és alsó ausztria),
-- közös osztrák-magyar burgenland (alsó és felsőőrség),
-- közép-magyarország (duna-tisza köze)
-- észak-magyarország (magyar felföld, vagy régiesen felvidék, ahogy van szlovák felföld (felvidék) is. az kelet-szlovákia. miskolc és kassa két régió központ.
-- tiszántúl (nagyjából az, ami most az észak-alföld)
-- és magyar délvidék (dél-alföld). ahogy van szerb-délvidék is. ami a szerb vajdaság.
ezek lehetnének a autonóm régiók. és ezeknek kulturális önkormányzatuk lenne. és vidéken az agrárkultúra ügyei is ide tartozhatnának. a föld, és a bánya ügyei. az iskola. a templom. a bíróságok. szóval ez egy klasszikus konzervatív és neokonzervatív közjogi formáció. ami észak, és nyugat-európában mindenhol. magyarországon viszont nem létezik.

ezért van etnikai nacionalizmus, és ezért van kulturkampf. mert van egy hiányzó közjogi elem.

egyébként ha lenne közjogi értelemben is régió (tartományi parlament), akkor sokkal könnyebben lehetne integrálódni a német-osztrák-svájci szövetségi rendszerhez. magyarul középeurópához. ez a közjogi fordulat hiányzik.
Hülye példa lett a biztonsági öv, ezen pont megbicsaklik a poszt mondanivalója.
Ami egyébként nem rossz, és már én is rühellem a közeget, ahol úgy érvelnek a népek totál indulatból, hogy a hiradóból szedett panelekkel bombázzák egymást.

Átgondolni a dolgot, esetleg empátiát érezni: kurvafárasztó. És a végén kiderül, hogy rosszul gondoltuk: így hát inkább nem gondolkodunk.

Biorobotokra van szüksége a pártoknak, és az nálunk rengeteg van, sajnos. Bár most, hogy kiderült, hogy mindkét szekértábor főnökei masszívan lopnak, lehet, hogy a közös szívás összehozza az embereket. (Frankó példa volt erre Schmitt Pali bá, aki a végén tényleg összekovácsolta a nemzetet a maga álszent, makacs bumfordiságával.)
a biztonsági öv az tényleg nagyon fontos.
meg a gyerekülés. meg a járda síkosság-mentesítése. meg a lámpa, a küllőprizma és a csengő a bringára, nappal is.
meg a kétsoros korlát mindenhova. meg a kiesésgátló mellvéd.
meg a 90 perces tűzgátló bevonat az előtető vasrácsára.
meg az oltórendszer és az éghetetlen burkolat a sarki tízasztalos kocsmában.
meg a betörésbiztos üveg mindenhova.
meg a 7/24 gyerekfelügyelet. meg az úniós szabvány játszótér.
meg a full haccp rozsdamentes konyha a sarki gyroszosnál.
meg a gyorsvonat előtt futó ember a piros zászlóval.

ezek mind-mind rohadt fontos dolgok.

még a végén kihalt volna az emberiség, ha ezeket a nagyon fontos dolgokat nem vezetjük be időben, így is csak egy hajszálon múlt a faj fennmaradása.

még a végén kénytelenek lettünk volna megtanulni, hogy bizonyos dolgokra vigyázni kell, és bizonyos dolgok veszélyesek lehetnek.

