Mesterházy, a láncfűrészes

2013.09.16. 07:00 Fent és Lent

lancfuresz1.jpgMesterházy az elmúlt héten feltrancsírozta az összes korábbi szövetségesét és hűbéresét.

Az újságírók és a „politikai elemzők” úgy kommentálják a DK, a Liberálisok és az MSZDP kivágását a picsába, mintha teljesen korrekt szövetségi tárgyalások eredményéről lenne szó, ami részletkérdéseken csúszott el.

A valóságban az történt, hogy Bajnai legyőzése után elmaradt a jutalomosztás. Mesterházy a köré sereglő, markukat dörzsölő hűbéreseit láncfűrésszel várta.

Egyébként kik voltak ezek a pártok? Honnan bukkant elő Schmuck Andor? Mit akart Fodor Gábor 2014-ben?

Schmuck visszatér

Olyan minipártokról van szó, amelyek az ellenzék dinamikus 2011-12-es időszakában nem vettek részt, csak azután aktivizálódtak hirtelen, hogy Bajnai visszatért a politikába. Schmuck Andor sehol nem volt a ciklus nagy részében. Jól ismert sziluettje váratlanul materializálódott az MSZP által kezdeményezett összellenzéki januári tárgyalásokon.

Az év elején Mesterházy ugyanis azzal szorította sarokba Bajnaiékat, hogy összellenzéki tárgyalásokat kezdeményezett. Kiket hívott meg ide? Elsőként természetesen az E14-et, és megalakulása után a PM-et. Másodsorban Gyurcsányt, hogy kellően kínos legyen a helyzet és az áporodott hullaszag a korszakváltásról papoló Bajnaiéknak. Harmadrészt a rendszerkritikus ellenzéket, az LMP-t és a 4K!-t, akik persze nem mentek el. És negyedrészt az MSZP szatellit szerveit: Árok Kornél pártját és Schmuck Andor pártját. És kiket nem hívott? Bajnai szatellit szervezeteit: Ungár Klára SZEMÁ-ját és Kuncze Gábor rádiós műsorvezető liberális egyesületét. (Őket később Bajnaiék kérésére vették be.)

A sok kis párt újkeletű zsezsgése csökkentette Bajnaiék jelentőségét, csak egy szereplővé tette őket az asztal körül, és végképp szétzúzta Bajnaiék ernyőszervezeti reményeit. Mesterházy eközben az Összefogás motorjának mutathatta magát, súlyos csapást mérve Bajnai hitelességére, aki alig néhány hónappal azután, hogy kibontotta az Összefogás zászlaját, most már úgy jelent meg a nyilvánosság előtt, mint aki vonakodik összefogni.

Na, még egy liberálist

Az MSZP körüli kispártok felállásban aztán két változás történt: Árok Kornél és Schmuck Andor bejelentették az összeolvadásukat (Schmuck egyre nagyobb, Árokot meg nem láttuk régóta…), feltehetően mert Mesterházy nem tartott igényt két darab minipártra ugyanabból a fajtából.

Aztán februárban zászlót bontott Fodor Gábor. A 2008-09-es SZDSZ-belháború a mai napig konzerválódott és kettészakította az egykori szadis politikusokat. Kóka, Kuncze és társaik ott vannak Bajnai körül, a fodoristák pedig a szocikig menekültek. Belső információk szerint Mesterházy ott bábáskodott a pártalapítás körül, és kifejezetten bátorította a kezdeményezést. A szociknak így szükség esetén meglehettek a saját, házi liberálisaik, akik a Gordonékkal való szakítás esetén el tudják adni a liberális szavazók számára is az MSZP-t.

Mesterházy trollhadserege

A kis szatellitpártok legközelebb akkor aktivizálódtak, amikor elindultak a nyáron a tárgyalások az E14 és az MSZP között. Ekkor az volt a feladatuk, hogy miközben Mesterházy a konstruktív arcát mutatja a nyilvánosság felé, ők kíméletlenül ütik Bajnaiékat.

Schmuck Andor, Árok Kornél és Fodor Gábor a szocik trolljaként kezdett akciózni. Szidták Bajnaiékat a tévékben, a Helyi Thémában és blogposztokban. A legemlékezetesebb akciójuk az volt, amikor Scmuck egy kampányrendezvénybe beletrollkodva egy villamosjegyet lóbálva próbálta Bajnait elvinni az MSZP-székházba. A DK, bár nem ennyire átlátszóan, de nyárra hasonló szerepbe állt be.

