Túszul ejtett ország

2014.01.09. 07:00 aaron.

„Ma tíz magyarból nyolc bizonytalanságban él, a maradék kettő meg külföldön…”

Ismeretlen Facebook-huszár

Ha volt, akkor is rég volt már ilyen: fél évvel a választás előtt a „nincs kire szavaznom”-hangulat uralkodik a választópolgárok értelmesebbik, még nem agymosott része felett. Már Török Gábor is le merte írni azt, amit én a legutóbbi bejegyzésemben megelőlegeztem; nevezetesen, hogy nem az a kérdés, hogy győz-e újra Orbán, hanem az, hogy mennyire.

Nem segít ezen az összefogásnak hívott ellenzéki sátántangó 823. évadának 18. része sem; sőt, csak-csak kibújik a szög a zsákból: nem az itt az érdekes, hogy az átlagembernek mi az érdeke. Csupán az, hogy kit kell lenyomni, bevenni, beolvasztani, leszopni ahhoz, hogy közel kerüljön az újraegyesített nagy-MSZP vezérkara ahhoz a húsosfazékhoz, amit csak úgy becézünk: költségvetés. A Szigetvári-Kubatov tengely gondolkodásmódja újra és újra felbukkan: ez az a dimenzió, ahol egyének nem léteznek, és mindenki nullaként vagy egyként jelenik meg egy Excel-táblában. Ha valaki neve mellett túl sok egyes jelenik meg, akkor világi span, ha épp kevesebb van ott, akkor a nemzet legnagyobb kártevője.

Akinek esetleg eddig nem lett volna világos, annak a NAV-botránnyal és annak az MSZP és a Fidesz részéről történő kezelésével egyaránt bebizonyosodott: az országot szervezetten tartják sakkban. Az összefonódott gazdasági-politikai kaszt maffiaszerű hálózatként ejtette túszul az országot. Ennek a hálózatnak a délelőttös és délutános műszakja a Fidesz és az MSZP, tulajdonképpen ők a végrehajtó szerv.

A nemzeti kommunista Fidesz és a bukott múmiákból újraegyesült MSZP marakodásának végkimenetele tulajdonképpen érdektelen; hiszen bárki is győz e kettő közül, borítékolhatjuk, hogy a következő négy évben folytatódnak az eddigi tendenciák. Nevezetesen a közszolgáltatások lerohadása, növekedni fognak a társadalmi különbségek, újra és újra kivéreztetik az oktatást és az egészségügyet, már ha kibírja az ország a huszonkilencedik így végigjátszott évig is összeomlás nélkül. Persze legalább egy társadalmi csoport jól jár a sokból: a saját zsebeiket tömő politikus-oligarchák. Ez is eredmény persze, és az is csak. nézőpont kérdése, hogy milyen előjelű.  

A 14-18-as ciklusra tehát „Oligarchák, földesurak előnyben” jeligére várjuk a jelentkezéseket szerkesztőségünkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr905745639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alapvetően mindez a "ballib" tábor belső harca, melynek lényege ki lesz a fő ellenzék a Fidesz győzelme után. S különösen ez Gyurcsány és Bajnai személyes küzdelme.
Ez a szégyenletes helyzet szimplán az elitünknek és egyéb elefántcsont toronylakó értelmiségieknek köszönhető.Megalkották a nemzeti kerekasztalnál zseniálisan azt a szisztémát amivel megteremtették a maffia anyagi alapjait,az 5%-os bejutási küszöbbel pedig feltették rá később a koronát is!Ennyit tudtok.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Lapos ez is mint a tehénlepény,igyekvő kérődző.Operáltasd ki a ballib chippedet,kevésbé látszol majd droidnak.
@toportyánzsóti: nem
ez főleg a bunkó lakosságnak köszönhető, aki most sem fog az lmp-re szavazni például.
"fél évvel a választás előtt"
Negyed az a fél.
én már nem húzok el valószínűleg, de a gyerekeim remélhetően igen.

szomorú, de az ostoba politikusaink tényleg csak addig láttak és látnak a bal, a jobb és ne felejtsük ki, a hajdani liberális oldalon (segítek: az ex-SZDSZ köreiben), hogy minél gátlástalanabbul és háborítatlanul lophassanak és a magyar adófizetők meg az EU-s pénzeket bezsákolva minél jobban megzsírosodjanak. akasztófára való politikai elitet termelt ki a rendszerváltás, ez a nagy büdös helyzet.
Tán azokról kellene inkább akkor írni, akik nem a fidesz-mszp tengely irányából érkeztek. Had ismerje meg a nép az alternatívákat...
@alfax:
De az aránytalan választási rendszer is hibás.
Azért lett a Fidesznek 54% szavazattal 2/3 a parlamentben, és azért lehet most már akár 30%-kal is (mert még aránytalanabbá tették).
Engem nem érdekel, melyik hazudós gengszterbanda irányítja ezt a gyarmatot, amíg rendesen tejelnek nekem és működik ez az államnak becézett szélhámia. Ha nincs kire szavazni, majd kinevezünk egy strómant vagy megkoronázunk valakit királynak, oszt jóvan. Akinek nem tetszik a helyzet, költözzön el. De előbb fizesse meg az emigrációs adót, meg a határátlépési illetéket és persze a menekülési járulékot, távozási díjat, stb.
Azért maradjunk annyiban, hogy k-rvára nem kéne már most egymás ágyába feküdniük a balos lotyóknak, hogyha a Fidesz nem úgy változtatta volna meg a választási törvényt, hogy ne legyen második forduló. 98-ban Viktor is tagadta, hogy Torgyánnal készül kormányozni, de a 2 forduló közt csak megegyeztek nagy nehezen. Na, ha a Gyula is megváltoztatta volna a választási rendszert a Fideszhez hasonlóna, akkor színt kellett volna vallaniuk már akkor és kb. egy ugyanilyen mutáns Fidesz-Fkgp indulhatott volna csak, mint most ez a balos Olajfa valami.
Jól kifundálta megint a Vitya, a töketlen Bajnaiék meg nem találták meg az ellenszerét. Innentől mindenkinek marad a befogott orral kisebbik rosszra szavazás, fasisztákra, reménytelenekre való szavazás vagy lábbal szavazás.
@Bartoki:
A mostani, mivel 1 fordulós és nagyobb az egyéni mandátumok aránya, még jobban torzítana a győztes javára. Az angol ennél is jobban, ha az lett volna itt, akkor ha jól emlékszem a választások eredményére, 3 nem Fideszes lenne a parlamentben.
Egyszer fent, másszor lent....

C'est la vie...
akkor gyõzzön a Jobbik!
Hazugság!!! Be is bizonyítom, hogy a Fidesz mindent jól csinál!

Íme:
Magyarországon több millió diplomás értelmiségi él. Nagy részük állami dolgozó.

Na most pár száz fő politikusnak és csalónak mi esélye van több milló diplomás értelmiségi ellen, mind szakmai, mind erkölcsi oldalon? Semmi!!!

SEMMI!

Várom az ellenérveket! XD
valóban a fő gond a lakossággal van.
Mit is várunk azoktól, akik hazamennek és Valóvilágot, Barátok köztöt, Éjjelnappalbudapestet, Jóbanrosszbant és hasonlókat néznek...
10 emberből 8 buta, vegetáció szintjén létezik, az az egyedüli célja hogy dolgozzon+számlákat fizessen.
Azt hittem már van vmi újság vagy ügy...
@Shopping:

"10 emberből 8 buta, vegetáció szintjén létezik, az az egyedüli célja hogy dolgozzon+számlákat fizessen."

Ahelyett, hogy azt tenné, mint a maradék két okos, akik... ő...
@Shopping: "boldogok a lelki szegények..." rémlik? nekik nem fáj a politika, élvezik a kereskedelmi tv-k "adásait", hitelből vesznek lapostévét és mennek nyaralni, egyszóval: bejött az élet!
akkor ki a hülye, má'bocsánat??
Olyanok a vezetőink amilyeneket megérdemlünk. Ennyi.
Bal, jobb, bal, jobb, mennek a majmok! A törésvonal máshol van, ezek csak itt báboznak nektek a bal meg a jobb kezükkel. Sok birka meg egymás torkának is esik, pont ahogy kiszámolták a játékmesterek.
@nemecsekerno_007: sajnos nincs már a gyakorlatban, de meg tudnám tölteni az Andrássyn a kandelábereket a Deáktól a Hősökig, és mindkét oldalt!
..az álmodozáson kívül mifaszt tehetnék??
A Fidesznek van kb. 1,5 millió rajongója. Másfélmillió légy nem tévedhet. (?)
@endike: Erre ugye nem kell komolyan válaszolni. Remélem érzed Te is, hogy a több millió értelmiséginek nincs esélye egy gazdasági és ideológiai alapon szervezett maffia ellen.
Más oldalról közelítve: ha a több millió értelmiségi közül bármikor kijelölhető néhány ezer-tízezer, hogy minden bajért ő a felelős, és ennek megfelelően megélhetőségük veszélybe kerül, addig az értelmiségi (kiváltképp ha magyar) szépen összehúzódik és megpróbál semmi olyat sem tenni, amivel az éppen regnáló maffiát ingerelhetné
1914-18, 2014-18: 4 év háború ismét. Fasza
MSZP = FidSS?

