A Fidesz alkotmánymódosítása és a lelkes robotosok

2013.03.08. 10:12 Döry L.

alk.tünti.jpgA fidesz rendszerében az alaptörvény operatív policy eszköz, amely tény önmagában is sokat mond. Ha csak erről kell valamit gondolni, akkor ez egyszerű: a Fidesz alkotmányozása ellen tiltakozni kell.

De egy fontos mozzanata is látszik a régi ballib hatalom-menedzsmentnek. Nem kell igazi politikai küzdelmet vívniuk, elég a nyilvánosság csatornáiban „helyzetet”, „sikert”, „botrányt” vagy "kudarcot" előállítani. És ezekhez a mémekhez szereplőket castingolni. Tegnapelőtt a Millát castingolták be a szerepre. Tegnap a Hahát, holnap az alkotmány-módosítás ellen tüntetőket fogják.

Ez egy proxy háború: Mint oly sok az elmúlt húsz évben. Volt már Charta. Volt már Polgári Körök meg Magyar Vizsla, volt Milla és van Békemenet.

Té kilencezerkilencszázhuszonkilenc

Ez a Magyar Honvédség új aknaszedő robotjának a neve, az alaptörvény aktuális módosításának irományszáma.

A gránitrugalmatosságú alaptörvény negyedik módosítása – amely ilyenként persze szépen illusztrálja a kétharmad rendszerének, - hát mondjuk úgy - operacionális szintű kiszámíthatóságát, továbbá azt, hogy a Fidesz rendszerében az alaptörvény operatív policy eszköz, amely tény önmagában is sokat mond.

Emiatt ma emberek bementek tüntetni a  Fidesz székházának udvarára, előhangolva a szombati tüntetést is. Ha csak erről kell valamit gondolni, akkor ez egyszerű: a Fidesz alkotmányozása ellen tiltakozni kell.

De, hogy ez a negyedik módosítás volna a rendszer antidemokratizmusának záróköve, az a tétel azért messze nem érthető. Például, ha az x darab fidesszékházban tiltakozó sikerrel járna, és nem fogadják el a negyedik módosítást, akkor jogállami paradicsom állna elő? Mert akkor eddig a té kilencezerkilencszázhuszonkilenc előtt jogállam volt? Nem mindenki már jó ideje megdönteni akarja a rezsimet?

Aki a té kilencezerkilencszázhuszonkilencre kiváncsi, az olvasgassa. Szerintem a 2010 óta eltelt ügyekhez nem sokat ad hozzá. Egyszerű közönnyel vonhatóak le belőle tanulságok.

Ami számomra ebben a történetben érdekes, az nem is a kormány „alkotmányos” építkezése, hanem az ellene szóló tiltakozás milyensége no és persze a tiltakozók ellen tiltakozók: A nagymagyar apátiában szerencsére vége van annak, amikor riogatni lehetett nevekkel. Nem is riogatni szeretnék sem egy Gyurcsánnyal, sem a Bajnaival. De.

De annyi azért látszik, hogy az alkotmány/vagy éppen felsőoktatási törvény/ vagy a hajléktalanok jogait védő mozgalmak lelkes robotosainak a munkáját le fogják nyúlni. Ahogyan már lenyúlták a Millát is a bajnaista profik. Az, hogy a képeken látható mozgalmista robotosok tőlük politikailag balra állnak, az nem valószínű, hogy érdekli a projekt-gazdát. Ha a magyar gárda felfújásából jön a haszon, akkor az lesz az aktuális médiasztár, ha a HaHistákból, akkor belőlük.

