Nem kellenek az aktivistagyurcsányok

2014.11.24. 07:30 filippova

Nem kellenek ezek az arcok a közéletbe. Nem kellenek az önjelölt megmondóemberek, nem kellenek az exhibicionista egotripperek, gátlástalan pszichopaták és személyiséghibás pozőrök, akiknek „szakmájuk” az aktivizmus.

httpheatherhostage.deviantart.comartThe-Exhibitionist-Performs-700536.jpg

Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar „értelmiségi”-nél talán csak az önmagába szerelmes, narcisztikus „aktivista” a visszataszítóbb.

Nem is az irritáló stílus, a silány performanszok és a feltűnési viszketegség a baj. (Bár az én ízlésemnek már ez is sok.)

Az igazi baj az, hogy hiteltelenek, és komolyan vehetetlenek. Gátlás, önreflexió és önkontroll nélkül irkálnak, nyilatkoznak olyan kérdésekről, amelyekben semmilyen valódi tudással vagy szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek. Mindenhez értenek, a kisebbségi kérdésektől a környezetvédelemig. De felmehetnek akárhány színpadra, be is költözhetnek az ATV-stúdióba, az átlagemberek többsége nem fogja elfogadni azt, amit tőlük hall. Mert nem hitelesek.

Ezen csak ront minden szovjetuniós pulóver és polgárpukkasztó performansz, hiszen ezek azonnal a zsigerekre hatnak, érzelmi reakciót váltanak ki - ami ez esetben borítékolhatóan az elutasítás lesz. Pedig az lenne a cél, hogy a pusztán érzelmi alapon kialakított álláspontokat végre kezdjék el felülírni az észérvek, és hogy ezeket a saját véleményközösségünkön kívül álló embertársainkhoz is el tudjuk juttatni - és a közszereplők is. Fontos, hogy tudják képviselni az átlagemberek problémáit, és nagy tömegek számára releváns és érthető üzeneteket tudjanak megfogalmazni.

Minderre ezek az aktivisták jól láthatóan alkalmatlanok, és mintha nem is nagyon próbálkoznának. Megdöbbentő, hogy ezek az amúgy nyilván értelmes arcoknak fogalmuk sincs arról, hogy a saját mikrokozmoszukon és szubkultúrájukon kívül másmilyen emberek élnek, és másmilyen problémákkal küzdenek. Súlyosakkal, leginkább. Ezeket az embereket nem illik a színpadról leköpni, és hülyét csinálni belőlük.

Én, mint nonprofit szervezetnél régóta dolgozó, az utóbbi időkben norvégbűnözővé avanzsált polgár külön megköszönöm ennek a pár elszabadult hülyegyereknek, hogy kisajátították maguknak a civilséget, és sikerült a nonprofit világban kevésbé járatos honfitársaink szemében rövid idő alatt lejáratni a társadalmi szervezeteket. Viszonylag sok ember viszonylag sok erőfeszítéssel elért eredményein taposnak éppen a trendi bakancsaikkal, second-hand körömcipőikkel.

De ami végképp megbocsáthatatlan bűn, az az, hogy elhiteltelenítik azokat a fontos és fajsúlyos szakembereket is, akik végigdolgoztak néhány évtizedet, beleláttak dolgokba, és most elegük lett, és vállalták, hogy kiállnak a nyilvánosság elé. Lehet, hogy némelyiküknek kommunikációs tréningre és szövegíróra lenne szüksége, de hiteles, komolyan vehető alakok, és kíváncsiak vagyunk rájuk. Hallani akarjuk, amit tudnak és gondolnak. És a nagyját hajlandóak vagyunk el is hinni.

Őket akarjuk hallani, és őrájuk vagyunk kíváncsiak.

Azok meg, akiknek „szakmájuk” az aktivizmus, kicsit menjenek és nézzenek szét a világban. Hátha találnak egy másik szakmát.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr506922143

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Támadj, támadj, támadj minden irányból!" - tanítja a magyar baloldalnak Barack és Hillary példaképe 2014.11.24. 17:58:58

Saul David Alinsky radikális aktivistáknak szánt tanácsait azok kezdték itthon megfogadni, akik egy éven belül három választást is elbuktak. A "Rules for Radicals" című könyv kötelező olvasmány a baloldalon. Alinsky forradalmat hirdetett és kommunizmus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Az igazi baj az, hogy hiteltelenek, és komolyan vehetetlenek. Gátlás, önreflexió és önkontroll nélkül irkálnak, nyilatkoznak olyan kérdésekről, amelyekben semmilyen valódi tudással vagy szakmai tapasztalattal nem rendelkeznek. Mindenhez értenek, a kisebbségi kérdésektől a környezetvédelemig. "

