Vlagyimir leszólt telefonon

2014.12.10. 12:58 filippova

A paksi kormánybiztos nem volt biztos, de reménykedett abban, hogy megfeszített tempójú munkával ő és csapata még idén elő tudja készíteni aláírásra a három új orosz szerződést. A magyar kormány tehát nyilvánvalóan úgy számolt, hogy az aláírásra a jövő év elején kerül majd sor.

putin-phone.jpg

Ehhez képest mi történt?

Vlagyimir Putyin vasárnap felhívta Orbán Viktort telefonon, és „a Déli Áramlat projekt lezárása utáni energetikai együttműködés lehetőségeiről” beszélgettek. Kedd reggel pedig hirtelen, minden előzetes bejelentés nélkül aláírtuk a három - ezek szerint még előkészítetlen - szerződést.

Vajon ez azt jelzi, hogy már az oroszok is az Orbán-rezsim bukására számítanak, ezért biztos ami biztos, meg akarták kötni a szerződéseket? Vagy pusztán csak annyit, hogy Vlagyimir így adta a magyar kormány értésére: itt ő diktál.



A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr256972129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelet felé menekülnek az országból az ukránok - már épül a műszaki határzár 2014.12.11. 00:42:47

Gáz, áram, élelem nincs, szögesdrót, vizesárok, taposóakna lesz Ukrajna keleti határán. Uniós pénzen épül az ukrán műszaki határzár. Ukrajna lesz az új Észak-Korea, amire a saját eszméit ha kell, akár erőszakkal is terjesztő Nyugat már az áldását is ad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy jó hír ez. Reméljük, Amerika nem bombázza le Paksot.
- Halló! Vlagyimír?
- Da!
Elmegyek medvére vadászni.
A kosztpénzt a stelázsira tettem!
@maxval bircaman szerkesztő:
Paksot nem, de Vityának már készítik a "Massive Ordnance Penetratort - MOP" és még Putyin segglyukából is ki fogják lőni.
A békamenetes bircákkal együtt.
Én most hátradőlök és kérek egy kávét...
@maxval bircaman szerkesztő: Melyik a jó hír?
Déli Áramlat projekt lezárása, aláírták a szerződést, az Orbán-rezsim bukására számítanak vagy hogy itt Putyin diktál.

Mondjuk OV testbeszéde sokat elárul, amikor Putyinnal van. :)
aláíratja a szerződést, majd a kisfiút jól megbuktatja ('elengedi a kezét')
@maxval bircaman szerkesztő: Inkább arról értekezz, a bulgárok miért nem álltak be Putyin csicskának?
@maxval bircaman szerkesztő:
Hülye! Amerika hány erőművet bombázott le eddig?
Mondjak példát exKGP Putyin milyen szerződést szegett meg? A Budapestit. Ukrajna területi egységét szentesítőt.

Ha neked az orosz gengszter állam tetszik takarodj oda és ne trollkodj magyar oldalakon. Magyarország az államalapítás óta a nyugathoz próbál tartozni.

Te birka évek óta "próbálsz gondolkodni" de nem megy. Kussolj!
vannak itten rohadt mocskos hazaáruló oroszbérenc féreg....
mit gondolsz te erről birka ?
@Egyallampolgar:

Nem történt szerződésszegés Putyin részéről. A körülmények azóta megváltoztak, ennyi az egész. Ráadásul a nemzetközi jog is alapjaiban változott a koszovói precedens kapcsán.

Miért kellene bárhová is költöznöm?
@Gyűrött Papír:

Putyin nem fog Mo-on bevatkozni. Aki erre számít, az elmebeteg. Ha a magyar nép nem védi meg függetlenségszerető kormányát, akkor az a kormány meg fog bukni. Ennyi az egész. Mindegyik nép megérdemli kormányát. Ha magyaroknak háborús uszító, nyugatnyaló kormány kell, akkor az lesz.
Szerencsétlen birka ma megint nagyot ment.
most vegyetek rubelt, ebben a hónapban akciós, januárra elfogy!
Paks 2 talán az egyetlen jó tette ennek a kormánynak, tehát az inkább jó hír, hogy aláírták. (utánaolvastam, és az épülő reaktorok jelenleg az elérhető legfejlettebbek a világon)

Valószínűleg tényleg az lehet benne, hogy már az oroszok is a kormány bukására számítanak, és be akarták biztosítani az üzletet, mielőtt kitör a káosz. Illetve náluk is elég rosszul állnak a dolgok, azért is siethetnek. Ha jövőre becsődölnek, nem hiszem, hogy lesz rá keret, hogy 10 milliárdos hitelekkel dobálózzanak. Ők sem hiszik, ezért sietnek.
@maxval bircaman szerkesztő:
Birka ne okoskodj, mert kurvára nem áll jól neked, és cseppet sem fognak kevésbé hülyének nézni annál, mint ami vagy.
A ruszkik nem csinálják meg a maguk háborúit? Úgy beszélsz róluk, mint ha valami jótevő tündérek lennének. Függetlenségszerető kurmány meg ez a büdös életben nem lesz úgy, hogy nyugatról várja a mutyira való lóvét, miközben keleti valagat nyal, lehetőleg minél szaftosabbat (autoriter/diktatórikus).

