Férfigyűlölő erőszakkultusz és uszítás az Indexen

2013.11.07. 15:30 Döry L.

feminist_graffiti.jpg

Lehet-e egy kivételesen nagy fasz politikus apropóján politikai kampányt csinálni? Hogyne lehetne. Ez a szakma része, ezt Baloghnak és a Fidesznek is viselnie kell. Lehet-e Balogh apropóján a CSBE-ről építő vitát folytatni? Persze lehet. Lehet-e az, hogy a feministák ezt az apropót kihasználva építik föl az itthon szinte teljesen hiányzó társadalmi láthatóságukat? Persze elég rámenős civilek, hadd csinálják. Hogy ez a feminista kampány pont olyan, mint a nyugati világban bárhol? Hát Istenem, legalább nem vagyunk elmaradott provincia.

De lehet-e ebből egy olyan politikai kampányt csinálni – elsősorban a sajtó túlteljesítő gyűlöletgyárosai által - amely a tényektől, a családon belüli erőszak valós természetétől elrugaszkodott uszítássá fajul?

A gyűlöletkampány toposzai az Indexen: az erőszaktevő – úgy általában a „Férfi” (sohasem a „Nő” és így minden „Férfi” potenciális erőszaktevő). Na mostan, ezt a „Férfit” úgy kell elképzelni, ahogy azt az Index megmondja: ez a „Férfi” „atléta-trikós” tehát? Tehát egy büdös proli, mert ugye a budai burzsoáknak két Glenfiddich után nem szakad el az agyuk, csak a söröző prolinak. Itt még pluszban a „Férfi” mellett a rendszerváltás vesztese is stigmatizálva van. Fasza.

De a legjobb az animgif. A potenciálisan nőverő, általában vett „Férfi” esetében – az önvédelem gondolatával elrejtve és felvilágosításnak álcázva – páratlan erőszakkultusz és nyílt erőszakra uszítás megy, olyan kegyetlenkedést dicsőítő mondatokkal tűzdelve, mint:

„A megroggyant fickót lehet azután megrogyasztani, majd elkezdeni térdelni a heréit és a gyomrát. Itt se álljunk meg egy rúgásnál, igyekezzünk addig dolgozni, amíg áll!”

„Itt a fejet és a bordákat egyaránt tudom ajánlani, de fontos, hogy cipőorral találjuk el az erőszakoskodót, így lehet csak finom ablakos bordatörést okozni, vagy eltüntetni az orrát.”

De el tudom mondani úgy is, hogy a CEU-s feministák is értsék:

Az Indexes gyűlöletművelet első része, hogy az erőszak konkrét helyzetét, valóságát és a személyeket kiiktatja a diskurzusból, a helyét egy általános és elképzelt erőszakszituáció veszi át, ahol a szereplőknek nem személyük van, hanem csak nemük. Az erőszaktevő pedig „Férfi”.

Majd a második lépésben minden szabad erőszak és gyűlöletpotenciált, a fizikai bántalmazás glorifikálásával, a deperszonifikált „elkövetőre” irányítja.

Gratulálok, Index. Ez a Völkischer Beobachter szintje.

Szexizmus ellen szexizmussal, erőszak ellen az erőszak dicsőítésével: arcpirítóan egyszerű tétel, hogy így nem lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr825619280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagyon jó cikk, gratulálok.

Már tegnap leírtam: az egész oda fajult, hogy már Balogh tűnik a legkisebb rossznak! Különösen gusztustalan, hogy kormány és ellenzék egymással vetélkedve akarja sárba tiporni a vétkes, de bűnét megbánó, elesett embert.

Ami pedig a feminináci ideológiát illeti, nincs mit mondani róla: merő gyűlölet és agresszió.
Ez megint az a történet, amikor van egy gáz társadalmi jelenség, és az érzékeny lelkű libero elkezd a szóhasználaton rugózni és szörnyülködni.

Igen, a cikkben nem feltétlenül faszályos a megfogalmazás, és ha egy szociológiai vagy kriminológiai elemzésről lenne szó, akkor én is okkal küldeném el a kulára a szerzőt.

De basszus, ez nem egy szociológiai elemzés, hanem egy önvédelmi kisokos megtámadott nők számára.
Igen, amikor az önvédelmi edzőbá' a teremben demonstrál, akkor sztereotíp módon mindig kétajtós kopasz félrészeg bivalyokat vizionál támadóként, ami nyilván sztereotíp dolog, viszont akkor is érdemesebb rá késülni, ha esetleg végül mégis egy szemüveges filatelista szakkörvezető lenne a támadó.

Az önvédelmi helyzetnek meg az a lényege, hogy ha a nem tudod elkerülni a konfliktust, akkor a támadót tedd minél gyorsabban, minél hatékonyabban harcképtelenné. Főleg, ha te vagy a gyengébb fél. Ez nem erőszakkultusz, hanem az önvédelem alapja.

Persze nyilván jó lenne, ha egyáltalán nem is lenne szükség önvédelemre, de amíg a fentéslent blog szerzői megalkotják a tökéletes társadalmat, amelyben mindenki békés és tisztelettudó, nincsenek agresszív emberek, nincs családon belüli erőszak, minden politikus becsületes, a komondorokban nem lehet megbotlai és a grass is green meg a girls are pretty, addig nem baj, ha valaki felkészül olyan helyzetekre, amikor adott esetben meg kell védenie magát.
@ikaljan: ez mind szép és jó. már csak azt nem értem, mi köze van a fent és lent blognak a "libero"-hoz? (a tippem: semmi)
@FOUREY: aki nem fideszes, az liberó. és a világ így kerek.
Ámon Kata Döry L. cikkének kritikáján keresztül megpróbálja "bebizonyítani", hogy a Fent és Lent virtuális közösség antifeminista. Az cseppet sem zavarja, hogy Döry L. nem maga a Fent és Lent virtuális közössége. S hogy sem Döry L., sem a Fent és Lent nem antifeminista.

magyarinfo.blog.hu/2013/11/10/antifeminista_baloldal_es_a_liberalizmus_szelleme

Deansdale a Férfihangon védelmébe vette Döry L-t és a Fent és Lent-et.

www.ferfihang.hu/2013/11/21/ferfiakat-veresre-rugdosni-nem-kell-felnetek-jo-lesz/
Azt én sem értettem, hogy hogyan vált az egész fent és lent ( + azok olvasói ) antifeministává.

Az indexes cikk a .gifekkel együtt mulatságos. Annak azért még örülhetünk, hogy a végére ezt:

"Mindketten csak azt tudjuk mondani, hogy aki komolyan meg akarja tanulni a fogásokat, ne otthon a családon kezdje a gyakorlást, hanem látogasson el valamilyen komolyabb önvédelmi edzésre!"

odabiggyesztették - így hirtelenjében legalább azt nem lehet elmondani, hogy "anticsaládista" lenne a bagázs :)
süti beállítások módosítása