Karácsonyi büntetés Tarlósnak

2012.12.16. 07:30 Fent és Lent

tarlosorban_1.jpg

GrandRieux írása

A fizetésemelés kényes és érzékeny dolog, tudtommal két esetben fordul elő: amikor az ember érdemei szerinti jutalomosztásról van szó - és amikor büntetni akarnak vele. Büntetni a magyar népet. Mert itt, a pannon vidéken a hósapkás ünnep a gáz- és élelmiszerár-emelkedés csúfos előhírnöke. Nem a remény mocorog a betlehemi csillag szívében. Van mag a hó alatt: félelem, szorongás táplálta, termékeny mag, fekete ruhában nő ki a nép belőle.

Ha sok helyen romlott is a helyzet, egy helyen, a főpolgármester pénztárcájában rend és béke van. Tarlós István januártól a jelenleg 873 ezer forintos jövedelem helyett 1,296 millió forintot keres majd, mint arról az utóbbi hetekben értesülhetett a magyar nép minden egyes fia és lánya. Boldog Új Évet! Tarlós István ujjai közt megfordult a szerencsemalac farka. Ami eddig e szerencsefi számlájára írható, az a szerelvény-füstben pácolt számos metróaluljáró, a budapesti tömegközlekedés megjavítására fordított összeg rossz és pazarló felhasználása, több ezer nem kívánatos személlyé minősített, büntetéssel megfenyegetett hajléktalan, a Vidámpark tervezett bezárása, és sorolhatnánk tovább a városrendezési tervek kudarcáig.

Nem arról van szó, hogy ez a fizetésemelés, az a néhány százezer forint befolyásoló erővel bírna a költségvetés vagy a hazai GDP alakulása szempontjából, messze nem ettől bűzlik a hal feje. A gesztus, hogy ilyen időben teszik ezt, a hírekben és mindenhol reggeltől-estig a szavazók fejébe sulykolt, megállás nélkül ismételt válság, takarékosság, nadrágszíjhúzás, nadrágszíj-ráncigálás bántó fényű neoncsöve alatt: az a felháborító és bántó, a Tarlós főpolgármesteri csődje után közvetlenül következő lelkiismereti csőd.

A Fidesz-frakcióban üldögélő háromkirályok - direkt nem mondok neveket - jól érzik magukat, de a Kisjézus helyett maguk felé hajlik az ajándékozó kéz. A jászolt kifosztották, megtaposták, tönkretették a nép megtévesztésével magukat háromkirályoknak megszavaztatott politikusok, úgy forgatva a szerencsekártyát, hogy mindegyik lapról az ő arcuk nézzen vissza.

Tarlós István is megígért annak idején fűt-fát: Demszky Gábort, mint minden dolgok fő elrontóját, a Sátán másának földi helytartóját látta és láttatta benne (ami nem is volt nehéz), hogy elhiggyük: ő maga lesz majd a megváltó, a nehézségeinktől egy csapásra megszabadító. Jól emlékszem még, hogy szidták az emberek a zsúfolt villamosok, a szerencsétlen négyes metró és a rengeteg, utcán heverő ember miatt a korábbi polgármestert, mert nem sejtették, hogy eljön az idő, és a villamosok zsúfoltsága tovább növekszik, a négyes metró nem épül ütemszerűen és a hajléktalanprobléma megoldásának körvonalai sem látszanak - és történik majd mindez egy új polgármester nevének futószalagja alatt. Aki, nem győzöm hangsúlyozni, nem ezt ígérte. Ígért sok mindent, de ezt nem.

Üres az államkassza, mondják, csak azt felejtik el hozzátenni, hogy igen ám, üres, de csak nektek, kedves magyar nép, nem ám nekünk, mert a mi aranytojást tojó tyúkunk nekünk szolgál. Bízzunk benne, hogy januárban is sok hajléktalan megfagy majd az utcákon vagy valakinek a hármas metró aluljárójában a nyakába szakad a rosszul karbantartott mennyezet, és Tarlós István ennek eredményeképpen tavasszal is busás fizetésemelésre számíthat majd. Mert sajnos az az elképzelés látszik igazolódni, hogy a mai Magyarországon bizonyos körökben a rosszul végzett munkáért jár pénz, jutalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr594963525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A semmirekellő siserehad ,győzelmi jelentésekkel palástolja tökéletes tehetetlenségét a valósággal szemben,miközben tovább emelik az egyébbként is pofátlan fizetésüket és juttatásaikat.Korbáccsal kergette volna Jézus ezeket!
Még hogy dugódíj.A jó kurva anyját a zsírparasztnak.
A poszt teljesen korrekt, de egy pici észrevétel, kicsit off:

Valami oknál fogva teljesen általános lett, mint elfogadott tény, pedig nem az:
"Nem arról van szó, hogy ez a fizetésemelés, az a néhány százezer forint befolyásoló erővel bírna a költségvetés vagy a hazai GDP alakulása szempontjából, messze nem ettől bűzlik a hal feje. "

