Huszti és a válogatott

2012.09.29. 07:41 beeni

huszti_szabolcs_hannover_640.jpg

Huszti Szabolcs, az 51-szeres magyar válogatott futballista 2010 őszén hatalmas porfelhőt hagyva maga mögött lemondta a válogatottságot. Beszólt a kapitánynak, a sajtónak, majd magát istenítve kilépett, itt hagyott minket.

Most eltelt két év, Huszti visszatért Németországba, régi klubjához, a Hannoverhez. Azóta az ő nevétől hangos a német sajtó. Huszti az eddigi öt fordulóban három gólt lőtt és hét gólpasszt adott, így cseppet sem meglepő, hogy a tekintélyes német sportszaklap, a Kicker osztályzatai alapján toronymagasan ő a legjobb játékos jelenleg Németországban

Jogosan vetődhet fel tehát a kérdés: hogyan lehet, hogy a magyar válogatott vezetői megengedhetik maguknak a mellőzését. A válasz talán bonyolultabb, mint hinnénk.

Huszti két évvel ezelőtti nyílt levelében egyebek között célzást tett arra is, hogy a szövetségi kapitány munkájába beleszól a felsőbb hatalom. Konkrétabban a köztudottan Orbán Viktorhoz kötődő klub, a Videoton FC edzőjének, Mezey Györgynek a kéznyoma volt érzékelhető az akkori válogatott összetételén. „Érdekesnek találom Mezey György szerepét, - írja Huszti a levelében, - amikor hazaértünk Stockholmból, gratulált a Vidi-játékosoknak, majd meglátta Czvitkovics Pétert, tőle azzal búcsúzott: Magának majd a keddi meccs után! Aztán Peti valamiért kezdőként kapott helyet a gárdában úgy, hogy az azt megelőző két meccsen még a keretbe sem került.” Egy szó, mint száz, Huszti jó magyar szokás szerint az egyszerűbb megoldást választotta: odaszúrt mindenkinek, majd csapot-papot ott hagyott: oldjuk meg nélküle, ha megy. Nem ment, nem megy ez sem. Most itt vagyunk 2012-ben, s megkíséreljük újra azt, amit már 1986-óta próbálunk: kijutni egy világbajnokságra, mindezt tesszük az egyértelműen jelenleg legjobb magyar futballista nélkül. Semmi hír arról, hogy a szövetségi kapitány igényt tartana a játékára. De Huszti is azt kerülgeti egy frissen készült interjúban, hogy esze ágában sincs ebben a válogatottban játszani. Ahelyett, hogy mindenki a saját dolgát végezné, inkább megmutatják, hogy honnan fúj a szél. Lehet, hogy kicsit nekik is rossz lesz, de legalább mindenki másnak is az. Mi pedig ülünk és nézzük a képet, amit festettek nekünk magyar ecsettel. „Magyar táj: így lát mélán egy magyar szem.”

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr594809341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

az ezerkilencszázas években mennyit könyörögtek egy akkor a legjobb, Nyilasinak nevezett futballistának, ma ő az egyik MLSZ vezér. Már nem emlékszik?
huszti megtalálta a helyét a föderális német bajnokságban. és magasról leszarja a feudális magyart. szerintem ehhez csak gratulálni lehet.
Tehát mivel azt merte mondani, hogy idehaza nem válzoztak a körülmények, és ezért nem változott az ő hozzáállása sem, ezért már "magyar mentalitásozni" kell? Szerintem meg igaza van, a magyar szakma egy nagy határ kaka, ami az utóbbi húsz évben egyetlen sikert sem tudott letenni az asztalra, a jobb külföldi edzőket (lásd Sousa) megpróbálják elüldözni, a klubok körül rengeteg a korrupt vállalkozó, sok a bundagyanús meccs stb. Ráadásul tudtommal az MLSZ és a kapitány se kereste meg azóta Husztit, szóval igaza van. Amellett, hogy a személyisége nem szimpatikus, a helyében lehet hogy én se jönnék haza ilyen körülmények közé, nemzeti címer ide vagy oda.
Már a 10-12 éves gyerekek körül megjelennek az ingyenélők, haszonlesők, akik leszarják, mi a jó a gyereknek és/vagy a szülőnek, illetve hogyan fejlődnének a játékosok. Az edzők jellemzően nem ilyenek, de a csapatvezetők, technikai-vezetők, elnökök minimum 90%-a ilyen. Ráadásul általában ostobák és emberileg sem érnek sokat.
Személyes tapasztalat.
Hmm...
Nekem nem sok kozom van a focihoz, de az biztos hogy egyetertek vele!
Ha megkapnam ugyan azt a fizetest otthon IT-ban mint itt kulhonban, akkor sem mennek haza, mert sajnos minden rothad otthon. Kizarolag ha csalo vagy, vagy rokon/haver akkor tudsz ervenyesulni. Sem emberi, sem erkolcsi jog(od) nincs MO.-n sajnos. Kiknek koszonheto ez?
Hat a kedves politikusainknak, senki masnak.

