Forradalmunk tisztasága megengedi, hogy koszosak legyünk!

2012.12.23. 07:00 Döry L.

A probléma maga a kormány locsogása, a megbízhatatlanság, a felkészületlenség, a komolyan vehetetlenség. A kormány mondhat akármekkora számot, minden megnyilvánulásával csak elmélyíti saját hiteltelenségét. Beszéd- és párbeszédképtelen a társadalommal. 


rev1.pngrev 2.pngLebotorkálok a fagyból egy kilencedik kerületi kocsmába, lent a Corvin-közi srácok rongyossága, lábszag. Aktivista hallgatók kemény magja, napok óta nem aludtak, egy középiskolás lány cipőjéről leszakadt a talp, ezt zöld szigszalaggal javították meg, öt-hat adomány megafon, öt-hat sör. Ők a tujázós kemény mag, akik a kombínók ütközőjéről buzdítanak, szórólapoznak.

Többször a tömegközlekedés népe védi meg őket a villamosvezető, vagy a nem szimpatizánsok háborgásától. Tessék hagyni a gyerekeket - demokrácia van!

A hallgatói- és diákmozgalom elmúlt hetei jóval többet értek el, mint oktatásszakmai kérdések időleges középpontba állítása. Megmutatták, hogy a kormány egy újabb kormányszóvivői locsogással, miniszteri bejelentéssel nem képes megoldani a problémát. Mert a probléma maga a kormány locsogása, a megbízhatatlanság, a felkészületlenség, a komolyan vehetetlenség. A kormány mondhat akármekkora számot, minden megnyilvánulásával csak elmélyíti saját hiteltelenségét. Beszéd- és párbeszédképtelen a társadalommal. Causescu hiába ígért béremelést utolsó beszédében, egy ponton túl ez nem segít.

Ezért fordulhat elő, hogy a karácsonyi bevásárlás tompa sürgölődésében egy ötvenes nő is a tujázva agitáló diákok védelmére kel. Mert a diák- és hallgatói mozgalom a kormányzás irányítatlan káoszára irányította a  figyelmet - egy olyan élményre, amely minden osztálynak, csoportnak, nemzedéknek, folyamatos élmény 2010 óta. Egy olyan jelenségre reflektál, amiben az összes szereplő szemben áll a kormánnyal. Igen, még a békemenetek népe is.

A hallgatói- és diákmozgalom megmutatta az ellenállásnak azt a formáját is, amely sikeres. Ezzel már mindent el is végzett, amire lehetősége volt: leváltotta Orbán Viktort

kép: Godard: La Chinoise

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr394977262

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A tudásnak tesznek panaszt 2012.12.24. 12:28:23

Tüntetés van: nem hagyjuk! Télirózsás a diákforradalom. Zűrzavar van, számok röpködnek, hol ennyi-hol annyi, mikor hogy.Semmi sem stimmel. Ám mégsem a számokkal van baj, nem a pénzzel, nem a szószegéssel, nem a romkocsmás kommunikációs cselekkel – hane...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ideje már elküldeni ezeket a korlátlan hatalmuktól elkábult,féltudású leninfiúkat!
Nos, nekem minden tiszteletem a DIÁKOKÉ, akik szembefordulnak, az Őket eltaposni akaró kormány ellen. ŐK nem olyanok mint a meghunyászkodó nép. Nekik GERINCÜK van.
A kormányfő tehetetlen és tehetségtelen. Az ispánja is.
endresy.blogspot.hu/2012/12/orbanista-tehetetlenseg.html

A szócsövei etikátlanok:
endresy.blogspot.hu/2012/12/sajtoetika-mocsarban.html

Miközben egyébként látszik, hogy éket próbálnak verni a diákok közé. Ld. BalogZoli különalkus kísérleteit a HÖOK-kal.
Saját aforizmák

1. Az eszme a leghatékonyabb fegyver a közösség vagyonának elrablásához.

2. Az eszme a hatalom bűnrészese, támogatója, haszonélvezője.

3. A politika és a lottó csak a működtetőknek jövedelmez.

4. Ha eszmét tukmálnak az eszedre, szorítsd a kezed a zsebedre!

5. A legtisztább ügynek is vannak mosdatlan harcosai.

6. A szennyes mundér becsületét védik a leghevesebben!
Annyira varom mar a valasztasokat! Remelem oriasi bukta lesz Orban es
mocskos bandajanak a resze. Ennyire hulyenek nezni az egesz magyar tarsadalmat es ennyit hazudozni pofatlanul, ez ALJASSAG! Gyurcsany csak szerencsetlen kamuzos hulyegyerek Orbanhoz kepest!!!
@György Németh:

A diákok és a nép nem két külön dolog. A diákok a nép legjobb része.
@vágtázó halottkém:

Nagy öröm lesz azután majd azokat utálni újra, akiket két éve utáltál ki!

