Kisebb tűz az MSZP látványkonyháján

2014.04.17. 07:00 Döry L.

 

ramsay-fire-inferno.jpg

"Szerintem ők hozták el eddig 2 alkalommal a Fidesz 2/3-át és a nácikat a parlamentbe. Vonuljanak vissza! Elég volt már Konrád Györgyből, aki nagyon okos és nagyon tisztelem, csak elment mellette a világ. És tudomásul kell venni, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek. Sőt, vidéken is! Én meg inkább azt a 9,5 milliót képviselném és nem ezt a szűk kört. Volt nekik is pártjuk: azt is szétverték. A miénket hagyják már békén!!!" Török Zsolt

Sistereg az olaj és magasba csapnak a lángok az MSZP látványkonyhájában. Gordon Ramsay remegő arcizmokkal sétál föl és alá. Klumpája talpára ragadt a krumplihéj.

Az elmúlt napok címoldalai: Török Zsolt kiakadt Konrádra! Rendpárti fordulatra készül az MSZP! Braun Róbert kiakadt a rendpártiakra. stb

Sőt, Schiffer után új "antiszemita" közellenséget talált meg a baloldalon a választási bukta óta egyre indulatosabban a politikai osztályát gyalázó ballib nyilvánosság, Török Zsolt személyében. Nem mintha ne tudnánk elképzelni Török Zsoltról, hogy antiszemita lenne. Az a kulturális különbség, amely a nem zsidó szocikat elválasztotta a néhol liberális, néhol Gyurcsányista, néhol zsidós (szimpátiájú) szociktól nagyon is valóságos. Hiába tűnt föl úgy néha, hogy a 90 utáni balliberális oldal alapvető identitása a Holokauszt-diskurzus hagyományos állításainak képviselete. Ez inkább csak konjunktúráknak kitett szövetség volt két különböző szimbólumrendszer között, amelyet az SZDSZ porba hullása kényszerűen megerősített. Török megszólalása csak nyilvánvalóvá tette ezt a különbséget. Az MSZP nem egyenlő a hazai "zsidó értelmiséggel" sőt; Török egykorvolt saját pártjukba (emlékszünk még? SZDSZ) száműzné őket.

Csak hát érdemes a dolgot az MSZP alapvető identitása felől is mérlegre tenni.

Az MSZP semmit nem gondol a világról, Magyarországról, a választókról. Amiről gondol valamit, az a látványkonyha (by Puch László). Ez azt jelenti, hogy valamilyen látszatot kell összebarkácsolni, aztán arra méltóztatnak szavazni az emberek.

Ha éppen az a helyzetértékelés, hogy a Jobbik verte meg az MSZP-t, akkor egy Jobbikot legyőzni képes látványkonyhát kell fölépíteni. Rendpártisággal, meg olyan diszkréten antiszemita szövegekkel, amit a jobbikosok tuti értenek. Lehet, hogy Török éppen csak ezt a receptet próbálja ki.

Az MSZP-s belharcok kapcsán szakértőket is megkérdeztünk. A Magyar Represszív Intézet vezető elemzője szerint az MSZP-sek pártállami tapasztalataikból már csak nagyon keveset tudnak hasznosítani, így sajnos esélytelen, hogy egy tökös rendpárti szervezetet gründoljanak magukból. A Magyar Depresszív Intézet elemzőjének véleménye pedig az, hogy a mostani belharcokból is világosan látszik, hogy az MSZP metafizikai lényegét tekintve egyszerre oka és következménye a világ nyomorúságának.

Plusz, ha még az a helyzetértékelés, hogy a (nota bene zsidó) Werber, meg Braun kúrták el, akkor erre a stratégiára még rá is erősíthet az ösztön, a keserűség és az évtizede víz alá nyomott feszültség liberalizmus és baloldal, zsidó és nem zsidó között.

Ó, posztkommunista magyar baloldal, régi dicsőséged hol késik az éji homályban?

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr636044205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A ballib agytröszt semmit sem tanul és semmit sem felejt.
azt is ütni kéne, aki nácizik...
valaki nálam kulturáltabb világosítson fel legyen sívers, hogy miért zsidózás, hogy a nagykörúton kívül is van élet??
csak egy virtigli baloldali párt válthatja le a jelenlegi többséget. ez erről szól. a liberálisok a kormányzáshoz kellenek. szavazatokat szocialista retorikával (szociális demagógiával) lehet szerezni. az felülír mindent. a nemzeti érzületet is.

a jobbik is azzal arat, hogy a cigányok (a putrik, a gettók) és a zsidók (a bankok) veszélyeztetik a szociális biztonságot. csak azért csomagolják árpád sávos sztaniolba, mert nekik az maradt. a fidesz is rezsidémon ellen harcol. az lmp is csak azért szidja a szocialistákat, mert a helyükbe akar lépni. schiffer miért nem alapítottat szocialista pártot? hagyjuk már ezt az öko szöveget. ahhoz agárszakértelem kellene. schiffer ugyanolyan körúton belüli bölcsész, mint a többiek. csak neki a zöld póló jutott.

ezek az emberek mind demagóg politikusok. a nép majd beszopja azt, aki a legtöbbet és a legügyesebben ígéri.
Egyre jobb a műsor! Most, hogy Kovács László is beszállt, más lassan teljes a potenciális szereplők listája. Én csak csipszet és kólát kérek! :)

index.hu/belfold/2014/04/17/kovacs_laszlo_is_nekiment_mesterhazy_attilanak/
@doggfather: Erről beszélgess el Pető Ivánnal, az "antiszemita toposzok" nagy szakértőjével, aki szerint a végére már az SZDSZ elnöke (Retkes) is antiszemita lett. :)

Nincs szebb annál, mint amikor nagy antiszemitázókat antiszemitáznak le: avagy a fagyi visszanyal. Ha így megy tovább, a Gábriel arkangyalos emlékmű támogatottsága 90%-ról 99%-ra fog felkúszni.

Ajánlom még tanulmányozásra régi mondást: Régen az volt antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat. Mára az lett antiszemita, akit a zsidók gyűlölnek.
Ez a "legjobb" fegyver, ha egy zsidónak valaki ellentmond. Kis szerencsével egy New York Times blog vagy egy Financial Times publicisztika is megemlítheti a dolgot...
Szarháziak,most vesztettetek el egy választást és már egymást szidjátok??Tudomásul kell venni NEKTEK menni kell.De mihamarabb.
A nácizás is, meg ez az antiszemita duma is a szélsőségek felé fordul. Vajon az Mszp feladta azt hogy a centrumban állókhoz beszéljen?
Döri L. A blog végét átírnám , mert úgy igazabb. "..magyar baloldal, dicsőséged hol késik az éji homályban"
helyesen ...magyar baloldal, dicsőséged hová tünt el az éji homályban?
@maxval a gondolkodó birca: „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

„A szegény emberből támadott elnyomója a szegényeknek hasonló a pusztító esőhöz, nem hágy kenyeret” (Példabeszédek 18/3 – a szocializmus megerősítette e tapasztalatot!)

„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)
süti beállítások módosítása