Akik az agyad akarják - értékelés

2009.10.26. 09:00 baum

Taramtaram, lezártuk a közélet-befolyásoló médiumokról tartott kétrészes szavazásunkat,(erre találod az első és a második részt), az alábbiakban értékeljük.

 

Először is köszönjük a beérkezett 6296 szavazatot. Leginkább  Fábry Sándor Esti Showdere gerjesztette kattintásra az ujjakat, míg legkevésbé az ATV-s Újságíróklubot akartátok  értékelni. Az eredmények úgy jöttek ki, hogy -4-től, +4-ig lehetett szavazni arról, hogy szerintetek az adott produkció mennyire volt FENT (+4), vagy mennyire LENT (-4). A szavazás lezárása után átlagot vontunk.

 

Jöjjön a végeredmény!

 

A beérkezett és feldolgozott adatok alapján, a rendszerváltás utáni közéleti-politikai televíziós műsorok közül olvasóink véleménye szerint utolsó helyen végzett az Újságíróklub. A kommancs dinoszauruszok teljesítménye -2,47 pontra volt elég.

Befolyásoló erejük valószínűleg tovább fog csökkenni, hiszen a célközönség akikhez szólnak - piszi ide, vagy oda - folyamatosan apad. Lassan, de biztosan hagyják itt a háromdimenziós lét gyötrelmes valóságát. Ez a jelenség megfigyelhető szellemi bázisuk, a Népszava printeladási adataiban is. Az utóbbi évek tendenciái azt mutatják, hogy a posztkádári utánérzés perifériára kényszerül. Csak zárójelben: (a Népszava annak ellenére hanyatlik, hogy a pletykák szerint MSZP tagságival kedvezményesen lehet előfizetni rá.)

 


A hatfős mezőny 5. helyét egy gigavállalkozás, a 20 évet megélt Napkelte kaparintotta meg. Gyárfás Tamás műsorfolyama -2,26 ponton zárt. A szavazatokból egyértelműen kiderült, nagyon sokan gondoljátok úgy, hogy a Napkelte rendkívüli arányban LENT van. Érdekes, hogy a kommentelők közül azok, akik lövészárokból, kibiztosított klaviatúrával figyelnek egy blogfelületet sem nagyon védték meg a műsort, hiába állnak ideológiailag egy oldalon vele. Most, hogy a Napkelte nincs, vagy éppen téli álmát alussza, lehet azon morfondírozni, hogy Gyárfás milyen irányban indul vajon tovább, ATV, vagy új csatorna, érdemes-e megújítani egyáltalán, vagy így jó ahogy van (volt).

 


Éppen csak lecsúszott a dobogóról a Napló, a TV2 vasárnap esti agytágítója, -1,67 pontot szereztek Azurák Csabáék. Olvasóink közül nem sok igazi rajongója lehet a műsornak, maximális pontszámmal csak nagyon kevesen honorálták az eddigi teljesítményüket. Akik inkább FENT-nek gondolták sem adtak 4 pontot minden esetben. A Napló jövője biztosítottnak látszik, a közállapotokat ha figyeljük, egyre inkább mainstream-mé válik a bulvár. A műsor pedig lubickol ebben.

 


Nagy csatában lett bronzérmes a Heti Hetes. Mindösszesen 1 századszázalékkal előzte meg a másik nagy kereskedelmi TV műsorát, de megelőzte. -1,66 lett az átlaguk, ami még szintén erősen LENT van, de mivel működésük pártszimpátia alapján erősen megosztja Magyarországot, mindenképpen dicsőségükre válik, hogy sikerült megelőzni a kifinomultabb módszerekkel dolgozó Naplót. Amit csinálnak azt bátran csinálják, talán ez volt az oka a bronzéremnek. Furcsa kimondani, de a kormányváltás jót fog tenni a Heti Hetesnek, ellenzéki szerepből hitelesebbnek fognak tűnni, mint mikor az ellenzék ellenzéke voltak.


 

2. helyen Fábry Sándor, és az ő Esti Showder-ja. Az RTL műsora az első a sorban, amelyik végeredményben pozitív értékelést kapott, egészen pontosan +0,7 átlagpontot. Ha van valaki aki megosztja a közvéleményt, akkor az Fábry Sándor. Szélsőséges indulatokat képes kiváltani, ezt jól példázza a szavazás is. Nagyrészt vagy maximális, vagy minimális pontot kapott, és igen, meglepő módon a kommentekben is a róla szóló hozzászólásokban voltak a legnagyobb anyázások. A Showder jövője a többi górcső alá vett műsorral ellentétben nem politikai kurzusoktól függ, sokkal jobban latba esik, hogy a fiatal stand up-os nemzedék mennyire nő a fejére.


 

És a győztes, a champion, a bajnok nem lett más, mint a Célpont. +1,23 pont áll a nevük mellett, majdnem dupla annyi FENT értékelést kaptak, mint LENTet. Na most az van, hogy vagy túl fiatal a műsor és még nem tudott annyira erodálódni, hogy sokan megutálják, vagy ki kell várni egy Fidesz kormányzati ciklust, hogy kiderüljön, megmarad-e hitelességük és tényleg érdemesek voltak-e a bizalomra. Kiderül…

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr921475158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása