Jön a farkas, állj félre

2010.10.27. 08:00 istvanffy

                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”

 

Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság megsemmisíti a kormánypárt(ok) által meghozott egyik törvényt. A kormánypárt válaszképp bejelenti, hogy a 2/3-os többség birtokában úgy módosítja az alkotmányt, hogy az Alkotmánybíróság többé ne pofázhasson, valamint a megsemmisített törvényt ezután ugyanebben a formában el fogja fogadni, oszt jónapot!

Ez az a pillanat, amikor Török Gábor hosszú szendergéséből felriadt a mellette eldübörgő narancs úthenger hangjára, a Fidesz-barát Mandiner pedig olyan mélyen kétségbeesett, hogy még azt is jobbnak tartaná, ha hazavihetnék a szocik az ellopott milliókat.

Ez az a pillanat, amikor mi is tartozunk egy tiszteletkörrel: imádunk az Élet és irodalmon és a paranoiás liberális értelmiségen gúnyolódni, akik a rendszerváltás óta sportot űznek abból, hogy farkast sikítsanak minden arra kocogó tacskó láttán. Most be kell ismernünk, hogy a diktatúra emlegetésének immár nem csak Debreczeni lázálmaiban van létjogosultsága. Diktatúra alatt persze ne a legkeményebb formáját, a sztálini terrort értsük, ahol az állam minden állampolgárát potenciális ellenségnek tekinti. Ez csak egy átlagos, szoftcore verzió: törvényerőre lett emelve, hogy államunk ügyeiről egyetlen ember akarata dönt.

A Fidesz alkotmányfelfogása teljesen világos: a nép a FASZ-szal letette a sorsát Orbán Viktor kezébe, innentől az ő akarata a törvény. Mivel a Vezető a szavazófülkék forradalma során teljes körű és misztikus felhatalmazást kapott a magyar nép vezetésére, a jogállam egyéb intézményei, mint az Alkotmánybíróság vagy egy népszavazás nem bírálhatják felül a Vezető akaratát, hiszen az végső soron a magyar nép elárulása lenne.

Csak gratulálni tudunk az LMP és az MSZP döntéséhez, miszerint kivonulnak az új alkotmány előkészítési munkálataiból. A Fidesz egyértelművé tette, hogy mit gondol az alkotmányosságról és a jogállamról. Semmi szükség arra, hogy az LMP a jelenlétével hitelesítsen egy komédiát. Mostanra csak a legelvakultabb fideszfanatikusok vehetik komolyan, hogy a Fidesz által készítendő alkotmány valamilyen módon a szuverén magyar nép önrendelkezési aktusa volna.

Új világ születik - ahogyan azt Orbán Viktor megmondta. Rajta kívül még senki sem tudja, hogy pontosan milyen lesz ez a világ, ahol minden egyetlen akaratnak van alávetve, de egy dolog már biztosan látszik: ebben az új világban az emberileg legmegalázóbb foglalkozás immár nem a BKV-ellenőrség, hanem a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap publicistájának lenni.

A poszt tükrözi a szerkesztőség álláspontját.

 

UPDATE:

Történelmi pillanat a "polgári" oldal történetében! A Magyar Nemzet publicistája elrebegett egy óvatos kritikát a Fidesz húzásával szemben. Izgatottan várjuk a fejleményeket. Vajon megáll Torkos Matild háza előtt a fekete autó vagy Lázár Jánost törlik visszamenőleg a történelemből?


Tiltakozó Facebook-csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://fenteslent.blog.hu/api/trackback/id/tr732401685

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy el nem hangzó gyászbeszéd 2010.11.03. 00:18:35

Tisztelt Barátaim!  A legjobb barátok azok, akik szólnak, ha túlléptem határaimat. Akik jelzik, ha etikátlan tettekre vetemedem. Akik figyelmeztetnek, amikor jogaimat és vállalt erkölcsi korlátaimat áthágom.Az Alkotmánybíróság a köztársaság bará...

Trackback: A FIDESZ elefánt a porcelánboltban 2010.10.28. 09:01:08

Atyafiak, egyszer volt, hol nem, bár lassan úgy érzem inkább ne lenne. No, szóval volt egyszer egy ember aki csodás, avagy rémisztő (kinek-kinek a tetszése szerint) átváltozáson ment keresztül. Ez a Viktor gyerök egy elefánt lett a porcelánboltban!Mint...

Trackback: Feloszlathatják a strasbourgi emberi jogi bíróságot? 2010.10.28. 08:52:38

 Bizonyára hallottad te is kedves Árpád, hogy a pedagógusok Strasbourga mennének amiatt, hogy a kormány magasról tesz az Alkotmánybíróság döntésére és változatlan formában készül beadni a 98% különadóról szóló törvényt, plusz még az Ab hatáskörét ...

Trackback: A forradalom szörnyű logikája 2010.10.28. 08:45:01

Orbán tényleg egyfajta forradalmat akar véghez vinni. Ahogy Gyurcsány őszödi beszéde sem azonnal idegenítette el az embereket, a tömegek most sem fognak látványosan kihátrálni. Így viszont a forradalom roboghat tovább. „Mégis miért csinálják ezt?...

Trackback: Permanens forradalom 2010.10.27. 23:16:43

Bár a címben szereplő kifejezésről általában a szocializmus, a Szovjet állam korai évei, valamint Lev Davidovics Trockij jut az emberek eszébe, leginkább – persze kissé parafrazálva – ez juthat az ember eszébe a második Orbán-kormány tevék...

Trackback: Ki állíthatja meg a Fideszt? 2010.10.27. 21:38:11

„Egy fenékkel csak egy lovat célszerű megülni. El kell tehát döntenünk, mit akarunk: úgymond igazságot tenni vagy stabilitást teremteni a társadalomban és az intézményeinkben egyaránt.[...]” (Kövér László, Országgyűlés, 1991. október

Trackback: A kormány esete az alkotmánnyal 2010.10.27. 18:54:13

Hát igen. Nem először fordul elő a történelemben, hogy kurvára nem azt gondolom, amit a blogoszféra többsége. A jobb-közép bástyának számító mandiner is beleadta a sajátját, fentéslenéknél se aludták végig az eseményeket, balról meg már ötletek is jönn...

Trackback: Az orbáni úton 2010.10.27. 14:26:36

 Talán még te is emlékszel azokra az időkre kedves Árpád, mikor még iskolába jártál vagy alacsonyabb beosztásban dolgoztál, és bizony sokszor megfordult a fejedben, hogy ha majd kijárom az iskolát vagy ha magasabb beosztásba kerülök, akkor bizony ...

Trackback: Ha valakinek eddig lettek volna kétségei... 2010.10.27. 13:36:42

Így dicsérjen meg az ember egy fideszest: pont tegnap délelőtt méltattam Lázár János mondatait, amelyekkel egyetértek, erre már aznap délután elsütötte az év eddigi legcinikusabb mondatát ("A jogállam megszilárdulásával az alkotmánybíráskodás ilye...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majd világítunk lélekkel,
aranysárga fényével
ha már egyszer Lázár esetleges visszamenőleges törlése szóba került: lehet mi is kénytelenek leszünk 5 nappal ezelőtti, az egypártrendszer diszkrét báját ecsetelő írásunkkal hasonlóképpen eljárni?
@ferisegitenikell:
ha jól emlékszem a posztra, aligha. az ugyanis az "egypártrendszer" utáni időszakról szól. talán egyre aktuálisabb annyiban, hogy az ott felvetett helyzet (a kétpárti váltógazdálkodás vége, az MPSZ önmegsemmisítése után) némi katalizátort kapott a Fidesz első komolyabb hibája után.
"Diktatúra ... Ez csak egy átlagos, softcore verzió"

Van egy jó magyar közmondás:
"Evés közben jön meg az étvágy!" :(((
@vattafák: "a Fidesz első komolyabb hibája"
- igencsak relatív és szubjektív dolog.

Hasonlóan a "mi kommancsunk jó kommancs"-hoz működött a mi hazugunk nem is hazudik, de akkor is jó ügyért TESZI...
Egészen pontosan arra gondolok, amikor a 2,7M fidesz-szavazó fel sem szisszent, amikor tapasztalhatta, hogy a győző által egyből "a zemberek 2/3-a" lett belőle!

Persze azóta megtudhattuk, hogyan jött ki ez a számtanpélda: a 34% fülkeforradalmárt a 36% fotelforradalmárral kiegészítve...
Ezzel a logikával az őszi önkormányzatin még további 5%-ot nyertek hozzá! (gykv. a nem- és fideszre szavazók együtt 75%:)

Visszatérve az elejére:
- miért nem elég valakinek a SZAVAZÓK 53%-nyi (igazán impozáns!) támogatása, miért kell ezen még mesterségesen fokozni?!

Most pedig csak ez fokozódik (az evés közben...!):
- nem elég, hogy immár az én "legjobb" embereim az alkotmánybírák, még azt is elvárom tőlük, hogy tegyék is azt, amiért beküldtem őket ODA.
Az az én bajom, hogy a szebbnél szebb gúnyolódó és irónikus bejegyzésekkel semmire nem megyünk. Ezeknek világosabban kell az értésükre adni, hogy rohadtul nem tetszik az, amit művelnek. Arra pedig kellene az ellenzéknek az aktív közreműködése is - hol vannak? Miért nem keresik fel a választóikat az LMP-sek és a maradvány MSZP-s képviselők? Talán ha megérdeklődnék a választóiktól, hogy miként reagáljanak... uram bocsá most hívnának nagygyűlésre... talán, ha mozgósításba kezdene az ellenzéki párt kassza terhére, ha már kampányra voltak szívesek költeni, akkor költsenek most a kormány elleni akciójukra is, a demokratikus vívmányokért.... Mire várnak vajon? Azt hiszik ott a parlamentben mennek valamire? Semmire! Ott valóban 2/3 fidesznyik van, de az utcán és a kiraboltak között ott vár 5 milliónyi ember, hogy ne kelljen tétlenül nézni Orbán megdicsőülését a szarban.
@térfél: Ellenzékből a Fidesz mindent bevetett a kormány ellen:
- népszavazásokat, AB-elé citálást, aláírásgyűjtést, tömegdemonstráltatást.
Emellett korholta azokat, akik ezek miatt elmarasztalták.

Most fordult a kocka, és igazolják, hogy valóban "rablóból lesz a legjobb pandúr" - de csak azért, mert BELÜLRŐL ismeri az eszközöket, amik ellen most sorra fellép.
Még megérjük, hogy azt a mondást is magukévá teszik, hogy:
"Tüntessenek csak, majd megunják, és hazamennek!"
Mellesleg maguk is ezt tették, amikor az előrehozott választásokkal próbálkozgattak ("addig fogunk IDE járni a Kossuth térre...") sikertelenül!
Nehéz ügy ez.
Ráadásul az lesz, hogy egyre kevesebben merik majd a személyüket is adni az ügyek mellé, félve a hatalom "fortélyos" retorziójától:(((
Durva dolgok fognak következni. Bárcsak ne lenne igazam!

treblinka (törölt) 2010.10.27. 20:45:47

De van megalázóbb, a népszabadság publicistájának lenni. Vagy az elempébe disszidált ál-liberális eszdéeszes csinovnyiknak lenni. Sok sikert az kommunistákkal egy platformon lenni. Csak idő kérdése volt. Gratula!!!
Nem tudom, mit kell idegeskedni. Tessék kivárni a 4 évet és utána véleményezni. Gyurcsányéknak nem volt kétharmad, mégis mindent megcsinálhattak, sőt ők még szemeket is lövettek!!!! Orbán ilyet nem fog csinálni, amit most csinál, az a programjának a keresztülviteléhez szükséges és a többségnek tetszik. Azok kiabálnak, akik féltik a millióikat, illetve milliárdjaikat.Végülis Sárközy is átvitte a nyugdij reformját a nagy tiltakozás ellenére, mégsem dőlt össze a világ és nem mondják rá, hogy diktátor.
József Attila