És itt egy fontos mozzanata látszik a régi ballib hatalom-menedzsmentnek. Nem kell igazi politikai küzdelmet vívniuk, elég a nyilvánosság csatornáiban „helyzetet”, „sikert”, „botrányt” és kudarcot előállítani. És ezekhez a mémekhez szereplőket castingolni. Tegnapelőtt a Millát castingolták be a szerepre. Tegnap a Hahát, holnap az alkotmány-módosítás ellen tüntetőket fogják. Ellenük pedig ott lesz az uszuló békemenetes. Saját szempontjából éppúgy lelkes robotosa az "ügynek"

Ez egy proxy háború: Mint oly sok az elmúlt húsz évben. Volt már Charta. Volt már Polgári Körök meg Magyar Vizsla, volt Milla és van Békemenet. Ravaszdiak a politikusok.

És vagyunk mi, akik hagyjuk, hogy a kezünkből kicsavarják az ötleteinket, a mi lelkesedésünkkel pótolják cinikus ürességüket, lelki szegényességük sivárságát. Ha hagyjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr275121713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Talán azért a civilek vívják a pártok helyett a csatákat, mert mindenki bizalmatlan, ha valamelyik oldalra kell állnia. Azt meg, hogy egy párt és a civilek hasonló gondolkodás miatt közelednek egymáshoz, szinte természetesnek érzem.
A másik fontos kérdés, hogy a valódi problémák megoldásáról nem sikerül beszélni, ezért már megint egy szimbolikus arculcsapásért mennek emberek az utcára, és lesz az alaptörvény módosításából az "egészből elegünk van" érzés.
ELMEBETEGEK PÁRTJA A FIDESZ,AKI RÁJUK SZAVAZ AZ IS GYILKOSA A DEMOKRÁCIÁNAK,ALJAS GAZEMBEREK AKI A FIDESZRE SZAVAZ.AZ ÉHEZÖ ÉS MUNKANÉLKÜLIEK MILIOIT NYOMJA A VIZ ALÁ.
@a vég kezdete: Te pedig egy mocskos betelepült hazaáruló senki vagy.
Takarodj innen te szemét.Menj a rohadt kurva anyádba.
@centenárium: És szerinted a hozzászólásod után rólad mi mások véleménye?

Ma Mo-on lehet tüntetni a "béke" mellett az igazi magyaroknak. Aki mást gondol, aki nem ért egyet a fidesz politikájával és él jogaival és tüntet az bűnös hazaáruló. Fura egy ország ez, fura gondolatokkal és elkorcsosult lelkületű emberekkel.
Peeeersze. Mindenütt jó, de legjobb sehol. Aha.
Komoly viharok dúlhatnak a szerző elméjében, biztos nem kellemes. Vagy csak én vok ehhez túl alpári
"Az önkény, mint a tapasztalás bizonyítja, rendszerint karöltve jár az ostobasággal!" Széchényi 1856
Ugyan már, szó sincs lenyúlásról. Akik a minap jog- és alkotmányellenes "alkotmányvédő" performanszait szervezik és bemutatják, egytől egyig ott voltak Bajnai programhirdetésén. Ha nem is mind személyesen, lélekben mindenképpen. A hajléktalanjog-védő (lm)pmp-s épp úgy, mint a kalapos hahás szervező vagy a melegfelvonulást szervező.
"Így se' volt jó, Úgy se' volt jó, sehogyan se' volt az jó? Hát akkor mi a lópikulát óhajtol de géniusz?!
"Aki szitokszóvá tette a liberálist: portré Orbán tanácsadójáról

Évek óta ad tanácsokat a Fidesznek Arthur J. Finkelstein, aki még Nixon mellett tanulta a szakmát, a 2000-es évektől kezdve pedig főképp az izraeli jobboldalnak segít meglátásaival. A ma megjelenő Magyar Narancsból kiderül, hogy Finkelstein nem riad vissza a piszkos módszerektől sem, és hogy a budapesti tréningek során milyen jól megérti magát Orbán Viktorral."