Ezzel két célt értek el. Egyrészt a rosszfiú szerepet levették a szocik válláról, akik így nyugodtan adhatták az ártatlant, másrészt a felületes hírfogyasztó számára úgy tűnt, hogy Bajnaiék az ellenzékben is rendkívül megosztók, és fényévekre van a helyzet attól, hogy Bajnai mögött sorakozzon fel az ellenzék.

lancfuresz2.jpgA Jókai utcai láncfűrészes mészárlás

Mesterházy végül megnyerte a Bajnai-háborút, annyiban legalábbis biztosan, hogy Bajnai nem lett az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, nem tudta maga alá darálni vagy akár csak háttérbe szorítani az MSZP-t, hanem egy kis liberális párt elnökeként próbálhat eljátszani egy nem rá írt szerepet.

Mesterházy hű szövetségesei a jól végzett munka után várhatták a jutalomosztást. Oda is sereglettek a főnökhöz a Jókai utcába, megkapni a jól megérdemelt parlamenti helyeket.

Egy valamivel nem számoltak. Az MSZP-féle könyörtelen és cinikus erőpolitizálásban nincs helye a hűségnek, nincs helye a becsületnek, nincs helye méltányosságnak. Az MSZP-nél csak árfolyamok vannak, amin adják és veszik az embereket, és ezek az árfolyamok gyorsan változnak.

A kis pártoknak, miután segítettek Bajnai megbuktatásában, hirtelen nem maradt értékük. Hoznak szavazókat? Nem. Lehet őket használni még valamilyen célra? Nem. Akkor meg mire kellenének? Semmire. Kukába velük! Zsoltikám, hozd már ide azt a láncfűrészt!

A magyar politika egyik legviccesebb jelenetsorozatként Schmuck, Gyurcsány és Fodor egymás után adott lógó orral sajtótájékoztatót az MSZP-székház kapujában, próbálva kitalálni valami értelmes mondatot arról, hogy miért nem jött össze a szövetség. Az a szövetség, ami számukra a politikai túlélést jelentette volna, az elúszása pedig a halált.

A sajtó méltatlanul keveset foglalkozik vele, ezért nem győzzük hangsúlyozni, hogy az utóbbi idők legnagyobb átbaszását láthattuk.

Beleugratni a magyar politika szőke hercegét egy pártalapítási kísérletbe, majd néhány hónappal később úgy kidobni az ajtón, hogy az arcán csúszik?

Van az a szintje a jéghideg geciségnek, ami már művészeti alkotás.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr785510622

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vége az ellenzéki tárgyalásoknak - Mesterházy megpróbálja bedarálni Gyurcsányt? 2013.09.16. 22:02:53

Miután az Együtt 2014 - PM egy laza mozdulattal az MSZP nyakába tolta a tárgyalást a többi lehetséges szövetségessel, a szocialisták nem is vesztegették sokáig az időt, és gyorsan elvarrták a szálakat: nem lesz közös lista, bedarálták Ferencet, Gábort ...

Trackback: Mesterházy, a láncfűrészes 2013.09.16. 08:52:03

Van az a szintje a jéghideg geciségnek, ami már művészeti alkotás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meseházi ezzel a fizimiskával és simlis arcberendezéssel,maximálisan esélytelenné teszi az egész pártját arra,hogy valaha választást nyerjen.
Talán jobb is így,talán nem.
Kóka 2010 óta nem politizál, persze jó odaírni a nevét egy kis hiteltelenítés céljából, és Kunczét is elküldte a kis pártocskájával együtt az Együtt.
Az új egypárti focialista szisztéma erről szól okoska!Azt kárhoztasd!
Az a legjobb az egészben, hogy a kivágottak még mindig Bajnait ostorozzák, pedig...
Zseniális cikk:)

Remélhetőleg a törpepártok (Bajnai, Gyurcsány, Kuncze, Fodor, Schmuck... az egész csapat) eltűnnek a süllyesztőben, Mesterházy meg tökéletesen bepozicionálja az MSZP-t az örök ellenzéki szerepbe. Merthogy ilyen fejjel választást nyerni elég kizárt...

Így aztán talán végre helyre kerülnek a dolgok ebben az országban...:)
@maretz: Jajaja!
Ott a pont!
Nála még Szanyi kapitány is jobb lenne pityókásan ,bár ő is eléggé kétséges.Ellenben a népszerűségi indexe szerintem jóval a Meseházi fölött van.DDD
Az mszp belesüpped az az örök ellenzék szerepébe,ha nem találnak egy szimpatikus fizimiskát a vezír szerepére a jelenlegi nyomulós kis haddnemondjam mi, helyett.
Egész ügyeske poszt.

Egyetlen komolyabb híja van: nem írja, hogy milyen márkájú masinával kaszabol Mesterházy.

Pedig régről ismert logo:

NA ÉS?
@Tintafolt: Elnézést, Bajnai a március 15-i beszédében ellenzéki összefogást ígért. (Gondolom ez alatt azt értette, hogy a civil szervezetek és a már meglévő ellenzéki pártok/képviselők fogjanak össze formálisan, hogy meghackeljék az igazságtalan választási rendszert.)

Aztán közölte, hogy úgy lehet részt venni a választáson, ha párttá alakul. Mondom, jó. Aztán közölte, hogy az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, úgyhogy udvariatlanság lenne nem vele kezdeni. És most van egy Bajnai-MSZP összefogásunk, amibe senki más nem fér bele.

Bajnai nem azt ígérte, hogy megcsinálja az MSZP-t 2014-re, és beviszi kormányba.
@algi:

"Bajnai nem azt ígérte, hogy megcsinálja az MSZP-t 2014-re, és beviszi kormányba."

Szerencsére ettől még távol áll... de hát ennyire lehet a baloldali "megújulásnak" hinni.

Én már korábban is mondtam Bajnai-hívő ellenzéki barátaimnak: aki 20 évig Gyurcsány haverja/üzlettársa volt, majd kormányban is folyamatosan aládolgozott, mígnem gazdasági minisztere nem lett... nos ilyen embertől elvárni, hogy majd szakít a gyurcsányizmussal... vajon a fogtündérben is hisznek, akik ezt beveszik?:)
Az E14-el sem tart már sokáig a "szövetség". Ha nem kap hirtelen erőre Bajnai, akkor őt is iteszik. Az MSZP-nek nem kell a konkurencia.
Nem tudom ki írta ezt az ökörséget ???

Szó sincs itt láncfűrészről, sima parasztvakítás az egész, egyszerű osztozkodás, kinek mi az ára...

a baloldali blokk simán össze fog állni, csak a listás és egyéni helyekért való marakodásról van szó...

az MSZP nyeregben van, hiszen nélküle egyszerűen nem megy, szegény Bajnai akkora ökörséget, hogy majd ők egyedül nyernek, többet nem fog mondani, ugyanis az Együtt2014 és a szakadár PM egyedül az életben nem éri el a 10 %-ot, és ha 2014-ben nem sikerül nekik, akkor végleg süllyesztő, Mesterházy simán kivárhat, a szerencsétlen kispártok, Együtt-PM-DK-SZOCDEM egy darabig még marják egymást, aztán ahogy közeledik a választás, szépen beállnak a sorba, az Együtt-PM néhány hellyel kevesebbért, Fletó is visszafogja magát, a DK is kap 2-3 helyet, aztán megpróbálják, a FIDESZ valószínűleg nyer, de nem 2/3-al, ami nagyon nem mindegy...
Hehe, ez egy egészen jó kis poszt lett, kellemes felüdülés a más blogokon olvasható sok baromság között.
Marhaság. Fodor és Schmuck talán valóban irányított (egyébként az tuti, hogy nem a Fidesz által?), de Gyurcsányt nem az MSZP-ből mozgatják. A másik: a politika ilyen, árfolyamok vannak. Ez nem becsület-nembecsület kérdés, hanem aki ilyen szabályok között nem jól játszik, az nem jó politikus (például Fodor).
@Blogger Géza: Gondolom ahol a Fideszt nem dicsőítik, vagy az ellenzéket nem ekézik, az csakis baromság lehet.
"Beleugratni a magyar politika szőke hercegét egy pártalapítási kísérletbe, majd néhány hónappal később úgy kidobni az ajtón, hogy az arcán csúszik?"