HAZÁM

...
Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.
...
Tudom: késő bánat, eb gondolat! De szóltunk-e időben? Szóltunk. Le lettünk ugatva? le lettünk.
Most akkor szívunk mindannyian? Igen, szívunk. Legalább legyen minden FASZ-nak önkritikája. Az isten is megbocsátja a bűnöket, ha meggyónjuk. Igaz, a bűnök attól még megtörténnek. Ugye belátjátok, hogy óriási hiba volt a FIDESZ kezébe hatalmat adni?! "Bánni fogjátok, még a halálos ágyatokon is."
@blokkos: Ki szív ? Te speciel miért szívsz? Én nem fogom sohasem megbánni, hogy a FIDESZ kezébe adtuk a hatalmat, inkább azt bántam meg, de százszorosan, hogy 8 évet elvett az életemből az mszp nevű rémuralom!
A magyarok többségében még nem fejlődött ki a demokratikus rendszer értése. A demokrácia túl sok ismeretlenes, zavaros azoknak, akik korábban megszokták, hogy megmondják nekik mi az irány. Az elmúlt 8 évet ezért sokan nem két, rossz szakmai munkájába és korrupciós ügyeibe fulladó párt bukásaként fogják fel, hanem egyből a demokrácia bukásaként, ezért nem is bánják a továbbiakban, ha azt leépítik körülöttük (sőt, kifejezetten támogatják ezt).

banana-daiquiri.blog.hu/2010/10/25/jobboldali_uthenger
@Bundili: mert gondolod patkányképű pintér nem lövetne ma? Csak még nincs kire ...
a kezdő idézet hitler-orbán párhuzamáig olvastam a posztot, onnantól értelmetlenné vált.

gratulálok a ballib értelmiségnek, amiért 20 év áldozatos munkájával (és hallgatási pénzeinek bezsebelésével) sikerült elérnie, h az üres, unalmas lózungjai miatt senki se hallgasson rájuk.
@Bundili: ki szív?nézz már szét ember!a komcsikat szidod,miközben totális diktatúra épült épül ki.minden demokratikus és jogállami rendszert nélkülözve.eljön az idő hogy hamarosan nagyon ciki lesz itt fideszesnek lenni...
Nincs szükség a hülyék demokráciájára - ennél még mindig (és jobb is volt) a felvilágosult diktatúra - a mentálisan gyengébbek kedvéért: felvilágosult diktatúra volt például sok okos magyar király idejében, de nehogy valaki magyarkodással vádoljon - csak egyetlen példát hozok fel: IV.Károlyt, aki kiépítette Prágát, sőt Csehországot, amely virágzó, erős ország lett, egyetemet alapított, és erős kézzel rendben tartotta az országot - persze akkor nem volt idióta balfék liberál-bolsevik média, amely keresztbe tett volna neki minden lépésnél, farkast ordítva - vagy ha lett volna, akkor igencsak rövid úton elintézte volna őket.....
nekem a IV.károly féle "diktatúra" sokkal jobban tetszik mint az idióták által preferált gennyliberális "demokratúra".Jó éjszakát...
@tolsztoj: Konkrétan Viktor királyra gondolsz? Annyira nem virágzott a gazdaság 1998-2002 között.
@Zz_: Hogyne lövetne. Szerinte Gergényi nem követett el hibát./Mondjuk kurvára gusztustalan volt szerintem , amit Orbán és a fidesz hatására az a sok gennyes futballhuligán hónapokon keresztül Bp-en művelt./
@Zz_: hát nem gondolnám
@treblinka: az általad felsoroltak nincsenek a kommunistákkal, mivel a kommunisták a Fideszben vannak!!
@Bundili: Milyen milliárdokról beszélsz ba.. meg?
@Bundili: Erre azért térjünk vissza 4 év mulva
@Táskás Tóni: kikre gondolsz? A Fidesz naggyűlésen részt vevőkre, akiket megvertek, vagy kik voltak a futballhuligánok?
Mindenki tegyen az orbáni diktatúra ellen, ahol csak tud. Ezek a jogállamot is semmibe veszik, ami direkt az ilyen szarháziak felett kell, hogy rendelkezzen. Minden határon túlmegy, amit ez a fidesz csürhe csinál!
Akkor most nemzethalál, komennyisták?
Azon röhögök hogy nemtom kinek a pénzéért aggódtok itt többenHa a saajátokért akkor még megértem de ha csak úgy hogy jólesik rettegni fröcsögni ez a szórakozásotok?? Persze lehet..
@cocika: a futbalhuliganok voltak akik egyszeruen ramasztak a fideszgyulesre, amit orban tobbszori figyelmeztetes ellenere is addig tartott, amig osszekevereddtek a bunozok a fideszfanokkal.

majd amikor szepen beallt a balhe, orban beszallt egy bmw-be es huss! maris kovacsolta politikai toket az altala haboru kozepen tarttott, majd magarahagyott emberei verebol es fajdalmabol.

az orbanbeszed alatt mar lehetyett hallani a k9onygrazganatokat es a helikoptereket, a csurhe uvoltozeset. orban meg csak jnyujtotta, nyujtotta, ntyujtotta a beszedet, amig szpene oda nem ert a buli...

nem tudom nem eszrevenni a szandekos gayalogaldozatot:-)
"Csak gratulálni tudunk az LMP és az MSZP döntéséhez, miszerint kivonulnak az új alkotmány előkészítési munkálataiból."

Gyakorlatilag nincs jelentősége, mert ígysem úgysem lenne szavuk. Senkinek sincs, csak a Fidesznek. Ők meg nem adnak a hatalomból.

(megj.: mit is csinált a fidesz az elmúlt jópár évben.. jaaa igen, kivonult amikor neki nem tetsző dolog történt. - ami bár akkor is gáz volt, így most is az, de remélem az fikázza csak az mszpt + lmp-t ezért, aki anno a fideszt is fikázta)
Aki nem vette észre, hogy mire készül ez a törpenapoleon, az amikor kellett, akkor ment volna el szavazni és véleményét a megfelelő helyre vésett x-el nyilváníthatta volna ki. Most sajnos 4 évig kell várni arra, hogy ellehessen zavarni vissza Felcsútra a bandájával együtt, ha csak ezt is meg nem változtatja jó szokása szerint. Ez pedig amit a Fidesz tesz az színtiszta DIKTATÚRA, és még csak nem is soft.
@Bundili:

"sőt ők még szemeket is lövettek!!!! "

Namost ezzel az a baj, hogy aki nem volt ott, annak (legyen ez cinikus kifogás vagy sem) nem lőtték ki a szemét, többek között az enyémet sem. Tehát amíg vagy 10 000 ember az utcán randalírozott, addig 9990000 otthon volt és nézte a TV-t. Az viszont, hogy ki a miniszterelnök, nem utcára menés kérdése. Ő ugyanúgy az én miniszterelnököm is, pedig nem szavaztam rá, sem a pártjára.

"Orbán ilyet nem fog csinálni, amit most csinál, az a programjának a keresztülviteléhez szükséges "

És az mi is lenne pontosan? És milyen program az, aminek a keresztülviteléhez meg kell kerülni az alkotmánybíróságot?

"Végülis Sárközy is átvitte a nyugdij reformját a nagy tiltakozás ellenére, mégsem dőlt össze a világ és nem mondják rá, hogy diktátor. "

Mondják, hidd el. Azon kívül Orbán sokkal durvább dolgokat fog itt tenni, mint +2 év. Csak a magyar nép olyan, hogy fát lehet vágni a hátán, főleg ha jó dumával van előadva (mocskos komcsik, stb...).
@cocika:
A TV székháznál tomboló forradalmárokról hallottál?!

Gergényi-Pintér jó barátok, haverok, ha még nem tudnád. Pintér keményebben verte volna le a csürhét és le is fogja verni!

A Fidesz meg szép lassan eléri, hogy Gyurcsány utópisztikusan jó vezető legyen.

Valahol már leírtam, de ismétlem nem gondoltam volna, hogy a jobbik oktatja Fideszt politikai kultúrából és alkotmányosságból!

Meg kellene nézni miért nem volt jó Sólyom Viktornak? Stumpf meszeli el a Fideszt, a Hetiválaszban jelenik meg szenzációs glossza, A MN-ben mértéktartó cikk! A droidok meg mantrázzák a demagógiát, párszor már pofára esett a Viktor! A következő fájdalmasabb lesz! A hülye példák meg ragadósak a váltópárt csak alkalmazza a fidesz által hozott mintát.

Mellesleg valaki mondja már meg, hogy a legfőbb ügyészt meg a Sz Annamáriát miért ilyen rövid időre választják, lehetne életük végéig is, hisz ott a 2/3!
"a 2/3-os többség birtokában úgy módosítja az alkotmányt, hogy az Alkotmánybíróság többé ne pofázhasson"

Ez a mondat minimum csúsztatás, de leginkább hazugság (mondom mindezt attól függetlenül, h nem értek egyet Lázár Jánossal).

Lázár bizonyos tipusú törvények elbírálási jogát venné el az AB-től, nem pedig általában a jogot. Szerző, nézz utána, és pontosíts!
@Bundili: Azt hiszem nem én lennék az egyetlen aki ezentúl a Fideszre szavaz, ha végre elkezdene bármiféle valódi cselekvést a kormány: nyugdíj, TB, önkormányzati rendszer, 200000 felesleges állami alkalmazott leépítése és még pár apróság. Akár a "ne mi lopjuk a legtöbbet" elv is beleférne, de úgy tűnik ez mára elavult.
Ha ezekből megcsinálnak annyit amitől menni fog a szekér, akkor azt sem bánom, tulipános ládás-rózsafüzéres szent alkotmányt csinálnak a zemberek személyes megkérdezése alapján. De ne a valódi munka helyett.
@malacz69 rettegéselemző: Egyelőre! Minden olyan esetben, ha ellene ítélnek!
@cocika: Akik elindították a tankot , akik kukákat borogattak és autókat gyújtottak fel.Ha Te a fidesz nagygyűlésén voltál és megvertek azt tárd elénk , hogyan történt ,győzzél meg , hogy semmit nem csináltál és ok nélkül szétverték a fejedet.
@tolsztoj:
" Nincs szükség a hülyék demokráciájára - ennél még mindig (és jobb is volt) a felvilágosult diktatúra - a mentálisan gyengébbek kedvéért: felvilágosult diktatúra volt például sok okos magyar király idejében, de nehogy valaki magyarkodással vádoljon - csak egyetlen példát hozok fel: IV.Károlyt, aki kiépítette Prágát, sőt Csehországot, amely virágzó, erős ország lett, egyetemet alapított, és erős kézzel rendben tartotta az országot - persze akkor nem volt idióta balfék liberál-bolsevik média, amely keresztbe tett volna neki minden lépésnél, farkast ordítva - vagy ha lett volna, akkor igencsak rövid úton elintézte volna őket..... "

Barátom, te most csak azért mondod azt, hogy jobb a 'felvilágosult abszolutizmus', mint a demokrácia, mert éppen az diktál, akit te szeretsz.

Na most lapozzunk egyet. Képzeld el, hogy egy a te szép új világos egyszer csak olyan ember kezébe kerül, akit te nem kedvelsz, mondjuk Gyurtcsány Ferencébe.

Ebben az esetben az ő 'felvilágosult' döntéseit kellene pofádat befogva elviselned.

Akkor is annyira örülnél a 'gennyes liberális' demokrácia hiányának???

Hülye gyökér.
nekem a IV.károly féle "diktatúra" sokkal jobban tetszik mint az idióták által preferált gennyliberális "demokratúra".Jó éjszakát...
@treblinka: "az kommunistákkal egy platformon lenni."

Arra gondolsz, amikor a Fidesz minden mszp-ellenes népszavazáson a THÜRMER-féle kommunistákkal (MKMP) egyforma szavazatra buzdított?