"Finkelstein New York-i zsidó család gyermekeként, közelebbről egy brooklyni taxisofőr fiaként látta meg a napvilágot 1945-ben. „Tanulmányai befejezése óta – negyven éve – az amerikai politika élvonalában dolgozik, a legdörzsöltebb republikánus kampányguruk között tartják számon.” Finkelstein ugyanakkor kerüli a nyilvánosságot: az elmúlt két évtizedben gyakorlatilag nem készült róla nyilvános fénykép (a mi illusztrációnk sem ma készült), és interjút is csak ritkán ad. A Magyar Narancs ősszel székhelyén, New Yorkban több alkalommal próbált kapcsolatba lépni vele egy interjú reményében, ám megkereséseinkre nem érkezett válasz.

Módszerei azonban már nem ennyire rejtőzködőek: sokan csak „a piszkos politika keresztapjaként” emlegetik. Nem véletlenül: többször nyert republikánus ügyfele a Finkelstein által előszeretettel alkalmazott negatív kampánnyal. Ezt egy amerikai újságíró a következőképp jellemezte: „Az ellenfélre fókuszálj, ne a jelöltedre. Használj bármilyen foszlányt az ellenfél múltjából, ami alapján liberálisnak címkézheted. A hirdetésekben használj egyszerű szavakat, és Armageddon-szerű kifejezéseket, hogy növeld a jelöltek között lévő ideológiai szakadékot. Figyelmeztess arra a káoszra, amit az ellenfél kormányzása eredményezhetne. Szüntelenül ismételd a szlogeneket minden csatornán.” Finkelstein felmérései és közvélemény-kutatásai során különös figyelmet fordít az egyes társadalmi kisebbségekkel szembeni előítéletek kitapogatására, és gyakran rájátszik az e csoportok elleni sztereotípiákra.

Teljes portrénkban olvashat még Finkelsteinnek az izraeli jobboldal körében végzett munkájáról, továbbá arról, hogy „meleg létére homofób kampányok megtervezésében vett részt”, illetve arról, hogy budapesti tartózkodása során miképp trenírozza a Fidesz stábját, sőt magát Orbán Viktort is, akivel információink szerint különösen jól megértik egymást."

magyarnarancs.hu/belpol/arthur-j-finkelstein-83609

Tehát, akkor még egyszer.
Egy meleg, zsidó kampánytanácsadó Orbán és a fidesz embere, akit Amerikában „a piszkos politika keresztapjaként” emlegetnek.

Annak az Orbánnak, aki 1992 és 2000 között betöltötte a Liberális Internacionálé alelnöki posztját.
Értem én!
KOMOLYAN!
Most meg betölti a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnöki posztját.
Csúnya világ jön akkor rövidesen azokra... :))
Ez az internacionálézás valami komplexus lesz Piktorunknál.
A megoldás az 1949 előtti íratlan alkotmány. Látható, az írott alkotmány idegen a magyar jogi hagyományoktól.
A siker mindenhol csak úgy tombol...

"Bukhat a rezsicsökkentési manőver, a lakosság fizetheti a plusz adókat

Pert nyertek a gázszolgáltatók az állammal szemben, és bár a döntés csak elsőfokú, ha jogerőre emelkedik, elbukhatnak a kormány rezsifaragási lépései.

Az előzetes várakozásokkal ellentétben első fokon a gázszolgáltatóknak adott igazat a Fővárosi Törvényszék a Magyar Energia Hivatal (MEH) rendszerhasználati díjakat meghatározó rendeletével szemben indított bírósági felülvizsgálat során − értesült a Napi Gazdaság."

hvg.hu/gazdasag/20130308_A_lakossag_fizetheti_meg_a_rezsicsokkente
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Szerintem meg az ország, a HAZA gazdasági, társadalmi érdekeit szem előtt tartó, nem a múltban merengő, de a hagyományokat tisztelő európai mértékkel is "korszerű" alkotmány kellene.
Amerikából pénzelt Bajnaista csürhe betört 1-2 ablakot ajtót
1 hétig szervezték a székházelfoglalást, aztán 2 óra alatt több CÖF-ös nyugdíjas lett ott, mint Haha-s, LMP-s, Bajnais tetű.
Béna egy társaság ez.