Minden ilyen dolognál, ahol plusz pénzkiadás történik bármilyen esetben elintézzük, hogy hát ez milyen kis összeg. Nem az. Számolta már valaki, mekkora összegeknél és hányszor legyintettünk ezzel a szöveggel? Pedig ez nem igaz. Ez a sok-sok ide-oda összegek már milliárdos pluszköltségek.
Hagyjunk fel ezzel a rálegyintéssel/elfogadással, mert ez egy elferdített érv.
Nem igaz. Sem matematikailag, sem erkölcsileg.
Bocsánat az off-ért.
Egyébként meg ez:
- gerinctelenség
- pofátlanság
- szánalmas
- gusztustalan
és undorító.
Nulla erkölcs.
Ne sajnáljátok tőle, hiszen egy csomó régóta húzódó problémát ő oldott meg. Például ő nevezte át a Moszkva-teret és a Köztársaság-teret meg a Lágymányosi hidat. És a fővárosi lakosság többévtizedes gondja is megoldódott az ő vezetésével: a BKV buszok végre világoskékek lesznek.
Ja, és ne felejtsük a Budapest-zászlót, ami szintén jobbra fordította a lakosság életét.
Hát nem megérdemli az 1,2 millát ez az aranyember?
holtig tartó tanulást !!!!
amit az állam nyújtani képes, az nem a "valóság", csak az adott szellemiség szerinti kultúra látása engedte lehetőség..
miféle tudás közé szorított értelem, engedi a tanulást pénz és idő korlátjai közzé tenni, s gazdasági érdekként kezelni.. terelni !?
ezt csak az evolúciós szellemiségű képes kezelni..aki a tudatosodás útján halad..
Holtig tartó tanulást, le a tandíjjal...le keretszámokkal, evolúciós értékű vezetést !!!!
Emlékeztetőül a Tarlós első főbb megmozdulásaira:
M7-es bevezető buszsáv kialakítása több millióért, amit aztán beszüntettek pár nap múlva.
Szmogriadó elrendelése, ami után büntették az autósokat, mikor valahogy rájöttek - szintén pár napra rá - hogy előbb van egy 24 órás bejelentés, ami lehetőséget ad az autósoknak, hogy felkészüljenek a tényleges tilalomra.
Volt még valami ötletelés 10 ezer forintról, hogy a budapesti autótulajdonosok fizessen ilyet dugódíjként.

Stb, stb...
Ez volt az elinduláskor.
Na meg a fenn említett utcanevek variálása, amire ugyan a legszükségesebb dolog volt akkora, mikor nyakik ülünk a pénztelenségbe.

2 milliót neki legalább.
Mert megérdemli.
Tarlós egyszemélyben szimbolizálja a jobboldal tökéletes tehetségtelenségét.
Nem értem mi bajotok?
A nemmegszorítások idejében a nemmegszorítások kormánya megteheti.
Szegény tarlós úgyis csóresz.
Ja,és a kurva anyjukat!
@nu pagagyí: Hát szerintem meg egyáltalán nem szimbolizálja. Pontosan ő az, aki sokkal nyíltabban beszél, mint a többiek. Sőt, én még azt is el tudom róla képzelni, hogy nem enyves a keze. Mert pl. az elődjéről ezt sehogysem hiszem. Meg a mostani hatalom bármely képviselőjét nézem - mindenkire inkább mondható, hogy a saját pénzügyi érdekeit, és nem a közjót képviseli, mint őrá.

Persze nem sok dolog sikerült neki eddig, de nem is cseszett el akkora dolgokat, mint a Demszki, vagy mint a Kuszaszem. Vagy mint Kósa.

Mondjatok csak egyetlen egyet a mostaniak közül, akit jobbnak tartatok a Tarlósnál... Jó lesz az nekünk, ha a Tarlóst mondjuk a Rogán fogja váltani? Mert én nem hiszem...
@vajdasagi: '14-ben két lehetőség lesz: a baloldalnak lesz esze és nem horváth csabát indítja. és nem is valami lejárt mszp-st. új, vállalható arc jön. tetszik, nem tetszik, ez egy liberális életmódú város. itt a jobboldal akkor nyer, ha a bal valamit nagyon elkúr.

kettő: horváth csabát indítják. a fidesz talál egy picivel szimpatikusabb és hitelesebb arcot. a balos szavazók otthon maradnak, a fidesz ismét nyer

tarlós egyébként nem korrupt, ahogy demszky sem volt az. utóbbiról maga tarlós mondta, az volt a bűne, hogy elfordította a fejét. nekem az a bajom, hogy ő most pont ugyanezt teszi.

a poszthoz: demagóg. nem szeretem tarlóst, lehetne nála jobb főpolgármesterünk is. elhiszem, hogy nehéz a helyzet gazdaságilag, ez úgy, ahogy jól kezeli, de a szemlélete nem illik egy kozmopolita városhoz. plusz a fidesz egyértelműen a markában tartja. vitézy és társai, nem sorolom.