Talán ideje már fölébredni a választási lehetőséget hamisan kínáló ál-demokráciából. Ideje szembenézni azzal, hogy az van, ami itt olvasható:

www.kibulizottorszag.net

A magát kettőnek mutató egy társaság két része közötti ide-oda szavazástól, NINCS MIT VÁRNI.
A rablóbanda pártok helyett nem lehetne inkább a diákokat az ország élére? Hatványozottan jobbak lennének ezeknél a gazembereknél!:)
Kellemes Karácsonyt mindenkinek, orbánnak és tettestársainak pedig Boldog Hannukát!
Én azt kívánom minden baloldali honfitársamnak, hogy mostantól 3 napig fájjon a foga ! :-)
A diákokra akkor vesztették el hitelességüket, amikor hagyták, hogy a DK és az mszp saját céljaira használja fel őket. Ezek már nem független, az oktatásért harcoló diákok. Ezek ellenzéki fiatalok, akik nem kidobják magukat közül azokat a diákokat akik "csak" az oktatásért demonstrálnak, már mszp vagy DK szimpatizànsnak kell lenni. Ez a baj.
@HomicideWatch: Ma te vagy az ügyeletes a pártházban, kis rohadó narancsom? Mi volt a pártutasítás?
Szomorú, hogy a diákok ilyen mocskos munkát végeznek.

Tényleg, valaki tud egy értelmes érvet az ellen, hogy aki külföldre megy dolgozni az fizesse ki a taníttatását?
Nem hiszem.

Örülnék ha véget érne ez a pazarló rendszer.

Sajnos úgy tűnik nem is érik, vagy nem érdekli őket az új törvény.
Pedig egyszerű és igazságos.
Mindenkire ráteszik a taníttatás költségét.
Aki idehaza dolgozni kezd, arról leveszik. Aki külföldre megy, az kezdheti törleszteni 2% kamattal.
Mit kell ezen vergődni?
Ráadásul végre azokat a szakmákat támogatják jobban, amire szükség van.
Ész nélkül és feleslegesen képeztünk pedagógusokat, jogászokat stb

Semmi kedvem mindenki után mindent kifizetni, majd öregségemre nyugdíj nélkül maradni, mert a "diákok" egy része követeli magának az ingyen életet, majd nem járulnak hozzá a közöshöz.....
Lószart Mama, mondaná a haverotok.
"Sajnos úgy tűnik nem is érik, vagy nem érdekli őket az új törvény."

Lol. Melyik abból a 4-ből ami 12 nap alatt "ki lett dolgozva"?
Vagy az ötödik verzióra gondolsz a "diplomás adóval"?
@Kalmár: "Mindenkire ráteszik a taníttatás költségét."

Majd ha minden adózó vissza kapja amit oktatásra beszednek tőle, akkor lesz értelme a teljes fizetős oktatásnak. Viszont így, hogy elvonták a felsőoktatási pénzek jó harmadát szeretném tudni, hogy mi a halálra költik???

"Ráadásul végre azokat a szakmákat támogatják jobban, amire szükség van."

Lol, nyilván azért lettek pont ezek a csak fizetős helyek mi??? :D

"mindenki után mindent kifizetni, majd öregségemre nyugdíj nélkül maradni"

Ez meg jó eséllyel be fog következni és semmi köze nem lesz a diákokhoz ... :(
@Kalmár:

Látom megérintett a Karácsony hangulata, rezsimpatkány.

:DDD
Orbán a szememben az utolsó. Ellenszemben a diákok, akik. Megváltoztatták a hősök. Sokat tanulnak. Levele!
Azért van ez a rengeteg hazugság, mert a jogászmaffia azt hiszi hazudni ravasz dolog. Ettől okosabbnak képzelik magukat.
@Kalmár: Mi van? megjelentél és belefingottál egyet a levegőbe? Én tuti nem fogok veled vitába szállni. Mindjárt megjelensz a másik nickeddel és tök jól igazat adsz majd magadnak. Olyan nevetségesek vagytok:))) Ez olyan igazi orbános...
@Kalmár:
Az eszedbe sem jut, hogy az országot kellene olyanná tenni, amit nem érdemes elhagyni, vagy visszajönnek maguktól. Sőt zt is elfelejted, pont Vitya ígérte hogy 6 év és visszajönnek akik külföldre mentek, mert jobb lesz itt. Ha ez igaz, akkor miért kell a röghözkötés? Valahol itt is hazugság van!
@Kalmár: "Tényleg, valaki tud egy értelmes érvet az ellen, hogy aki külföldre megy dolgozni az fizesse ki a taníttatását?"