Szerintem egyreszt senki nem tudna megfizetni ot. Masreszt kinek van kedve harcolni a sok irigy ember kozott, akik mast sem csinalnanak mint azon mesterkednenek hogy keresztbe tegyenek neki, mert milyen jol fizeto f@sza helye van!

Persze lehet hogy csak valamit en csinaltam rosszul ropke 30 evig, szoval lehet hogy tevedek es minden f@sza.
Addig is amig toprengek ezen, maradok a hanyatlo kapitalista nyugaton.
Nekem alkalmam volt látni ilyen srácokat is focizni, mint Albert, Varga, Göröcs, Farkas...stb.
Az akkor még 16-os VB-kre simán jutottak ki, sőt az olimpiákat meg is nyerték. Ezek a mostaniak meg...És most már 32 csapat mehet. Úgy tudom Torghelle havi 8 milliót kap havonta a seholsincs vidéki csapatnál. Szép pénz...teljesítmény nélkül...
Huszti két éve igazat mondott. Ez az állandó, alakoskodas, megmagyarazasa a dolgoknak az eredmenytelensegnek mar unalmas.
Mezey " tesztas " Gyuri bacsitol, meg mindig várjuk a 1986' mexicoi katasztrofális szereplés okait.
Mintahogy azt ígérte.

A videoton az utóbbi pár évben, valóban látványosan emelkedett a hazai futballélet csúcsára. Anyagi bázisa, egyedülálló a honi közegben. Nem akarok messzenő következtetéseket ebből levonni...

A másik. Pár éve, itt járt Sir Alex Fergusson, egy szakmai előadássorozaton. A magyar futball edzőknek tartott szakmai előadás végen, mondta, hogy akkor, kedves kollégák, lehet kérdezni. Az angol nyelvtudás hiánya a hazai szakmai életben tudvalévő, ezért volt tolmács, v az azota elhunyt Bicskei Bertalan fordított. Mint gondoltok hányan jelentkeztek kérdezni? A pontos szám, a nulla. Senki nem tett fel kérdést. Majd, hogy a katarzist elérjük, az előadás végen, Csank Janos odaszòlt Bicskeinek hogy: Te Berci, tudott ez nekünk valami újjat mondani?

Nem minden magyar edző ilyen természetesen. De a honi szakmai közeg, a kulfolditeket ( Sousa, Koeman, matthaus, annak idején kuselaa, kiveti magából)

Egyébként amíg, az egykori kamionost lefejelo, Győr határában a nejlonzacskonyi bundapénzzel lebukó, kurvaanyazó futballikonok, állami kitüntetést kapnak és az MLSZ vezetésében aktív tevékenykednek, sok változásra ne szamitsatok.

Ajánlanám a fidesznek a nagy elszamoltatási hullám kapcsán, hogy többek között Mezey Gyuri bácsival beszélgessenek mar el mexicóról...

Nagy alszentseg kijelenteni azt, hogy az " Huszti " kérdés, mert közel sem az!
Teljesen igaza van Husztinak. A magyar futball a legrosszabb Európában. Persze nem abszolút mértékben, mert Málta, Andorra stb. rosszabb, de egy ekkora és főleg ilyen múltú országnak nem így kellene szerepelni. Ez pedig a szakmai közeg posványából és a a játékosok (ebből adódóan) 0 hozzállásából fakad. Sehol sincs még egy ilyen lassú és taktika nélküli bajnokság mint nálunk. Ha a moralitást nézzük, pedig elég a Fradi elmúlt 15 évét megvizsgálni többek között.
Gera nem játszott mindenki höbörgött hogy a szemét holland kapitány biztos alkalmatlan!
most hogy tökös magyar kapitányaink vannak senki nem höbörög!persze hisz ez egy politikai válogatott élen a felcsuti maradonával
a magyar futballal nincsen semmi probléma.

ahogy a médiába és a kultúrában is minden rendben van. meg az oktatásban

ha esetleg nincs, akkor se nagy a baj, mert van egy sokoldalú miniszterelnökünk, aki a teszetosza beosztottainak elmondja, hogy melyik területen mit kell csinálniuk, hogy rend legyen

így lehet, hogy kiválasztja nekünk a válogatott összetételét, a szükséges idegennyelvek tanítását, az euróvízión fellépő énekesnő személyét, valamint gondoskodik a színvonalas szórakoztatásról a közszolgálati intézmények vezetőin keresztül

nekünk szerencsére csak hátra kell dőlnünk és élvezni a show-t. nincs itt semmi probléma, csak hangulatkeltés
Egyetlen esetben süllyedhet mélyebbre a válogatott. Ha elkezdenek a játékosok diktálni.

A játékosnak nem az a dolga, hogy a vezetést a nyilvánosság előtt kritizálja. Ha értelmes mondanivalója van, mondja el a megfelelő helyen az illetékesek előtt, de a sajtónak való hőbörgés csak kárt okozhat, ahogy okozott is.

Ha játszani akar, jelezze, ha nem, akkor kár kuncsorogni érte.
a blogírónak ehhez köze mi a fasz? úgy látom, h itt az indexblogokon minden seggagy mindenhez ért. olyan jó ezt látni.
Cirkusz...

Amikor lemondta a válogatottságot újságcikkek és blogok tucatjai írták,hogy "nem számít",amúgy is "rosszul játszik,ha haza jön"."nagyképű,de mire"...stb.
Kritizálták és gúnyolódtak rajta,hogy pocsék teljesítményt nyújt a Zenitben(ezt bizony sokszor jogosan tették...).

Most pedig sírnak utána.Most jól játszik,jó formában van...megy a szekér.
De így lesz ez 10 forduló múlva is?Ha most behívnák és játszana a válogatottban,akkor jól teljesítene?
Vagy inkább sérülés kockázatát nem vállalva alibizne még San Marino ellen is?

A magyar labdarúgás 1986 június 2.-án Irapuatóban meghalt.

Ami azóta ezen a néven fut,az egy vicc...kabaré...cirkusz a népnek.
Önjelölt edzőzsenik,tehetségtelen,nagyképű és túlfizetett játékosok,ezer éve észt osztó sportújságírók gittegylete.
Nekem az a véleményem, hogy ameddig Mezey és társai a magyar futball körül élősködnek, addig nem változik semmi.

Megjegyezni kívánom, hogy a csapatok bevallása alapján van olyan NB1-es csapat, ahol a játékosok (papíron)minimálbérből tengődnek.

Szóvak vicc ez az egész.

Huszti Szabolcsnak további sok sikert és minden jót kívánok!
@doktor.dikhed: Huszti nem okozott kárt. A kárt azok okozzák , akik 20, 30 éve élősködnek a magyar focin.
Ez rohadtul nem Huszti kérdés !
@doktor.dikhed: Ennél mélyebbre már nem süllyedhet a válogatott. Az, hogy 3. vagy 5. a csapat egy selejtező csoportban lényegében tökmindegy.

"A játékosnak nem az a dolga, hogy a vezetést a nyilvánosság előtt kritizálja. Ha értelmes mondanivalója van, mondja el a megfelelő helyen az illetékesek előtt, de a sajtónak való hőbörgés csak kárt okozhat, ahogy okozott is."

Egyetértek, de mi van, ha az illetékesek nem végzik jól a dolgukat? Ilyenkor nyilván olyanoknak kell leírniuk az igazságot, akik nem ez a feladatuk. Huszti 2 évvel ezelőtti levele nem volt más, mint egy sértődött játékos vagdalkozása, mégis ez volt a legőszintébb írás a magyar futballról az elmúlt 20 évben, amelyet egy belső szereplő adott közre. (egyébként Juhász Roland, akkor többször is lenyilatkozta, hogy egyetért a levéllel)
az Aranycsapatunk fele sváb volt a másik fele magyar szerb szlovák és horvát származásu és müködött!
miert kell most spanyol portugál szarmazásu edzö játékos ?
- A miniszterelnök kollégiumi szobatársa kapja messze a legtöbb állami megrendelést.
- A miniszterelnök falubéli strómanja kapja messze a legtöbb állami földet.
- A miniszterelnök kedvenc csapata gazdálkodhat messze a legtöbb pénzből.