Milyen poszt ez? Hazug? Csaló? Ostoba?
@Tiborpapa: igazad van. ezek nem szavazopolgarok, hanem rajongok, drukkerek. Mint a fociban: tok mindegy milyen szar a csapatod, akkor is nekik szurkolsz.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A cikk nem erről szól. Ne ragad le a ballibnél, uncsi.
@endike: Mi van endike? Még mindig nem sikerült összekaparnod egy nyomorék büfészakos diplomát? Csak nem az érettségi a belépő? :-))
Ha csak arra a lóvéra gondolok, amit ebben az országban csak a módszerváltás óta elloptak büntetlenül (és most minden oldalra gondolok, amikor lopásról beszélek) az ország a gazdaság és az emberek javára fordíttatott volna és azt a gyűlöletet, amit mindkét oldalról szítanak (magunkfajta vs magukfajta) azt is anyagi gazdagodásra lehetett volna váltani, akkor ma mi hitelezhenénk Svájcnak és Kínának is.
@endike: @vadi3: Nem mondod, hogy válaszolsz Endikének?

1.: Endike egy hülye.
2.: már vagy 100 komment alá bemásolta ugyanezt a hozzászólást, ez valami fixálódott idióta küldetéstudata neki.
@Fisk:
Gyula is megváltoztatta a választási rendszert. Ez volt az első kézmozdulatuk 1994-ben a (bocsánat a káromkodásért) kétharmad birtokában.
Pontosan ez a helyet. Azok az emberek, akik az ellenzéki kerekasztalon részt vett pártokat vagy jogutódjaikat támogatják, azok a saját, illetve unokáik életét teszik tönkre.

A politikus mint állatfaj eleve egy undorító takony, de ezek az emberi hulladékok, akik rajtunk élősködnek észrevették, hogy a Magyar néppel bármit meg lehet tenni. Ez Öszöd után durvult be nagyon. Kúrcsány ismerte fel, hogy bármit megtehet, az emberek képébe röhöghet. Nem kell komolyan vennie egy nagyobb tüntetést sem, mert a lefegyverzett és megosztott lakosság nem tud forradalmat kirobbantani.

Nem tudom van-e még arra esély, hogy ne Kádáristák vezessék az országot 2014-től. Több mint valószínű, hogy a kormány marad, ami nagyon veszélyes. Már most nagyon arrogánsak és öntelt bunkók a felsőbb körökben csücsülő szarzsákok. A pökhendiségük tenyérbemászó, telhetetlen sáskajárásuknak csak akkor lesz vége, ha kivégezzük őket.

Aki egyetért velem és tud a környezetében olyan emberről - például nyugdíjas felmenője - aki ezekre szavaz, vagy szavazott régebben: Fidesz, Kdnp, Mszp (Mdf, Szdsz, Fkgp, Miép). Kérje meg az illetőt, hogy ne nyomorgassa tovább az életünket és 2014-ben mondjon le a szavazásról.
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Sajnos Viktor bűnei mindig a balodalra szállnak:
lehetne szavazni az LMP-re is és egyéb pértokra is, ha nem lenne az az elbaltázott választási rendszer. Miután az ellenzék nagyon elaprózódott, így szükségképpen össze kellett fogniuk. Kérem szépen nem az összefoglalást harsogta idáig mindenki, most pedig amikor meg van akor mindenk okoskodik, fanyalog.
Viktor kormányzása semmilyen összefüggésben nem hzható az MSZP legrosszabb kormányzati időszakhoz: soha nem látott, intézményesített korrupció van ma, amely jelentős gazdasági károkat okoz önmagában is. Ezen túlmenően a mai gazdasági fejlődés a befektetések iránti versengésről szó. Viktor - miután nem közgazdász hanem jogász- ez fel sem tudja fogni, így elüldözi a befektetőket. Kedves Kommentelők, Kedves Párttalanok! A kisebbik rosszra kell szavazni ahhoz, hogy a Magyarország újra fejlődési pályára álljon.
@Petyat: vagy szavazzon a Jobbikra bazmeg!
@Galambos Tarzan: Ha jobbik nem futtatná a dzsipótémát, kb. 3 szavazójuk lenne, mert amúgy segg hülyék.
@Galambos Tarzan:

Valami olyasmi kéne, ami az LMP és a Jobbik között van. Az LMP túl liberális, a Jobbik pedig túl radikális.