Senki sem azért tanul, hogy külföldre menjen, de te és a társaid elkergetitek őket. Engem még Gyurcsány, de ti nem engedtek vissza.
@HomicideWatch: a fidesz ellenében, elég mélyre kell sülyedni a hitelvesztés végett. ehhez meg kellene még pár évnyi retekrakódás rájuk.
"Többször a tömegközlekedés népe védi meg őket a villamosvezető, vagy a nem szimpatizánsok háborgásától. "

Le kell váltani a villamosvezetőt!
Ingyért tömegközlekedést mindenkinek! Hordó sört a tujázóknak!
Több köménymagot a diáklánynak!

(folyt köv)
Remelem a kurcsanyi ma doglik meg.
Mindamellett, hogy rühellem ezt a törpecigány által vezetett bagázst, azzal azért egyet tudok érteni, hogy az aki nem képes elvégezni az általa választott egyetemet "időben", az igenis fizessen! Az is aki "féluton" otthagyja, hiszen lehet, hogy egy olyan nem került be miatta aki elvégezte volna.
Elég nevetségesnek tartom a 9-12 éve egyetemistákat.
@HK417: Sosem volt ingyenes 12 évig Einsteinkém! 12 félévig, de ez szakonként változhat.

@reszeg tengeresz: Én is, de ez most hogy jön ide?
@rhiia: Te most mit "gyalázkodol" itt velem? Talán te is közéjük tartozol? Attól még nevetséges ha valaki ilyen hosszú ideig "diák". Amúgy nem rémlik, hogy tettem volna bármi megjegyzést arra nézve, hogy én milyen marha okosnak tartom magam--viszont ellentétben veled nem is nézek le senkit. Bár gondolom te sem kaptál még Nobel díjat semmiért.
@Kalmár:
"A hatalom retteg a tudástól" ez volt a jelszó a tüntin. Én viszont csak egy idétlen frázisokat bégetve recitáló birkanyájat látok, zéró képességgel az önálló gondolkodásra