Az ugye megvan, hogy ez a mondat egy az egyben Orbán Viktorra is igaz?
@doggfather: Köszönöm! Soha nem fog győzni a ballib tábor, hiszen egyenlőség jelet tesztek egy CCCP-pólós, büfé szakos, romkocsmás pozőr, meg Orbán közé.
Ne haragudjatok, de ez a demokrácia lényege.
A magyar progresszió évtizedeken, ha nem századokon keresztül küzdött azért, hogy a hozzá nem értő, hiteltelen, gátlástalan, buta, önkontroll nélküli emberek is választók és választhatók legyenek, szót kapjanak a közéletben.

Sikerült révbe érni. monarchista.blogspot.hu/2014/11/kozfelhaborodas.html
A ballibek számára beérett a magyarbálint vetése. Nem tudtak kitermelni magukból új generációt, mert a magyarbálinti felsőoktatásban a bölcsész, politológus, szociológus szakok, (tehát akik közül új politikus nemzedék ugorhatott volna elő) romkocsmás, félanalfabéta büfé-ruhatár képzéssé váltak. Nem sokkal jobb a helyzet a jogász-közgazdász térfélen sem, ezek közül az a néhány, aki jó valamire, multinál dolgozik, többnyire külföldön.
Aki nem ismeri ezt a világot, néhány szóban bemutatnám. Vizsgán megjelenésre osztályoztak, vagy jelképes tudásra. Szóbeli felelet nincs, kiváltja (az internetről letöltött) dolgozat. (Nem csoda, hogy nem tud beszédet mondani.) Zárthelyin, írásbeli vizsgán a minimális tananyagot is kipuskázza. Vizsga időpontját arra hivatkozva teszi át (nyíltan a tanár előtt mondja) hogy előző nap bulizni megy, másnap korán reggel nem fog ráérni. Egyetlen mérce van a középfokú nyelvvizsga, e nélkül nem adják ki a "papírt" a diplomáról. De ez meg nem nehéz, a mostani huszonévesek óvodás koruk óta angolul tanulnak, apu kiküldi őket angol nyelvterületre, angolul nézi a filmeket gyerekkora óta magyar felirattal stb.
A mellény így elég nagy: van "diplomám" van nyelvtudásom. (Persze olyan is van akinek nincs diplomája, nincs nyelvtudása: 8 éve egyetemista, a kredit rendszerben ezt is lehetett.)
Amikor meg nem tud elhelyezkedni (persze húszezer politológust hogy tudna foglalkoztatni egy ilyen kis ország) akkor megy a nyálverés, hogy a zórbánc a hibás. Elhelyezkedik véletlenül vmi állásban 2 hónap múlva ki is rúgják, mert "annyi pénzért ő nem csinál olyan szar munkát". Nagy részük 15 éves kora óta soft drogokon él (pl. fű) ami ugye szerintük "nem káros", hiszen minden héten leírta ezt az index és a magyar narancs, akkor biztosan úgy is van. Ezt az enyhe fokban értelmiségi fogyatékos nemzedéket lehetett megcsodálni a múlt hét hétfőn: beszédet mondani nem tud, tüntetést szervezni nem tud, félanalfabéta, arc viszont hatalmas, pózolni egy gyermeteg szerepben nagyon tud.
Bárcsak hatalomra kerülnének! Orbán egy hónap múlva megerősödve térne vissza, és az alatt az egy hónap alatt garantált lenne a röhögés a tv előtt.
@Gyingizik: nem azt írtam, hogy az egész poszt ne lenne igaz, meg jogos. at írtam, hogy az a bekezdés mondat még KIRAGADVA simán OV-ra húzható, 89ben is, de sajnos 2014ben is.
@aeidennis: szerintem a szerzőnek semmi kifogása a választóság és választhatóság ellen, itt arról van szó, hogy hogyan artikulálnak véleményt valakik, és ez mennyiben hasznos vagy éppen kontraproduktív.
én ezt a szöveget addig elég ízléstelennek találom, amíg a szerző nem árulja el, hogy konkrétan kikkel van baja.
Rég olvastam ekkora adag stupidan frőcsögő arroganciát egy posztban.
Gondolom a Papp Réka Kinga, Kiss Soma Ábrahám (CCCP póló), Karsay Dorottya és tsaik típusú nagy hangon kritizáló, de kb. semmi érdemi munkásságot/tudásanyagot maguk mögött nem tudó, alternatívát nem kínáló emberkékből.

Ez csak tipp.
@==T==:
FOUREY ·2014.11.24. 14:15:11-re ment.

@Gyingizik:

Ezzel kb. egyetértek.
@Gyingizik:
Teljesen igaz. Orbán legnagyobb erőssége az ellene felálló balfaszok alkalmatlansága.
Kedes szerző, amit te itt irsz, az egy csapda.
Magadnak is.
Tudod alapvetően nem azt kell nézni, hogy ki mondja meg az igazat, hanem AMIT MOND AZ IGAZ, VAGY NEM.
A király uj ruhájáról egy álatlad "hiteltelen " gyermek rántotta le a leplet, hogy meztelen.
Ha a Te logikádat követem, Te mitől vagy hiteles? Te milyen alapon mondod, hogy a felszólalók heteltelenek, noha a szörnyű igzságot, az ország rombadöntését mondják meg.
Te magad is hiteltelen vagy, mert nem igaz amit itt összehordtál.
Éppen az teszi ezeket az embereket hitelessé amit mondanak.
Nem kell aggódnod, a tömeg aki előtt megszólalnak majd eldönti, el fogja dönteni a hitelességüket.
Nem ártana gondolkodnod is..
Aktivistagyurcsányok...de szép. Nekem is vannak problémáim ezekkel az új huszonévesekkel, és sok minden nem tetszik mindabban, amit mondanak, de tagadhatatlan, hogy új színfoltot jelentenek, és tény, hogy valódi tömegeket egyedül ők voltak képesek megmozgatni.
Ez csak egy izzadságszagú firkálmány Gyurcsány, a Sátán belekeverésével. Ha már Gyurcsány minden rossznak a szimbóluma, akkor azzal, hogy hozzá hasonlítjuk az aktivistákat, azzal bizonyos szempontból helyre is lehet rakni őket.

A helyzet az, hogy kifejthetted volna a rosszallásodat, ellenérzéseidet velük kapcsolatban ennél sokkal értelmesebb módon is.
Apropó: mi van a 4K!-val? Asszem, ez az a poszt, ami vállaltan ama társaság mellé állt. Valahogy már nem hallani felőlük...léteznek még? Anno ők is úgy indultak (mint ahogy korábban az lmp), hogy mi vagyunk a jövő, de különbség, hogy tömegeket nem voltak képesek megszólítani.
mocskos hazaáruló ballib idegenszívü csöcselék hagyjátok béként a miniszerelnök urat aki csak meg akarja menteni az országot a ballibek pusztításától dögöljetek meg rohat guyrcsányisták gyurcsánynál nem nött a gdp és az álandó adóemelések mellett rezsinövelés volt

csak a fidesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ugiys buktok rohatt ballib gyurcsányimádók már öccör buktatok hahahahahahahahahaha
@Mérnork: így igaz. Több nem is kell neki. Nincs is.
@Gyingizik: ki a picsát érdekel a ballib tábor. Orbán fasszopók versus ballibtábor? Üdvözöl az épeszűek tábora! Hú, de bonyolult, mi?
@Gesanya:
"Tudod alapvetően nem azt kell nézni, hogy ki mondja meg az igazat, hanem AMIT MOND AZ IGAZ, VAGY NEM."
Hát nem tudom, nálam pont fordítva van. Legjobb példa pont a mi ferink, aki mindig csudás és igaz dolgokat beszél, csak valahogy mindig az ellenkezőjét csinálja..
@Gyingizik: teljes mértékben aláírom! Akár én is megfogalmazhattam volna....
Hihetetlen, hogy igy ot evvel a valtas utan is meg mindig Gyurcsany lebeg az emberek szeme elott? Miert? Ennyire szarnak? Mitol? Ennyire soha nem volt fontos, en mar reges-reg elfelejtettem volna, ha nem beszelne a fidesz allandoan rola. Gyakorlatilag a Fidesz tartja eletben. De miert?
@Szelid sunmalac: ki akar előrehozott választásokat 2016-ban?
@bölcsbagoly: Akkor megiscsak be vagytok szarva, ha ennyire oda kell ra figyelni a 3%-aval. Szanalmas vagy. Amellett persze, hogy egy hazug pocs ;) Hogy is volt a tortenet a vagonokkal?
kedves szerző,

és miért nem te álltál ki szónokolni igen hitelesen? Nem volt ott akkora tolongás, hogy ne tehetted volna meg ....
@turista a saját országában: "tagadhatatlan, hogy új színfoltot jelentenek, és tény, hogy valódi tömegeket egyedül ők voltak képesek megmozgatni."
Hát ja. Az Internet-adó ellenes tüntetésen. Utána? Szépen lassan lecseng. Ez persze baj.
@Szelid sunmalac:

"Hihetetlen, hogy igy ot evvel a valtas utan is meg mindig Gyurcsany lebeg az emberek szeme elott? Miert?"