További kellemes seggnyalást, überbirka!
@maxval bircaman szerkesztő:
"Függetlenségszertő kormány" :D
Na ezen jót nevettem.

Olyan kétszeres függőségbe kormányoztak, amilyenben tán még sose voltunk. Egyik kezünkkel nyugatra kapaszkodunk, a másikkal keletre, és most e kettő elkezdett rohamosan távolodni. Ha tovább kapaszkodunk szétszakadunk, és jön az összeomlás, káosz, ha valamelyiket elengedjük szintén jön az összeomlás és a káosz.

Lehetett volna ezt jobban is csinálni, már mindegy, így jártunk.
Hány éve létezik már az internet, és mégis, a kommentelők többsége itt is egy trollal beszélget jóízűen.
Úgy látszik, az emberiség tényleg menthetetlen.
tökmindegy, úgyis felbontjuk, ha ezek eltakarodtak
@Patreides: régen trollokkal beszélgettek, a botokat rögtön kiszúrták, most már botokkal beszélgetnek akik trollnak adják ki magukat, mi ez, ha nem fejlődés?
A szerzőnek nyilván fingja sincs az egészről, nem is "nyomozott", mint azt egy valódi újságíró tenné, hanem ideszart pár mondatot, jöjjenek a köpködök, élvezkedjenek.
S minden címoldalra kerül..... Na ez a mélység.
Zsoké elvtárs üt, ha ló vét,
S kézivezéreli O.V.-t.
Nem véletlen, hiszen Putyin
Jól keres az atommutyin.
@Khonsu:

"Paks 2 talán az egyetlen jó tette ennek a kormánynak, tehát az inkább jó hír, hogy aláírták. "

Egyetértek. Remélem, kellőképpen be van biztosítva azellen, hogy egy későbbi oroszfób kormány csak úgy felmondhassa.

Azt azért nem hiszem, hogy Putyin OV bukására számít, azért gyorsítottam meg az aláírást. Szerintem mindkét fél akarhatta a hamarabbi aláírást, mert így sem egy kormányváltás nem csinálhatja vissza, sem az EU vagy az USA nem presszionálhatja a magyar kormányt a megépítés lemondására.
@maxval bircaman szerkesztő: ja. Megváltoztak a körülmények, ezért a szerződés érvénytelen. Várjál csak... ezt nem gerinctelenségnek hivják? Ja de. De mindegy is.
@Ianas:

Tehát pl. a KGST megszűnése gerinctelenség?

Viccelsz?

Ez egy ősi római jogelv a szerződési jogban.
@maxval bircaman szerkesztő: Remek csúsztatás, 1250ms ideig meg is zavart. Aztán elmúlt.

A KGST-be a tagokat erőszakkal léptették be, tehát nem volt szerződés. Mondjuk úgy, finoman szólva sem legitim kormány ratifikálta, hiszen a komcsik csalás útján kerültek hatalomra.

Másodjára pedig, kölcsönösen mondta fel minden fél.

A Budapesti Szerződést viszont Oroszország egyoldalúan sértette meg, ráadásul alattomos, aljas módon, hátbatámadva Ukrajnát "véletlenül arra járó, digital flora mintájú ruhát viselő cserkészekkel, akik találtak pár tankot az erdőben".

Ez független attól, hogy mi a vélemnényem az ukrán vezetésről.
@Ianas:

A nemzetközi szerződések jelentős része kényszer, azaz ezzel semmit nem mondtál.

Egyetlen szerződés sem örökidejű. Pl. jelenleg Mo. megsérti a párizsi békeszerződés egyes pontjait. Pedig az Mo. szempontjából is hatályos jognak számít.

Ismétlem: ősi jogi elv: "rebus sic stantibus".
@maxval bircaman szerkesztő: Fingom sincs mire reagálsz. Időnként az az érzésem, hogy egy Turing-teszten is elhasalnál :))
süti beállítások módosítása