Szerintem ez egyáltalán nem így volt. Akkor nem Bajnait kárhoztatta volna, hanem az Mszp-t mint Gyurcsány.
Mellesleg Fodor egyáltalán nem volt lógó orrú, ellenben Vadaiékat majd szétvetette a düh, akkor érezték át igazán, hogy nyáron már nem lesznek képviselők. Legalábbis egyelőre nagyon úgy tűnik.
Jesszusom, mi ez a hányadék? Meg stílus? "Geciség" meg "átbaszás"? Hány éves vagy? 8?
@Bogyó 2: Nem, a baromság az, amit beírtál. Itt sem dicsőíti senki a Fideszt, és mégis jó a poszt.
"Kóka, Kuncze és társai" nincsenek Bajnai közelében, fogalmam nincs, mire alapozza ezt a szerző.
Ja, az Együtt-PM meg mitől liberális párt??? A "kis" jelzőt se értem egészen. Kis liberális párt a Fodor-féle MLP vagy a SZEMA. Nem ártana egy kis hozzáértés, ha már cikket írtok.
@iii: Valami szöveggenerátort használhattak... :)
Hehe, ez tetszik.
Várom a szerző kincstérő eszmefuttatását arról, hogy a fidesz hogy trancsírozta fel a KDNP-t, a Kisgazdapártot stb....
Mesterházy olyan, olyan....fideszes.
@WLaci: "Gyurcsányt nem az MSZP-ből mozgatják."

Ez igaz. Ő önjáró (más megfogalmazásban: elszabadult hajóágyú), de attól még tény, hogy nem vették be a brancsba és ezen eléggé ki van bukva, ergo: még elsülhet. :))
Jó cikk, de!

Én ezt a DK-MSZP-E14 külön listát akkor hiszem el, ha a szavazólapon látom.
@Balt: Hát ez nagyon sovány. Nyilvánvaló, hogy vannak volt szdszsek is az Együttben, ahogy máshonnan is vannak. A magyarnemzetnek már a kérdése is hazugság, tehát abszolút nem mérvadó Kóka ügyben. De az se jelentene semmit, hogy beszélt vele, sok száz emberrel beszél Bajnai feltehetően. De a pártban ennek nyoma sincs.
Gyurcsány többet taszít mint amennyit hoz, tehát senki nem vállalja fel, ez évek óta tudott, csak a bloggernek újdonság.

A másik két párt pont akkora támogatottságú, mint a KDNP: nulla.

Én nem bírom a szocikat, de speciel vérengzésnek beállítani, hogy nem adnak át listás vagy egyéni helyeket a semmiért cserébe... a boltban sem adnak ingyen kenyeret, a politikában sem....
Gratula a poszthoz. Szépen végigvitt gondolat. Csupán egy kérdés maradt megválaszolatlan.
Az országgal ki fog törődni?
Kóka hogy kerül ide? Sehol nem olvastam hogy visszatérne.
hányok Szarházitól de az evidens hogy most ő politizál a judeobolsi oldalon a legjobban
Tanul Orántól ez a Mesterházy gyerek Így is kell politizálni A politika nem babaruha ott nincs barát , a hála nem politikai kategória Valamint aki ma a barátom az holnap az ellenfelem de lehet hogy holnapután ujra a barátom is lehet ha úgy fordul a kocka
a fidesz-millárdos által tulajdonolt index egyre rémesebb alakokat enged fel a honlapra blogger címszóval. a lényeg, hogy a választások közeledtével minél mélyebben ekézzék azokat, akik egy picikét is veszélyeztethetik a lógó pocakú diktátor gazdi undorító országlását.
az indexről a jóérzésű embernek ideje leszoknia, mert ott a portál tart, mint a kurucinfó
szvsz az mszp örül, hogy megszabadult ezektől...smukk, fodor, fletó...
szakadárok akik kiválás után visszasomfordálnak, hogy bocsika. nem jött össze, itt vagyunk, hoci a koncból? vicc....
"DK, a Liberálisok és az MSZDP"
Százezer potenciális szavazójuk van összesen, viszont vállalhatatlanok a baloldali többségnek, akik nem véletlenül kukázták Gyurcsányt és Fodort.
@vasmargitt: Ez a blog szerintem már tavaly is szerepelt az Index címlapján...
@tobeor: Abból indulnak ki, hogy a KDNP is kapott helyeket, akkor ők miért ne kaphatnának. Csak azt felejtik el, hogy a KDNP helyein fideszesek ülnek...
@genyamagyar: tudtommal a KDNP saját magát nyírta ki, hogy aztán a Fidesz nekromantikus praktikáival kikeljen a sírjából és riogassa a felkészületlen polgártársakat.