Miért ne lehetnének ezek véletlenek?
@fetyisob: Mert nekik még el lehet adni ezt a szart. Jó pénzért, egy ideig. Addig, amíg a tökük tele nem lesz a közeggel és annak szereplőivel.
Amíg ki nem utalják őket. Előbb - utóbb megteszik.
Pusztán csak idő kérdése. A sváb, szerb, horvát, szlovák, rokonok , meg annyira ismernek már minket a kérdésben , hogy nem kérnek belőlünk. De ha kérnének is, őket is kiutálnák.
@Dexter...: Ezt nem is kétlem. Ugyanakkor a játékosnak az a dolga, hogy játsszon. Nincs meg a megfelelő képzettsége és tudása ahhoz, hogy a vezetésbe beleszóljon, ha pedig mégis van, akkor is a szabályok betartásával teheti ezt meg, a nyilvánosságot kizárva.

Itt nem az a lényeg, hogy mit mondott, hanem az, hogy kilépett a szerepéből. Ha visszakönyörgik, egyre több játékos fogja azt hinni, hogy ha jó formában van, vagy nagyobb klubban játszik, az feljogosítja arra, hogy beleszóljon a vezetésbe és a feletteseit nyilvánosan kritizálja.

Mindannyian tudjuk, példák alapján a futballvilágból, hogy mi történik, ha a vezetés lassan átcsúszik a focisták kezébe.

Egy forma 1 pilóta nem attól lesz jó, hogy tökéletesen uralja az autóját, hanem attól, hogy a szabályokat betartva is tud vezetni. Egy focistának nem az a mércéje, hogy tökéletesen csavarja a labdát, hanem, hogy a szabályokat betartva is tud teljesíteni a pályán. Ide tartozik az is, hogy eljár az edzésekre és a nyilvános szereplésein sem hoz magára, klubjára, nemzetére szégyent. Igen, ezért kapnak ennyi pénzt.

Huszti megszegte a szabályokat. Bocsánatot kell kérnie. Nem kell azt mondania, hogy véletlenül mondta, vagy valótlant állított, egyszerűen elég annyi, hogy sajnálja, hogy ilyen nyilatkozatot tett a nyilvánosság előtt.
@shwarcz bácsi: Miről beszélgessenk el Mezeyvel? '86-ban Magyarország első volt a világranglistán, persze a vb előtt.
Úgy jutottunk ki a vb-re, hogy egy meccs híján 100%-osak voltunk. Itthon kaptunk ki a hollandoktól, leadtuk nekik a pontot.
Tehát miről is kéne Mezeyvel elbeszélgetni????
@doktor.dikhed: Alapvetően ott van a probléma, hogy a vezetés és az irányítás, mint olyan, nem szakmai kezekben van. Az a közeg amelyik képes arra, hogy kigeneráljon magából egy Huszti levelet, azzal azért komoly probléma van.
Számomra azért igencsak elgondolkodtató, hogy Huszti, közvetetten mit akart mondani...
Voltak ilyenekre példák a múltban is. Csak akkor nem levelek, hanem disszidálás formájában.
Rengeteg akkori futballista szólalt fel a " vezetés " ellen ilyen módon.
Máskülönben az edző feladata a csapat és a csapategység kialakítása és kordinálása , vezetése.
A jatekosokkal valo szemelyes kontaktus fentartasa. Pontosan azért, hogy ehhez hasonló dolgok ne
történhessenek meg.
Igazad van, Huszti valóban követett el hibát. Nem kérdés. Én ezt inkább egy figyelemfelkeltő dolognak tartottam a részéről akkor is. A mód és a stílus más kérdés. Vannak egyébként akik nem akarnak belesüllyedni a hazai közegbe.
Szerintem a kérdés sokkal összetetebb és nagyobb őszinteséget kívánna. Mert husztinak el lehet verni a port persze, de attól meg a dolgok nem fognak megoldódni...
@Hertelendi:

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_labdar%C3%BAg%C3%B3-v%C3%A1logatott#1980-as_.C3.A9vek

"Ekkor a magyar válogatott az európai ranglista élén, és a világranglista negyedik helyén álltÁ"

Legalább néz utána mielőtt állítasz valamit
@doktor.dikhed: na bazmeg, mert akiket kritizál, azoknak megvan a "képzettsége" ahhoz, hogy döntéseket hozzanak.