Mert akkor igazad van!
@malacz69 rettegéselemző: ahha
ez arra hasonlit, amikor azt mondod a csajnak, hogy "nem duglak meg, csak eppen a hegyet teszem be..."
@Bundili: Nekem ugyan nincsenek milliárdjaim, de millióim se. Nem akarod észre venni, de most nem pénzről van szó. Nem a 98%-ról, meg még csak nem is a magánnyugdíjas lenyúlásról.
Arról van szó, hogy bizonyos szabályokat akkor sem rúgunk fel, ha útban vannak és jogilag megtehetnénk. Ha én lennék annak a pártnak a vezetője, aki 100%-os felhatalmazást kapott, pontosan ezért kerülném a látszatát is annak, hogy ezzel visszaélek.
Ha pl. adsz nekem holnap egy húszezrest, hogy vegyek Neked kaját egy ezresért a sarki boltban, mindegy mit, akkor nem mennék vissza sem kaja és pénz nélkül, sem meg úgy, hogy kaját vettem az egészből, vagy sört, mert szerintem inkább igyál (az legalább meglátszik, ugye :-).
Pedig ugye a pénz nálam lenne, önként adnád a kezembe. Csak ugye nem azért...
@ez is lehetne...: A fidesz már régen tudja ,hogy a 98%-os utólagos adóelvonás nem állja meg a helyét az alkotmánybíróságon. Ez csak arra jó ,hogy a mnyp tagdíjak ügyében ne lehessen AB-hoz fordulni ill. népszavazást tartani.Érdekes a 300 ft-ról még lehetett.
Ba+, miélrt nem jelent meg az én válaszom a 'tolsztoj' idézete alatt?

Na mindegy. Akkor leírom mégegyszer.

Azért tetszik ma neked a 'felvilágosult abszolutizmus', mert éppen az diktál, akit te amúgy is kedvelsz.

De vajon akkor is annyira tetszene neked a 'felvilágosult abszolutizmus', ha a staféta valaki olyan kezébe kerülne, akit te történetesen nem kedvelsz? Mondjuk képzelj el egy olyan világot, ahol ugyanilyen gyönyörű 'felvilágosult abszolutizmus' van, és a vezető, a legfőbb bölcs személyét történetesen Gyurcsány Ferencnek hívják. Ebben a szép világban Ferenc döntéseit kellene pofádat befogva végrehajtani.

Na, még mindig annyira tetszene neked ez a világ?

Vagy mégis jobb a 'gennyes liberális' demokráciában élni, ahol lehetőségünk van elküldeni és leváltani azokat, akiket alkalmatlannak tartunk.

Ne feledd: a demokrácia miatt tudtad elkergetni az MSZP-t. Ha nem lenne ilyen 'gennyes' demokrácia - volt ilyen 1990. előtt - akkor még ma is Gyurcsány lenne a miniszterelnök, vagy akár a pártot is MSZMP-nek hívnák...

Ebbe sem ártana belegondolnod, mielőtt hülyeségeket kezdenél beszélni.
@Zz_: A kordonnak KÉT oldala van...
- nem csak az számít, hogy kiket védtek vele (meg az esernyőkkel;) hanem az is, hogy kik ellen kellett...
Ezért kellet nagy hamarsággal elfogadni a nemzeti törvényeket a nemzeti ügyek kormányának, hogy ne legyenek céltáblák.
De azér' Budaházy Táncsicskát csak nem sietnek hazaengedni...
@Táskás Tóni: Nem feltétlenül, az egy másik módosítás, összevonnák az adókkal!
@Bundili:

Bár a milliárdjaimat félteném, te szerencsétlen...
szerencsétlen libsi vergődés...
"Tessék kivárni a 4 évet"

Az a 4 év nem tolható ki 5-re 10-re esetleg még többre?
Azt azért tegyük hozzá, hogy pillanatnyilag a Magyar Hírlap és Nemzet jobban kritizálja a kormányt mint azt az elmúlt nyolc évben a Népszabadság/szava tette. Pedig a diktatúra elemei akkor is elég szép számban felfedezhetők voltak, elég csak az ellenzéki gyűlés résztvevőinek alapos végigkardlapozására gondolni. Ezeket se feledjük.
Szóval akkor jön a barna eső?
Ugyan már, gyerekek. Nem a demokrácia a legfontosabb szempont, hanem az emberek boldogulása. Ha a demokrácia lenne a legfontosabb kérdés a választóknak, akkor ma is egy szarházi, magát liberálisnak tartó pártnak lenne ogy.-i többsége és még nagyobb tolvajlás zajlana jelenleg is az országban, mint ahogy az az elmúlt 8 évben zajlott.
Csakhogy a nép keménykézre vágyott, a lejáratott, tolvaj demokrácia helyett... Szar ügy, tudom, de sajnos ezt hívják rendteremtésnek, fiúk, úgyhogy lehet itt huhogni, de ezt a programra szavazott az ország tavasszal.

De ha nem tetszik, el lehet menni.. ;-DD
Én csak annyit fűznék az egészhez, "na és", ki a tökömet érdekel, hogy mi lesz az alkotmánybírósággal. A kormány megítéléséről egy dolog dönt, mit csinálnak a gazdasággal, ilyen gittegylet, mint az alkotmánybíróság, mehet a fenébe, ha a kormány jól dolgozik, ha meg rosszabb lesz a gazdaság, akkor a kormány húzzon el.
@kalamáris: Nemigaz...NEMIGAZ. a baloldalon mindig is sokkal kritikusabbak voltak a kormánnyla mint jobboldalon.

Az igazi seggnyalás jobboldalon megy ment..csak most törik meg némileg amikor már a demokráciát számolják fel.
@Charlie Firpo: És ha most olyan dolgokat áldoznak be ami néhány évig jó és utánna nagyon-nagyon rossz mondjuk 8-10 év múlva??? Akkor mi van jóember??? (lásd nyugdíj)
@Bundili: Mindíg van rosszabb! mármint rémuralom, majd meglátod! Most is szóltam!
@rockjano_: "demokrácia"???? HOl??? Kb. 200 km-re nyugatra, esetleg ott. De nálunk, mikor volt??? Illúzió, ami itt Magyarországon van, na az nem demokrácia, függetlenül az aktuális kormánytól.
Engem mondjuk a demokrácia nem érdekel, inkább támogatnék egy olyan rendszert, ahol nincs maszatolás, hanem a fekete fekete, a fehér meg fehér.
Nyugdíj??? Ilyen demográfiai tendenciák mellett egy vágyálom + plusz magánnyugdíjpénztárak is egy igazi kockázat, hát nem tudom, sztem normális fizetések kellenek és mindenki gondoskodjon magáról ahogy tud.
@rockjano_: Ja. Albán úr is híresen kritikus volt a baloldallal szemben :D
Már Torkos Matild is kritizálja a Fideszt. Hova jutottunk! O tempora, O mores!
@rockjano_: Soroljam azokat a kiváló, üresfejű baloldali publicistákat, akikkel tele van a Népszab/vi meg és a seggnyalás nemzeti hagyományának igazi doyenjei? Debreczeni, Gréczy, Andrassew stb., hosszú lenne a lista. A seggnyaló újságírás és újságírók a kommunizmus gyermekei, akkor tanulták ki a szakma fortélyait. A jobboldali médiumoknál sokkal több a független fiatal újságíró (Mandiner, Konzi, néhányan a Hír TV-ből).
@kalamáris: hát barátom ezt te sem gondolod komolyan. az egy torkos matild íráson kívül mondd mire emlékszel mint kritikai felhangra a MN vagy az MH hasábjain. ezzel nem a népszabit védem, mert az is ótvaros lap. gyakorlatilag nincs egy épkézláb országos napilap.
"Mostanra csak a legelvakultabb fideszfanatikusok vehetik komolyan, hogy a Fidesz által készítendő alkotmány valamilyen módon a szuverén magyar nép önrendelkezési aktusa volna."
Viszont az eddigi az volt, mi? :DD
Még tudok egy nagyon megalázó melót: Fent és Lent blogot írni ;)
u.i. ezt a szerencsétlen kommentháttér színt mikor fogjátok kicserélni? hogy lehet valami ennyire szar? :D
@kalamáris: Nem kardlapozták végig az ellenzéki gyúlést, ez egyszerően hazugság. Az ellenzéki gyűlést a szervezők az Astoriához tették, mert kisakkozták, hogy a tomboló, gyujtogató Kossuth-téri csőcselék arra fog visszahúzódni, miután összeütközött a karhatalommal, és minél nagyobb belhét akartak. Akkor a rendszer erőszakos megdöntésének kisérlete volt napirenden, Orbán által hátulről, suttzomban mozgatva.
szerintem az indexre írni a legmegalázóbb és a politikai blogok minősége is nagyrészt a béka segge alatt van. Persze kivételt képez Török Gábor - és még pár értelmes. De ez nem.
@Alkoholista Blogger: Ezért hamis az a beállítás, hogy amiről nem lehet népszavazást tartani, arról az AB sem dönthet. A plebset meg lehet venni és elnézi a törvénysértéseket, lásd nemzetszocialista Németország. "Barna eső"

A tolvajság kérdésével meg várj azért a fiúk is dolgoznak!

Én nem láttam a választási programnban az AB hatáskörének csökkentését, sem a nyugdíjpénztárak ellehetetlenítését!

A kormány dolgozik??? Mondj már erről valamit a botrányokon kívül!
@kalamáris: Ilyen butaságokat talán nem kellene leírni.
@blokkos: Hát igen, ezek BÁRMIRE képesek!
@Alkoholista Blogger: Igen, jön a barna eső. Nemsokára koncentrációs táborok (a la Recsk) is lesznek - ez logikus folyománya lesz annak, amit ezek megkezdtek. Putyin a példakép, és ott naponta ölik a független ujságírókat vagy a saját fejük szerint gazdálkodni merészelő üzletembereket...
@Charlie Firpo: "mindenki gondoskodjon magáról ahogy tud" ezért terelnek mindenkit az állami nyugdíjba!
@kalamáris: Ezek nem mind baloldaliak (pl. Debreczeni semmiképp) de mind igen tiszteletreméltó független gondolkodók - a jobboldalon egy hozzájuk hasonlítható sincs. (Ill. Debreczeni és Solymossy egyaránt jobboldaliak, de érdekes módon csak a baloldali sajtóban kapnak szót...)
@Megfigyelo: Azért, mert elveszik a jogtalan végkielégítéseket, vagy pedig azért, mert a tragikomikus eredményű magánnyugdíjpénztárból az államiba fog menni a pénz? Vagy mert már most mindenki elveszettnek kiáltja azt a pénzt, amit nem elvesznek, hanem számon fognak tartani? Ez nem a gyurcsány kormány, lehet hogy a fidesz nem fog mindent ellopni ?!
Igazából egy baj van veled is. Hogy egy vén kommunista vagy. Vagy pénzért csinálod: A 2006-os eseményeket nem kéne a szádravenni, és bár nem lehet összehasonlítani, de 1956-ot sem.
Vége a szép időknek. Még lehet, hogy Biszkut is elkapják.
@bandos: A 89-es alkotmányt a magyar értelmiség legjava írta, Antall adta meg az alap-elképzelést (az 1946-os I. törvény legyen az irányadó, ami maga is az 1848-as áprilisi törvények adaptálása volt), és jobb-, közép- és baloldali szakemberek (ebben az értelemben a teljes nép) együtt és nagyon gondosan kicentizve, a legjobb magyar hagyományok alapján csinálták.
@Megfigyelo: Igen, tiszteletreméltó módon azon gondolkodtak, miként lehet a szerencsétlen, idegbeteg, autoriter Gyurcsányt minél inkább kiszolgálni. A jogsértésekre, tucatszám betiltott tüntetésekre, börtönbeli kínzásra, az iszonyatos mértékű korrupcióra valamiért nem voltak olyan érzékenyek a nagy baloldali okos fejükkel (csak hogy az Astoriás gyűléstől eltérő példákat is mondjak) Egyáltalán nem vagyok boldog a Fidesztől, csak ez hozzátartozik a kép teljességéhez, Antall volt az utolsó igazi demokrata miniszterelnök.
Kedves Mindenki, nem tudom, kinek kell itt félni, és miért...talán azoknak, akiknek van félnivalója?!:-)

Végre a nemzet érdekében tevékenykedik a kormány...

Szerintetek helyes, hogy törvényesítve lett ezáltal az MSZP - kormány utolsó nagy lopása?!?

Miért baj, hoghy legalább megpróbálták ezt visszavenni?

Gyurcsánnyal féltitek a magánvagyon biztonságát?

Ezek szerint mégsem akarja senki sem a javarészt kommunisták által végrehajtott "spontán privatizáció", majd privatizáció felülvizsgálatát?

Nem örültök, hogy az elmúlt húsz év liberális, nemzet - és keresztyénellenes oktatáspolitikáját próbálják helyretenni...?

Nem csodálatos, hogy a kormány az első, egyben szimbolikus és legalább részben érdemi lépésével legalább némiképp igyekezett orvololni a 2004. december 5-ei népszavazás tragikus hatásait?!?

Nem remek dolog, hogy a családi adózás bevezetésével végre támogatják, azaz könnyebbé teszik a dolgozó magyar embereknek a gyermekvállalást, amikor egy egész kéttized családonként a magyar gyerekátlag?

Úgy érzem, aki ezeket az intézkedéseket nem üdvözli lelkesen, az tényleg nem magyar, s nem magyar jövendőt akar látni itt, s lehetőleg az egész Kárpát - medencében!

Azok szerintem jobban teszik, ha elhúznak innen, úgy, ahogy ők s vezetőik javasolták nekünk pár évvel ezelőtt...!!!

Kinek fáj a multi kereskedelmi láncok megadóztatása, a bankadó...?

Hajrá FIDESZ!

Ez a kormány eddig jobb, mint gondoltam!!!

Kezdem magam jól érezni ebben a gyönyörű országban!
Ott lett sajnos elszúrva a dolog, hogy már a rendszerváltás után kellett volna egy jobboldali diktatúra, ami az értékeket, szemléletmódot illeti, az elmúlt 40 év szennyének, káros hatásainak legalább részleges eltüntetésére, kompenzálására.

Taln még most sem teljesen késő!
@Turulsólyom:
Te vagy a nap fénypontja:)
azért jó hogy vannak ilyenek:)
mulattató
A demokrávia azért nem működik, már az ókor óta, hogy Herczeg Ferencet idézzem, mert: "10 tökfilkó szavazata pontosan 10szer annyit ér, mint egy lángelméé...".

Nem lenne rossz dolog ma sem pl. egy műveltségi cenzushoz kötése a választójognak...legalább súlyozása...azt hiszem.
Akkor nem lett volna az elmúlt húsz évből 12-ben ballib kormányzás, ez tuti.
@Turulsólyom: Valamit kihagytál:
Bezárták a pszichiátriák egy részét!
@Turulsólyom:

Cselédeknek, bakáknak, együgyűeknek féláron...
Tudod, lehetne, a kutya ugat...
Turulsólyom tipikus Jobbik-szavazó, a Fidesz hibát követ el, ha rájuk hajt...
@kalamáris:
Sosem voltam jobbik - szavazó!!!:)
Amúgy melyik általam elmondott dolog nem a nemzet érdekét szolgálja szerintetek?
Commandante: a peronoszpóráról és a parasztokról írott bejegyzésed minősít téged a legjobban, többet kár is hozzátenni!!!
Sajnállak titeket, hogy nem vagytok keresztyének, s tévelygésetekben azt hiszitek, értéket képviseltek a parasztok picsába küldésével,(commandante) a kábítószerfogyazstás legalizálásáért való küzdelmetekkel (rasztaszív...), ...szar lehet ilyen értéksemleges, öncélú világban élni!
De ti tudjátok...
Egészen elképesztő logika. A kétharmados választási győzelem tény; ezt interpretálni azzal, hogy ez felér a legteljesebb nemzeti konzultációval, már önmagában némi kétségeket von maga után a nyilatkozó szellemi képességeit illetően, ám a kétharmados többséget úgy érteni, hogy, lévén ez "minden idők legszilárdabb magyar demokráciája", kimerült az alkotmánybíróság, mint a demokrácia őrének szerepe, egészen ostoba, demokrácia-ellenes, szinte már fasiszta dolog.

Amennyiben feltételezzük, mert miért ne, hogy a kormány a saját belátása szerinti országérdeket figyelembe véve próbál döntéseket hozni, és nem vagyunk tisztában azzal, hogy minél komolyabb egy döntés, annál fontosabb azt megfelelő módon kidolgozni, előkészíteni, valóban konzultálni (de nem Orbán Viktorral... hanem szakemberekkel és érintettekkel; érdekes, a "Nemzeti Konzultáció kormánya" SENKIVEL nem folytat érdemi megbeszélést -- konzultációt --, hanem a választási kétharmados győzelemre hivatkozik); ennek hiányában a törvények lyukasak, hiányosak lesznek, ekképpen a tempót csak hozzá nem értők és direkt idióták, szándékosan tévedők dícsérhetik.

Elképesztő az a hozzászólás is, hogy az Alkotmánybíróság gittegylet, a lényeg, hogy a kormány gazdasági szinten jól dolgozzon. Nem akarnám jelezni, hogy az Alkotmánybíróság az Alkotmány legfőbb őre definíció szerint, csak szeretném mondani, hogy azt nem lehet gazdasági programnak nevezni, hogy Orbán Viktornak Angela Merkel vagy az EU havonta lekever egy pofont, és errefel Orbán Viktor teljesen hiteltelen kiskutyája, Matolcsy György durcásan morog egyet, mert bántották a gazdit. Gazdaságpolitikának lehet nevezni az extraadókat? A magánnyugdíjpénztárak megszűntetésére irányuló szándékot? Előbbi nem strukturális reform, csak tűzoltás, hogy tartsuk a 3%-os határt, utóbbi pedig úgy ahogy van, a jelenleg keresők pénzének lenyúlása, mondván, nekik most nem fáj.

Szánalmas tapsikoló banda... a szimbolikus tettek (kettős állampolgárság, akár még szavazati joggal is, nemzeti összetartozási emléknap, stb.) csak felületes intézkedések, strukturálisan nézve a dolgokat egy dolgot látok én: hogy Orbán Diktor egy viktátor.
@Turulsólyom: Vannak intézkedések, amivel egyetértek, de a hogyannal akadnak problémák.

"Kinek fáj a multi kereskedelmi láncok megadóztatása, a bankadó...?"

Ezeket végső soron mi fogjuk fizetni, megnyugodhatsz.

Az AB ezentúl nem kontrollálhatja azokat a törvényeket, amik a költségvetési tételekről szólnak (és amiről nem lehet népszavazást sem tartani).

Ez azt jelenti, hogy a költségvetésre hivatkozva olyan adókat és járulékokat állapítanak meg, amilyeneket csak akarnak. Ez egy rendkívül veszélyes "játék".

Örülnél, ha holnap azt mondaná Viktor, hogy a 2009-es bevételed alapján fizess adót, akkor is, ha idén kevesebbet kerestél? Érted, mit jelent a visszamenőleges hatállyal kiszabott adó?

Másrészről a magánnyugdíjpénztárral én kötöttem szerződést és nem az állam. Tehát az, hogy a munkáltató által az APEH felé elküldött nyugdíjjárulékom nem érkezik meg a magánnyugdíjpénztárba, mert az APEH nem utalja tovább, az olyan, mintha a postás elrakná a neked szánt csomagot. Ezt hívhatjuk úgy, hogy EINSTAND, de szerintem ez egyszerűen rablás, törvényesítve... :(

Te mit szólnál, ha a munkáltatód inkább nekem utalná a fizetésedet, mert szerintem nálam nagyobb biztonságban van, mint nálad.

Az egykulcsos SzJA és a családi adózással még egyet is értek, de jó néhány hajmeresztő lépéssel, amik a demokrácia és a jogállamiság kereteit feszegetik (vagy éppen lebontják), azzal nagyon nem tudok egyetérteni.
@bandos: Örülök, hogy ilyen ember is leledzik itt!
@Severus Tobias Snape:

Köszönöm, végre egy értelmes hozzászóló, és érvekkel.

Szerintem látni kell, hogy a jogállam a mai magyar formájában úgy rossz, ahogy van, ezért volt minden szempontból kudarc az elmúlt húsz év a lehetőségekhez képest, és amúgy az adórendszer módosítása végre abba az irányba megy el, hogy jöüvedelemalapú legyen...

Amúghy meg: miért mi fizetnénk meg a multi kereskedelmi láncok (tesco, stb.) megadóztatását?
Muszály ott vásárolni?!?

S ha ráverik a fogyasztókra, akkor végre nem lesz olyan árelőnyük a hazai kiskereskedőkkel szemnben, és ezáltal helyzetbe hozzuk a magyar termelőket, vállalkozókat is...miért is rossz ez?

Én eddig sem vásároltam sem tescóban, sem semmi hasonló helyen...
@Turulsólyom:
albigens vagyok,tehát keresztény.Te pedig a vatikáni vámpirizmus áldozata.
@Turulsólyom:

Sajnálom, hogy mást látsz a szavaim mögött, mint amit gondoltam.
Viszont ez nem engem minősít.
@Severus Tobias Snape: Amúgy az adómegállapításra nem lehet eddig panasz...nekem tetszik az egy kulcsos rendszer...
Elkezdtem leveleket küldözgetni az orbanviktor@orbanviktor.hu email címre. Az elsőben konkrétan megírtam neki:
"Ne kövesd Kádár árnyképét! Ugyan a magyarba Pavlovi-reflex szerűen beleégette a diktatúra a vezér mítoszát, de mindketten tudjuk, hogy egyetlen diktátor sem lehet példakép. A magyar csodásan reagál majd 40 évi trenírozás után a megfelelő jelszavakra és jelmondatokra, de ezzel visszaélni helytelen! Nem így lesz nyugati országgá eme jelenleg is sok sebből vérző kis ország!"

Könnyen dumálok, sose fogja elolvasni a leveleimet. :-) Azonban kiadom magamból a frusztrációmat, és ettől máris jobb a kedvem. :-D
@Commandante Jayasuriya: Miben láttam mást a szavaid mögött?
Roppant szórakoztató, hogy az eddig huligánozó, csürhéző liberálkommunistáknál hirtelen felértékelődött a tüntetősdi :)
@Turulsólyom:

"Nem lenne rossz dolog ma sem pl. egy műveltségi cenzushoz kötése a választójognak"

Ennyire nem akarsz szavazni?
@rasztaszív: Ha észrevetted, keresztyént írtam...tehát nem lehetek a vatikáni maffia áldozata...

Amúgy meg ha keresztyén vagy, gondolod, hogy valóban bibliai alapon törsz lándzsát a drogliberalizáció mellett?:)

Ajánljak számodra a Szentíráson kívül néhány teologiai tanulmányt?:-)
@Lófasz Hadnagy: Mondjuk, egy diploma két szavazatot érne...nekem kettő van...Neked?:)
Nem a diploma teszi az embert, én is úgy gondolom, de nem értem, milyen alapon tetted ezt a megjegyzést komoly szellemi hátteret eláruló nickneveddel...:-)
@Gamma Leonis: Mennyire ismered a történelmünket amúgy...?

Miért is kellene nekünk nyugati országgá válni, főleg ami a hagyományainkat, politikai kultúránkat illeti...?
Kik is akasztották meg ennek az országnak a fejlődését, kibontakozását a huszadik század közepétől...?
Nem a kommunisták véletlenül...?
@sivatagi n.: Na, szép gyerek lehetsz Te is...
Huligánoztam, csürhéztem, amikor a huligán csürhe autókat gyújtogatott, ettől liberál- meg semmilyen komcsi nem vagyok és voltam magam is nem egyszer demonstrálni, sőt, talán mindannyiszor balos vezetés alatt (engem mégsem lőttek szemen (ez is hogy a 'csába lehetséges? tán mert viselkedtem, nem pedig molotov-koktélokat hajigáltam?).
Mondjuk ezek a tények így együtt leírva a Te 1 bites rendszereddel szerintem összeférhetetlenek, de az nem az én bajom.
@Turulsólyom:

engedd meg nekem, hogy kételkedjek,
engedd meg nekem, hogy másként lássak...
@Turulsólyom:

éppen ez a keresztyén volt gyanús.de Te tudod,hogy mi a vallásod.

nem bibliai alapon,hanem antiinkvizíciós alapon.nem azt állítom,hogy a biblia szerint lehet,hanem azt,hogy ez a lényegét tekintve vallási alapú törvénykezés.

a többiektől bocsánatot kérek az offért
Amúgy itt ennyire nem divat nemzeti értékekben, jövőképben gondolkodni?
Aki próbál így tenni, az a szemetekben idióta, diliházba való, szánalmas hülye?!?