a demagógia ott van, hogy a fizetését baszkurálod. keressen jól, dolgozzon jól. a hajléktalanoknak egyébként adtak és adnának szállókat, de 1. nem mennek be 2. van kerületi ellenállás is, ld XIII. kerület

tehát a dolog kétoldalú
én szerettem a tarlóst.aztán jöttek a homofób kijelentések stb...az a baj h kapzsisága miatt nm látja h mekkora népszerűségjavító hatása lehetett volna ha mondjuk úgy intézi h nyilvánosan lemond erről a különbözetről vmilyen ügy javára...v az eddigi fizetéséből annyira nyomorgott?h szólhat hozzá 1általán a hajléktalankérdéshez olyasvalaki aki 800ezres fizetéshez nm átall a mai helyzetben még emelést kibulizni?mihez kezdene ha hirtelen kicserélnék a fizetését (abszolút jogosan) mondjuk 1 nála 100szor keményebben dolgozó ápolónőére,v óvónőére?!
Ideje lenne esetleg az egyszerű adófizetőknek is utcára vonulni. Eddig megtette az orvos, ápoló, rendvédelmis, taxis, tanár, bks-s, vasutas... és a diákok.

Én még nem vonultam utcára, talán itt az ideje.
@balage_81 reloaded:
>>tarlós egyébként nem korrupt,...
Megnyugtattál. Még nyugodtabb lennék ha az egyik bal kezedet biztosítékba csapnád, aztán ha nem jött be a dolog, nekem lesz mivel kenegetni a disznót, te meg megtanulod hogyan bízzál ilyen emberben.
@vajdasagi: Nem mondtam, hogy korrupt. Nem mondtam, hogy néma.

Annyit mondtam, hogy tehetségtelen. Egyszerű báb, mint az összes többi szinpadra állított jobboldali figura, aki fontos hivatalt kapott, mindenféle eszköz, lehetőség nélkül. Tetszelegnek a tömeg előtt, de semmiféle felelősséget nem viselnek semmiért. A döntések valami számukra is ismeretlen bűzös lyukban születnek, ők sem tudják mi lesz a holnapi parancs. Csak beszélnek és beszélnek.
@mrZ: várnám esetleg az érveket és ügyeket is tarlós korruptságára. ha esetleg van rá időd a magasröptű kommentek mellett
www.hir24.hu/belfold/2012/12/16/igy-mukodik-a-kubatov-lista/

Nézzétek a simlis, álszent, sunyi fidesz banda "működését" és regisztráljatok, hogy többé ne kelljen regisztrálni!

Hajrá diákok, ne féljetek, ez már nem csak rólatok szól. Már az egész ország és a világ is figyel rátok!
Padlón az orbáni banda, össze-vissza hazudoznak.
3 nap alatt a Balog elvtársnak meg kell csinálnia az oktatási reformot.
Noooormáááális???
Kedveseim.!!!!!!!!
2013 jul 1-től vagy fizetés vagy nyugdíj.Sziveskedjetek adakozni,mert a 245 000 ft nyugdíjról le kell mondani a főpolgármesternek, gyüjtést rendezünk részére.Azt se felejtsétek el,hogy annak a BKV dolgozónak akinek a bruttó bére 2010-ben 200 000 ft volt a nettója 137 920 ft volt és 2012-re az Orbán egykulcsos adó hatására 2012-ben 131 000 ft-ra 5-% al csökkent, míg a nevezett 1 200 000 ft-os bruttója 2010-ben 570 820 ft-ról 51 %-al 862 886 ft-ra emelkedett ,sok dolgozó bércsökkenése kellett a parlamenti képviselők nettó emelésének fedzéséhez.. Legyetek kedvesek tudomásul venni,hogy a ZEMBEREKNEK illik hülyének lenni.
@balage_81 reloaded:

Két év korrupció ellenes propaganda de továbbra is 15% fix a "jutalék".
Világutazó ember, vitézy-bkv, az atkári alkalmazása, tölgyesi balázs, szakértői milliós prémiumok,....
Tarlós óbudát és most bp-t is megtöltötte a saját embereivel. Már óbudán nyilvánvaló volt hogy nagyon "kompromisszumkész".
Két év alatt nagyot romlott a város, látványos a lepukkanás.
Személy szerint a pályázatok, elbírálások, szerződések nyilvánosságát hiányolom, nem szeretem ha közpénz gazdálkodást (üzleti)titkosítanak.
A fickónak nagy a füstje, eredménye viszont közel semmi, és már gyanús hogy még mindig semmi változás abban a szerinte nagyon rossz struktúrában, amit ma már az ő emberei vezetnek.
@mrZ: ez a 15% egy állítás, akkor ezek szerint példád nincs. miközben nem arról beszélünk hogy milyen főpolgármester, hanem arról, hogy korrupt-e. attól hogy hozta az embereit, még nem lesz az. a bkk nem az ő asztala, az a fideszé, ott kopogj. tarlósnak mennie kell, de nem azért mert korrupt.
süti beállítások módosítása