Egyetlen módja van, hogy a következő négy évet túléljük. LMP-Jobbik választási együttműködés és ha sikerül, koalíció.

Nem kell semmi program, csak egy mottó: "Váltsuk le végre a kádáristákat, 2014 a valódi rendszerváltás éve!"
@Silent Bob: vagy te nem ertesz hozza es segg hulye vagy. szaladj szavazz a fidesz/mpsz/lmp/dk -ra.
@alfax: az LMP épp most szopatta szana-széjjel magát...
Ettől függetlenül roppant idiótának kell lennie annak, aki a MSZP vagy a Fidesz győzelmében látja a saját felemelkedésének zálogát-hacsak nem éppen valamelyik pártaktiva f@szán sikerült szájzárat kapnia.
@Cirmos Cica:

Abban igazad van, hogy ez a kormány korrupcióban, csalásban messze a legsárosabb, de kúrcsánz taposta ki nekik az utat. Olvasd el a korábbi hozzászólásom. Öszöd után valami kifordult magából. Rájöttek ezek a bűnözők, hogy nincsenek határok, már annyira megosztottak és megaláztak minket, hogy már mindenbe beletörődünk.

Nincs kissebik rossz! Ne buzdíts senkit arra, hogy a vörösökre szavazzon! Mindet el kell zavarni. Örökre!
@Galambos Tarzan: Hát összeveszni nem fogunk rajta. :)
Komolyra fordítva:
Igazából kurvára nincs olyan párt akire tiszta szívvel szavaznék.
A Jobbikban kb. Balczót tartom komoly, értelmes embernek, de sajnos ilyen Novák féle kisnyilasok vezetik a pártot. Arról nem beszélve, milyen szépen kussolnak és tolják a Fidesz szekerét, mióta közel kerültek a moslékos vödörhöz.
Ideológiailag meg inkább liberálisnak tartom magam (nem szdszes értelemben, hanem tényleg). Ettől függetlenül, ha azt látnám, hogy kihúzzák az országot a szarból, szavaznék rájuk, de a gazdaságról elég hagymázas elképzeléseik vannak.
@J.László: Aha. Abban azért egyetértünk remélem, hogy kicsit kisebb mértékben változtatták meg: most az egész elv megváltozott, akkor 1-2 részletszabály.
@Cirmos Cica:

@Cirmos Cica:

Abban igazad van, hogy ez a kormány korrupcióban, csalásban messze a legsárosabb, de kúrcsánz taposta ki nekik az utat. Olvasd el a korábbi hozzászólásom. Öszöd után valami kifordult magából. Rájöttek ezek a bűnözők, hogy nincsenek határok, már annyira megosztottak és megaláztak minket, hogy már mindenbe beletörődünk.

Nincs kissebik rossz! Ne buzdíts senkit arra, hogy a vörösökre szavazzon! Mindet el kell zavarni. Örökre!
@Narancskommunista: Ezt mondom én is - a mostani, még torzabb választási rendszerrel már 30% szavazat is elég lehet a 2/3-hoz. A másik 70% szavazó meg majd kussolhat újabb 4 évig.

Igen, az angol alsóházi választási rendszer még rosszabb. De ott a felsőház miatt nem lehet egy sima alsóházi döntéssel mindent felforgatni.

A környező országokban - és főleg a példának tekintett modern Nyugat-EU "demokráciákban" arányos választási rendszerek vannak.

Itt egy térkép arról, hogy mennyire kilógunk:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d3/PR_types.png
"Már Török Gábor is le merte írni azt, amit én a legutóbbi bejegyzésemben megelőlegeztem; nevezetesen, hogy nem az a kérdés, hogy győz-e újra Orbán, hanem az, hogy mennyire."

Micsoda bátorság! Én már egy éve le mertem írni, hogy mindössze annyi a kérdés, hogy megint kétharmaddal vagy egyszerű többséggel nyer-e a Fidesz. És én még gondolkodom, hogy érdemes-e szavazni valakire ebből a nagyszerű felhozatalból...
Szerintem ez a korrupció meg oligarcha tematizálás kártékony zsákutca :)

Nem az a baj, ha korrupció van az országban, hanem ha mi kimaradunk belőle.