Hol élünk, gyerekek, melyik ország milyen szubkultúrájában?
@rasztaszív: A protestánsok írnak keresztyént...amúgy az albigensek is protestánsok:)

Különben: miért is lenne baj egy vallási alapú, erkölcsiségű törvénykezés...?
@Turulsólyom: Tisztelettel érdekelne, hogy a kedves nemzetvezetők milyen jövőképben gondolkodva küldték ki a honfitársaikat a DON-kanyarba?
@Turulsólyom: Nem mondtam, hogy a multik megadóztatása rossz, csak azt, hogy végső soron nem ők fogják fizetni, hanem azok, akik ott vásárolnak.

Az egykulcsos SzJA nekem is tetszik, mert végre elindultunk az arányos közteherviselés irányába.

Nem mellesleg kicsit több marad a zsebemben. :)
Amúgy nem vettétek észre még, VAGY CSAK NEM AKARJÁTOK TUDOMÁSUL VENNI, hogy A BALLIBERÁLIS "ÉRTÉKREND" VÉGRE BEDŐLT, MEGDŐLT,LELEPLEZŐDÖTT MINDEN TERÜLETEN, S NEM CSAK NÁLUNK?!? NEM CSAK A GAZDASÁG, HANEM AZ OKTATÁS TERÜLETÉN IS, ÉS MINDENÜTT? MINDENBEN...?
MERT ISTEN - és ÉLETELLENES VOLT? S MERT REND NÉLKÜL NINCS JÖVŐ...?

ÉBRESZTŐ, GYEREKEK...KORSZERŰTLENNÉ VÁLTATOK!!!
@Turulsólyom:
például mert nem egyezik az én vallásommal...
@Severus Tobias Snape: EZ AZ...AZOK, akik ott vásárolnak...és esetleg végre nem éri meg ott vásárolni, és nem döntik csődbe a magyar termelőket pocsék, de olcsó külföldi áruikkal,dömpingáraikkkal valamint a magyar kiskereskedőket...PONT EZ A LÉNYEG, EMBEREK!!!
A mostani meg az enyémmel...!
Ez egyelőre egy keresztyén ország...feltűnt?
És momentán még magyar is...:-)
@1.szolo - 2014;): Eről valóban lehetne vitatkozni...de pl. a bolsevizmus elleni harc megfordult már a fejedben?
@Turulsólyom:
nyomul a vatikán,az tűnt fel.
Gyerekek, örömmel jelentem: A liberalizmusnak vége!!!
@Turulsólyom: Bocs: erről...csak a gyors gépelés közben néha kihgy a billentyűzetem!

kalamáris (törölt) 2010.10.28. 00:20:48

@Turulsólyom: nem biztos, ha a Fidesz így folytatja, a rángatózós ember visszajön 2014-ben és akkor bánkódhatsz ismét. Én sem örülnék neki, szóval szurkolok, hogy megjöjjön az eszük. A vallásnak amúgy mi köze ehhez?
@Turulsólyom: ugye tudod, mire írták ezt:
"Cum Deo Pro Patria et Libertate" ;)
@Megfigyelo: azt az alkotmányt kinek a nevében írták és kitől kapták hozzá a felhatalmazást? A nemzettől nem, mondhatni érvénytelen.
@Turulsólyom: Hm, a turul Árpád-kori eredetű jelkép, még a kereszténység előttről. Aztán jött Szent István, és a magyarokra rákényszerítette a kereszténységet, mert csak így tudta az akkori nagyhatalmakkal, pl. Német-Római birodalom elfogadtatni a népét.
@Turulsólyom:
Annak akkor lett volna értelme, ha győzünk! :)
(-alulmaradni meg tök mindegy, kivel szemben:()

A bolsevizmus ellen a Kárpátokat kellett volna megerősíteni kezdettől fogva, hogy mire a németek visszafelé menekülnek, addigra kész is legyen...
De ehhez kevés volt a nemzetveszetők jobbik esze.:(
@Gamma Leonis: Úgy van!

Mivel pedig a keresztény birodalmak immár nem jelentenek fenyegetést, így végre nyugodtan el is felejthetjük a GLOBALISTA Római Világegyházukat! :)
@Gamma Leonis: úgy tudom, hogy a második honfoglaláskor a magyarok jelentős része ariánus keresztény volt. Ezért nincs sem magyar, sem külföldi kódex, amely a hittérítést ábrázol, szemben a környező népekkel. Sőt, bizonyos elméletek szerint Attila is az volt, hiszen Attila királyként említi számtalan nyugati krónika és koronával ábrázolják. Királynak latin értelemben csak a keresztény egyház által jóváhagyott uralkodókat nevezik.
@Turulsólyom: micsoda, műveltségi cenzus? De hát ez rászízmus kírem szípen :D
@kalamáris: "én sem örülnék neki"

Ennek kicsi a valószínűsége, annak viszont nagyobb, hogy a Fidesznek 2014-től 49%-os saját többségű parlament jusson, ami egy koalíciós vagy külső jobbikos támogatottságú kormányzásukra lenne elég...
Hogy az jobb v. rosszabb lenne, mint ez a mostani, azt nem tudom. (részben igen, részben nem:)
@Turulsólyom:

Ügyes fickó vagy te sólyom...!
A lényegről sikerült 32 klerikális hozzászólásoddal elterelni a figyelmet.
@1.szolo - 2014;): Hm. Olvasd el Horthy emlékiratait, ő kezdettől ezt javasolta, ahogy Jány Gusztáv is, és még a román Antonescu is látta, hogy ez lehetne a megoldás...
Sajnos ez a németek miatt nem sikerülhetett, később pedig a Hitlert egyre jobban kiszolgáló, jelentős részben sváb származűású vezérkar miatt...

kalamáris (törölt) 2010.10.28. 00:43:22

@Turulsólyom: Már megint azok a megátalkodott pápisták... Fogadjunk, hogy neked hajdúk az őseid.
@kalamáris: Az értékrendnek.

Különben meg: hátha addigra a jó intézkedéseket gazdaságilag is megérzi a nép, és ezért - hiszen sokan sajnos csak vélt vagy valós anyagi érdekeiknek megfelelően szavaznak - kitart a támogatottság, legalább még egy ciklust. Nem vagyok jós, nem tudom, csak remélem.
@kalamáris: Székelyek:)
HAsonló jogállás...csak régebben kialakult közösség!
@kalamáris: A hajdúk is kálvinisták amúgy!!!
Na jó, van az őseim közt debreceni is...hajdúk!
"hátha addigra a jó intézkedéseket gazdaságilag is megérzi a nép, és ezért - hiszen sokan sajnos csak vélt vagy valós anyagi érdekeiknek megfelelően szavaznak - kitart a támogatottság"

kb. négy éve valaki már egyszer ugyanezt gondolta
@Turulsólyom: Értelek: szerinted, akinek épp most csökken a havi 80 ezres jövedelme pár ezret, az menjen multitól a kisboltba és vegyen minden 20-50%-kal drágábban. Érdekes "logika", bár a Lázár testvéreknek tetszene.
Egy tejfölért leküldöm a fiamat a sarki boltba, de a heti nagybevásárlást nem ott intézem, mert akkor nem 30, hanem 50 ezer lenne. (Minőségről ne essen szó, ugyanazt adja ő is, az egyetlen előnye, hogy akkor is nyitva van, amikor a Tesco is bezár.)
@Turulsólyom: "Ez egyelőre egy keresztyén ország...feltűnt?" Sem az emberek cselekedetei, sem a szavai alapján ez a vélemény nem állja meg a helyét. Feltűnt?
Jaj, mucika! Index publicistának (vagy minek) lenni 100-szorosan vércikibb...mindig és minden időben! Naponta bizonyítjátok.

kalamáris (törölt) 2010.10.28. 01:13:57

@igazi hős: A minimálbér nettója nem fog változni. A CBA-nak pedig ugyanúgy vannak saját márkás termékei, ugyanannyiért, csak az nem utazik körbe előtte fél Európán (ha a zöld szempontot esetleg értékeled)
@sivatagi n.: nem attól lesz valaki csürhe barátom, hogy a tüntetés eszébe jut, vagy hogy a barikád (kvázi eszme) melyik oldalán áll. Hanem attól, hogy tüntetés aprpoján elfogadhatatlan, unmorális és minősithetetlen dolgokat tesz.
@kalamáris: ugyanannyiért ? egy lófingot. A cba ban igénytelenség és drágaság van, poisztkádárista, sötét, büdös, koszos ruhájú eladókkal akik héjastól szeletelik a félig már büdösödni kezdett parizert. Vásárolj ott ha tetszik, senki nem tiltja meg neked.
@Turulsólyom: Hitlert nem a sváb származású vezérkar (sic) szolgálta ki hanem az őket irányitó akkori magyar állam. A katona parancsot teljesit, pláne ha ludokivás és a tizes, huszas években szerezte a tiszti vállapot.
Itt már azelőtt lelki terror volt, hogy ezek kormányra kerültek volna.
Milyen szerkesztőség álláspontját tükrözi ez a blog?

---

Azt én elhiszem, hogy sokak érdekét sérti az ellopott közpénzek visszaszerzése.

A kormánynak viszont ez a dolga.

Az alkotmánybíróság pedig nem egy "külön hatalmi ág" hiszen léte, működése, szervezete, feladata kizárólag az országgyűléstől függ, és a tagjait is az országgyűlés nevezi ki.

S természetesen egy teljes mértékben az országgyűléstől függő szervezet eleve alkalmatlan az országgyűlés ellenőrzésére.
@Akitlosz: "az országgyűléstől függő szervezet eleve alkalmatlan az országgyűlés ellenőrzésére"

Ez tény, jó észrevétel. De az AB már a korábbi években is számtalanszor betartott olyan használhatónak ígérkező döntéseknek is, amelyeket, horribile dictu, a szociktól is jónak találtam. Egyáltalán a dolog végül odáig süllyedt, hogy a hatalom semmi kellően erőteljes intézkedést nem hozhatott, mert ezek a töketlenek nyomban kitalálták, hogy az sérti az Alkotmányt. Persze, azt minden sérti valahol, meg az ellenkezője is, mert az Alkotmány alapján minden embernek kötelező lenne egy helybéli mennyországot biztosítani, amelyben semmiféle terhek nem keserítik a napjaikat.

Hát basszus, elsőként is ébredjen már rá legalább az írástudóbb fajta, hogy ha egyszer nincs pénz, márpedig azt már minden nyáladzó hülye is észrevehette, hogy kurvára nincs pénz már semmire, mert a kasszában csak a szél fúj néhány itt fejeltett számlát, akkor azt a pénzt, amely ahhoz kell, amit az állampolgár (eredetileg joggal) követel, vagyis iskola, orvos, közlekedés, közbiztonság stb, valakiktől össze kell gereblyézni. Majd pont a külföldi multik lesznek azok, akik előzékeny mosollyal visszatolják elénk a púpozott kosár dohányt, amit az utolsó alkalommal begyűjtöttek tőlünk. Hát, sajnos, feleim, mi vagyunk a hunyók, mi engedtük egy hazaáruló kormánynak széthordani és szétszórni a nehezen összekuporgatott vagyonkánkat, szóval most cseszhetjük tisztelettel. Ez van. Ennél ugyan rosszabb volt a háború után, és azt is túlélte az ország, csak akkor nem sivalkodott senki azért, mert már egy éves is megvan a hátvakarógéppel is felszerelt mobiltelefonja, vagy hogy ki kell fizetnie az általa felvett kölcsönt. Az az igazság, hogy van még mit rekvirálni, és bizony még azokra is sor kerülhet.

A diktatúráról pedig: azt megtapasztalhattuk, hogy sok kedvenc politikusunk szerint az egyik oldal erőfölénye demokrácia akkor, ha ő van az erős oldalon, diktatúra akkor, ha a másikra került. A demokrácia egyébként egy ritka baromságnak bizonyult, hasonlóan a piacgazdasághoz és a fogyasztás által mozgatott világgazdasághoz, megjegyzem csendben. Nemigen volt kérdés, hogy tavasszal kiket fog választani az emberek nagy része, ugyanis más már nem maradt. Most ezeket még kipróbáljuk, kockáztatnivalónk már úgysincs, aztán ha ezek ki tudnak találni valami olyan furfangot, amivel ezt a csonttá soványodott, ráadásul elkényeztetett és dacos lovat szekér húzására teszi képessé, az már a kellemes meglepetés lesz. Ha meg nem tudnak kitalálni semmi elég jót, akkor úgyis bukta van, megvesznek bennünket a kutyafejű nyugatiak kilóra, de tán még a románok is. Aztán majd élünk abból, amit ők hajlandóak lesznek elénk vetni. Éppenséggel már volt olyan idő, amikor több millió ember halt éhen egyetlen országban. Az internet ott lesz minden falusi budiban, de sajnos ha az áramot kikapcsolják, mert nem tudja kifizetni a jónép, akkor a netkábelre legalább majd ki lehet teregetni.

Én megutáltam a demokráciát, mert csak összevissza rángattuk a szekeret mindenfelé, és odaállt az Alkotmánybíróság is a fejetlenek közé, nyűgnek, és nem mozdultunk semerre. Tőlem Orbánt akár királlyá is választhatják, hát nem tökmindegy, hogy hívják a hatalom központi alakjait? Most legalább van valami változás. Persze mindenki csak addig elégedett, amíg aztán az ő zsebébe nem nyúlnak, onnantól hithű védelmezőjévé válik az egyéni szabadságnak. Lehet, hogy káoszba fúl az egész cirkusz, de lehet, hogy pár ember legalább azt el tudta képzelni, hogy mi lenne a jó terv. Egy kerékkötő bizottság pedig nem kell, nincs értelme. Majd ha rendbejöttek a dolgok, és már nem lesz hadiállapot, mert most már úgyszólván az van, akkor lehet az illemen és az egyéni szabadságon agyalni. Most pedig mindenki fogja be a száját, és kezdjen lapátolni.

Ja, és el ne felejtsem: végre egyszer tegyék már lapátra azt a félmillió léhűtőt, akiket mindannyian azért fizetünk, hogy a hivatalokban a seggüket vakarják. Másnak sincs munkája, nekik sem kötelező, hogy legyen, ha egyszer nincs rájuk szükség.
@kalamáris: A gyerektelen minimálbéres jövőre kicsit, utána (az ő szintjén) sokkal kevesebbet fog keresni. A CBA tej nem lengyel? Miből gondolod, hogy a CBA-ban arányában kevesebb a külföldi árú mint mondjuk a SPAR-ban? Mert azt mondják?
Charlie Firpo 2010.10.27. 22:39:14
"Én csak annyit fűznék az egészhez, "na és", ki a tökömet érdekel, hogy mi lesz az alkotmánybírósággal. A kormány megítéléséről egy dolog dönt, mit csinálnak a gazdasággal, ilyen gittegylet, mint az alkotmánybíróság, mehet a fenébe, ha a kormány jól dolgozik, ha meg rosszabb lesz a gazdaság, akkor a kormány húzzon el. "

- éppen ezzel van a baj, te ágyú. mi az, hogy "húzzon el"???? szerinted, hogy fog elhuzni innen ez a kormány? mert, hogy nem választás keretein belül és nem 20 éven belül az is biztos .... az ilyen izomagy sötét emberek miatt van itt a fidesz ahol most van
Mit szoltok az alabbi forgatokonyvhoz: 3 ev mulva amikor mar nyilvanvalo hogy a fidesz nem szerez abszolut tobbseget a kovetkezo valasztason, a meg meglevo 2/3-uk birtokaban ujbol modositjak az alkotmanyt es a parlamentalis berendezkedest atalakitjak elnoki rendszerre. Aztan Schmitt Pal egeszsegugyi okokra hivatkova lemond es a fidesz megvalasztja Orban Viktort 5 evre (vagy hosszabb idore ha ezt is modositjak) teljhatalmu koztarsasagi elnokke. Aztan johet az ellenzek.
Van valaki aki meg ugy gondolja hogy ezt azert nem merik?
Semmi meglepő nincs abban ami történik.Kilencvennyolc és kétezer kettő között ugyanez ment,csak nem volt kétharmad.A kis mitugrálsz zsebrebaszott kézzel közölte,hogy,hogy ellenzék nélkül is működik a parlament,és kész.Csak idősebbek lettek,nem okosabbak.Ilyen politikai elit jutott nekünk,a mi felelősségünk,hogy képtelenek vagyunk elhajtani őket.
@duggongg: Miért ne mernék,nem olyan félősek ezek.Nincs itt különbség komcsik,liberálisok,demokraták között.Nem véletlen,hogy nálunk nincs képviselői visszahívhatóság.
@Akitlosz: Az ellopott közpénzek visszaszerzése mindenkire kéne,hogy vonatkozzon.Mint tudjuk,nem nagyon van olyan politikai erő,a fedhetetlenül kezelte volna a köz vagyonát,és engem nem vigasztal,hogy ez keveset lopott,az meg többet.Az a baj hogy a mindenkori kormányt csak az előző korrupciós ügyei zavarják,mi meg hol jobbról,hol balró kapjuk a pofonokat.
Az tény hogy nem dicsőség az említett 2 újságnak dolgozni! Az viszont hányingert keltő hogy ezt pont azok agit-prop munkások terjesztik akik a hazaárulók, tolvajok, gyilkosok tettestársaik!
@duggongg: Miért ne mernék.

A 2/3 azt jelenti kedves barátaim, hogy holnaptól, de akár ma délután kettőtől bármit.

Ez így is van rendjén. A probléma nem a célokkal, hanem az eszközökkel, és az otromba stílussal van. A Szíjártó féle félremagyarázás tovább erősíti bennem a hitet, hogy a kormányszóvivők vagy tényleg hülyék, vagy hálátlan a melójuk...

Az MSZP pedig még ahhoz is béna, hogy ebből az oltári otrombaságból előnyt kovácsoljon. Kovács külügyminiszter László tegnap az ATV-n annyira balfék módon nyilatkozott, mielőtt megszólalt már lehetett tudni milyen ezeréves paneleket fog vinnyogni.Ezzel már nem lehet mozgósítani.

Ezt a lovat pedig a Gyurcsány Feri nyergelte a Viktornak. Sajnos egyre jobban úgy tűnik, az meg fordítva ült rá....
Bukta van elvtársak, mert már maga az MSZP sem áll ki a hülyeségeitek mellett teljes egészében. Megszívtátok, blogos, olvass:

www.mno.hu/portal/744901

"„A magyar kormány most kármentést végez. Abba kell hagyni a hisztériakeltést. Az állami nyugdíjkasszába vissza kell kerülnie annak, ami oda tartozik. Az ezermilliárdos veszteséget már megfizettük, amit nem kellene tovább növelni” – tudatta közleményében az MSZP Társadalompolitikai Tagozata.

A tagozat ügyvivő testülete nevében Czöndör Gyula elnök által kiadott dokumentum azt írja, az emberek hiszékenységére és tévhitekre alapozott volt az 1997-ben megszületett, a magánnyugdíjpénztárakról szóló LXXXII. törvény. Miközben a törvény kezdeményezői maguk is tisztában voltak azzal, hogy az egész rendszer a globális pénzpiaci spekuláció terméke, ennek ellenére elfogadták a Világbank javaslatát ennek hazai bevezetésére. A kezdeményezőket az sem zavarta, hogy Chilében eddigre már kiderült eredménytelensége, és az sem, hogy a magyar nyugdíjrendszer szakértői, a Magyar Tudományos Akadémia bizottságai, a szakszervezetek, a nyugdíjas szervezetek, a Nyugdíjbiztosítási Önkormányzat, a Magyar Pénztárszövetség, számos nemzetközi szervezet, vezető nemzetközi aktuáriusok, de a hazai közvélemény is tiltakoztak különböző fórumokon ennek bevezetése ellen – áll a közleményben.

A tagozat szerint a magyar nyugdíjkassza egyensúlyban volt az említett törvény bevezetése előtt, ezt az egyensúlyt billentette meg a nyugdíjjárulék egy részének elvonása a magánpénztárak javára. Ennek az eredménye 12 év alatt 3700 milliárd forint államadósság, a 13. havi nyugdíj megvonása és a nyugdíjkorhatár 65 évre emelése.

A magánnyugdíjpénztárba belépett tagok, ha visszatérnek az állami rendszerbe, akkor ők is (egyéni számláik beszámításával) megkapják a százszázalékos nyugdíjat, ami az életkeresetük és a munkában töltött éveik szerint kerül kiszámításra, vagyis arányos lesz a befizetett járulékaikkal – írják.

A tagozatnak semmi kifogása nincs azok ellen sem, akik a jelenlegi rendszerben akarnak maradni, de az ellen határozottan tiltakoznak, hogy bárkit arra kényszerítsenek, amit nem önként választott. Nem vetik el az öngondoskodás eszméjét, amit ajánlanak mindazoknak, akiknek van megtakarítható jövedelmük, amit az önkéntes nyugdíjpénztárakba befizethetnek és amely megtakarítás felett nyugdíjba vonulásukkor szabadon rendelkezhetnek.

A tagozatnak meggyőződése, hogy a most megteremtett szabad választás lehetősége a nyugdíjrendszerek között mindenki számára lehetővé teszi, hogy a jobb megoldást válassza önmaga számára. Miközben üdvözlik ebben a tekintetben a kormány jelenlegi lépéseit, mint írják, elvárják, hogy mihamarabb ismertesse átfogó koncepcióját a nyugdíjrendszer továbbfejlesztése ügyében és a visszalépők magánnyugdíjpénztári befizetéseinek sorsát illetően. "
@klacus: A kormányszóvivőknek nem az a dolguk,hogy normálisan gondolkozzanak,hanem felmondják a leckét.Egyébként azzal a fejjel amivel a Nyakó,vagy a Szíjjgyártó rendelkezik nem is lehetnek normálisak.Az a lényeg,hogy nagy embernek ériz magukat ezek a senkiházik.
@KG2000: Nem az a baj, hogy átszabják a nyugdíjat.

Az sem baj, hogy korlátozzák az AB-t.

Az a baj, hogy nincs koncepció. Irányok vannak, meg ad-hoc megvalósítás.

Ez a szerencsétlen ország sokat nyerhetne, ha a kormányzással megbízott jóemberek, leülnének, végiggondolnák mit akarnak, kidolgozzák, hogyan vezessék be majd csinálják.

Ez helyett a Fidesz egy ámokfutó tempójával, össze vissza kommunikálva a részletek kidolgozása nélkűl csapkod jobbra balra. Ez azért nem fest túl jó képet a kormányzóképességről...
@becike4: Az gondolom nem zavar. hogy a hozzászólók egyik része egy az egyben azt szajkózza, amit Nyakó szokott, másik része azt, amit Szijjártó szokott.

Tegyük még hozzá, hogy az utóbbi napokban a hozzászólások 90%-a kis Nyakók. Na erre varrjál gombot.
Mókás, hogy egy Index-re belinkelt blogon Debreczenire és az ÉS-re hivatkozva nevezik elfogultnak a sajtó egy részét. Ez a víz- és borivás klasszikus esete...
Én,…… a Magyar Köztársaság
Országgyűlésének képviselője esküszöm, hogy képviselői tisztségem
ellátása során hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű
leszek; az Alkotmányt és a jogszabályokat megtartom...
Ha valakinek volt egy csepp esze, az már 98'-ban is világosan láthatta, hogy ezek az alakok mifélék.

Rossebnek kellett megválasztani őket...

Ennél meg még riasztóbb, hogyha megbuknak, jön a Jobbik?

Na, akkor az ország normálisabb fele biztos ki fog vándorolni...
Nem zavar,mert tudom,hogy mindkét oldalnak van egy kemény magja aki nem hajlandó gondolkozni,és azt is zokszó nélkül veszi ha rászarnak az arcára-Ez egy ilyen ország és ha zavarna sem tudok tenni ellene,max nem állok be a sorba.Sajnos.
Jó lesz ez a visszamenőlege hatályú törvényhozás.Csak ne felejtsék el visszamenőlegesen vissza venni a kiprivatizált üzemeket a Gyurcsányéktól,szőlőket a Wekleréktől,Cégeket a Kókáéktól,Bajnaiéktól,bányákat az Orbánéktól,az alapítványoka kisíbolt milliárdokat mindegyiktől,a székházat a Fidesztől,az olajbalhéból származó vagyonokat az összes érintett politikustól stb.stb. Mindjárt renbejön a költségvetés.Ja és visszamenőlegesen minden elszámolt költségről számlát igazolni,különben vissza a lét,kedves képviselő urak.Csak álmodozom.
@duggongg:

Szerintem nem csak 3 év múlva lesz nyilvánvaló-hanem már most is, hogy csappan a Fityesz rajongótábora...
@térfél: Véleményem szerint a maszop képtelen lenne mozgósítani; ők nem igazán az erkölcs bajnokai. Tolvajok hirdetnék az"igazságot"? Vagy: szemkilövetés alkotmányos volt?
Olyan jó, kiszabadultak a liberósok és posztolnak.
Kedves istvanffy!
Egyetlen apró észrevétel (mert nem mondom, hogy nincs igazság abban amit írtál).
Ne(!) magadból indulj ki.
Tragikomikus, hogy most a Fidesz az erkölcs és tisztesség bajnoka, miközben jól tudjuk, hogy a magyar demokrácia első nagyobb vihart kavart sikkasztását (székházügy)éppen ők követték el, élükön a jelenlegi vezérrel.
@Turulsólyom:
De te sem kapnál szavazati jogot, az biztos!
De hát végig gondoltad, hogy mit is akar a FIDESZ most az Alkotmánybírósággal? Szerintem nem. Csak azt látod, hogy jaj, hozzá mernek nyúlni egy alkotmányos intézményhez!

De hát emberek!? A mostani kormánynak mindenhez hozzá kell nyúlnia, hogy megváltozhasson az, ami eddig rossz volt! Nem akarom most felsorolni, hogy mi volt eddig rossz, mert akkor biztosan sok trágár szót használnék. Szóval nem kell félni! Lássuk a medvét! Én most inkább azon aggódom, hogy az a sok "csúnya" ember, (jaj, de szeretnék más, idevaló szót használni!), aki gunyoros, cinikus és gőgös arccal felvette a több tízmilliókat, az most fizessen!
Ha már a jobboldali sajtó is aggályát fejezi ki a kormány tevékenységével kapcsolatban, akkor komoly lehet a baj.
@Turulsólyom: Apám veled komoly bajok vannak. Élet és Isten ellenes? A 21. században élsz nem pedig a 12-ben.

Amugy meg aki a muszály-t ly-nal irja....höhö
@Vahakomb: Nem az a baj, hogy nagyok a végkielégítések. Az a baj, hogy a magas összegek nem csak a volt kormánytagoknak járnak, hanem egy nyugdíjba vonuló tanárnak, bányásznak, stb is és ezzel a törvénnyel őket is megsarcolnák. Lehet itt beszélni mindenfélét, de ne feledjük, hogy már volt 4 évig miniszterelnök OV akkor miért nem tett valamit? Bocsánat, tett Ezüst Hajó KFT, és a többi 18 fidesz cég. Most meg fotóztatják az országot 5 milliárdért.
A Fideszről az elmúlt 8-12 évben általában elég sarkosan gondolkoztam és fogalmaztam, Legbelül alapvetően egyetértve Bauer és Debreczeni félelmeivel, ugyanakkor gondolva-remélve, hogy a kudarcok - melyek nélkülözhetetlen kövei a bölcsességhez vezető útnak - illetve a több, mint magabiztos, minősített többségi mandátum, illetve az ország sorskérdései a Fideszt felelősen cselekvővé, az én (elő-)ítéletemet pedig rugalmasabbá teszi.

Nem volt kétségem, hogy minden reggel daedalont kell bevennem a kommunikáció, a politikai ellenfelekkel való (verbális) csata, a kult-ügyek hallatán, láttán. Mégis, valahol bennem, liberális beállítottságú polgárban is benne volt, hogy egyrészt az MSZP elvesztette a legitimitását, részint saját töketlensége és mtyizásai, részint történelmi öröksége (és annak kiemelése), részint a Fidesz hathatós ellenségi politizálása következtében. Nem láttam mást alkalmasnak és lehetségesnek kormányozni, mint Orbán Viktort és a Fideszt, ha nem is szavaztam rájuk. Szinte biztos voltam benne, hogy gazdaságpolitikai szempontból fájdalmas, de szükséges lépéseket csak ő, csak ők tudják megtenni, és a tökös-mákos, agresszív, kivagyi-hatalomakarnoksága Orbánnak ezt támogatja is: Imád szájkaratézni, izmot fitogtatni, akkor is, ha csak árnyék az ellenfél (addig).

Most azt látom, hogy a gazdaságra csak a tíz éve is anakronisztikus Matolcsy-program van, nincs B, C verzió. És a Matolcsy-program nem tévedés: Ha nem fér össze a valósággal, akkor a valóságot kell megváltoztatni, megerőszakolni, a Matolcsy-programhoz igazítani.

Immár nem szeretnék erős szavakat, jelzőket használni Orbán és a Fidesz működésére. A kemény, sarkos kifjezések funkciója nálam a figyelemfelhívás. Ezt immár a jobboldali, vagy Orbánnal, a Fidesszel nálam sokkal jóhiszueműbb hangok teszik.

Köszönöm Orbán Viktornak, Lázár Jánosnak, Szijjártó Péternek, Varga Mihálynak stb., hogy bebizonyosodott: Van olyan alap a jobb- és baloldali törzsi szövetségek között is, amit nevezhetünk "Nemzeti Egyetértésnek" is: Ez pedig az alkotmányosság, a jogállam.

És köszönöm ennek a blognak is.
@Turulsólyom:
Ajánlj egy helyet ami nem multi. A kis üzletek eléggé drágák.
Folytassuk. Multi a Telekommunikációs cégek, az ELMÜ, a FŐGÁZ, és minden nagy szolgáltató.
Akkor honnan veszel áramot, gázt, vezetékes, és mobiltelefonnal mi lesz.
Csak remélni lehet, hogy nem hárítják át a fogyasztókra az extra-adót.
Végkielégítésekkel kapcsolatban. Én is helyesnek tartom, hogy ne lehessen százmilliós végkielégítéseket felvenni. Az értékhatárral van gondom. A 2.000.000 Ft-ot kicsit keveslem. Ma egy tanári havi bruttó jövedelem 130.000 Ft körül mozog. Amennyiben 30-35 éves munkaviszony után elküldik jár neki kb. 3-3,5 millió bruttó végkielégítés. A kétmillió feletti összeget el is lehet felejteni ilyenkor, így kb. 1.000.000 Ft-ot kap kézhez.
Nos ez szerintem nem igazságos.
Még valami. Egy törvény visszamenőleges hatállyal csak akkor alkalmazható, ha az mindenki számára előnyös. Amennyiben nem így van akkor csak a Magyar közlönyben megjelelenésétől lehet alkalmazni, és csak a megjelenés utáni időszakban.
Gondolom ezt is kifogásolhatta az alkotmánybíróság.
@Vahakomb: Írod: "A mostani kormánynak mindenhez hozzá kell nyúlnia, hogy megváltozhasson az, ami eddig rossz volt!"

Két Hofi-poén jut erről eszembe, Hofi állítólagos két nagyapjának mondásai.

Az egyik nagyapja, aki állítólag elvtársi (vagyis úri) szabó volt, azt mondta, hogy ha a gomblyukat a szabó egy arasszal nagyobbra vágja, az már zseb.

A másik nagyapja kőműves volt állítólag. Ez a szaki pedig, mikor azt hallotta egy községi tanácselnöktől, hogy a járdát "majd kiharcoljuk!", hogy a járdát nem harcolni kell, hanem betonozni.

Eszembe jutott még egy harmadik vicc is a rendszerváltás idejéből, bár ez úgy tudom, nem Hofi-poén:

Ivánka labdázgat a Vörös téren, Moszkvában egy atombombával. - Tudod te mit csinálsz, eszetlen kölök??? Felrobbanhat!!! - Nem baj, vonja meg a vállát Ivánka, van otthon másik...
"imádunk az Élet és irodalmon és a paranoiás liberális értelmiségen gúnyolódni, akik a rendszerváltás óta sportot űznek abból, hogy farkast sikítsanak minden arra kocogó tacskó láttán"

Az ÉS-en azért lehet gúnyolódni, mert van egy valóság, meg van egy másik "valóság", amit csak ők látnak, csak az ő fejükben létezik. Ettől olyan vicces az egész, mintha valami hallucinogént fogyasztanának, aztán nekiállnának gépelni. :)

A "liberális értelmiség" meg Magyarországon értelmetlen fogalom, ugyanis Magyarországon egyszerűen NEM LÉTEZIK liberális értelmiség jelenleg. 1993-ig biztosan volt, aztán hirtelen felszívódtak. A fasisztoid, kirekesztő, a saját hazájukat (már ha Magyarországot a hazájuknak tekintik) fikázó birkatömeg már rég nem liberális...
Mielőtt még valaki belekötne: más valamit észérvekkel kritizálni és más állandóan fikázni.
@fourgee: Nagyon finomak és hatékonyak lehetnek ezek a hallucinogének, úgy látszik, közevetlenül ismered a hatásukat...

Különösen itt és most vált ez nyilvánvalóvá.

(Láttad a Támad a Mars c. filmet?)
istvanffy komám. Fogalmatok sincs arról, hogy mi az a diktatúra...
@nem1rem1: "Nagyon finomak és hatékonyak lehetnek ezek a hallucinogének, úgy látszik, közevetlenül ismered a hatásukat..."

Soha nem fogyasztottam hallucinogén anyagokat, csak olvastam/láttam a hatásuk alatt készült műveket. A Támad a Mars c. filmet meg nem láttam, vagyis csak az első 5 percet, abból az derült ki hogy nem nekem való, kikapcsoltam a TV-t, aztán kerestem más szórakozást. :)
Annyira álnaív az a hozzáállás, amikor jobbosok hirtelen csalódnak a Fideszben. A Fidesz már régóta ilyen volt, tudni lehetett biztosan, hogy vissza fognak élni a 2/3-al. De ha 1 éve valaki erről kommentelni merészelt, akkor vagy hülyének néztétek, vagy szoci bérrettegőnek! Pedig az idő bizonyította, hogy ti vagytok a hülyék, nem láttatok át a narancsos ködön! Akik folyamatosa farkast kiáltottak, azok azért tették, mert a farkas már ott volt a birkacsorda közelében. De ti csak most hisztek neki, hogy már a birkákból lakmározik, és nem lehet ez ellen semmit sem tenni, 2/3-al ugyanis bármit meg lehet tenni, még akkor is ha Hornék anno nem használták ki ezt a lehetőséget.
@fourgee: Nos a hallucinogének, amiket emlegetsz, úgy hatnak, hogy észre sem vetted, hogy bevetted...:)

A Támad a Marsnak a végét kellett volna megnézni. Mikor is a Marslakók megszállják a földet, és halomra lövöldözik a zembereket, miközben megafonokon harsogják, hogy "nem kell félni, senkit sem akarunk bántani".

Nem kéne mindig az első öt perc után kikapcsolni a tévét. Tudod, a (bármikori) hatalom birtkosai ebből élnek...
@Zabalint: Szerintem tévedsz.