Az MSZP meg elkúrt mindent, megduplázta a munkanélküliséget, és eladósította az országot.

Eközben beazonosíthatatlan karhatalmistákkal estek neki minden ellenzéki megmozdulásnak.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT !
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Sch+Copy Pálhoz van szerencsénk?
Olyan szép, amikor rohangálsz körbe és copy-zod mindenhová a baromságodat. Hatékony!
Persze... Amióta szabadon engedtek téged az OPNI-ból.
"A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap pénteken a magyar alaptörvény tervezett módosításáról ír.

Az Orbán alkotmányos megszállottsága nyugtalanítja Európát című írásban Gilles Toussaint leírja, hogy az Európai Parlament (EP) alapjogi bizottságában több EP-képviselő nyugtalanítónak nevezte a "nagyon konzervatív" Orbán Viktor kormánya által kidolgozott módosító javaslatot, mert az szerintük veszélyezteti az igazságszolgáltatás függetlenségét és gyengíti az állampolgárok alapvető jogainak védelmét.

A cikk beszámol arról, hogy a módosítás több olyan vitatott rendelkezést is újra bevezetne, amelyeket az európai intézmények is bíráltak, az Alkotmánybíróság pedig megsemmisített. Megemlíti, hogy már negyedik alkalommal módosul az alkotmány, holott "alig több mint egy éve" hatályos."

Jó hírünk a nagyvilágban...
és az a durva, hogy még mindig nem látja a nép, hogy ugyanazok a viták ugyanazok a szövegek, és ugyanazok mondják....
@sturnus_vulgaris:

Tehát a hölgy a Milla tüntetésen volt korábban.

Feltünt hogy azóta a Milla Bajnaival pártot alapított, meg az LMP bolsi szárnyával, melyet tegnap jelentettek be ?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Remélem olvasni is tudsz. Ez egy Milla elleni flash-mob:

Se Orbánt,se Bajnait! - ez van a táblára írva.
@sturnus_vulgaris: Köszi, nekem is van: :)
m.youtube.com/watch?v=BGlfE8q0PPQ
@sturnus_vulgaris:
Mielött a Milla csatlakozott Bajnaihoz. Azóta megfordult a világ, és a Milla csicskákból Bajnai csicskák lettek.
@Balt:
Olvasni, olvasni...
"Gilles Toussaint"
Hát a szerkesztőségben kéne először megbeszélni ezt a dolgot, mert a 4K, ahogy az LMP-t megalkotó arcok is azt mondták, hogy itt mozgalomépítés lesz, meg miegymás, aztán elmentek pártosodni. Valaki a zöld civil szervezeteket használta ugródeszkának, más meg a Milla színpadát. Egyik része a népfrontot választotta, másika meg a Schifferrel fog össze egy végső választási csatában: együtt 2014-ben, mindenki mindenki ellen alapon. Aki maradt annak egy része pedig vagy civil szervezetben osztja az észt a proliknak (mert pl. a parlamenti munka nem jött be), vagy jó esetben próbálkozik átbaszva ahogy tud.

Aztán csodálkozunk, hogy maroknyi emberek csoportja próbálkozgat, valódi erő nélkül, amiből a mostani ellenzék profitál (lásd PM nyilatkozatok).

Tetszettek volna mozgalmat építeni, valós társadalmi ellenállást!

ui.: Persze a Te haverjaid is elrohadhatnak a csipkés épületben, 3 db emberrel a Jobbik frakció mellet. Micsoda perspektíva!
ha arra figyelsz, ki mit mond, és nem próbálod görcsösen kétfelé besorolni a közszereplőket, hosszú távon egyszerűbb lesz az élet. Mindezt annak, akit érint
süti beállítások módosítása