melyik univerzumban élsz te koma? és mennyit tejel az mlsz az ilyen kommentekért?
@doktor.dikhed:
ja, mert mondjuk a miniszterelnöknek a beleszóláshoz meg van a képzettsége.

amúgy meg huszti éppen azt nehezményezte, hogy az játékosügynökök, és a strohmanjaik teljesen esetlegesen állítják össze a válogatottat. ők mondják meg, hogy kit, mikor és milyen poszton kell játszatni. a pillanatnyi érdekeik alapján. azért, hogy felsrófolják az árakat. balkáni lókupecek irányítják a nemzeti csapatot. ami így nem érhet el tartós sikereket. a hosszú idő után ki merte ezt valaki a válogatott környékéről is.

éppen az inkompetenciáról szólt ez a levél. huszti meg bizonyítja az alkalmasságát.
@frigyes222: Akkor hallgassuk ki Mezeyt és utána vessük tömlőcbe. És a mostaniak? Ők hol is állnak? Kiket tudnak tutira megverni?
Okostojás...találtál valamit amibe bele tudtál kötni...
Ha haza jönne, akkor sem biztos, hogy jobb lenne a válogatott vele. Mert ugye ahhoz társak is kellenek. Hannoverbe meg ugye........
„Beszólt a kapitánynak, a sajtónak, majd magát istenítve kilépett, itt hagyott minket.“
Ezért nem kell, hogy ismét válogatott lefyen. Mert évek óta kettőt belerúgott a labdába?!
Az a gond, hogy a mai magyar foci kb 20 éves lemaradásban van az élvonaltól. Én nagyon elfogult voltam Mezeyvel, de mostmár be kell látnom, hogy ez nagyrészben Mezey és a rajta felnőtt edzők hibája. hibája.
Valamint az állandó önbecsapás és áltatás miatt van. Azért mert valamikor jók voltunk- ne feletsük el azt, hogy az "egy teljesen más játék" volt- automatikusan nem fogun kijutni sehova. A rossz hollandok ellen is rögtön látszik a 4 osztály különbség.
@Hertelendi: akiket felsoroltal oreg magyarok azok meg egy amator focivilagban jatszottak. ossze sem lehet hasonlitani azzal a dollar milliardos globalis iparaggal amit ma hivnak focinak. az az erzesem hogy fingod sincs a mai focirol. nem a magyar jatekosok lettek ennyivel gyengebbek, maga a jatek huzott el fenyevre mi meg mint 'kis orszag, kis penz' leven... nem tudjuk kovetni
@doktor.dikhed: Azért ne mossuk össze a pályán nyújtott teljesítményt, egy a játékon kívüli körülményekre tett nyilatkozattal. Huszti a meccseken elért (ott minden szabályt betartva)eredményeivel hívta fel magára a figyelmet. (Addig senki nem is foglalkozott vele még a Zenitben koptatta a padot.) Ebben a pillanatban ő a legjobb magyar játékos, ezt több szakmaember is megerősítette (kicker, whoscored). Gondolhatunk bármit Husztiról mint emberről, de ő egy jó focista.

Tényleg kilépett a szerepéből, de ott ahol senki nem látja el a saját feladatát, bizony törvényszerűen lesznek olyanok, akik "önbiráskodnak".
Politikai példával élve (bocs, de F1-et nem ismerem annyira, és ez mégis csak egy pol. blog.), a rossz közbiztonság törvényszerűen táptalajt biztosít a félkatonai szervezeteknek.
Ha egy ilyen helyzetben az alkalmatlan vezetőket és az ő vélemény monopóliumukat védjük, azzal a jelenlegi szar helyzetet konzerváljuk.

Itt néhányan Husztit hősnek állítják be, ami Szabolcs motivációját nézve biztosan nem helyes.
@balage_81 reloaded: Látod, nem figyelsz. Ez nem arról szól, hogy Husztinak igaza van-e, vagy hogy az MLSZ vezetői alkalmasak-e a feladatuk ellátására.

Csak arról, hogy megszegte a szabályokat.

És mit ért el vele? Semmit. Ha valóban Mezey-csókosokkal van tele a válogatott, most a helyére is bekerülhetett még egy. Gratulálok. A levél többi része meg buta csapkodás, hogy miért nem játszik többet. Azért, mert az edző így döntött. Az edző a felettese, neki meg tennie kell, amit mond.