Hadd világosítsam meg ezt is egy (közismert) viccel, mikor is János bács első repülőútján végig némán bólogat, majd a legvégén megrázza a fejét. Mert azt gondolta, hogy be fog csinálni, meg azt is, hogy be fog vizelni, de arra azért már nem számított, hogy ez az egész a nyakába folyik egy manővernél...
Godwin törvénye a legelső mondatban, impozáns! :)
Nem kell semmin sem csodálkozni.
A 2/3-ad erre szavazott.

Most már kezdheteik/kezdik szégyelni magukat.

Orbánból meg előbújt a valódi énje.
Igazi hitler/sztálin/csaucseszku keverék.
@nem1rem1:
Aki azt gondolta, hogy nem él vissza a Fidesz a 2/3-ával, az akkor is elképesztő módon naív volt, vagy már elfelejtette az előző Orbán kormányt. Szerintem értelmes Fidesz szavazók inkább arra gondoltak, ok hogy kissé diktatórikus megoldásokat fog alkalmazni Orbán, de legalább megtehet olyan dolgokat a gazdaságban, amit az eddigi kormányok nem léphettek meg, félve az elnépszerűtlenedéstől. Mert 2/3-al a médiát is irányítva könnyen el lehet adni a fájdalmas lépéseket is. Ehhez képest tartunk jelenleg ott, hogy ugyan vissza akar élni a Fidesz a 2/3-al, de a szükséges lépéseket így sem teszi meg, mert gazdasági téren még továbbra is az ellenzéki populista attitűd uralkodik. Persze még abban lehet bízni, hogy néhány hónap múlva, mikor már minden gátat lebontanak, talán csinálnak is valamit.
A legnagyobb probléma, hogy a fidesz úgy értelmezi a 2/3-s győzelmét, ahogy. Ha kicsit magukba néznének, látnák, hogy itt nem mellettük szavazott az ország, hanem a korrupt mszp-szdsz ellen. Akivel szemben a fidesz volt az egyetlen alternatíva. Úgy gondolják, hogy a győzelem mindenre feljogosítja őket. Nézzük egyenként:
1. Magánnyugdíjpénztárak. Engedjék meg nekem orbánék, hogy magam döntsem el azt, hová utalják a nyuggerjáradékomat. Az, hogy önkényesen visszatartják, mert az államiban jobb lesz, egy vicc. Az egyéni számlámra került pénzeket ellenőrizni tudom, viszont amit a nagy állami vödörbe öntenek, nem! Kizártnak tartom, hogy a visszatartott összegek az állami nyuggeralapba vándorolnának.
2. Adórendszer. A gyermekek után járó adókedvezménnyel egyetértek, hiszen meg kell fordítani a jelenlegi kedvezőtlen demográfiai folyamatokat, a probléma ott kezdődik, hogy nagyon sok szülő még az egy gyerek után járó adókedvezményt is nehezen használja ki, hát még a 2-3 gyerek után járót (tapasztalat, jónéhány ember van a környezetemben, aki így jár). Ezen felül az adókedvezményt visszaveszik 3000Ft-tal, az szja teher viszont csak 1%-kal csökken, tehát aki keveset keres és nincs, vagy már 18 év feletti gyereke van, rosszabbul fog járni.
3. Alkotmány
Ha egy cégnél Mari néni takarít, és a padló koszos marad takarítás után, akkor nem a padlót kell kicserélni, hanem Mari nénit. A fidesz fordítva ül a lovon. Az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek talál valamit, ezért nem az alk. bíróság a hibás, hanem az, aki a tv-t benyújtotta. Nem jogos, hogy 2m felett nem adnak ki végkielégítést, mivel ebbe beletartozik az a közalk. is, aki 30 évig dolgozott, és most elküldik. Megdolgozott azért a pár milláért. Ha ezt kiküszöbölik, egyetértek. Veszélyes játék az alkotmánnyal játszadozni.
4. Különadók. Jogosak, csak az a kár, hogy ezt mind az emberek fogják megfizetni, mert nem tudják megakadályozni, hogy ne hárítsák át a fogyasztókra. Pl. rokonom befektetése után a kezelési költséget a bankadó kirovása után a duplájára emelték:) Erről ennyit.
Kurva jót röhögtem az update-en háhááhá.
még soha senkinek nem tűnt fel, hogy az "állam" mindig többet költött a bevételeinél, és azt nem lehetett indokolni a "népre való ráfordítással" ?
bármelyik államformáról is lett volna szó
"a politikusok azért vannak, hogy a választás látszatát keltsék"
www.youtube.com/watch?v=KoFTT25DBXs&feature=related
@Zabalint: Én abból indultam ki, (és szerintem sok véleményformáló is, babarczytól-Kériig,) hogy egyrészt 1998-2002. között Orbánnak pont ez a mandátum hiányzott.

Beleszámítva, hogy ha őszintén a tükörbe néztek, tudhatták, hogy az arroganciájuk és gátlástalanságuk vezetett a sorozatos vereségeikhez, azt gondoltam, abban bíztam, hogy ahogy a saját lehetőségeik, felhatalmazásuk határait ostromolta az I. Orbán kormány, most erre nem lesz szükségük. Kormányozni akarnak, nem hatalmat erőszakolni - az ugyanis már megvan.

És a környezetemben, mind az Orbán-szimpatizánsok (és konzervatívok), mind az őt, őket kevésbé kedvelők, erre számítottak.

Senki sem hitte, hogy semmit sem tanultak az elmúlt tizenkét évben. És azt sem, hogy a húsz éve megkérdőjelezhetetlen alapokat, megjegyzem önmaguk alatt is, felbontják.

Ismerőseim most már pl. kínjukban azon poénkodnak, hogy az államnál tényleg nagyobb biztonságban van a nyugdíj: legalább húsz évig, amíg tart a beton...
Egyébként, ha megmagyarázná valaki, hogy mi az összefüggés az Ab. kompetenciájába sorolt törvények, és a népszavazás tárgyát képezhető kérdések között, leszámítva Lázár János bejelentését?

valahogy nekem, nem-jogvégzett pógárnak az istennek sem jön össze, hogy mi az összefüggés az alkotmányosságnak, mint legalapvetőbb, leghosszabb távú kritériumnak, és a pillanatnyi népakaratnak való megfelelés között.

Persze, lehet hogy van. Ha igen, szeretném tudni, mert jelenleg úgy érzem, minden eddiginél hülyébbnek vagyok nézve, és ez igen megalázó érzés...
Érdeklődve olvasom a mindkét oldal fröcsögését. Egyet jó lenne felfognia ennek a szerencsétlen országnak: pontosan ugyanolyan barmokat küldonk a parlamentbe, mint amilyenek mi magunk vagyunk. Harmadrendű szánalmas kis pipogya nemzet. Persze, mindenki kiválaszottnak érzi magát, miközben lenegyedrendűzi a másik oldalt. Végtelenül szánalmas. Törpe Viktor és Feri baraátunk csak egy KÖVEKTEZMÉNYE az országot jellemző gondolkodásmódnak. Halottak vagyunk, még úgy 300 évig.

ps: tegye fel a kezét, aki vett autópályamatricát, amikor már kötelező volt, de még nem büntettek érte.

Jó reggelt kívánok
Játsszunk el a következő gondolatkísérlettel. Válasszunk ki Európa civilizált felén egy velünk hasonló méretű országot, pl. Svédország.
Képzeljük el, hogy mind a 10 millió, azaz már csak 9.999.999 magyart kiküldik Svédországba. Ezt követően mindenkit beállítanak egy helyi mellé, hogy tanulja ki az ő mesterségét. Pl. hogy kell Gripen repcsit vezetni, mikor kell megetetni a rénszarvast, hogyan nem fogadunk el rendőrként és APEH ellenőrként kenőpénzt, és így tovább. 1 év alatt a derék svédek mindenre kitanítanak minket. Ezek után otthagyják országukat, mi pedig megkapjuk az ő fizetésüket, beköltözünk a házaikba, stb.

No, és itt jönnek az izgalmak. Mi lesz pár hónapon belül ? csak nem, kevesebb adó fog befolyni a svéd költségvetésbe? Eltünik pár milliárd korona a közbeszerzésen ? Hirtelen a svéd (akarom mondani a magyar) parlament tagjainak vagyona meg 20szorozódik ? Na de ilyet...Hoppá ! 5 év múlva GDP a negyedére esik ? Óóóó, hát mit tettek a szegény, sajnálnivaló magyarok ?
@nem1rem1:
Sajnos orbánék semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek. Az arrogáns, erődemonstráció soha nem kelt jó benyomást. 98-2002-ig ugyanezt csinálták lájtos formában, és most jöhetnek a kommentek, hogy én vagyok a mocskos kommunista népnyúzó gyurcsány fizetett kommentelője.
@kisvakondcica: nem értem, miért ilyen rossz a véleményed úgy általában a magyarokról...
mire másra jó a politika, minthogy megosszuk az embereket?
@nexialista: mert hőbölgés helyett előbb le kéne már végre valamit tenni az asztalra. És kiocsit magunkba szállni: bárki, na jó, szinte bárki ugyanolyan gátlastalan lenne, mint az a 385 balfasz ott, ha odakerülne. Tudod, jobb helyeken a népképviselet egy szolgálat, és egyben alázat.
Emlékszik valaki a semmiből jött kapafogú mondására?
Ha le akarjuk csapolni a mocsarat, nem a békákat fogjuk megkérdezni...
Milyen jót derült akkor rajta az, aki most itt nyíg. Most te vagy a béka, koma, én meg derülök :-)
@hapsi: helyes, csapoljátok le a mocsarat... dögöljenek a békák, hadd jöjjön a szúnyogok hada, aztán az árvíz?
A probléma nem az hogy most ez az 1 törvény van az AB előtt hanem az hogy körülbelül 10! Bankadótól kezdve a multiadókig és még egy pár "alkotmányellenes dolog".
Ha az AB ezeket nagy igazságérzetében elkaszálja akkor jöhetnek a másféle megszorítások aminek biztos nagyon fog örülni a nép. Az a 98%-os adó most csak ürügy hogy ennek az ürügyén a többi felett döntést is kivegyék az AB kezéből.
"megszorítások"
miért is kellene tovább szorongatni?
és egyáltalán ki az a marha, aki bízik állami elosztásban vagy igazságosságban?

biztos jól észrevehető, hogy a
beszedett adók és járulékok többsége
mindig is magánzsebekben kötött ki...

részemről eltörölve az szja, áfa maradhat,
és legyen olyan kicsi az állam, ami ebből fenntartható...
"jajjaj, többet költöttünk, fizessetek"
Ahogy a kommentek egy részét nézem, találó a mondás: "A magyar ember hátán szántani lehet, ha nemzetiszínű az eke."
@vattafák: bocs, hogy csak most reagálok. három idézet a vitatott írásból:
"A kétharmados kormánytöbbség lehetőség a magyar demokráciának, nem pedig átok."
"Ezzel, bár ez nem törvényszerű, de kialakulhat egy olyan plurális pártszerkezet, amire ’90-ben esély sem volt."
"A plurális képviseleti demokrácia – ahol a parlamentben és az önkormányzatokban képviselik magukat különböző társadalmi csoportok és érdekek, nem pedig nagy néppártok platformjain – soha nem tűnt ilyen reális lehetőségnek."
@Átutazó: Amikor piros eke volt, akkor is lehetett szántani... Nem az eke színe a lényeg. :) A mostani eke meg már rég nem nemzeti színű, ez inkább csak narancssárga.
@hapsi: Én az ilyenen sem derülök.
Az Auchan Dunakesziben pont egy lápos területen szeretne parkolót bővíteni. Mit mondjak, na. Ők sem a békákat kérdezték meg, hanem egy céget megfizettek, hogy szakértse meg a területet. Érted, van ilyen, jó napot kívánok, meg szeretnék rendelni egy szakvéleményt a területről, satöbbi.
Szerinted azt szakértették, hogy homok? (A helyes válasz igen.)
süti beállítások módosítása