Egy kis gondolkodásssal mindenki beláthatná hogy több oligarchára, több korrpcióra és több sógor-koma vállalkozásra lenne szükség.

Gondolkodjunk már egy kicsit közgazdászmódra mielőtt még vagdalkozunk :)

Merjük végre kimondani, hogy az ország felemelkedéséhez sokkal több korrupcióra lenne szükség :)
@toportyánzsóti: Te meg kezeltesd magad, mert az agymosás igencsak megviselte a fideszbirka agyadat. Egyébként mint ez a dilettáns maffia orbán kormány ilyen aljas kormánya még nem volt az országnak a rendszerváltás óta. Remélem eltűnnek a süllyesztőben. Ezt nagyon sokan kívánjuk.A cikkíró pedig agyalágyult ha egyenlőség jelet tesz a fityisz és az MSZP közé, pedig nekem az MSZP-hez semmi közöm. Az LMP nem párt hanem szintén egy bűnbanda.
Azért elképesztő, hogy ugyanazon a bloghu-n, ahol még 2009ben is (évekkel az öszödi cirkusz után!) összeesküvéselméletes zavarosfejű paranoiás idióta volt, aki ilyenekre célozgatott...

Ahol a __kibulizott ország__ egy ritkán hivatkozott, legvadabb ufó témánál népszerűtlenebb és elutasítottabb írás volt..

Ma a főoldalas blog-írás kommentelői beszélgetnek szinte teljes egyetértésben a politikai és gazdasági elit alvilági szintű évtizedes összefonódásairól, a totális alkalmatlanságukról, a működésképtelenné, funkciótlanná vált áldemokráciáról, a rendszerváltás sikertörténetté hazudott propagandaszövege helyett az ország 25éves szétlopásárol és lerohadásárol....

döbbenetes!

Mondhatnám, hogy örömteli, felismertük végre többen is, hogymi folyik, csak az a baj, hogy későn, az utolsó utáni pillatatban.

Pedig hányan hajtogatták 20éven át, hogy az olaj aktáktol kezdve tocsikon és kulcsáron át minden csak a jéghegy csúcsa, pár jelentéktelen millió vagy néhány milliárd, de nem hitte el senki.

Amikor a kilógó maffia-mamutok undorító kitüremkedéseit a nemzetbiztonság ezerévre titkosított paravánja mögé takarta a politika, mindenki hallgatott becsukta a szemét és inkább nem nézett arra, ne is lássa a paravánokat.