aztán csodálkozunk, hogy a következő generáció egyre inkább burokban él, és fogalma sincs, hogy hogyan is kell kezelni egy problémát, ha az felmerül, ne add uram, ha még esetleg felelősséget is kellene vállalni valamiér. skandallum.
ELméleti fejtegetésnek nem rossz a poszt, a megoldási javaslat viszont olyannyira hamvába holt, hogy mosolyogtató.
A jó Fideszes érdemi változást eszközöl a saját párton belül...:-) A pártok belül komplett félkatonai szervezetekként működnek, csak a legbelső kör bír konkrét információtömeggel a zajló események kontexusát illetően, a többiek szimplán csapódnak, vagy sodródnak az eseményekkel. Az illuzióikat elvesztők a legszomorúbb csapattagok, amikor látják, hogy miről is szól bármelyik két nagy PÁRT valójában.
Csak a hidegzuhamy képes felébreszteni ezt a szétbombázott szegregált társadalmat, amihez sajnos közeledünk. Ez az a biznisz, ahol mindenki csal, ilyen a válságok természete...
@873ujr3rk: M.o. szerintem is Balkán, de a Balkán is Európa része. Mi Közép-Európa és a Balkán határa vagyunk, és az aktuális politikai-gazdasági helyzettől függ, melyikhez hasonlítunk jobban.
Ma sajnos lefelé csúszunk, a korrupció is erősödik, tehát a balkáni jelleg dominál.
A görögök is a Balkánon vannak (földrajzilag totálisan), meg is látszik a mostani gazdasági helyzetükön. Nekik annyi előnyük van, hogy az övék Európa egyik legrégebbi kultúrája, meg a kétpólusú világrendszerben a Nyugathoz tartoztak, de csak azért, mert nem kerültek hatalomra a komcsik náluk is.
@blacklord: Olvasd el szépen az utolsó mondatom.

"Nem követendő példa, specifikus eset."

Miért kötözködsz? Nem követendő példa!!!

A post meg kibaszottul nem erről szól.
Lehet, hogy a kikötött cipőfűző jobb példa lett volna.
És talán a sok funkcionális analfabéta érdemben reagálna a postra.

Vagy bele kellett volna írni, hogy motor. De ugye milyen!?
Mer' ugye az kibaszott fontos!
@Unionista_:
Ugyanazt mondod te is, mint a posztíró, csak levonva a helytelen következtetést. Pont az a lényeg, hogy itt nincs semmi rendszerhiba, a magyar nép nem hülyült meg, az ország sem abszurdabb, mint bármikor.
El kell fogadni: ez egy ilyen ország, és egy ilyen nép.

Ha ebből indulsz ki, látni fogod, nincs semmi baj, a működés anomáliának hitt része a standard modell.

Hazánkban az állam működése gyakorlatilag a lakosság és a cégek akadálypályája, aki itt túlél, az tökös gyerek, ha tud angolul, még lehet is belőle valaki. Aki nem ilyen, az éhen fog pusztulni, mégpedig lázongás nélkül. Láttad nem, itt csak egy beszéd miatt lesz puccs, éhezés miatt sosem. Az ugyanis teljesen természetes.
Viszont azt is láthatod, hogy azért a nép nem hülyült meg teljesen, mert segíti egymást, így viszonylag ritka az éhhalál.
@mcs:
Neked legalább kinyílt a szemed!
Bár a legfontosabbat kihagytad:

vigyél magaddal törülközőt

igaz ezt nem a hatalom mondta
@Almaleves: Huhh!!! Ez is mekkora igazság:

"Pont az a lényeg, hogy itt nincs semmi rendszerhiba, a magyar nép nem hülyült meg, az ország sem abszurdabb, mint bármikor. El kell fogadni: ez egy ilyen ország, és egy ilyen nép. Ha ebből indulsz ki, látni fogod, nincs semmi baj, a működés anomáliának hitt része a standard modell."
@Almaleves:
nem állítom, hogy rendszerhiba van. azt mondom, hogy a kérdést a népnek egyenesen kell feltenni. ha nekem lennének politikai ambícióim, mint ahogy nincsenek, akkor egy "mitteleuropa oder balkan" transzparenssel állnák a parlament elé. mondja meg a nép, hogy mit akar.

persze ne képzelje azt senki, hogy a középeurópai tagság nekünk "jár". mert könnyen lehet, hogy a németek már régen eldöntötték, hogy magyaországot romániával és bulgáriával együtt kirakják a senki földjére. ez attól függ, hogy a görög válság után mennyi pénzük maradt a kasszában. szóval a tőkét koncentrálni fogják. és könnyen lehet, hogy ebbe magyarország célországként már nem fér bele. az ő szempontjukból nyilván az utolsók egyike vagyunk ebben a sorban.