Ha Huszti olyan jó edző, lássuk a bizonyítványát és az eredményeit.
@trey82: A tényekkel nem nagyon tudsz vitába szállni, inkább személyeskedsz. Helyes! Akkor Románia, Dánia, vagy akár Hollandia...Ugye ők mind tele vannak pénzzel, igaz? Itthon hova pumpálnád a pénzt? Kiknek? Attól tartok Messi, C. Ronaldó sem milliomosnak született. Letettek valamit az asztalra, vonzották a nézőket és megfizették őket.
Lehetne vitázni, de ez nem pénzkérdés.
Nem lehet, hogy neked nincs fingod se a mai, se a régi fociról?
ANTI-SQUIRELL: TÉNYLEG NEM ÉRTESZ A FOCIHOZ,DE AZÉRT EGY KIS POLITIKAI CSAPKODÁST MOST IS BEVETETTÉL

"Szerintem egyreszt senki nem tudna megfizetni ot."
Nem azért nem játszik Huszti a válogatottban, mert ott többet keres!!! Tényleg nem érted az egész lényegét.

Egervári Mezey bábja. Együtt töprengtek már 1986-ban Mexikói Acapulcóban, hogyan kaphattunk hatot a Szovjetektől. Állítólag sok volt a tészta.
Azóta sem jutottunk ki sehova, de a legmegdöbbentőbb, hogy ugyanazok az edzők, ugyanaz a Szövetségi kapitány (bábja), mint akkor.

Pedig már akkor is mindenki tudta, hogy ez így nem mehet tovább.
Bóvli kormány, bóvli ország, bóvli magyar foci, ne csodálkozz!

Lázár János igazi szarjankó!

Selmeczi Gabriella a rusnya, buta, kiflitolvaj, igazi "szőke nő"!

Budai jellemtelen , árnyékravetődő Gyula, nagyon primitív!

Szíjj ártó seggszájú, hiteltelen, vízfejű barom!

Készülj a kormányváltásra, bárki jöhet csak ezek nem!
@doktor.dikhed:
nem akarod érteni a sztorit. a magyar válogatott összeállításáról nem a szövetségi kapitány dönt. hanem a pénzmosodákat működtető klubelnökök, játékosügynökök. akárki. a masszőr. amelyik szerelmes jóskába. és hatalma van, mert pontosan tudja, hogy ki kivel van. ki miben sáros. a magyar foci szinte az ősidők óta ilyen provinciális. egy kicsi, és zárt futball világban ezzel lehetett nemzetközi sikereket elérni. de ma már a másod, harmadvonalra sem elég.
@doktor.dikhed: "A játékosnak nem az a dolga, hogy a vezetést a nyilvánosság előtt kritizálja.""

Ühüm. A magyar labdarúgás évtizedek óta folyamatosan csúszik egyre lejjebb. Köszönhetően többek között a fenti mentalitásnak! "A szennyest ne teregessük ki", "a házon belül kell megbeszélni", "nincs baj, csak a közönség látja rosszul"
, a "szakma tudja, hogy mit csinál", stb.

Laikus urak; ez a bili már rég megtelt, jó lenne kiborítani a szakértőinkkel (sunyi bá, mezei, stb és a vállalkozók) együtt.

Kössz Huszti Szabolcs! Az isten szerelmére vissza ne gyere, amíg ki nem söpörték a disznóólat!Szurkolunk Neked!
tökmindegy, hogy husztit beteszik-e a nemzeti csapatba vagy sem. vele, vagy nélküle is ugyanolyan szar.
@unionista:

Olvastad a levelet? Itt van:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/huszti-nem-szimpatikus-a-csapat-korul-kialakult-legkor-2044283

Huszti panaszkodik, hogy nem kezdő a válogatottban, igaz, hogy a Zenitbe sem fér be. Aztán azzal példálózik, hogy Klose is gólzsák volt a világbajnokságon, pedig a csapatában keveset játszott.

Nekem a levél nagy része egy primadonna hisztijének tűnik. A végére bedob még egy csontot (Mezey), hogy rágódjon rajta a nép.

Vagdalózni könnyű. Kritizálni is, de építő javaslatokat tenni, vagy leülni a kispadra is, amikor nem megy a játék...na ezek a nehéz dolgok. El is bukott velük.