És hát lássuk be, a Kisgazdapárt is javarészt a saját tálentuma révén tántorgott el a szakadék széléig, Viktornak csak egy picit kellett taszajtania rajtuk, hogy belebucskázzanak a mélységbe.
@Tyreo:
Sajnos az országgal már nagyon régen nem törôdnek a baloldalon. Úgy 1998 óta
@Locassen:
ugyan már. torgyánt kicsinálták. és amikor a fiát is be akarták csinálni mondvacsinált indokkal, akkor visszavonult. csak azzal nem számolt senki, hogy az fkgp szavazók egy része a szocialistákra szavaz. így nyert az "utolsó pillanatban" medgyessy. és egyébként ez a csoport ment át balról a jobbikhoz.
Mit kell ezen csodákozni. A kommunista párt ősi módszere a szalámi taktika, Rákosiék is már eredményesen alkalmazták. Egy dolgot könnyen elfelejtenek sokan. Azt, hogy az MSZMP-nek 800.000 tagja volt. SZDSZ, Együtt, Schmuck stb. nélkül - és ennek egy jó része fungál most is.
"Liberális" néhány százalék az európai országokban, ezen osztozhatna valójában Bajnai, Fodor meg a DK. Az MSZMP csellengői még duplájára emelhetik ezt kb. Viszont a kommunista pártból szocialistává avanzsált MSZP renoméja valóban csak a régi MSZMP hívőknél létezik, ezért valóban Mesterházy maradhat az "örök" ellenzék. Ráadásul cipelnie kell az öreg patkányok (Lendvai,Kovács stb.) terhét, melyet egyelőre cipel - le tudja dobni vajon? Ez még lendíthetne a támogatottságukon.
Ami a többit illeti, tudjuk, a hála nem politikai kategória, ha már itt tartunk Gyurcsány simán átvágta az első alkalommal D-209 torkát, pedig kenyéradó gazdája volt - most megtapasztalhatta ezt a kítűnő élményt.
Bajnait külföldről mozgatják, Schmuck egy ingyenélő, a többi is politikai kalandor, némelyiküket a zsigerei mozgatják(pl. Vadai). Fodor ma már hobby politikus - mikor lesz ezeknek közös programja? Az, hogy váltsuk le Orbán Viktort édes kevés.
Ezért jó esély van arra, hogy elindulunk a polgári fejlődés rögös, - ilyen előzmények mellett - eléggé kanyargós útján.
"Van az a szintje a jéghideg geciségnek, ami már művészeti alkotás."

1. ezt a faszit akkor is elfelejtem 3 nap alatt, ha savas húggyal dönti romba az Eiffel-tornyot. bármilyen pròbálkozás, hogy jellemmel, karizmával, bármi, nem unalmas tulajdonságokkal ruházzátok fel Mesterházit meddő pròbálkozás.

2. mivel nem egy modern, euròpai állam megalkotásán dolgoznak, Orbánéknak menniük kell (szerintem). de hagyjuk már ezt az mszp-bajnai-gyurcsány plusz egyéb baloldali összefogásformáciòt! valami közép, valòdi jobbközép, piacorientált modern banda kéne, akik a problémákra valòdi, hosszútávon is előremutatò válaszokat képesek adni, stb, stb, stb
a mostani pártok kizáròlag lòzungokkal kereskednek, balfaszjòskát játszanak és csak a pozíciòk miatt képesek őszintén aggòdni.
balfaszháziékat meg hagyjuk már a francba.
Nem tűnt még föl, hogy országhatáron belül, és országhatáron kívül, senkinek nem érdeke, hogy a választásokon a Fidesznek komoly ellenfele legyen?
süti beállítások módosítása