Mert félt, hogy megdőlnek saját illúziói arrol, hogy ő egy fejlett, felvilágosult, mélyen demokratikus jóléti ország demokratikus gondolkodásu, szellemileg önálló és gazdag, boldog, stb jövő előtt álló polgára...
@Galambos Tarzan: @Petyat: vagy szavazzon a Jobbikra bazmeg!...Aminek ilyen ertelmes a tabora mint te.Megmondanad mi az a baz?
@Zsuzsanna Lévay: Szerintem mellélőttél,fussál neki ujra.
@mioporfeszosz: Nagyjából lehetett tudni az elsummantott rendszerváltás következményeit. A kommunista, moszkovita (egyéb jelzőt nem írok, mert kitiltanak vagy megbélyegeznek) politikai és gazdasági elit, aki az elmúlt rendszer haszonélvezője és tökéletesen tehetségtelen irányítója volt, nem kapta meg megérdemelt büntetését, hanem mára átmentette hatalmát a mai gazdasági és politikai elitbe. Ha végignézel a pártok vezető tisztségviselőin, láthatod miről beszélek. Ez az Antalli örökség, az ellenzéki kerekasztal hagyatéka, a következmények nélküliség bosszúja.
@nyomasek: Ebben tokeletesen igazad van.
Ha egy állam jogállamiságát egy terrorista bűnözői csoport veszélyezteti, vagy lehetetleníti el, akkor a nemzetközi szerződéseink értelmében, a köztársasági elnökünk kérheti a szövetséges államok segítségét, és kilehet a bűnözőket lövettetni... mint ahogy Saddamékkal tették...
@Bartoki: Nem értek egyet a csak listás szavazási rendszerrel, mert eltűnik belőle a képviselet mint olyan.
Egy listás rendszerben van egy lista és annak függvényében, hogy ki háy %-ot kapot a lista eleje bejut, de így előfordul hogy régiók parlamenti képviselet nélkül maradnak. Ezt kompenzálandó van egy egyéni körzet létrehozva, hogy az adott térség és biztosan kapjon parlamenti képviseletet. Ezzel semmi baj nincs, sőt sokkal kifinomultabb és demokratikusabb mint egy tisztán listás szavazási rendszer.
Ezt egyébként európa sem vitatja.
Nyilván így benne marad a pakliban hogy az egyéni körzetekben a legerősebb párt túlnyeri magát. Valamit valamiért.
A tisztán listás rendszerben sokkal nagyobb lehet a koalíciós kényszer, ami a választások után esetleg az egyes szavazó akarata ellenében történik. Én X-re szavazok de X összeáll Y-al kormányozni, holott Y-ra ha vasvillával kergetnek sem szavaznék.
Jelen esetben a 106 egyéni körzet elég nagy de nem túl nagy ahhoz hogy az adott körzet képviseletet kapjon, és a koalíciós kényszer ugyan úgy megvan, csak előre. Előre kell eldönteni egy pártnak mennyire lesz képes egyéni körzetet nyerni a jelöltje és annak fényében nem indit jelölte hanem valaki erősebb egyéni jelöltet segít. A választó így olyan emberre szavaz akinek isemri a pártpolitikai támogatottságát. Ha X nem índít egyéni jelöltet nem vagyok köteles Y-ra szavazni, hanem mondjuk Z-re.
Nincs ezzel semmi baj. Szerintem a választói akarat a mi rendszerünkben érvényesül a legjobban.
@Con Storm: Hát Szaddam kilövése az nagy sikersztori mint azt tudjuk, csak nem az irakiaknak.
@Con Storm: Ki dönti el ki számít bűnözönek? És a birósághoz való jog?
Szadam-ot egyébként biróság itélte el.
@Konzervatív0: Az egyéni képviselet sokkal demokratikusabb mint a lista. Lista nem is kell, kinemszarjale.
@Muzsikok közt: A listát azért szokták meghagyni hogy a kisebb pártok is bejuthassanak a parlamentbe és ne csak 2 párt legyen mint az USA-ban. Jó az ha van.
A vegyes rendszer az ami leginkább megtestesíti a választói akaratot.
@Konzervatív0: Leszarom a választói akaratot. Diktatúra kell, én leszek a főnök.
@Muzsikok közt: aztán majd jól kilövet @Con Storm :)
Hova jutnánk ha minden muzsik azt csinálná amit akar? Kuppleraj lenne, na felejtő.
@Konzervatív0: Terroristáknak nem jár bíróság... nemzetközi megállapodás...
@Con Storm: Ki számít terroristának? Honnét tudod hogy valaki terroristavezér és ő követte el az adott tettet, ha ezt biróság nem állapitotta meg. Terrorista mert valaki azt mondta, vagy mert magam is annak gondolodm?
Tudod mindenki ártatlan a biróság jogerős itéletéig...
Ez a demokrácia egyik alapköve, amit sikeresen lazítgat az usa embervadász akióival :)
@Konzervatív0: A terroristakinevezési jog ősidők óta a szuvenírek szuvenír joga és kötelessége.

Lehet tárgyalás is ha ja nép igényeli.
@Konzervatív0:

Nem a listás a lényeg, hanem hogy arányos legyen.

Németországban hasonlóan vegyes (egyéni körzet+lista) választási rendszer van mint nálunk, de ott úgy van beállítva (olyan erős a kompenzáció) hogy arányos legyen:

en.wikipedia.org/wiki/Elections_in_Germany

"Szerintem a választói akarat a mi rendszerünkben érvényesül a legjobban."

:)

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a többség arra szavazna, hogy ne a Fidesz kormányozzon. Ennek ellenére, az aránytalan választási rendszer miatt nemhogy kormányzás, de még 2/3 is lehet belőle.

Szerintem nem ez a választói akarat.
Ha valaki, vagy egy csoport.. fegyverrel, vagy más életveszélyeztető, félelmet keltő jogtalan eszközzel megfenyeget vagy célt akar elérni, egy jogrendben működő állami irányítás ellen, az terrorista...

Amint bebizonyosodik a tett, és bizonyítható... nem lehet velük alkudozni... hanem azonnal semlegesíteni kell őket...
@Con Storm: Akkor Snowden megnyugodhatott nem megy Guantanamóra elektrosokk kúrára.
@Bartoki: Meg is van az eredménye! Kojala kormányzás van Németországban, mi viszont nem tárgyalunk terroristákkal!
Ne szavazz! A választás napján tegyél fel egy Anonymus maszkot és állj oda egy választási iroda környékére! Lássák hányan nem kérnek ebből a disznósz.rkupacból. Aztán jöjjön Ángyán és csináljon egy tiszta szakértőkormányt!
@Muzsikok közt: Ja ja.. és a terrorizmus ellen nemzetközi segítség is igénybe vehető!

