Verók nem emlékszik az ellene folyó nyomozásra

2010.06.11. 13:25 Fent és Lent

ismeretlen szerző beszámolója

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Verók István terézvárosi polgármester egy köztéri éneklés miatt becsületsértésért beperelt egy aktivistát, Papp Rékát. Válaszképp a 4K! és a Védegylet közös éneklést tartott, ahol a résztvevők elénekelték a kifogásolt dalokat.

Csütörtök délelőtt volt az első tárgyalás, aminek külön érdekessége: polgármesternek nem volt tudomása arról, hogy hűtlen kezelés miatt nyomozna a rendőrség a Hunyadi tér felújításával kapcsolatban.

Jópár szimpatizáns eljött, legalább 15-en lehettünk a teremben, ahová alig fértünk be, plusz Verók István úrnak is drukkoltak páran.

Réka vallomást tett, nyugodtan, határozottan mondta el, hogy miről is szól a Hunyadi téri piac, a csarnok és a mélygarázs körüli konfliktus már legalább három éve. A bíró azt kérdezte Jéékától, hogy óhajt-e bocsánatot kérni a polgármester úrtól. Nincs miért bocsánatot kérni, ezt felelte.

Verók ügyvédje azt feszegette, hogy mennyiben lehetett a dalok utalásait a védencére vonatkoztatni. Hát volt olyan dal, ami a hatodik kerületről szólt, de volt olyan is, amelyet Hunvald Györgynek címeztünk, persze más polgármester is magára veheti, ha akarja, – ezeket mondta Jééka, és a teremben derültség támadt.

A mi ügyvédünk pedig rákérdezett Veróknál, hogy – tudomása szerint zajlik e bármilyen büntetőeljárás a Hunyadi tér rekonstrukciójával kapcsolatban. Verók úr nem tudott ilyenről.

Hát akkor álljon itt az [origo] két évvel ezelőtti híre:

„Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség a VI. kerületi Hunyadi tér átalakítási terveivel kapcsolatban. A Terézváros versenytárgyalás nélkül arról szerződött egy vállalkozóval, hogy a tér alá mélygarázs épül, a piac pedig lekerül a pincébe. A kerület tavaly - több civil szervezet tiltakozása miatt - visszalépett az ötlettől, a Védegylet azonban feljelentést tett”

Lehet, hogy már nincs ilyen nyomozás? Hogy nem találtak semmit?! Vagy esetleg mégis nyomoznak, csak a polgármester úr felejtkezett meg róla?

A Jééka ellen folyó becsületsértési per, amit a Millió Zsebbe száll miatt indított Verók, októberben folytatódik. Akkor majd a vád kérésére megnézzük a videókat, amik a vád tárgyát képező performanszon készültek. Az szép lesz.

Továbbiak az LMV-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr382074133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása