Az újbal média-áttörése

2014.02.04. 07:00 Tékás Lacika

breaking the wall.jpg

Az indexes videós riport számomra fontos pillanatnak tűnik a folyamatosan építkező, de még mindig picike 4K! és a fősodratú média kapcsolatában. A bal-lib – és persze lényegüket tekintve neoliberális – fúziókhoz szokott hazai közegben már egy klasszikus szocáldemokrata párt is radikális alapállással rendelkezik, erre jöttek még a párt provokatív megmozdulásai, flashmobok, performanszok, legutóbb a fű-legalizálós balhé.

Szóval a 4K! függetlenségéből adódó szervezeti forrásnélküliségéhez képest, részben a karakteres ideológia és még inkább a médiatudatos akciók miatt mindig is könnyen tudott érdekes lenni, gyakran került be a médiába (lásd például a decemberi sajtószemlét). Na de az Index-videós anyaggal most az történt, hogy a kampányidőszakot leszámítva különösebb apropó nélkül (explicite a jelölt-állítás kapcsán) fordult oda az egyik legnagyobb hazai hírportál videós csapata a párthoz, hogy meghallgassa, amit mondanak. A kampányidőszak pozitív hozadéka, hogy most lehet nagy tömegekhez szólni a politikáról anélkül, hogy valami – esetlegesen az üzeneteket torzító – megmozdulásba kéne csomagolni a mondanivalót.

Kevesebb mint négy percben így néz ki ma Magyarországon a patrióta újbal:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr675793307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moszkovitya sokkal jobban vágja ezeket az önszuggeszciós technikákat.Merjetek nagyot álmodni összefogásra képtelenek.
Degenerált arcok egytől egyig!
csak az ne legyen aztán belőle, hogy annyira áttöri a médiát, hogy az LMP 5%-ából megnyer magának 2-t...
(gyk jó dolog egy rendszerkritikus és gyurcsánymentes ellenzéki párt a parlamentben; de már van egy, és sajnos épp eléggé kérdőjeles, hogy bennmarad-e)
Az új Lenin fiúk, a 4K zsidói jellemzik a patrióta baloldalt..:)

Hát pont ez lenne a probléma, hülyék!
Az, hogy az index videósai érdeklődnek az max. azt jelenti, hogy aki szereti a spenótot, de annak ott most bőven répa és salátafőzelék.

Én speciel nem.
@Gólyakalifa: Sokan emlékeznek milyen volt itt az utolsó köztársasági harcos zsidó kommandó, Kunbéla meg a fiúk.

kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg

Akár a 4K vezetőség képe islehetne.
ez hogy "patrióta újbal" kicsit oximoronnak tűnik...
@törzsmókus:

Van nekik annyi?

Mintha az esélytelenek nyugalmával indulnának a választáson. Semmi kampány, semmi akció, nincsenek jól felépített nevek a párt mellett. Mondhatni azt se lehet tudni róluk hogy élnek-e még.

Pedig a gyurcsányi egységbaloldal megalakulásával hatalmasat szakíthatnának, mert egy jelentős piaci rést (megújulást akaró baloldali szavazók) csak ők tudnak hitelesen megszólítani.
elég feledékenyek egyesek! ilyen volt a fidesz is kb. 24-25 éve, csak azóta azok megöregedtek, és ezalatt az idő megszedték magukat, akik majdnem olyanok, m az egykori MSZMP, csak most nem osztályharc van, hanem rezsiharc.
Az újbalt értem: még érintetlenek, meg a baloldaliság eredeti szabad-szabados vonulatát képviselik. ez abban a pillanatban eltűnik majd, ahogy bekerülnének: a politikában a siker konzervatívabbá tesz. De mitől patrióta? És Budapesten kívül - egy-két vidéki egyetemet leszámítva - kik ezek?
Sokat elmond, hogy egy nullszázalékos balliberális párt videót kap az Indextől, azt viszont látványosan elhallgatják, hogy az egyetlen, az előző választáson még eredményt elérő parlamenten kívüli párt (az akkori Civil Mozgalom) vezetője, egy bizonyos Seres Mária most SMS néven indul. Mondjuk ők centristának vannak bélyegezve, nekem meg az ilyesmi nem tetszik, de érdekes, hogy akkor sem szólt róluk senki, mégis közel 1%-uk lett (más ennek a közelébe sem került), most meg szintén alig látok róluk valamit, de az ezredik viccpártról örömteli ujjongás van.

Ha más nem, ez az egy a javukra írható :P
@Blogin: Az index legfeljebb ballibsi oldalon hívószó, de az pedig nem is baj.
mitől áttörés? rendszeresen szerepeltek eddig is a hírtvben, a tvben, sőt a múltkor mondta egyik tagjuk, hogy volt az echo tvben kdnp-s képviselővel vitázott. Illetve már a királyi tvben is találkoztam velük.
valaki biztos nyomja Őket,ha ennyit szerepelhetnek,persze csak egyet nem értek?-miért nincs miniszterelnök jelölt,ha van média kapcsolatuk,vagy elég a kampánypénz,ki tudja
@törzsmókus: "(gyk jó dolog egy rendszerkritikus és gyurcsánymentes ellenzéki párt a parlamentben; de már van egy, és sajnos épp eléggé kérdőjeles, hogy bennmarad-e)"

Kizártnak tartom, hogy a nekem speciel nem tetsző Jobbik kiessen.
A 4K független? Ne már.
A fő poén a legvégére maradt: patrióta újbal. Ez kurva nagy duma.
@J.László: Csak csonka hazánkban nincs nemzeti baloldal - pedig lenne rá igény.
@Baloldali érték: van LMP-kampány, meg néha akció is. Budapestet épp a napokban kezdték telerakni óriásplakátokkal. nap mint nap az arcomba tolják pl, hogy ATOMSTOPOT! :(
más kérdés, h ezzel nyernek vagy vesztenek szavazókat – a magyarok többsége atompárti, és nem evidens, hogy aki zöld, az nem.
@liebend: „De mitől patrióta?”
pl mert nem utálnak / náciznak le egyből mindent, ami/aki nemzeti, esetleg még büszke is. ez a magyar balos hagyományhoz képest újítás.
amúgy meg itt leírják: negyedikkoztarsasag.hu/program
süti beállítások módosítása