Teljesen mindegy, hogy a NAV-be beépülő vagy már akár azt irányító terroristákról van szó! Eszközeik amivel a bűncselekményeket tarthatják fenn csak megfélemlítés lehet! Bármilyen módon! Ez kimeríti a terrorizmus fogalmát...
@mioporfeszosz:

A Jobbik is kb. ezt pofázza már mióta, és úgy tűnik igazuk van. De őket meg másért nem akarjuk ugyebár...
@Bartoki: "Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy..."
Szerinted úgy áll a helyet ... maradjunk ennyiben.
Mint írtam minden gyengébb ellenzéki pártnak joga és lehetősége 1 erős ellenézki jelöltet támogatni, így elő lehet állítani azt a helyzetet hogy egy 50% alatti támogatottsggal biró jelölt nyerjenm és ne feledd a 2. forduló esetén sem köt már az 50% és előáll az a helyzet hogy oylan kerül be akit nem az abszult tübbség támogat.
A váéasztói akarat a kis parlament legyen,. Ezzel szerinten mindenki egyetért, viszont ennek van ára. Pl hogy nőnek az egyéni körztek. Ha viszont túl nagyra tesszük a választói köreztet akkor ismét elvész az adott terület képviselete. Ezért került 106 egyéni körzet létrehozásra. Egyébként ha valaki azt mondja hogy 30% támogatással valaki megnyeri a 106 körzetet az nagyon téved. Most mondom hogy az a párt ami 30%-ot bir egyedül nem lesz képese néhány egyéni helynél tbbet megszerezni.
Akik előre kalkulálják mi lett volna 2010-ben ha a jelen rendszerbe választunk abban hibázik hogy csak a szimpla 1. fprdulós eredményekkel kalkulál, és nem tud kalkulálni az eőzetes megegyezések hatásával.
@Con Storm: Érdekes az előbb megadott fogalmat nem meríti ki...
@Muzsikok közt: Dehogynem! Az állam jogrendjébe avatkoznak be úgy, hogy az államháztartásból pénzt vesznek ki...

Nem csak a meghiúsított terrorizmus számít terrorizmusnak, hanem a már végbevitt is..

És kétlem, hogy csak azért nem számolták fel őket, mert nincsenek, vagy mert nem volt aki tegyen ellenük..

Szerintem itt megfélemlítés is van a dologban...
Na tegnap 30 ballibablog csámcsogott a Magyar Krónikán mára Orbán őexcellenciája személyesen jelentette be hogy 1 fillérrel sincs benne az állam.

Nem tárgyalunk terroristákkal!
@Con Storm: Nem tárgyalok veled se, mer nem vagy értelmiségi csak terrosista!
@steery: :)))))))))))))))))))))))))
A toll lehet hogy nagyon kemény fegyver, de nem számít terrorizmusnak a használata...

Az igazság még keményebb fegyver, mert a hazudozó vele szemben fegyvertelen!

Ráadásul erkölcstelen dolognak tartom, szellemi vitába bonyolódni, egy fegyvertelen emberrel szemben...
@Amadeus62: A jobbik annyira pofázik erről, amennyire _még_ nem volt benne. Vagy azt hiszi elhiszik, nemtudják, ami az ő része ebből.

Ld pornószínésznő gárdista példája kicsiben...az a jobbik nagyban. Egy mese valamiről, aminek a fele sem igaz.

Egyébként véleményem szerint egy kesztyűbáb, egy európában teljesen vállalhatatlan, ezért leválasztott, de rövid pórázon tartott fidesz nyúlvány, kitüremkedés.

Legalábbis ennek indult, vannak jelei, hogy részben önjáró lett, de ezek tétova, vezetőszáron tett lépések, amely bármikor a nyakra hurkolható és megrántható akár.

Nomeg ezt a zombitestet bőszen ápolgatták és balzsamozták a "másik" oldalról is, mert egy antiszemitizmustol pénzért rettegő saját liberalizmusát mások szélsőségein át megjelenítő formációnak égető szüksége van helyi, megfogható, felmutatható szélsőségre. Ha egy ennyire békés, buta, birka országban midnenféle furcsa rettenetes dolgot kiabálunk, előbb utóbb az emberek a homlokuk előtt hadonásznak és ásítoznak.