Én kedvelem Husztit mint játékos, de ne beszéljen, ne legyen megmondóember. Focizzon, abban jó.
Huszti a német bajnokság ünnepelt játékosa. Majd amikor Egervári vagy Mezei edzőként eljut oda, hogy ők ülhetnek Mirko Slomka helyén a Hannover kispadján, lesz miről vitatkozni. Addig ők csak helyi senkik a belterjes magyar focimocsárban.
Huszti elmondta amit akkor gondolt. Igaza volt vagy sem, en nem tudom. Azt viszont igen, hogy anno sokan a csappatársai közül azt mondták, hogy van alapja annak, amit leírt a levelében, de nyíltan senki nem állt mellé, hogy legyen vmi változás. Na szerintme ez a tipikus magyar mentalitás. Bólogatunk, de tenni azt már nem!

Ez a fiú lelépett, pedig a klubja miatt is mindenki fikázta. Hogy csak a pénzért megy, meg ilyenek, pedig nem is játszik...stb. Az tény, hogy keveset játszott, de amikor pályán volt, akkor remek volt a Zenitben.

Kíváncsi vagyok Spalleti fejére, hogy most mit gondol arról, hogy simán visszanengedte a Hannoverbe.

Legyen bármi is ennek a szezonnak a vége számára, ez a játékos megmutatta, hogy hiába szólt minden ellene, neki nagyon is helyén van a szíve és igazi profi. Megmondta amit gondolt és a kritikusainak a pályán válaszolt.

Rá sokkal nagyobb szüksége van a válogatottnak mint Mezeyre és Egervárira.

HAJRÁ SZABOLCS!! HAJRÁ MAGYAROK!
@doktor.dikhed: Nézd meg kik játszottak a helyén?! És, hogy miért nem játszott a Zenitben az örök talány. Idén megadta a választ, hogy mit tud. Spalletti, Sanyi bá csak sajnálhatják, hogy nem az ő csapatukban focizik.
@SZDSZPistike: Csak neked: a meccs Irapuatoban volt
@doktor.dikhed:
husztiból lehet jó edző. valószínűleg nem idehaza. ő most megtalálta a helyét németországban, és ha kevés esze van, akkor hosszú ideig nem fog hazatérni.

egyébként elmondta, hogy ezzel együtt szurkol a magyar válogatottnak, és a magyar focinak. és sajnálja, hogy nem tehet hozzá. megérti, hogy nem lehet válogatott. mert belecsapott a lecsóba. megértette, hogy kilóg a sorból. nem ide való. ennyi.
@Hertelendi: Elmondom en neked hogy miről!
A várakozásokkal ellentétben totálisan leszerepeltunk.
6ot kaptunk az oroszoktól, az egesz ország ledobbent, többen kidobták a tv keszuleküket az ablakon. Nem tévedek nagyot ha azt mondom, hogy lehet számítani innen a magyar foci waterloojat.
Szóval, Mezey a csodálatos szereplés után azt nyilatkozta, hogy itthon részletesen elmondja az okokat és hogy mi történt mexicoban. Tehát, kiáll a nyilvánosság elé. A mai napig ez nem történt meg.
1986 óta. Mindenki találgat, mennek az urban legendek, a tésztarol, a bundarol, meg a melegrol.
Egy futballszerető ország drukkerei varjak ezt a mai napig....
Mellesleg emlékszek meg arra hogy Nagy Antival a címlapon megjelent , talán a képes sport, hogy "világbajnokok leszünk "...
@Hertelendi: Először is, a 32-es vébére alig könnyebb kijutni Európából, mint a 16-osra volt. Mivel főleg Ázsia, Afrika, Közép-Amerika stb. helyei javultak, nem Európa kapott extra helyeket.

Másodszor meg, Albert vagy Puskás akkori csúcsformájában se jutna ki (persze azt nem tudjuk, hogy most hogy edzenének, mit csinálnának), mivel a foci fényévekkel elhúzott az akkoritól. Az Aranycsapat tagjai meccsenként két-három kilométert futottak, most a világbajnok spanyoloknál szinte mindenki tíz fölött fut. Az még egy félamatőr focivilág volt, azt csak én teszem hozzá, hogy nyilván a maiak kokszolnak is.

