Elnézést, aláírná a kijárási tilalmat?

2009.10.24. 17:01 Fent és Lent

Videó a 4K! hétfői terézvárosi akciójáról, ahol a korábbi tiltakozó tüntetések után most a csendrendelet radikális szigorításáért küzdöttek. Mintegy megadva az alaphangot a csütörtöki testületi ülésnek.

A testületi ülésen az önkormányzat végül módosította a csendrendelet: mostantól a helyek hajnali 6-ig is nyitva tarthatnak a lakók 50%-nak engedélyével. Korábban csak éjjel 1-ig, a lakók 2/3-a támogatásával működhettek, anélkül este 10-kor róló le, pizsi fel. Kis lépés ez a bulizó fiatalságnak, de nagy lépés Veróktól.

Video by Bil és Jééka

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr861472114

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: “Mi is itt vagyunk” – léggömbökkel és Máté Péterrel tüntetettek a terézvárosi csendrendelet ellen 2009.11.23. 17:04:12

Civilség. Mi is itt vagyunk – legtöbbször ez a négy szó hangzott el a Takarodo.com által szervezett tüntetésen, melynek célja az volt, hogy az önkormányzat ne a kerületben lévő szórakozóhelyek ellehetetlenítésével próbáljon nyugodtabb életet bizt...

Trackback: El lehet menni Budapestről, kéremszépen... 2009.10.24. 22:56:38

Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ha egy kutya nem akarja megtanulni a szobatisztaságot, akkor az orrát a saját kutyagumijába szokták nyomni.
Köszönöm, csak ennyit akartam mondani.
@kovi1970: legalábbis azok a barmok, akik nem értenek a kutyákhoz.
Tiltsunk be minden szórakozóhelyet! Tessék retekklubot nézni és nem gondolkozni. Hogy gondoltátok ezt? Szórakozni, miközben az ország szarban van?!
;-)
Lefalazni minden szórakozóhelyet!
Géppisztolyos őröket minden lépcsőház elé!
Aki ki mer menni az utcára este 10 után, azt szó nélkül lelőni!

Mit képzeltetek, hogy a középkor már elmúlt!? Majd megtanuljátok mi az a rend, mocskos nyomoronc banda!!!
Én egy poros kisvárosból költöztem Budapestre, a munkalehetőségek hiánya után szorosan a második helyen az volt az ok, hogy nincs semmi élet.

Akit pont az zavar hogy élet van a belvárosba, megteheti ugyanezt fordítva: még a külvárosban is palotát kap a belvárosi lakása áráért, vidéken pláne. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy pénzhiány az oka hogy nem költözik el Pest egyik legdrágább kerületéből.
@Gery Greyhound >: belvárosbaN basszus
Van azért abban valami diszkrét báj, ahogy sokan a nép egy szeletkéjének zajos szórakozáshoz való "jogáért" hőbörögnek, csak furcsamód ezt a jogot soha nem a saját házukban/szomszédságukban kívánják biztosítani. Más f*szával verni a csalánt, az megy...

A kerület lakóinak és vezetésének szíve joga eldönteni, hogy akarják-e hogy zajos éjszakai szórakozóközpont legyenek, vagy sem. Ha nem, akkor a bulizni vágyók így jártak, szorri. El lehet húzni zajongani a francba máshová, oda, ahol megtűrik az import ricsajt. Egyelőre van még ilyen hely épp elég.
Én szívből rühellem Verókot és tolvajbandáját, de adjuk meg a császárnak ami a császáré: ez a csendrendelet szimpatikus megmozdulás volt.
@Charlie Brown: Miért is csodálkozunk azon, hogy egy belvárosban tömeg van és zaj? Akinek nem tetszik, az húzzon el vidékre. Belvárosi lakások árából kisebb palotát lehet venni vidéken, külvárosban, falun, akárhol.
Még mindig ott tartunk, hogy aki kurvának állt, az csodálkozik ha megdugják.
@Bergeroth: bár mostanában nem divatos, de az együttélés nem azt jelenti, hogy eldöntjük ki húzzon a picsába és ki maradjon.
Ugyanakkor ha mindkét fél maradni akar, és akar, akkor beszélni kellene, aminek viszont nincs sem kultúrája, sem terepe. Mert itt mindenkinek joga van, meg bírósági-önkormányzati-isteni végzése, csak jószándéka nincs. Mulatozóknak, ottlakóknak, mulatósoknak egyaránt.