de ezzel együtt szerintem úgy fair ha a politikai osztály a magyar nézőgyerekeket is bevonja ebbe a problémakörbe. elvben ez a demokrácia. félre értés ne essék, nem a magyarok fognak dönteni. de azért jó lenne ha a nép mégis mondana erről a nemzeti sorskérdésről valamit.

mert nekem az a tapasztalatom, hogy amikor azt mondom, hogy oké, a gyerekedet a balkánon fogod felnevelni. meg azt, hogy ne akard már tisztességesen nevelni, hiszen a balkánon úgyis "cigánykodni" kell. arra neveld. ott az a leitkultur. akkor egyesek (és furcsamód többségében a fidesz szavazók) idegesek lesznek. szóval mintha nem értenék ezt az egészet.
@Almaleves:
szóval mondok egy történelmi példát. trianon. szerintem elég nyilvánvaló volt, hogy az országot fel fogják darabolni. csak a nézőgyerekeknek nem lett ez elmondva. és ezért sorscsapásként élték meg. most meg nincs elmondva az, hogy mi egyáltalán nem biztos, hogy európai ország leszünk. mert egyetlen szövetségesünk sincs, ahogyan romániának, és bulgáriának sincsen. tehát ez a három ország nagyon erősen kilóg a közösségből.

én értem persze, hogy bencsik andrás kivonul, hogy nem leszünk gyarmat. csak azt gondolom, hogy még ő is azt gondolja, hogy "nagy-német" gyarmatnak kellene lennünk. az lenne a jó. ha nem is nekünk, de a gyerekeinknek. szóval szerintem a szélsőjobb is ilyeneket gondol. csak mivel bal-jobb felosztásban gondolkodik ezért utánozza orbán viktort. szóval erre a kérdésre pártpolitikától függetlenül kellene válaszolni. azért, hogy utána 25 éven át ne azon menjen a vita, hogy ki volt a hibás. talán világos ebből, hogy erről mit gondolok.
Megkérdezem: aki az ország ellen tevékenykedik az nem hazaáruló?

A pártok nem az ország érdekében, hanem a maguk, - sőt a fideszben a ménesi úti fiuk és a rokonok anyagi és hatalmi érdekében, - tevékenykednek.
. A kitermelő elemek ügyeskedése azt a torz hatást tette a szemek mechanizmusává: hogy a nép demokratikus részvétele a történelmi építésben, a szavazati jogban lesz ténnyé. A történelmi kirakatban mutatós kakasviadal dühöngtetik a jobb-és baloldal, az általános és a korlátolt, a nyílt és a titkos, a közvetlen és a közvetett stb. szavazati jog harcosai közt. Ez a napjainkig elhúzódó véres gúnyú móka mind a két tábor sarlatánjaival: a népbánya további üzemét igyekszik biztosítani e történelmi Kalifornia aranyásói számára. Mert jobb-és baloldal ilyen és olyan szavazati jog nem két ellentétes tábor, hanem: az egyetlen történelmi élősdiség, az egyetlen zsákmány-párt kétarcú kóklerkedése, hogy az Államot továbbra is megtartsák a Nemzet nagy tömegét kitermelő gépnek. Szabó Dezső!
Egyik Pártra Sem Közösségi oldal megosztotta

146 ember kedveli · 2.060 ember beszél erről

www.facebook.com/EgyikPartraSem
1.Első lépésben érjük el, h CSAK nemzeti pártok legyenek az országgyűlésben!
2. Csak azok írjanak, akik nem akarnak megállni az első lépésnél!

S.György András
Magyar Rezervátum 2002.,
Kossuth Lajos tér
magyarrezervatum@gmail.com
1068 Benczúr utca
süti beállítások módosítása