Mindenesetre én úgy gondolom, Egervári válogatottja megverné az Aranycsapatot (persze anakronizmus az egész, mivel nyilván a mai focit látva az Aranycsapat is változtatna a játékán és az edzésmódszerein), mindenesetre a csapat javult, csak a mezőny még sokkal többet javult. Ami akkor bőven elég volt, annak a sokszorosa is most már nagyon kevés...
@doktor.dikhed: valszeg szemellenződ van, mert te nem érted, hogy semmi köze a képzettségnek és a foglalkozásnak ahhoz, hogy igaza van-e, vagy elmondhatja-e a véleményét. nem játszik, megindokolta miért.

egyébként meg ennyi erővel senki ne kritizálja a válogatottat, mert nem képzett szakedző

az meg érdekes, hogy amit itthon szakmának hívnak, azt a világ pontosan beárazza: ugandától szaud-arábiáig kapnak munkát a magyar edzők, nyugaton mondjuk pont nem
@doktor.dikhed: Vass Ádám pár éve bejelentette a sajtónak, hogy egy szerbek elleni utánpótlás-válogatott meccs előtt megkeresték őt és pár csapattársát, hogy ki kéne kapniuk. Ő ezt továbbadta a kapitánynak, és az ügy elakadt. Az ominózus meccsen 8-0-ra kikapott a csapat (az, amelyik egyébként a 2009-es U20-as vb-n bronzérmes lett), Vass pedig azóta sem válogatott, akárhol és akárhogy is játszik - pedig egy ideig ő volt az egyetlen magyar, aki stabilan szerepelt a Serie A-ban.

Nem mellesleg Gera is egyszer otthagyta a válogatottat, amikor Koeman közölte vele, hogy a következő meccsen nem fog játszani a kezdőcsapatban. Aztán amikor Egervári került a holland helyére, az volt az első dolga, hogy elutazott Gerához és visszarimánkodta a válogatottba. Az ugyanilyen primadonnaszerű lépés volt...
@shwarcz bácsi: "Mellesleg emlékszek meg arra hogy Nagy Antival a címlapon megjelent , talán a képes sport, hogy "világbajnokok leszünk "... "

Nem elég tizenhúsz jó játékos a világbajnoki címhez, oda megfelelő irányítás is szükséges.

Az ötvenes években egyszerre 3, azaz három (A,B,C) válogatott járta a világot azért, hogy végigverje.Végigverte mindhárom. Egyszerre. Tehát nem csak guszti bácsi talentuma okozta a magyar diadalokat.Sőt. Tartok tőle, hogy éppoly sértődékeny faszkalap volt, mint a gyuri bánk.
Pl minden idők egyik legjobb, ha nem a legjobb jobbszélsőjét ( Sándor Károly) nem játszatt. Helyette a jóval szerényebb képességű Budait szerepeltette. Aki látta Sándort focizni- én láttam- az tudja, ég és föld a két játékos. Budai futottak még kiegészítő volt, a Csikar pedig ész és technikai tudás. Az MTK gólzsákja.
(mielőtt félreértenél, én fradista vagyok)
Szóval lehet az aranyból sz@rt csinálni kellő "hozzáértéssel".
@Hertelendi: en ket utat latok, az egyik ha egy orszagnak rengeteg penze van. ilyen pl. Hollandia. A masik ha nagy nepessege van. Ilyenkor nem problema a szegenyseg, a rengeteg csoro kiskoloknek szinte az egyetlen kitoresi lehetoseg a szegenysegbol a foci lesz. Es persze kell hogy legyen az adott orszagban erdeklodes a focira, pl. Kinanak ezert nincs meg jo csapata mert ivelten szarnak a focira.

Magyarorszagot soha semmi nem predesztinalta arra hogy jo focicsapata legyen. Szerencsenk volt az aranycsapattal mert akkoriban meg a kutyat nem erdekelt a foci, gyengek kozt konnyu elsonek lenni.
@Amatőr: Én tudom, nekem ne mond. Ez csak egy példa volt, hogy mekkorák voltak az arcok akkoriban..
@trey82: Kis ország kis pénz... Ezért nem tudjuk követni? Hagyjuk mar a szar dumát. Ócska piti kifogás.
Megvan a Hofi vicc? : tud úszni? Nem! És ha megfizetem??!!

Máskülönben. Ott van Uruguay példája. 3m lakosú ország, a stadionok állapota kb mint Csepelen, az oltozokbe a meleg víz olyan luxus, mint Dzsudzsák Balázsnak a Bentley ... Megis 2x világbajnokok és a legutóbbi világbajnokságon 4. helyen végeztek.
A legjobbjaik rendre a topligakba játszanak.
Szóval a kis pénz , kis foci, jó kifogás volt régebben, mar azért ez mar ciki.
süti beállítások módosítása