Mióta ott (jobbik prominensek) is megfelelő körökbe be lettek volna a megfelelő emberek, és megkapták a megfelelő bársonyszékeket, megrendeléseket, üzleteket, és evvel járó mindenegyebet, már az ő hangjuk is sokat halkult.

Valaha volt ugye a egy lop-stop seprűs szdsz-ünk. Mi is lett belőle?

De majd minden oldal, minden hazai pártformáció kb tizenéve minden és mindeki elszámoltatását igéri, a standard tejjelmézzelfolyó váalsztási hazugságok kötelező részeként.

Ezek rendre elmaradnak, nevetséges és jelképes 1-2 kegyvesztett nulladik senkiket érintő kirakatperré silányulnak, de még mindig van egy csomó zombi, akit tényleg az efféle kampószöveg IS befolyásol abban, melyik kamura tegye az X-et.
Sajnos tényleg ez van. Aki kicsit is tud gondolkodni és még nem hagyta el az országot, annak fogalma nincs, hogy melyik pártra szavazzon.
@vpmegyei: Az Öszödi Beszédről mindenki beszél, de senki sem olvasta, halotta.

Mindenhol politikusok hazudik, lop csal. Ha ezeket elzavarnánk a következők is ugyanezt tennék, tehát túl sok értelme nem lenne. Csak úgy tudod ezt elkerülni, ha nem megélhetési politikusra szavazol, mert neki nincs értelme lopni, mert van neki. A jelenlegi demokratikus választási rendszerben szavazhatsz a kevésbé korruptra vagy arra, aki jobban kezeli a makrogazdaságot. Ez utóbbi kettőben jobb volt a Bajnai /MSZP. Tehát kevésbé volt korrupt és jobban értett a gazdasághoz.
@Zsuzsanna Lévay: Teljes mértékben egyetértek veled, annyiban egészíteném ki, hogy amit az MSZP elcsalt pénzt a 12 éve alatt, még csak nagyságrendileg sincs köszönő viszonyban a FIDESZ immáron 4 év alatt kifejtett korrupciójával, miután ma már intézményesült a korrupció. Ha ez így marad még négy évig teljesen kifosztják az országot és 10 millió koldus országa leszünk.
@Petyat: Az Öszödi Beszédről mindenki beszél, de senki sem olvasta, halotta.

Minden politikusok hazudik, lop csal. Ha ezeket elzavarnánk a következők is ugyanezt tennék, tehát túl sok értelme nem lenne. Csak úgy tudod ezt elkerülni, ha nem megélhetési politikusra szavazol, mert neki nincs értelme lopni, mert van neki. A jelenlegi demokratikus választási rendszerben szavazhatsz a kevésbé korruptra vagy arra, aki jobban kezeli a makrogazdaságot. Ez utóbbi kettőben jobb volt a Bajnai /MSZP. Tehát kevésbé volt korrupt és jobban értett a gazdasághoz.
Szegyellem ezt leirni, mert (meg) vannak Magyarorszagon elo rokonaim, de valoszinuleg az lenne a legjobb, ha a Fidesz megszerezne a ketharmadot.

Akkor minden meg sokkal hamarabb bedolne, es a gyors halal jobb, mint a hosszu szenvedes.
Közös lónak túrós a háta. Közös országnak meg egy nagy túró a költségvetése, amiből minden macska kikarmolja a részét (ha tudja). És a hangsúly itt mindig a közösön van. Ami közös, annak több a gazdája, akik vagy megegyeznek vagy nem. Ha ellenérdekeltek, márpedig ez a gyakoribb (sima fizikai okokból), akkor civakodás lesz a vége és szétkapják a babaházat.
Fel kell számolni a több párt rendszert meg a demokráciának púderezett diktatúrát és egyszemélyi hatalmat kell erővel megvalósítani. Egy ország, egy tulajdonos, egy irányító, egy király, egy felelős. Mindenki más engedelmeskedik vagy megszökik. Ha én lennék ennek az országnak a tulajdonosa, hát nagyon vigyáznék a magánvagyonomra és gondoskodnék róla, hogy az gyarapodjon és megmaradjon, el ne vesszen és benne minden jól működjön. És szigorúan fölötte állnék az állampolgárok kicsinyes és önző civakodásainak, hogy a saját nagyságos és önző civakodásomat valósíthassam meg a többi ország tulajdonosával szemben. Egészen addig, míg a Föld bolygónak nem lesz egy királya, aki alatt egyesül minden ország és ez véget vet a globális civakodásnak.
(most csak filozofáltam, de ennél jobb megoldást nem látok a jelen problémákra)
süti beállítások módosítása