Bajnai Gordon még az irodalomhoz is ért!

2012.12.04. 15:21 baum

bajnaiésanép.jpg2012-re Bajnai Gordon beérett: ő lett a reneszánsz ember, aki mindenhez ért, beszédet mond, középen egyesíti a magyar népet, szakmapolitikailag és kulturálisan is tótumfaktum. Holnap éppen Nádas Péterről fog értekezni olyan nagyszerű kritikai elmék társaságában, mint Vajda Mihály, Radnóti Sándor és Heller Ágnes.

Milyen igaza volt a mandineres srácoknak a tegnapi tumblr-es posztjukban, mikor azt írták, hogy: „az egész magyar közélet egy gigantikus Örökké 1992! performansz!” Ám esélyt sem kaptunk arra, hogy a sokkos élményparádé lanyhuljon, ma meg a Magyar Narancs és a Sanoma közös rendezvényébe futottunk bele, ami nem lesz más, mint Nádas Péter hetvenedik születésnapjára rendezett konferencia és felolvasás.

A Mancstól nem vártuk, hogy kiforduljon önmagából, de nem is tesz ilyeneket. Volt valami dermesztő báj abban, mikor az LMP-kongresszus után a Magyar Narancs publicisztikában kérte számon lehetmáséktól, hogy nem hajlandóak szdsz-es reflexek szerint gondolkodni és döntéseket hozni. Az LMP kihátrált Bajnai mögül, a Mancs nem.

A Sanoma Media Zrt. Konferenciatermében tartandó jeles eseményen ugyanis Bajnai lesz a marcipán Nádas tortáján. A tejszínhab meg Heller Ágnes. A csokiöntet meg minden bizonnyal Lengyel László. Ha van igazság, akkor Földényi F. László írhatja fel saját sorait a cukormáz tetejére: „2007-ben neonyilasok hordái lepték el Budapest utcáit a tőle tanult szlogenekkel.”

A sors tragédiája, hogy egy álnok és undorító karaktergyilkosság miatt a Gyurcsány Ferit nem lehet jó szívvel meginvitálni erre a jeles eseményre. Pedig a demokrata nem fél - mondja ezt oly sokszor ő is -, ne tegyétek ti sem!

szerkesztőségi megjegyzés:

Ez lenne a demokratikus új világ Orbán közös megbuktatása után, hogy visszatér a demokratikusan senki által fel nem kért ballib oligarcha üzletember a politika mocsarába azóta közszereplőként teljesen belefulladt értelmiségiek koszorújában, a ballib pártkötődésű sajtócégek szponzorálásával? Ezt gondolják ma projektnek ezek az írók, filozófusok és esztéták, ehhez asszisztálnak? Hogy gondolják, hogy komolyan vegyük ennek tükrében mindazt, amit jó minőségű művészetről, az alkotás és gondolkodás szabadságáról tőlük tanulhattunk? S miért viselkednek úgy, mint élő paródiái a Jobbik neonáci elképzeléseinek arról, hogy a demokraták Magyarországon egy palesztin népirtást el nem ismerő, Gyurcsány rendőrségét védelmező, nemzetközi pénzpiacokba behálózott, a szocikhoz kapcsolódó pártlapokban reklámozott szűk kultúr-elit, aki magasról leszarja, hogy mi megy ma Magyarországon?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr64947280

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai Gordon még az irodalomhoz is ért! 2012.12.04. 17:00:01

2012-re Bajnai Gordon beérett: ő lett a reneszánsz ember. Holnap éppen Nádas Péterről fog értekezni olyan nagyszerű kritikai elmék társaságában, mint Vajda Mihály, Radnóti Sándor és Heller Ágnes.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eh, szánalmas ez a monománia...
Keresem, de nem találom a linket, amikor a reneszánsz Orbánt fikázod, kedves Nuszbaum, aki a Coca Cola és Cézanne kapcsán is képes elmondani mindig a saját alapigazságait nagyjából a "Köszöntjük Paul Cézanne-t Budapesten, nálunk otthon fogja érezni magát" szintjén.

Sajnos, Nuszbaum Nádass egy kicsit más tészta. Nádass politikailag kimondottan érdeklődő (bár valószínűleg nem a politika a legjobb szó itt), egyáltalán nem semleges, sokat publikált ilyesmiről, nemrégiben pl. egy elég nagy, és sokfelé idézett tanulmányt arról, hogy ő hogyan rekonstruálja a mai magyar hogyanjutottunkide-és-hovajutunkmég-et. Amiről egy komolyabb politikusnak bizony lehet, nem is érdektelen, bizony tán Nádass számára sem érdektelen véleménye. (Ezt mind visszavonom majd, ha Bajnai azt mondja majd, hogy "Köszöntjük Nádass Pétert Budapesten, nálunk otthon fogja érezni magát".)

Persze, egy Nuszbaumnak ilyesmikkel nem kell törődnie. További jó munkát, bogaram.
@incze: keress még egy kicsit, rálelhetsz elég hamar.
@baum: Nem találtam. Találhat az ember néhány felületes klisékből építkező más tárgyban elkövetett Orbán-fikázástt, és nagyjából ugyanannyi felületes klisékből építkező gyucsányozást, másik tábor fikát, általában véve: fika, fika hátán.

Sokkal többet kéne művelődni, és FÜGGETLENNEK lenni. A függetlenség ugyanis azt jelenti, hogy nem szarok be attól, ha ellenszenv és gúny nélkül említek meg olyan embereket, akiket a széljobb és a szövetséges álladalom megpróbál egy karanténba beszorítani.

Cikked mellélőtt, otromba fikagyakorlat (szerkesztőségi jegyzettel súlyosbítva). Nádass nem egy elefántcsonttoronyban csücsülú regényíró, történelembölcselő is, regényeiben is a történelem által dobált ember a fő téma, laudációjánál tehát életművéből adódóan elfér filozófus, esztéta, írótárs és politikus is - ha nincsen ellene kifogása.

A széljobb és a szellemi rokon orbánisták minden gesztust saját világukban értékelnek. Ott a vezér minden egyes lépése a történelem döndülése, mindennek szimbolikus és üdvtörténeti jelentése van. Ezt a nézőpontot rávetítik aztán a másik oldalra (AFFÉLÉk, gonosz), és úgy gondolják, hogy ott is az a nagy rituálé és pantomim zajlik. Én pl. figyelem (viszonylag a politikát, irodalmat, etc.), DE ebből a blogból értesültem erről az ünnepségről-minikonferenciáról.

Nem kéne ebből az infantilis fos világképből szemlélni a történéseket. Ez egy egész picike kis konferencia, egy Nobel-esélye író X (asszem 70) éves lett. Bajnait meghívták (tán olvasd el a Haza és Haladás, etc. anyagait, ha érteni akarod, miért.

Szóval, baum, lehetne ehgy kicsit felnőttnek lenni, nem kell beszarni, még Gyurcsányról is lehet értelmes dolgokat mondani (mindegy, hogy jót, vagy rosszat: értelmest) ha nincsen tele a gatya.
süti beállítások módosítása