Ezek majd egyszer diplomát kapnak a birkaiskolában, oszt a mai politikusoknál is hülyébb lesz belőlük. Na ez az amin érdemes rettegni
@HK417: Elég rég nem tartozom közéjük, csak az ilyen tényeket torzító hmm, emberek, kicsapják a biztit. A 12 év Caps Lock on: MESSZE NEM INGYENES!!! és off. Kellemes narancsos karácsonyt!
Nagyon tisztességes dolog, akkor követelőzni, amikor az ország éppen hogy botladozik a mérhetetlen adósságban.És ezt az adósságot pont azok hagyták itt, akik most a diákokat hergelik. Ha nem lennénk ekkora szarban, még azt mondanám jó, tényleg tegyenek engedményeket hogy mindenki hozzáférhessen a tanuláshoz. De ez az akció ilyenkor teljesen egyértelműen, az Orbán elleni hadjárat része.Tényleg azt hiszi valaki hogy ezzel megingatták? Az Orbán támogatói még jobban össze zárnak.Naív lélekre vall a 2014-s választáson Orbán bukását előre vetíteni.Az még odébb van. Amúgy ha az EU és az IMF nem tudta Orbánt sarokba szorítani, akkor majd itthon pár gyereknek sikerülni fog. Ugyan már ne komolytalankodjunk! Kiállni a jogainkért addig oké. De nem lehet ilyenkor hazardírozni!
@rhiia: kissé OFF leszek: szent igaz, hogy a 12 ÉV nem ingyenes. De attól még én is ismerek olyanokat, akik ennyi ideje képtelenek befejezni az egyetemet, és még csak nem is dolgoznak mellette. Na az ilyeneket ÚGY ki kéne rúgni!...
@reszeg tengeresz:
Boldog Karácsonyt mindenkinek! A f@ccopó trolloknak meg tüzes vasat oda-aztán majd nyalogathatják a sajátjukat is:)
Az egyetemen 10-12 éve vergődő véndiákokat és sleppjükket a libás gyilkos bajnai és a szemkilövető gyurcsótány pénzeli! Egy becsületes magyar arcot nem lehet a "diákvezetők" között látni! Pökhendi, fennhéjázó blankolt az összes! Meggyalázták a Karácsonyt is, nem csoda, hisz ezek a a trágyavillát istenítik!
@hardenberg: rossz helyre írtál, valószínű a konteó blogra akartad küldeni, mint alternatív elméletet. Mély gyűlölet süt kommentedből, valami bajod van a világgal? Nem sikerült az élet? Mi a probléma?
Érdekes, hogy a fideszkomcsi propagandistákat a csüngőhasú futballista ma is bevetette.
Szabad egy klasszikust idézni?
"csuhások, térdre, imához!"
@hardenberg:
Elég tisztán láccik,egyetemnek a közelében sem jártál még. Ez valahol az egyetemek szerencséje is:)
Eltévedtél, ez itt nem a kuruc.info szinvonalas büfizőhelye. Neked is Boldog Karácsonyt!- azt ami az ilyen és hozzád hasonló trolloknak jár múltbéli és eljövendő érdemeiért. ( pontos leírást lásd a hozzábüfizésed felett)
Kellemes, fürdővízben gazdag karácsonyt mindenkinek!
Kis hazánkban előbb utóbb bedől minden olyan dolog, amiért fizetni kell.
A mindenkori kormány dolga az, hogy az adófizetők pénzét a leghatékonyabb módon költse el. Az oktatás nem más, mint puszta befektetés. Pénzt költünk a fiatalok taníttatására azért, hogy ezt a pénzt kamattal együtt adó formájában később visszanyerjük tőlük, amiből nekünk ők majd fizetik a nyugdíjunkat, és a következő nemzedék tanítását stb. Egy diplomás képzése több milliós befektetés. Ha elhagyja ezt az országot és soha többet nem jön vissza, nem fogja ezt a pénzt visszafizetni. Ha olyan szakot választ amivel nem tud elhelyezkedni, az úgyszintén kidobott pénz. Arra kell költeni ami a legjobban megéri, és lehetne a gazdag diákoktól tandíjat szedni azért, hogy a szegényebbekre többet költhessünk. Mindazonáltal a felsőoktatásból súlyos pénzeket kivonni nem lenne szabad, ez egyértelmű hiba, inkább a meglévő forrásokat kellene ésszel elkölteni.

U.i.: Hogy jobban be tudjátok lőni hogy akkor most köcsög liberálbolsevik vagy rohadt náci vagyok-e, maradjunk annyiban hogy mindkettő ;)
Micsoda? Viktort leváltották?
"Mert a diák- és hallgatói mozgalom a kormányzás irányítatlan káoszára irányította a figyelmet - egy olyan élményre, amely minden osztálynak, csoportnak, nemzedéknek, folyamatos élmény 2010 óta."

Orbán mint anti-Mózes: Aki Kivezette A Magyarokat Az Ígéret Földjéről.
Úgy látszik az idősebbeknek illetve az egyetemet nem látottaknak még mindig nem Egyértelmű, ezért leírom én is: Az aki az egyetemen sokat csúszik, az FIZET, mert nem akárhány félévet támogat az állam. Illetve az aki Rosszul tanul az egyetemen ( néhol ez azt jelenti, hogy az évfolyam legrosszabb 10%-a ) átkerül költségtérítéses képzésre és ő is FIZET. Tehát ne jöjjenek azzal, hogy valaki örökké diák és naplopó és rabolja az állam pénzét, mert 12 évig tanul az egyetemen stb stb...

Még kitérnék arra is, hogy ha valaki jól tanul gimiben, felveszik egyetemre, és mondjuk 1 év után kibukik/rájön, hogy ez neki nem megy, nem erre számított akármi, annak sem volt az egyetemen töltött 1 éve haszontalan.
A röghöz kötésről meg annyit,hogy nem azért hagyja el a friss diplomás az országot, mert ez a célja az elejétől fogva, hanem mert nem tud elhelyezkedni, vagy rájön, hogy külföldön sokszor ennyi pénzért tud munkát vállalni, kimegy megszedni magát, aztán pár év múlva visszajön tőkével s tapasztalattal. Más szempontból pedig az lehet dühítő, hogy a kormány erőszakkal akarja maradásra bírni a fiatalokat.

Persze ezt lehet hogy csak én látom így :)
süti beállítások módosítása