noh meg bloggereknek és kommentereknek
@Charlie Brown: az a vidék 100 éve szórakozónegyed. Miről beszélünk?
Egész más dolog az ha egy nyugis környéken nyílik egy szórakozóhely és pokollá teszi a lakók életét, vagy évtizedek óta több száz szórakozó hely van a környéken és úgy működik a dínom-dánom.

AZ előbbinél inkább a szórakozó hely húzzon a francba, vagy tegyen rendet a vendégek körében. Az utóbbi esetben akinek nem tetszik költözzön el.

Fel kéne fogni, hogy egy adott helyen minél nagyobb a népsűrűség annál nagyon kompromisszumot kell vállalni. Ha valaki ezt nem érti meg az tényleg takarodjon a puszta közepére.

Gondolom mindenkinek alapvető tapasztalata, hogy egy emeletes ház lépcsőházában valamennyire érződik, hogy épp mit főznek egy adott emeleten. Nálunk is így van. A nejem valamelyik nap az egyik lakásból jóféle pörkölt előkészületeit érezte, illat formájában. Erre kijön egy szipirtyó a szemben lévő lakásból, elsétál a levelesig (földszintről van szó), és kijelenti, hogy "elviselhetetlen ez a hagymaszag"! Asszem erre már nincs mit mondani... ennyit a békés együttélésről.
@szomorutojas: A picsába való elhúzás kicsit erős, de igenis lakjon mindenki olyan helyen, ami az ő igényeinek és életvitelének megfelel, ne pedig az évtizedek alatt kialakult környezetét akarja megváltoztatni egy csapásra.

Akinek a nyüzsgés és az éjszakai élet kell: belváros.
Akinek a nyugalom és friss levegő: külváros, vidék.

Ennyi.
@há zé: Tökéletesen egyetértek. Dilettáns barmok. Nem való kutya nekik. Tudom, hogy, off, de így van.
@Gery Greyhound >: Igazság szerint tévedés, hogy sokat érnének ezek a lakások. Nálunk egyre nehezebb eladni, mert nagy a zaj, nincs parkolási lehetőség és minden reggel össze van hányva az utca, a kapualj. 40 éve még egy csendes, nyugis helyre költöztünk, most a banzájban lakunk ahol csak zárt ablakok mellett lehet élni az elviselhetetlen zaj miatt.

Ja és 100 évvel ezelőtt nem volt tucc tucc zene, mélynyomó és hangerősítő...azért különbség..a falak meg a szigetése maradt a régi ami ez emberi énekhanghoz volt tervezve..
Arra hogy az emberek összehányják a lépcsőházat a csendrendelet nem megoldás, ettől csak annyi változik hogy már nyolckor össze lesz hányva.
Másrészt elég nagy a bevétel ami sok embernek megélhetés, és a turisták is szívesebben járnak olyan helyekre ahol szórakozhatnak, elvégre ezért megy az ember nyaralni. Szóval ha bezárnának este tízkor akkor unalmassá válna a város, kevesebb turista lenne, már este össze lenne hányva a lépcsőház meg az utca ráadásul előbb-utóbb ezek a helyek végleg bezárnának és akkor lenne még egy rakás munkanélkülink akiket eltarthatunk.
(A randalírozó emberek meg a rendőrségre tartoznak, és nem a nyitva tartás megrövidítése a megoldás)

Szóval, füldugót a népnek és szórakozzunk hatig.
süti beállítások módosítása