Megmondom miért, mert Gyurcsány egy ikon.
Kiválóan példázza a ballib káderpolitikát.
Rávilágít arra, hogy egy álliberál és álbaloldali és erőteljes külső támogatással bíró politikai elit milyen figurákat termel ki.
Ahol az eszme, csak eszköz, de nem a cél.
Most sokan el akarják felejteni főleg a ballib oldalon, hogy az ő kreatúrájuk. Ami miatt mégsem felejthető, az azzal függ össze, hogy sokan, akik most elhatárolódnak tőle, anno hevesen védelmezték.
Gyurcsány személye szimbolizálja azt a fajta politikusi karaktert, ami az elmúlt 25 év ballib oldalára volt jellemző.
@Mérnork:

"Teljesen igaz. Orbán legnagyobb erőssége az ellene felálló balfaszok alkalmatlansága. "

Hát igen. Egyébként nem lehet nem arra gondolni, hogy emögött valamilyen törvényszerűség húzódik meg márhogy a ballib oldalon folyton ilyen figurák tűntek fel.
Igazából nemigen volt olyan ember a szociknál akire azt lehetett volna mondani, hogy karizmatikus (Na, valamilyen szinten a Gyurcsány az volt, amennyiben megnyerte a hervadófélben lévő hölgyek szívét).
(A Hornt most hagyjuk, a volt munkásőrök szakszervezeti bizalmik, üzemi besúgók lájkolták, Medgyessy, meg a miszmusz kiállásával verte meg véletlenül Orbánt.)
Bocs, hogy ezt mondom, kedves telefonvillogtató tüntizők, de Gyurcsányt, Demszkyt, Fodrot illetően nincs választásotok. Ő a ti fajtátok.
Ez a poszt pont olyan homályos, de nagyot mondó mint azok akiket kritizál.
@Gyingizik: tudod meddig volt Magyar miniszter?
@hosaka: Változatlanul pártalakulatok gyakorolják a hatalmat választás útján! Lehet forradalom is persze, de UTÁNA mégiscsak pártok és az Országgyűlés gyakorolja a hatalmat. Nem pedig 10 ezer ittas hőzöngő a Parlament előtt. Tehát: ha leváltják Orbánt és a fideszt csakis egy másik párt léphet a helyére, másik vezetővel. Ezt érted? Nem úgy tűnik.
@ropolyi lászló: Nem az számít. A szellemiség. A neolib-globalista szabad piacos szemlélet, ami a felsőoktatást C kategóriás diplomagyárrá silányította.
@Gyingizik: attól tartok nem vagy tájékozott ez ügyben.
@ropolyi lászló: Ez csak a te prekoncepciód, nagyon is tájékozott vagyok, mondhatni első kézből tapasztaltam meg. Első diplomámat a 90-es évek közepén szereztem. Még a régi rendszer szerint felvételiztem (két tárgyból írásbeli, szóbeli). A pontok másik felét a középiskolai tanulmányi eredmény adta, vagyis kitűnő vagy jeles bizonyítvánnyal lehetett felsőoktatásba menni. A képzés során vizsgára az mehetett, aki két zárthelyi dolgozatot eredményesen megírt, teljesítette a demonstrációt, és vizsga előtt még külön vizsga beugró feladatot eredményesen megoldott. És akkor a vizsgán ugye még mindig kivághatták, ha pl. ha egyet hibázott a tétel kifejtése közben. Ez egy természettudományos tanári szakpár volt. Az ezredforduló után viszont ezekre a tanári szakokra érettségivel bárkit felvettek, nagy megdöbbenésemre olyan ismerőseimet, akik pl. gimiben többször évet ismételtek 6-8 év alatt jutottak el az érettségiig. A fejkvóta miatt átrugdosták őket minden vizsgán, ugyanolyan diplomája lett, mint nekem. (Igaz két hétnél tovább sehol nem alkalmazták, képtelen volt elvégezni a munkáját.) Én ezt felháborítónak tartom, de persze elismerem, hogy nem kizárólag a magyarbálint idején mentek ezek, hanem 1999-től a tavalyi döntésig.
süti beállítások módosítása